Nu este nimic mai rău decât să nu poți citi propria ta scriere de mână. Indiferent dacă este vorba despre cerințele proiectului, note de clasă sau o listă de idei strălucitoare pe care le-ați notat, pierzându-vă scriburile pentru totdeauna, deoarece aveți pretenția unui copil de șapte ani (sau a unui doctor)..


Din fericire, pentru aceia dintre noi blestemați cu sindromul de zgârieturi de pui, ne-am îndepărtat mult de la încrederea pe notele post-it și șervețele de cocktail. Eroarea aplicației de preluare a notelor din cloud a ajuns la noi și este mai mult decât puțin notabilă.

Fiind tipurile pentru a ne lăsa cu capul în cloud, am căutat anterior cele mai bune aplicații de luare a notelor disponibile. Una dintre concluziile noastre mai surprinzătoare a fost că, deși există mai multe opțiuni, doar două au caracteristicile și flexibilitatea de a eficientiza și de a consolida nevoile dvs. de luare a notelor: Evernote și OneNote.

În acest articol, am decis să vedem dacă nu putem lua o decizie finală care dintre cele două este soluția cea mai bună, comparând capul cu capul. Dacă doriți o privire mai atentă, nu uitați să consultați și recenzia noastră separată Evernote și revizuirea OneNote..

Evernote sau OneNote: alegerea celei mai bune aplicații de luat note

OneNote a fost în jur de mai mult timp, fiind lansat pentru prima dată în 2003, dar Evernote a generat istoric mai mult buzz online, ca un instrument capabil să ia note. Acest lucru, la rândul său, a dus la un impresionant 200 de milioane de utilizatori Evernote la sfârșitul anului 2017.

Cu toate acestea, narațiunea pare să se schimbe, deoarece Microsoft a continuat să își îmbunătățească produsul și oferă acum mai multe caracteristici pe care nu le veți obține cu Evernote (mai multe pe cele de mai târziu).

Cu toate acestea, nu există nicio întrebare că Evernote și OneNote sunt cu ușurință cele două cele mai bune aplicații de luare a notelor, cu excepția cazului în care căutați doar o aplicație simplă pentru a înregistra memoriile vocale și a compila liste alimentare. Dacă asta este nevoia dvs., veți fi mult mai bine cu Google Keep (citiți recenzia noastră Google Keep).

Există multe lucruri care fac ca Evernote și OneNote să fie atât de demn de literal, dar pentru noi, totul începe cu organizarea și flexibilitatea. Posibilitatea de a crea caiete pentru a conține notele dvs. este un lucru cu care nu veți găsi, de exemplu, Note de casetă (citiți recenzia pentru Note de casetă).

Există multe mai multe funcții de menționat, pe care le vom descoperi mai jos, pe măsură ce ambele soluții de notițe se extind prin cinci runde: cost și capacitate, funcții de organizare, formatare de note, colaborare și securitate.

1

Cost și capacitate

În primul rând, vom compara costurile de abonare ale fiecărui instrument și vom analiza ce fel de capacitate de stocare, dimensiunea notelor și limitele de lățime de bandă sunt atașate la aceste costuri.

Evernote

Evernote are un plan gratuit disponibil, dar impune câteva limite care vor deveni o problemă pentru utilizatorii foarte activi. Cea mai restrictivă dintre acestea este o lățime de bandă de 60 MB pe lună.

Deși probabil că nu va fi o problemă pentru cei care caută doar o soluție de jurnalizare privată, dacă sunteți un student sau utilizați în mod regulat clipperul Evernote, este posibil să fie necesar să vă pregătiți aluat. Alte limite ale planului gratuit includ o limită de sincronizare cu două dispozitive și o dimensiune a notelor de 25 MB.

Vestea bună pentru cei pentru care aceste limite devin o problemă este că Evernote nu este chiar atât de scump. Evernote Plus este de doar 3,99 USD pe lună dacă mergeți lunar în lună și 34,99 USD dacă vă înscrieți pentru un an în avans.

Cu Evernote Plus, veți obține o capacitate de încărcare lunară de 1 GB, o dimensiune maximă a notelor de 200 MB și dispozitive sincronizate nelimitate. Dacă nu este suficientă lățime de bandă, Evernote Premium te ridică la 10 GB pe lună pentru 7,99 USD pe lună sau 69,99 USD pe an.

