Cum să recuperezi rapid și ușor un document Word: un scurt ghid

Aproape toată lumea a folosit Microsoft Word la un moment dat. De la studenții care fac teme până la lucrătorii de birou care scriu rapoarte despre proiecte, toți trebuie să punem degetele pe tastatură, iar Word este încă în vârful teancului procesorului de texte. Totuși, lucrurile nu merg întotdeauna bine.


Sună ușa sunetului și îți lași biroul să-i răspunzi. Cinci minute mai târziu, te întorci pentru a găsi Windows a decis să repornească pentru o actualizare, apoi s-a prăbușit, lăsând datele în limbo. Cu toate acestea, este posibil să nu se piardă pentru totdeauna, motiv pentru care am creat acest articol despre modul de recuperare a unui document Word.

Dacă v-ați salvat recent munca, probabil că veți putea să o recuperați după un astfel de accident. Acestea fiind spuse, salvarea manuală nu este de încredere și, mai devreme sau mai târziu, ești obligat să uiți. Dacă se întâmplă asta, riscați să vă pierdeți munca.

Ca întotdeauna, prevenirea este mai bună decât leacul, așa că susținerea pe măsură ce mergeți este o idee bună pentru a vă feri de o pierdere totală. Există o mulțime de programe care vă pot ajuta în acest sens. Dacă faceți o copie de siguranță a datelor utilizând o soluție automată, aproape întotdeauna veți putea să o recuperați în cazul în care ceva nu merge bine.

OneDrive și Office 365

Recuperați o copie de rezervă pentru documente Word

Dacă utilizați Word ca parte a suitei Office 365, spațiul de stocare pe OneDrive este inclus cu abonamentul. Îl trecem cu pasul în revizuirea noastră OneDrive pentru afaceri, așa că aruncați o privire la asta pentru mai multe detalii.

De asemenea, puteți utiliza funcția de salvare automată a Office 365 pentru ca Word să vă salveze fișierele în mod regulat. Frecvența salvărilor poate fi modificată în setări. În acest fel, nu trebuie să vă amintiți să o faceți singur.

Utilizarea unui serviciu de backup online vă oferă beneficiile obișnuite ale salvării lucrării, precum și o modalitate de recuperare a acesteia, indiferent de ce se întâmplă cu dispozitivul dvs. local. Aruncați o privire la cel mai bun articol de rezervă online pentru mai multe, sau citiți despre serviciul nostru preferat în recenzia Backblaze.

Utilizarea platformelor online poate evita problemele legate de pierderea de date, întrucât veți putea accesa întotdeauna datele dvs. de pe orice dispozitiv, chiar dacă una dintre ele se rupe. Google Docs, de exemplu, economisește automat aproape imediat ce terminați să tastați, astfel încât nu trebuie să vă amintiți să faceți clic pe salvare.

Stocarea în cloud este o altă modalitate bună de a vă asigura că datele dvs. sunt în siguranță, chiar dacă dispozitivul dvs. are o problemă. Sync.com este furnizorul nostru de top. Cel mai bun articol de stocare în cloud include multe alte opțiuni, așa că aruncați o privire asupra acestuia.

Acestea fiind spuse, să presupunem că nu ați făcut niciunul dintre aceste lucruri și vă confruntați cu posibilitatea de a merge fără să lucrați fără capodopera dvs. de 5.000 de cuvinte. Mai aveți destul de multe opțiuni. Să trecem peste ele.

Cum să recuperați un document Word

În primul rând, Word include o caracteristică de recuperare automată care scanează fișiere de fiecare dată când începe. Dacă credeți că ați pierdut date, puteți încerca să reporniți Word pentru a vedea dacă recuperează fișierul pentru dvs..

Dacă nu începe automat, îl puteți lansa manual. În Word 2010, a face acest lucru este la fel de ușor ca să faceți clic pe „recent” în meniul „fișier”, apoi să faceți clic pe „recupera documente nesalvate”.

Recuperarea automată este eficientă în experiența noastră și va veni adesea în salvare după un accident sau o repornire neașteptată. Chiar și așa, ultimele minute de muncă s-ar putea pierde în bine.

Word vă permite să salvați datele de recuperare automată mai frecvent. În Word 2007, de exemplu, puteți deschide opțiunile, puteți trece la pagina „salva” și puteți schimba valoarea pentru „salvați informațiile AutoRecover.” De asemenea, veți dori să vă asigurați că caseta de selectare de lângă ea este selectată.

Puteți încerca, de asemenea, să căutați fișiere cu extensia „asd”. Sunt fișierele temporare pe care le folosește Word pentru a vă stoca munca în timp ce mergeți, dar înainte de a salva. Dacă le puteți localiza, Word ar trebui să fie în măsură să deschidă și să restaureze cel puțin o parte din datele pierdute.

Utilizarea recuperării datelor pentru a recupera fișierele Word

Cu toate acestea, Word nu este singurul instrument care își poate recupera documentele. Dacă hard disk-ul dvs. are o problemă, puteți utiliza chkdsk, care este inclus cu Windows, sau încercați un instrument de recuperare dedicat. Lista noastră cu cele mai bune programe de recuperare a datelor este un loc bun pentru a căuta furnizori.

Instrumentele de recuperare a discurilor pot fi de asemenea utile dacă ați șters ceva din greșeală și nu a apărut în coșul de reciclare.

Utilizarea chkdsk implică crearea unui prompt de comandă prin apăsarea Windows + R, apoi tastarea „cmd”. După aceea, tastați „chkdsk / f E:”, înlocuind E cu litera de conducere. Puteți dura un timp pentru a efectua scanarea, deci ar putea fi un moment bun pentru o pauză de ecran în timp ce așteptați.

chkdsk

Software-ul de recuperare a datelor vă poate ajuta cu probleme mai dificile de pierdere a datelor. Dacă discul a fost deteriorat și chkdisk nu reușește, acestea vă oferă o șansă decentă de recuperare a datelor. De asemenea, sunt mai ușor de utilizat decât chkdsk.

Există o mulțime de instrumente de recuperare a datelor disponibile pentru a vă ajuta. Aruncați o privire la numeroasele noastre recenzii de recuperare a datelor și la rotunjirea noastră a celor mai bune instrumente pentru mai multe informații.

După cum puteți citi în revizuirea Stellar Data Recovery și în revizuirea CleverFiles Disk Drill, aceste două instrumente sunt opțiuni utile dacă recuperarea automată a lui Word a eșuat. Stellar vă va duce pas cu pas prin procesul de recuperare și vă va oferi o listă cu fișierele recuperate la final. Costă 50 de dolari pe an pentru versiunea standard, care este un preț corect pentru a-ți recupera munca grea.

stelare Phoenix-scan-progres

Gânduri finale

Dacă credeți că ați pierdut un document Word, puteți face multe lucruri pentru a încerca să recuperați datele. Niciunul dintre sfaturile noastre nu va funcționa de fiecare dată, dar vă oferă o șansă de a vă restabili datele și de a sustrage mânia șefului sau profesorului.

Cele mai bune sfaturi de urmat sunt făcute înainte de pierderea datelor. Soluțiile automate de rezervă și stocare sunt ieftine și se plătesc cu ușurință singure după un singur bloc de pe hard disk. Cu toate acestea, aveți opțiuni după eveniment. Nu sunt niciodată pe deplin de încredere, dar merită să încercați în caz de dezastru.

Dacă ați suferit de pierderi de date, ne-ar plăcea să aflăm despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos. Dacă ați utilizat ghidul nostru pentru a vă recupera datele, sau aveți alte sfaturi, spuneți-ne. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map