Cum să trimiteți fișiere mari pe internet: un ghid practic pentru 2020

Cu toții ne confruntăm cu aceeași problemă la un moment sau altul: trebuie să trimitem un fișier mare cuiva. Fie că este un videoclip, un album foto sau un document în format .pdf, a-l ajunge acolo unde trebuie să treacă pe internet este o problemă mult mai mare decât ați bănuit prima dată. În acest articol, vă vom arăta mai multe moduri de a trimite fișiere mari și de a evita orice frustrare.


Cel mai simplu mod este să utilizați un furnizor de stocare în cloud. Pentru a trece la acea secțiune a articolului, faceți clic aici.

Te-ai aștepta să poți trimite orice fișier prin e-mail, dar pur și simplu nu este cazul. Chiar și cele mai bune servicii de e-mail, cum ar fi Gmail și Tutanota, limitează dimensiunea fișierului la 25 MB, în timp ce e-mailul iCloud al Apple și Outlook Microsoft îl setează și mai mic, la 20 MB. Cu chiar și videoclipuri scurte care vin la 100 MB, aceasta nu este pur și simplu o opțiune, chiar dacă utilizați compresia fișierelor, precum un program zip.

Cea mai sigură modalitate de partajare a fișierelor este probabil să o puneți pe un USB, apoi să o transmiteți fizic celui care are nevoie, dar aceasta nu este întotdeauna o opțiune. S-ar putea ca aceștia să aibă nevoie de acesta cât mai repede posibil și nu îi veți întâlni de zile întregi. S-ar putea, de asemenea, să se afle într-o țară diferită, iar ideea de a trimite un USB prin poștă cu melc este prea mare din secolul XX.

Cu toate acestea, cloud oferă soluții rapide, simple și uneori chiar gratuite pentru această problemă. Vom trece toate cele patru opțiuni pentru a transfera fișierele din acest articol, dar iată o recapitulare rapidă.

Cum pot trimite fișiere mai mari de 25 MB?

 1. Trimiteți fișiere mari folosind stocarea în cloud
 2. Trimiteți fișiere mari cu e-mail (bine, un pic)
 3. Trimiteți fișiere mari utilizând servicii de transfer
 4. Trimiteți fișiere mari utilizând clienți care transferă fișiere

Cum să trimiteți fișiere mari prin stocarea în cloud

Cel mai simplu mod – și în multe cazuri, cel mai bun mod – de a trimite fișiere mari este folosind o soluție de stocare în cloud. 

Majoritatea celor mai bune servicii de stocare în cloud au și un plan gratuit generos, care este un avantaj suplimentar, astfel încât trimiterea înregistrării audio a unei întâlniri de afaceri pentru transcriere nu ar trebui să reprezinte o problemă prea mare (deși folosesc software de tip vorbire la text) este probabil o idee mai bună în acest scenariu particular).

De exemplu, Sync.com vă permite să dispuneți de 5 GB spațiu de stocare gratuit în afara batului și vă permite să partajați cu oricine are un cont și cu serviciul. 

Dacă priceperea tehnică a destinatarului își atinge plafonul atunci când utilizați doar e-mail, pCloud este o alegere mai bună, deoarece puteți trimite doar un link unic prin e-mail, care le va permite să descarce fișierul. pCloud are, de asemenea, un plan gratuit, deși este la început doar 2 GB.

Trimite -Large-Files-pCloud

O altă opțiune excelentă este Tresorit, deși nu oferă un nivel gratuit. Cu toate acestea, plata pentru aceasta vă oferă câteva opțiuni de securitate grozave, inclusiv criptarea cu cunoștințe zero, precum și câteva opțiuni avansate de partajare și partajare ușoară în cadrul unei echipe de oameni.

Toate cele trei fac simplificarea distribuirea, permițându-vă să încărcați un fișier prin glisare și plasare în spațiul dvs. de stocare, selectarea acestuia și apoi alegerea unei metode de partajare a acestuia. În realitate, nu există nici o modalitate mai ușoară de a transfera fișierele către oameni și este oferit cu avantajul securității adăugate, pentru a porni.