Evernote nu impune nicio restricție asupra spațiului de stocare, indiferent de abonament. Tehnic, compania se facturează ca fiind „nelimitată”. Și mai mult din punct de vedere tehnic, cu plafoane de lățime de bandă, această afirmație nu este de fapt adevărată. În plus, indiferent dacă faceți upgrade sau nu, puteți avea doar 250 de caiete în orice moment.

Costurile în sine au fost efectiv majorate substanțial (relativ vorbind) în 2016, dar credem că Evernote este o sumă bună pentru tot ceea ce obțineți. Să vedem, însă, dacă este o afacere mai bună decât OneNote.

O nota

Costul OneNote este de fapt integrat cu serviciul de stocare în cloud Microsoft, OneDrive. OneDrive în sine este un produs rezonabil puternic, clasat astăzi printre cele mai bune opțiuni de stocare în cloud.

Rezultatul acestei integrări este că notele create folosind OneNote partajează spațiu cu alte fișiere pe care le încărcați la OneDrive, inclusiv documente, fotografii și videoclipuri Microsoft Office. Asta înseamnă că trebuie să fiți puțin mai sârguincios în ceea ce privește modul în care gestionați OneNote decât la Evernote, deși nu există capace lunare de lățime de bandă în care să lucrați, cel puțin.

Aplicația OneNote în sine este gratuită. Îl puteți descărca în magazinul Microsoft pentru Windows 10 și există versiuni disponibile și pentru MacOS, iOS și Android. În plus, Microsoft vă va oferi în prezent 5 GB de stocare doar pentru a vă înscrie la OneDrive. Deși asta nu se clasează printre cele mai bune oferte gratuite de stocare în cloud, este ceva.

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru notele dvs., va trebui să achiziționați un plan OneDrive. Microsoft are o opțiune de 50 GB pentru doar 1,99 USD pe lună, dar afacerea mai bună este planul de 1 TB de 6,99 USD, care vă oferă și acces la Office 365, probabil cea mai bună suită de birou disponibilă.

Dacă sunteți student, puteți obține de fapt Office 365 gratuit, acesta fiind unul dintre motivele pentru care considerăm că OneNote este cea mai bună aplicație de luare a notelor în general pentru studenți. Puteți citi mai multe despre această ofertă aici.

Gânduri rotunde

Prima noastră opțiune de a alege un caiet pe celălalt nu ia o decizie ușoară. Ambele servicii oferă o valoare bună, chiar dacă această valoare joacă un pic diferit. Evernote, de exemplu, vă oferă un spațiu de stocare nelimitat, chiar și în planul său gratuit, dar cu lățimi de bandă lunare, nu veți putea profita niciodată de asta.

Într-adevăr, OneNote nu are limite de lățime de bandă, dar are capac de stocare și împărtășește spațiu de stocare în cloud cu alte fișiere OneDrive. Chiar dacă nu intenționați să utilizați OneDrive pentru nimic altceva decât stocarea OneNote, este posibil ca 5 GB să dispară mai repede decât v-ați dori.

Pe de altă parte, un plan OneTrive 1TB costă doar 6,99 USD pe lună și primești o mulțime de alte instrumente utile cu acesta. Cu toate acestea, Evernote Plus este cu trei dolari mai puțin pe lună, și depășirea unei lățimi de bandă lunare de 1 GB este mai greu decât credeți.

Dacă aveți nevoie și de un instrument de stocare în cloud și vă place OneDrive, OneNote va fi probabil mai rentabil. Pentru cei care au deja stocare în cloud, de exemplu cu Dropbox sau pCloud, și pentru cei care nu au grijă de Microsoft Office, Evernote oferă mai multă valoare.

Întrucât ne uităm în mod special la aplicațiile de luare a notelor din acest articol, oferim Evernote o mică margine. Cu toate acestea, nu vă reproșăm dacă nu sunteți de acord.

