Cum să faceți backup pentru un Mac pe un hard disk extern în 2020

Calculatoarele Apple Mac ar putea fi bine construite și pline de funcții, dar cumpărarea unui Mac nu înseamnă că nu sunteți în siguranță împotriva pierderilor de date. Toate tehnologiile bune pot eșua și este important să știți cum să faceți backup pentru un Mac pe un hard disk extern, astfel încât datele dvs. să fie păstrate în siguranță într-o criză.


Din fericire, există câteva moduri de a vă menține backup pentru Mac. Puteți să copiați manual fișierele pe o unitate externă, puteți utiliza aplicația Timpul încorporat încorporat pentru a sincroniza fișierele în loc sau puteți salva fișierele cu un serviciu de backup de la o terță parte.

Înainte de a începe, nu uitați să evitați unele dintre greșelile comune de rezervă. De asemenea, va trebui să vă asigurați că ați investit într-unul dintre cele mai bune hard disk-uri externe pentru Mac.

Cum să faceți backup pentru un Mac pe un hard disk extern

Dacă doriți să faceți backup pentru fișierele dvs. Mac, cea mai ușoară soluție este să folosiți Time Machine, dar aceasta are unele probleme, mai ales dacă doriți să vă accesați fișierele pe alte dispozitive. PC-urile Windows, de exemplu, nu pot citi sistemul de fișiere HFS + pe care Apple îl folosește pentru unități cu Time Machine.

Dacă aceasta nu este o problemă, atunci vă rugăm să folosiți mașina timpului, pe care o descriem mai detaliat mai jos. În caz contrar, utilizați un hard disk extern formatat cu sisteme de fișiere FAT32 sau exFAT. 

Un MacOS care rulează macOS poate citi unități formatate cu FAT32 sau exFAT, precum PC-urile Windows. O unitate FAT32 poate suporta doar fișiere cu dimensiuni de până la 4 GB, astfel încât exFAT ar fi o alternativă mai bună. Pentru a formata unitatea externă în exFAT sau FAT32, deschideți aplicația Disk Utility. Puteți accesa acest lucru din folderul „celălalt” din Apple Launchpad.

MacOS-lansare-Disk-Utility

Dacă nu v-ați formatat încă unitatea, macOS vă va spune automat că unitatea nu poate fi recunoscută. Dacă vedeți această casetă de afișare, faceți clic pe „inițializare” pentru a deschide automat aplicația Disk Utility.

MacOS-Disk-Nu este recunoscut-Box

În meniul din stânga al aplicației Disk Utility, ar trebui să vedeți unitatea listată în fila „externă”. Faceți clic pe unitatea dvs., apoi selectați butonul „șterge” din meniul din partea de sus.

MacOS-Disk-Utilty-Erase

Dă-ți unității externe un nume potrivit în caseta de text „nume”. În meniul derulant „format”, selectați „MS-DOS (FAT)” pentru a o forma ca FAT32, sau „ExFAT” pentru a formata unitatea ca exFAT.

MacOS-Disk-Utility-Select-FS

Dacă opțiunea este disponibilă, selectați „master boot record” din meniul derulant „scheme”, apoi faceți clic pe butonul „Șterge” pentru a începe formatarea unității dvs..

MacOS-Disk-Utility-Format-complete

După ce unitatea este formatată, faceți clic pe „gata” și apoi ieșiți din aplicația Utilitate disc. De aici, deschide Finder, exploratorul de fișiere macOS, apoi selectează unitatea externă din fila „locații” din meniul din stânga.

MacOS-Finder-Locații-tab

Veți dori să deschideți o a doua fereastră de căutare pentru a vă permite să mutați cu ușurință fișierele de pe unitatea Mac pe hard diskul dvs. extern. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma Finder din docul din partea de jos, apoi faceți clic pe „new window finder” pentru a deschide oa doua fereastră.

