Dropbox vs MEGA: Care este cel mai bun Cloud Storage în 2020?

Dropbox este furnizorul de stocare cloud care a adus conceptul în mainstream. Între timp, MEGA este cunoscut din diferite motive, fiind produsul de pornire al lui Kim Dotcom, cunoscutul avocat al confidențialității (sau piratul dreptului de autor, în funcție de punctul dvs. de vedere), deși nu mai este implicat în companie.


Ambii furnizori oferă pachete de stocare în cloud care obțin un scor ridicat pentru o serie de motive și, deși niciunul dintre acestea nu este unul dintre cele mai bune comparații ale spațiului de stocare în cloud, acestea sunt în top 10. După cum discutăm în recenzia Dropbox, caracteristicile de colaborare. cu Dropbox sunt excelente, în timp ce MEGA este puternic în materie de securitate, așa cum explicăm în recenzia noastră MEGA.

Cum se potrivesc cei doi furnizori atunci când merg pe cap? Am decis să aflăm în această comparație MEGA vs Dropbox.

Configurarea unei bătălii: MEGA vs Dropbox

În efortul de a face o comparație echitabilă, am dezvoltat un sistem de testare a furnizorilor de stocare în cloud precum Dropbox și MEGA pe parcursul a șapte runde. Pentru fiecare categorie, analizăm un aspect important al stocării în cloud și vedem cum se compară concurenții.

Fiecare câștigător al rundei câștigă un punct, dar dacă este prea aproape de apel, vom acorda un punct ambilor furnizori și îl vom numi la egalitate. În final, vom adăuga punctele și vom declara câștigătorul general ca recomandare, apoi vom explica raționamentul nostru.

1

Prețuri

Ambii furnizori oferă spațiu de stocare gratuit, deși puteți arunca o privire asupra clasamentului nostru despre cel mai bun spațiu de stocare în cloud gratuit, dacă doriți cu adevărat să economisiți bani. Dropbox vă permite 2 GB spațiu de stocare gratuit, în timp ce MEGA vă oferă gratuit 15 GB.

MEGA vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a debloca spațiu de stocare suplimentar completând realizări, cum ar fi descărcarea aplicației desktop sau invitarea prietenilor să se alăture serviciului. Din păcate, majoritatea acestor bonusuri de realizare expiră destul de repede.

Obțineți un spațiu suplimentar de 20 GB MEGA pentru descărcarea aplicației desktop sau 15 GB pentru aplicația pentru smartphone, dar ambele bonusuri expiră după 180 de zile. Cei 10 GB spațiu suplimentar pentru a invita un prieten expiră după un an. Cel mai rău este încă bonusul inițial de înscriere MEGA: primiți un depozit imens de 35 GB doar pentru înregistrare, dar expiră după 30 de zile. 

Dacă doriți să stocați mai mult de 15 GB, va trebui să vă gândiți la planurile de prețuri ale MEGA de la început sau veți fi nevoit să vă eliminați conținutul suplimentar după o lună.

Dincolo de nivelul gratuit, Dropbox oferă două opțiuni pentru conturi personale. Dropbox Plus costă 11,99 USD pe lună sau 9,99 USD pe lună dacă plătiți anual, oferindu-vă un spațiu de stocare decent de 2 TB împreună cu suplimente, cum ar fi asistența prin e-mail prioritară. 

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, Dropbox Professional vă oferă 3 TB de spațiu și costă 19,99 USD pe lună sau 16,58 USD pe lună pentru planurile anuale. 

MEGA oferă patru planuri personale plătite, deși prețurile sunt în euro, deci este dificil să faci o comparație exactă. În momentul scrierii, MEGA Pro Lite vine cu 400 GB spațiu pentru aproximativ 5,55 USD pe lună, Pro 1 este în jur de 11,11 USD pe lună pentru 2TB, Pro 2 este 22,23 USD pe lună pentru 8TB de stocare, iar Pro 3 este 33,36 USD pe lună pentru 16TB. 

