Cel mai bun software de rezervă offline 2020

Sunteți gata să faceți backup pentru datele dvs., dar nu sunteți sigur că folosiți una dintre cele mai bune soluții de backup online. Poate că norul nu este lucrul tău sau ești doar școală veche. Nu contează, pentru că am creat o listă cu cele mai bune aplicații de rezervă offline.


Dacă doriți ceva care să funcționeze online și offline, ar trebui să consultați recenzia noastră de backup pentru CloudBerry.

Indiferent de traseul pe care îl parcurgeți, crearea unei copii de rezervă este o idee bună, deoarece nu puteți ști când unitatea dvs. de hard disk va roti ultimul ciclu sau veți avea un accident sau o defecțiune..

Software-ul de recuperare a datelor vă poate ajuta în această situație, dar nu puteți fi sigur că vă vor prelua datele. Nu trebuie să vă bazați pe unitățile de stare solidă, deoarece, în ciuda ratei lor de eșec mai mică de 1 la sută, apar mai multe erori.

Stocarea datelor dvs. în mai multe locații, cum ar fi unitățile externe și serverele, este o metodă bună pentru a vă asigura siguranța. Este atât de util încât este cunoscută sub numele de regula 3-2-1.

Dacă ați lucrat numai cu stocarea în cloud și nu știți care este diferența dintre acesta și backup, ar trebui să citiți explicația noastră. Înainte de a continua lista, vom compara comparații offline cu soluțiile online.

Offline vs. online

Principala diferență este că backup-ul offline nu îți trimite fișierele nicăieri, ceea ce reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestuia. Backup-ul inițial necesită mult timp pentru a fi completat cu serviciile online. Serviciile offline sunt mai rapide, deoarece nu trebuie să vă transfere datele pentru a crea o copie de rezervă. Totuși, ceea ce câștigați în viteză, pierdeți în stocare pentru că trebuie să îl furnizați.

Din moment ce datele dvs. nu sunt în cloud, va fi dificil dacă nu vă apropiați fizic de computer, hard disk extern sau USB stick. Dacă datele dvs. sunt offline, asta reduce amenințarea atacurilor online la zero, dar vă lasă vulnerabil dacă cineva vă fură dispozitivul, deoarece unele soluții offline nu utilizează criptarea avansată.

Majoritatea serviciilor de backup online folosesc mai multe metode pentru securizarea datelor dvs., inclusiv criptare în repaus și în tranzit, protocoale TLS / SSL pentru a vă proteja fișierele în timpul transferului, autentificare cu doi factori pentru a vă păstra datele de siguranță și private, în sfârșit criptare pentru a vă asigura confidențialitatea.

În afară de unele excepții care vizează utilizatorii de putere, soluțiile online oferă interfețe simplificate, ușor de utilizat și necesită câțiva pași pentru a face backup pentru hard disk sau computer. Mulți oferă posibilitatea de a face copii de rezervă în funcție de tipul fișierului sau de marcare manuală.

Soluțiile online sunt utile când trebuie să faceți backup pentru mai multe calculatoare, deoarece puteți supraveghea fiecare copie de rezervă de la un hub web centralizat. Dacă asta vă interesează, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru articolul pentru mai multe calculatoare. Puteți utiliza, de asemenea, backup online pentru unități externe. Pentru mai multe detalii, citiți cel mai bun stocare cloud pentru bucățile de unități externe.

În restul acestui articol, vom descrie cele mai bune servicii de rezervă offline și vom vedea cum se stivuiesc.

Cel mai bun backup offline: Cobian Backup 11

Cobian Backup este numit după creatorul său, Luis Cobian. Produsul a fost lansat în 2000 și a fost actualizat de mai multe ori de atunci. Versiunea actuală, 11, este denumită cod Gravity. Funcționează pe toate versiunile majore de Windows.

Cobian-ui start-

Interfața se simte datată și nu este cât se poate de simplă, dar este funcțională. Partea din stânga arată o listă a sarcinilor (copiile de rezervă), iar dreapta vă arată proprietățile de jurnal, istoric sau sarcină. În partea de sus, veți găsi meniuri și pictograme derulante care vă permit să rulați, să întrerupeți sau să anulați activități, să adăugați o sarcină nouă, să opțiuni de acces și să căutați actualizări.

