Dacă ați solicita cuiva să numească cinci servicii de stocare în cloud, ar fi un pariu bun ca Dropbox, Google Drive și OneDrive să obțină o mențiune.


Nu este de mirare de ce. Dropbox este serviciul de stocare în cloud care a popularizat cu adevărat conceptul, iar Microsoft și Google sunt doi dintre cei mai mari jucători din jur. Dacă te gândești să te înscrii pentru stocarea în cloud, te-ai putea întreba cine câștigă într-o bătălie dintre Dropbox și Google Drive vs OneDrive pentru funcții, prețuri și altele.

Sperăm să vă ajutăm să vă decideți în această comparație a celor trei cele mai cunoscute soluții de stocare în cloud disponibile.

Ceea ce este mai bun: Google Drive vs OneDrive vs Dropbox?

Acestea sunt trei nume uriașe în cloud storage, deci care este cel mai bun furnizor de cloud storage? Răspunsul rapid este OneDrive. Ei bine, dintre aceste trei: Google Drive vs Dropbox vs OneDrive. Cu toate acestea, Sync.com este favoritul nostru absolut.

Microsoft OneDrive este ușor de utilizat și oferă sincronizare rapidă. Deși nu este cel mai sigur serviciu de stocare cloud de pe piață, acesta oferă totuși funcții de securitate mai bune decât ceilalți doi furnizori. Este, de asemenea, primul serviciu pe care îl recomandăm în comparația noastră de stocare în cloud.

Dropbox punctează foarte mult pentru funcții, mai ales dacă căutați un produs ideal pentru colaborarea atât în ​​documentele Office cât și pe Google. Cu toate acestea, are unele defecte, în special pentru utilizatorii de Mac și iOS, pe care le vom acoperi mai detaliat. Google Drive oferă cel mai liber spațiu de stocare și are un serviciu mai bun pentru clienți, dar există probleme cunoscute de confidențialitate. 

Înainte de a intra în mai multe detalii, iată o explicație rapidă despre cum va funcționa această comparație.

Configurarea unei bătălii: Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

Pentru a încerca să facem această comparație cât se poate de corectă, am împărțit-o în nouă domenii-cheie care considerăm că sunt cele mai importante atunci când alegem un furnizor de stocare în cloud. Vom compara furnizorii din fiecare dintre aceste domenii.

La sfârșitul fiecărei runde, vom declara câștigător, dacă există. Dacă runda este prea aproape să apeleze, se poate încheia printr-o egalitate în două sau trei sensuri. La sfârșitul celor nouă runde, vom adăuga toate scorurile. 

Furnizorul care câștigă cele mai multe runde va fi încununat câștigătorul general. Fără alte întrebări, să înceapă bătălia!

1

Caracteristici

OneDrive este un produs Microsoft, așa că se joacă foarte bine cu alte aplicații Microsoft. Dacă primiți un atașament în Outlook, de exemplu, puteți face clic dreapta și îl puteți salva direct în orice folder OneDrive la alegere.

Ca parte a unui abonament Office 365, primiți și 60 de minute de Skype pentru a apela telefoane mobile și linii fixe. Puteți partaja fișiere, fotografii sau foldere OneDrive direct prin Skype în sine. Puteți afla despre alte caracteristici în recenzia noastră OneDrive.

De asemenea, Google Drive funcționează perfect cu alte aplicații Google, cum ar fi Google Docs și Google Sheets. În cazul în care bate Microsoft OneDrive este integrarea cu servicii terțe. Puteți utiliza playere media, editori de fotografii și video, software de contabilitate și multe altele în interfața dvs. Google Drive.

Integrarea cu Gmail este de asemenea excelentă. Puteți atașa un fișier de pe unitatea Google direct din fereastra „compune”. Consultați recenzia Google Drive pentru a afla mai multe.

Dropbox_paper_empty

Dropbox nu are propriul său suite de birou sau client de e-mail, dar oferă două aplicații proprii: Hârtie și Vitrina. Hârtia este o aplicație de notițe de bază, care vă permite să introduceți text, imagini, videoclipuri și chiar fragmente de cod. Așa cum discutăm în recenzia noastră de documente Dropbox, utilitatea este destul de limitată, în special în comparație cu Google Docs sau Microsoft Word (sau OneNote, pentru asta).

O caracteristică interesantă este Dropbox Showcase, care vă permite să partajați fișiere într-un portofoliu cu aspect profesional. Dacă plătiți deja pentru Dropbox Professional și aveți nevoie să trimiteți lucrări clienților, este o modalitate bună de a o face, dar nu este o caracteristică „deosebită” în sine.

Caracteristici de colaborare

Toți trei dintre acești furnizori oferă instrumente excelente de colaborare, motiv pentru care recomandăm pe toate cele trei cele mai bune stocări cloud pentru lista de colaborare. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece doi dintre furnizori sunt responsabili pentru unele dintre cele mai populare aplicații de birou de acolo.

OneDrive oferă o integrare perfectă cu aplicațiile Microsoft Office, așa cum am menționat. Dacă fișierul este partajat cu alții, puteți lucra simultan la document. Veți vedea cine lucrează la fișier, precum și orice modificări efectuate în timp real. Toate modificările sunt salvate automat în contul dvs. OneDrive. 

