Cel mai bun software de recuperare foto: Cum să recuperați fotografiile pierdute pe computer

Indiferent dacă un album care comemorează o vacanță în familie, un selfie perfect pozitiv sau o lovitură compromițătoare a unui politician înstărit, fotografiile au valoare. În timp ce stocarea lor digitală a revoluționat capacitatea noastră de a ne proteja fotografiile de ravagiile timpului, accidente se pot întâmpla în continuare.


Când aveți sute sau mii de fotografii stocate pe hard disk, este o problemă relativ simplă să ștergeți una fără să vă gândiți. De asemenea, nu ați auzit să formatați accidental o partiție, pierzând totul pe ea.

În plus, hard disk-urile, în special HDD-urile, au o mulțime de piese mobile care sunt predispuse la defecțiuni. Aceasta duce la corupție care poate face ca fișierele imagine să nu poată fi vizualizate. Probleme similare pot apărea cu camerele digitale, cardurile SD, unitățile USB și alte locuri în care este posibil să aveți fotografii stocate.

Restaurarea fotografiilor pierdute

Vestea bună este că de multe ori ștergerea fișierelor de pe hard disk nu le șterge cu adevărat, iar corupțiile fișierelor nu sunt întotdeauna o cauză pierdută. Vestea proastă este că magazinele de reparații de calculatoare aduc adesea mult mai mult pentru a recupera fișiere șterse, inclusiv fotografii. Cealaltă veste bună este că, cu software-ul potrivit, puteți face același lucru pentru mult mai puțin.

În acest ghid, vom lua în considerare câteva dintre opțiunile de recuperare a software-ului foto disponibile pentru dvs. și vă vom arăta cât de ușor poate fi procesul, folosind Recuperare foto stelară și PhotoRec și ca exemple.

Înainte de a aborda recuperarea software, vom arunca mai întâi o privire asupra modului în care puteți recupera fișierele folosind spațiul de stocare cloud sau backup online, deoarece, dacă utilizați unul dintre aceste instrumente, există șanse mari ca fotografiile pierdute să fie la doar un clic sau două. De asemenea, dacă doriți doar să recuperați fișierele obișnuite, asigurați-vă că consultați cele mai bune recenzii ale noastre despre software de recuperare a datelor.

Recuperarea fotografiilor șterse din cloud

Dacă ai folosit telefonul tău Android pentru a fotografia fotografia pierdută și s-a întâmplat că ai activat încărcarea automată pe Google Drive, vei avea noroc. Utilizatorii Android obțin automat 15 GB de spațiu de stocare gratuit, care acoperă și Google Photos. Accesați drive.google.com și faceți clic pe fila Google Photos din stânga pentru a accesa fotografiile încărcate de pe smartphone sau tabletă.

Dacă nu ați configurat Google Photos sau nu ați fotografiat fotografiile de pe o cameră digitală, această metodă de recuperare, evident, nu va fi de folos. Vă puteți proteja de ștergeri viitoare deschizând aplicația Google Photos pe smartphone, accesând setările și activând „copie de rezervă & sincronizare.“

Pentru utilizatorii de iPhone, Apple iCloud poate fi, de asemenea, utilizat pentru a recupera fotografiile șterse, dacă aveți prevederea de a configura încărcări automate. Cu iCloud, cu toate acestea, sunteți limitat la 5 GB spațiu de stocare gratuit. În ambele cazuri – Google Drive sau iCloud – spațiul dvs. de stocare este probabil să se epuizeze.

Deși acum nu vă va ajuta să recuperați fotografiile, am creat o listă cu cele mai bune spații de stocare în cloud pentru fotografii dacă ați găsit spațiul gratuit de stocare pe care îl primiți cu Google Drive sau iCloud doar nu este suficient. Există câteva opțiuni alternative excelente, inclusiv Sync.com super sigur, dacă vă temeți că spionii NSA își bat joc de selfie-uri (citiți recenzia noastră completă Sync.com pentru a afla de ce ne place atât de mult).

