Cum să reparați o bază de date SQL în 2020

Tratarea corupțiilor bazei de date este o inevitabilitate în cariera unui DBA MS SQL. Deși există o mulțime de modalități de abordare a corupțiilor, inclusiv încercări de remedieri manuale și de fugi către Belize, există o altă alternativă: software de recuperare pentru terți.


Software-ul potrivit, de fapt, vă poate economisi timp și frustrări și vă poate face să arătați destul de darnic pentru stăpânirile companiei sau pentru clienții în panică. Unul dintre cele mai bune programe de recuperare a bazelor de date SQL pe care le-am analizat este un instrument produs de dezvoltatorul de software IT Stellar Data Recovery.

 
Reparația de date SQL Stelară poate repara fișierele de baze de date corupte, recupera înregistrările șterse și poate fi folosită pentru a crea noi baze de date și pentru a repara cele existente, existente. Experiența utilizatorului este suficient de simplă, încât o maimuță instruită ar putea face față reparațiilor, de fapt, dar acesta este probabil ceva pe care ar trebui să îl liniștiți, decât dacă sunteți dispus să lucrați pentru banane, de asemenea.
 

Nu suntem foarte surprinși de cât de ușor este să folosești software-ul. Aceasta a fost într-adevăr tendința cu fiecare produs Stellar cu care am jucat de la evaluarea produsului principal al companiei, Stellar Data Recovery, care se află în prezent pe primul loc în topul nostru de software de recuperare a datelor..

În continuare, vom vorbi în general despre repararea bazelor de date, caracteristici pe care le veți obține cu recuperare de date SQL Stellar și derulați pașii implicați pentru repararea fișierelor .mdf și .ndf. De asemenea, vom arunca o privire rapidă asupra costurilor, astfel încât să puteți afla dacă produsul Stellar se va încadra în bugetul dvs. IT.

Cine are nevoie de software de reparare a bazelor de date SQL?

Cel mai probabil, dacă ați accesat acest articol, știți exact de ce aveți nevoie de software de reparare a bazelor de date SQL: este proiectat pentru a repara fișierele de baze de date corupte, atât primare (.mdf) cât și secundare (.ndf). Un astfel de software este căutat de către administratorii MS SQL sau de profesioniștii IT similari, fie căută să se recupereze dintr-un dezastru, fie intenționează să fie pregătit pentru unul.

Există o serie de probleme care ar putea duce la probleme de bază de date, cum ar fi un fișier jurnal de tranzacții corupt sau lipsă, hardware-ul eșuat, un atac de virus, închiderea necorespunzătoare a serverului și, în mod natural, eroarea utilizatorului. În astfel de cazuri, trebuie să efectuați o recuperare înainte de a putea accesa baza de date MS SQL sau de a efectua tranzacții.

Dacă aveți expertiza și nervul, puteți încerca o reparație manuală, folosind fișiere jurnal intacte (.ldf) pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, fișierele de jurnal nu vă vor scoate din apă caldă, mai ales că aceste fișiere pot fi corupte. De asemenea, puteți utiliza comenzi precum DBCC CHECKDB și DBCC DBREPAIR din consola de baze de date pentru a rezolva probleme minore.

Pentru circumstanțe mai grave, sau pentru cei care nu au încredere în cunoștințele lor tehnice sau în căutarea unei căi mai ușoare spre recuperare, un instrument de recuperare al terților este cea mai bună soluție.

În timp ce există mai multe instrumente pentru repararea fișierelor .mdf și .ndf, am ales să ilustrăm modul de navigare în aceste ape cu probleme Stelar SQL Database Repair, deoarece considerăm că oferă cea mai bună combinație de caracteristici și capacitate de utilizare..

Vom ajunge la experiența utilizatorului într-un pic, dar mai întâi, să vorbim despre caracteristici generale pentru a ne asigura că acesta este instrumentul pe care îl căutați. În primul rând, software-ul acceptă cele mai multe versiuni ale MS SQL Server, din 2016 și înapoi.