Pentru a ușura lucrurile un pic mai ușor, iată un ghid pas cu pas rapid despre partajarea de fișiere cu pCloud. Aceste instrucțiuni vor funcționa mai mult sau mai puțin cu orice alt serviciu, inclusiv Dropbox.

Cum să partajați fișiere mari cu pCloud

 1. Accesați site-ul web pCloud și deschideți un cont utilizând adresa de e-mail
 2. Deschideți clientul web
 3. Încărcați fișierele pe care doriți să le partajați prin glisarea și aruncarea lor de pe computer către client
 4. Selectați fișierele, apoi faceți clic pe „share”
 5. Selectați dacă doriți să partajați un link sau să invitați oameni la dosar
 6. Acum ar trebui să aibă acces și să poată descărca

Cum să trimiteți fișiere mari prin e-mail (mai mult sau mai puțin)

Desigur, există și alte opțiuni pe lângă utilizarea unui serviciu de stocare cloud complet. Cea mai ușoară alternativă este utilizarea serviciilor de e-mail existente, care au integrat stocarea în cloud, precum Gmail și Google Drive – de unde și bitul „mai mult sau mai puțin” din titlul secțiunii. Un alt exemplu excelent este funcția Apple Mail Mail, care vine cu iCloud Email.

În ambele cazuri, puteți atașa fișierul în cauză folosind un buton diferit de cel obișnuit. În cazul Gmail, este un buton de pe bara de instrumente din partea de jos a e-mailului dvs., la doar câteva uși în jos de la butonul de atașare obișnuit. Se numește „inserați fișiere cu Drive”.

Gmail-Attache-Fișiere mari

Făcând clic pe acesta, deschide Google Drive într-un ecran separat. Încărcați fișierul pe care doriți să îl partajați în Google Drive, apoi dați clic pe ceea ce doriți să atașați și sunteți în cursă.

GDrive-Fișiere mari

Mail Drop de Apple este și mai ușor de folosit. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul de atașare obișnuit, apoi, dacă fișierul este prea mare, vi se va cere dacă doriți să folosiți Mail Drop. Cu toate acestea, există unele probleme cu Mail Drop, după cum puteți citi pe pagina de asistență Apple, așa că preferăm Gmail. Mai jos, vom recapita instrucțiunile de utilizare a serviciului respectiv.

Cum să trimiteți fișiere mari prin Gmail

 1. Încărcați fișierul pe care doriți să îl partajați în Google Drive
 2. Fie compuneți un mesaj nou sau accesați o conversație existentă
 3. Faceți clic pe pictograma Drive din bara de instrumente din partea de jos
 4. Selectați fișierul pe care l-ați încărcat mai devreme
 5. Faceți clic pe „insera”

Cum să trimiteți fișiere mari prin servicii de transfer de fișiere

Dacă, din anumite motive, vă rog să utilizați fie Gmail, fie Apple Mail – nu vă reproșăm – și nu doriți să vă abonați la un serviciu de stocare în cloud, există o altă opțiune. Este unul pe care îl vor recunoaște oamenii care folosesc internetul de acum aproximativ 15 ani: transfer de fișiere. 

Aceste aplicații web vechi, neplăcute, încă mai bat și, în general, fac o treabă decentă, deși pot fi puțin lente, iar securitatea este o problemă. Deși opțiunile abundă, în trecut, am avut cele mai bune rezultate cu WeTransfer, așa că îl vom folosi în scopurile acestui ghid..

WeTransfer este liber de utilizat pentru fișiere cu dimensiuni de până la 2 GB și este destul de rapid. Folosirea acestuia este simplă: accesați site-ul WeTransfer și faceți clic pe „Sunt de acord” pe fereastra de acoperire albă.

Wetransfer-Large-Files

Apoi faceți clic pe „+” pentru a adăuga fișierele dvs., adresa de e-mail a destinatarului, precum și propriul dvs., plus orice mesaj doriți să le primească. După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe „transfer”.