MacOS-Finder-a doua ferestre-

Acesta nu este un proces automat, așa că va trebui să începeți să mutați sau să copiați fișierele de la o fereastră la alta. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să aveți hard diskul extern deschis într-o fereastră Finder, în timp ce fișierele și folderele importante sunt accesibile din a doua fereastră.

Va trebui să faceți acest lucru în mod regulat dacă doriți să faceți backup pentru fișierele dvs. În mod alternativ, puteți utiliza o soluție de backup pentru Mac care vă va copia automat fișierele pe unitatea dvs..

Cum să faceți backup pentru un Mac pe un hard disk extern

 1. Inserați unitatea și utilizați aplicația Disk Utility pentru a o formata.
 2. Deschide două ferestre Finder. Unul ar trebui să-ți arate unitatea internă, în timp ce cealaltă ar trebui să-ți arate unitatea externă.
 3. Mutați sau copiați fișierele și folderele pe care doriți să le salvați din unitatea internă pe unitatea dvs. externă.

Cum să verificați stocarea pe Mac

Înainte de a face copii de siguranță fișierele pe o unitate externă, ar trebui să vă verificați stocarea. Puteți face acest lucru din aplicația Disk Utility.

De aici, puteți rula procesul de „prim ajutor”. Aceasta vă va scana unitatea de eroare și, atunci când este posibil, le va repara automat pentru dvs. Ar trebui să faceți acest lucru atât pe hard disk-ul intern Mac, cât și pe hard disk-ul extern.

MacOS-Disk-Utility-prim-ajutor

Dacă macOS-ul dvs. nu poate remedia erorile de pe unitatea dvs. externă după ce ați executat procesul de „prim ajutor”, ar trebui să vă uitați să îl înlocuiți înainte de a face copii de siguranță. Alegerea mărcii potrivite pentru hard disk este importantă, deoarece unii producători sunt mai predispuși la eșec. Ar trebui să vă uitați să cumpărați hard disk-ul extern cel mai de încredere pentru backup-urile dvs. Mac.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, procesul de „prim ajutor” trebuie să se termine automat după o perioadă de timp. Aceasta poate varia, în funcție de dimensiunea unității dvs. și de eventualele erori găsite.

MacOS-Disk-Utility-prim-ajutor-complete

De asemenea, ar trebui să efectuați această verificare pe unitatea internă. Dacă procesul de „prim ajutor” detectează erori, atunci acest lucru poate indica o posibilă defecțiune hardware cu hard disk-ul Mac. Dacă acesta este cazul, va trebui să începeți să faceți imediat o copie de siguranță a fișierelor.

Cum să faceți backup pentru Mac

Deși backup-ul Mac-ului dvs. cu un hard disk extern este sensibil, există alternative. După cum arată recenziile noastre de backup online, există mai multe soluții de backup online, pe care le puteți utiliza cu Mac.

Soluțiile cloud oferă o stocare nelimitată, reducând totodată șansele de a pierde datele. Dacă vă mențineți hard disk-ul extern în aceeași locație ca și Mac-ul dvs., riscați să pierdeți atât în ​​cazul în care ar trebui să se producă daune fizice sau pierderi, cum ar fi provocate de incendii sau furturi. 

O soluție cloud elimină această amenințare. Dacă faceți o copie de rezervă la un furnizor online, cum ar fi Backblaze, veți obține stocare nelimitată de date (consultați analiza noastră Backblaze). Acest lucru înseamnă că puteți face o copie completă a hard disk-ului dvs. Mac intern și să o stocați online pentru a putea fi preluată.

De asemenea, puteți utiliza un serviciu de rezervă special conceput pentru a vă proteja de defecțiunile hardware, cum ar fi Acronis True Image (consultați recenzia noastră Acronis True Image). Această soluție creează o copie de rezervă a imaginii a unității dvs. și o depozitează în siguranță în cloud.

Orice metodă este preferata ta, nu ar trebui să te bazezi pe o singură copie de rezervă pentru Mac. Copia de rezervă pe un hard disk extern și la un serviciu de backup online păstrează datele dvs. în siguranță, orice i se întâmplă hardware-ului.