Software-ul poate recupera fișiere .mdf și .ndf și toate obiectele conținute în ele, inclusiv tabele, declanșatoare, indexuri, chei, reguli și proceduri stocate. Tabelele cu compresie PAGE și ROW pot fi corectate și cu instrumentul Stellar.

După ce lucrarea de reparație este finalizată, scanând fișierele bazei de date pentru zonele ombriate și fixând modelul de biți, puteți salva fișierele corectate în formatele MS SQL, .html, .xls și .csv. Dacă nu aveți nevoie de întregul fișier sau dacă aveți nevoie să accesați rapid un anumit obiect, Reparația de date SQL Stellar acceptă și recuperarea selectivă a obiectelor.

Înainte de recuperare, puteți previzualiza obiecte pentru a vă asigura că este ceea ce căutați. Puteți salva, de asemenea, o copie a scanării ca .dat pentru a lucra mai târziu.

Am testat toate funcțiile pentru a ne asigura că au funcționat așa cum spune Stellar. Vă vom parcurge câteva dintre procesele de bază într-o clipă. În primul rând, să aruncăm o privire rapidă asupra cât de mult vă va stabili.

Opțiuni de licențiere pentru recuperarea bazelor de date SQL stelare

În prezent, Stellar vinde două ediții ale software-ului său de recuperare a bazelor de date SQL: Tehnician și Platinum. Există, de asemenea, un set de instrumente pentru baze de date SQL, care este ambalat cu un alt software care va apela la administratorii MS SQL care au nevoie să își construiască biblioteca software.


Tehnician
Platină
Setul de instrumente
Cost:$ 349$ 449$ 549
Valabilitatea licenței:Durata de viațăDurata de viațăDurata de viață
sisteme:MultipluMultipluMultiplu

La început, costurile pot părea mari, dar pentru că sunt bune pentru toată viața, baze de date nelimitate și pentru utilizarea pe mai multe sisteme. De asemenea, primiți asistență pe viață. În plus, prețul este în conformitate cu produse similare și, din experiența noastră, inferioare – precum Kernel SQL Recovery.

Recuperarea stelară a bazelor de date SQL Platinum adaugă reparații de backup SQL pentru a remedia fișiere .bak corupte, în timp ce planul Toolkit include atât recuperarea și parola SQL.

Puteți încerca software-ul cu o probă gratuită, care vă va permite să efectuați obiectele de scanare și previzualizare, dar să nu efectuați recuperarea reală pentru a crea fișiere curate de bază de date. Stellar oferă, de asemenea, o garanție de returnare de 30 de zile în cazul în care produsul nu vă satisface nevoile.

Repararea unei baze de date SQL

Puteți descărca versiunea de probă a Stellar făcând clic pe butonul verde „descărcare gratuită”, mai degrabă decât pe butonul „cumpărați acum” de pe pagina de destinație a produsului. Dacă achiziționați o licență, Stellar vă va trimite un e-mail un cod de înregistrare pe care va trebui să îl introduceți înainte de a efectua recuperarea.

După ce ați instalat software-ul și l-ați pornit, Stellar vă va aminti să opriți serverul de bază de date și să copiați fișierul corupt într-o altă locație. Faceți clic pe „ok” și vi se va solicita să indicați locația respectivului fișier.

Dacă nu știți unde a fost stocat fișierul dvs. corupt, faceți clic pe „găsiți” și software-ul îl va căuta pentru dvs., economisindu-vă timp prețios pentru a face lucruri mai importante, cum ar fi să cercetați o mai bună sincronizare a întreprinderii și să partajați opțiuni pentru afacerea dvs. Citiți rapid, totuși, deoarece scanarea va dura doar un minut.

În lista de fișiere returnate, evidențiați fișierul .mdf sau .ndf pe care doriți să îl remediați, apoi faceți clic pe „reparație”. Există o alternativă pentru „a include înregistrările șterse”, dacă doriți să le includeți în rezultatele dvs..

Reparația va începe, cu o bară de progres și un jurnal care vă arată ce se întâmplă aproape de partea de jos a clientului. Pentru noi, procesul s-a terminat în aproximativ zece secunde. Evident, însă, durata reparației va depinde de dimensiunea bazei de date. Am folosit un fișier .mdf mic de 10KB pentru a încerca software-ul.