Un pariu mai bun decât stocarea în cloud pentru a recupera fotografiile șterse de pe hard disk-ul computerului este recuperarea lor dintr-o soluție de backup online. Dacă nu aveți clar diferența dintre spațiul de stocare în cloud și backup online, ghidul nostru pentru cea mai bună copie de rezervă online ar trebui să vă ajute.

Cazul pentru backup

Avantajul backup-ului online prin stocarea în cloud este că backup-ul online poate fi utilizat pentru a face backup automat al fotografiilor stocate pe computer, indiferent de locul în care se află acele fotografii în sistemul dvs. de fișiere. De obicei, stocarea în cloud necesită mutarea lor într-un folder de sincronizare, ceea ce face ușor să treceți cu vederea fotografiile.

Furnizorul de backup online IDrive este perfect pentru protecția împotriva ștergerilor accidentale de fișiere, deoarece chiar și atunci când un fișier este șters de pe computer, acesta rămâne pe serverul IDrive până când îl ștergeți manual acolo sau rulați un proces de curățare a arhivei. După cum puteți citi în analiza noastră IDrive, serviciul numește această metodă de recuperare a fișierelor șterse „arhivare adevărată” și este ceva ce nu veți obține cu multe alte backup-uri online populare, inclusiv Backblaze și Carbonite.

Alte servicii păstrează fișierele șterse, dar numai pentru o perioadă limitată de timp.

ServiceService TypeDetected File Retention
Google DriveStocare in cloudPe termen nelimitat
icloudStocare in cloud30 de zile
Sync.comStocare in cloudPe termen nelimitat
dropboxStocare in cloud30 de zile
OneDriveStocare in cloud30 de zile
Eu conducBackup onlinePe termen nelimitat
BackblazeBackup online30 de zile
carboniteBackup online60 de zile
Copiere de rezervă CloudBBackup onlinePe termen nelimitat
SpiderOak ONEBackup onlinePe termen nelimitat

Atât serviciile de stocare în cloud cât și serviciile de backup online încorporează de obicei și o caracteristică numită variantă. Cu versiunea, puteți reveni la stările anterioare de fișier cu o ușurință relativă. Deși deseori asociem versiunea cu modificările nedorite ale fișierului, dar poate fi folosit pentru a repara corupțiile fișierului – inclusiv corupția fișierului de imagine.

De fapt, varianta este o modalitate excelentă de a te îndepărta de ransomware, un tip de cybercrime care folosește corupția fișierelor ca mijloc de constrângere. Pur și simplu ștergeți malware-ul care a cauzat problema și restaurați versiunea anterioară.

Procesul de restaurare a unui fișier imagine anterior este de obicei relativ simplu. Cu Sync.com, de exemplu, este doar o chestiune de a vă conecta în browser, faceți clic dreapta pe imagine și selectarea „istoricul vizualizării”. Găsiți și marcați fișierul în care doriți să reveniți și faceți clic pe butonul care citește, „restaurați selectat”.

În timp ce majoritatea serviciilor de stocare în cloud și de backup online oferă o versiune de fișiere, câte și cât timp se păstrează versiunile este o altă problemă.

Politica de evaluare a serviciilor
Eu conducPăstrează 10 versiuni anterioare ale oricărui fișier
BackblazePăstrează toate versiunile din ultimele 30 de zile
carbonitePăstrează cel puțin trei versiuni indiferent de vârstă și alte versiuni de până la trei luni
Sync.comVersiune nelimitată (cont Pro)
dropboxPăstrează toate versiunile din ultimele 30 de zile

Pentru când nu ați făcut backup: software de recuperare foto

Spațiul de stocare în cloud și backup-ul online fac ca recuperarea fotografiilor șterse să fie relativ simplă, până la un moment dat. În continuare, dacă citiți acest articol, există șanse mari să nu fiți implementat una dintre aceste soluții.