Runda: punct de cost și capacitate pentru Evernote

Logo Evernote
Logo OneNote

2

Caracteristici ale organizației

Mai mult decât valoarea, unul dintre domeniile care pun atât Evernote cât și OneNote înaintea oricărei alte aplicații de luare a notelor disponibile astăzi este cât de bine sunt proiectate pentru organizarea gândurilor și cercetării. A doua rundă aruncă o privire mai atentă.

Evernote

O abordare centrală a abordării Evernote în ceea ce privește menținerea organizată a activității este utilizarea de caiete. Puteți crea caiete individuale pentru jurnalul personal, clase, proiecte, idei de cărți sau orice altceva.

Singura limită, așa cum am menționat mai devreme, este că puteți avea maximum 250 de caiete în totalitate, ceea ce este un fel de bănuț dacă suntem sinceri. Fiecare notebook poate, totuși, să țină cât mai multe note pe care trebuie.

Deși aspectul Evernote este simplu, amintindu-ne un pic de Outlook, după ce ați creat zeci de notebook-uri și sute de note, toate ar putea fi destul de dificil de rezolvat. Pentru aceste ocazii, Evernote are două soluții: căutare și etichete.

Funcția de căutare funcționează așa cum ați crede: introduceți șirul pe care doriți să îl căutați și algoritmii vor funcționa pentru a găsi note relevante. Puteți căuta caiete specifice sau întregul cont Evernote.

Etichetele pot fi și mai utile. O etichetă vă permite să sortați note asociate folosind identificatori personalizați. De exemplu, puteți crea o etichetă numită „rețete” și aplicați-o pe orice notă care conține o rețetă. De asemenea, puteți căuta note care conțin o combinație de etichete, cum ar fi „cloudwards” și „web hosting”.

O altă caracteristică de organizare a Evernote care ne place este suplimentul său de web-clipper, care funcționează ca buton de economisire a internetului, util pentru colectarea cercetărilor sau capturarea articolelor pe care doriți să le citiți mai târziu..

Puteți clipă o pagină completă, doar textul articolului sau o versiune simplificată a articolului. De asemenea, puteți lua o captură de ecran sau doar marcați pagina cu un link. Cu toate acestea, decideți să-l decupați, Evernote vă va permite să alegeți ce notebook doriți să stocați clipul, plus să adăugați etichete și observații în același timp.

Evernote vă permite, de asemenea, să salvați e-mailuri importante, trimițându-le către o adresă de e-mail unică Evernote pe care o primește fiecare utilizator.

Dacă preferați să automatizați această funcție, atât Zapier, cât și IFTTT lucrează cu Evernote, permițându-vă să faceți lucruri precum trimiterea de e-mailuri de la anumite persoane la un anumit notebook Evernote. Multe alte rețete pentru ambele instrumente de automatizare sunt disponibile, de asemenea, pentru sincronizarea notelor cu Google Drive, urmărirea plăcerii Facebook sau crearea unei note atunci când este actualizat un calendar iOS. În cele din urmă, puteți atașa fișiere la note, atât încărcate local, cât și de pe Google Drive.

În general, pentru cei care profită din plin de capacitățile organizaționale ale Evernote, software-ul poate face cu adevărat minuni pentru păstrarea notelor, cercetării și ideilor dvs. în ordine.

O nota

OneNote împărtășește multe dintre aceleași caracteristici ca Evernote pentru organizarea muncii, notebook-urile pentru colectarea notelor aferente fiind cele mai importante. Evernote duce de fapt lucrurile un pas mai departe: fiecare notebook poate avea, de asemenea, mai multe „secțiuni” codate în culori pentru a subdiviza proiectele și mai departe.

În plus, OneNote nu impune nicio limită pentru câte notebook-uri puteți crea, așa cum face Evernote.

Puteți căuta note care conțin anumite cuvinte cheie făcând clic pe pictograma lupă din colțul din stânga sus al software-ului OneNote. Puteți restricționa căutarea la o anumită secțiune de notebook sau caiet sau puteți căuta toate caietele.

OneNote are de asemenea etichete predefinite pentru sortarea notelor asociate. Cu toate acestea, acestea sunt limitate la punctul de a fi aproape inutile pentru persoanele care iau note serioase, având doar șase opțiuni destul de vagi disponibile (de exemplu, „importante”, „întrebări”, „critice”).