Integrarea Google Drive funcționează într-o manieră similară, folosind aplicațiile de birou proprii ale Google, precum Google Docs și Google Sheets. Puteți vedea ce alți colaboratori vizionează fișierul, numele lor apărând ca un cursor de culoare diferită pe măsură ce adaugă un nou text.

Interfața web Google Drive

Dropbox nu are aplicații proprii pentru birou, așa că s-ar putea să vă așteptați să fie mai puțin util ca instrument de colaborare. De fapt, contrariul este adevărat, deoarece Dropbox funcționează cu fișierele de la Microsoft și Google Docs. Dacă doriți să comutați între servicii, Dropbox simplifică acest lucru.

Faceți clic pe orice document Google din spațiul dvs. de stocare Dropbox și îl va deschide în aplicația Google relevantă. Puteți colabora în mod exact la fel ca în documentele Google din Google Drive, dar modificările dvs. vor fi salvate automat în Dropbox.

Puteți colabora la fișierele Microsoft Office în același mod ca și în OneDrive. Puteți deschide chiar și formate de fișiere Microsoft în documente Google, foi sau diapozitive și puteți face modificări. Fișierele vor fi în continuare salvate în spațiul dvs. de stocare Dropbox în formatele Microsoft originale. 

În loc să trebuiască să decizi ce serviciu preferi să folosești, Dropbox îți permite să le folosești pe amândouă. Aceasta ar putea fi o caracteristică câștigătoare în sine, dar poate fi necesar să plătiți pentru accesul Office pentru ao utiliza (Google Docs este gratuit).

Nu există prea multe lucruri între OneDrive și Google Drive aici, dar cu sprijin pentru servicii terțe suplimentare, Google Drive împinge OneDrive să fie câștigătorul general aici.

Runda: caracteristicile punct pentru Google Drive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

2

Prețuri

Toți cei trei furnizori oferă un anumit nivel de stocare gratuită. Dropbox oferă doar 2 GB. OneDrive este dotat cu 5 GB, deși puteți stoca doar trei fișiere în bolta personală, o caracteristică pe care o vom analiza mai în profunzime mai târziu. 

Google Drive apare cel mai mare dintre cei trei concurenți ai noștri din cei mai buni furnizori de stocare cloud gratuită, oferind o cantitate de 15 GB de stocare gratuită. Dacă doriți doar un pic de spațiu de stocare pentru fișierele personale, consultați ghidul nostru pentru cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru uz personal. 

Nivelurile plătite sunt acolo unde lucrurile se complică. Planurile Dropbox încep de la 11,99 USD pe lună pentru planul Dropbox Plus sau de 9,99 USD pe lună atunci când sunt plătite anual. Aceasta vine cu 2 TB de stocare, precum și câteva funcții suplimentare, inclusiv folderele mobile offline și asistența de e-mail prioritară.

Planul Dropbox Professional o duce mai departe, cu 3 TB de stocare la 19,99 USD pe lună (16,58 USD pe lună în planul anual). Acest lucru adaugă alte caracteristici, cum ar fi căutarea cu text complet și Dropbox Showcase, produsul de portofoliu pe care l-am menționat anterior.

Există, de asemenea, trei niveluri de afaceri pentru Dropbox, planul Business Standard oferind 5 TB pentru 15 USD pe utilizator pe lună. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți obține spațiu de stocare „nelimitat” pentru 25 de dolari pe utilizator pe lună cu ajutorul planului avansat Dropbox Business. Puteți afla mai multe despre modul în care funcționează nivelurile de afaceri în recenzia noastră de afaceri Dropbox. 

Există, de asemenea, un plan Dropbox Enterprise, dar aceasta este o soluție personalizabilă pentru întreprinderile mari, așa că va trebui să contactați Dropbox pentru o ofertă. Poate merită să faci acest lucru, dacă acesta este cazul tău de utilizare, deoarece Dropbox a ieșit în topul listei noastre cu cele mai bune stocări în cloud pentru întreprindere.

Privind OneDrive, acesta își începe planurile de stocare plătite cu 100 GB pentru doar 1,99 USD pe lună, deși acest lucru nu vine cu acces la aplicațiile Office. 

Planul personal al Office 365 este de 6,99 USD pe lună (dus la un echivalent de 5,83 USD pe lună, dacă este plătit anual) pentru 1 TB de spațiu de stocare, precum și versiunile desktop pentru Outlook, Word, Excel și Powerpoint. Planul de acasă Office 365 este de 9,99 USD pe lună (8,33 USD pe lună plătit anual) cu 1 TB de stocare pentru fiecare până la șase persoane.

Planuri OneDrive

Ca și Dropbox, OneDrive vine cu trei planuri de afaceri. Numele imaginativ OneDrive pentru Business Plan 1 este de 5 dolari pe lună pe utilizator și oferă 1 TB de stocare fiecare. OneDrive pentru Business Plan 2 vine cu o stocare nelimitată de 10 USD pe lună pe utilizator. Ambele planuri necesită un angajament anual și nu vin cu acces la nicio aplicație Office. 

Planul Office 365 Business Premium este planul de care aveți nevoie dacă doriți acces Office, la 15 USD pe lună pe utilizator pentru stocare nelimitată. Puteți reduce acest cost până la 12,50 USD pe lună dacă vă abonați anual.

