Cel mai bun stocare în cloud pentru familii în 2020: spațiul de stocare, copiii și tu

Utilizarea spațiului de stocare în cloud a devenit ceva obișnuit pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, încercarea de a gestiona o familie în cloud poate fi mai dificilă. Găsirea celui mai bun spațiu de stocare în cloud pentru familia dvs. nu este atât de simplă atunci când căutați spațiu de stocare pentru cinci persoane. Din fericire, companii precum Microsoft și Google facilitează gestionarea stocării în cloud pentru toată lumea.


Există o mulțime de opțiuni de stocare în cloud diferite, așa că am dorit să oferim câteva recomandări atunci când elaborați acest cel mai bun ghid de stocare în cloud pentru familii..

Ce face cel mai bun spațiu de stocare în familie

  1. OneDrive
  2. Google Drive
  3. pCloud
  4. Sync.com
  5. icloud

Când adăugați ceva nou la dinamica familiei dvs., este plăcut când nu provoacă probleme. Spațiul de stocare în cloud nu este diferit. Familia dvs. va stoca fotografii, videoclipuri și alte fișiere, deci credem că spațiul dvs. de stocare în cloud ar trebui să fie sigur, rapid, ușor de utilizat și să vă ofere mult spațiu de preț.

Pentru securitate, am analizat autentificarea cu doi factori (2FA) și criptarea cu cunoștințe zero. Autentificarea cu doi factori este o caracteristică care necesită să vă verificați identitatea introducând un cod care vă este trimis. 

Criptarea cu cunoștințe zero asigură faptul că nici măcar furnizorul dvs. de stocare în cloud nu vă poate accesa fișierele, astfel încât știți că informațiile dvs. nu sunt accesate de niciun terț.

Aceste două caracteristici de securitate funcționează în cea mai mare parte – sau complet – în fundal și nu au aproape nicio curbă de învățare, astfel încât fișierele dvs. vor rămâne sigure, indiferent de cât de inteligent poate fi sau nu familia dvs.. 

Pentru a afla mai multe despre cunoașterea zero și serviciile de stocare în cloud de top care o furnizează, consultați lista noastră cu cele mai bune stocări în cloud de cunoștințe zero.

În cele din urmă, am analizat funcții suplimentare, cum ar fi instrumente de birou, cum ar fi Word sau Google Docs, care facilitează editarea și crearea de documente în cloud.

Rețineți că va exista întotdeauna un compromis atunci când privim securitatea versus funcționalitatea. Furnizorii de stocare în cloud care se concentrează mai mult pe securitate tind să nu aibă o mulțime de funcții sau suport pentru aplicații terțe. Datorită naturii securității în cloud, software-ul trebuie să fie în mare parte închis pentru a vă oferi cea mai bună protecție.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive este soluția de stocare în cloud a Microsoft și, de asemenea, singura opțiune din această listă care are un plan de stocare ieftin construit pentru familiile mari. Acest lucru, plus includerea suitei Microsoft Office, face din OneDrive o potrivire perfectă pentru studenții de la colegiu și liceu, profesioniștii de afaceri și toată lumea între.

onedrive-file-manager

OneDrive poate fi accesat prin intermediul site-ului, folderul de sincronizare de pe desktop sau laptop sau de pe orice dispozitiv Android sau iOS. Interfața de utilizare utilizează un sistem de folder, deci va fi familiar pentru majoritatea oamenilor. Puteți partaja fișiere și foldere cu alții printr-un link care poate fi distribuit. OneDrive vă permite, de asemenea, să vă protejați parola cu link-urile, astfel încât acestea să fie sigure, chiar dacă se încadrează în mâinile greșite.

OneDrive are patru planuri de stocare cuprinse între 5 GB și 1 TB. Planul de acasă Office 365 este planul familiei OneDrive și oferă 1 TB fiecare pentru până la șase utilizatori și un total de 6 TB. Planul este de 99 USD pe an sau 9,99 USD pe lună, în funcție de modul în care doriți să plătiți.

Alte motive pentru care ne place OneDrive

Planul familial include Office 365 Home inclus, astfel încât să aveți acces la familia de produse Office din Microsoft pe computerele, Mac-urile, tabletele și smartphone-urile. Microsoft Office este utilizat pe scară largă în școli și în lumea afacerilor, așa că indiferent dacă păstrezi un jurnal, faci teme sau interpretezi date pentru muncă, Microsoft te-a acoperit.

