Este greu să navighezi pe piața vastă a soluțiilor de backup online. Acesta este motivul pentru care am compilat o listă cu cele mai bune soluții de backup online pentru a vă ajuta să alegeți. Acestea fiind spuse, dacă tot nu vă puteți gândi și cântăriți CloudBerry Backup și Acronis True Image, vă aflați la locul potrivit. Îi vom compara în acest articol pentru a vedea ce serviciu este mai bun.


Acronis True Image este un serviciu de backup online standard, dar CloudBerry Backup are nevoie de un serviciu partener, deoarece nu este. Mai degrabă, este o soluție de infrastructură ca un serviciu care nu oferă spațiu de rezervă și funcționează ca un centru de control care vă ajută să gestionați planurile de backup pe alte servicii de stocare în cloud.

Pentru acest joc, asociem CloudBerry Backup cu Wasabi, deoarece are prețuri excelente și infrastructură de server. Serviciul este ieftin și scalabil, ceea ce înseamnă că puteți seta dimensiunea spațiului de stocare pe care îl doriți și puteți dicta cât plătiți. Puteți găsi mai multe informații despre aceasta în recenzia noastră pentru Wasabi.

Dacă doriți să aflați mai multe despre concurenți, citiți recenzia noastră de backup pentru CloudBerry și recenzia Acronis True Image. Dacă citiți acest lucru și aveți în minte stocarea în cloud, citiți explicația noastră despre diferența dintre stocarea în cloud și backup.

Este prudent să folosești backup cloud, deoarece unitatea de hard disk ar putea să se prăbușească, cineva ar putea să-ți fure laptopul sau alt accident ar putea să te facă să pierzi datele..

Puteți utiliza software de recuperare a datelor pentru a încerca să vă recuperați fișierele, dar aceasta nu este o metodă de încredere. Drive-urile în stare solidă nu sunt de încredere, deoarece au mai multe erori de date, chiar dacă rata de eșec este mai mică de 1%.

Pe parcursul a cinci runde, vom vedea cum se compară serviciile între ele. La sfârșitul fiecăruia, vom numi un câștigător. Apoi, la concluzie, vom face o recapitulare și vom declara câștigătorul general.

1

Valoare

Cel mai bine este dacă serviciul are planuri care oferă o valoare bună, ceea ce înseamnă că oferă mai mult spațiu de rezervă pentru mai puțini bani. Este și mai bine dacă există o selecție largă de planuri, astfel încât să puteți găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs. Este excelent dacă furnizorul oferă un plan sau o probă gratuită, astfel încât să puteți testa serviciul. Dacă sunteți în căutarea copiilor de rezervă nelimitate, consultați cea mai bună listă de backup online nelimitată.

cberry-vs-ACRONIS-cberry-tarifare

Spre deosebire de majoritatea furnizorilor de backup cloud, care vă încarcă după numărul de calculatoare și gigabyte de spațiu, CloudBerry Backup vă solicită să cumpărați o licență unică. La 49,99 USD, Desktop este cea mai ieftină opțiune. Cel mai scump, Ultimate, rulează 299,99 USD. Puteți testa backup-ul Desktop cu o încercare gratuită de 15 zile înainte de a decide să vă abonați.

Prin asta, trebuie să obțineți un serviciu de rezervă care oferă spațiu de rezervă. Wasabi percepe 0,0049 dolari pe gigabyte de stocare. Pentru 1000 GB, va trebui să plătiți doar 5 dolari pe lună. Descărcarea nu va costa niciun ban, spre deosebire de alte servicii IaaS.

cberry-vs-ACRONIS-ACRONIS-tarifare

Acronis True Image are și o opțiune pentru o licență pe viață. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să-l obțineți, deoarece vă permite doar să faceți backup la spațiul de stocare local, nu și în cloud. Există două planuri de abonament pentru a alege: Advanced și Premium.

Avansat costă 4,16 USD pe lună, sau 49,99 USD pe an, pentru 250 GB. Include o copie de rezervă completă a imaginii, clonarea activă a discurilor, restaurarea universală și backup-ul social media.

Premium este de 8,33 USD pe lună sau 99,99 USD pe an pentru 1TB. Adăuga certificarea blockchain pentru fișiere și semnături electronice la lista de funcții.

Dacă plătiți pentru a crește dimensiunea de stocare, o veți obține la un preț redus. Acest lucru este valabil și pentru numărul de calculatoare incluse în plan.

CloudBerry Backup însoțit de Wasabi are prețuri avantajoase și, deși necesită să cumpărați o licență și să plătiți spațiul de rezervă, este mai puțin costisitor decât adversarul său. CloudBerry Backup însoțit de Wasabi câștigă această rundă.

