MEGA vs Tresorit: Who Trumps Who in 2020?

MEGA se face publicitate ca „compania de confidențialitate”, în timp ce Tresorit subliniază caracteristicile sale de securitate. Primul serviciu se află aproape de topul celei mai bune liste de stocare cloud, în timp ce cel de-al doilea ocupă locul de sub el. Vom vedea dacă această ordine este valabilă atunci când le comparăm în această luptă MEGA cu Tresorit.


Dacă doriți să aflați mai multe despre ele, citiți recenzia noastră separată MEGA și recenzia Tresorit. Dacă nu vă puteți gândi, consultați cel mai bun ghid de stocare în cloud pentru ajutor. Ambele sunt pe ea și pot fi ușor comparate cu altele.

Serviciile de stocare în cloud pot fi lucruri diferite pentru utilizatori diferiți, dar putem compara majoritatea folosind factori comuni. Acestea includ costul de stocare, securitatea și confidențialitatea, funcții suplimentare, experiența utilizatorului și partajarea. Cu toate acestea, trebuie să vă dați seama ce este cel mai important pentru dvs. Vom declara la final un câștigător general pentru a face alegerea mai ușoară.

1

Cost de depozitare

Dacă un serviciu oferă multe prețuri, este o valoare bună. Adăugați la acesta un număr extins de planuri și obțineți o flexibilitate bună a planului, astfel încât să puteți alege un plan care vi se potrivește ca o mănușă. Este excelent dacă serviciul oferă un plan sau o probă gratuită, astfel încât să îl puteți testa înainte de a comite. Dacă sunteți preocupat de o valoare bună, citiți cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud.

MEGA are un plan gratuit, în timp ce Tresorit are doar un proces gratuit de 14 zile. Planul gratuit al MEGA începe cu 50 GB stocare, dar 35 GB se vor evapora după un timp. Poți să-l înapoiezi sărind prin niște cercuri, dar va dispărea din nou după 180 de zile. Tresorit Send, un serviciu care vă permite să trimiteți fișiere de până la 5 GB, este în versiune beta și gratuit.

MEGA are o cantitate bună de flexibilitate cu cele patru planuri sale plătite. Primul, Pro Lite, vă oferă 200 GB de stocare pentru 5,70 USD pe lună. Al doilea extinde acest lucru la 1TB și costă 11,42 USD pe lună. Al treilea plan oferă un 4TB impresionant, dar costă 22,85 USD pe lună. Ultimul plan, la 34,28 USD lunar, dublează cantitatea de stocare pe care o obțineți fără a dubla prețul.

Tresorit are prețuri ridicate pentru a compensa securitatea puternică, dar planurile sale plătite nu se compară bine cu MEGA. Premium este cel mai ieftin, însă costă 10,42 USD pe lună pentru 200 GB. Aceasta este mai mult decât o taxă pentru 2 TB. Celălalt plan personal, Solo, oferă 2 TB de spațiu pentru 24 de dolari pe lună.

Serviciul oferă, de asemenea, planuri de afaceri. Întreprinderile mici costă 20 USD pe utilizator pe lună și vă oferă 1 TB de stocare pentru fiecare utilizator. Următorul pas, Business, este în prezent cu 50 la sută, deci costă 12 dolari pe utilizator pe lună. Se îmbunătățește în planul anterior cu funcții suplimentare, cum ar fi controlul avansat de fișiere și asistență.

Întreprinderea costă 24 de dolari pe utilizator pe lună și vă permite să aveți peste 100 de utilizatori, să utilizați API-ul admin și să instruiți personalul.

În această categorie, luăm în considerare cantitatea de stocare obținută pentru bani, astfel încât câștigătorul evident este MEGA. Planurile sale costă la jumătate sau au dublul stocării.

Runda: punct de cost de stocare pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

2

Securitate și confidențialitate

Internetul este plin de amenințări, deci o securitate bună este o necesitate. Hackerii nu vor ezita să îți direcționeze datele cu ajutorul ransomware-ului sau al atacurilor omului în mijloc și ar putea să vă fure și datele de autentificare.