Prețurile Google Drive nu sunt prea diferite pentru OneDrive. Primul plan plătit Google Drive este de 1,99 USD pe lună pentru 100 GB. Puteți apuca 200 GB pentru 2,99 USD pe lună sau 2TB pentru 9,99 USD pe lună. Reduceri sunt disponibile și pentru abonamente anuale.

Planurile mai mari pot fi achiziționate doar lunar, 10TB la 99,99 dolari pe lună, 20 TB la 199,99 dolari pe lună și 30 TB la un enorm 299,99 dolari pe lună. Spațiul de stocare total este împărțit între mai multe servicii Google, inclusiv Drive, Gmail și Google Photos. 

Există opțiunea de a partaja spațiul de stocare cu până la cinci membri ai familiei, cu excepția celor 15 GB inițiali de stocare gratuită. Ca și ceilalți furnizori, există și trei opțiuni de afaceri. 

Planul G Suite Basic este de 6 dolari pe lună pe utilizator, oferind 30 GB stocare. Planul de afaceri G Suite este de 12 dolari pe lună pe utilizator, ambalat cu spațiu de stocare nelimitat, iar planul G Suite Enterprise este de 25 USD pe lună pentru fiecare utilizator, cu stocare nelimitată, precum și funcții suplimentare, precum controale avansate de întreprindere și prevenirea pierderilor de date pentru Gmail și Google Drive.

Dacă nu doriți să stocați o cantitate uriașă de date, atunci există toate opțiunile de stocare cloud la prețuri bune de la toți cei trei furnizori. De fapt, toți cei trei fac din ghidul nostru cel mai bun mod de a stoca 1TB în cloud.

Depozitarea nelimitată nu este tot ceea ce pare 

Dacă căutați spațiu de stocare nelimitat, vă recomandăm să aruncați o privire asupra celor mai buni furnizori de stocare online nelimitați. Toți cei trei furnizori din această comparație oferă ceea ce numesc „stocare nelimitată”, dar aceasta nu este neapărat imaginea completă.

Cu planul Advanced Business Dropbox, de exemplu, începeți cu 3TB. Pentru a accesa suma totală nelimitată, trebuie mai întâi să contactați asistența Dropbox.

OneDrive funcționează într-un mod similar. Pentru abonamentele cu mai mult de cinci utilizatori, inițial fiecare utilizator va primi 1 TB de stocare, adminii care pot crește până la 5TB per utilizator. Orice deasupra acestui lucru trebuie solicitat prin intermediul serviciului OneDrive, care va crește apoi spațiul disponibil până la 25TB per utilizator. 

Dincolo de aceasta, va trebui să vă uitați la planurile echipei SharePoint și la alte planuri de întreprindere sau non-profit care necesită aprobarea Microsoft.

De asemenea, utilizatorii G Suite Business sunt limitați la 1 TB per utilizator pentru mai puțin de cinci utilizatori. Va trebui să aveți mai mult de cinci utilizatori care utilizează spațiul dvs. de stocare pentru a putea obține acces nelimitat.

Pentru majoritatea utilizatorilor personali, 2TB va fi de obicei o mulțime de spațiu de stocare. Puteți obține acest lucru puțin mai ieftin dacă optați pentru Google Drive vs Dropbox. Planurile personale OneDrive oferă doar o capacitate de stocare de până la 1 TB, deși acestea includ și aplicații desktop pentru Microsoft Office. 

Deoarece Google Drive oferă cea mai mare cantitate de stocare gratuită, cea mai ieftină opțiune personală de 2 TB și, de departe, cea mai bună opțiune nelimitată, Google Drive este câștigătorul la stabilirea prețurilor.

Runda: punct de preț pentru Google Drive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

3

Sincronizare fișier

Dropbox este compania care a popularizat pentru prima dată modelul de folder de sincronizare care este utilizat de către toți cei trei furnizori. Dropbox configurează un folder de sincronizare pe computer pentru a fi folosit, cu orice fișiere sau foldere plasate în acel folder sincronizate cu cloud. 

Toți cei trei furnizori oferă ceea ce Dropbox numește „sincronizare selectivă”. Vă permite să alegeți ce foldere sincronizate cu hard disk-ul și care rămân exclusiv în cloud pentru a economisi spațiu pe unitatea dvs. Dosarele nesincronizate nu vor fi vizibile pe computer.

Dropbox completează acest lucru cu Smart Sync, care este disponibil pentru planurile Plus, Professional și Business. Este o caracteristică excelentă care a ajutat Dropbox să ajungă în partea de sus a listei noastre cu cele mai bune stocări în cloud cu sincronizare. Vă permite să setați fișierele drept „numai online”, ceea ce înseamnă că fișierele vor apărea în folderul dvs. de sincronizare de pe computer, dar nu vor ocupa spațiu pe unitatea dvs..

online fișiere dropbox-sincronizare-

OneDrive are un sistem similar numit Fișiere la cerere. Dacă descărcați un fișier doar online, acesta va rămâne pe hard disk după ce îl închideți. Va trebui să faceți clic cu butonul din dreapta și să alegeți „eliberați spațiul” pentru a-l restabili doar online. 