Cobian-ui nou-sarcină

Aplicația vă permite să alegeți un fișier, director sau server FTP ca sursă de rezervă. Puteți alege același lucru pentru destinația dvs. Dacă nu știți ce este FTP, citiți ghidul FTP. Cobian Backup vă permite să alegeți unul dintre cele patru tipuri de backup: „complet”, „incremental”, „diferențial” sau „manechin”.

„Full”, așa cum sugerează și numele, creează o copie de rezervă completă a fișierelor tale. „Incremental” ajută la accelerarea copiilor de rezervă ulterioare, deoarece face backup pentru toate fișierele modificate de la ultima copie de rezervă. „Diferențial” salvează fișierele modificate de la ultima copie de rezervă completă. „Manechinul” nu creează o copie de rezervă, dar vă permite să utilizați funcția de sarcină ca un planificator pentru a executa evenimente.

Puteți programa sarcini pentru a rula zilnic, săptămânal, lunar, anual, la pornire, cronometru sau manual. Cobian Backup vă permite să selectați și zilele săptămânii. Puteți combina toate aceste opțiuni pentru a face un program personalizat care să se potrivească nevoilor dvs..

Pentru a seta evenimente, le puteți atașa înainte de backup sau post-backup. Acestea pot include executarea și întreruperea unei aplicații, operațiunile din linia de comandă, închiderea unui program și pornirea sau oprirea unui serviciu.

Opțiuni de backup Cobian

Cobian Backup are două tipuri de compresie: zip și 7zip. Vă vor face rezerva mai mică, dar va dura mai mult pentru a o crea. Acestea fiind spuse, programul a fost nevoie de doar un minut pentru a face backup dosarului nostru de test de 2 GB cu multe fișiere în el. Viteza va varia în funcție de cât de puternic este computerul tău.

În același meniu, puteți seta Cobian Backup pentru a cripta fișierele folosind AES 128-bit, 192-bit sau 256-bit. Acesta din urmă este unul dintre cele mai puternice criptări utilizate astăzi, deoarece se estimează că ar fi nevoie de aproape un miliard de ani pentru a-l crăpa folosind un supercomputer.

Cobian-ui-filtru

Înainte de backup, puteți include sau exclude date folosind funcția de filtrare. Puteți selecta fișiere sau foldere sau le puteți filtra. Opțiunile de filtrare includ dimensiunea fișierului, data creării sau extensia fișierului, pe care ar trebui să le introduceți manual.

Cobian Backup și-ar putea îmbunătăți interfața de utilizator, dar este rapid, vă poate cripta fișierele cu algoritmul AES și are multe funcții puternice. În plus, nu vă va costa niciun ban. Asta face să fie potrivit să fie alegerea noastră numărul unu.

FBackup 7

FBackup 7 este un produs realizat de Softland, o firmă din România fondată în 1999. Acesta servește ca o versiune freeware a aplicației premium de rezervă a companiei, Backup4all.

FBackup-ecran de bun venit

Interfața FBackup se simte modernă, atractivă și ușor de utilizat. Un ecran de bun venit vă salută atunci când lansați aplicația și vă ajută să începeți backup-ul. Butoanele din partea de sus ies în evidență și corespund funcției lor, așa că este ușor să găsiți ceea ce doriți. Aplicația numește copii de rezervă „locuri de muncă”, iar partea stângă are un filtru joburi care vă permite să vizualizați și să filtrați copiile de rezervă.

Porțiunea din dreapta interfață de utilizator arată selecția curentă de locuri de muncă. Pe lângă faptul că le vedeți numele, puteți să le rulați rapid din nou, să le testați sau să le restaurați.

FBackup funcționează pe toate versiunile majore Windows și familia de sisteme de operare Windows Server.

Puteți adăuga foldere sau fișiere specifice sau puteți alege un plugin la crearea copiei de rezervă. Plugin-urile funcționează ca listele predefinite de fișiere pe care să le includă. Pluginurile existente pot face backup dosarelor „documentele mele” sau „imaginile mele”, browserele principale, configurația Microsoft Outlook și FBackup.

