Backblaze vs Carbonite: Cine a avut un serviciu mai bun în 2020?

Este important să faceți backup pentru datele dvs., dar este greu să alegeți serviciul care vă este cel mai potrivit. Acesta este motivul pentru care am compilat o listă cu cele mai bune soluții de backup online pentru a vă ajuta să alegeți. Dacă încercați să decideți între Backblaze și Carbonite, vom face mai ușor pentru dvs. în această comparație Backblaze vs Carbonită.


Carbonite se află pe lista noastră cu cele mai bune soluții de backup online. Oferă stocare nelimitată la un preț decent și, în funcție de planul pe care îl alegeți, vă permite să faceți backup pentru mai multe calculatoare sau servere.

Backblaze este popular datorită prețurilor sale ieftine și a stocării nelimitate. Este pe locul doi pe lista noastră cu cele mai bune servicii de backup online, în timp ce Carbonite este în continuă scădere. Vom vedea dacă se repetă acea comandă.

Dacă doriți să aflați mai multe despre concurenți, citiți recenzia Backblaze și recenzia Carbonite. Dacă sunteți confuz cu privire la diferența dintre stocarea în cloud și backup, citiți explicația noastră.

Este prudent să folosiți backup cloud, deoarece nu puteți fi sigur cât va dura hard disk-ul dvs. și puteți pierde datele dvs. din cauza defecțiunilor sau blocărilor..

Puteți utiliza software de recuperare a datelor pentru a încerca să vă restaurați fișierele, dar aceasta nu este o metodă de încredere. Drive-urile în stare solidă nu sunt de încredere, deoarece au mai multe erori de date, chiar dacă rata lor de eșec este mai mică de 1%.

În patru runde, vom vedea cum se compară Backblaze și Carbonite pentru a vă ajuta să alegeți unul. La sfârșitul fiecărei runde, vom numi un câștigător. Apoi, la concluzie, vom face o recapitulare și vom declara câștigătorul general. Să începem.

1

Valoare

Cel mai bine este dacă serviciul are multe planuri, deoarece asta vă oferă o șansă mai bună de a găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs. Planurile cresc în valoare atunci când furnizorii oferă mai mult pentru mai puțin. Dacă sunteți în căutarea de planuri gratuite, citiți cea mai bună piesă de rezervă pentru cloud gratuită.

Pentru cei care au nevoie de backup nelimitat și doresc să vadă mai multe opțiuni decât Backblaze și Carbonite, consultați cea mai bună listă de backup online nelimitată.

Backblaze are o schemă de prețuri simplă, cu un singur plan. Pentru 5 dolari pe lună, beneficiați de spațiu de rezervă nelimitat pentru un computer. Deoarece este un plan lunar, puteți anula oricând, ceea ce este o opțiune convenabilă pe care majoritatea serviciilor nu le oferă.

Dacă plătiți cu un an în avans, prețul scade la 50 USD. Dacă plătiți pentru doi, prețul va fi de 95 USD. Puteți testa serviciul cu o probă gratuită de 15 zile.

Carbonite oferă trei planuri nelimitate: Basic, Plus și Prime. De bază costă 71,99 dolari pe an și oferă o copie de rezervă nelimitată. Plus este cel mai popular plan și adaugă copie de rezervă externă și backup video automat pentru 111,99 USD pe an. Pentru 149,99 dolari pe an, Prime vă oferă un serviciu de recuperare a curierului peste celelalte.

Înainte de abonare, ar trebui să utilizați proba de 15 zile pentru a testa serviciul. Dacă decideți că este o potrivire bună, puteți obține o reducere de 5% pentru plata timp de doi ani sau 10% pentru trei. Dacă nu aveți nevoie de backup nelimitat și doriți să faceți backup pentru computere nelimitate, IDrive oferă în prezent o reducere. Puteți afla mai multe despre asta, în recenzia noastră IDrive.

Vă permite să faceți backup și pentru mai multe calculatoare. Carbonite Safe Backup Pro începe de la 287,99 USD pe an și vă permite să faceți backup la 25 de computere și oferă 250 GB spațiu de rezervă.

Deși Carbonite vă permite să faceți backup pentru mai multe calculatoare, Backblaze este mai ieftin și diferența devine mai mare dacă plătiți în avans. Backblaze câștigă această rundă.

Runda: punct de valoare pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo carbonit

2

Securitate

Securitatea puternică vă va păstra rezerva în siguranță. Puterea sa depinde de criptarea utilizată în tranzit și în repaus, ceea ce protejează fișierele dvs. în timpul transferului și alți factori.