Serviciile cloud utilizează multe metode pentru a proteja datele împotriva potențialelor amenințări. De exemplu, protocolul TLS împiedică succesele atacurilor om-la-mijloc și criptarea asigură datele dvs. în tranzit și în repaus. Criptarea privată, de la capăt la capăt, împiedică pe nimeni altcineva decât tine să citească fișierele tale.

Autentificarea în doi factori va împiedica hackerii care ți-au furat parola să-ți acceseze contul. Totuși, ar trebui să vă asigurați că aveți o parolă puternică în primul rând.

mega-vs-tresorit-mega-securitate

MEGA subliniază confidențialitatea și folosește criptarea privată pentru a proteja fișierele din partea clientului. Nivelul de criptare este AES pe 128 biți, care nu este la fel de puternic ca AES 256 biți, dar nu ar trebui să fie o problemă, deoarece fisurarea ar mai dura milioane de ani. Protocolul TLS adaugă un alt strat de protecție fișierelor aflate în tranzit. MEGA oferă, de asemenea, autentificare în doi factori.

Dacă un utilizator MEGA pierde un dispozitiv, acesta poate distruge sesiunea de la distanță pentru a preveni pierderea compromisului contului MEGA. Versiunea este de asemenea disponibilă, astfel încât să vă puteți recupera fișierele dacă sunt lovite de ransomware. Dacă aveți nevoie de capacități de versiune mai puternice, citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru versiuni.

De asemenea, codul sursă este public, astfel încât oricine dorește să verifice securitatea MEGA poate face acest lucru.

MEGA are centre de date în Noua Zeelandă, Luxemburg, Germania, Franța, Țările de Jos și Canada, toate fiind mai prietenoase cu confidențialitatea decât MEGA din SUA extinde chiar și protecțiile Regulamentului general privind protecția datelor tuturor utilizatorilor săi, nu numai celor care sunt din Uniunea Europeana.

Fiind unul dintre cele mai sigure servicii de stocare în cloud, Tresorit se bucură de lungimi mari pentru a vă asigura că datele dvs. sunt în siguranță. Protocolul TLS vă protejează fișierele în tranzit și criptarea AES de 256 biți le securizează în repaus.

mega-vs-tresorit-tresorit-securitate

Tresorit folosește criptarea privată pentru a vă proteja confidențialitatea, dar asta înseamnă că nu vă va putea reseta parola dacă o pierdeți. Serviciul oferă, de asemenea, autentificare în doi factori pentru a vă proteja contul.

Tresorit păstrează datele dvs. pe serverele din Irlanda și Olanda, astfel încât puteți fi siguri că respectă și GDPR.

Centrele sale de date angajează securitate, supraveghere și scanare biometrică 24/7. Sunt conforme cu cele mai recente standarde ISO și rulează Microsoft Azure, de asemenea (citiți revizuirea noastră Microsoft Azure pentru mai multe despre acest serviciu).

Dacă cineva vă fură dispozitivul, puteți șterge de la distanță datele de pe acesta pentru a nu-l ajunge pe hoț. Dacă malware-ul vă corupe fișierele și vă cere bani de răscumpărare, puteți evita să plătiți folosind versiunea de fișiere pentru a le recupera..

Planurile mai scumpe vă permit să definiți politicile de securitate pentru un set de utilizatori, să permită administratorilor să monitorizeze dispozitivele și să revoce accesul de la acestea.

Această rundă este aproape, deoarece ambele servicii au un angajament puternic în privința vieții private și securității, dar Tresorit câștigă cu o ușoară marjă cu criptarea AES de 256 biți. Dacă nu sunteți mulțumit de modul în care unul pune în aplicare criptarea privată, citiți cel mai bun articol despre serviciile noastre de cunoaștere zero.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru Tresorit

Logo MEGA
Logo Tresorit

3

Experiența utilizatorului

O experiență plăcută și simplă a utilizatorului este mai bună decât cea neplăcută, depășită și complexă pentru utilizatorul principal. Serviciul ar trebui să funcționeze pe web, desktop și mobil, iar clienții ar trebui să aibă interfețe atractive și intuitive.

mega-vs-tresorit-mega-desktop

Aplicația desktop MEGA are o interfață plăcută care folosește modelul standard de sincronizare – un folder de sincronizare și o pictogramă a tăvii de sistem care vă gestionează sincronizarea și vă permite să accesați setările. Prezintă informații într-o manieră clară care nu vă va confunda. Clientul funcționează pe Windows, macOS și Linux.

mega-vs-tresorit-mega-interfață

Interfața web este rapidă și simplă, iar utilizatorii noi nu vor pierde cu privire la ceea ce trebuie să facă. Puteți naviga folosind meniul din stânga și alte funcții sunt localizate în meniul din colțul din dreapta sus al ecranului. Puteți utiliza meniul de sus pentru acțiuni generale, dar acțiunile individuale vă solicită să faceți clic dreapta pe un fișier.

