Cel mai bun client de transfer de fișiere 2020: FTP, WebDAV și Cloud Explorers

Dacă azi căutați cei mai buni clienți de transfer de fișiere de pe piață, ați ajuns la locul potrivit. Mai jos, detaliem alegerile noastre pentru încărcarea și descărcarea fișierelor în vrac între computerele locale și serverele cloud.


Cunoscute în mod tradițional ca clienți FTP, unele opțiuni software de astăzi s-au îndepărtat mult de acel protocol timpuriu pentru a sprijini nu numai FTPS și SFTP, ci conexiunile WebDAV și API la serviciile cloud precum Amazon S3, Google Cloud și Rackspace Cloud Files. Pe lângă mutarea fișierelor, cei mai buni clienți oferă și o gamă de funcții, de la comparații de directoare la criptare de fișiere.

Deși serviciul nostru preferat în general este popularul – și gratuit – Cyberduck, pentru cei cu bani puțini de cheltuit, CloudBerry Explorer Pro oferă o gamă și mai mare de funcții și o experiență de utilizator mai satisfăcătoare. Vom vorbi despre ambele într-un minut. În primul rând, să vorbim despre protocoalele de transfer de fișiere în general și aruncăm o privire la modul în care am făcut selecțiile noastre.

Ce este FTP, Oricum?

Cheia pentru a înțelege ce este FTP se află în inițialele, care reprezintă „protocol de transport de fișiere”. Este un protocol de comunicare utilizat frecvent sau un set de reguli pe care calculatoarele le folosesc pentru a comunica între ele printr-o rețea TC / ICP (cum ar fi internetul).

În comunicațiile FTP, există două puncte finale: un server FTP și un computer client. Serverul ascultă cererile de conexiune în timp ce clientul inițiază conexiunea. Odată ce conexiunea este stabilită, clientul poate încărca fișiere pe server, descărca fișiere din acesta și efectua diferite alte operații, cum ar fi ștergerea și mutarea fișierelor în jurul.

În timp ce clienții menționați în acest articol sunt adesea numiți clienți FTP, FTP este de fapt depășit, în principal pentru că trimite date în text simplu. Aceasta a fost o idee proastă în anii 80 și este o idee mult mai proastă astăzi, având în vedere cât de sofisticată a devenit criminalitatea informatică. Ca atare, este mai probabil să utilizați unul dintre cele două protocoale conexe, FTPS sau SFTP.

Diferența dintre FTPS și SFTP

FTPS și SFTP sunt protocoale de comunicare mai sigure decât FTP, criptând atât datele transmise, cât și datele de acreditare (nume de utilizator și parolă) utilizate pentru deschiderea canalelor de comunicare..

FTPS a fost dezvoltat mai întâi, în principal ca răspuns la cerințe de reglementare mai mari privind securitatea datelor, datorită actelor precum HIPAA. Practic, este FTP, dar cu criptare SSL pentru a proteja datele mutate într-o rețea TC / ICP. SFTP, deși frecvent confundat cu FTPS, este un protocol complet diferit, bazat pe un shell securizat (SSH).

De asemenea, puteți auzi FTPS numit „FTP peste SSL” și SFTP numit „FTP peste SSH”.

Între FTPS și SFTP, acesta din urmă este considerat mai ușor de implementat. Motivul pentru aceasta este că necesită deschiderea unui singur port pentru a putea transmite continuu datele printr-un firewall.

Cu FTPS, pe de altă parte, de fiecare dată când se primește un apel de solicitare a transferului de fișiere, trebuie deschis un port suplimentar. În loc să fii mai sigur, faptul că trebuie să deschizi mai multe porturi pentru comunicații poate reprezenta de fapt un risc de securitate pentru rețeaua ta.

Ca atare, între cele două, SFTP a devenit cel mai des utilizat. Este mai ușor de implementat, mai rapid și mai sigur.

API-urile WebDAV și Cloud IaaS

Majoritatea clienților FTP decenți se pot conecta la servere folosind FTP, FTPS și SFTP. Clienți mai buni pot stabili și alte tipuri de conexiuni sigure.

Unul dintre cele mai frecvente este WebDAV, care reprezintă pentru Worlding Wide Web Distributed Authoring and Versioning. WebDAV este de fapt un set de extensii adăugate la HTTP cu scopul de a facilita editarea colaborativă pe internet, permițând serverelor web să acționeze ca servere de fișiere.

