Dropbox vs Tresorit în 2020: un apel strâns

Tresorit este unul dintre cele mai sigure servicii de stocare în cloud, în timp ce Dropbox este unul dintre cele mai populare datorită ușurinței de utilizare. Noi, la Cloudwards.net, vă place să vă faceți mai ușor posibilitatea de a alege între serviciile concurente, așa că vom arunca Tresorit vs. Dropbox pentru a vedea care vine deasupra.


Scopul principal al serviciilor de stocare în cloud este să stochezi fișierele în cloud. Deși toate serviciile vă permit să faceți acest lucru, acestea diferă în cât de bine o fac și în ce alte funcții oferă. În plus, unele servicii, cum ar fi Tresorit, s-ar putea concentra mai mult pe securitate, în timp ce altele, cum ar fi Dropbox, se concentrează pe ușurința de utilizare și funcții.

Ceea ce va fi o potrivire pentru dvs. depinde de ceea ce doriți să obțineți de la serviciu. Având în vedere acest lucru, le vom compara pe factorii generali pentru serviciile de stocare în cloud. Dacă v-ați gândit deja, citiți recenzia noastră separată Dropbox sau revizuirea Tresorit pentru a afla mai multe despre serviciul dorit..

Dacă nu sunteți mulțumit, consultați cel mai bun stocare în cloud pentru ajutor. Puteți citi, de asemenea, cea mai bună comparație de stocare în cloud pentru a vedea ce oferă serviciile dintr-o privire.

Pe parcursul a cinci runde, vom vedea cum se compară serviciile pentru a vă ajuta să decideți între ele. Vom numi un câștigător după fiecare rundă și după ce sună clopotul, vă vom oferi un rezumat al rezultatului și vom declara câștigătorul general.

1

Securitate

Securitatea puternică a norului este importantă, deoarece internetul are cota sa de pericole. Persoanele rău intenționate, cum ar fi hackerii, speră să vă fure acreditările, să vă intercepteze datele cu atacuri om-la-mijloc, să vă țină ostaticii de date folosind ransomware sau să execute o altă trupă inteligentă împotriva dvs..

Serviciile cloud utilizează multe metode pentru a vă proteja împotriva potențialelor amenințări. De exemplu, autentificarea cu doi factori va împiedica hackerii care ți-au furat parola să acceseze contul. Acestea fiind spuse, nu vă bazați doar pe el. Faceți o parolă puternică în primul rând.

Protocolul TLS / SSL protejează împotriva atacurilor omului în mijloc, în timp ce criptarea scamblează datele dvs. în repaus și în tranzit. Privată, criptarea end-to-end vă ajută să vă păstrați fișierele private lăsându-vă doar să le citiți.

Aceasta este o categorie majoră pentru serviciile cloud, să spunem cel puțin. Să vedem cum se ocupă Tresorit și Dropbox.

Tresorit

Tresorit se concentrează pe securitate. Arma principală din arsenalul său este criptarea privată, numită și criptare cu cunoștințe zero. Tresorit este unul dintre rarele servicii pe care le oferă, ceea ce îi câștigă un loc în lista noastră de servicii de stocare în cloud cu cunoștințe zero..

tresorit-vs-dropbox-tresorit-securitate

Rețineți că, deoarece Tresorit folosește criptarea cu cunoștințe zero pentru a vă proteja confidențialitatea, nu vă va putea reseta parola dacă o uitați. Utilizați un manager de parole din cel mai bun articol de manageri de parole pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla.

Tresorit folosește protocolul TLS pentru a preveni atacurile care vizează fișierele în timpul transferului și criptarea AES de 256 biți pentru a scramble fișiere în repaus. În plus, dacă cineva reușește să vă sparge parola, autentificarea cu doi factori va împiedica accesul la contul dvs..

Tresorit își păstrează serverele în centrele de date Microsoft Azure sigure din Irlanda și Olanda. Ei utilizează supraveghere, securitate 24/7 și scanare biometrică. De asemenea, respectă cele mai noi standarde ISO. Citiți recenzia noastră Microsoft Azure pentru a afla mai multe.

Când încărcați date pe Tresorit, acestea sunt reproduse pe mai multe servere dintr-un centru de date, care este similar cu o configurație RAID. Acest lucru reduce riscul de pierdere a datelor și crește disponibilitatea fișierelor dvs..

Dacă ransomware-ul corupe fișierele, nu trebuie să plătiți pentru a le recupera. Puteți utiliza versiunea de fișiere pentru a le prelua. Cel mai ieftin plan este limitat la 10 versiuni anterioare, dar celelalte oferă versiuni nelimitate. Tresorit vă permite, de asemenea, să ștergeți datele de pe dispozitiv de la distanță, ceea ce vă ajută dacă cineva îl fură.

