CloudBerry vs Carbonite: personalizare și comoditate

Există multe servicii care vă pot face copii de rezervă și, în acest articol, vom arunca o privire asupra a două posibilități. Vom compara perechea Cloud Cloud Backup cu Wasabi vs. Carbonite și vom vedea care apare mai sus.


Am ales Wasabi pentru că are un preț avantajos pe gigabyte, alături de centre de date și securitate puternice din SUA și, în curând, Olanda, care folosește pentru a atinge viteze mai rapide la încărcarea și descărcarea fișierelor. Asta înseamnă că puteți seta dimensiunea spațiului de stocare așa cum doriți. Puteți găsi mai multe informații despre acest serviciu în review-ul nostru Wasabi.

CloudBerry Backup are un partener, deoarece nu este un serviciu de backup online de ultimă generație și nu oferă spațiu de stocare și nici nu vă stochează fișierele. Funcționează ca un centru de control care vă ajută să gestionați planurile de backup pe alte servicii de stocare în cloud.

Carbonitul este un serviciu standard, dar se află și pe lista noastră cu cele mai bune soluții de backup online.

Dacă doriți să aflați mai multe despre concurenți, citiți recenzia noastră de backup CloudBerry și recenzia Carbonite. Dacă sunteți confuz cu privire la diferența dintre stocarea în cloud și backup, citiți explicația noastră.

Utilizarea copiei de rezervă în cloud este inteligentă, deoarece nu puteți fi sigur cât va dura hard disk-ul dvs. și vă puteți pierde datele din cauza defecțiunilor sau blocărilor. Puteți utiliza software de recuperare a datelor pentru a încerca să vă recuperați fișierele, dar aceasta nu este o metodă de încredere. Nu vă puteți baza nici pe unități de stare solidă, deoarece au mai multe erori de date, chiar dacă rata de eșec a acestora este mai mică de 1%.

Peste cinci runde, vom vedea cum se compară serviciile între ele pentru a vă ajuta să alegeți unul. La sfârșitul fiecăruia, vom numi un câștigător. După sonerie, vom face o recapitulare și vom declara câștigătorul general.

1

Valoare

Obținerea mai mult pentru mai puțini bani este o valoare bună și aveți o șansă mai bună de a găsi un plan care să se potrivească nevoilor dvs. dacă există o selecție largă a acestora. Este excelent dacă furnizorul oferă un plan sau o probă gratuită, astfel încât să puteți testa serviciul. Dacă sunteți în căutarea copiilor de rezervă nelimitate, consultați cea mai bună listă de backup online nelimitată.

Majoritatea furnizorilor de backup cloud vă încarcă în funcție de numărul de calculatoare și de gigabyte de spațiu, dar CloudBerry Backup este diferit. Întrucât nu primiți spațiu de stocare cu acesta, trebuie doar să cumpărați o licență unică. Cea mai ieftină licență se numește Desktop și costă 49,99 USD, în timp ce cea mai scumpă, Ultimate, rulează 299,99 USD.

Totuși nu se termină acolo, pentru că va trebui să plătiți și pentru backup-ul ales. Wasabi percepe 0,0049 dolari pe gigabyte de stocare pe lună. Pentru 1 TB pe Wasabi, va trebui să plătiți 5 dolari pe lună, care este una dintre cele mai bune oferte IaaS de pe piață.

cberry-vs-carbonite-cberry-tarifare

Carbonite oferă trei planuri de stocare nelimitată: Basic, Plus și Prime. De bază costă 71,99 dolari pe an și oferă o copie de rezervă nelimitată. Plus este cel mai popular plan și adaugă copie de rezervă externă și backup video automat pentru 111,99 USD pe an. Pentru 149,99 dolari pe an, Prime vă oferă un serviciu de recuperare a curierului peste celelalte.

Înainte de abonare, ar trebui să utilizați proba de 15 zile pentru a testa serviciul. Dacă decideți că Carbonitul este o potrivire bună, puteți obține o reducere de 5% pentru plata timp de doi ani sau 10% pentru trei. În prezent, noii clienți care achiziționează un abonament de doi ani sau trei ani la orice plan primesc o reducere de 20 la sută sau respectiv 30 la sută.

Serviciul vă permite să faceți backup și pentru mai multe calculatoare. Carbonite Safe Backup Pro începe de la 287,99 USD pe an și vă permite să faceți backup la 25 de computere și oferă 250 GB spațiu de rezervă.

cberry-vs-carbonite-carbonite-tarifare

Împerecheat cu oferta ieftină a lui Wasabi, CloudBerry Backup este mai ieftin decât backupul nelimitat al Carbonite. Este chiar mai adevărat atunci când luați în considerare costurile pe termen lung. CloudWid Backup cu Wasabi câștigă această rundă.

