Partajarea fișierelor Google: Ghidul complet pentru 2020

Google Drive nu este doar un serviciu pentru stocarea și sincronizarea în cloud, ci este o alternativă plăcută pentru Microsoft Office. Acesta oferă un procesor de texte, un program de prezentare, un program de desen, un constructor de formulare și foi de calcul. De asemenea, acceptă complet tipuri de fișiere Microsoft populare, inclusiv PDF, HTML, TXT și altele. 


Acest lucru face mai ușor să partajați fișiere cu colaboratorii, indiferent dacă au sau nu Office sau alte programe similare. Aceasta înseamnă că colaboratorii pot vizualiza și edita fișiere cu dvs., cu condiția să aibă un browser și o conexiune la internet. 

În acest ghid, veți afla elementele de bază ale partajării fișierelor cu Google Drive, precum și cum puteți controla cine poate vizualiza, edita, scrie comentarii și multe altele. Puteți citi, de asemenea, recenzia Google Drive pentru a obține mai multe informații despre acest serviciu de stocare și sincronizare a fișierelor.

Cum să partajați fișiere în Google Drive

Puteți partaja fișierele Google Drive cu oricine, atât timp cât aveți adresa lor de e-mail. Când partajați aceste fișiere, puteți controla cine le poate vizualiza, edita sau comenta. Vă vom arăta cum să partajați fișierele dvs. stocate în Google Drive de pe un computer, Android sau dispozitiv iOS.

Partajarea fișierelor pe Google Drive cu browserul dvs.

Deschideți Google Drive și găsiți fișierul specific pe care doriți să îl partajați. Faceți clic pe fișier și apoi apăsați pictograma „share” – care arată ca o persoană cu un semn plus – în partea dreaptă sus a ecranului. De asemenea, puteți face clic dreapta pe fișier și selectați „partajare”.

google-file-sharing-google-drive-parts

Pentru a partaja mai multe fișiere, țineți „shift” pe tastatură și selectați două sau mai multe fișiere. Apoi faceți clic pe „partajare” în partea dreaptă sus a ecranului. 

Pentru formularele Google, opțiunile de partajare sunt diferite în comparație cu alte tipuri de fișiere. Puteți partaja un formular cu colaboratorii pentru a lucra împreună. Pentru a face acest lucru, deschideți formularul, faceți clic pe cele trei puncte din partea dreaptă sus a ecranului și selectați „Adăugați colaboratori”. 

google-file-sharing-google-form-mai-add-colaboratori

Tastați numele sau adresa de e-mail a colaboratorului dvs., apoi faceți clic pe „trimite”. Colaboratorul poate edita apoi orice parte a formularului, inclusiv răspunsurile salvate. 

google-file-sharing-google-formular-mai-add-colaboratori-nume-mail

Notă: Dacă nu doriți ca link-ul partajat să fie trimis ca e-mail către fiecare colaborator, faceți clic pe „avansat”.

google-file-sharing-oameni-permissions-avansate

Apoi puteți deselecta caseta „notifica persoanele”.

-oameni google-file-sharing-oameni-permissions-notificare

Partajarea fișierelor Google Docs cu persoane specifice și permisiuni

Pentru a partaja un fișier Google Docs, faceți clic pe pictograma „partajare” sau faceți clic dreapta pe fișier și selectați „partajare”. Acest lucru deschide o casetă care scrie „împărtășiți cu alții”. La „oameni”, puteți introduce adresa de e-mail a anumitor persoane cu care doriți să partajați fișierele Google Docs. Dacă destinatarul nu are un cont Google, va putea vizualiza fișierul.

sharing oameni Google-file-

Pentru a defini permisiunile de acces, faceți clic pe pictograma „creion” din partea dreaptă a căsuței pop-up „partajează cu alții”. Veți primi trei opțiuni de partajare: „puteți edita”, „puteți comenta” sau „puteți vizualiza”. Selectați opțiunea dorită, apoi faceți clic pe „trimite”.