Runda: punct de valoare pentru Backberry Cloudberry de MSP360

2

Securitate

Trebuie să alegeți un serviciu de rezervă cu o securitate puternică pentru a vă păstra datele în siguranță. Puterea sa depinde de criptarea folosită în tranzit și în repaus, care protejează fișierele în timpul transferului și al altor factori.

Cel mai bine este dacă serviciul se califică drept zero-cunoaștere, ceea ce înseamnă că numai dvs. vă puteți citi fișierele. Autentificarea în doi factori este importantă, de asemenea, deoarece ajută la prevenirea accesului la contul dvs. dacă cineva vă fură parola.

cberry-vs-ACRONIS-cberry-securitate

CloudBerry Backup acceptă acele metode de securitate, dar disponibilitatea lor depinde și de serviciul partenerului. Cu partenerul potrivit, CloudBerry Backup poate utiliza până la AES 256 biți pe partea de client.

Multe servicii acceptă numai criptarea din partea serverului. Dacă îl aveți pe partea de client, numai puteți controla cheia de criptare și citi datele dvs. Dacă alegeți să utilizați criptarea din partea clientului, asigurați-vă că vă memorați parola, deoarece CloudBerry Backup nu o va putea reseta.

În timpul transferului, CloudBerry folosește protocolul TLS pentru a vă proteja fișierele, în timp ce versiunea va ajuta dacă unele dintre ele sunt lovite de ransomware. Wasabi acceptă criptarea în repaus și vă oferă autentificare cu doi factori. Deși nu are criptare privată nativă, va funcționa cu implementarea CloudBerry Backup.

Centrele de date ale lui Wasabi sunt de patru niveluri, ceea ce este cel mai mare rating al Uptime Institute, cu o garanție de 99,9% procente. Au patrulare, supraveghere CCTV și scaner biometric pentru a-i feri pe intruși. Citiți acest lucru pentru mai multe informații despre ele.

cberry-vs-ACRONIS-ACRONIS-securitate

Centrele de date ale Acronis sunt sigure, de asemenea, deoarece folosesc scanarea biometrică, cardurile cheie, patrule și monitorizare pentru a se asigura că nu există încălcări. Datele dvs. sunt de asemenea stocate pe mai multe servere care sunt protejate împotriva dezastrelor naturale și a incendiilor.

Acronis True Image folosește criptarea AES pe 256 biți pentru a scramba fișierele dvs. și protocolul TLS / SSL pentru a le proteja în timpul transferului. Puteți cripta fișierele înainte de a le trimite pe serverele Acronis. Asta necesită să introduceți parola dvs., pe care numai voi o cunoașteți. Fișierele vor rămâne criptate în cloud până când le decriptați. Acest lucru face ca serviciul să fie zero.

Există, de asemenea, o caracteristică nouă, numită Acronis Active Protection, care ajută la atacurile de ransomware. Dacă nu reușește, te poți baza pe versiune pentru a-ți prelua fișierele. Din păcate, nu există o autentificare cu doi factori.

Ambele servicii oferă caracteristici de securitate puternice care vă protejează datele, dar CloudBerry Backup vă permite să vă asociați cu un serviciu pe care doriți să îl permiteți să vă reglați în continuare planul de backup. Adjudecăm această rundă Cloud Cloud Backup și Wasabi.

Runda: Punct de securitate pentru Cloudberry Backup de MSP360

3

Viteză

Backup-ul inițial poate dura mult timp. Cât timp depinde de furnizorul dvs. de servicii de internet și cât de aproape sunteți de un server. Cu cât sunteți mai aproape, cu atât conexiunea dvs. va fi mai bună.

Dacă serviciul de rezervă vă permite să setați setările de transfer preferate, creșteți numărul de fire pentru a crește viteza și a le accelera, dacă este necesar, este chiar mai bine. Un algoritm de transfer la nivel de bloc va ajuta, de asemenea, după backup-ul inițial.

CloudBerry Backup nu este factorul determinant pentru viteză, serviciul terț este. În acest caz, acesta este Wasabi. Are centre de date în Oregon, Virginia de Nord și unul care va fi operațional în Olanda în ianuarie 2019.

L-am testat din Asia de Sud-Est și am obținut o viteză medie de 19 min pentru un folder de 1 GB. Acesta este un rezultat excelent, având în vedere că fișierele au fost criptate folosind criptarea din partea clientului de la CloudBerry Backup înainte de a fi trimise. În plus, viteza dvs. va fi și mai bună dacă sunteți mai aproape de serverele lui Wasabi.

Acronis True Image nu este lent. De fapt, ne-a surprins cu viteza, deoarece a avut nevoie de 15 minute doar pentru backup și recuperarea unui folder de 1 GB. Am folosit setarea „optimă” pentru descărcare, dar există și una „maximă” care este, probabil, și mai rapidă.