Puteți obține mai multe opțiuni descărcând dintr-o listă lungă de plugin-uri la distanță, care include filtre de fișiere și folder pentru fișierele Microsoft Office, Avast, Acronis True Image și AVG (citiți recenzia Acronis True Image și revizuirea AVG).

Pentru destinație, puteți alege disc local sau extern, unitate optică, stocare amovibilă sau rețea. Puteți salva chiar și backup-ul local în Google Drive sau Dropbox. Puteți extinde asta pentru a include Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive și Box dacă cumpărați Backup4all. Dacă doriți să aflați mai multe despre acestea, citiți cele mai bune sincronizări ale fișierelor noastre de întreprindere și partajarea codului.

FBackup-create-copie de rezervă

Puteți face o copie de rezervă „completă” sau „oglindă”. „Oglinda” este aceeași cu „completă”, dar nu comprimă fișierele într-o arhivă zip și nu le poate proteja cu o parolă. „Back-incremental”, „diferențial” și „backup inteligent”, care este o combinație a metodelor anterioare, sunt disponibile cu Backup4all.

FBackup vă permite să începeți backup-ul o dată sau să-l setați în anumite zile ale săptămânii, luni, pe ralanti sau de fiecare dată când un utilizator se conectează. Opțiunile avansate vă permit să setați o anumită dată și oră sau un model de repetare.

Funcția de filtrare vă permite să excludeți sau să includeți fișierele tastând extensii de fișiere sau selectând dintr-o listă derulantă. Dacă utilizați modul „simplu” pentru a crea backup, puteți aplica filtre simple, care includ documente, imagini, fișiere muzicale și video.

Programare FBackup

După ce definiți backup-ul, îl puteți extinde cu evenimente programate. Ele pot rula înainte sau după copiere de rezervă, deși nu puteți utiliza decât acțiunea de backup clar înainte. Acțiunile după backup pot fi „stand by”, „log off”, „hibernate” sau „shutdown”.

Sunt simple și nu sunt la fel de puternice precum opțiunile oferite de Cobian Backup.

Puteți utiliza criptarea Zip2.0, care nu vă poate proteja împotriva persoanelor cu acces la instrumente specializate de recuperare a parolelor. Singurul avantaj pe care îl are față de AES este că este compatibil cu aplicațiile terțe.

FBackup-backup în curs de execuție

Backup4all oferă, totuși, AES, pe lângă posibilitatea de a încărca backup-ul dvs. la mulți furnizori de cloud. De asemenea, folosește o copie de rezervă la nivel de bloc, care grăbește transferurile prin încărcarea doar a porțiunilor schimbate de fișiere și urmărește versiunile de fișiere. Puteți obține acele funcții și alte caracteristici cumpărând versiunea Professional pentru 49,99 USD.

Backup4all Standard vă va întoarce 39,99 USD, dar omite backup-ul cloud și criptarea din lista de funcții.

Am testat operațiunile sale de rezervă prin copierea de rezervă a unui folder de 2 GB. A fost rapid, dar cu 50 la sută mai lent decât Cobian Backup.

FBackup 7 oferă o experiență excelentă pentru utilizatori, caracteristici decente și pluginuri utile care vă ajută să creați backup. Acestea fiind spuse, este mai mult o vitrină pentru oferta premium a companiei, Backup4all, deoarece multe dintre opțiunile puternice sunt ascunse în spatele unui panou de plată. Cobian Backup oferă aceste caracteristici gratuit și este mai rapid, motiv pentru care FBackup ocupă locul doi.

Retrospectivă

Retrospect nu oferă o versiune gratuită, ci doar o probă. A început să facă copii de rezervă în 1989, deci nu are experiență, dar există lucruri care ar putea fi îmbunătățite. Cel mai evident exemplu este IU, care arată ca ceva de la sfârșitul secolului și face ca compania să pară că a rămas blocată în trecut.

UI se simte neplăcut deoarece necesită să efectuați mai mulți pași pentru a alege anumite dosare pe care doriți să le faceți backup. Acest lucru este în contrast puternic cu aplicațiile moderne care se simt intuitive și ușor de utilizat. Pictogramele din partea de sus a ferestrei principale sunt mici și trebuie să ghiciți care sunt funcțiile lor.