Toate planurile personale MEGA vin cu două luni în plus gratuit dacă scoateți un plan anual, mai degrabă decât să plătiți lunar.

Prețuri de afaceri MEGA vs Dropbox

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de afaceri, planurile de prețuri pentru Dropbox Business încep de la 15 USD pe lună pe utilizator pentru 5 TB de spațiu în planul Dropbox Business Standard. Dropbox Business Advanced este de 25 de dolari pe lună pe utilizator, furnizând spațiu de stocare în cloud nelimitat, deși va trebui să solicitați acest lucru dacă doriți să utilizați mai mult de 3TB de spațiu. 

Dacă căutați spațiu de stocare nelimitat, consultați lista noastră cu cei mai buni furnizori de stocare online nelimitați și uitați-vă la furnizori precum Box și OpenDrive.

Dropbox Enterprise este o soluție personalizabilă pentru întreprinderile mari, fără prețuri stabilite și va trebui să contactați direct Dropbox pentru o ofertă. Acesta ar putea fi un apel bun, mai ales că Dropbox a făcut-o pe lista noastră cu cele mai bune stocări cloud pentru întreprindere, alături de Egnyte.

Există un singur plan de afaceri cu MEGA, intitulat (imaginativ) MEGA pentru afaceri. Aceasta costă 10 euro pe lună (în jur de 11 dolari pe lună, în funcție de cursul de schimb) și vine cu stocare nelimitată, deși are un minim de trei utilizatori. 

Unele condiții de utilizare se aplică MEGA pentru afaceri. Trebuie să fie utilizat doar pentru „scopuri de afaceri autentice” și vine cu o politică de utilizare corectă, care va compara utilizarea dvs. cu cea a utilizatorului mediu de afaceri. Dacă intenționați să stocați o mulțime de date, trebuie să verificați mai întâi la MEGA dacă utilizarea dvs. este adecvată.

Ambii furnizori oferă 2 TB de stocare la un cost similar, ceea ce va satisface majoritatea utilizatorilor personali. Cu toate acestea, MEGA oferă mai mult hosting gratuit de fișiere și, chiar dacă bonusurile limitate în timp pot fi enervante, MEGA preia această rundă.

Runda: punct de preț pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Dropbox

2

Securitate

Dacă căutați cea mai puternică securitate pentru fișierele dvs., atunci aveți nevoie de un furnizor care să ofere criptare cu cunoștințe zero. Acest lucru înseamnă că furnizorul dvs. de stocare în cloud nu stochează o copie a cheii de criptare, deci nu vă poate decripta datele, chiar dacă este obligat de forțele de ordine. 

Atâta timp cât îți păstrezi parola în siguranță, singura persoană care ar trebui să poată accesa datele tale ești tu. Având în vedere acest lucru, MEGA preia un rol precoce aici, deoarece oferă o criptare cu cunoștințe zero ca standard în toate planurile sale.

mega-vs-tresorit-mega-securitate

Încă de la început, MEGA precizează că, dacă pierdeți parola, vă pierdeți contul, deoarece nu vă pot decripta datele. MEGA sugerează să utilizați un manager de parole pentru a reduce riscul de a se întâmpla, la fel și noi. Dacă sunteți în căutarea unui bun administrator de parole, consultați Dashlane, una dintre cele mai bune extensii de gestionare a parolelor acolo.

Din păcate, Dropbox nu oferă criptare cu cunoștințe zero în niciunul dintre planurile sale, ceea ce o face o opțiune mult mai puțin sigură decât MEGA pentru fișierele dvs.. 

Dacă există unele caracteristici ale Dropbox care vă place cu adevărat, dar doriți și criptarea cu cunoștințe zero, atunci este posibil să utilizați un serviciu terță parte, cum este Boxcryptor, pentru a cripta fișierele înainte de a le încărca. Aruncați o privire la recenzia Boxcryptor pentru a afla mai multe.

Măsuri suplimentare de securitate

Ambii furnizori utilizează niveluri standard de criptare pentru fișierele dvs. atât în ​​repaus cât și în tranzit. Dropbox utilizează criptarea AES de 256 biți pentru datele în repaus și SSL / TLS pentru datele în tranzit. 