În timp ce OneNote 2016 vă permite să creați etichete personalizate, versiunea aplicației disponibile în magazinul Microsoft nu, iar Microsoft a decis să pună capăt OneNote 2016. Sperăm că Microsoft va remedia acest lucru, dar deocamdată, este o limitare pe care trebuie să o trăiți cu dvs. dacă alegeți OneNote.

Clipperul web OneNote este mai puțin supărător, chiar dacă nu este la fel de drăguț ca Evernote. Puteți clipi pagini sau articole complete, puteți face capturi de ecran și adăugați note în clipurile dvs. pentru a vă reaminti de ce le-ați salvat mai târziu.

La fel ca Evernote, puteți converti e-mailurile în note, setând o adresă pentru OneNote și un notebook implicit. Continuând, puteți să trimiteți e-mailuri la adresa respectivă pentru conservare.

OneNote funcționează, de asemenea, atât cu Zapier, cât și cu IFTTT, cu rețete similare cu cele pe care le veți găsi cu Evernote. Conectarea automată a e-mail-urilor importante de la Gmail la un notebook, salvarea capturilor de ecran a iPhone-ului și salvarea Tweeturilor plăcute sunt doar câteva exemple despre ceea ce puteți face.

Rundă Două Gânduri

Evernote și OneNote sunt cele mai bune două instrumente existente atunci când vine vorba de organizarea de note bazate pe cloud. De asemenea, nu este prea mult să le deosebim unul de celălalt.

Două avantaje esențiale ale OneNote față de Evernote sunt că puteți crea notebook-uri nelimitate și puteți subdiviza caietele în secțiuni. Între timp, cel mai mare avantaj al Evernote față de OneNote vă permite să creați etichete personalizate. De asemenea, are un web clipper ceva mai bun.

La fel ca în primul rând, nu există prea multe lucruri care să sugereze că niciunul dintre instrumente are un picior real peste celălalt. Cu toate acestea, credem că utilizarea etichetelor personalizate este mai utilă decât secțiunile caietului, iar majoritatea oamenilor vor fi în regulă în limita limită de 250 de notebook-uri.

Încă o dată, mergem cu Evernote, chiar dacă pentru OneNote s-ar putea argumenta puternic.

Runda: Organizare Caracteristici Punct pentru Evernote

Logo Evernote
Logo OneNote

3

Notare Formatare

În această a treia rundă din capul nostru, am decis să aruncăm o privire asupra caracteristicilor de formatare a notelor. La fel ca în cazul organizației, aceasta este o zonă în care multe aplicații mai mici de preluare de note, cum ar fi produsul Zoho (citiți recenzia Zoho Notebook), nu se pot reduce, dar atât Evernote cât și OneNote excelează mai mult sau mai puțin.

Evernote

Evernote are cele mai multe opțiuni de formatare text bogat pe care le veți găsi într-un procesor de texte modern. Acestea includ zeci de tipuri de fonturi diferite, dimensiuni de fonturi diferite și opțiuni pentru bolding, italicizing și sublinierea textului.

Puteți crea, de asemenea, liste cu puncte și numere, precum și căsuțe de selectare, utile pentru realizarea listelor de activități. Evernote vă permite să creați tabele și în note. Toate acestea se realizează dintr-o panglică de editare aflată în partea de sus a fiecărei note.

Deși există multe opțiuni de formatare, notele din Evernote sunt fixate atunci când vine vorba de aspect. Nu puteți, de exemplu, să introduceți text oriunde pe pagină, cum ar fi în jurul diagramelor desenate manual.

De fapt, notele de bază nu au de fapt capabilități de tragere. Pentru a scrie notele sau schița, trebuie să creați o „notă de cerneală” specială. Acestea sunt utile pentru cei care folosesc tablete, dar am dori să putem combina note de cerneală și text pentru a crea ceva mai dinamic. În plus, Evernote nu are o caracteristică de conversie de la cerneală la text.

Evernote are opțiuni pentru crearea de note audio, precum și capturi de ecran și note webcam. Totuși, notele de cameră web pot fi folosite doar pentru a realiza o instantanee, nu puteți crea note video.

