Carbonite vs Mozy: O luptă 2020 pentru lumea afacerilor

Multe servicii de backup online vă pot face backup datele de rezervă, dar poate fi dificil să alegeți unul care este cel mai potrivit pentru dvs., mai ales dacă luați în considerare două servicii. În acest articol vom compara Carbonite cu Mozy pentru a vă face mai ușor să alegeți între ei. Acestea fiind spuse, dacă simțiți că doriți o altă soluție, consultați cea mai bună listă de backup online pentru a afla ce serviciu este de vârf.


Carbonitul se află pe această listă, deoarece oferă o stocare nelimitată la un preț decent și, în funcție de planul pe care îl alegeți, vă permite să faceți backup pentru mai multe calculatoare sau servere.

MozyPro nu este pe toate acestea, pentru că este foarte scump. Cu toate acestea, este un serviciu de backup versatil, potrivit pentru întreprinderile care doresc să facă backup pentru mai multe calculatoare. Este interesant că este un alt produs carbonit. Vom vedea dacă poate câștiga câteva runde împotriva vărului său de rang superior.

Dacă doriți să aflați mai multe despre concurenți, citiți recenzia noastră despre Carbonite și recenzia MozyPro. Dacă sunteți confuz cu privire la diferența dintre stocarea în cloud și backup, citiți explicația noastră.

Este inteligent să utilizați copie de rezervă cloud, deoarece nu puteți fi sigur când unitatea de hard disk se va defecta sau nu funcționează și vă va face să pierdeți datele. Puteți utiliza software de recuperare a datelor pentru a încerca să-l recuperați, dar aceasta nu este o metodă de încredere. Nu vă puteți baza nici pe unități de stare solidă, deoarece au mai multe erori de date, chiar dacă rata de eșec a acestora este mai mică de 1%.

Peste cinci runde, vom vedea cum se compară serviciile între ele pentru a vă ajuta să alegeți unul. La sfârșitul fiecăruia, vom numi un câștigător. După sonerie, vom face o recapitulare și vom declara câștigătorul general.

1

Valoare

Este cel mai bine dacă obțineți mai mulți bani pentru mai puțini bani și aveți multe planuri de ales, deoarece crește șansele de a găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs. Este excelent dacă furnizorul oferă un plan sau o probă gratuită, astfel încât să puteți testa serviciul. Dacă căutați planuri gratuite, citiți cea mai bună piesă de rezervă online gratuită.

Pentru cei care au nevoie de backup nelimitat și doresc să vadă alte opțiuni decât Carbonite, consultați cea mai bună listă de backup online nelimitată.

carbo-vs-Mozy-carbonite-tarifare

Carbonitul are trei planuri nelimitate: Basic, Plus și Prime. De bază costă 71,99 dolari pe an și oferă o copie de rezervă nelimitată. Plus este cel mai popular plan și adaugă copie de rezervă externă și backup video automat pentru 111,99 USD pe an. Pentru 149,99 dolari pe an, Prime vă oferă un serviciu de recuperare a curierului peste celelalte.

Înainte de abonare, ar trebui să utilizați proba de 15 zile pentru a testa serviciul. Dacă decideți că este o potrivire bună, puteți obține o reducere de 5% pentru plata timp de doi ani sau 10% pentru trei. Dacă nu aveți nevoie de backup nelimitat și doriți să faceți backup pentru computere nelimitate, IDrive oferă în prezent o reducere. Citiți mai multe despre servicii în recenzia noastră IDrive.

Vă permite să faceți backup și pentru mai multe calculatoare. Carbonite Safe Backup Pro începe de la 287,99 USD pe an și vă permite să faceți backup la 25 de computere și oferă 250 GB spațiu de rezervă.

carbo-vs-Mozy-Mozy-tarifare

Planurile lui Mozy oferă spațiu de rezervă pe care îl poți partaja între computere și servere nelimitate. Puteți plăti pe o lună, anuală sau bienală. Planurile încep de la 10 GB și ajung până la 4TB, dar Mozy citește doar prețuri de până la 250 GB pe site-ul său.

Dacă aveți nevoie de mai mult decât atât, trebuie să solicitați prețuri. Există, de asemenea, planuri fără servere mai ieftine decât omologii lor.

Este frumos că există flexibilitatea planului, dar problema este că MozyPro începe de la 10 GB. Acest lucru nu este suficient pentru a face o copie de rezervă a unui computer, și să nu mai vorbim de un server. Dacă aveți mai multe servere, 4TB s-ar putea să nu fie suficient. Cea mai mare problemă este însă cât de scump este. MozyPro percepe un preț ludic de 850 USD pe an pentru 250 GB de rezervă. Alte servicii oferă o valoare mult mai bună.