Aplicația mobilă, care este disponibilă pentru Android și iOS, ușurează răsfoirea fișierelor dvs. și vă permite să încărcați fotografii și videoclipuri automat. Puteți accesa fișierele dvs. offline cu acesta. Există o caracteristică de chat care utilizează criptarea MEGA pentru a vă asigura mesajele. Este un plus interesant, dar utilitatea sa este discutabilă, având în vedere aplicațiile de chat dedicate de acolo.

Spre deosebire de MEGA și de majoritatea altor servicii de stocare în cloud, Tresorit are un client desktop bogat în funcții. Totuși, acest lucru vine cu un preț, deoarece utilizarea lui nu este simplu. Îți cere să creezi foldere, numite tresors și să le sincronizezi individual. Clientul este disponibil pe Windows, macOS și Linux.

Interfața web este similară cu cea desktop, dar nu are aceleași opțiuni. Nu există o pagină pentru „recenturi”, dar există una pentru „contacte”.

Aplicația mobilă este disponibilă pentru Android și iOS. Vă permite să încărcați fișiere mobile, cum ar fi fotografii și videoclipuri, și să accesați spațiul de stocare în cloud.

Ambele servicii sunt prezentate în cel mai bun stocare cloud pentru piesa Linux. De asemenea, are și alte recomandări, dacă nici MEGA și Tresorit nu funcționează pentru tine. Deși nu există nicio contabilitate pentru gust, simplitatea și intuitivitatea poartă mai multă greutate în această categorie, astfel MEGA câștigă.

Runda: Punct de experiență pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

4

Partajarea

Partajarea este unul dintre principalele beneficii ale încărcării fișierelor dvs. în cloud și este mai probabil decât să o faci. Acesta este motivul pentru care ar trebui să fie ușor, rapid și să aibă capacitatea de a merge direct la marile rețele sociale, persoane și grupuri. De asemenea, ar trebui să vă puteți proteja partajarea folosind controale de conținut, precum protecția parolelor, datele de expirare și permisiunile.

mega-vs-tresorit-mega-parts

Clientul web al MEGA vă permite să partajați fișiere generând un link pe care îl puteți proteja cu o cheie. Asta le face cunoaștere zero, astfel încât doar persoanele pe care le oferiți cheia le pot citi. Puteți atașa cheia cu linkul dvs., ceea ce va permite oricui are link-ul să îl acceseze sau să trimită cheia separat. Puteți seta, de asemenea, o parolă sau o dată de expirare.

Un alt mod de a partaja un fișier este de a-l trimite oricui ați adăugat ca un contact folosind interfața MEGA.

Puteți partaja un folder prin generarea unui link, care funcționează la fel ca partajarea fișierelor sau invitarea altora prin adresa de e-mail. Dacă faceți acest lucru, puteți seta permisiunile „numai în citire”, „citire și scriere” sau „acces complet”. Pentru a invita pe alții să se încarce în folderul dvs., inclusiv utilizatorii non-MEGA, puteți face din acesta un folder „MEGAdrop”.

Interfața web are o pagină „partajată cu mine”, dar îi lipsește una care arată ce ați împărtășit cu alții. Aplicația desktop vă permite să partajați, de asemenea, dar numai prin generarea unui link.

Tresorit vă permite să partajați conținut cu anumite persoane prin e-mail sau generarea unui link și copierea și lipirea acestuia. Dacă utilizați un e-mail pentru a partaja un folder, destinatarii vor trebui să se înregistreze pentru un cont Tresorit. Fișierele pot fi partajate doar cu un link și nu au această cerință.