MEGA folosește, de asemenea, protocolul TLS pentru date în tranzit, dar datele în repaus utilizează o criptare AES puțin mai sigură pe 128 biți. Deși aceasta nu este la fel de puternică precum protecția de la Dropbox, ar trebui să dureze milioane de ani în continuare prin forță brută, cel puțin în teorie.

Authy

Ambii furnizori oferă, de asemenea, opțiunea de a configura autentificarea cu doi factori. Acesta este un nivel suplimentar de securitate care necesită oa doua formă de autentificare, precum și parola dvs. Există diferite metode de autentificare cu doi factori, cum ar fi introducerea unui cod trimis prin SMS sau utilizarea unei aplicații de autentificare pe telefon.

Spre deosebire de mulți furnizori, MEGA vă încurajează activ să configurați autentificarea cu doi factori, mergând chiar până la recomandarea unor aplicații de autentificare. Dropbox oferă, de asemenea, autentificare în doi factori, dar opțiunea nu este la fel de publicitară la fel ca în cazul MEGA. 

MEGA este foarte clar și despre faptul că criptarea cu cunoștințe zero nu vă va proteja fișierele dacă cineva are acces la computer. Recomandă utilizarea criptării pe disc complet la nivel de dispozitiv pentru a vă asigura că și datele de pe hard disk sunt păstrate în siguranță. 

MEGA poate fi puternic în materie de securitate, dar există și opțiuni mai bune acolo. Aruncați o privire la lista noastră cu cele mai sigure stocări în cloud pentru a afla mai multe.

Dacă securitatea este importantă pentru dvs. (și ar trebui să fie), atunci stocarea în cloud care vine cu criptare cu cunoștințe zero este un plus cert. MEGA este unul dintre cei mai buni furnizori de stocare cloud de cunoștințe zero, alături de Sync.com și pCloud (citiți comparația noastră pCloud vs MEGA). Deoarece Dropbox nu poate oferi acest nivel de securitate, MEGA este câștigătorul clar aici.

Runda: punct de securitate pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Dropbox

3

intimitate

MEGA se vinde ca fiind axat pe confidențialitate, apelând chiar la „compania de confidențialitate” pe site-ul său web. Centrele de date ale MEGA sunt situate în locații destul de convenabile pentru confidențialitate, cum ar fi Luxemburg, Olanda, Canada și Noua Zeelandă. Niciun fișier nu este păstrat vreodată în America, ceea ce înseamnă că nu sunt la îndemâna legislației intruzive, cum ar fi Legea PATRIOT. 

MEGA respectă regulile GDPR, dar aplică aceste protecții tuturor utilizatorilor, nu numai celor din Uniunea Europeană. Din păcate, poziția Dropbox cu privire la confidențialitate este mult mai puțin impresionantă.

Politica de confidențialitate a Dropbox indică clar că compania colectează datele dvs. pentru a preveni abuzul de servicii. De exemplu, poate scana fișierele din contul dvs. pentru a vă asigura că nu încălcați niciunul dintre termenii și condițiile sale.

Unele dintre datele dvs. pot fi transmise și unor terțe părți, care includ Amazon, Google, Oracle și Zendesk. Așa cum am menționat, Dropbox nu utilizează criptarea cu cunoștințe zero și, deși împărtășește date cu terți, permite și o bună integrare și oferă funcții suplimentare de la aceste servicii utilizatorilor Dropbox, în consecință..

MEGA, pe de altă parte, folosește criptarea cu cunoștințe zero, astfel încât datele dvs. sunt în siguranță. Din moment ce dețineți singura cheie de decriptare, nu există nicio cale pentru MEGA să acceseze, să scaneze, să citească sau să facă orice altceva cu fișierele dvs..