Împreună cu Microsoft Office, OneDrive are o altă caracteristică îngrijită pentru utilizatorii cu mai multe computere. Făcând clic pe fila „PC-urile” din OneDrive pe un desktop sau laptop, puteți accesa toate fișierele de pe orice computer pe care l-ați conectat deja.

onedrive-PC-acces

Microsoft a inclus și 2FA în OneDrive, deși nu folosește criptarea cu cunoștințe zero, ceea ce înseamnă că va trebui să utilizați un software terț precum Boxcryptor dacă doriți această caracteristică de securitate. Puteți consulta recenzia noastră completă Boxcryptor pentru a afla mai multe despre cum să asigurați OneDrive, precum și alte programe software online.

OneDrive are o altă caracteristică de securitate numită Personal Vault. Cu personalul dvs. Vault, puteți scana documente importante – cum ar fi certificate de naștere, înregistrări fiscale și orice altceva doriți să fie păstrat în siguranță – direct în folderul securizat. Există, de asemenea, caracteristici suplimentare de securitate care păstrează automat fișierele protejate.

Bolta dvs. personală necesită 2FA, iar 20 de minute de inactivitate vor bloca automat folderul, astfel încât sunteți protejat dacă vă îndepărtați accidental de ceva important deschis. Puteți accesa Personal Vault de pe toate dispozitivele dvs., iar scanarea documentelor se poate face din aplicația mobilă.

2. Google Drive (Google One)

Selecția de instrumente și servicii online Google nu a fost întotdeauna cea mai simplă, mai ales când vine vorba de Google Drive și de diferitele sale planuri. În efortul de a schimba acest lucru, Google și-a adunat planurile de stocare sub brandul Google One, care își propune să ofere opțiuni clare de stocare pentru utilizatori și familii, precum și alte beneficii..

Google Drive poate fi accesat prin intermediul site-ului, aplicației mobile și a unui folder de sincronizare Windows sau Mac. De asemenea, Google Drive este organizat prin foldere și este ușor să stochezi și să accesezi oricare dintre fișierele tale ori de câte ori vrei. Fișierele pot fi, de asemenea, partajate ușor cu alții printr-un link.

google-drive-file-manager

Google Drive are patru planuri standard care variază de la planul gratuit de 15 GB până la 2 TB. Toate planurile plătite anunță posibilitatea de a adăuga membri ai familiei, ceea ce face ca Google Drive să fie o opțiune bună pentru familiile care doresc să testeze un plan ieftin sau care au cerințe de stocare scăzute.

Alte motive pentru care ne place Google Drive

Alături de stocarea prin Google Drive, Google One include, de asemenea, beneficiile membrilor cu toate planurile sale plătite. Începând de acum, puteți obține reduceri la hoteluri selectate atunci când căutați cu Google. De asemenea, puteți obține până la 10% înapoi la cumpărăturile Google Store și Google promite că vor veni mai multe.

Alături de stocarea prin Google Drive, aveți acces gratuit la suita de aplicații de birou Google cu fiecare plan. Aceste aplicații vă permit să creați și să editați documente direct de pe Google Drive, să colaborați cu alți utilizatori ai Drive și multe altele. Google Docs este o altă suită populară de birouri pentru școli și locuri de muncă, ceea ce aduce un plus de utilitate.

documente Google

La fel ca OneDrive, Google folosește 2FA. La fel ca OneDrive, Google nu furnizează criptare cu cunoștințe zero, ceea ce înseamnă că va trebui să solicitați asistență terță parte pentru securitatea suplimentară. Boxcryptor va funcționa, de asemenea, cu Google Drive pentru cei care au nevoie sau doresc o protecție zero pentru cunoștințe. 

Dacă doriți să comparați OneDrive și Google Drive cot la cot, puteți consulta comparația Dropbox față de Google Drive față de OneDrive. Veți putea compara Google Drive și OneDrive, precum și Dropbox, un alt serviciu de stocare în cloud principal pentru uz general.