După ce scanarea și reparația s-au încheiat, faceți clic pe „ok” pe caseta de dialog care apare. Va trebui să vă înregistrați copia pentru a finaliza reparația, dacă nu ați făcut-o deja. O copie a rezultatelor scanării va fi salvată automat dacă doriți să lucrați cu aceasta ulterior.

Fișierul reparat va fi încărcat pe consola clientului după ce scanarea va fi finalizată Puteți naviga pe obiecte din fișierul reparat folosind meniul arbore din partea stângă.

Veți găsi filiale pentru tabele, vizualizări și sinonime. Există, de asemenea, o ramură de programabilitate, cu sub-ramuri pentru proceduri, funcții, reguli și alte obiecte stocate.

Fereastra mai mare, centrală, poate fi utilizată pentru a previzualiza obiecte care au fost reparate. De exemplu, dacă extindeți ramura tabelului și faceți clic pe un tabel, puteți vedea conținutul acelui tabel.

Acest lucru este destul de util, în special, pentru a vă asigura că fișierul dvs. a fost reparat cu succes și accesarea mai rapidă a anumitor date critice pentru afaceri. Puteți extinde meniul de sub orice tabel și puteți consulta coloanele tabelelor, tastele principale și străine, constrângerile, indexurile și alte informații.

Există, de asemenea, un câmp de căutare pentru a găsi elemente din arbori, în special utile cu baze de date mari.

Când sunteți mulțumit de rezultatele dorite, faceți clic pe „salvați” pentru a finaliza reparația. După cum am menționat, nu trebuie să salvați fișierul reparat ca fișier de bază de date; există și opțiuni pentru .csv, .html și .xls.

Dacă creați un nou fișier de bază de date, vi se vor oferi opțiuni pentru a crea o bază de date nouă sau a o salva într-o bază de date live.

Pentru a crea o nouă bază de date, faceți clic pe butonul radio „bază de date existentă” și introduceți numele serverului / instanței, selectați o destinație și faceți clic pe „conectați” pentru a finaliza procesul. Pentru recuperarea bazei de date existente, faceți clic pe butonul radio „bază de date live”, introduceți numele serverului / instanței și apoi selectați baza de date folosind meniul derulant. Faceți clic pe „conectați-vă”.

În ambele cazuri, clientul vă va anunța că fișierul a fost salvat în locația dorită.

Dacă vă confruntați cu probleme în timpul procesului de reparație, puteți accesa un manual și o caracteristică de întrebări frecvente direct din interiorul clientului, fără a fi nevoie să vă orientați către baza de cunoștințe online a Stellar Data Recovery. Apasă pe “?” pictogramă pentru a face fie.

Gânduri finale

Scopul acestui ghid rapid a fost să vă arătăm cât de ușor poate fi repararea bazei de date SQL cu un software bun de la terți. Am ales un exemplu de reparare a bazei de date SQL Stellar, datorită simplității, caracteristicilor și costurilor corespunzătoare în raport cu software-ul similar. Puteți testa software-ul singur descărcând un proces gratuit, desigur, pentru a-l evalua singur.

Dacă sunteți la fel de mulțumit de software-ul nostru, nu uitați să consultați recenzia noastră despre Recuperarea datelor stelare, care poate fi folosită pentru a reînvia fișierele șterse și corupte de pe hard disk. Stellar are și o serie de alte produse, dintre care câteva am prezentat în ghiduri similare cu acesta:

  • Cum se convertesc fișierele OST Outlook în PST
  • Cum se convertesc fișierele EDB Exchange în PST
  • Cum să recuperezi căsuța poștală Microsoft Exchange
  • Cum să reparați fișierele de baze de date Outlook

Simțiți-vă liber să ne puneți orice întrebări cu privire la repararea fișierelor bazei de date sau a software-ului Stellar, de mai jos, și vom încerca să găsim răspunsuri pentru dvs. Mulțumesc pentru citit!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me