Deși a fost cu ceva timp în urmă, Dropbox a suferit o încălcare gravă a datelor în 2012, cu 68 de milioane de parole ale utilizatorului scurse. De asemenea, a fost menționat ca fiind aliniat să se alăture altor companii, cum ar fi Google și Apple, ca parte a programului PRISM care pline de confidențialitate, deși Dropbox a refuzat rapid orice implicare. 

Nu este surprinzător, această rundă este un dezbrăcător. Politica de confidențialitate a Dropbox lasă mult de dorit, în timp ce MEGA este configurat cu confidențialitate în centrul său, ceea ce face ca acest alt câștig clar pentru MEGA.

Runda: punct de confidențialitate pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Dropbox

4

Viteză

Când vine vorba de viteză, nu există prea multe între Dropbox și MEGA. În timpul testării, a durat aproximativ 25 de minute pentru a încărca un fișier nou de 1 GB la ambii furnizori din locația noastră de testare din Marea Britanie. Vitezele similare au fost observate atât de la MEGA, cât și de la Dropbox în timpul descărcărilor, necesitând aproximativ trei minute pentru a descărca același fișier de 1 GB.

DropboxMEGA
Încarcă:25:1126:04
Descarca:03:1903:22

Totuși, unde Dropbox intră într-adevăr, este cu fișierele care au fost editate sau modificate într-un fel. Dacă faceți o modificare la un fișier pe MEGA – chiar unul minor – întregul fișier trebuie să fie încărcat din nou.

Cu toate acestea, Dropbox folosește ceea ce este cunoscut sub numele de sincronizare la nivel de bloc pentru a rezolva această problemă. Fișierele dvs. sunt împărțite în blocuri individuale și vor sincroniza doar blocurile care s-au schimbat. Dacă efectuați o modificare mică într-un fișier, va trebui să fie încărcat mai puține blocuri, ceea ce îl face un proces mult mai rapid decât cel al MEGA, unde fiecare bloc ar trebui să fie înlocuit.

Această caracteristică este deosebit de utilă dacă aveți multe fișiere mari de modificat, deoarece impactul pe care îl poate avea asupra timpilor de încărcare este mai semnificativ. Cu toate acestea, cu fișiere mai mici, probabil că nu veți observa o diferență mare, mai ales dacă conexiunea dvs. este una bună. 

Dacă aveți de-a face cu o mulțime de fișiere mari care sunt editate în mod constant, atunci Dropbox este cu siguranță alegerea mai bună. Acesta este motivul pentru care Dropbox iese în partea de sus a listei noastre cu cel mai bun stocare cloud cu sincronizare, chiar în comparație cu un alt furnizor de sincronizare la nivel de bloc, cum ar fi pCloud (citiți pCloud-ul nostru și piesa Dropbox).

În acest sens, Dropbox este câștigătorul aici: nu putem ignora încărcările sale mai rapide în comparație cu MEGA.

Runda: punct de viteză pentru Dropbox

Logo MEGA
Logo Dropbox

5

Ușurință în utilizare

Atât MEGA, cât și Dropbox pot fi accesate online sau prin intermediul aplicațiilor disponibile pentru toate sistemele de operare importante, inclusiv macOS, Windows și Linux. Nu toți furnizorii de spațiu de cloud suportă Linux, dar ambii concurenți au făcut-o pe cea mai bună soluție de stocare în cloud pentru lista scurtă de Linux, alături de Tresorit și pCloud. Există, de asemenea, aplicații Android și iOS disponibile pentru ambele servicii.

mega-interfață web

Aplicațiile pentru desktop ale MEGA și Dropbox funcționează într-un mod destul de similar. Ambele vă permit să configurați un folder pe hard disk care se sincronizează automat cu cloud. De asemenea, oferă o tavă de sistem sau pictograma barei de meniu care vă permite să modificați setările sau să lansați interfața web. 

Aceasta este abordarea popularizată de Dropbox și veți vedea un sistem similar utilizat de majoritatea furnizorilor de servicii cloud în aceste zile. Dacă ați mai folosit servicii de stocare în cloud, nimic nu va părea prea în afara locului.