Mai multe servicii de stocare în cloud acceptă WebDAV, inclusiv Dropbox, Google Drive, OneDrive și favoritul nostru dintre cele patru, pCloud (citiți recenzia noastră pCloud). Cu suport WebDAV, puteți accesa, edita și șterge fișierele stocate pe unitatea de stocare în cloud fără a fi nevoie să folosiți interfața web a serviciului respectiv.

Pe lângă toate protocoalele de conexiune menționate mai sus, unii clienți FTP se pot conecta și la servere folosind o API, scurt pentru „interfața de programare a aplicațiilor”. Conexiunile API la clienții FTP sunt construite în jurul furnizorilor de cloud specifici, de obicei din soiul IaaS cloud (infrastructura ca serviciu).

Soluțiile Cloud IaaS sunt soluții de server la distanță care pot fi utilizate pentru a găzdui fișiere (printre altele, cum ar fi construirea bazelor de date sau găzduirea aplicațiilor web). Unele exemple obișnuite despre care ați auzit pot fi Amazon S3, Rackspace Cloud Files și Google Cloud.

Răsfoiți toate preferatele noastre în cel mai bun ghid IaaS al norului, așa că asigurați-vă că și verificați dacă doriți să puneți clienții de transfer de fișiere pe care le examinăm într-o clipă pentru o bună utilizare.

Alegerea celui mai bun client de transfer de fișiere

Toate acestea ne aduc la baza articolului nostru, făcând recomandări pentru clienții care transferă fișiere despre care credem că sunt cele mai bune disponibile. Clienții de top, așa cum ați putut ghici, au multe mai multe opțiuni de conectare decât doar FTP. FTPS și SFTP sunt de obicei date, în timp ce suportul WebDAV și conexiunile API la servicii cloud specifice sunt mai puțin frecvente.

Pe lângă opțiunile de conectare, am căutat și ușurința în utilizare. Un client FTP de top facilitează stabilirea unei conexiuni, răsfoirea, încărcarea și descărcarea fișierelor și, sperăm, are câteva alte funcții utile precum marcajele de conectare, comparațiile de folder, sincronizarea fișierelor și criptarea fișierelor.

De asemenea, am căutat suport pentru platformă. Mulți clienți FTP, inclusiv unii dintre cei menționați mai jos, sunt disponibili doar pentru Windows și Mac, iar unii sunt disponibili doar pentru unul sau altul. Doar câțiva oferă suport Linux, cum ar fi CloudBerry Explorer.

De asemenea, valoarea a fost o considerație. Veți găsi mulți clienți gratuit de transfer de fișiere disponibile și câțiva cu taxe de licență unice, deși aceștia nu depășesc, de obicei, peste 40 $ sau 50 USD.

Acum că avem toate criteriile selectate, să aruncăm o privire la clientul nostru preferat pentru transferuri de fișiere, Cyberduck.

Cel mai bun client de transfer de fișiere: Cyberduck

Nu am fi năzuitori să nu selectăm Cyberduck ca alegere principală pentru transferuri de fișiere. Aproape face totul, nu numai că acceptă FTP, FTPS, SFTP și WebDAV, dar conexiunile API la mai multe unități cloud. Aceste unități includ opțiunile IaaS Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud și Backblaze B2.

Cyberduck vă permite, de asemenea, să vă conectați direct la Dropbox, Google Drive sau OneDrive folosind datele de autentificare pentru aceste servicii. Avem un ghid despre utilizarea Cyberduck cu detaliile.

Versiunile clientului pentru desktop Cyberduck sunt disponibile pentru Windows și MacOS. Din nefericire, utilizatorii Linux sunt lăsați în patul rece, urât, care sunt. (Dacă sunteți un utilizator Linux care are nevoie de un pick-me-up, citiți cel mai bun stocare cloud pentru ghidul Linux).

Funcțiile Cyberduck care ne plac includ abilități așteptate precum foldere și crearea de fișiere, încărcarea și descărcarea, dar și unele bunătăți neașteptate. Topul dintre acestea este o opțiune de a crea foldere criptate privat în cloud, plus o opțiune de sincronizare locală cu folderele la distanță.

Cyberduck are, de asemenea, o caracteristică extrem de utilă de „marcaj” care stochează mai târziu detaliile conexiunii dvs. pentru acces rapid. Marcajele pot fi chiar partajate cu alți utilizatori. De asemenea, puteți crea legături URL către fișiere pentru a le partaja cu alții.