Având în vedere rezultatele impresionante pe care Acronis True Image le-a arătat în testele noastre, este clar că este mai rapid decât multe servicii. CloudWid Backup cu Wasabi are viteze mari, dar nu se potrivește deloc.

Runda: Punct de viteză pentru Acronis True Image Review 2020

4

Ușurință în utilizare

Ușurința de utilizare ar trebui să fie simplă. Cu cât este mai bine, cu atât poți să te concentrezi asupra activității tale, în loc să-ți faci griji pentru datele tale. Pentru a vă asigura că, clientul desktop ar trebui să lucreze la majoritatea sistemelor de operare și interfața sa, împreună cu cele ale aplicațiilor web și mobile, ar trebui să fie plăcut și intuitiv de utilizat.

Configurarea Backup-ului CloudBerry este dificilă. Trebuie să adăugați contul dvs. la serviciul de partener pe care îl utilizați manual și să creați planul de rezervă, care necesită să alegeți dintre multe opțiuni. Dacă doriți să jucați cu setările, vă va plăcea, dar utilizatorii mainstream vor dori să se limpezească.

Dacă vă considerați o parte a mainstream-ului, ar trebui să citiți cum să utilizați CloudBerry Backup cu ghidul Amazon S3 pentru a înțelege ce trebuie să faceți pentru a putea rula cu Wasabi.

De asemenea, nu este ușor să recuperați fișierele, dar vă permite să creați un plan complex de backup care se potrivește nevoilor dvs..

cberry-vs-ACRONIS-cberry-interfață

Clientul desktop pentru Windows are o interfață clară, similară cu cea a Microsoft Office, dar nu este cea mai atractivă pe care am văzut-o. Acestea fiind spuse, este pe lista noastră cu cele mai bune copii de rezervă pentru cloud. Există și clienți pentru macOS și Linux. Cu toate acestea, nu au toate funcțiile pe care le are versiunea Windows.

cberry-vs-ACRONIS-cberry-interfață web-

Dacă aveți o distribuție Linux fără o interfață grafică de utilizator, puteți accesa interfața web din aplicația desktop. Are un design modern și atractiv, care este clar și vă permite să găsiți rapid ceea ce aveți nevoie.

Există o interfață web pe care o puteți accesa prin intermediul site-ului web Cloud, dar funcționează doar cu Amazon S3.

Acronis True Image funcționează pe Windows și macOS. Dacă sunteți utilizator Linux, consultați cea mai bună copie de rezervă online pentru articolul Linux pentru a găsi un serviciu adecvat.

Clientul desktop este intuitiv și ușor de navigat, dar textul său ar trebui să fie mai mare. Există un meniu din stânga pentru navigarea aplicației.

Puteți să-l utilizați pentru a face o copie de rezervă totul, mai degrabă decât pentru a fi selectat anumite fișiere. Aceasta ocupă mai mult spațiu, dar ușurează crearea unui plan de rezervă. Dacă alegeți să o faceți astfel, puteți exclude fișierele pe care nu doriți să le faceți backup. În plus, notificările sale sunt utile pentru a vă fi actualizat.

Dacă sunteți în mișcare, puteți utiliza tabloul de bord online pentru a executa copii de rezervă manuale și pentru a recupera fișierele. Acest lucru îl face util pentru managementul de la distanță. Interfața online este clară și nu vă va confunda.

CloudBerry Backup este excelent pentru utilizatorii de putere, dar Acronis True Image este ușor de utilizat și nu va confunda utilizatorii, așa că această rundă merge la ea.

Runda: Ușoritatea punctului de utilizare pentru Acronis True Image Review 2020

5

Verdictul

CloudWid Backup și Acronis True Image sunt al treilea și al patrulea din lista noastră cu cele mai bune servicii de backup online, respectiv care sunt suportate de egalitatea din acest articol. Cu toate acestea, datorită valorii sale ușor mai bune, a unei flexibilități mai mari și a unei mai bune securități, ne vom apropia un pic mai aproape de CloudBerry Backup aici și îl vom declara câștigător, chiar dacă numai prin păr..

Câștigător: CloudBerry Backup

Acestea fiind spuse, Acronis True Image este încă o alegere excelentă, deoarece CloudBerry Backup nu o bate cu o marjă mare. Cu toate acestea, va atrage utilizatorii cărora le place experiența utilizatorului să fie simplă, deoarece este ușor de utilizat. Acest lucru și opțiunile sale puternice de securitate îl fac potrivit pentru cei care nu doresc să-și facă griji sau se gândesc la backup-ul lor.

Ce părere aveți despre această comparație? Sunteți de acord că CloudBerry Backup este mai bun? Ce serviciu preferi pentru copiere de rezervă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me