Planurile mai costisitoare vă oferă funcții de securitate avansate, cum ar fi definirea politicilor de securitate, monitorizarea admin și revocarea accesului de pe dispozitive.

Tresorit a susținut o provocare deschisă de hacking, care i-a invitat pe hackeri să încerce să intre în ea, dar nimeni nu a reușit într-o perioadă care a durat un an și jumătate. Dacă doriți să aflați mai multe despre securitatea Tresorit, citiți lucrările sale de securitate.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-securitate

dropbox

Este clar că Dropbox nu pune același accent pe securitate. De fapt, serviciul are un istoric verificat cu acesta. Compania a fost în centrul atenției în timpul unei încălcări din 2012 în care au fost furate 68 de milioane de parole, iar incidentul nu a fost raportat decât ani mai târziu.

În plus, Dropbox a fost conectat la proiectul PRISM în 2013. Acestea fiind spuse, compania a luat măsuri pentru creșterea securității după aceea.

Dropbox folosește AES 256 biți pentru a-ți scramba fișierele în repaus și protocolul TLS cu AES 128 biți pentru a vă proteja fișierele în timpul transferului. Aceasta este o practică bună, dar permite Dropbox să decripteze fișierele dvs. pentru a extrage metadate pentru indexare atunci când acestea aterizează pe serverele sale și le criptați ulterior..

Mai mult decât atât, metadatele dvs. rămân în format limpede pe un server separat. Este evident că Dropbox nu oferă criptare privată. Aceasta nu este cea mai bună practică pentru a vă proteja confidențialitatea, așa că luați în considerare utilizarea Boxcryptor, un add-on de criptare privat. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Boxcryptor.

Dropbox folosește autentificarea cu doi factori, astfel încât puteți fi sigur că nimeni nu va avea acces la contul dvs. fără a avea smartphone-ul.

Puteți utiliza versiunea pentru a restaura versiuni mai vechi de fișiere cu o vechime de până la 120 de zile pentru a combate efectul ransomware-ului. Dacă nu este suficient pentru dvs., citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru versiunea articolului pentru alternative.

Pagina de securitate a contului dvs. vă permite să monitorizați dispozitivele conectate, sesiunile web active și aplicațiile terțe cu acces la contul dvs. Dacă ceva pare suspect, puteți dezactiva accesul la contul dvs..

Dropbox are o pagină pe HackerOne care răsplătește hackerii dacă pot împiedica securitatea Dropbox. Până în prezent, Dropbox a plătit aproape 300.000 de dolari ca răspuns.

Informațiile despre securitatea centrului de date ale Dropbox sunt rare, dar compania spune că „s-a întărit pentru a îmbunătăți securitatea și a proteja împotriva atacurilor”.

Gânduri rotunde

Dropbox nu are securitate laxă, dar nu furnizează nivelul ridicat pe care îl face Tresorit. Aceasta este mulțumită criptării private a Tresorit, a versiunilor nelimitate și a unei provocări de hacker care nu au pretenții.

Runda: punct de securitate pentru Tresorit

Logo Tresorit
Logo Dropbox

2

Cost de depozitare

Cu cât obțineți mai mult prețul, cu atât va fi mai bun costul de stocare. De asemenea, este bine dacă un serviciu are mai multe planuri, deoarece asta îți crește șansele de a găsi o formă potrivită. Un plan gratuit sau un proces este, de asemenea, un plus, deoarece îl puteți utiliza pentru a testa un serviciu înainte de a comite. Dacă bugetul este cea mai importantă preocupare a dvs., citiți cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud pentru o listă de servicii portofel.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-tarifare

Tresorit

Securitatea Tresorit este puternică, dar nu este ieftină. Nu oferă un plan gratuit, dar planurile plătite au o perioadă de încercare gratuită. Cel mai ieftin este Premium, care este de 10,42 USD pe lună pentru doar 200 GB spațiu de stocare. Are funcții comune de stocare în cloud, împreună cu acces la cinci dispozitive, sincronizare, istoricul versiunilor de 90 de zile și posibilitatea de a restabili 10 versiuni anterioare de fișiere.

Solo este celălalt plan personal. Oferă 2 TB de spațiu pentru 24 de dolari pe lună. Acesta este mai mult decât de două ori prețul pe care îl percep unele servicii pentru planurile lor de 2TB. Planul adaugă controlul permisiunilor, partajarea fișierelor cu legături protejate prin parolă, integrarea Microsoft Outlook și multe altele.