Wetransfer-Transfer

Fișierul dvs. va fi disponibil timp de șapte zile, după care va fi pierdut în eterul cibernetic. Rețineți, însă, că fișierele mai mari decât cele pe care le-am trimis pot dura foarte mult timp pentru a le încărca. În afară de asta, WeTransfer funcționează suficient de bine dacă tot ce faceți este să trimiteți un singur fișier o dată. Vom recapitula pașii pe care trebuie să îi faceți mai jos.

Cum să trimiteți fișiere mari cu WeTransfer

 1. Deschideți site-ul WeTransfer și sunt de acord cu termenii
 2. Faceți clic pe „+” și selectați fișierele pe care doriți să le trimiteți
 3. Introduceți propria adresă de e-mail, precum și adresele destinatarului
 4. Dați clic pe „transfer” și ați terminat

Cum să trimiteți fișiere mari utilizând clienți care transferă fișiere

Dacă toate opțiunile de mai sus sunt la fel de ușor și de mainstream pentru dvs., mai există una pentru trimiterea de fișiere mari, și anume utilizarea clienților de transfer de fișiere. Totuși, această metodă de transfer de fișiere online necesită anumite abilități atât din partea dvs., cât și din partea destinatarului, așa că o recomandăm doar celor care doresc să intre în practica procesului..

Desigur, utilizarea acestei metode este personalizarea, plus o garanție că nu veți pierde calitatea fișierului prin compresie și altele asemenea. Avem o prezentare a celor mai buni clienți de transfer de fișiere la care puteți arunca o privire, inclusiv favoritul nostru, CyberDuck. Puteți, de asemenea, să vă încurcați cu WebDAV, dacă doriți.

Oricare ar fi opțiunea pe care o alegeți, va fi probabil mai mult decât să vă înscrieți la un serviciu de stocare cloud sau la unul dintre cei mai buni furnizori IaaS pentru a vă oferi spațiul de stocare de care aveți nevoie. Pentru majoritatea utilizatorilor, care trebuie doar să trimită acel videoclip de 10 minute mamei lor, acesta este doar o adăugare a unui intermediar inutil, așa că îl vom lăsa deocamdată..

Gânduri finale

Acolo îl aveți, patru modalități prin care puteți trimite fișiere mari pe tot globul, fără a fi nevoie să recurgeți la stick-uri USB sau hârtie fizică. Preferăm stocarea în cloud – inclusiv Google Drive – peste toate celelalte opțiuni, pur și simplu pentru că este ieftin și sigur, deși celelalte metode au un merit.

Dacă doriți să experimentați singur cum funcționează aceste servicii, Sync.com și pCloud au planuri gratuite, în timp ce Tresorit vine cu un proces gratuit. Spune-ne cum te descurci cu aceste servicii excelente în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru lectură.

Întrebări frecvente despre transferul fișierelor

 • Cum să trimiteți fișiere mari mari gratuit?

  Cel mai simplu mod este utilizarea WeTransfer, deși vă recomandăm să vă înscrieți la un serviciu gratuit de stocare în cloud, cum ar fi pCloud sau Sync.com, astfel încât să puteți folosi viteze și securitate superioare.

 • Cum să trimiteți fișiere video mari de pe Android?

  Puteți utiliza Google Drive, care este încorporat în sistemul de operare și are o aplicație excelentă, sau vă puteți abona la pCloud, Sync.com sau Tresorit, care au și aplicații mobile ușor de utilizat. pCloud merită o mențiune specială, deoarece permite redarea media în aplicație, care este la îndemână.

 • Cum pot trimite fișiere mari de pe iPhone?

  Vă recomandăm să folosiți Mail Drop din Apple Mail sau să vă înscrieți la pCloud sau Sync.com, ambele funcționând bine pe iPhone.

 • Cum pot trimite un fișier PDF mare?

  Cea mai bună opțiune dvs. este să utilizați Gmail sau cloud storage. Google Docs vă va permite să citiți fișierul PDF din browserul dvs. și este foarte ușor să transferați fișierele.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map