Dezamăgitor, Google Drive nu oferă o opțiune de sincronizare inteligentă. Dacă nu doriți fișierele care ocupă spațiu pe hard disk, nu le veți putea vedea în dosarul dvs. Google Drive. Cu toate acestea, este capabil să ofere spațiu de stocare nelimitat pentru fotografiile dvs., cu condiția să fiți dispus să permiteți ca Google Drive să le comprime mai întâi.

Sincronizare la nivel de bloc și istoric de versiuni

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți un furnizor de stocare în cloud este viteza de sincronizare și dacă furnizorul pe care îl alegeți utilizează sau nu sincronizarea la nivel de bloc. Aceasta împarte fiecare fișier în bucăți mai mici. Când se face o modificare a fișierului, se sincronizează doar partea care se modifică, ceea ce înlătură nevoia de a sincroniza din nou întregul fișier.

Acest lucru poate accelera semnificativ timpii de sincronizare, în special pentru fișierele mari. Dacă utilizați mai mult spațiul de stocare pentru fișiere mai mici, verificați lista noastră cu cele mai bune stocări în cloud pentru documente. 

Atât Dropbox, cât și OneDrive folosesc sincronizare la nivel de bloc, potrivindu-se cu alți furnizori de nume mari, cum ar fi pCloud. OneDrive obișnuia să utilizeze această metodă numai pentru propriile sale formate de fișiere Microsoft Office, dar acum aplică sincronizare la nivel de bloc la majoritatea tipurilor de fișiere majore. Cu toate acestea, Google Drive încă nu folosește copierea fișierelor la nivel de bloc. 

onedrive-selectiv-sincronizare

Istoricul versiunilor este o altă caracteristică utilă a stocării în cloud. Vă permite să readuceți fișierele la versiunile anterioare dacă nu sunteți mulțumit de modificările pe care le-ați făcut. Dropbox oferă istoricul versiunilor până la 180 de zile. De fapt, Dropbox face lista noastră cu cele mai bune spații de stocare în cloud pentru versiuni, alături de Sync.com și Google Drive.

OneDrive limitează istoricul versiunilor la 30 de zile pentru conturile personale. Pentru conturile de afaceri, implicit este să stocați până la 500 de versiuni. Istoricul versiunilor Google Drive pare să nu aibă nicio limită, dar documentația spune că poate contopi modificări pentru a economisi spațiu. 

Dropbox oferă, de asemenea, o caracteristică numită „rebobinare”. Aceasta vă permite să reveniți la o versiune anterioară a întregului cont Dropbox dacă aveți probleme, cum ar fi un virus. OneDrive are o caracteristică similară numită „restaurare fișiere”, inclusă atât în ​​planurile personale, cât și în cele de afaceri cu o limită maximă de 30 de zile. 

Google Drive nu oferă aceeași capacitate. Puteți vedea o listă de activități recente pe toate fișierele dvs. și reveniți la versiunile anterioare ale fișierelor individuale, dar nu există nicio modalitate de a restabili întreaga unitate la o stare anterioară.

Atât Dropbox, cât și OneDrive oferă funcții inteligente de sincronizare și rebobinare, pe care Google Drive nu le poate potrivi, deși oferă versiuni după fișiere. De asemenea, Google Drive nu folosește sincronizarea la nivel de bloc, spre deosebire de ceilalți doi furnizori.

Nu există prea multe lucruri între ele, dar cu o istorie mai lungă a fișierelor oferite, Dropbox este opțiunea mai bună.

Runda: punct de sincronizare fișier pentru Dropbox

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

4

Distribuire a unui fisier

Toți cei trei furnizori simplifică distribuirea fișierelor prin crearea de legături partajabile. Dropbox chiar s-a aruncat pe lista noastră cu cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru partajare, deși alți furnizori plătiți, cum ar fi pCloud și Tresorit, îl bat.

Fiecare serviciu vă oferă opțiunea de a determina dacă destinatarul poate edita sau vizualiza un fișier. De asemenea, Google Drive vă permite să setați cine poate să comenteze documentul. Consultați ghidul nostru despre cum puteți partaja fișiere în Google Drive dacă doriți să aflați mai multe.

Dropbox și OneDrive vă permit, de asemenea, să vă protejați parola cu linkurile și să setați datele de expirare pentru a oferi acces temporar. Acest lucru nu vă permite să faceți Google Drive, cu excepția cazului în care aveți un cont Google Drive pentru Business plătit.

Partajarea fișierelor prin legături este o metodă simplă, dar eficientă, care facilitează lucrurile atât pentru expeditor, cât și pentru destinatar. Acesta este unul dintre motivele pentru care toți cei trei furnizori apar pe lista noastră cu cele mai bune stocări în cloud pentru mai mulți utilizatori, alături de Egynyte și Sync.com.

Partajarea fișierelor mari

Când vine vorba de partajarea fișierelor mari, există unele diferențe în dimensiunea maximă a fișierului pe care îl puteți încărca. Dacă aveți o mulțime de fișiere mari pe care doriți să le stocați, aruncați o privire asupra poziției noastre despre cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fișierele mari. 

OneDrive vă va permite să încărcați și să partajați fișiere cu dimensiuni de până la 100 GB. Destinatarul dvs. nu va avea nevoie de un cont Microsoft sau de conectare pentru a vedea fișierul.

