Cel mai bun software de desen din 2020: Adobe CC, Corel și altele

A fi artist obișnuia să însemne că transporta pânze, creioane și vopsele oriunde ai vrea să desenezi. Astăzi, este nevoie doar de un computer și de cel mai bun program de artă pentru tipul de artă pe care doriți să îl creați.


Există zeci de programe din care puteți alege, de la instrumente software de desen gratuit la apartamente plătite, care vă permit, de asemenea, să faceți mai mult cu arta dvs. odată ce ați creat-o. Aceste programe au, de asemenea, diferite niveluri de complexitate și funcții suplimentare, precum backup-uri.

Dacă sunteți curioși despre cea mai bună alegere generală, am ales Creative Creative Adobe, deoarece veți avea acces la Photoshop și Illustrator, precum și la restul suitei de programe Adobe. Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre Adobe CC și restul selecției noastre.

Ce face cea mai bună piesă de desenare a software-ului?

Atunci când alegem cel mai bun software de desen, ne-am uitat la opțiuni care nu au fost prea abrupte dintr-o curbă de învățare și care au fost bine acceptate, ceea ce înseamnă că există comunități în jurul lor. De asemenea, am analizat caracteristicile unice de personalizare, cum ar fi instrumentele de amestecare a vopselei și periajul îmbunătățit pentru GPU.

De asemenea, punem un accent puternic pe perii. Pensulele implicite din orice program de artă nu sunt întotdeauna potrivite tuturor și, prin urmare, am dorit să ne asigurăm că aveți o selecție vastă de perii sau posibilitatea de a crea sau de a adăuga perii suplimentare.

În cele din urmă, am vrut să ne asigurăm că prețul este rezonabil pentru software. Deși nu toate opțiunile din lista noastră sunt gratuite, ele sunt opțiuni populare printre artiști profesioniști și sunt concepute pentru a face parte dintr-un flux de lucru profesional.

Cel mai bun software de desen: Cloud Creative de Adobe

Suita de instrumente Adobe a fost standardul pentru manipularea, desenarea și vopsirea fotografiei de mult timp, atât de mult încât termenul de transmitere a unei fotografii false, așa cum este real, este cunoscut în mod obișnuit ca „photoshopping”. Programe precum Photoshop și Illustrator sunt folosite de artiști profesioniști, studenți și amatori deopotrivă pentru a crea totul, de la tablouri la cărți poștale.

Creative Cloud este un serviciu de abonament pe care îl puteți achiziționa cu cel puțin 52,99 USD pe lună pentru planul anual sau 79,49 USD dacă doriți să mergeți lunar în lună. De asemenea, puteți amesteca și potrivi aplicații sau puteți plăti doar una câte una, dacă nu aveți nevoie de toate. Fiecare pachet vine cu stocare în cloud, de la 20 GB până la 100 GB.

Dacă nu aveți întotdeauna acces la internet sau preferați să vă salvați fișierele în mai multe locuri, aruncați o privire la cel mai de încredere ghid al nostru de disc extern. 

Instrumentele de ilustrare și desen Adobe includ Photoshop și Illustrator, precum și Portfolio și Behance, care sunt utilizate pentru a vă arăta opera și pentru a descoperi lucrările altor artiști. Adobe face ușor utilizarea software-ului său pentru întregul proces, de la creație la prezentare.

Photoshop-principal

Photoshop în sine poate fi descurajant la început dacă provin dintr-un program cu mai puține funcții, cum ar fi Autodesk SketchBook. Din fericire, Photoshop are urmări imense și există nenumărate tutoriale YouTube atât de la Adobe, cât și de la alți utilizatori Photoshop.

Deoarece Photoshop este proiectat pentru desen și vopsire, pe lângă editare foto, puteți conecta o tabletă de desen și un stilou pentru o mai mare precizie și sensibilitate la presiune. De asemenea, puteți utiliza accelerația GPU pentru a reduce întârzierile în loviturile mari ale periei.

illustrator3d

Illustrator este un instrument de design vectorial care poate fi utilizat pentru crearea de imagini frumoase, cărți poștale, granițe complexe, scrisori și multe altele. Illustrator arată foarte asemănător cu Photoshop, prin faptul că periile și alte instrumente sunt în stânga și straturile sunt în dreapta. Bara de meniu conține setări pentru a manipula imaginile pe care le-ați creat, inclusiv crearea lor 3D sau denaturarea acestora.

Integrare prin Adobe Creative Cloud

Un alt beneficiu major al suitei Creative Cloud este că aplicațiile sale funcționează între ele, permițându-vă să lucrați la proiecte din mai multe programe diferite. Acest lucru vă deschide fluxul de lucru, astfel încât să nu fie necesar să utilizați programe care pot fi incompatibile sau dificil de a lucra împreună.

