Cum să recuperați datele de pe un telefon spart în 2020

Cu toții cunoaștem pe cineva al cărui telefon nu pare să funcționeze niciodată. O bătaie aici, o picătură acolo și Doamne ferește să o lași în buzunar în timp ce desfășori treburile esențiale ale zilei. Dacă vi se întâmplă acest lucru sau doriți doar să ajutați un prieten care are nevoie, atunci va trebui să știți cum să recuperați datele de pe un telefon spart.


Dacă se întâmplă un dezastru, există mai multe lucruri de încercat înainte de a intra în panică. Pentru început, cu excepția cazului în care ați lăsat telefonul la cuptor sau la toaletă, cel mai probabil cardul SIM este încă intact. În acest caz, puteți să îl eliminați, să îl lipiți într-un cititor de carduri SIM și să scoateți datele de pe acesta. Dacă nu, aruncați o privire la modul nostru de recuperare a unui ghid pentru card SD pentru câteva sfaturi.

Într-o lume ideală, datele dvs. ar fi securizate cu backup online. Aceasta ar putea fi sub formă de date stocate de furnizorul dvs. de telefon sau de un serviciu terț. Datele stocate pe cele mai bune servicii de backup cloud pot fi recuperate probabil reinstalând aplicațiile pe următorul dvs. telefon.

Asta presupune că totuși aveți parolele. Dacă aveți probleme să vă amintiți toate detaliile de autentificare incomode, aruncați o privire la cel mai bun ghid al administratorilor de parole.

Dacă ați făcut o copie de rezervă în avans, atunci aveți noroc, întrucât tot ce trebuie să faceți este să restabiliți datele de rezervă la telefon.

Iată un ghid pas cu pas despre ce trebuie să faceți.

Pasul întâi: Restaurare din Backup

Dacă aveți previziunea de a utiliza un serviciu de backup mobil, vă aflați în clar. Puteți utiliza serviciul de rezervă pentru a recupera datele după ce telefonul dvs. a fost remediat sau înlocuit.

Dacă nu ați făcut asta, acum ar putea fi un moment bun să vă gândiți la crearea unui sistem de backup. Dacă utilizați Android, aruncați o privire la acest ghid despre cum să faceți backup pentru telefoanele Android.

Există multe servicii de stocare în cloud disponibile. Aruncați o privire la cel mai bun ghid al nostru de stocare în cloud pentru detalii, precum și cea mai bună copie de rezervă online pentru mobil pentru sfaturi despre backup-ul telefonului. Prima noastră alegere pentru această sarcină și pentru backup online, în general, este IDrive, despre care puteți afla mai multe detalii în recenzia noastră IDrive.

Unele date ar putea fi asociate cu contul dvs. online. Dacă utilizați un cont Google pe un Android, de exemplu, datele de contact și e-mailurile dvs. vor fi online. Ar trebui să puteți recupera aceste date folosind doar parola.

Backupul online este o idee bună din acest motiv și din multe alte motive. În cazul în care orice nu merge bine, chiar și un telefon demolat, puteți restaura datele dvs. prin intermediul furnizorului de backup. Dacă nu aveți previziunea pentru a face backup la datele dvs., continuați la pasul doi.

Pasul doi: verificați cardul

Dacă nu ați făcut o copie de rezervă sau nu ați reușit să vă smulgeți de la ultima copie de rezervă (asigurați-vă că faceți acest lucru cu cel mai bun VPN pentru Snapchat), nu intrați în panică. Datele de pe cardul dvs. SD ar putea fi încă intacte. Fiți avertizat că extragerea și remedierea cardului SD se face pe propriul dvs. risc. Există posibilitatea de a înrăutăți lucrurile dacă manevrați greșit un card care este deja crăpat sau deteriorat.

Cu toate acestea, atunci când cardul este intact, există mai multe modalități de a recupera datele din acesta. Va trebui să conectați telefonul la computer sau să scoateți cardul și să folosiți un cititor de carduri.

Dacă telefonul dvs. nu este prea deteriorat, este posibil să îl puteți conecta la computer printr-un cablu USB. Odată ce telefonul este conectat prin USB, acesta se va adăuga adesea ca unitate, pe care o puteți răsfoi folosind sistemul dvs. de fișiere obișnuit. Aveți grijă să faceți asta, totuși, deoarece modificările vă pot sparge telefonul.

Dacă nu vă puteți conecta telefonul cu un USB, va trebui să obțineți un cititor de carduri. Nu sunt prea scumpe, dar asigurați-vă că puteți cumpăra unul care să fie compatibil cu cardul SD al telefonului.

Copia de rezervă online este cea mai bună protecție, dar mutarea fișierelor de pe cardul SD vă poate obține de asemenea. Dacă nu ați făcut o copie de rezervă și dacă cardul dvs. SD a fișiere corupte, treceți la pasul trei.