Când instalați Dropbox sau MEGA, veți obține, de asemenea, opțiuni suplimentare atunci când faceți clic dreapta pe un fișier, cum ar fi posibilitatea de a selecta fișierele de încărcat. Dropbox pare să aibă o margine ușoară aici, cu opțiuni suplimentare care vă permit să vizualizați rapid comentariile sau istoricul versiunilor unui fișier.

Din păcate, Dropbox nu este un serviciu excelent pentru utilizatorii de macOS și iOS, deoarece fișierele și folderele sunt organizate în ordine alfabetică în mod implicit, cu folderele amestecate cu fișierele. Dacă aveți o mulțime de materiale media, poate fi greu de sortat pentru a găsi fișierul sau subfolderul pe care îl căutați.

De asemenea, nu puteți schimba asta cu ușurință. Puteți schimba modul de sortare a fișierelor, dar este încă dezordonat. Cu toate acestea, utilizatorii de Windows vor constata că folderele sunt listate deasupra fișierelor în mod implicit, inclusiv pe site-ul web.

Dropbox recomandă utilizatorilor macOS și iOS să solicite acest lucru ca o caracteristică, așa că este puțin probabil ca acest lucru să se schimbe, dacă nu o solicită un număr mare de utilizatori Apple. Având în vedere acest lucru, nu veți găsi Dropbox în cel mai bun stocare cloud pentru lista de recomandări pentru Mac.

Dacă sunteți legat de ecosistemul Apple, atunci consultați iCloud sau Sync.com. Puteți citi mai întâi recenzia Sync.com pentru că nu numai că este recomandarea noastră de stocare în cloud pentru utilizatorii de Mac, dar este, de asemenea, recomandarea noastră ca cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru iPhone.

Nu există prea multe lucruri între MEGA sau Dropbox pentru utilizatorii Windows și Linux. Cu toate acestea, având în vedere dificultățile cu care se confruntă proprietarii de Mac și iPhone, această rundă se adresează MEGA ca furnizor mai ușor de utilizat pe orice platformă.

Runda: Ușoritatea punctului de utilizare pentru MEGA

Logo MEGA
Logo Dropbox

6

Sincronizarea și distribuirea fișierelor

Un serviciu de stocare în cloud este făcut sau rupt de cât de bine poate partaja sau sincroniza fișiere. Dacă nu poate face acest lucru, nu va concura – este atât de simplu. Pentru Dropbox și MEGA, este o imagine destul de uniformă.

online fișiere dropbox-sincronizare-

Utilizatorii desktop MEGA își pot descărca întregul spațiu de stocare în cloud când instalează prima dată aplicația sau pot sincroniza selectiv fișierele și folderele pe care le folosesc în mod regulat pentru a economisi spațiu. Puteți adăuga, de asemenea, locații de sincronizare suplimentare în setările MEGA, deși acesta nu este cel mai simplu proces.

Dropbox oferă două metode diferite pentru sincronizarea fișierelor, cu una similară cu MEGA. Prima opțiune pentru utilizatorii Dropbox este sincronizarea selectivă, care vă permite să decideți ce fișiere și foldere se vor sincroniza pe hard disk și care vor rămâne în cloud. 

Acest lucru este similar cu MEGA, dar înseamnă că nu puteți vedea întregul conținut al stocării în cloud pe hard disk. Nu se vor afișa fișierele sau folderele selectate.

Pentru a rezolva această problemă, Dropbox oferă o sincronizare inteligentă. Acest lucru vă permite să vedeți toate fișierele și folderele pe computer, dar puteți seta anumite fișiere să fie stocate pe stocarea dvs. în cloud. Acestea vor fi vizibile pe computerul dvs. și vor fi descărcate ori de câte ori trebuie să le utilizați, dar nu vor ocupa niciun spațiu până atunci.

Această caracteristică este unul dintre motivele pentru care Dropbox a fost cea de-a doua cea mai bună recomandare pentru cea mai bună listă de sincronizare a fișierelor noastre și a furnizorilor de acțiuni, doar sub Egnyte Connect. Dropbox nu are cote de transfer de fișiere, în afară de limita de stocare, de aceea puteți încărca și descărca conținutul dvs. atât cât doriți.