3. pCloud

pCloud este o soluție de stocare securizată în cloud care se concentrează mai mult pe păstrarea contului în siguranță decât orice altceva. pCloud oferă, de asemenea, unul dintre cele mai interesante planuri familiale. În loc să plătiți lunar, efectuați o singură plată de 1.400 USD, care este în prezent redusă la 500 USD în momentul scrierii.

pCloud are, de asemenea, un plan gratuit interesant, care vă începe cu 2 GB și vă oferă mai mult spațiu de plasare pentru sarcini simple.

Alte motive pentru care ne place pCloud

Ca și celelalte opțiuni din această listă, pCloud are o interfață de utilizare modernă, bazată pe folder, care face simplă stocarea și găsirea fișierelor. Documentele pot fi partajate și prin link-uri, astfel încât alții pot avea acces ușor la albume de fotografii, videoclipuri și fișiere la alegere. Puteți accesa, de asemenea, pCloud din aplicația mobilă pe Android și iOS sau de pe site.

pcloud-file-manager

pCloud are, de asemenea, un alt mod de a partaja fișiere – pCloud Transfer – care nu necesită nimănui să aibă un cont pCloud. Pur și simplu accesați clientul web și adăugați fișierul (până la 5 GB) pe care doriți să îl partajați și un destinatar, apoi apăsați „trimiteți fișiere”. Destinatarul primește un e-mail cu linkul care le permite să descarce fișierul.

Fișierele pe care le trimiteți cu pCloud Transfer pot fi, de asemenea, criptate cu o parolă, astfel încât numai persoanele cu parola pot accesa ceea ce trimiteți. 

Această opțiune este excelentă pentru părinții în vârstă sau bunicii care sunt mai puțin tehnologiți, dar doresc să vadă imagini și videoclipuri de familie fără pași suplimentari. În plus, parola poate fi adăugată sau eliminată, în funcție de nevoile dvs..

pcloud transfer

Planul familial vă oferă 2 TB de stocare și poate fi accesat de până la cinci utilizatori. Planul este un plan de viață, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la plata abonamentelor sau pierderea datelor dvs. din cauza unei plăți ratate. De asemenea, puteți selecta cantitatea de stocare obținută de fiecare utilizator, astfel încât un membru al familiei înfometat poate avea spațiul de care au nevoie.

pCloud folosește 2FA pentru securitate, precum și criptare cu cunoștințe zero, deși această caracteristică necesită o taxă suplimentară de 3,99 USD pe lună. După ce plătiți dosarul Crypto, orice lucru pe care îl economisiți acolo poate fi accesat doar de dvs..

Pentru familiile cu mult spațiu de stocare media, pCloud oferă un player video încorporat și un player audio încorporat cu creare de playlist.

4. Sync.com

Sync.com este un serviciu de stocare cloud de bază ușor de utilizat și foarte sigur. Sync.com acceptă 2FA, iar criptarea cu cunoștințe zero este activată, făcând Sync.com opțiunea de stocare în cloud cea mai sigură din listă.

Deși Sync.com nu oferă din punct de vedere tehnic un plan de familie, planul 4TB, cu un singur utilizator Plus, este accesibil la 180 USD pe an. De asemenea, puteți opta pentru planul Business Teams care costă 180 USD pe an pentru trei utilizatori și 1 TB de stocare. Planurile de afaceri sunt incluse în 1TB, 4TB și 10TB și pot găzdui între doi și 100 de utilizatori, în funcție de bugetul dvs..

Alte motive pentru care ne place Sync.com

Sync.com este ușor de navigat și poate fi accesat prin folderul de sincronizare, Sync.com sau aplicație. Puteți crea foldere partajabile pe care le puteți adăuga sau transforma folderele obișnuite în foldere partajate. Fișierele pot fi, de asemenea, partajate printr-un link, pe lângă videoclipuri individuale sau alte amintiri și documente.

sincronizare-file-manager

Alături de partajarea linkurilor, vă puteți personaliza cu ușurință legăturile cu ajutorul butonului „gestionați linkul” pentru a fi protejate prin parolă, pentru a avea limite de descărcare, pentru a fi numai de citit și mai mult.

sincronizare-link

Este posibil ca Sync.com să nu aibă o mulțime de funcții suplimentare din cauza criptării sale zero și a 2FA, dar dacă familia dvs. valorează confidențialitatea și securitatea mai presus de orice altceva, nu puteți bate Sync.com.