google-file-sharing-oameni-permisiuni

Cum să partajați fișiere în Google Drive

 1. Deschideți Google Drive
 2. Găsiți fișierul pe care doriți să îl partajați
 3. Faceți clic pe pictograma „share” sau faceți clic dreapta pe fișier și selectați „share”
 4. Pentru mai multe fișiere, țineți „shift” pe tastatură, selectați două sau mai multe fișiere, apoi faceți clic pe „share”
 5. Pentru formularele Google, deschideți formularul, faceți clic pe „mai multe” și selectați „adăugați colaboratori”. Tastați numele sau adresa de e-mail a colaboratorilor dvs. și faceți clic pe „trimite”
 6. În caseta „Distribuie cu alții”, introduceți sub „persoane” adresele de e-mail ale persoanei sau persoanelor cu care doriți să partajați fișierele 
 7. Faceți clic pe pictograma „creion” din partea dreaptă, selectați „puteți edita”, „puteți vizualiza” sau „puteți comenta” și faceți clic pe „trimite”

Partajarea fișierelor cu grupuri

Partajarea de fișiere Google este limitată la 200 de persoane sau grupuri. Până la 100 de persoane pot să comenteze și să editeze simultan, dar mai mult de 100 de persoane pot vizualiza fișierul, deși este mai ușor să îl publice și să creeze un link partajabil.

Puteți, de asemenea, să partajați fișiere cu până la 200 de persoane sau grupuri, dar dincolo de aceasta, va trebui să creați un grup Google și să partajați fișierul cu grupul printr-o singură adresă de e-mail.

google-file-sharing-google-grupuri-create

De exemplu, puteți crea un grup cu o adresă de e-mail specifică – cum ar fi [email protected] – și adăugați membri la grup. Puteți utiliza apoi adresa de e-mail a grupului pentru a partaja fișiere cu membrii grupului.

Dacă partajați conținut cu un subgrup al unui grup principal, membrii subgrupului pot accesa același conținut care a fost împărtășit cu grupul părinte. De asemenea, puteți elimina membrii din grup și vor pierde accesul la dosarul sau fișierul comun al grupului. 

Membrii noi pe care îi adăugați mai târziu în grup pot deschide fișierele prin intermediul adreselor URL, dar folderul sau fișierul comun nu vor apărea imediat în vizualizarea „Împărtășit cu mine” din Google Drive. În schimb, va trebui să partajați din nou conținutul cu grupul sau individual cu fiecare membru nou.

De asemenea, puteți limita abilitățile de partajare a conținutului grupului cu alte persoane și puteți permite accesul la fișiere doar unor persoane specifice din organizația dvs..

Pentru a partaja un fișier cu un grup, creați un document în Google Drive sau deschideți unul existent, apoi faceți clic pe „partajare”.

google-file-sharing-google-drive-parts

Faceți clic pe „avansat”, apoi introduceți adresa de e-mail a grupului la „invitați oameni” și selectați nivelurile de permisiuni de acces: „puteți edita”, „puteți comenta” sau „puteți vedea”. Apoi faceți clic pe „gata”.

-File-sharing Google-oameni-invita-oameni-permisiuni

Cum să partajați fișiere cu un grup în Google Drive

 1. Creați un document în Google Drive sau deschideți unul existent
 2. Faceți clic pe „share”
 3. În secțiunea „invitați oameni”, introduceți adresa de e-mail a grupului
 4. Selectați nivelurile de permisiuni de acces: „puteți edita”, „puteți comenta” sau „puteți vedea”
 5. Faceți clic pe „gata”

Cum să partajați un link către un fișier

Puteți, de asemenea, să trimiteți linkul partajabil al fișierului dvs. cu alte persoane, astfel încât oricine are linkul să îl poată accesa. 

Selectați fișierul, apoi faceți clic pe pictograma „Obțineți o legătură partajabilă” – care arată ca o legătură a lanțului – în partea dreaptă sus a ecranului. În caz contrar, faceți clic dreapta pe fișier și selectați „obțineți o legătură partajabilă”.

google-file-sharing-get-link-ușor de distribuit

Faceți clic pe „Setări de partajare”. 

google-file-sharing-get-partajabile-link-sharing-settings

Faceți clic pe săgeata „în jos” de lângă „oricine are legătura” pentru a selecta opțiunile de permisiune.

google-file-sharing-get-permitere a accesului-link-oricine-cu-link-permisiuni

Copiați linkul și lipiți-l într-un e-mail sau oriunde doriți să îl partajați. 