Tresorit are, de asemenea, planuri de afaceri. Întreprinderile mici reprezintă 20 USD pe utilizator pe lună și vă oferă 1 TB de stocare pentru fiecare utilizator. Afacerile au reduceri de 50 la sută la momentul acestei scrieri, ceea ce înseamnă 12 USD pe utilizator pe lună. Adăugă conformitatea HIPAA, ștergerea de la distanță, branding personalizat, controale avansate de fișiere și asistență.

Enterprise este de 24 USD pe utilizator pe lună și acceptă mai mult de 100 de utilizatori. De asemenea, adaugă funcții, cum ar fi fluxuri de e-mail personalizate, implementare personalizată, API de administrare, instruire a personalului și multe altele.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-tarifare

dropbox

Cel mai ieftin plan al Dropbox este Plus, care este de 9,99 USD pe lună sau 99 USD pe an. Oferă 1 TB de stocare. Include integrarea Microsoft Office 365, istoricul versiunilor de 30 de zile, asistența prioritară prin e-mail și funcțiile standard de stocare în cloud.

Următorul plan este Professional, care adaugă controale de legături partajate, instrumente avansate de colaborare, istoricul versiunilor extinse, precum sincronizare inteligentă și Showcase și acces la suportul pentru chat. Are 16,58 USD pe lună sau 198,96 USD pe an.

Există două planuri de echipă: Standard și Advanced. Standard oferă 3 TB de spațiu comun pentru 12,50 USD pe utilizator pe lună sau 150 USD pe utilizator pe an. Are caracteristici precum un instrument de transfer de cont, folderul echipei, acces nelimitat la API pentru partenerii platformei de securitate, conformitate HIPAA, controale de administrare și facturare centralizată.

Advanced nu a introdus o plafonă în spațiul dvs. de stocare, dar crește prețul la 25 dolari pe utilizator pe lună sau 240 dolari pe utilizator pe an. Îndulcește acordul cu aprobările dispozitivului, istoricul spectatorului și funcțiile avansate ale echipei, cum ar fi conectarea unică, rolurile de administrator împărțit, auditul jurnalului și asistența telefonică în timpul programului de lucru.

Planul gratuit oferă un nivel scăzut de 2 GB de stocare, ceea ce nu îl face potrivit pentru cea mai bună piesă de stocare cloud gratuită. Totuși, este suficient să vezi dacă Dropbox funcționează pentru tine.

Rundă Două Gânduri

Niciunul dintre serviciile nu are planuri deosebit de competitive. Cu toate acestea, Dropbox este mai ieftin, în timp ce Tresorit vă oferă mai multă bătaie pentru buck, ceea ce ne face să credem că o legătură este în regulă. Dacă sunteți mai interesat de planurile echipei Dropbox, citiți recenzia noastră despre Dropbox Business pentru a afla detaliile despre acestea.

Runda: Cost de stocare Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Tresorit
Logo Dropbox

3

Experiența utilizatorului

Este excelent dacă un serviciu are o mulțime de caracteristici puternice, dar asta nu o va face bine dacă nu sunt înveliți într-o experiență plăcută pentru utilizatori. Utilizatorii tind să îndepărteze serviciile care nu sunt.

Tresorit

Tresorit se numără printre serviciile de top din recenziile noastre de stocare în cloud, dar experiența sa pentru utilizatori este mai complexă decât serviciul mediu, deoarece trebuie să creezi tresori individuali – „boltă” în germană – pentru a sincroniza fișierele.

Clientul desktop funcționează pe Windows, macOS și Linux. Suportul pentru Linux este rar printre serviciile de stocare în cloud. Dacă Tresorit nu funcționează pentru dvs., citiți detalii despre cel mai bun stocare cloud pentru Linux pentru alte opțiuni.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-desktop-

Pe lângă sincronizarea complexă, clientul desktop este clar și ușor de utilizat. Gustul este subiectiv, dar considerăm că clientul Tresorit este unul dintre cele mai atractive de pe piață.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-ul web

Dacă vă aflați departe de dispozitiv, puteți utiliza aplicația web Tresorit pentru a accesa spațiul dvs. de stocare în cloud. Designul său minimal face ca folderele și legăturile de navigare să fie mai ușor de găsit. Acestea fiind spuse, sincronizarea complexă complică problema, deoarece nu puteți trage și plasa conținut în folderul rădăcină al clientului web. Este logic pentru că nu este un fals, dar abordarea este neobișnuită.

