Activitatea noastră este în totalitate acceptată de cititor, așa că putem câștiga un comision dacă cumpărați un plan de stocare pe baza recenziilor noastre. Nu suntem sponsorizați de niciun furnizor și opiniile sunt proprii.


Bine ați venit la ghidul nostru actualizat 2020 pentru cele mai bune servicii de stocare în cloud. Cloudwards.net efectuează recenzii de stocare în cloud de câțiva ani și, în acel timp, multe s-au schimbat.

Concurența dintre marii jucători corporativi, cum ar fi Dropbox, Google Drive și OneDrive, și apariția furnizorilor orientați la confidențialitate, precum Sync.com, pCloud și MEGA, au reprezentat un avantaj pentru consumatori. Pentru a vă salva ceva timp, am recomandat o listă cu ceea ce noi suntem jucătorii de top pentru banii dvs..

Iată primii 5 furnizori de stocare cloud:

Vrei să te uiți la lista completă? Vă avem acoperit chiar mai jos .

Vom începe ghidul nostru cu o explicație rapidă a diferenței de bază între stocarea în cloud și backup online, înainte de a discuta despre avantajele utilizării spațiului de stocare în cloud. Apoi, vom prezenta cele mai bune opțiuni de stocare în cloud pe categorii, cu intrări precum sincronizarea fișierelor, partajarea de fișiere și securitatea cloud. Această abordare este concepută pentru a vă ajuta să profitați de serviciul care face ca acest lucru să aibă cel mai mult sens pentru nevoile dvs..

Dacă încă vă dați seama cum să alegeți cel mai bine serviciul potrivit pentru dvs., avem mai jos un ghid video util.

Cloud Storage vs Backup online

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru stocarea în cloud, vă ajută să înțelegeți bine ce înseamnă de fapt „stocare în cloud”. În acest fel, nu veți termina cu un software care nu vă îndeplinește cu adevărat așteptările.

Primul obstacol care trebuie depășit este cunoașterea diferenței dintre stocarea în cloud și backup online. Este ușor de văzut de ce s-ar putea confunda acești termeni: atât stocarea în cloud cât și backup-ul online sunt utilizate pentru a proteja fișierele din centrele de date la distanță. Ambele vă permit să accesați fișierele stocate în aceste centre de date de pe diferite dispozitive. Copia de rezervă online este chiar uneori confuză numită „backup cloud”.

Diferența dintre cele două este că obiectivul final al backupului online este recuperarea în caz de dezastru, în timp ce stocarea în cloud este cea mai potrivită pentru accesul rapid și colaborare la fișiere. În general, ne place să ne gândim la stocarea în cloud ca la un instrument de productivitate aici la Cloudwards.net, deși multe persoane folosesc astfel de soluții pentru lucruri precum streamingul de muzică, vizionarea videoclipurilor și partajarea fotografiilor.

Copiile de rezervă online protejează hard disk-urile mai bine decât stocarea în cloud datorită programatorilor de rezervă, opțiunilor de recuperare a datelor mai bune și a altor câteva lucruri pe care le puteți citi în ghidul nostru pentru cea mai bună copie de rezervă online.

În afară de stocare, există două caracteristici comune în general pentru stocarea în cloud: partajarea fișierelor și sincronizarea fișierelor. În plus, o serie de instrumente de stocare în cloud au aplicații integrate precum procesoare de texte și manageri de sarcini care ajută la facilitarea productivității.

Avem un articol întreg dedicat diferențelor dintre copie de rezervă și stocare dacă doriți să aflați mai multe despre acest subiect. De asemenea, este important să rețineți că există o serie de soluții cloud care estompează liniile dintre stocare și backup. IDrive și SpiderOak ONE sunt două dintre cele mai bune.

De ce folosim Cloud Storage

Oamenii utilizează stocarea în cloud din mai multe motive diferite, începând cu stocarea. În timp ce serviciile precum Dropbox și Sync.com s-ar putea să nu fie foarte bune pentru recuperarea în caz de dezastru, acestea funcționează foarte bine pentru stocarea pe termen scurt a fișierelor la care accesați des.

De fapt, asta a fost exact ceea ce Drew Houston a avut în minte când a visat modelul de folder „sincronizare” folosit frecvent de serviciile de stocare în cloud astăzi în 2007. El călătorea de la New York la Boston într-un autobuz din Chinatown și și-a dat seama că a părăsit Unitate USB în urmă. El a decis că dorește un mijloc de stocare și accesare a fișierelor online într-un mod care să necesite eforturi din partea lui.

Dosarele de sincronizare facilitează sincronizarea dispozitivului, pe care o numim „sincronizare” pe scurt. Orice fișier glisat și aruncat într-un folder de sincronizare este trimis automat în cloud, apoi este trimis la orice alte dispozitive cu un client de sincronizare instalat. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încurcarea cu spațiu de stocare detașabil. Modificările aduse fișierelor sunt sincronizate și pe dispozitive, ceea ce face ca stocarea în cloud să fie ideală pentru realizarea lucrărilor, chiar și de la distanță.  