Fișiere Interfață Web OneDrive

Google Drive vă permite să încărcați fișiere cu o dimensiune de până la 5TB, cu excepția cazului în care sunt documente, foi de calcul sau prezentări, unde se aplică alte limite de fișiere..

Dropbox are o opțiune specială pentru partajarea fișierelor mai mari. Dimensiunea fișierului este limitată la 100 MB la conturile gratuite, 2 GB pentru planul Dropbox Plus și 100 GB pentru planul Dropbox Professional, cu aceleași limite pentru conturile Business. În loc să partajați fișierul original, Dropbox oferă o copie; orice modificare adusă acestuia nu va fi aplicată fișierului original.

Google Drive nu vă permite să setați date de expirare pentru link-urile partajate pe conturile personale, dar puteți partaja fișiere mai mari decât ceilalți furnizori. Marea majoritate a utilizatorilor nu va trebui să partajeze fișiere de peste 100 GB. 

Datele de expirare pentru link-uri sunt o caracteristică mult mai utilă, iar cu suport pentru fișiere de până la 100 GB, precum și partajarea fișierelor cu deținători de conturi care nu sunt Microsoft, OneDrive câștigă această rundă.

Runda: punct de partajare a fișierelor pentru OneDrive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

5

Ușurință în utilizare

OneDrive și Google Drive oferă clienți desktop atât pentru Windows cât și pentru macOS, dar dacă sunteți pe Linux, nu aveți noroc. OneDrive este instalat cu Windows 10, dar va trebui să vă conectați pentru a-l utiliza. Dropbox oferă clienți pentru Windows, macOS și Linux și a făcut-o pe lista noastră cu cele mai bune stocări cloud pentru utilizatorii Linux alături de pCloud și MEGA (citiți piesa noastră Dropbox vs. MEGA).

Toți cei trei furnizori utilizează aceeași metodă încercată pentru a sincroniza folderele, cu o tavă de sistem accesibilă sau pictograma barei de meniu care vă permite să schimbați setările rapid. Experiența este destul de similară pe toate cele trei platforme.

O mică problemă pe care o avem cu aceasta este însă iconografia. Într-un semn uimitor de originalitate, Google Drive și OneDrive folosesc ambele icoane sub forma unui nor, iar acestea arată (pentru ochii noștri) destul de similare. 

Amazon Prime Photos folosește, de asemenea, o pictogramă cloud, așa că, dacă aveți mai multe conturi de stocare în cloud, este posibil să fiți nevoit să treceți peste câteva pictograme înainte să îl găsiți pe cel dorit. Dropbox, cel puțin, folosește o pictogramă destul de distinctivă.

Pentru utilizatorii de Mac, o problemă cu aplicația web Dropbox este aceea că aceasta nu listează mai întâi dosarele. Implicit este să enumerați fiecare fișier și folder în ordine alfabetică, indiferent de tip. Dacă aveți un folder mare plin de fotografii și subfoldere, poate fi necesar să vă confruntați cu mii de fișiere imagine înainte de a găsi folderul pe care îl căutați.

dropbox-web-app

Nu există nicio modalitate de a rectifica acest lucru; puteți sorta după tip, dar acest lucru nu plasează folderele în partea de sus. De asemenea, nu pare să existe nicio problemă. Acest lucru este puțin dezamăgitor, dar recomandăm în continuare alți furnizori ca opțiuni mai bune, cum ar fi OneDrive sau Sync.com, care au făcut cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru lista scurtă pentru Mac.

Trebuie subliniat faptul că această problemă nu apare cu aplicația web Dropbox pe Windows; folderele apar înainte de fișiere, așa cum vă așteptați. De fapt, Dropbox face lista noastră cu cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru Windows.

Totuși, aceasta este o problemă minoră, dar poate doriți să căutați în altă parte dacă sunteți utilizator Mac. Cu interfețe aproape impecabile, OneDrive și Google Drive sunt mai bune, deși OneDrive câștigă aici pentru integrarea sa Windows.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru OneDrive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

6

Aplicatie mobila

Toți cei trei furnizori oferă aplicații mobile pentru Android și iOS. În general, toate par destul de similare, deși aplicația Dropbox are un defect grav în versiunea iOS, așa cum vom vedea în scurt timp. Am văzut performanțe solide din toate cele trei aplicații de pe Android, toate trei făcând cea mai bună stocare în cloud pentru lista scurtă de Android. 

În aplicația mobilă Google Drive, există patru file principale din care să alegeți. Fila „acasă” arată cele mai recente fișiere, o filă „X” arată fișierele sau folderele preferate, o filă „comună” arată fișierele pe care le-ați distribuit și o filă „fișiere generale” vă permite să accesați toate unitățile Google Drive. fișiere.

OneDrive este similar, dar include o pagină „fotografii” care vă permite să vă căutați fotografiile după locuri, etichete și multe altele. Aplicația Dropbox include și o secțiune de cont, unde puteți vedea informații relevante, cum ar fi cantitatea de stocare pe care o utilizați în prezent.

dropbox-mobil-app

În mod frustrant, în aplicația iOS Dropbox, apare aceeași problemă ca și în aplicația web de pe Mac: fișierele și folderele sunt listate alfabetic și nu există nicio modalitate de a forța aplicația să listeze folderele mai întâi. Dacă sunteți blocat în ecosistemul Apple, veți obține o experiență de utilizator mult mai proastă atât pe web, cât și pe mobil.