Tresorit are, de asemenea, aplicații pentru smartphone-uri pentru Android și iOS. Le puteți utiliza pentru a încărca fotografii și videoclipuri de pe telefon. În plus, puteți să vă accesați stocarea în cloud, să creați link-uri către conținutul dvs. și să lucrați offline. Dacă doriți să vă asigurați că doar puteți accesa aplicația, puteți seta o blocare a parolei.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-desktop-

dropbox

Dropbox a fost în fruntea experienței utilizatorilor de când a început în 2007, iar acest lucru este adevărat astăzi. De fapt, este locul unde a fost inventat modelul comun de sincronizare.

Modelul comun de sincronizare constă dintr-o pictogramă a tăvii de sistem și un folder de sincronizare. Orice locați în folderul de sincronizare va fi sincronizat cu cloud. Este atat de simplu. Pentru a face asta, totuși, trebuie să instalați clientul desktop care funcționează pe Windows, macOS și Linux.

Clientul desktop al Dropbox se învârte în jurul pictogramei tăvii sistemului. Din această cauză, este subțire și nu trebuie să parcurgeți mulți pași pentru a găsi ceea ce doriți. Cele mai frecvente operații sunt în colțul din dreapta sus, în timp ce panoul principal arată notificările sau fișierele recente. De asemenea, puteți căuta printre ele care este convenabil.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-web-client

Puteți accesa aceleași funcții de la clientul web. Este clar și intuitiv și tot ce trebuie să faceți este să glisați și să aruncați un fișier oriunde pentru a începe o încărcare. De asemenea, comutarea între pagini și funcții este rapidă.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-mobile

Aplicațiile mobile sunt, de asemenea, ușor de utilizat. Vă permit să scanați documente, să faceți fișierele disponibile offline, să acceseze Dropbox Paper și să faceți backup automat pentru fotografiile și videoclipurile dvs. În plus, vă puteți partaja fișierele. Dacă nu vă familiarizați cu Dropbox Paper, puteți afla mai multe despre aceasta în recenzia noastră pentru Dropbox Paper.

Runda trei gânduri

Tresorit are o experiență de utilizator solidă, dar este mai complex decât Dropbox, datorită necesității de a crea roșii. Dropbox este, de asemenea, mai intuitiv și mai ușor de utilizat.

Runda: Punctul de experiență al utilizatorului pentru Dropbox

Logo Tresorit
Logo Dropbox

4

Partajarea

Partajarea este o mare parte din experiența de stocare în cloud, deci ar trebui să fie ușor, rapid și capabil să meargă direct pe marile rețele sociale, persoane și grupuri. Pentru a finaliza experiența, ar trebui să puteți proteja partajarea utilizând controale de conținut, precum protecția parolelor, datele de expirare și permisiile.

Tresorit

Tresorit are controluri puternice de conținut și capabilități de partajare, ceea ce îl ajută să facă lista noastră cu cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru partajare. Aceleași caracteristici sunt disponibile indiferent dacă utilizați aplicația web sau desktop.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-parts

Dacă doriți să partajați un folder, trebuie să generați un link sau să invitați utilizatorii prin e-mail. Dacă parcurgi ruta de e-mail, destinatarii vor trebui să se înregistreze pentru un cont Tresorit. Fișierele nu au această cerință, dar pot fi partajate doar cu un link.

Puteți proteja legăturile folosind o dată de expirare, o parolă sau o limită de acces. Dosarele pot avea trei niveluri de permisiuni. Vă permit să citiți, să citiți și să modificați sau să editați.

Pentru a vă ajuta să urmăriți linkurile pe care le-ați creat, Tresorit furnizează o vizualizare „linkuri”. O altă vizionare, „contacte”, vă permite să știți cu cine aveți acces la folderul partajat.

Cu toate acestea, Tresorit lipsește câteva lucruri. Nu puteți crea link-uri de încărcare sau partajare în rețelele sociale.

dropbox

Dropbox vă permite să partajați conținut stocat pe acesta folosind clientul desktop, aplicația smartphone sau clientul browser.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-parts

Puteți partaja link-uri folosind clientul web copiind-le și lipindu-le sau trimitându-le prin e-mail, dar nu le puteți partaja direct în rețelele sociale. Dropbox vă permite să protejați legăturile folosind o parolă sau o dată de expirare, dezactivând descărcările sau selectând anumite persoane care pot accesa aceasta. Dacă doriți să opriți partajarea, trebuie să ștergeți linkul

Abonații la cel mai ieftin plan, Plus, nu au aceste funcții. Dacă doriți să le utilizați, trebuie să vă abonați la planul Profesional, care este de două ori costul.

Puteți partaja foldere și puteți seta permisiunea să „editați” sau „să vizualizați”. Există și o pagină care arată ceea ce ați împărtășit și altora. Dacă doriți să invitați pe alții să vă împărtășească, puteți utiliza funcția „cerere fișier”.