Instrumentele de stocare în cloud au, de asemenea, în general aplicații mobile pentru Android și iOS, care vă permit să accesați fișiere stocate în cloud. Mulți vă permit să încărcați manual și automat fișiere. Acest lucru le face convenabile pentru protejarea fotografiilor făcute cu camera dvs. smartphone și economisirea memoriei în același timp.

O mână de instrumente de stocare în cloud nu sincronizează dispozitivele. Cu toate acestea, nu ne putem gândi la niciun instrument care să nu vă permită să partajați fișiere. Partajarea de fișiere poate fi folosită atât pentru colaborare, cât și pentru socializare. Majoritatea instrumentelor de stocare în cloud vă permit să invitați anumiți utilizatori să acceseze fișiere pe baza adresei de e-mail și să genereze linkuri către fișiere care pot fi utilizate mai pe scară largă. Multe instrumente de stocare în cloud vă permit, de asemenea, să partajați acces la folder, acordând chiar și altor permisiuni de editare și încărcare.  

Unele soluții de stocare în cloud se integrează și cu instrumente de productivitate precum Office Online, Google Docs, Trello, DocuHub și DocuSign. Din păcate pentru utilizatorii casnici, astfel de integrări sunt mai frecvente cu instrumentele EFSS, care sunt practic servicii de stocare în cloud pentru companii.

Cele mai bune opțiuni de stocare în cloud pe categorii

În restul acestui roundup, vom dezvălui alegerile Cloudwards.net pentru soluțiile de stocare în cloud de top din următoarele categorii:

 • Distribuire a unui fisier
 • Sincronizare fișier
 • Aplicații integrate
 • Prețuri
 • Securitate

Pentru fiecare categorie, vom discuta rapid despre elementele cheie considerate critice pentru fiecare, care va funcționa ca un ghid de cumpărare a stocării în cloud pentru a vă ajuta să aflați ce caracteristici doriți în soluția dvs. de stocare în cloud. Apoi, vă vom prezenta cele mai bune opțiuni pentru această categorie.

Suntem siguri că aceste selecții sunt adecvate pentru a provoca un pic de agitație cu unii, având în vedere că utilizatorii diferiți au nevoi diferite. De asemenea, noi, tehnofilii tind să ne atașăm puțin de brandurile care ne plac (uitându-vă la voi, fani Mac). Suntem întotdeauna binevenite pentru feedback, pe care le puteți furniza în comentariile de mai jos.

Totuși, aceste selecții s-au făcut pe baza testării extinse a funcțiilor, dezbaterii interne și feedback-ului colectat în ultimii ani de la cititorii noștri. Deși nu fiecare alegere va satisface fiecare utilizator, suntem destul de siguri că există ceva pentru toată lumea. Dacă încă vă dați seama cum să alegeți cel mai bine serviciul potrivit pentru dvs., avem mai jos un ghid video util.

Cele mai bune opțiuni de stocare a fișierelor de stocare în cloud

Aproape toate instrumentele de stocare în cloud vă permit să partajați fișiere, dar unele le fac mai bine decât altele. Instrumentele bune vă permit să partajați conținut atât la nivel de dosar, cât și la fișier, atât prin e-mail, cât și prin link. Instrumentele excelente vă permit să păstrați un control precis asupra acțiunilor dvs..

Există diferite modalități de gestionare a controlului. Una dintre cele mai frecvente este pur și simplu setarea permisiunilor utilizatorului precum vizualizarea și editarea accesului la folder.

Alte două funcții cheie includ capacitatea de a proteja partajarea legăturilor cu parolele și datele de expirare. Fără protecție prin parolă, oricine obține linkul va putea accesa cu ușurință. Datele de expirare, între timp, înseamnă că nu trebuie să vă amintiți să dezactivați singur linkul.

Mai rare, dar la fel de valoroase, sunt abilitățile de a seta limitele de descărcare pe link-uri și de a primi o notificare ori de câte ori este folosit un link. Aceste caracteristici pot limita foarte mult utilizarea necorespunzătoare.

În cele din urmă, ne place, de asemenea, capacitatea de a verifica rapid ce dosare și fișiere au fost partajate. Aceasta ia de obicei forma unei file speciale „partajate”. Fără această vizualizare, ar trebui să scanați prin tot conținutul dvs. pentru a vedea ce partajare ați activat, ceea ce poate duce la trecerea în vederea unor instanțe.  

Primul loc: Sync.com

Sync.com ocupă primul loc în această categorie, datorită faptului că ai lovit aproape fiecare ingredient cheie menționat mai sus și apoi unele. Cu toate acestea, majoritatea acestor funcții necesită un abonament plătit; serviciul oferă un plan gratuit slimmed care vă oferă 5 GB, fără întrebări. Accesați Sync.com dacă doriți să aflați mai multe.

Dosarele pot fi partajate cu anumite persoane prin intermediul adresei de e-mail. Când acordați acces, puteți atribui permisiuni de vizualizare, editare, invitare și vizibilitate pentru utilizatori.