Meniul din stânga vă permite să efectuați backup, restaurați sau selectați alte opțiuni. Există un monitor de activitate, care arată operațiunea dvs. de rezervă când o accesați. Asta ar fi mai util în fereastra principală.

Retrospect funcționează pe Windows și macOS.

Folosind Retrospect

retrospectivă-ecran de bun venit

La crearea copiei de rezervă, puteți alege un volum întreg sau utilizați un singur clic pentru a permite Retrospect să creeze o copie de rezervă automat pentru dvs. Puteți selecta, de asemenea, anumite fișiere sau foldere, dar trebuie să parcurgeți câteva ferestre înainte de a le putea alege pe cele de care aveți nevoie.

retrospectivă-backup-expertul

retrospectivă-backup-avansat-mode

Puteți salva backup-ul pe bandă, ceea ce este util dacă trăiești în anii 70, unități optice sau amovibile, hard disk-uri pe computere sau rețele locale și stocare în cloud. Opțiunile cloud includ Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox sau spațiu de stocare local. De asemenea, poate face backup la mulți alți furnizori de cloud.

Pentru mai multe informații, citiți recenzia Backblaze B2 și recenzia Dropbox.

retrospectivă-nor-parteneri

Retrospect stochează copii de rezervă într-un „set de backup”, care este format dintr-una sau mai multe hard disk-uri. Puteți salva în mai multe seturi de rezervă pentru a vă crește nivelul de protecție. Pentru a accelera backup-urile ulterioare, se folosește o rezervă suplimentară.

Puteți programa atunci când aceste copii de rezervă sunt rulate cu planificatorul. Folosind-o, puteți seta o dată și o oră specifice, puteți face backup-urile să fie difuzate în anumite zile ale săptămânii sau să setați un interval de repetare.

După ce faceți acest lucru, puteți alege să comprimați backup-ul folosind algoritmul zip și să-l criptați. Retrospect utilizează mai multe metode de criptare. SimpleCrypt este rapid, dar nu este la fel de sigur ca DES. AES pe 128 de biți și 256 biți sunt mai sigure decât DES, dar va încetini backup-ul.

Retrospectul a durat 1 minut și 12 secunde pentru a crea o copie de rezervă a unui folder de test de 2 GB fără compresie și criptare.

Aceasta este media comparativ cu alte servicii.

Puteți selecta mai multe tipuri de fișiere, inclusiv muzică, documente Office, aplicații și imagini. În afară de acestea, puteți eticheta manual folderele și fișierele pe care doriți să le faceți backup.

Retrospect nu poate seta astfel de evenimente de pre-copie sau post-rezervă, dar puteți crea și programa scripturi pentru a efectua operațiuni de rezervă, duplicare, arhivare, restaurare și alte operații.

Aplicația are o setare interesantă numită „politica de gestionare a discului de rezervă”. Cu funcția activată, Retrospect solicită un disc nou dacă discul de destinație devine complet, păstrează doar ultimele copii de rezervă sau păstrează copii de rezervă conform politicii definite de Retrospect.

Pentru a vă proteja în continuare împotriva pierderii de spațiu pe disc, puteți utiliza o copie de rezervă proactivă, care vă poate ajusta programul de rezervă pe baza parametrilor definiți.

Privind înapoi la retrospectivă

Puteți beneficia de funcțiile Retrospect fără a plăti nimic timp de 45 de zile, care este durata procesului. După ce expiră, va trebui să cumpărați una dintre licențe. Licența personală, care este o opțiune bună pentru calculatoarele de acasă, se numește Solo și costă 67,05 USD.

Retrospect are multe caracteristici, inclusiv backup la cloud, diverși algoritmi de criptare, backup proactiv și seturi de backup. Totuși, nu este ieftin și experiența utilizatorului este subpar, pentru a spune cel puțin.