În schimb, MEGA aplică o cotă lunară pentru încărcările și descărcările de fișiere. Pentru conturile personale, aceste cote sunt identice cu capacitatea dvs. de stocare totală, deci nu sunt nesemnificative. Cu toate acestea, dacă încărcați și descărcați o mulțime de fișiere mari, puteți constata că ați atins rapid cota.

Partajarea fișierelor cu Dropbox și MEGA

Când vine vorba de partajarea fișierelor, ambii furnizori oferă funcții destul de tipice. Dropbox vă permite să partajați fișiere de pe toate platformele, inclusiv prin aplicații mobile și online. Puteți crea un link partajabil pe care îl puteți trimite altor persoane, oferindu-le acces de numai citire sau de editare completă la fișierele și folderele dvs.. 

Puteți modifica o serie de setări pentru aceste legături. Puteți seta o dată de expirare, adăuga o parolă și dezactiva descărcările, deși aceasta este disponibilă doar pe Dropbox Professional sau în planurile de afaceri. Dropbox o face pe lista noastră cu cele mai bune spații de stocare în cloud pentru partajare, dar există opțiuni mai bune acolo, cum ar fi Sync.com.

Egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-file-sharing

Veți găsi funcții similare cu MEGA, deoarece veți putea crea legături partajabile la fișierele și folderele dvs., precum și să setați datele de expirare și să adăugați parole. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un cont plătit pentru a utiliza aceste funcții.

După cum am menționat, MEGA oferă criptare cu cunoștințe zero (ceva care Dropbox nu este). Puteți partaja linkurile dvs. oferind o copie a cheii dvs., permițând altor utilizatori să vă vizualizeze sau să editeze fișierele dvs. Puteți partaja legături fără cheie, dar va trebui să furnizați manual cheia de decriptare utilizatorului final pentru ca aceștia să o poată deschide.

Dacă alegeți ultima opțiune, nu contează dacă link-ul este partajat sau furat, deoarece numai utilizatorii cu cheia de decriptare pot accesa fișierele, făcând din MEGA un serviciu mai sigur pentru partajarea fișierelor.

În general, este o rundă dificilă la apel. Dropbox se descurcă bine cu funcția sa de sincronizare inteligentă, permițându-vă să economisiți spațiu pe computer, în loc să sincronizați toate fișierele. De asemenea, folosește sincronizarea la nivel de bloc pentru a economisi timp la încărcările de fișiere pentru fișierele pe care le schimbați.

Cu toate acestea, MEGA oferă o modalitate sigură de partajare a fișierelor, permițându-vă să partajați linkuri către fișiere fără cheia de decriptare, ceea ce înseamnă că doar utilizatorii de încredere le pot accesa. În funcție de nevoile dvs., acest lucru ar putea fi grozav – sau ar putea fi inutil. 

Sincronizarea inteligentă este o caracteristică câștigătoare, dar doar doar, așa că Dropbox ia această rundă.

Runda: sincronizarea fișierelor și punctul de partajare pentru Dropbox

Logo MEGA
Logo Dropbox

7

Caracteristici

Pe lângă caracteristicile standard oferite de majoritatea serviciilor de stocare în cloud, atât MEGA cât și Dropbox oferă câteva funcții suplimentare unice.

Până la MEGA, unde paranoia face parte din etos, este disponibilă chatul criptat cu alți utilizatori MEGA. Acest lucru este similar cu alte servicii de chat de criptare end-to-end, cum ar fi WhatsApp. Puteți, de asemenea, să partajați fișiere prin intermediul aplicației de chat, precum și să efectuați apeluri audio și video.

mega-megabird

Dacă utilizați clientul de e-mail Mozilla Thunderbird, puteți utiliza extensia MEGAbird pentru a trimite fișiere mari prin MEGA, mai degrabă decât ca atașament de e-mail, indiferent de serviciul de găzduire prin e-mail pe care îl utilizați. Există, de asemenea, MEGAcmd, un instrument de linie de comandă care vă permite să scrieți scripturi pentru a automatiza sarcinile sau pentru a rula comenzi către MEGA direct fără un client GUI..