Runda: punct de valoare pentru Backberry Cloudberry de MSP360

2

Securitate

Securitatea puternică vă va păstra rezerva în siguranță. Puterea sa depinde de criptarea folosită în tranzit și în repaus, care protocolul vă protejează fișierele în timpul transferului, etc. În cel mai bun caz, serviciul se califică ca zero-cunoaștere, ceea ce înseamnă că doar puteți citi fișierele dvs. Autentificarea în doi factori este importantă, de asemenea, deoarece ajută dacă cineva îți fură parola.

CloudBerry Backup acceptă acele metode de securitate, dar depinde și de serviciul partenerului. Cu un partener compatibil, CloudBerry Backup acceptă până la AES 256 biți din partea clientului. Multe servicii acceptă numai criptarea din partea serverului. Dacă îl aveți pe partea de client, numai puteți controla cheia de criptare și citi datele dvs. Dacă alegeți să utilizați criptarea din partea clientului, asigurați-vă că vă memorați parola deoarece CloudBerry Backup nu o va putea reseta.

În timpul transferului, serviciul folosește protocolul TLS pentru a vă proteja fișierele. Wasabi folosește autentificarea cu doi factori și criptarea la repaus. Nu folosește criptarea privată, dar va funcționa cu criptarea din partea clientului CloudCloud.

cberry-vs-carbonite-cberry-securitate

Wasabi are un centru de date care are un clasament de patru niveluri, potrivit Uptime Institute, ceea ce înseamnă că au crescut cu 99,9 la sută din timp. Ei folosesc patrule de securitate, supraveghere CCTV și scanere biometrice pentru a preveni accesul intrusilor. Citiți mai multe despre ele aici.

Facilitățile serverului Amazon sunt supuse unor audituri terțe și limitează accesul pe baza principiului celui mai mic privilegiu. De asemenea, folosesc sisteme de detectare, autentificare cu mai mulți factori, supraveghere și multe altele. Clădirile sunt capabile să suporte inundații, cutremure și incendii, datorită echipamentelor responsive, senzorilor automatici și măsurilor de redundanță a datelor.

Carbonita criptează fișierele de utilizator cu criptare Blowfish pe 128 biți înainte de a le transfera în cloud folosind protocolul TLS.

Serviciul securizează apoi datele pe serverele sale cu criptare AES pe 128 de biți și stochează cheia într-un centru de date protejat, astfel încât angajații săi nu vă pot citi datele. De asemenea, puteți activa criptarea privată dacă sunteți utilizator Windows și gestionați singuri cheia. În acest caz, serviciul va trece la AES 256 biți, dar nu vă va putea reseta parola dacă îl pierdeți.

Dacă nu utilizați criptarea privată, vă puteți baza pe autentificarea cu doi factori pentru a vă ajuta să vă protejați contul. Probabil că nu va trebui să o faceți, deoarece Carbonite are cerințe de parolă puternice.

cberry-vs-carbonite-carbonite-securitate

Carbonite stochează fișierele dvs. în centre de date sigure. Ele pot suporta atacuri virtuale, precum și dezastre precum cutremure și incendii. Măsurile lor de securitate includ diversitatea redundantă a unității de distribuție a energiei, backup pentru baterii, generatoare la fața locului, sisteme de climatizare, patrulare 24/7, scanere biometrice, carduri cu cheie electronică și supraveghere TV cu circuit închis.

Ambele servicii au o securitate puternică. Deși CloudBerry Backup folosește protocolul TLS și abilitatea de a cripta din partea clientului și schimbări în repaus cu serviciul partener, are o mare siguranță atunci când este cuplat cu Wasabi. Carbonitul oferă criptare privată și folosește și protocolul TLS, dar CloudBerry este mai flexibil, astfel încât câștigă această rundă.

Runda: Punct de securitate pentru Cloudberry Backup de MSP360

3

Viteză

Copia de rezervă inițială cu orice serviciu poate dura mult timp. Cât timp depinde de furnizorul dvs. de servicii de internet și cât de aproape sunteți de un server. Cu cât sunteți mai aproape, cu atât conexiunea dvs. va fi mai bună. Serviciile obțin mai multe puncte dacă vă permit să reglați setările de transfer, viteza de accelerație și utilizați un algoritm de transfer la nivel de bloc, care vă ajută după backupul inițial.

Cu CloudBerry Backup, transferurile se duc direct la serviciul terț, care este, în acest caz, Wasabi. Este un partener bun pentru CloudBerry Backup, deoarece atinge viteze rapide, deși are două centre de date în S.U.A., și unul din Olanda, care va fi operațional în ianuarie 2019.

Ne-am efectuat testele din Asia de Sud-Est și am obținut în medie 19 min pentru încărcarea unui folder de 1 GB. Acesta este un rezultat excelent, având în vedere distanța față de un server și faptul că fișierele au fost criptate înainte de încărcare, utilizând criptarea clientului CloudBerry înainte de a fi trimise.