Prețul pentru fiecare cantitate de stocare nu este aproape, așa că nu putem considera chiar o potrivire adecvată aici. Carbonitul câștigă, deoarece oferă un depozit nelimitat la prețuri ieftine.

Runda: punct valoric pentru carbonită

Logo carbonit
Logo MozyPro

2

Securitate

Securitatea puternică vă va păstra rezerva în siguranță. Puterea sa depinde de criptarea folosită în tranzit și în repaus, care protejează fișierele în timpul transferului și al altor factori.

În cel mai bun caz, serviciul se califică drept zero-cunoaștere, ceea ce înseamnă că doar tu poți citi fișierele tale. Autentificarea în doi factori este importantă, de asemenea, deoarece ajută dacă cineva îți fură parola.

carbo-vs-Mozy-carbonite-securitate

Carbonita criptează fișierele de utilizator cu criptare Blowfish pe 128 biți înainte de a le transfera în cloud folosind protocolul TLS.

Serviciul securizează apoi datele pe serverele sale cu AES pe 128 biți și stochează cheia dvs. într-un centru de date protejat, astfel încât angajații săi nu vă pot citi datele. De asemenea, puteți activa criptarea privată dacă sunteți utilizator Windows și gestionați singuri cheia. În acest caz, serviciul va trece la AES 256 biți, dar nu va putea să vă resetați parola dacă o pierdeți.

Vă puteți baza pe autentificarea cu doi factori pentru a vă ajuta să vă protejați contul. Probabil că nu va trebui să o faceți, deoarece Carbonite are cerințe de parolă puternice.

Carbonite stochează fișierele dvs. în centre de date sigure. Ele pot suporta atacuri virtuale, precum și dezastre, cum ar fi cutremure și incendii. Măsurile sale de securitate includ diversitatea redundantă a unității de distribuție a energiei, backup pentru baterii, generatoare la fața locului, sisteme de climatizare, patrulare de pază 24/7, scanere biometrice, carduri cu cheie electronică și supraveghere TV cu circuit închis.

carbo-vs-Mozy-Mozy-securitate

MozyPro are o abordare puternică a securității. Invită audituri ale terților pentru a se asigura că centrele sale de date sunt în sarcina de a vă păstra datele în siguranță. Facilitățile pot rezista la dezastre naturale, atacuri de virus și alte evenimente nedorite care pot pune în pericol datele dumneavoastră. Personalul de securitate se află pe site-ul 24/7, iar centrele de date sunt protejate de camere TV TV, porți și acces electronic cu cheie.

Fișierele dvs. sunt criptate pe serverele lui Mozy. De fapt, acestea sunt criptate înainte de a părăsi computerul și sunt protejate în tranzit cu o conexiune TLS. MozyPro vă păstrează cheia în mod implicit și folosește criptarea Blowfish pe 448 biți. Puteți opta pentru criptare privată, care schimbă algoritmul de criptare pe AES 256 biți.

Ambele servicii au o securitate puternică, dar MozyPro folosește un nivel superior al algoritmului Blowfish pentru a cripta fișierele înainte de transfer, astfel încât câștigă această rundă.

Runda: Punct de securitate pentru MozyPro

Logo carbonit
Logo MozyPro

3

Viteză

Copia de rezervă inițială cu orice serviciu poate dura mult timp. Cât timp depinde de furnizorul dvs. de servicii de internet și cât de aproape sunteți de un server. Cu cât sunteți mai aproape, cu atât conexiunea dvs. va fi mai bună. Serviciile obțin mai multe puncte dacă vă permit să reglați setările de transfer, viteza de accelerație și utilizați un algoritm de transfer la nivel de bloc, care vă ajută după backupul inițial.

Carbonitul nu se numără printre serviciile mai rapide conform testelor noastre, care au fost efectuate în afara Bostonului, cu o viteză de încărcare de 10Mbps. A fost nevoie de mai mult de trei ore pentru a încărca un folder de 1 GB. Deși încărcarea inițială poate fi lentă, încărcările ulterioare vor fi mai rapide datorită copierii la nivel de bloc. Vitezele de descărcare au fost, de asemenea, rapide.

MozyPro a fost mult mai rapid la încărcările inițiale, deoarece testele noastre au arătat că are nevoie de aproximativ o oră pentru a face backup la un folder comprimat de 1 GB pe cloud. Ne-am efectuat testele din Bangkok, Thailanda printr-o conexiune WiFi cu 55 de megabits pe secundă și viteze de încărcare de 22 Mbps. Problema ar putea fi că MozyPro nu comprimă datele.