Când dezactivați partajarea folderului, Sync.com vă permite, de asemenea, să ștergeți conținutul pe care alții l-au descărcat. Aceasta este o caracteristică care se găsește în mod obișnuit doar cu soluții EFSS mai avansate și apoi numai rar.

Sync.com vă permite, de asemenea, să generați link-uri care pot fi trimise către fișiere și fișiere, care pot fi trimise prin e-mail sau copiate și distribuite manual.  

Indiferent dacă sunteți utilizator gratuit sau plătit Sync.com, puteți crea parole de legătură. Utilizatorii plătitori pot, de asemenea:

 • Setați datele de expirare pe linkuri
 • Setați limitele de descărcare pe link-uri
 • Afișează numărul de descărcare de link
 • Permiteți altor încărcări la linkuri
 • Primiți notificări despre activitatea de legătură

Toate acestea sunt deasupra opțiunilor de control de conținut pe care le obțineți cu majoritatea altor servicii de stocare în cloud. Cu toate acestea, Sync.com face un pas mai departe, permițându-vă să adăugați ceea ce compania numește „confidențialitate sporită” la orice legătură.

Cu această caracteristică activată, legăturile sunt decriptate doar din partea clientului prin intermediul browserului. Acest lucru le face zero-cunoaștere: nici Sync.com și nimeni altcineva cu care nu împărtășiți direct conținutul dvs. nu vor putea decripta fișierele dvs..  

În cele din urmă, Sync.com vă permite să verificați atât linkurile, cât și partajarea folderului prin două vizualizări separate.  

În general, Sync.com face aproape tot ce trebuie să ne gândim când vine vorba de partajarea fișierelor. Pentru o listă completă de funcții, consultați recenzia noastră Sync.com sau aflați de ce considerăm că este cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fotografii și videoclipuri..

Locul al doilea: pCloud

pCloud nu are la fel de multe funcții de partajare ca Sync.com, dar totuși face o treabă excelentă în comparație cu restul câmpului. Verificarea este o problemă de a vizita pCloud și de a vă înscrie pentru o stocare gratuită de 10 GB foarte generoasă; există un motiv, până la urmă, de ce pCloud este alegerea noastră de top pentru stocarea gratuită a norului.

Partajarea folderelor poate fi direcționată către anumite persoane pe baza unei adrese de e-mail sau puteți genera linkuri de acces separate pentru descărcarea și încărcarea fișierelor.

Când invitați pe adresa de e-mail, puteți acorda permisiuni de vizualizare sau de editare.

Link-uri pot fi, de asemenea, generate pentru fișiere individuale. Fie că se creează un link de descărcare pentru foldere sau fișiere, opțiunile sunt aceleași. Puteți copia un link pentru a partaja manual sau distribui prin e-mail, Facebook, Twitter sau Google Plus.

Dacă sunteți abonat pCloud, puteți seta, de asemenea, parole și date de expirare.

Puteți vedea chiar și statistici de descărcare săptămânale pentru fiecare link creat.

Ca Sync.com, pCloud vă permite să verificați ce acțiuni ați configurat astfel încât să nu le pierdeți din vedere. Există, de asemenea, o vizualizare pentru a vedea ce conținut a fost distribuit cu dvs..

În timp ce pCloud oferă posibilități de cunoaștere zero prin suplimentul său Crypto, nu îl puteți extinde pe acesta la fișierele partajate ca și cu Sync.com. De fapt, orice fișiere protejate cu Crypto nu pot fi partajate efectiv. Ne place să vedem această limitare înainte de a o lua în considerare pentru primele locuri în viitoarele roundup-uri; Acestea fiind spuse, există o mulțime de alte bunătăți pentru a merge, după cum puteți citi în recenzia noastră pCloud.

Locul al treilea: MEGA

Ca și Sync.com, MEGA vă permite să partajați fișiere prin link și să mențineți controlul complet asupra cheii de criptare. Acest lucru împiedică pe oricine de la MEGA să vă scaneze conținutul partajat. Din acest motiv, alături de spațiul său de stocare și amplasare gratuită în Noua Zeelandă, confidențial, MEGA rămâne popular pentru încărcarea și partajarea video, muzică și alt conținut piratat.  

Deși MEGA nu vă permite să setați o parolă personalizată pentru partajarea link-urilor, de fiecare dată când creați o legătură, ea generează (din partea clientului) o cheie de decriptare pentru acea legătură. Puteți alege fie să partajați legătura cu cheia de decriptare atașată, fie să distribuiți separat cheia de decriptare, cum ar fi o parolă.

Motivul pentru care am clasificat MEGA în spatele pCloud este că, pe lângă avantajul de a fi zero-cunoaștere, distribuirea MEGA nu este foarte bine concepută (avem un articol de comparație pCloud vs MEGA dacă doriți să aflați mai multe). Ne place ca să puteți partaja foldere și să acordați acces la citire, editare și acces complet (admin) la ele.