Cel mai bine este dacă serviciul este zero, ceea ce înseamnă că numai dvs. vă puteți citi fișierele. Autentificarea în doi factori este importantă, de asemenea, deoarece ajută la prevenirea accesului la contul dvs. dacă cineva vă fură parola.

Backblaze vs Carbonite

Backblaze are multe caracteristici de securitate, inclusiv criptare privată. Dacă îl dezactivați, Backblaze vă va păstra cheia de criptare. În caz contrar, rămâne cu tine.

Indiferent, recuperarea fișierelor criptate necesită trimiterea parolei dvs. la Backblaze pentru decriptare. Motivul pentru care este Backblaze restaurează fișierele pe web, mai degrabă decât utilizarea clientului desktop. Acestea fiind spuse, compania susține că șterge fraza de acces ulterior. Pentru un serviciu construit în jurul criptării private de la început, citiți recenzia noastră SpiderOak.

În afară de criptarea privată, Backblaze criptează fișierele în repaus folosind AES 128 biți. Nu este la fel de puternic ca AES 256 biți, dar face treaba. Protocolul TLS protejează fișierele în tranzit.

Nu veți avea probleme dacă cineva vă fură parola, deoarece Backblaze oferă autentificare în doi factori, care necesită un cod de securitate de fiecare dată când vă conectați, ceea ce face dificil pentru oricine, dar să vă accesați contul.

Centrele de date backblaze păstrează copii ale fișierelor dvs. pe mai multe servere pentru redundanță folosind o configurație RAID. Centrele pot rezista la dezastre naturale și intruși fizici.

Backblaze vs Carbonite

Carbonita criptează fișierele de utilizator cu criptare Blowfish pe 128 biți înainte de a le transfera în cloud folosind protocolul TLS.

Serviciul securizează apoi datele pe serverele sale cu AES pe 128 biți și stochează cheia într-un centru de date protejat, astfel încât angajații săi nu vă pot citi datele. De asemenea, puteți activa criptarea privată dacă sunteți utilizator Windows și gestionați singuri cheia. În acest caz, serviciul va trece la AES 256 biți, dar nu va putea să vă resetați parola dacă o pierdeți.

Vă puteți baza pe autentificarea cu doi factori pentru a vă ajuta să vă protejați contul. Probabil că nu va trebui să o faceți, deoarece Carbonite are cerințe de parolă puternice.

Carbonite stochează fișierele dvs. în centre de date sigure. Ele pot suporta atacuri virtuale, precum și dezastre, cum ar fi cutremure și incendii. Măsurile sale de securitate includ diversitatea redundantă a unității de distribuție a energiei, backup pentru baterii, generatoare la fața locului, sisteme de climatizare, patrulare 24/7, scanere biometrice, carduri cu cheie electronică și supraveghere TV cu circuit închis.

Carbonitul are grijă mai bună de confidențialitatea dvs., deoarece nu necesită să introduceți fraza de parolă, așa cum face Backblaze. În plus, folosește AES 256 biți în loc de versiunea pe 128 biți pe care Backblaze o folosește. Asta îl face câștigător în această categorie.

Runda: punct de securitate pentru carbonită

Logo-ul Backblaze
Logo carbonit

3

Viteză

Backup-ul inițial poate dura mult timp. Cât timp va dura va depinde de furnizorul de servicii de internet și cât de aproape sunteți de un server. Conexiunea dvs. va fi mai bună cu cât sunteți mai aproape.

Serviciile obțin mai multe puncte dacă vă permit să reglați setările de transfer, viteza de accelerație și utilizați un algoritm de transfer la nivel de bloc pentru a vă ajuta după backupul inițial.

Testele noastre au arătat că Backblaze încarcă 1,85 GB pe oră, ceea ce reprezintă aproximativ 50 la sută din capacitatea teoretică. Pentru a fi corect, totuși, ne-am derulat testele din Chiang Mai, Thailanda, cu o viteză de încărcare de 8 megabits pe secundă.

Backblaze nu limitează viteza de încărcare sau descărcare, astfel încât principalul factor care vă afectează viteza ar trebui să fie distanța dvs. de centrul de date din California. Dacă acest lucru nu funcționează în favoarea dvs., puteți crește numărul de fire de rezervă pe care le derulați pentru a face încărcarea mai rapidă.