O nota

OneNote are toate opțiunile de formatare pe care le așteptați de la un produs Microsoft Office. Veți găsi aproape orice tip de font v-ați dori, puteți modifica dimensiunile și culorile fontului, cu caractere aldine, subliniate și italiceze, și puteți alege din diferite opțiuni de antet.

Puteți adăuga liste, atât punctate, cât și numerotate, și liste de verificare pentru a urmări sarcinile. OneNote are chiar și un pictor format pentru a dubla rapid formatarea.

În note, puteți insera legături, imagini și note audio. Puteți adăuga, de asemenea, informații despre întâlnire (locație, ora, invitați etc.) la notele direct din Outlook.

OneNote 2016, versiunea setată pentru apusul soarelui, are multe mai multe opțiuni de formatare decât aplicația OneNote din Microsoft Store. Aceasta include înregistrarea video, utilă pentru captarea prelegerilor, decuparea ecranului și diverse șabloane de pagini (academice, de afaceri, planificatori etc.). Ca și în cazul lipsei de etichete personalizate, acest lucru este un lucru pe care sperăm că Microsoft îl va repara.

Oricare versiune a OneNote este excelentă pentru schițarea, diagrama și preluarea notelor scrise de mână. Aplicația OneNote are o bară de instrumente pentru desen, unde veți găsi diferite opțiuni, forme și creion pentru creion și alte instrumente pentru a crea imagini.

Există, de asemenea, o opțiune de conversie de la cerneală la text pentru cei care doresc să scrie scris de mână, dar care doresc o versiune dactilografiată a acestora mai târziu. Acest lucru este util pentru notele de clasă, în special, deoarece este în general acceptat faptul că scrierea manuală a datelor ajută la angajarea lor în memorie.

Pe lângă opțiunile excelente de formatare și desenare a textului, OneNote vă permite să vă aranjați notele în orice mod doriți. Făcând clic pe orice zonă dintr-o pagină, puteți crea acolo o casetă de text pentru a adăuga notele dvs. Rezultatul este o experiență care imită îndeaproape o pagină de notebook reală, care ne place mai ales pentru copierea tablelor.

Runda trei gânduri

OneNote este ușor cea mai versatilă aplicație de luare a notelor pe care am testat-o ​​aici pe Cloudwards.net. Oricât de minunat este Evernote, nu este la fel de flexibil în ceea ce privește aspectul. În plus, puteți adăuga desene la notele de text în OneNote, în timp ce cu Evernote trebuie să creați note de cerneală separate.

În timp ce primele două runde au scăzut în favoarea Evernote, a treia rundă nu este un concurs pentru OneNote.

Runda: Notă Punctul de formatare pentru OneNote

Logo Evernote
Logo OneNote

4

Colaborare

În continuare, vom arunca o privire asupra partajării notelor cu alte persoane și a co-editării opțiunilor.

Pentru unii utilizatori, funcțiile de colaborare pentru notebook-uri nu vor conta niciodată. Caiete sunt mai des utilizate pentru adunarea gândurilor personale, nu pentru munca în grup. Cu toate acestea, capacitatea de a împărtăși are întrebuințările sale, cum ar fi realizarea de cercetări în grup sau distribuirea notelor de întâlnire.

Evernote

Evernote are o serie de caracteristici care susțin colaborarea. Printre ele, puteți partaja orice notebook făcând clic dreapta pe acesta și selectând „partajare notebook”. Introduceți adresele de e-mail ale celor cu care doriți să partajați notebook-ul dvs. și selectați tipul de permisiuni de acces pe care doriți să le acordați: vizualizați, editați sau editați și invitați.

De asemenea, puteți partaja note individuale dacă nu doriți să permiteți accesul la un notebook întreg. În plus, puteți genera linkuri de note, ceea ce va permite oricui să vadă o notă într-un browser. Sau dacă preferați, puteți trimite doar o notă către cineva direct din aplicație.

Întrucât colaborările pot merge uneori greșit, Evernote vă permite să accesați istoricul unei notițe pentru a putea vizualiza și returna versiunile anterioare în cazul unor modificări nedorite. Doar faceți clic pe pictograma de informații din partea dreaptă sus a notei și selectați „vizualiza istoricul”.