Cu toate acestea, nu puteți crea link-uri pentru accesul la folder, nu există nicio vizualizare pentru a audia conținutul pe care l-ați distribuit (există unul pentru conținut împărtășit cu dvs.), nu există nicio modalitate de a seta limite la descărcări și nu există nicio modalitate de a monitoriza activitatea. Pentru o imagine de ansamblu a aprecierilor și neplăcerilor noastre, consultați recenzia noastră MEGA; alternativ, vă puteți înscrie la 50 GB gratuit de MEGA la MEGA.

Cele mai bune alegeri de stocare în cloud sincronizare a fișierelor

Astăzi, majoritatea soluțiilor de stocare în cloud adoptă aceeași abordare când vine vorba de sincronizare. Aceasta include dosare de sincronizare pentru computere, aplicații pentru smartphone și interfețe de browser. Cu toate că asemănările sunt de necontestat, există totuși funcții care separă marile soluții de sincronizare de cele doar bine.

O astfel de caracteristică este suportul platformei. Majoritatea soluțiilor de stocare în cloud au clienți Windows, Mac, Android și iOS. Câțiva au și suport pentru Linux și Windows Phone.

O altă caracteristică este „sincronizarea selectivă”. Cu sincronizarea selectivă, puteți dezactiva sincronizarea pentru anumite dosare, astfel încât acestea să nu mai fie stocate pe dispozitiv. Mărimile hard disk-urilor au scăzut în ultimii ani, pe măsură ce laptopurile ultra-subțiri cu unități SSD-uri au devenit mai frecvente, astfel încât capacitatea de a controla ce fișiere se sincronizează a devenit mai importantă.

„Sync throttling” este o altă caracteristică pentru care ar trebui să fii în căutare și una pe care au adăugat-o majoritatea soluțiilor de stocare în cloud. Această caracteristică vă permite să limitați lățimea de bandă consumată prin procesele de încărcare și descărcare, astfel încât sincronizarea să nu afecteze atât resursele sistemului dvs..

Atât sincronizarea selectivă, cât și accelerarea sincronizării sunt gestionate de obicei din pictograma barei de activități a clientului de stocare, dacă este disponibilă.    

O caracteristică de sincronizare mult mai puțin obișnuită este copierea fișierului la nivel de bloc, care este un mod de a accelera procesul de sincronizare. În mod normal, când se întâmplă o modificare a fișierului, întregul fișier este re-copiat în cloud și în fiecare dispozitiv sincronizat. Cu copierea fișierului la nivel de bloc, doar partea modificată a fișierului este sincronizată. Rezultatul net este că sincronizarea se apropie mai îndeaproape în timp real.

Primul loc: Dropbox

Majoritatea soluțiilor de stocare în cloud copiază modelul folderului de sincronizare Drew Houston visat în călătoria cu autobuzul din Chinatown în urmă cu un deceniu, dar niciuna nu o face la fel de bine ca Dropbox în sine, după cum puteți citi în recenzia noastră actualizată Dropbox.

Dropbox are clienți desktop pentru Windows, Mac și Linux și aplicații pentru smartphone pentru iOS, Android și Windows Phone. Acest lucru vă permite să sincronizați o gamă largă de dispozitive.

Cel mai mare avantaj pe care Dropbox îl are față de concurență este însă utilizarea copierii fișierelor la nivel de bloc. În timp ce majoritatea soluțiilor de backup online decente procesează transferurile de fișiere în blocuri, doar câteva alte soluții de stocare în cloud pe care le știm fac la fel. Este unul dintre factorii care au propus scala în favoarea Dropbox în comparație cu OneDrive și Google Drive.

Dropbox are, de asemenea, cea mai prietenoasă abordare pentru sincronizarea selectivă a tuturor soluțiilor de stocare în cloud pe care le-am revizuit, pe care le numește în mod justificativ „sincronizare inteligentă”. Diferența dintre modul în care face Dropbox și aproape orice alt serviciu este că, atunci când, când dezactivați sincronizarea pentru dosarele stocate în cloud Dropbox, le puteți vedea încă în folderul dvs. de sincronizare.

În cele din urmă, Dropbox vă permite să controlați lățimea de bandă folosită atât pentru încărcări, cât și pentru descărcări.

Unul dintre comentariile mai frecvente pe care le auzim despre Dropbox este cât de bine funcționează sincronizarea în comparație cu alte servicii și există un motiv bun pentru asta. Dropbox are problemele sale: sincronizarea nu este una dintre ele. Dropbox oferă 2 GB gratuit și îl recomandăm pentru orice nevoi mici.

Locul doi: Amazon Drive

Până nu demult, Amazon Drive nu a permis utilizatorilor să sincronizeze dispozitivele. Această dor a împiedicat-o să concureze cu Dropbox pentru atenția utilizatorului, deși are prețuri foarte bune. De atunci, Amazon Drive a rezolvat această problemă și poate acum să sincronizeze dispozitivele care rulează Windows, MacOS, iOS și Android, după cum puteți citi în recenzia noastră pentru Amazon Drive.

Mai impresionant, s-a alăturat Dropbox pentru a oferi copiere de fișiere la nivel de bloc, sărind în multe alte opțiuni de sincronizare bune. De asemenea, Amazon acceptă sincronizarea selectivă, pe care o puteți configura folosind pictograma bara de activități Amazon.