Carbonita nu s-a descurcat la fel de bine în testele noastre, care au fost efectuate în afara Bostonului cu o viteză de încărcare de 10 Mbps. A fost nevoie de mai mult de trei ore pentru a încărca un folder de 1 GB. Deși încărcarea inițială poate fi lentă, încărcările ulterioare vor fi mai rapide datorită copierii la nivel de bloc. Vitezele de descărcare au fost, de asemenea, rapide.

Dacă aveți nevoie de un serviciu care încarcă fișierele de parcă nu există mâine, chiar și la încărcarea inițială, consultați tabelul testului de viteză din recenzia noastră Acronis True Image..

Având în vedere diferența de viteză a încărcării, este ușor de văzut ce serviciu este cea mai bună opțiune aici. Backblaze câștigă această rundă.

Runda: punct de viteză pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo carbonit

4

Ușurință în utilizare

Configurarea copiei de rezervă, precum și a celor ulterioare și recuperarea datelor dvs. ar trebui să fie simple. În acest fel, vă puteți concentra pe munca dvs. în loc să vă faceți griji pentru datele dvs. Pentru a vă asigura că, clientul desktop ar trebui să lucreze la majoritatea sistemelor de operare și interfața sa, împreună cu cele ale aplicațiilor web și mobile, ar trebui să fie plăcut și intuitiv de utilizat.

Copia de rezervă cu clientul Backblaze este simplă. De fapt, este cel mai ușor dintre toate serviciile pe care le-am testat. Acest lucru se datorează faptului că nu necesită să gestionați cât sau ce faceți o copie de rezervă. În schimb, face o copie de siguranță a tuturor, cu excepția fișierelor de sistem și temporare.

Rețineți că, totuși, comoditatea face o rezervă mai lentă, deci ar trebui să excludeți ceea ce nu doriți să faceți backup în meniul „setări”. Funcționează pe Windows și macOS.

Interfața web funcționează bine și ea. Este intuitiv și navigarea este ușor de utilizat. Fila „Prezentare generală” vă va afișa starea contului, în timp ce fila „vizualizare / restaurare” vă va permite să accesați fișiere.

Aplicația mobilă vă permite să răsfoiți fișierele și să le descărcați pe dispozitiv. Este disponibil pentru Android și iOS.

Aplicația desktop pentru carbonite este simplă și nu vă copleșește cu opțiuni. Cea mai mare parte a procesului este automatizată, deci trebuie doar să efectuați un pas pentru a iniția backup. Este disponibil pentru Windows și macOS.

Backblaze vs Carbonite

Culoarea serviciului codifică fișierele dvs., astfel încât să puteți verifica starea lor cu ușurință. Exclude unele fișiere și extensii și nu protejează implicit fișierele mai mari de 4 GB, deci va trebui să le selectați manual pentru a le include.

Dacă faceți clic pe linkul „vizualizați backup-ul meu”, veți fi transportat la interfața web. Deși drab, este funcțional și vă permite să verificați starea de rezervă, să accesați fișierele și să vă gestionați contul.

Backblaze vs Carbonite

Puteți face același lucru cu aplicația mobilă Carbonite pentru Android și iOS. Interfața sa este clară și minimă, așa că nu vă va confunda.

Backblaze și Carbonite oferă experiență utilizatorilor de calitate, așa că a trebuit să împărțim firele de păr din această categorie. Clientul de birou al Carbonite este mai atractiv și nu se simte restricționat ca Backblaze, așa că îi oferim această rundă.

Runda: Punctul de utilizare a carbonitei

Logo-ul Backblaze
Logo carbonit

5

Verdictul

Este un număr egal de câștiguri, dar Carbonite abia câștigă ușor de utilizat, așa că declarăm Backblaze câștigătorul general. Este simplu de utilizat, are viteze bune și securitate puternică. Realizarea sa încununată este valoarea excelentă a planului său unic nelimitat, la care vă puteți abona pentru doar 5 dolari pe lună.

Cu toate acestea, carbonita nu este prea în urmă. Planul său de bază nelimitat costă doar un dolar mai mult. Are o securitate puternică care se dovedește a fi mai bună decât Backblaze, deoarece folosește AES 256 biți. Cu un timp de încărcare mult mai lent, totuși, acesta nu poate corespunde cu viteza Backblaze.

Câștigător: Backblaze

Ce părere aveți despre acest meci apropiat? Backblaze este mai potrivit pentru dvs. sau preferați carbonitul? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me