Pentru a vă împărtăși public fișierul, astfel încât oricine are linkul de pe web să îl poată căuta, găsi și deschide, faceți clic pe „obțineți un link partajabil”, faceți clic pe săgeata „în jos” de lângă „oricine are linkul” și faceți clic pe „mai mult”.

google-file-sharing-get-permitere a accesului-link-oricine-cu-link mai mult

Faceți clic pe „public pe web”, apoi apăsați pe „salvați”.

google-file-sharing-get-permitere a accesului-link-oricine-cu-link-publice

Notă: Dacă deschideți fișierul și vedeți un animal anonim în loc de numele unei persoane, aceasta înseamnă că persoana care accesează fișierul nu este conectată la un cont Google.

Cum să partajați un link în Google Drive

 1. Faceți clic pe „obțineți o legătură partajabilă” sau faceți clic dreapta pe fișier și selectați „obțineți linkul accesibil”
 2. Faceți clic pe „setări de partajare” și apoi faceți clic pe săgeata „în jos” de lângă „oricine are legătura” pentru a selecta opțiunile de permisiune
 3. Copiați linkul și lipiți-l oriunde doriți să îl partajați
 4. Pentru a partaja fișierul dvs. public, faceți clic pe „obțineți un link partajabil”, apoi faceți clic pe săgeata „în jos” de lângă „oricine are linkul”
 5. Faceți clic pe „mai mult” și selectați „public pe web”. Faceți clic pe „salvați”, apoi pe „gata”

Cum să opriți partajarea unui fișier pe Google Drive

Dacă nu mai doriți să partajați un fișier cu persoane specifice, cel mai simplu mod de a schimba acest lucru este să faceți clic dreapta pe fișier sau folder, mergeți la „partajare”, apoi faceți clic pe „avansat”. De acolo, puteți elimina persoanele cu care nu mai doriți să le împărtășiți făcând simplu clic pe „x” din dreapta.

Partajarea fișierelor pe Google Drive cu aplicația mobilă

Dacă utilizați Google Drive de pe dispozitivul Android sau iOS, procesul este similar, dar cu câteva modificări ușoare față de versiunea desktop. Pentru a partaja un singur fișier, deschideți aplicația Google Drive și atinge pictograma „mai mult” (trei puncte) de lângă numele fișierului.

google-file-sharing-mai

Atingeți „partajare”.

google-file-sharing-mai-parts

Pentru a partaja mai multe fișiere, creați un folder și adăugați fișierele, apoi atingeți pictograma „mai mult” de lângă numele folderului pentru a partaja întregul dosar.

google-file-sharing-folder-parts

Permisiuni de partajare a fișierelor pe dispozitive Android sau iOS

Dacă utilizați un dispozitiv Android sau iOS, puteți partaja fișiere cu persoane specifice care au un cont Google. În secțiunea „oameni”, introduceți adresa de e-mail a persoanei sau grupul Google cu care doriți să partajați.

sharing oameni Google-file-

Atingeți pictograma „trimite”.

google-file-sharing-oameni-send

Notă: Dacă nu doriți ca persoanele să fie notificate prin e-mail, atingeți pictograma „mai mult” (trei puncte) în partea de sus și selectați „săriți trimiterea notificărilor”.

google-file-sharing-skip-trimiterea de notificare

Cum să partajați un fișier în Google Drive pe mobil

 1. Deschide aplicația Google Drive și atinge pictograma „mai multe” (trei puncte) de lângă numele fișierului
 2. Atingeți „share”
 3. Pentru mai multe fișiere, creați un folder și adăugați fișierele, apoi atingeți pictograma „mai mult” de lângă numele folderului pentru a partaja întregul dosar
 4. În secțiunea „oameni”, introduceți adresa de e-mail a persoanei sau grupul Google cu care doriți să partajați
 5. Atingeți „trimite”

Partajarea fișierelor folosind un link pe mobil

Puteți obține un link partajabil și să îl trimiteți altor persoane, astfel încât oricine are legătura cu fișierul să poată avea acces la acesta. 