În cele din urmă, Evernote are o caracteristică de chat utilă care poate fi folosită pentru a discuta despre note. Deși nu este la fel de bogat în funcții precum o aplicație de chat dedicată, cum ar fi Slack, este totuși util pentru comunicații rapide construite în jurul notelor și notebook-urilor specificate (citiți cel mai bun stocare în cloud pentru articolul Slack).

O nota

Puteți partaja orice notebook în OneNote făcând clic pe pictograma partajare din partea dreaptă sus a aplicației, introducând apoi adresele de e-mail ale celor cu care doriți să vă partajați. Permisiunile de vizualizare sau de editare pot fi acordate.

Deși nu puteți partaja secțiuni sau pagini de notebook individuale în același mod, puteți cel puțin să trimiteți prin e-mail textul din notele din aplicație (deschide Outlook pentru a face acest lucru).

Nu există nicio opțiune de chat, cum ar fi cu Evernote și nici o opțiune de a comenta notele din aplicație. Această absență de comentarii este surprinzătoare și nefericită, deoarece este disponibilă în Microsoft Word și o caracteristică foarte utilă acolo.

OneNote nu vă oferă posibilitatea de a vizualiza modificările recente sau modificările de returnare decât dacă utilizați OneNote 2016, care are o filă „istoric” special. Încă o dată, însă, trebuie să subliniem că OneNote 2016 este abandonat de Microsoft. Începând să mă întreb de ce?

Rotund Patru Gânduri

Între Evernote și OneNote, ne-a surprins să aflăm că Evernote are funcțiile de colaborare mai versatile, având în vedere locul Microsoft Office în lumea afacerilor. Cu toate acestea, este destul de clar că Evernote apare aici, oferindu-vă posibilitatea de a împărtăși doar caiete, dar și note, dar și o caracteristică de chat de lucru utilă..

Runda: Punct de colaborare pentru Evernote

Logo Evernote
Logo OneNote

5

Securitate și confidențialitate

Runda noastră finală va fi utilizată pentru a măsura securitatea fiecărei aplicații de luat note. Având în vedere că atât Evernote, cât și OneNote salvează note în cloud, aceasta este o considerație importantă. La urma urmei, nu doriți ca cineva să fugă cu rețeta secretă a familiei pentru prăjiturile cu ciocolată.

Evernote

Este posibil să alarme unii cititori să afle că Evernote nu își menține propriile centre de date, ci folosește în schimb Google Cloud. Google nu a demonstrat întotdeauna cele mai bune practici de confidențialitate, până la urmă, după cum puteți citi în recenzia noastră Google Drive.

Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste îngrijorări au legătură cu Google folosind date cloud de consum stocate pentru Google Drive, Gmail și alte servicii Google în scopuri de marketing. În termenii de confidențialitate Evernote nu există nicio indicație care să sugereze că permite Google să acceseze gândurile private ale bazei sale de utilizator.

De fapt, Evernote însuși susține că nu va privi niciodată conținutul utilizatorului, cu excepția cazului în care vi se acordă permisiunea dvs. sau vă obligați de către oamenii legii. Notele dvs. sunt, de asemenea, criptate în repaus folosind AES de 256 biți, un protocol necunoscut a fi fisurabil.

Notele sunt criptate în tranzit (de exemplu, pe internet), dar criptarea nu este de la sfârșit la sfârșit. La sosirea la facilitatea serverului, notele sunt decriptate pentru indexare înainte de a fi criptate din nou. Acest lucru ajută la accelerarea regăsirii ulterior.

Interesant este că Evernote oferă criptare privată, de la capăt la capăt, dar o limitează la text evidențiat. Puteți seta acest lucru din interiorul aplicației selectând textul pe care doriți să îl criptați, dând clic dreapta pe el și alegând „criptați textul selectat”.

Deși preferăm ca compania să extindă criptarea privată la notebook-uri întregi, este singurul instrument pentru notebook-uri pe care îl știm să ajungă chiar în măsura în care o face. Dacă aveți nevoie de mai multă securitate, Evernote este, de asemenea, una dintre cele două aplicații de luare a notelor compatibile cu SafeRoom, un instrument privat de criptare care va împiedica pe oricine din Evernote să vă decripteze notebook-urile, chiar și sub autoritatea unui mandat..