Mozy, o oră pentru un gigabyte de date, este excelent în comparație cu cele trei carbonite, dar nu atât în ​​comparație cu restul pieței de backup online. Dacă aveți nevoie de un serviciu care vă încarcă fișierele precum fulgerul, chiar și la încărcarea inițială, aruncați o privire la tabelul de testare a vitezei în recenzia noastră Acronis True Image.

Având în vedere diferența de viteză de încărcare, este ușor de ghicit ce serviciu este opțiunea mai bună aici. Mozy câștigă această rundă.

Runda: Speed ​​Point pentru MozyPro

Logo carbonit
Logo MozyPro

4

Ușurință în utilizare

Configurarea inițială a copiei de rezervă, precum și a celor ulterioare și recuperarea datelor dvs. ar trebui să fie simplă. În acest fel, puteți face o muncă adecvată în loc să vă faceți griji pentru datele dvs. Pentru a vă asigura că, clientul desktop ar trebui să lucreze la majoritatea sistemelor de operare și interfața sa, împreună cu cele ale aplicațiilor web și mobile, ar trebui să fie plăcut și intuitiv de utilizat.

carbo-vs-Mozy-carbonite-interfață desktop

Clientul desktop al Carbonitei este simplu și nu vă înecă în opțiuni. Cea mai mare parte a procesului este automatizată, deci trebuie doar să efectuați un pas pentru a iniția backup. Este disponibil pentru Windows și macOS.

Culoarea serviciului codifică fișierele dvs., astfel încât să puteți verifica starea lor cu ușurință. Exclude unele fișiere și extensii și nu rezervă fișierele mai mari de 4 GB în mod implicit, deci va trebui să le selectați manual pentru a le include.

carbo-vs-Mozy-carbonite-interfață web-

Dacă faceți clic pe linkul „vizualizați backup-ul meu”, veți fi transportat la interfața web. Deși drab, este funcțional și vă permite să verificați starea de rezervă, să accesați fișierele și să vă gestionați contul.

Puteți face același lucru cu aplicația mobilă Carbonite pentru Android și iOS. Interfața sa este clară și minimă, așa că nu vă va confunda.

MozyPro necesită mai multă muncă decât înainte de a putea începe să faceți backup pentru datele dumneavoastră. Acestea fiind spuse, odată ce l-ați configurat, acesta are funcții care ușurează procesul de a continua.

Este simplu să descărcați clientul desktop și instalarea nu durează mult. Nu trebuie să faceți multe pentru a vă configura copia de rezervă, deoarece MozyPro vă scanează sistemul de fișiere și selectează cele mai comune tipuri de fișiere pentru backup. Nu are cea mai eficientă interfață pe care am văzut-o vreodată, dar expertul ajută la îndeplinirea sarcinii. Funcționează pe Windows, macOS și Linux.

Interfața web are o consolă de admin cu funcții utile care facilitează administrarea contului. Puteți căuta conexiunile la contul dvs. de către utilizator sau dispozitiv și puteți vedea câte date sunt salvate și când a fost executată ultima copie de rezervă. Secțiunea „Grafice și rapoarte” afișează istoricul și sănătatea copiilor de rezervă și vă permite să setați alerte prin e-mail.

Aplicațiile pentru smartphone-uri de la MozyPro nu vă pot face backup pentru datele dvs., dar vă permit să accesați-le. Sunt disponibile pentru Android și iOS.

Interfața web a lui Mozy nu este la fel de clară sau atrăgătoare precum Carbonite. Este similar pe față pentru desktop, deoarece Carbonite este mai ușor de utilizat. Carbonitul câștigă această rundă.

Runda: Punctul de utilizare a carbonitei

Logo carbonit
Logo MozyPro

5

Verdictul

Ambele servicii au două victorii, dar Mozy abia câștigă în securitate și este mult mai scump, așa că declaram Carbonite câștigătorul general. Este simplu de utilizat, are o securitate puternică și oferă spații de stocare nelimitate la prețuri ieftine.

Cu toate acestea, MozyPro nu este cu mult în urmă cu ușurința de utilizare. În plus, are o criptare implicită mai puternică, care vă va ușura mintea dacă aveți date sensibile pentru criptare. Ambele servicii vă oferă opțiunea de a vă gestiona cheia privată, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji pentru angajații necinstiți care vă citesc fișierele.

Câștigător: Carbonită

Ce părere aveți despre această bătălie? Preferați carbonitul sau considerați că caracteristicile lui Mozy justifică prețul ridicat? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me