În general, CC-ul Adobe este un set de aplicații puternic care vă permite să faceți totul, de la editarea fișierelor video mari până la crearea de carduri de vacanță pentru prieteni și familie. Posibilitatea de a lucra perfect la un proiect între mai multe aplicații este unică datorită selecției vaste de programe Adobe.

Deși Adobe CC este excelent pentru creatori, există două contrari pe care ar trebui să le iei în considerare. În primul rând, există o curbă de învățare pentru programe precum Photoshop, deoarece există o mulțime de funcții. Există, de asemenea, o mulțime de servicii și programe suplimentare care vin cu aproape fiecare pachet Creative Cloud.

Dacă doriți să aflați un pic mai multe despre Creative Cloud și editarea video, consultați recenzia noastră Adobe Premiere Pro CC.

Cel mai bun software de pictură: Corel Painter

Corel Painter ar putea arăta ca software-ul de artă obișnuit la prima vedere, dar este un refugiu pentru cei care încearcă să adauge funcții de pictură îmbunătățite la fluxul de lucru. Deși costul de 429 USD este abrupt, Corel Painter are multe funcții puternice pe care nu le veți găsi nicăieri în altă parte.

-principal corel

Spre deosebire de alte programe de artă, Corel vă permite să personalizați aproape fiecare aspect al panzei sau al picturii dvs. pentru a-l face să se comporte ca adevăratul lucru. Indiferent dacă utilizați ulei, acrilic sau ceva intermediar, veți putea picta într-un mod care să imite modul în care comportamentul ales s-ar comporta pe pânza dvs..

Corel vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a alege textura și comportamentul pânzei pentru a se potrivi cu mediul pe care îl utilizați, astfel încât dacă doriți să utilizați acuarelă, de exemplu, puteți utiliza același tip de hârtie cu care ați folosi de fapt acuarelă tradițională De asemenea, puteți uda și usca pânza, culoare difuză și multe altele.

Ecranul principal pe care l-ați primit după ce ați selectat setările panza arată similar cu alte programe de artă, deși bara de meniu are opțiuni specifice pictării. Există câteva caracteristici unice în meniu care vă permit să adăugați tipuri de straturi specifice, cum ar fi un strat gros de vopsea sau un strat de acuarelă. Acestea vă permit să aveți un control mai realist al periilor.

Folosirea periilor Corel Painter

Periile în sine sunt separate de tipul de vopsea pe care îl folosesc. De exemplu, uleiurile, acrilicele și amestecurile sunt grupate convenabil pentru a ușor accesa ceea ce aveți nevoie. De asemenea, puteți adăuga cu ușurință perii din meniul periei și puteți utiliza sensibilitatea la presiune cu tableta de desen.

-perii Corel

Un alt beneficiu al Corel Painter este creșterile de perii îmbunătățite cu GPU. Acest lucru previne – sau micșorează mult – orice decalaj cauzat de lovituri largi cu o perie mare, făcând semnele mai precise și permițându-vă să pictați fără întreruperi.

În general, dacă sunteți un pictor profesionist și doriți să vă mutați pe suporturi digitale sau într-un alt program software, veți dori să încercați Corel Painter. Personalizarea periei și a pânzelor fac ca Corel Painter să merite un aspect. Pentru a afla mai multe despre software-ul Corel, consultați recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate.

Cel mai bun software gratuit de desen: Inkscape

Inkscape-principal

Inkscape este un instrument vectorial care rivalizează cu Adobe Illustrator în funcții și este un concurent serios dacă nu căutați toate instrumentele și serviciile suplimentare care vin cu Creative Cloud. Partea cea mai bună este că este complet gratuită.

Cu Inkscape, puteți face toate aceleași lucrări de proiectare, scrisori și transformări pe care v-ați aștepta de la orice instrument costisitor de design vectorial. Inkscape este compatibil cu mai multe formate și vă puteți transforma design-urile cu efecte 3D, filtre, pixelare, estompare și multe altele. Practic, puteți face aproape orice cu Inkscape pe care îl puteți face cu Illustrator sau orice alt instrument vectorial.

Inkscape-filtre

Deoarece Inkscape este gratuit, este un instrument excelent pentru cineva care este curios despre designul vectorial sau pentru cineva care dorește să creeze modele pentru ceva precum un site web la cerere. Este, de asemenea, excelent pentru cineva nou în design vectorial, care poate dori să devină priceput înainte de a face saltul la instrumente precum Illustrator, din cauza cât de asemănătoare sunt.

Inkscape are o comunitate în plină expansiune, cu pagini și pagini de tutoriale pe site-uri web precum YouTube pentru a crea totul, de la grafică de fundal la logo-uri. Nu veți avea nicio problemă în ceea ce privește caracteristicile Inkscape.