Amazon Drive vă permite, de asemenea, accelerarea vitezei de sincronizare în cazul în care găsiți procesul de transfer de fișiere care interferează cu alte activități de pe Internet.

Când am analizat Amazon Drive în urmă cu un an, nu am fost prea multe care ne-au lăsat impresionați. Deși mai are unele probleme, cum ar fi lipsa sa de criptare și versiune în repaus, munca pe care dezvoltatorii ei au depus-o în ceea ce privește capabilitățile sale de sincronizare este notabilă. Accesați Amazon Cloud Drive pentru a primi gratuit 5 GB și verificați serviciul pentru dvs..

Locul al treilea: Microsoft OneDrive

OneDrive folosește și copierea fișierelor la nivel de bloc, dar numai pentru fișierele Microsoft Office. Această caracteristică se afla pe foaia de parcurs OneDrive pentru Q2 217 nu cu mult timp în urmă, dar a fost înlăturată în mod ascendent din planurile de la începutul acestui an..

Cu toate acestea, includerea copierii la nivel de bloc pentru documentele Office este mai mare decât cea obținută cu majoritatea serviciilor de stocare în cloud, iar utilizatorii Office Online sau Office 365 vor găsi că grăbește considerabil eforturile de colaborare.

OneDrive acceptă, de asemenea, accelerarea sincronizării pentru a controla lățimea de bandă folosită și sincronizarea selectivă pentru a controla ce fișiere sunt stocate pe hard disk. În general, este o soluție decentă, după cum puteți citi în recenzia noastră OneDrive, dar probabil nu va învinge niciun altul într-o luptă corectă. Acestea fiind spuse, oferă 5 GB gratuit dacă doriți să îl verificați pe OneDrive.

Cele mai bune aplicații integrate de stocare cloud

Aplicațiile de productivitate legate de stocarea în cloud vă permit să deschideți și să editați documente din browserul dvs. Opțiunile pot include aplicații de preluare de note, procesoare de texte, foi de calcul, creatori de formulare și editori de imagini.

Din păcate, în timp ce astfel de aplicații îmbunătățesc considerabil experiența de stocare în cloud, parteneriatele tehnologice dintre stocarea în cloud și dezvoltatorii de aplicații de până acum sunt destul de rare, cel puțin atunci când vine vorba de stocarea în cloud a consumatorilor. Există câteva servicii care le integrează, acestea sunt preferatele noastre.

Primul loc: Google Drive

Nu există niciun concurs: dacă doriți un instrument de stocare în cloud cu multe opțiuni de aplicație integrate, Google Drive este instrumentul pentru dvs. Google a încheiat parteneriate excelente în construirea de lucrări cu dezvoltatorii pentru a construi o bibliotecă de aplicații care conține mai multe opțiuni decât am putea conta cu ușurință (deci, mai mult de zece).

Nici Google nu te face să mergi la vânătoare de aplicații. Biblioteca completă de aplicații poate fi căutată din Google Drive. După ce găsiți o opțiune dorită, integrarea ia un singur clic.

Multe dintre aplicațiile pe care le veți găsi sunt complet gratuite. Exemplele includ:

 • CloudConvert: convertiți tipuri de fișiere
 • Editor Pixlr: clonă PhotoShop
 • WeVideo: editor video
 • DocuHub: editor PDF

Cu toate acestea, integrarea de top a Google este deja adăugată: Google Docs. Google Docs se referă la suita de birou gratuită Google, care include oarecum confuz un procesor de texte numit și Documente. De asemenea, include foi, diapozitive, formulare și desene.

Google Docs concurează direct cu Microsoft Office Online și este la fel de ușor de utilizat. Îmbunătățită prin capacitățile de partajare și sincronizare a fișierelor Google Drive, ușurează colaborarea cu alții în timp real în documente. De fapt, este ceea ce folosim aici la Cloudwards.net pentru a produce conținut.

Există multe motive pentru a stoca fișiere în alte platforme de stocare în cloud pe Google Drive, inclusiv securitate. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vă puteți înscrie, de asemenea, la 15 GB de stocare în cloud gratuită cu Google Drive pentru a profita de aplicațiile sale de productivitate.

Locul al doilea: OneDrive

Când vine vorba de OneDrive vs Google Drive, OneDrive pierde mai ales pentru că nu are integrări terțe disponibile pentru consumatorii individuali. Cel puțin, dezvoltatorii nu au inclus o bibliotecă terță parte căutabilă precum Google Drive.

Microsoft a deschis API-ul OneDrive dezvoltatorilor în 2015; se pare că până acum a rezultat doar integrări pentru clienții de afaceri.

OneDrive, însă, vine integrat cu Office Online. Versiunea gratuită, bazată pe browser de Microsoft a Microsoft Office nu este la fel de bună ca versiunea pentru desktop, Office 365, dar face treaba. Aplicațiile disponibile cu Office Online includ Word, Excel și PowerPoint. Microsoft OneNote este, de asemenea, integrat, una dintre cele mai bune aplicații de luare de note pe care le-am evaluat.