Cyberduck este un software gratuit, open-source. Dacă totuși vă place produsul, puteți trimite o donație echipei de dezvoltare pentru a-l susține. Cu o donație de 10 dolari, puteți înregistra software-ul pentru a dezactiva butonul de donare din client. Există, de asemenea, o versiune plătită a Cyberduck, disponibilă prin magazinul de aplicații Mac, pentru 24 de dolari.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry oferă unele dintre cele mai bune programe de transfer de fișiere disponibile, inclusiv un client de rezervă online încărcat de funcții, capabil să trimită fișiere către peste 50 de servicii cloud diferite. Pentru mai multe despre instrumentul de rezervă, citiți recenzia noastră de backup CloudBerry.

De asemenea, compania produce o linie de instrumente cloud explorer, gratuite și plătite. Pentru transferurile FTP și SFTP, va trebui să cumpărați versiunea software „Pro” licențiată a software-ului pentru o taxă unică de 39,99 USD pe computer, care oferă multe alte funcții pe lângă.

De asemenea important, dacă intenționați să utilizați clientul cu un serviciu IaaS cloud, va trebui să achiziționați versiunea care funcționează cu furnizorul dvs. la alegere:

  • CloudBerry Explorer pentru Amazon S3
  • CloudCloud Explorer pentru Google Cloud
  • CloudBerry Explorer pentru Microsoft Azure
  • CloudBerry Explorer pentru OpenStack

Fiecare versiune se poate conecta, de asemenea, la unii furnizori de cloud suplimentare, cel puțin. De exemplu, versiunea Amazon S3 poate fi folosită cu Backblaze B2 sau Wasabi (citiți recenzia noastră pentru Wasabi).

Totuși, obligând utilizatorii să achiziționeze o licență diferită pentru fiecare dintre serviciile cloud principale, CloudBerry Explorer își pierde o parte din luciul său, motiv pentru care îl clasăm în spatele Cyberduck (împreună cu faptul că costă bani deloc, desigur ).

Cu toate acestea, dacă aceste puncte nu vă descurajează, CloudBerry Explorer Pro are o mulțime de caracteristici utile care îl fac clientul mai puternic, în general, și merită cheltuielile pentru unii utilizatori. Caracteristicile notei includ criptarea din partea clientului, compresia fișierelor, încărcările cu mai multe filetări, comparațiile de folder, sincronizarea folderului și regulile de încărcare.

Dintre toți clienții FTP și cloud pe care i-am revizuit, este cel mai amuzant de utilizat, de asemenea, iar CloudBerry are o rețea de suport mult mai puternică decât ceea ce veți obține cu Cyberduck. Aceasta face o alegere mai bună, în special pentru profesioniștii IT și proprietarii de afaceri.

În cele din urmă, spre deosebire de Cyberduck, CloudBerry Explorer vine într-o versiune Linux.

FileZilla Pro

Până de curând, FileZilla nu reprezenta o mare parte a unei alternative Cyberduck, deoarece nu suporta decât FTP, SFTP și FTPS. Cu toate acestea, în ianuarie 2018, compania a adus suport WebDAV clientului său FileZilla Pro, pe lângă conectivitatea la Amazon S3, Azure și Google Cloud.

Clientul poate fi folosit pentru a muta mii de fișiere în vrac de pe computer pe un server la distanță sau invers și este optimizat pentru viteză, deși puteți reduce lățimea de bandă folosită la nevoie. Clientul dispune de o interfață simplificată, cu file, care facilitează stabilirea conexiunilor și navigarea fișierelor.

Caracteristicile notei includ marcaje pentru conexiuni rapide, filtre de nume de fișiere, comparații de directoare pentru a identifica deltas, sincronizare directoare, drag and drop, editare de fișiere și fără limite de dimensiune de fișier.

Filezilla Pro nu are o caracteristică de criptare ca la Cyberduck și nu există nici un client Linux. Poate mai important, nu este gratuit: va trebui să scoateți 19,99 USD pentru versiunea Windows sau 13,99 USD pentru MacOS. Există un client de bază Filezilla care nu costă niciun ban, dar nu este la fel de puternic ca Filezilla Pro, așa că vă recomandăm să stați departe.

CuteFTP 9

CuteFTP se află pe locul patru ca alegere pentru un client FTP. În unele moduri foarte importante, este un instrument mult mai puțin capabil decât primele noastre trei opțiuni. De exemplu, este strict un client pentru FTP, FTPS, SFTP și WebDAV. Nu există Amazon S3, Google Cloud sau asistență de conectare pentru niciun alt furnizor de IaaS cloud.