Ca măsură de securitate împotriva cuiva care vă crăpa parola Evernote, puteți, de asemenea, să activați autentificarea cu doi factori. Aceasta este o caracteristică foarte importantă pe care nu o oferă prea multe servicii cloud, inclusiv unele dintre cele mai bune opțiuni de backup online.

Cu o autentificare cu doi factori activată, chiar dacă cineva fură sau forță brută își fisură parola, probabil că nu va putea să o utilizeze, deoarece Evernote va avea nevoie de o acreditare suplimentară dacă detectează o tentativă de conectare de la un computer necunoscut. Această acreditare este un cod de securitate care va fi trimis dispozitivului dvs. mobil prin intermediul textului.

O nota

Notebook-urile și notele create cu OneNote, așa cum am menționat anterior, sunt stocate în spațiul dvs. de stocare în OneDrive. Ca atare, avem o viziune similară asupra securității OneNote ca în cazul OneDrive. Nu este un lucru deosebit de bun.

Cea mai mare preocupare a noastră este că OneDrive nu criptează fișierele în repaus pe server decât dacă sunteți un utilizator de afaceri. Acest lucru vă lasă notele deschise pentru culegeri ușoare în caz de încălcare.

Puteți proteja parolele secțiunile de notebook direct de la client. Cu toate acestea, acest lucru împiedică doar cineva care folosește computerul dvs. să citească conținutul acelui notebook. Nu scamblează fișierele trimise în cloud.

Vestea bună este că OneNote este celălalt notebook cloud acceptat de SafeRoom, astfel încât puteți adăuga criptare cu zero cunoștințe în notebook-urile dvs. în acest fel. Produsul se poate descărca de pe Microsoft Store și costă 2,99 USD, preț demn de plătit dacă intenționați să stocați informații confidențiale în OneNote.

OneNote protejează fișierele în tranzit folosind securitatea în straturi de transport (TLS), astfel încât fișierele dvs. ar trebui să fie în siguranță împotriva orizontului online, deși recomandăm totuși să folosiți un VPN prin WiFi public (citiți cel mai bun ghid pentru VPN pentru sugestii).

Ca și Evernote, OneNote oferă o caracteristică de autentificare în doi factori, de asemenea, pentru a vă proteja caietele în cazul în care parola este furată sau fisurată.

Round Five Gânduri

Odată cu apariția tot mai mare a amenințărilor de securitate cibernetică, alegerea serviciilor cloud dedicate protejării datelor dvs. este mai importantă. Acesta este motivul pentru care recomandăm cititorilor noștri servicii de stocare în cloud cu cunoștințe zero, cum ar fi Sync.com și pCloud.

Deși niciun furnizor de notebook-uri pe care îl cunoaștem nu oferă o protecție completă, nativă pentru cunoștințe zero, Evernote vă permite cel puțin să criptați textul evidențiat. Este un pic de durere să îți administrezi securitatea în acest fel, dar este ceva.

Între timp, Microsoft nu-ți criptează chiar laptopurile pe server, folosind un proces de criptare gestionat, decât dacă ești un utilizator de afaceri.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru Evernote

Logo Evernote
Logo OneNote

6

Verdict final

Evernote a luat patru din cinci runde în capul nostru cu capul, dar primele două runde (caracteristicile costului și ale organizării) au fost atât de aproape încât s-ar putea să fi fost la fel de bine două runde la una..

Probabil, motivul cel mai convingător pentru a alege Evernote peste OneNote revine securității. Între timp, OneNote ar trebui să apeleze la cei care au nevoie de mai multă libertate în modul în care creează note datorită instrumentelor sale de desen și a opțiunilor de dispunere mai dinamice.

Cel mai mare motiv pentru a alege Evernote vs OneNote chiar acum este probabil abandonarea iminentă a OneNote 2016. Versiunea Microsoft Store a OneNote, pe care compania urmează să o păstreze, lipsește caracteristicile importante pe care le obțineți atât cu OneNote 2016 cât și cu Evernote, inclusiv etichete personalizate și versiune.

Câștigător final: Evernote

Deocamdată, Evernote rămâne, în ochii noștri, cea mai bună aplicație de luat note pe piață. Ai grijă să cântărești? Aruncați-ne o notă mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me