Bvckup 2

Ca și selecția noastră de top, Bvckup este o aplicație Windows care a fost dezvoltată de un singur autor. Spre deosebire de Cobian Backup, acesta nu este gratuit și nu oferă la fel de mult.

bvckup2-ecran de bun venit

Când porniți Bvckup, veți vedea ecranul de bun venit. Are un design minimalist și ascunde opțiuni, astfel încât nu-i copleșește pe utilizatori. Este clar și ușor de folosit, dar drab. Puteți alege un folder sau unitate pentru sursa și destinația copiei de rezervă.

bvckup2-nou-copie de rezervă

Puteți copia fișierele în întregime sau puteți utiliza copiere delta, care creează copii de rezervă incrementale. Copierea Delta este mai rapidă, deoarece fișierele sunt scanate pentru modificări și sunt copiate doar părțile modificate. În caz contrar, puteți copia fișierele în întregime, ceea ce reduce la minimum riscul de pierdere a datelor.

Bvckup oferă un programator, deci nu trebuie să rulați copii de rezervă manual. Puteți programa data și ora și puteți seta intervalul după care se execută din nou sarcinile de rezervă. De exemplu, îl puteți seta la fiecare șase ore, zile, săptămâni sau luni.

Puteți, de asemenea, să o setați pentru a rula backup când fișierele sau folderele sunt modificate. Deoarece acest lucru poate face ca backup-urile să funcționeze tot timpul, puteți seta intervalul minim între copii de rezervă să fie în ore, minute sau secunde.

bvckup2-backup-list

Compresia și criptarea nu sunt disponibile sau planificate. Cu toate acestea, puteți seta evenimente, folosind comenzi de pre-copie de rezervă și post-backup. Acestea fiind spuse, le puteți seta doar manual, ceea ce înseamnă că trebuie să le tastați. Veți găsi lista comenzilor pe care le puteți utiliza pe site-ul de asistență.

Bvckup 2 a durat doar 30 de secunde pentru a crea o copie de rezervă folosind folderul nostru de teste, ceea ce îl face cel mai rapid din această listă.

Bvckup 2 Trial

Nu există o versiune gratuită, dar există un proces de 14 zile. După ce se termină, trebuie să cumpărați o licență. Aveți două opțiuni: personale sau profesionale.

Personalul costă 19,95 USD și oferă asistență de bază pentru e-mail, actualizări de întreținere și prețuri reduse începând cu a doua licență.

Vârfuri profesionale care, cu asistență tehnică prioritară, suport pentru rularea în modul de service și asistență pentru familia de sisteme de operare Windows Server. Costă 39,95 USD. Dacă primiți un pachet de două sau cinci pachete de licențe, beneficiați de o reducere.

Aplicația este ușoară și o alegere solidă pentru cei care trebuie să creeze copii de rezervă rapide, fără multe opțiuni. Nu există algoritmi de compresie sau de securitate, deci trebuie să mergeți cu un alt program dacă aveți nevoie de ele. Deși prețul nu este abrupt, Bvckup nu este nici cea mai bună valoare, nici atunci când iei în considerare ceea ce oferă.

Gânduri finale

Aplicațiile offline au avantajul lor asupra serviciilor cloud, inclusiv crearea de backup mai rapidă și taxele de licență unice. Acestea fiind spuse, folosirea norului oferă mai multe niveluri de protecție, deoarece furnizorii de cloud păstrează datele dvs. în mai multe locații pentru redundanță și vă permit să accesați-le din mai multe aplicații.

Unele aplicații offline utilizează stocarea cloud în acest scop și prezintă o combinație interesantă. Totuși, va trebui să plătiți pentru două servicii.

Am făcut din Cobian Backup 11 alegerea noastră de top pentru că este gratuit, puternic și sigur. FBackup este o alegere excelentă, de asemenea, dacă aveți nevoie de o soluție gratuită care să fie mai ușor de utilizat. Retrospect și Bvckup 2 necesită să cumpărați o licență. Prima este mai scumpă, dar oferă mai multe funcții, deși cu o interfață slabă. Acesta din urmă nu este la fel de puternic sau scump, dar este mai ușor de utilizat.

Dacă aveți nevoie de o alternativă și executați Windows XP sau Linux, consultați Areca. Pentru o soluție robustă care nu oferă nici o versiune gratuită sau versiune gratuită și funcționează pe fiecare sistem de operare Windows principal, luați în considerare CyberLink PowerBackup.

Ce părere aveți despre serviciile de rezervă offline? Ai vre-un favorit? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map