După cum am remarcat la începutul acestui articol, există o gamă întreagă de programe destinate să recupereze fișierele cu imagini șterse și chiar să repare cele corupte. Veți găsi câteva opțiuni gratuite, open-source și câteva opțiuni de licenție disponibile, fiecare cu diferite grade de performanță, funcții și experiență pentru utilizatori.

Uneltele care ne plac aici la Cloudwards.net includ Recuperare foto stelară, Recuperare foto Remo, PhotoRec, Recuperare Pandora și PhotoRescue 3.

Pentru restul acestui ghid, vă vom prezenta prin utilizarea a două dintre aceste servicii. Primul este PhotoRec, pe care l-am ales pentru că este una dintre cele mai bune opțiuni gratuite, open-source disponibile. Al doilea este Stellar Photo Recovery, pe care l-am ales pentru caracteristicile sale și faptul că favoritul brandului Stellar în rândul profesioniștilor din magazinele IT.

Recuperarea fotografiilor cu PhotoRec

PhotoRec este unul dintre cele mai bune instrumente de recuperare gratuite pe care le puteți obține datorită capacității sale de a recupera sute de tipuri de fișiere diferite (nu doar fotografii). Poate recupera fotografiile de pe hard disk, unități USB și chiar camera digitală. Unul dintre avantajele PhotoRec este că este rapid, ignorând sistemul de fișiere și vizând doar datele de bază.

Această abordare permite, de asemenea, PhotoRec să acceseze fotografii chiar dacă sistemul de fișiere al computerului este deteriorat și îi permite să recupereze fotografii de la orice dispozitiv, indiferent de tipul său de sistem de fișiere..

Marea problemă cu PhotoRec este că nu utilizează o GUI: este un instrument pentru linia de comandă. Acest lucru înseamnă că va trebui să fiți confortabil cu un pic mai puțin de mână decât veți obține cu majoritatea soluțiilor software moderne.

Puteți instala PhotoRec împreună cu TestDisk, un instrument de recuperare a datelor mai complet, accesând cgsecurity.org (numit după autorul ambelor programe, Christophe Grenier).

Odată descărcat și extras, va trebui să faceți clic pe fișierul de aplicație PhotoRec pentru a-l rula.

Aceasta va deschide interfața liniei de comandă. Poate părea un pic înfricoșător, dar chiar nu este greu de folosit. Începeți să utilizați tastele săgeată de la tastatură pentru a evidenția partiția pe care doriți să o scanați sau întreaga unitate fizică. Apoi evidențiați „continua” și apăsați Enter.

În continuare, va trebui să alegeți să rulați scanarea împotriva sistemului de fișiere sau a discului de bază. După ce ați făcut alegerea, asigurați-vă că „căutare” este evidențiată mai jos și atingeți din nou.

Următorul pas este să alegeți să scanați doar spațiul liber sau întreaga partiție. Dacă nu căutați doar fișiere șterse, trebuie doar să scanați spațiul liber. În caz contrar, veți returna fișierele care nu sunt șterse, iar procesul va dura mai mult.

În cele din urmă, va trebui să alegeți un loc pentru salvarea fișierelor recuperate.

Apăsați „c” odată ce v-ați așezat pe un director pentru a arunca fișierele dvs. și scanarea va începe să funcționeze. Interfața liniei de comandă vă va ține la curent cu progresul pe măsură ce rulează.

După ce ați terminat, navigați în directorul pe care l-ați indicat pentru recuperare, iar fotografiile dvs. ar trebui să fie acolo.

PhotoRec face treaba și este gratuită, dar dacă căutați o experiență mai completă, poate doriți să căutați în altă parte. Pe lângă faptul că se bazează pe o interfață din linia de comandă, PhotoRec nu vă permite să previzualizați fișierele înainte de a le recupera și nu va repara fișierele foto corupte. Există multe opțiuni grozave, dacă nu vă gândiți să cheltuiți un pic de bani, una dintre cele mai bune fiind Recuperarea foto stelară.