Atingeți pictograma „mai mult” (trei puncte) de lângă numele fișierului și atingeți „link sharing off” pentru al activa.

google-file-sharing-link-sharing-off

Atingeți „copiați legătura” și apoi inserați linkul oriunde doriți să îl partajați.

google-file-sharing-link-sharing-copy-link

Notă: Dacă nu dețineți fișierul, nu veți vedea opțiunea „link link”. În acest caz, solicitați proprietarului fișierului permisiunea de a partaja fișierul.

Cum să partajați un link Google Drive pe mobil

 1. Atingeți pictograma „mai mult” (trei puncte) de lângă numele fișierului și atingeți „link sharing”
 2. Atingeți „copiați legătura” și apoi inserați linkul oriunde doriți să îl partajați

Partajarea publică a unui fișier de pe dispozitivul mobil

Puteți, de asemenea, să vă partajați fișierul public prin intermediul dispozitivului dvs. mobil, astfel încât oricine să-l poată căuta, găsi și deschide pe internet.

Atingeți pictograma „mai mult”, apoi „partaja”. Derulați în jos și atingeți „cine are acces”.

google-file-sharing-care-are-acces

Atingeți „link sharing” pentru a-l activa.

google-file-sharing-acces-link-sharing-off

Atingeți săgeata „în jos” pentru a alege opțiunile de permisiune: „editați”, „comentați” sau „vizualizați”.

google-file-sharing-oricine-cu-link-permisiuni

Lipiți linkul oriunde doriți să îl partajați.

Cum să partajați public un fișier Google Drive de pe dispozitivul dvs. mobil

 1. Atingeți pictograma „mai mult”, apoi „informații” și selectați „link sharing off”
 2. Atingeți săgeata „în jos” pentru a alege opțiunile de permisiune: „editați”, „comentați” sau „vizualizați”
 3. Lipiți linkul oriunde doriți să îl partajați

Partajarea fișierelor Google: confidențialitate și securitate

Este ușor de distribuit și distribuit fișiere în Google Drive, dar are câteva deficiențe. Una dintre cele mai mari este că nu puteți seta date de expirare sau parole pentru link-uri, astfel încât doar cei cu parola să poată vizualiza sau descărca fișierul partajat. Partajarea securizată a fișierelor cu Google Drive este dificilă și nu recomandăm utilizarea acestuia pentru fișierele sensibile.

Cele mai multe alte servicii de stocare în cloud nu lipsesc acest lucru, deși există câteva excepții printre cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru furnizorii de distribuire. Sugestia noastră de top din lista de stocare în cloud este Sync.com, care criptează schimbul de fișiere și vă permite să setați datele de expirare, parolele și limitele de descărcare pe link-uri (citiți recenzia noastră Sync.com).

În plus, ar trebui să știți că acordul privind termenii și condițiile Google Drive acordă permisiunea companiei de a scana conținutul stocat și partajat. Unul dintre motivele acestui lucru este să protejați materialele protejate prin drepturi de autor, cum ar fi filmele, de a fi partajate, mai ales dacă sunt realizate în mod torent. 

Dacă sunteți în căutarea unui pic de confidențialitate, vă recomandăm să utilizați unul dintre cei mai buni furnizori de stocare în cloud de cunoștințe zero, cum ar fi Sync.com, Tresorit sau pCloud.

Gânduri finale

Partajarea fișierelor este unul dintre cele mai importante elemente ale Google Drive, fără de care nu ar fi printre cele mai bune alegeri ale noastre pentru cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru partajare. În mare parte, procesul este simplu și sperăm că acest ghid vă va pune pe calea cea bună.

Dacă tot ce doriți este să colaborați, să partajați și să lucrați cu documente, Google Drive este o opțiune excelentă. Dacă prioritatea dvs. este securitatea și confidențialitatea, oferiți-ne cele mai bune instrumente de stocare în cloud pentru colaborare pentru a citi mai multe opțiuni. Spuneți-ne ce credeți în secțiunea de comentarii de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map