Cel mai bun software de desen pentru Windows: Autodesk SketchBook

Sketchbook

Autodesk SketchBook este unul dintre cele mai de bază programe de desen disponibile. Aveți o bara de instrumente plutitoare în partea de sus pentru lucruri precum rigle, oglindirea și găleata de vopsea. În colțul din stânga jos, veți găsi ceea ce Autodesk numește un „dig de lagună”. Acest lucru vă permite să țineți stylusul pe una dintre pictograme, care apoi se extinde într-un meniu mai mare.

Deși docurile de mai sus sunt activate în mod implicit, le puteți ascunde sau chiar puteți activa diferite docuri. Dock-ul bibliotecii Copic este unul dintre docurile suplimentare și vă oferă acces rapid la perii Copic, pentru cei care se bucură de utilizarea markerilor tradiționali Copic.

docuri-schițe

Cu Sketchbook, puteți descărca perii suplimentare, dacă pensulele implicite nu sunt suficiente. Periile pot fi, de asemenea, personalizate puternic cu butonul proprietăților periei de pe docul periei. Acest lucru vă permite să schimbați, printre altele, sensibilitatea la presiune, opacitatea și distanțarea periilor.

Datorită simplității Sketchbook, oricine poate să-l ridice și să știe destul de multe despre el în câteva minute. Este perfect pentru cineva care abia încearcă să deseneze sau pentru cineva care dorește să imite simplitatea suporturilor tradiționale.

Deși Sketchbook poate fi simplu, nu există nicio limită la numărul de straturi pe care le puteți crea în Windows. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru artiștii care doresc un program de desen simplu, dar totuși vor să poată crea artă complexă cu multe straturi.

Puteți descărca Sketchbook din magazinul de aplicații Windows 10 sau direct de pe site-ul web. Spre deosebire de versiunile anterioare, acum îl puteți folosi atât cât doriți gratuit.

Cel mai bun software de desen pentru Mac: Krita

Krita-principal

Krita este un instrument de desen gratuit, care este conceput pentru a aduce instrumente profesionale de artă digitală tuturor. Aspectul necesită un pic de obișnuință. Acestea fiind spuse, există o mulțime de funcții puternice care fac din Krita nu numai o alegere excelentă pentru cineva care caută un program de artă gratuit pentru Mac-ul său, ci și pentru oricine dorește un program solid de artă în general.

Când deschideți Krita, veți observa câteva instrumente vectoriale din stânga, precum și perii standard în partea dreaptă jos. Krita acceptă sensibilitatea la presiune pentru desenarea tabletelor, ceea ce îl face programul perfect de artă pentru orice, de la crearea de logo-uri până la animație. YouTube este plin de tutoriale care acoperă fiecare aspect al Krita, care atenuează o parte din curba de învățare.

Krita nu vine cu o mulțime de perii pentru a începe, dar puteți personaliza presetările pentru perii și adăugați pensule suplimentare dacă nu găsiți ceea ce aveți nevoie. Krita include, de asemenea, câteva instrumente convenabile care vă permit să folosiți orice perie pentru a lumina, arde și pentru a regla fin culoarea muncii dvs..

Deși Krita este proiectat să fie un program de desen și pictură, abilitatea de a atinge culoarea, saturația și luminozitatea îl fac un editor foto decent într-un vârf.

Krita-animație

Krita vă permite, de asemenea, să redau animații. Acest lucru îl face un instrument de animație gratuit superb, cimentându-l ca un jack al tuturor meseriilor pentru artiștii care creează mai multe tipuri de conținut.

În general, dacă sunteți un artist care folosește un Mac – sau chiar un computer, pentru asta – Krita este o opțiune serioasă de luat în considerare atunci când selectați un program de artă digitală.

Gânduri finale

Există o mulțime de programe de artă diferite, care se potrivesc cu tot felul de artiști, indiferent dacă sunteți la buget sau doriți fiecare caracteristică posibilă dintr-un program de artă. Totuși, acest lucru nu înseamnă că toate sunt grozave.

Opțiunile de pe această listă sunt unele dintre cele mai populare programe de artă digitală, datorită versatilității lor, funcțiilor și comunităților vaste care oferă tutoriale, pensule personalizate și sfaturi în timp ce vă stăpâniți noul instrument.

Când vine vorba de cea mai bună opțiune absolută, a trebuit să alegem Creative Creative Adobe datorită actualizărilor sale continue, integrării, suportului și stocării în cloud. Posibilitatea de a crea un proiect într-un singur program și de a lucra la el în mai multe produse Adobe este o caracteristică neprețuită care nu se găsește în altă parte, ceea ce face dificil de bătut.

Ce părere aveți despre Adobe CC? Integrarea merită pentru dvs. lunar sau anual, sau preferați să folosiți un program diferit din listă? Spuneți-ne în comentarii. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me