Pasul trei: Recuperarea datelor

Dacă nu vă puteți răsfoi fișierele folosind un cititor de carduri, puteți încerca să utilizați software de recuperare a datelor. Adesea poate găsi fișiere despre care sistemul de operare consideră că au fost șterse, deoarece datele sunt încă pe card.

Există mai multe instrumente pentru a face acest lucru, așa cum este detaliat în cel mai bun ghid al nostru pentru software de recuperare a datelor. Dacă portofelul dvs. este ușor, puteți consulta și cel mai bun software gratuit de recuperare a datelor noastre.

Utilizatorii de Windows ar putea dori să înceapă cu utilitatea chkdsk încorporată. Pe Windows 10 îl puteți lansa apăsând tasta Windows cu „R” pentru a afișa promptul „run”. Apoi, tastați „cmd” în caseta de text pentru a deschide linia de comandă..

Descoperiți ce scrisoare a fost alocată cardul dvs. SD verificând exploratorul de fișiere Windows. Dacă nu o vedeți acolo, s-ar putea să fie prea deteriorat, astfel încât șansele ca acesta să funcționeze nu sunt mari, chiar dacă utilizați un alt instrument.

Cu toate acestea, atât timp cât cardul are o literă, puteți rula chkdsk tastând „chkdsk / f E:” dacă litera este „E.” Dacă nu, înlocuiți-l cu litera corectă.

Este timpul să treceți la un alt instrument dacă chkdsk eșuează. Există o mulțime de software dedicat de recuperare și alegerea celui potrivit poate fi complicat. Citiți despre preferințele noastre în recenzia noastră de recuperare de date Prosoft Engineering și recenzia EaseUS Data Recovery Wizard pentru Windows și CleverFiles Disk Drill Review pentru Mac.

Cu toate acestea, instrumentul nostru de recuperare a datelor este Stellar Data Recovery, așa că vom arunca o privire asupra modului de utilizare.

Folosind Stellar

Recuperarea stelară de date este ușor de descărcat și instalat. Primul lucru pe care îl veți vedea la pornirea acestuia este ecranul „ce să recupereze”. Puteți alege dacă să încercați să recuperați totul sau să căutați tipuri de documente specifice.

James-stelar-Phoenix-ce-la-recupera

Următorul pas este să găsiți cardul SD pe ecranul de locație selectat. Este posibil ca Windows-ul să nu eticheteze dispozitivul ca pe un card SD, dar puteți vedea care sunt conectate prin USB și dimensiunea acestora, așa că ar trebui să vă puteți da seama. Dacă nu sunteți sigur, deconectați-l și vedeți care dispozitiv dispare.

James-stelar-Phoenix-select-locație

Selectați opțiunea „scanare profundă” dacă doriți o căutare mai detaliată, dar mai lentă. Calculatorul dvs. poate dura ore întregi la o scanare profundă, în special pe carduri mai mari. Fii pregătit să iei o pauză.

stelare Phoenix-scan-progres

În timp ce scanează, Stellar afișează cât de lung este, precum și o estimare a timpului rămas. Puteți vedea și fișierele pe care le-a găsit deja.

Puteți parcurge o listă de fișiere care pot fi recuperate odată ce scanarea este terminată. Uneori, numele fișierelor vor fi pierdute, chiar dacă fișierele în sine sunt intacte, așa că ar putea fi necesar să le deschideți pentru a vedea care sunt.

Stellar va încerca apoi să recupereze cât mai multe date.

Stelarul costă 99 USD pentru ediția sa standard, care este de preț. Are o versiune gratuită, dar am folosit limitări de date atunci când o folosim. Pentru mai multe detalii, uitați-vă la recenzia noastră de recuperare a datelor stelare.

Gânduri finale

Datele dvs. nu au dispărut doar pentru că telefonul dvs. nu funcționează perfect. După cum am văzut, există mai multe modalități de a vă recupera datele dintr-un dispozitiv care pare inutilizabil. Există, de asemenea, lucruri sensibile în avans, pentru a vă asigura că orice pierdere este mai ușor de recuperat.

Utilizarea spațiului de stocare în cloud și copierea de rezervă a datelor dvs. este prudentă și există o mulțime de programe software care vă ajută să facilitați acest lucru. Cu toate acestea, dacă telefonul dvs. se sparge, va fi prea târziu, așa că dacă doriți să vă oferiți o idee primordială în protejarea datelor dvs., nu există timp ca prezentul.

Dacă ați recuperat datele de pe telefon după ce s-au spart, informați-ne cum le-ați făcut. Spuneți-ne dacă aceste sfaturi, sau nu, v-au ajutat să vă recuperați datele. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me