OneDrive se integrează și cu Office 365. De fapt, planul OneTrive 1TB vă oferă Office 365, care include Microsoft Access.

Locul al treilea: Cutie

Boxul este orientat mai mult către utilizatorii de afaceri, dar compania are și planuri personale gratuite și plătite. Ca utilizator personal, veți avea acces atât la aplicații native, cât și la terțe părți; pentru o imagine de ansamblu, consultați recenzia noastră.

Aplicațiile native includ Note Box și Editare casetă. Prima, după cum s-ar putea ghici, este o aplicație care ia notițe și una decentă în acest sens. Între timp, caseta Editare este utilizată pentru a edita conținutul memorat. Necesită utilizarea aplicațiilor native pe computer, dar vă permite totuși să le editați direct din browser.

În conformitate cu Box, orice tip de fișier care poate fi deschis pe computer poate fi deschis de Box Edit, inclusiv: .docx, .xlsx, .pdf, .pptx și .txt.  

Box are, de asemenea, o bibliotecă excelentă de aplicații terțe care vă permite să căutați aplicații și să navigați pe categorii precum colaborare, management de proiect, editare și securitate. Există multe opțiuni din care puteți alege, inclusiv Trello, Office Online, Google Docs și DocuSign.

Pentru cineva care dorește să folosească cloud-ul pentru a face unele lucrări, Box Personal are multe de oferit; serviciul oferă un proces destul de decent, așa că vizitați Box și înregistrați-vă pentru a avea un gust.

Cele mai bune prețuri globale de stocare în cloud

Două dintre primele lucruri pe care oamenii le privesc atunci când încearcă să găsească o soluție de stocare în cloud este cât de mult spațiu obțin și cât costă acest spațiu de stocare. Pentru multe persoane, asta este tot ce contează.

De fapt, mulți adesea rămân cu spațiu de stocare gratuit. Nu este nimic în neregulă dacă nu ai nevoie de mai mult de câteva gigabyte; problema este totuși că este posibil să pierdeți mai multe caracteristici și flexibilitate.

Flexibilitatea în acest caz se referă la gama de planuri de preț oferite. Multe planuri de stocare în cloud oferă un plan de 1TB sau 2TB și acesta este. În timp ce acest lucru se poate potrivi unor utilizatori în regulă, alții ar putea necesita doar un plan de 100 GB sau chiar 10 GB. Serviciile de mai jos vor oferi ceva pentru toată lumea, menținând, de asemenea, costurile generale reduse.

Primul loc: Amazon Drive

Amazon Drive avea un plan de stocare nelimitat la doar 60 USD pe an. Totuși, planul respectiv a fost întrerupt în iunie 2017. Acum, Amazon Drive vă oferă 1 TB pentru același preț.

Deși eliminarea planului nelimitat este dezamăgitoare, Amazon oferă încă o valoare excelentă în comparație cu concurența. Dropbox și Google Drive, de exemplu, ambele costă încă 40 de dolari pe an pentru aceeași cantitate de stocare.   

Dacă nu aveți nevoie de mai multe valori pentru stocarea hard disk-ului, Amazon Drive are un plan de 100 GB care vă va stabili 12 USD pe an. Google Drive face, de asemenea, dar are 20 de dolari. În plus, Amazon Drive are alte 11 planuri de prețuri, de la două până la 30 de terabyți.

Notă laterală, dacă sunteți membru Amazon Prime, puteți stoca fotografii nelimitate gratuit prin intermediul fotografiilor Amazon, care este conectat la Drive pentru acces ușor.

Locul al doilea: OneDrive

Ați putea face un caz foarte convingător că OneDrive merită primul loc în această categorie și probabil că nu ne-am argumenta prea tare. De fapt, ar putea fi cel mai bine să luați în considerare Amazon Drive și OneDrive coproducătorii valorii generale.

OneDrive nu are la fel de multe planuri de stocare ca Amazon, iar planul său de 1TB costă încă 9 dolari pe an. Cu toate acestea, primiți Office 365 cu acesta, ceea ce vă oferă versiuni descărcabile de Microsoft Word, Excel, PowerPoint și Access.

OneDrive are, de asemenea, un plan de familie numit Office 365 Home, care este una dintre cele mai bune oferte în toată stocarea în cloud. Pentru prețul în care Google Drive și Dropbox se încarcă pe an pentru 1 TB de stocare în cloud, primiți cinci planuri de 1 TB pentru cinci utilizatori diferiți, fiecare cu Office 365.

Locul al treilea: Sync.com

Sync.com vine în ultimul rând doar demonstrează puterea afacerilor mari: Amazon și Microsoft au pur și simplu prețul de pe piață. Serviciul nu are la fel de multe opțiuni de plan personal ca Amazon Drive sau OneDrive. De fapt, are doar două: un plan de 500 GB și un plan de 2TB.