De fapt, CuteFTP este în general un client FTP de bază, dar uneori este tot ceea ce ai nevoie sau vrei, motiv pentru care am decis să-i oferim un loc în acest articol. Acesta acceptă câteva caracteristici de bază, cum ar fi marcaje, compresia fișierelor și criptarea fișierelor.

Software-ul oferă, de asemenea, un editor HTML încorporat pentru a crea documente HTML atât pe computer, cât și pe un server de la distanță.

Backupul și sincronizarea fișierelor sunt incluse, de asemenea, împreună cu programarea transferului de fișiere. Chiar și așa, nu există nicio caracteristică de comparare a fișierelor cum o veți obține cu Cyberduck sau CloudBerry Explorer.

Cu toate acestea, software-ul este 100% gratuit, așa cum a fost de la lansarea sa inițială în 1996. Din păcate, este disponibil numai pentru sistemele de operare Windows și Mac, fără suport Linux.

Transmite 5

Dezvoltat de Panic Inc., Transmit este un client de transfer de fișiere conceput exclusiv pentru utilizatorii Mac. Deși, în mod normal, acest fapt ne-ar conduce probabil să-l lăsăm pe o listă de „cele mai bune” servicii (cu excepția cazurilor în care este specific Mac, cum ar fi cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolul nostru Mac), există suficientă dragoste pentru Transmitere și puține alternative excelente excelente pe care am decis să le oferim. este al cincilea și ultimul nostru loc.

Cea mai recentă versiune a software-ului este Transmit 5. Transmiterea a mutat dincolo de a fi doar client FTP cu ceva timp în urmă, adăugând suport WebDAV și Amazon S3. Cea mai recentă versiune o duce și mai mult, iar acum acceptă peste 10 servicii cloud.

Aceste servicii includ furnizorii IaaS Backblaze B2, Azure și Rackspace CloudFiles, deși nu Google Cloud. Se pot conecta și o serie de servicii de stocare în cloud, inclusiv Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive și OneDrive (citiți recenzia noastră OneDrive).

Dintre toate serviciile pe care le-am analizat, Transmit 5 ar putea avea cel mai bine vizionat client, ceea ce face păcat că nu există nici o versiune Windows sau Linux. Fișierele locale sunt dispuse pe o parte a interfeței și fișierele la distanță sunt pe cealaltă.

Cea mai recentă versiune a clientului Panic prezintă, de asemenea, un cod de transfer complet de rescriere a fișierelor, care este mult mai rapid decât versiunea anterioară, ceea ce o face excelentă pentru încărcările de fotografii și video. Alte caracteristici ale notei includ sincronizarea folderelor locale cu cloud și criptarea cunoașterii zero.

Fidel spiritului lui Steve Jobs, cu toate acestea, software-ul vine cu un preț destul de mare de 45 de dolari.

Mentiuni onorabile

Există o mână de clienți FTP pe care nu i-am inclus, cu WinSCP (doar pentru Windows) și Fetch (doar pentru Mac) fiind probabil cele două cele mai populare. Ambii clienți acceptă FTP, FTPS, SFTP și WebDAV. Cu toate acestea, nici nu acceptă Amazon S3 sau alte servicii cloud, plasându-le un pic în urmă.

În cealaltă parte a spectrului se află Dragondisk, un manager de transfer de fișiere gratuit care acceptă Amazon S3 și Google Cloud, dar, ciudat, nu FTP, SFTP sau FTPS. Designul general al Dragondisk se simte cam datat, dar există, cel puțin, un client Linux.

Gânduri finale

Găsirea celui mai bun client de transfer de fișiere pentru nevoile dvs. poate facilita mutarea fișierelor în vrac către și din cloud, manual sau prin sincronizare. În timp ce FTP, SFTP și FTPS sunt vechile protocoale de așteptare, cele mai bune instrumente oferă și suport WebDAV, pe lângă suport pentru servicii de infrastructură cloud precum Amazon S3.

Dintre toți clienții cu care am avut șansa de a ne juca, Cyberduck ne dorește să oferim cea mai bună combinație de caracteristici și valoare. Cu toate acestea, pentru cei cărora nu le place să cheltuiască bani, CloudBerry Explorer este un serviciu greu de învins.

Împărtășește-ți propriile gânduri cu privire la clienții care transferă fișiere în comentariile de mai jos și spune-ne opțiunile pe care le-am ratat. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me