Rotund Patru Gânduri

Ambele servicii au caracteristici de partajare capabile. Tresorit are o mai bună securitate pentru acțiuni și Dropbox vă permite să creați cereri de fișiere. Diferența de securitate nu este mare, dar Dropbox își rezervă rezervele de partajare pentru planurile sale mai scumpe, în timp ce Tresorit le are pe cele mai ieftine, așa că Tresorit câștigă această rundă.

Runda: Punct de partajare pentru Tresorit

Logo Tresorit
Logo Dropbox

5

Caracteristici

Această categorie tratează caracteristici care depășesc cele oferite de majoritatea serviciilor de stocare în cloud. Unele exemple sunt aplicații de productivitate, redare media, versiune avansată, analiză foto și integrare cu aplicații terțe.

Tresorit

Tresorit nu se integrează cu aplicații terțe, cum ar fi Microsoft Office Online sau Trello, deoarece zero cunoștințe îl împiedică. Cunoașterea zero previne, de asemenea, redarea de muzică sau videoclipuri. Dacă aveți nevoie de servicii care au astfel de caracteristici, citiți cel mai bun stocare cloud pentru articolul de colaborare.

Sincronizare selectivă Tresorit

Tresorit are o caracteristică de unitate de rețea numită Tresorit Drive. Tresorit Drive vă permite să stocați fișierele doar în cloud și să le accesați de pe desktop. Acesta este un mod bun de a economisi spațiu pe hard disk.

Serviciul oferă, de asemenea, un supliment pentru Microsoft Outlook, care vă oferă o modalitate de a partaja fișiere mai sigure decât atașamentele de e-mail normale. Utilizatorii Linux vor fi încântați să afle că Tresorit oferă o interfață simplă de linie de comandă care rulează pe stații de lucru sau servere Linux. Vă permite să automatizați activități precum sincronizarea și raportarea.

Tresorit are și capacități de versiune puternice, câștigându-i un loc în cel mai bun stocare cloud pentru lista de versiuni.

dropbox

Dropbox se integrează cu Office Online, care vă permite să creați fișiere Word, PowerPoint sau Excel în dosarele dvs. Dropbox. Puteți edita documente și după ce le încărcați.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-hârtie

Dropbox are, de asemenea, o aplicație proprietară de luare a notelor numită Paper. Vă permite să luați note, să încorporați fișiere media și să colaborați cu alții. Totuși, nu se poate face altceva. Pentru o alternativă mai bună, citiți cel mai bun articol pentru aplicații de luare de note.

Dropbox are o altă aplicație numită Showcase care vă permite să partajați fișiere pe o pagină atractivă.

Puteți face o căutare cu text complet pentru a scana conținutul fișierelor dvs. Aceasta include documente scanate cu aplicația mobilă. Când scanați un document, îl puteți regla și încărca ca fișier .pdf sau .jpeg în cloud.

Versiunea vă permite să restaurați fișierele șterse sau versiunile mai vechi din ultimele 30 de zile. De asemenea, puteți reda fișierele media și previzualiza fotografii. Acestea fiind spuse, nu a făcut reducerea pentru cel mai bun stocare în cloud pentru lista de muzică.

Una dintre cele mai utile funcții este sincronizarea inteligentă care vă permite să accesați fișierele și folderele din contul dvs. Dropbox de pe computer, fără să le sincronizați mai întâi. Aceasta economisește spațiu pe hard disk. Funcționează ca funcția de acționare a lui Tresorit.

Round Five Gânduri

Deși Tresorit are un motiv bun pentru a le lipsi, Dropbox are mai multe aplicații și integrări, așa că câștigă această rundă.

Runda: Caracteristici Punct pentru Dropbox

Logo Tresorit
Logo Dropbox

6

Gânduri finale

Dropbox și Tresorit sunt printre cele mai bune servicii de stocare în cloud. Avem două runde în favoarea fiecăruia, cu o egalitate. Cu toate acestea, am stabilit că Tresorit este mai mare în clasamentul nostru general, așa că vom acorda meciul concurentului elvețian.

Câștigător: Tresorit 

Tresorit necesită să plătiți bani mari pentru securitate de ultimă generație, iar unii utilizatori ar putea crede că este prea mult. Pe de altă parte, Dropbox va oferi o productivitate bună, integrări ale terților și caracteristici frumoase de partajare. Planurile sale vă oferă, de asemenea, mai mult spațiu de stocare.

Ce părere aveți despre această comparație? Ce serviciu preferi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map