Pentru o alternativă, consultați redarea despre cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru iPhone, unde iCloud, Google Drive și pCloud obțin o mențiune.

Adăugarea de fișiere în stocarea dvs. cloud din aplicație

Toate cele trei aplicații vă permit să încărcați fișiere de pe telefon, indiferent de sistemul de operare. Puteți utiliza, de asemenea, camera dvs. din aplicație pentru a face fotografii care se încarcă direct în spațiul de stocare, fără a vă salva în telefon.

Scanarea documentelor este o caracteristică utilă care face o poză a unui document, o decupă automat pentru a elimina orice exces, apoi procesează imaginea pentru a-l aplana, dacă fotografia nu a fost făcută direct de sus. Atât Dropbox, cât și OneDrive oferă această caracteristică pe mobil.

Dropbox-caracteristici-mobile-scan

OneDrive vă permite să scanați documente, panouri, cărți de vizită și fotografii standard, cu o setare diferită pentru fiecare. Imaginile rezultate sunt afișate în culori. Dropbox are doar o setare implicită, cu imaginea dvs. salvată în alb și negru. 

Pentru utilizare generală, toate cele trei aplicații sunt destul de similare. Cu toate acestea, Dropbox și OneDrive oferă funcții de scanare utile pe care Google nu le are. Cu mai multe funcționalități și funcții ușor mai bune, OneDrive se aruncă în trecut pe Google Drive pentru a fi câștigător aici, deși toate cele trei aplicații oferă o experiență destul de bună pe mobil.

Runda: Punct de aplicație mobil pentru OneDrive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

7

Securitate

Vom începe această rundă cu un punct clar: nu contează unde vă aflați în dezbaterea OneDrive vs Dropbox vs Google Drive, deoarece niciunul dintre aceste servicii nu este genial pentru securitate și vă vom explica de ce.

Standardul de aur pentru securitatea în stocarea în cloud este criptarea cu cunoștințe zero. Acest tip de criptare înseamnă că furnizorul dvs. nu stochează o copie a cheii de criptare, astfel încât să nu vă poată decripta fișierele chiar dacă a vrut. Acesta este cazul furnizorului nostru preferat de stocare în cloud, Sync.com.

Din păcate, niciunul dintre acești trei furnizori nu oferă criptare cu cunoștințe zero. Dacă căutați securitate suplimentară, consultați ghidul nostru pentru cele mai bune servicii cloud de cunoștințe zero. O altă opțiune este să utilizați software de criptare de la terți, cum ar fi Boxcryptor, care vă poate cripta fișierele înainte de a le încărca în cloud. Puteți consulta recenzia noastră despre Boxcryptor pentru a afla mai multe. 

google-drive-securitate

Deși niciunul dintre furnizorii noștri nu oferă criptare cu cunoștințe zero, toate oferă niveluri de securitate standard în alte domenii. OneDrive for Business utilizează criptarea AES de 256 biți pentru date în repaus și conexiuni SSL / TLS pentru date în tranzit. Pentru conturile personale, datele sunt criptate în tranzit și în repaus, dar Microsoft nu specifică exact ce criptare este utilizată. 

Google Drive folosește criptarea AES pe 128 biți și AES 256 biți pentru date în repaus, deși nu este clar când se utilizează fiecare protocol. Datele aflate în tranzit sunt criptate cu protocolul TLS. Dropbox utilizează criptarea AES de 256 biți pentru datele în repaus și SSL / TLS pentru datele în tranzit.

Caracteristici suplimentare de securitate

Chiar și în cazul serviciilor care oferă criptare cu cunoștințe zero, contul dvs. este la fel de sigur ca parola. Vă recomandăm întotdeauna să utilizați parole puternice, care pot fi mai dificil de reținut, dar veți putea să le păstrați în siguranță folosind un manager de parole pentru a le salva. Uitați-vă la lista noastră cu cei mai buni manageri de parole pentru informații despre opțiuni precum Dashlane.

Un alt strat de protecție pe care îl puteți utiliza este autentificarea cu doi factori. Când vă conectați, va trebui să furnizați un al doilea nivel de dovadă că sunteți într-adevăr pentru a accesa datele dvs. Aceasta ar putea fi sub forma unui mesaj SMS sau prin utilizarea unei aplicații de autentificare, care generează un cod limitat de timp pentru care îl puteți utiliza.

Dropbox oferă autentificare în doi factori folosind SMS sau o aplicație de autentificare. Dacă acest lucru nu este suficient pentru dvs., aruncați o privire asupra listei noastre de cele mai bune alternative Dropbox pentru securitate. Cu Google Drive, puteți configura autentificarea în doi factori folosind SMS, o aplicație de autentificare sau utilizând o solicitare de notificare dacă instalați aplicația Google pe telefon.

Authy

Cu OneDrive, puteți utiliza un mesaj text sau o aplicație de autentificare pentru a vă conecta sau, ca utilizator Windows, puteți utiliza Windows Hello pentru a vă accesa contul prin recunoașterea facială sau amprenta digitală, în funcție de hardware-ul dvs..