Planul Sync.com de 50 GB costă mai mult decât planul OneDrive de 50 GB. Ambele costă mai mult decât planul Amazon de 100 GB. Pe scurt, Sync.com nu reușește testul de flexibilitate. Cu toate acestea, planul 2TB de Sync.com se ridică la doar 8 dolari pe lună, iar asta a câștigat acest al treilea loc.

Acesta este doar un dolar mai mare decât planul 1TB al OneDrive și cu aproximativ 25 USD mai puțin decât Planul 2TB al Amazon Drive. Dacă aveți nevoie de mai mult de 1 TB de stocare în cloud și mai puțin de 2 TB, nu trebuie găsită o afacere mai bună decât Sync.com.

Cele mai bune opțiuni de securitate în cloud

Ultima categorie pe care o vom clasa este securitatea în cloud. Mulți oameni dau peste aspectele de securitate ale stocării în cloud, încântați de experiența sau valoarea utilizatorului, în ciuda titlurilor care au lovit în mod regulat știri. Dacă doriți să aflați mai multe despre ce tipuri de amenințări online ar trebui să fiți în curs de urmărire, am scris un ghid informatic rapid pentru cititorii noștri.  

Există o serie de caracteristici critice pe care le căutăm atunci când evaluăm cât de bine protejează datele utilizatorului pentru un serviciu de stocare în cloud. Prima dintre aceste caracteristici este criptarea, care este un mijloc de a scrambling fișiere, astfel încât acestea nu sunt în text simplu.

Clientul de stocare ar trebui să cripteze fișierele înainte de a le trimite în cloud, astfel încât acestea să fie protejate în timp ce vă deplasați pe Internet. Când ajung pe serverul de destinație, ar trebui să rămână criptate în timp ce se odihnesc pe ele. Majoritatea, dar nu toate, serviciile de stocare în cloud respectă ambii acești pași. Diferența este că unele companii de stocare în cloud păstrează cheile pentru decriptarea fișierelor, în timp ce altele îți oferă proprietatea deplină.

Furnizorii de stocare cloud care oferă criptare privată, de la capăt la sfârșit, sunt numiți furnizori de cunoștințe zero. Fiecare dintre cele mai bune opțiuni de stocare în cloud pentru securitate se află, de asemenea, pe lista noastră de cele mai bune servicii cloud de cunoștințe zero, care arată cât de important este acest tip de criptare.

De asemenea, considerăm securitatea centrului de date, atât timp cât am putea să ne bazăm pe informațiile furnizate despre aceste facilități. Am scris un articol despre caracteristicile unei bune securități a centrelor de date dacă doriți să aflați mai multe.  

Autentificarea în doi factori este o altă caracteristică de care vă recomandăm să profitați, dacă este disponibilă. Autentificarea cu doi factori vă protejează de hack-urile de parolă, necesitând un cod de securitate special pentru a vă autentifica în contul dvs. de stocare în cloud de la un aparat necunoscut. De obicei, acest cod este trimis pe dispozitivul dvs. mobil.

Există alte caracteristici de securitate, mai puțin obișnuite, despre care nu vom discuta aici, dar care vor apărea, dacă este cazul, atunci când discutăm alegerile noastre, mai jos.

Primul loc: Sync.com

Sync.com a fost alegerea noastră pentru cea mai sigură soluție de stocare în cloud aproape de când am început să o analizăm. De fapt, i-am oferit 100 din 100 perfect pentru categoria „politică de securitate și confidențialitate” în recenzia noastră recent actualizată și recomandăm cu mare încredere oricui preocupat de securitate să viziteze Sync.com și să se înscrie; nu există un serviciu mai sigur.

În mod implicit, Sync.com este zero. Nu veți plăti în plus pentru beneficiul criptării private și nici nu luați măsuri speciale pentru activarea acestuia. Această protecție este extinsă atât la conținutul fișierului, cât și la metadate. Nu numai că, partajarea de fișiere este, de asemenea, zero cunoștințe. Aceasta înseamnă că compania nu vă poate scana și citi fișierele dvs. în scopuri de marketing sau altceva.

Protocolul de criptare utilizat de Sync.com pentru a scramba datele dvs. este AES de 256 biți. AES, cel mai comun protocol utilizat astăzi, deși multe servicii se adaugă la AES pe 128 de biți. În orice caz, nu există nici un mod practic de a sparge AES. Se estimează că o fisură de forță brută a unei chei de criptare AES (128 biți sau 256 biți) va dura miliarde de ani.

Parolele sunt o altă problemă. Pentru a vă proteja împotriva posibilității ca cineva să crape parola și să vă acceseze datele, Sync.com vă permite să activați autentificarea cu doi factori.

Transmiterea datelor este, de asemenea, protejată folosind tuneluri TLS, iar cheile de criptare sunt protejate folosind RSA 2048 biți. Sync.com stochează date în centrele de date întărite, certificate SOC-1, concepute pentru a rezista la dezastre naturale și intruziuni fizice și virtuale.