Dacă aveți probleme pentru a decide între pCloud și Sync.com pentru stocarea securizată a familiei, puteți consulta comparația noastră completă din cap în articolul Sync.com vs. pCloud..

5. iCloud

Dacă utilizați un iPhone sau un Mac, este posibil să utilizați deja iCloud cu o anumită capacitate. iCloud vă asigură copiile de rezervă și stocarea de fotografii și le gestionează perfect pe celelalte dispozitive Apple.

Prețurile Apple sunt destul de simple, cu patru planuri, dintre care două sunt de tip familial: planurile de 200 GB și 2TB.

Alte motive pentru care ne place iCloud-ul

Împreună cu stocarea iCloud Drive, Apple a inclus câteva funcții utile pentru utilizatorii Apple. Cu iCloud, puteți menține backup pentru toate dispozitivele Apple, puteți utiliza funcții precum Găsiți iPhone și puteți partaja cu ușurință fotografii cu alți utilizatori Mac și iOS, indiferent dacă sunt în planul familiei sau nu.

icloud-drive

iCloud Drive în sine este simplu de utilizat pe un dispozitiv Mac sau iOS, iar singurul dezavantaj este clientul Windows. Clientul iCloud pentru Windows frustrează în cel mai bun caz și oferă foarte puțin acces la conținutul tău.

iCloud-drive-ferestre

O altă caracteristică de economisire de bani a iCloud este posibilitatea de a partaja aplicațiile, muzica și alt conținut cu toată lumea din planul familiei. Acest lucru permite tuturor să joace jocuri și să utilizeze aplicații premium fără a fi necesar să le cumpărați separat pentru fiecare persoană din gospodărie.

Gânduri finale

Depozitarea în cloud este ceva la care majoritatea oamenilor nu cred. Deși unii sunt cu siguranță mai buni decât alții, toate software-urile de stocare în cloud servesc în esență aceluiași scop. Atunci când căutați o opțiune bună de stocare în cloud pentru familia dvs., cu toate acestea, sunt foarte puține care oferă spațiu de stocare la prețuri multiple pentru mai mulți utilizatori, alături de securitate și caracteristici bune.

OneDrive se situează deasupra celorlalte drept cel mai bun spațiu de stocare pentru familii, cu un plan accesibil care oferă 1 TB per utilizator pentru până la șase utilizatori, acces complet la suita de bază Microsoft Office și securitate decentă. Google urmărește îndeaproape pentru că, dacă prețurile Google One sunt integrate și Google Docs.

Pentru familiile centrate pe securitate, pCloud și Sync.com sunt opțiuni grozave, Sync.com având o siguranță mai bună din cutie. În sfârșit, există iCloud, care este aproape o necesitate dacă sunteți legat de Apple, dar este și o opțiune destul de bună dacă doriți să stocați fișiere sau să partajați aplicațiile și conținutul Apple cu familia dvs..

Dacă sunteți curioși cu privire la o altă opțiune pentru backup pentru fotografii de familie, Amazon Drive – fosta Amazon Cloud Drive – oferă spații de stocare fotografice nelimitate și a câștigat primul loc în cel mai bun spațiu de stocare online pentru clasarea fotografiilor. Spațiu nelimitat de stocare în cloud de orice fel este rar, iar oferta Amazon de stocare de fotografii online nelimitată este disponibilă cu un membru Prime. Puteți consulta, de asemenea, recenzia noastră completă a unității Amazon aici. 

Toate opțiunile de stocare în cloud de pe această listă au o cantitate mică de spațiu de stocare gratuit, astfel încât să le puteți încerca înainte de a introduce una pentru întreaga familie. Dacă sunteți în căutarea altor opțiuni gratuite de stocare în cloud, atunci lista noastră cu cele mai bune spații de stocare cloud gratuite pentru 2020 are 12 sugestii grozave.

În cele din urmă, dacă spațiul de stocare în cloud pentru întreaga familie nu este tocmai ceea ce căutați, dar doriți totuși să partajați fișiere cu familia și prietenii, acest ghid vă va prezenta cum să partajați fișiere online într-un mod simplu..

Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile despre cele mai bune alegeri ale noastre pentru cel mai bun stocare în cloud pentru familii în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me