OneDrive a introdus recent o nouă caracteristică numită „personal vault”, care te obligă să folosești autentificarea cu doi factori pentru a accesa orice lucru deținut în interior. De asemenea, se va bloca automat după 20 de minute de inactivitate. Cu toate acestea, nu există nicio opțiune pentru a vă actualiza contul la criptarea cu cunoștințe zero, așa cum puteți face cu un serviciu, cum ar fi pCloud, după cum explică recenzia noastră pCloud.

Pe lângă faptul că necesită o autentificare în doi factori, fișierele personalizate de seif din Windows 10 sunt sincronizate într-o zonă criptată BitLocker a hard disk-ului. Cu toate acestea, nu există o protecție similară pentru Mac, așadar, dacă sunteți fan Apple, poate doriți să aruncați o privire la ghidul nostru pentru cel mai bun software de criptare.

Așa cum am menționat anterior, puteți utiliza aplicația OneDrive pentru a încărca documente scanate direct în seif, fără a le salva mai întâi pe telefon. Când am testat aplicația, chiar a detectat că avem tastaturi terțe instalate pe telefon și ne-a încurajat să folosim tastatura implicită la introducerea parolei.

În ceea ce privește securitatea, niciunul dintre furnizori nu oferă criptare cu cunoștințe zero, așa că nu vor fi niciodată cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru criptare în ochii noștri. OneDrive oferă totuși o protecție puțin mai mare, prin faptul că ai o boltă personală care te obligă să folosești autentificarea cu doi factori și se va bloca automat în timpul inactivității. 

Din acest motiv, OneDrive este doar câștigător pentru această rundă.

Runda: punct de securitate pentru OneDrive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

8

intimitate

La fel ca în ceea ce privește securitatea, niciunul dintre furnizorii de aici nu are o mare reputație în ceea ce privește confidențialitatea. Dacă sunteți în căutarea unui furnizor de stocare cloud care să vă respecte confidențialitatea, atunci există opțiuni mai bune acolo. Am denumit deja câteva, dar încercați Tresorit (consultați recenzia noastră pentru Tresorit) sau Sync.com pentru alternative, dacă nu vă place ce ați citit aici.

Politica de confidențialitate Google precizează că „va colecta conținutul pe care îl creați, îl încărcați sau îl primiți de la alții atunci când utilizați serviciile noastre” și include e-mailuri, documente create de dvs. și comentarii pe care le faceți pe platformele Google precum YouTube. Google afirmă că colectează aceste date pentru a oferi servicii mai bune, precum și pentru a vă oferi anunțuri personalizate.

OneDrive este puțin mai puțin obturator. Politica de confidențialitate Microsoft precizează că nu „folosește ceea ce spuneți prin e-mail, chat, apeluri video sau mesagerie vocală, sau documentele, fotografiile sau alte fișiere personale pentru a vă direcționa anunțuri.” În ciuda acestui fapt, fără criptare cu zero cunoștințe și fișiere bazate în S.U.A., inginerii Microsoft vă pot accesa fișierele, dacă este necesar să facă acest lucru. 

Acest lucru înseamnă că s-ar putea să aveți un străin complet care să se identifice prin fișierele dvs., ceea ce nu este un gând atrăgător.

onedrive-privacy-panou de control

Politica de confidențialitate a Dropbox prevede că colectează datele dvs. din mai multe motive, inclusiv „investigarea și prevenirea problemelor de securitate și abuzul de către serviciile Dropbox sau utilizatorii Dropbox”. De asemenea, admite că datele analizate includ „lucrurile dvs.”, care este „ceea ce decideți să stocați în contul dvs. Dropbox” – adică fișierele dvs..

Nu numai asta, dar datele dvs. sunt, de asemenea, dezvăluite unor terți „de încredere” care includ Amazon Web Services, Google și Zendesk. Dropbox a fost, de asemenea, piratat cu renume în 2012, cu o scurgere de aproape 70 de milioane de parole de utilizator, deși și-a modificat jocul de atunci. Puteți afla mai multe despre starea confidențialității Dropbox în recenzia noastră Dropbox.

Revelațiile PRISM

În 2013, Edward Snowden a dezvăluit documentele NSA clasificate către The Washington Post și The Guardian. O parte din dezvăluiri includeau informații despre PRISM, un program de supraveghere NSA și companiile care făceau parte din program. Aceste companii includ Facebook, Yahoo, Apple, YouTube și, cel mai important pentru această comparație, Google și Microsoft.

Documentele scurse susțineau că PRISM a permis ANS să colecteze conținutul de e-mailuri, apeluri și fișiere stocate în cloud. Companiile numite s-au grăbit să clarifice situația. Microsoft a declarat că a permis accesul la datele clienților numai dacă a primit „o comandă sau o citație obligatorie din punct de vedere legal.” 

Răspunsul lui Google a fost să afirme că „dezvăluim datele utilizatorilor guvernului în conformitate cu legea și examinăm cu atenție toate aceste solicitări.” Dacă asta te sperie, caută în altă parte.

Dropbox nu a fost listată ca una dintre companiile care au participat la program, dar documentele scurse au precizat că există planuri de a adăuga Dropbox ca partener. Răspunsul companiei a fost să spună că „nu face parte din niciun astfel de program și rămâne angajat să protejăm confidențialitatea utilizatorilor noștri”.