Sync.com face alte două lucruri care sunt foarte rare pentru instrumentele de stocare în cloud pentru consumatori, și chiar deosebit de frecvente pentru cele de calitate a întreprinderii. În primul rând, vă permite să deconectați de la distanță sesiunile din browserul dvs. Web. În al doilea rând, vă permite să ștergeți de la distanță folderele partajate cu alți utilizatori, despre care am menționat anterior când discutăm despre partajarea fișierelor.

Nu există nicio întrebare că Sync.com este regele dealului când vine vorba de securitatea norului. Cea de-a doua poziție poate fi totuși pregătită pentru a contesta acest titlu.

Locul al doilea: SpiderOak ONE

SpiderOak a făcut ca securitatea utilizatorului și confidențialitatea să facă parte din ADN-ul său, înainte ca confidențialitatea să fie răcoroasă (adică, înainte ca Edward Snowden să ne fi pus cu toții să ne întrebăm dacă NSA s-a analizat sau nu prin fișierele noastre personale). Ca și Sync.com, cifrarea cu cunoștințe zero este implicită. Compania nu are niciun interes să rețină cheile de criptare și nici măcar nu înregistrează metadatele fișierelor.

Centrele de date SpiderOak ONE sunt compatibile cu tipul SAS 70 tip II și sunt asigurate de securitate în permanență. Centrele sale de date sunt considerate de nivel III de către Institutul Uptime, ceea ce înseamnă că oferă o disponibilitate de 99,8%. De asemenea, compania respectă cerințele HIPAA pentru transferul de date, deși nu este certificată de către un ofițer de conformitate HIPAA.

Motivul principal pentru care am clasat SpiderOak ONE sub Sync.com este faptul că nu oferă încă autentificare în doi factori tuturor clienților. Această caracteristică este însă în versiune beta și mulți clienți de lungă durată au deja acces la aceasta. Nu există încă niciun cuvânt când funcția va fi difuzată tuturor.

SpiderOak ONE vă permite, de asemenea, să eliminați datele de pe dispozitive sincronizate. Acest lucru este util în cazul dispozitivelor pierdute sau furate. Pentru o listă completă de motive pentru care ne place, consultați recenzia noastră SpiderOak.

Locul al treilea: pCloud

pCloud are criptare cu cunoștințe zero ca parte a modelului său de securitate, dar nu implicit. Este oferit ca un supliment numit pCloud Crypto, care costă 4,99 USD (puteți economisi 20 la sută plătind un an în avans).

Avantajul unei criptare opționale de cunoaștere zero este că puteți controla ce foldere sunt criptate cu cheia privată și care nu. Prin faptul că nu utilizează criptarea cu cunoștințe zero, serverele pCloud sunt capabile să indexeze fișierele și să ofere funcții mai avansate pentru a lucra cu ele, inclusiv previzualizări în miniatură și posibilitatea de a reda media în cloud.

pCloud criptează fișierele cu AES de 256 biți și chei de criptare cu RSA de 4096 biți. Centrele de date sunt certificate SOC-1, deși sunt externalizate mai degrabă decât administrate de pCloud în sine.

Ca SpiderOak ONE, pCloud ONE nu acceptă, în mod surprinzător, încă autentificarea cu doi factori. Personalul de asistență al companiei ne-a recomandat că este lucrat, pentru orice ar merita. Totuși, includerea securității zero-cunoștințe o plasează înaintea serviciilor precum Dropbox, care oferă securitate în doi factori, dar nu vă oferă opțiunea de criptare privată.

Toți furnizorii de stocare în cloud sunt evaluate

Concluzie

Categoriile de mai sus clasează stocarea în cloud pe baza funcțiilor pe care le-am găsit tind să fie cele mai importante pentru cititorii noștri și pentru utilizarea noastră proprie de spațiu de stocare în cloud. Cu toate acestea, există și alte aspecte ale stocării în cloud care pot juca un rol mai mare în determinarea care este soluția pentru dvs. Am considerat că includerea lor într-un singur articol ar putea duce la prea mult haos și confuzie.

Acestea fiind spuse, am mai scris despre multe dintre aceste aspecte înainte și ne actualizăm și adăugăm la listă în mod constant. În același timp, totuși, considerăm că Sync.com este cel mai bun serviciu complet acolo și pur și simplu nu puteți greși alegând-o.

În spiritul de a ajuta pe toată lumea să găsească ceea ce caută, iată câteva articole care să vă ajute în propria căutare:

 • Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru colaborare
 • Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru Linux
 • Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru hard disk-uri externe
 • Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru partajare
 • Cel mai bun spațiu de stocare în cloud din Europa
 • Cel mai bun spațiu de stocare online pentru fotografii
 • Cel mai bun spațiu de stocare online pentru videoclipuri
 • Cele mai bune alternative Dropbox

Sperăm că v-a plăcut să citiți o imagine de ansamblu a materialelor pentru o stocare în cloud bună și ce alegeri vă recomandăm. Rețineți că stocarea în cloud se schimbă deseori, așa că ne așteptăm ca clasamentele noastre să se schimbe destul de mult. Dacă aveți întrebări sau sugestii pentru opțiunile pe care le-am ratat, nu ezitați să ne informați în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me