Puteți proteja legăturile folosind o parolă, dată de expirare sau limită de descărcare. Dosarele au trei niveluri de permisiuni. Sunt „manager”, care pot partaja, edita și vizualiza; „Editor”, care poate citi și modifica; și „vizualizare”, care poate citi doar.

Există o vizualizare „legături” pentru a vă ajuta să urmăriți linkurile pe care le-ați creat. O altă filă, „contacte”, arată persoanele cu care aveți acces la folderul partajat. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a crea link-uri de încărcare sau de a partaja pe rețelele sociale.

Tresorit se află pe lista noastră cu cele mai bune spații de stocare cloud pentru partajare. Are pagina „contacte” și este capabil să plaseze limitele de descărcare pe link-uri. Totuși, MEGA dispune de funcționalități pentru link-uri de încărcare, împreună cu capacitatea de a face legături cu cunoștințe zero și asta îl ajută să câștige această rundă.

Runda: Punct de partajare pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

5

Caracteristici suplimentare

În această categorie, vom arunca o privire asupra funcțiilor pe care serviciile de stocare în cloud nu le oferă de obicei. Exemple dintre acestea sunt previzualizările fișierelor, versiunea avansată, aplicațiile de productivitate, redarea media și integrările cu aplicații terțe.

MEGA nu are prea multe în ceea ce privește aplicațiile utilitare, dar oferă previzualizări pentru fotografii și videoclipuri. Cu toate acestea, nu puteți previzualiza fișierele Office online, așa că va trebui să le descărcați.

mega-vs-tresorit-mega-chat-

O caracteristică neobișnuită este chat-ul, pe care îl puteți iniția cu contactele pe care le-ați adăugat la MEGA. Utilizează criptarea pentru a vă asigura comunicarea în timp real. Pentru cei care doresc o abordare mai practică, MEGAcmd este un instrument de linie de comandă care vă permite să folosiți abilitățile computerului pentru a lucra cu fișiere. Adăugarea MEGAbird vă permite să trimiteți fișiere mari utilizând Mozilla Thunderbird.

Clientul desktop MEGA vă permite să transmiteți orice fișier din cloud-ul dvs. MEGA sau o legătură de fișier pe playerul preferat.

Sincronizare selectivă Tresorit

Tresorit are o caracteristică de unitate de rețea numită Tresorit Drive. Este diferit de un folder de sincronizare, deoarece vă stochează doar datele din cloud, care eliberează spațiu pe hard disk. Puteți dezactiva sincronizarea pentru orice folder cu sincronizare selectivă.

Dacă utilizați Microsoft Outlook, aveți noroc, deoarece Tresorit are un supliment pentru acesta. Cu toate acestea, nu există integrări de aplicații terțe. Tresorit nu are niciun player media sau un previzualizator foto. Acestea fiind spuse, compania are o scuză bună pentru aceste deficiențe: criptarea privată împiedică utilizarea acestora.

MEGA are mai multe caracteristici, însă Tresorit are funcția de unitate care vă permite să dezincronizați fișierele și folderele în timp ce le puteți vedea în exploratorul de fișiere. Tresorit câștigă această rundă.

Runda: Caracteristici suplimentare Punct pentru Tresorit

Logo MEGA
Logo Tresorit

6

Verdictul

Această bătălie a fost una strânsă în mai multe aspecte. Cea mai decisivă categorie este costul de stocare, unde MEGA a câștigat cu o marjă mare. Ambele servicii au securitate și confidențialitate puternică, dar Tresorit s-a dovedit a fi mai bun, chiar dacă MEGA era aproape. Totuși, MEGA a depășit Tresorit în categoria experienței utilizatorului și nu a fost o mică diferență.

MEGA a câștigat și în categoria de distribuire, datorită link-ului de încărcare și a capacităților de cunoaștere zero. Tresorit a reușit să reducă avantajul MEGA cu un câștig în categoria funcțiilor suplimentare datorită funcționalității sale de acționare, dar, în final, MEGA a avut mai multe victorii și este câștigătorul nostru general.

Câștigător: MEGA

Ce părere aveți despre această comparație? Credeți că securitatea Tresorit își justifică prețul? Sunteți de acord că MEGA este alegerea mai bună? Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos și să citim cum se compară Dropbox și MEGA. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map