Mașina timpului

Am discutat despre cum să facem backup manual fișierelor și folderelor individuale pe o unitate externă, dar dacă doriți să faceți o copie de rezervă a întregii mașini, mașina de timp încorporată de la Apple va fi prima opțiune pe care majoritatea proprietarilor de Mac o vor lua în considerare..

Time Machine poate crea imagini orare, zilnice și săptămânale ale datelor dvs., pe care apoi le salvează pe hard disk-urile externe sau în stocarea rețelei. Nu puteți sincroniza copiile de siguranță ale Mașinii de timp cu iCloud, serviciul propriu de stocare în cloud al Apple, dar puteți sincroniza copiile de siguranță ale Mașinii de Timp cu cloud folosind servicii de backup de la terți. 

Acest lucru depinde de furnizorul de stocare cloud pe care alegeți să-l utilizați. Servicii precum Backblaze sau Carbonite (consultați revizuirea noastră despre Carbonite) acceptă macOS, dar va trebui să setați aceste servicii pentru a sincroniza copiile de rezervă ale mașinii de timp..

Puteți configura Time Machine din aplicația Preferințe de sistem, care este probabil să fie pe docul aplicației. Puteți găsi, de asemenea, de la Launchpad. De aici, faceți clic pe Mașina timpului.

MacOS-Time-mașină-lansare

În meniul Setări mașină timp, faceți clic pe butonul „selectați discul de rezervă”. Selectați unitatea externă din meniu, apoi faceți clic pe „utilizați discul” pentru a o confirma ca unitate de rezervă a mașinii dvs. de timp.

Dacă doriți să criptați copiile de rezervă ale mașinii de timp, asigurați-vă că faceți clic pe caseta de selectare „criptați backup-uri” înainte de a face clic pe butonul „utilizați discul”.

MacOS-Time-mașină-Select-Drive

Unitatea de disc extern externă va trebui ștearsă mai întâi dacă folosește un sistem de fișiere non-Apple, cum ar fi FAT32, NTFS sau exFAT. Acest lucru înseamnă că nu puteți amesteca și potrivi o soluție de rezervă manuală, așa cum am descris mai sus cu backup-urile Time Machine de pe aceeași unitate. Dacă doriți să continuați, faceți clic pe butonul „șterge” pentru a începe să ștergeți unitatea.

MacOS-Time-mașină-Erase-Drive

După ce Time Machine a configurat unitatea, asigurați-vă că faceți clic pe caseta de selectare „Back up automat” pentru a activa backup-urile automate. Unitatea externă va trebui să rămână conectată la Mac pentru ca această opțiune să funcționeze.

Prima copie de rezervă a Time Machine va dura ceva, deoarece face o imagine completă a unității tale. Instantaneele viitoare vor include doar fișiere care s-au schimbat de la ultima copie de rezervă, pentru a preveni utilizarea inutilă a stocării. Acest lucru înseamnă că viitoarele copii de rezervă ale mașinii de timp vor fi mult mai rapide de procesat.

Gânduri finale

Indiferent dacă copiați manual fișierele, utilizați Time Machine sau dacă vă bazați pe un serviciu de backup cloud, este important pentru dvs. să faceți copii de rezervă regulate ale fișierelor și folderelor dvs. Mac importante. Vă recomandăm să utilizați un hard disk extern, în special pentru backup-uri mari, dar ar trebui să luați în considerare combinarea acestora cu un serviciu cloud pe termen lung.

Utilizarea unui hard disk extern de 1 TB este minimul pe care l-am recomanda pentru o soluție de backup Mac pe termen lung. Puteți să consultați recomandările noastre pentru cele mai bune hard disk-uri externe de 1 TB sau să consultați alte articole hardware pentru alternative.

Folosiți un hard disk extern pentru backup-urile dvs. Mac sau preferați soluțiile de stocare în cloud? Vă rugăm să ne cunoaștem strategia dvs. pentru backup-urile Mac în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map