Pentru creatorii de documente, Dropbox oferă hârtie. Aceasta este o aplicație de documente de pagină unică, nelimitată, care vă permite să stocați text, imagini și videoclipuri fără a salva conținutul ca fișiere. Este un instrument de preluare de note și de colaborare, dar așa cum menționăm în recenzia noastră pentru Dropbox Paper, este destul de de bază în comparație cu servicii precum Google Docs..

Cu toate acestea, utilizatorii profesioniști pot găsi mai multă utilizare în Dropbox Showcase. Acesta este un instrument de portofoliu care vă permite să vă împărtășiți lucrările anterioare. Este livrat cu diverse șabloane, pe care le puteți utiliza pentru a crea pagini cu aspect inteligent pentru a găzdui conținutul dvs., care este perfect pentru utilizatorii de afaceri sau freelanceri. Acest instrument este disponibil numai pentru conturile Dropbox Professional sau Business.

În cazul în care Dropbox strălucește cu adevărat este cu colaborarea. Dropbox se integrează incredibil de bine atât cu Microsoft Office cât și cu Google Docs. Puteți lucra într-un fișier Word sau Google Docs, puteți colabora cu acesta și puteți salva modificările fără a părăsi niciodată contul Dropbox. Fișierele se vor lansa automat în aplicațiile corespunzătoare, permițându-vă să comutați cu ușurință între servicii. 

Aceste caracteristici de colaborare ajută la împingerea Dropbox în partea de sus a celei mai bune spații de stocare în cloud pentru o listă scurtă de colaborare, precum și o face un câștigător corect în această rundă finală.

Runda: Caracteristici Punct pentru Dropbox

Logo MEGA
Logo Dropbox

8

Verdictul

Nu este de mirare că această luptă MEGA și Dropbox se dovedește a fi una apropiată. În timp ce MEGA s-a descurcat bine în rundele noastre anterioare, Dropbox a împins înapoi. Totuși, nu a fost suficient, MEGA luând patru puncte față de cele trei ale lui Dropbox.

Câștigător: MEGA

MEGA a obținut câștiguri clare în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, ceea ce nu este în totalitate surprinzător, având în vedere că a fost fondat cu aceste caracteristici. Atât MEGA cât și Dropbox au fost aproape de preț și de ușurința de utilizare, dar MEGA a câștigat pentru că oferă o cantitate mai mare de spațiu de stocare gratuit și este mai ușor de utilizat pentru toate platformele. Spre deosebire de Dropbox, MEGA nu este la fel de dificil de utilizat pe iOS sau Mac.

Cu toate acestea, Dropbox a câștigat câteva victorii. Datorită utilizării sale de sincronizare la nivel de bloc, Dropbox s-a descurcat bine în runda noastră de viteză, cu succes similar pentru sincronizarea și distribuirea fișierelor, datorită sistemului său excelent de sincronizare. În cele din urmă, Dropbox a revendicat runda noastră de caracteristici finale datorită integrărilor excelente cu Office și Google Docs, ceea ce o face ideală pentru colaborare.

Acesta a fost un rezultat strâns și, deși MEGA a ieșit câștigătorul general în această comparație Dropbox vs Mega, depinde cu adevărat de ceea ce doriți de la stocarea dvs. în cloud. 

Dacă intenționați să-l utilizați pentru colaborare sau pentru partajarea rapidă a fișierelor, atunci Dropbox este o alegere mult mai puternică. Dacă sunteți în căutarea a ceva care să vă păstreze datele în siguranță și private, atunci MEGA este opțiunea mai bună.

Suntem întotdeauna dornici să aflăm despre experiențele dvs. cu oricare dintre acești furnizori, așa că vă rugăm să ne asigurați că ne anunțați gândurile în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me