Carbonita nu s-a descurcat la fel de bine în testele noastre, care au fost efectuate în afara Bostonului, Massachusetts, deoarece a durat mai mult de trei ore pentru a încărca un folder de 1 GB. În timp ce încărcarea inițială poate fi lentă, încărcările ulterioare vor fi mai rapide datorită copierii la nivel de bloc. Vitezele de descărcare au fost și ele rapide.

Această rundă merge la CloudBerry Backup cu Wasabi, deoarece este mult mai rapid decât Carbonite la încărcare și descărcare.

Runda: Punct de viteză pentru Backberry Cloudberry de MSP360

4

Ușurință în utilizare

Configurarea copiei de rezervă, precum și a celor ulterioare și recuperarea datelor dvs. ar trebui să fie simple. Pentru a se asigura că, clienții desktop ar trebui să lucreze la majoritatea sistemelor, iar interfețele lor ar trebui să fie intuitive, atractive și ușor de utilizat. Acest lucru este valabil și pentru clienții web și mobile.

Nu este cazul cu CloudBerry Backup, deoarece configurarea acestuia este dificilă. Trebuie să adăugați contul dvs. la serviciul partener pe care îl utilizați manual și să creați planul de rezervă, care necesită să alegeți între multe opțiuni. Dacă doriți să vă descurcați cu setările, vă va plăcea, dar utilizatorii principali vor dori să se limpezească.

Dacă faceți parte din ultima categorie, citiți cum să utilizați CloudWid Backup cu ghidul Amazon S3 pentru a înțelege ce trebuie să faceți pentru a începe să-l utilizați Wasabi.

Recuperarea fișierelor este complicată, de asemenea, dar vă permite să creați un plan complex de rezervă care să se potrivească nevoilor dvs..

cberry-vs-carbonite-cberry-interfață

Clientul desktop pentru Windows are o interfață clară, similară cu Microsoft Office, dar nu este cel mai atractiv pe care l-am văzut. Acestea fiind spuse, este pe lista noastră cu cele mai bune copii de rezervă pentru cloud. Există și clienți pentru macOS și Linux.

cberry-vs-carbonite-cberry-interfață web-

Cei care au o distribuție Linux fără o interfață grafică de utilizator pot accesa interfața web din aplicația desktop. Are un design atractiv, plat, care este clar și vă permite să găsiți rapid ceea ce aveți nevoie.

Există o interfață web pe care o puteți accesa prin intermediul site-ului web Cloud, dar funcționează doar cu Amazon S3.

cberry-vs-carbonite-carbonite-interfață desktop

Clientul desktop al Carbonite este simplu și nu vă copleșește cu opțiuni. Cea mai mare parte a procesului este automatizată, deci trebuie doar să efectuați un pas pentru a iniția backup. Este disponibil pentru Windows și macOS, dar nu pentru Linux.

Culoarea serviciului codifică fișierele dvs., astfel încât să puteți verifica starea lor cu ușurință. Exclude unele fișiere și extensii și nu protejează implicit fișierele mai mari de 4 GB, deci trebuie să le selectați manual pentru a le include.

cberry-vs-carbonite-carbonite-interfață web-

Dacă faceți clic pe linkul „vizualizați backup-ul meu”, veți fi transportat la interfața web. Este dur, dar funcțional și vă permite să verificați starea de rezervă, să accesați fișierele și să vă gestionați contul.

Puteți face același lucru cu aplicația mobilă pentru Android și iOS. Interfața sa este clară și minimă, deci nu vă va confunda. Poate stoca fișiere și fotografii de rezervă de pe telefonul dvs. automat. Acest lucru funcționează numai pentru fotografii, dar este nelimitat, așa că este încă o ofertă bună.

Este clar că aceia cărora le place să facă legătura cu setările se vor simți acasă folosind CloudBerry Backup, dar alții nu. Deși nu este disponibil pentru Linux, Carbonite este mult mai ușor de utilizat și aplicația sa mobilă vă permite să faceți backup pentru fotografii nelimitate. Câștigă această rundă.

Runda: Punctul de utilizare a carbonitei

5

Verdictul

CloudBerry Backup și Carbonite se află pe lista noastră cu cele mai bune servicii de backup online. CloudBerry Backup este mai aproape de vârf și este câștigătorul general al acestei comparații, deoarece oferă o securitate puternică și viteze rapide. Este atrăgător și pentru utilizatorii de energie, cărora le place să tincă. Puteți citi despre alternative bune pentru a o asocia cu cel mai bun cloud IaaS al nostru pentru bucata de găzduire de fișiere.

Câștigător: CloudBerry Backup

Totuși, Carbonitul nu are nicio formă. Dacă aveți nevoie de o valoare bună și de spațiu de rezervă nelimitat, nu veți greși cu ea.

Tu ce crezi? Sunteți de acord că carbonita este alegerea mai bună? Ce serviciu utilizați pentru a face backup copiilor dvs.? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map