Recuperarea fotografiilor cu recuperare foto stelară

Recuperarea foto stelară nu este gratuită, dar cel puțin puteți descărca software-ul gratuit și rulați o scanare pentru a vă asigura că fișierele dvs. pot fi recuperate mai întâi. În acest fel, nu veți termina să plătiți pentru ceva care nu va funcționa pentru dvs., ceea ce îngreunează frustrarea de a vă pierde fotografiile în primul rând..

Pe lângă imagini, Photo Recovery poate fi folosit și pentru recuperarea fișierelor video și audio. Dacă doriți o soluție de recuperare a fișierelor mai flexibilă, Stellar pune la dispoziție și unul dintre cele mai bune instrumente de recuperare a datelor disponibile, despre care puteți citi în recenzia noastră pentru recuperare de date stelară.

Pentru a începe cu Stellar Photo Recovery, mai întâi va trebui să descărcați software-ul de recuperare corect pentru computer. Clienții sunt disponibili atât pentru Windows cât și pentru Mac și există două versiuni diferite disponibile pentru fiecare sistem de operare: standard și profesional.

Mergeți cu versiunea standard dacă trebuie doar să recuperați fișierele media șterse accidental. Dacă aveți fișiere corupte pe care doriți să le reparați, veți avea nevoie de profesioniști.

Toate versiunile pot fi utilizate pentru a recupera fișierele din sistemul dvs. de fișiere, hard disk-uri formatate, camere digitale, dispozitive de stocare externe, carduri de memorie și unități flash. Peste 100 de formate multimedia diferite sunt acceptate.

Instalarea durează doar câteva minute. Odată ce software-ul este în funcțiune, faceți clic pe albastru „recupera fotografie, audio & buton video ”pentru a începe.

Pe ecranul următor, va trebui să alegeți o partiție pentru a scana. Dacă partiția dvs. a fost ștersă sau formatată din greșeală, puteți rula o scanare pe întregul disc pentru a recupera fișierele media.

Faceți selecția dvs. și faceți clic pe butonul „scanare”. Scanele rulează relativ rapid chiar și pe hard disk-uri mari, deoarece programul caută doar fișiere media. După finalizare, veți putea răsfoi și previzualiza toate fișierele recuperate.

Rețineți că aplicația va afișa, de asemenea, fișiere care nu sunt șterse. Dacă doriți să restrângeți rezultatele doar la cele șterse, faceți clic pe fila „Lista ștersă”. De acolo, puteți alege să recuperați anumite fișiere sau toate fișierele. După ce ați făcut alegerile, faceți clic pe butonul „recupera” vă va permite să le salvați într-o locație de pe unitatea de disc.

Acest lucru este într-adevăr. Aplicația Recuperare foto stelară nu este la fel de plăcută de privit ca instrumentul de recuperare a datelor stelare mai complet, dar este cu siguranță mai ușor de utilizat decât PhotoRec.

Gânduri finale

Cel mai bun mijloc de a preveni pierderea fotografiilor prin ștergere accidentală, corupție de fișiere și partiționare pe disc este să vă asigurați că aveți colecția dvs. în siguranță stocată în cloud, fie folosind un instrument de stocare în cloud precum Sync.com sau Google Drive sau, de preferință, un instrument de backup online precum Backblaze, IDrive sau Carbonite.

Cu toate acestea, în timp ce suntem susținători puternici ai norului aici, la Cloudwards.net, știm, de asemenea, cât de ușor este să te preocupe să te pregătești pentru recuperarea în caz de dezastre în favoarea Netflix și să te urmezi pe social media.

Pentru acele ocazii în care nu aveți copie de rezervă, o serie de instrumente excelente de recuperare sunt capabile să reconstruiască fotografiile pierdute. În timp ce Stellar Photo Recovery și PhotoRec sunt două dintre opțiunile preferate, cu siguranță nu sunt singurele.

Ne-ar plăcea să auzim propriile opinii cu privire la cele mai bune opțiuni de recuperare foto în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map