Chiar și fără PRISM, legislația americană, cum ar fi Patriot Act, permite agențiilor să solicite date de la serviciile de stocare în cloud. Deoarece niciunul dintre acești furnizori nu oferă criptare cu cunoștințe zero, orice informații care sunt dezvăluite vor fi pe deplin accesibile de către aceste agenții. 

Găsirea unui câștigător este grea, deoarece niciunul dintre furnizori nu se zugrăvește în glorie când vine vorba de confidențialitate. Google este notoriu pentru recoltarea și utilizarea datelor dvs., iar Dropbox este singurul dintre cei trei care a avut un incident major de hacking. 

OneDrive pare să aibă cea mai puțin politică de confidențialitate, așa că nu face decât să scrâșnească acest punct, chiar dacă fișierele dvs. se bazează în Moralul poveștii din SUA: dacă vă preocupă confidențialitatea, criptați fișierele cu oricare dintre cele mai bune programe de criptare ale noastre..

Runda: punct de confidențialitate pentru OneDrive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

9

Relații Clienți

Dropbox și Google Drive oferă e-mail, telefon și 24/7 suport pentru chat în direct, deși nu există asistență pentru chat pentru Google Drive decât dacă aveți un cont plătit. În timpul testelor, chat-ul live Dropbox a răspuns aproape imediat. 

Calitatea asistenței a fost rezonabilă, deși nu au putut oferi o rezoluție pentru problemele aplicației Mac și iOS, în afară de a sugera că îl prezentăm ca solicitare de caracteristici.

De asemenea, Google a răspuns în mai puțin de un minut. Răspunsurile au fost utile, în general, deși nu au putut să ne spună ce tip de criptare a serviciului utilizat. De asemenea, au trimis e-mailuri de urmărire care ofereau informații mai utile referitoare la interogare, ceea ce a fost o notă plăcută.

google-drive-help-centru

OneDrive este mult mai puțin util. Primul port de apel este un asistent virtual mai puțin de folositor. Când solicitați să discutați cu un agent, singura opțiune este prin e-mail. 

Am primit un răspuns pe stoc, recunoscând e-mailul nostru în termen de 20 de minute și un alt e-mail care ne-a adresat interogarea a venit în decurs de o oră. Din nou, a fost mai puțin util, sfătuindu-ne să contactăm departamentul nostru IT pentru o întrebare despre un cont de afaceri.

În timpul orelor de lucru, am avut un răspuns prin e-mail în cinci minute cu un link pentru a discuta cu un expert Microsoft OneDrive. Potrivit companiei, aceștia sunt „profesioniști calificați” aleși pentru a răspunde la întrebări, și nu angajații Microsoft. 

Prima dată când am încercat acest lucru, am primit un răspuns util. A doua oară ni s-au oferit informații învechite. Vei căuta mai bine pe Google.

Atât Dropbox, cât și Google Drive au oferit asistență de chat live în permanență, dar încercarea de a discuta cu un om pe OneDrive a fost o provocare destul de mare. Cu asistență imediată și e-mailuri de urmărire utile, Google Drive ia această rundă.

Runda: Punctul de asistență pentru clienți Google Drive

Logo Dropbox
Logo Google Drive
Logo OneDrive

10

Verdictul

Întotdeauna avea să fie o decizie bazată pe cea mai mică dintre marje. Dacă ați citit acest lucru în întregime, veți vedea un model: aproape toate categoriile noastre aveau legături apropiate, dar poate exista un singur câștigător.

Cu cinci puncte, câștigătorul acestei bătălii Dropbox vs Google Drive vs OneDrive este OneDrive. Google Drive traseează cu trei puncte, în timp ce Dropbox stă în partea de jos cu un punct (nedrept la prima vedere). În cele din urmă, însă, depinde cu adevărat de ceea ce căutați într-un furnizor de stocare cloud.

Câștigător: OneDrive

Dacă vă preocupă prețurile, Google Drive este o opțiune excelentă, cu mai mult spațiu de stocare și servicii oferite pentru prețul pe care îl plătiți, precum și un bun plan gratuit în partea de jos. În alte domenii, cum ar fi sincronizarea și distribuirea fișierelor, Dropbox și OneDrive au împărtășit gloria, oferind ambele versiuni complete ale contului și partajare ușoară a legăturilor.

OneDrive oferă o sincronizare la nivel de bloc pentru fișiere, cu un seif personal pentru cele mai sensibile documente, motiv pentru care s-a aruncat în fața noastră în runda noastră de securitate. De asemenea, s-a descurcat foarte bine în multe alte domenii, inclusiv oferind cea mai bună interfață pentru utilizatorii de dispozitive mobile și desktop, Google Drive fiind foarte aproape de a se potrivi.

Totuși, nu a fost bine pentru asistența clienților. Google a fost câștigătorul acolo, Dropbox oferind o alternativă extrem de utilă. 

OneDrive ar putea fi câștigătorul general al acestei comparații OneDrive vs Google Drive vs Dropbox, dar asta nu înseamnă neapărat că este cea mai bună opțiune acolo. Dacă securitatea și confidențialitatea sunt preocupări majore, există produse superioare disponibile. Nu uitați doar la Sync.com sau utilizați un serviciu precum Boxcryptor pentru a cripta fișierele mai întâi.

Întotdeauna suntem dornici să vă auzim gândurile cu privire la oricare dintre furnizorii din această comparație. Lasă comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumesc pentru citit. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me