10 lucruri cool pe care le puteți face cu Cloud Storage în 2020

În ciuda a ceea ce sugerează numele, există mai mult pentru „stocare în cloud” decât stocarea fișierelor. În caz contrar, puteți pur și simplu să stocați fișierele pe un server și să fiți finalizate cu acesta, fără a fi nevoie să utilizați servicii dedicate de stocare în cloud. 


Cu toate acestea, serviciile cloud de astăzi au evoluat pentru a oferi multe alte funcționalități. În acest articol, vom evidenția 10 lucruri frumoase pe care le puteți face cu stocarea în cloud.

Dacă doriți să aflați mai multe despre stocarea în cloud sau serviciile noastre preferate, consultați articolul nostru despre cele mai bune opțiuni de stocare în cloud. De asemenea, am dori să subliniem că stocarea și backup-ul sunt bestii foarte diferite, așa că, dacă doriți să aflați mai multe despre asta, citiți articolul nostru de stocare în cloud față de backup online. 

Acum, fără alte detalii, aruncăm o privire la toate lucrurile interesante pe care le puteți face cu stocarea în cloud.

1. Creați și partajați albume foto

Zilele fotografiilor tipărite au dispărut în cea mai mare parte, acum când puteți face sute de poze digitale fără niciun fel de problemă. Cu toate acestea, dacă se întâmplă ceva cu dispozitivele dvs., aceasta ar putea însemna pierderea tuturor fotografiilor respective. Depozitarea lor în nor este soluția ideală.

Deși pur și simplu puteți încărca fotografii și crea albume folosind orice serviciu de stocare în cloud, unii o fac mai bine decât alții. Am comparat serviciile pe acest criteriu în cel mai bun spațiu de stocare online pentru fotografierea, pCloudul fiind unul dintre preferatele noastre.

10-cool-lucruri-albume

Pentru a crea albume foto și a le împărtăși, trebuie mai întâi să încărcați fotografiile. După ce faceți acest lucru, le puteți separa în foldere corespunzătoare albumelor. Apoi puteți partaja acele foldere cu alții.

2. Încărcați și criptați datele dvs. sensibile

Deși stocarea în cloud devine din ce în ce mai populară, este posibil să ezitați să stocați datele sensibile în cloud. Cu toate acestea, serviciile de stocare în cloud sunt bine cunoscute în acest sens și urmăresc să ofere cele mai bune măsuri de securitate în cloud. Printre aceste măsuri este criptarea cu cunoștințe zero, care este un alt nume pentru criptarea privată, de la capăt la sfârșit.

10-rece-lucruri-încărcare

Majoritatea serviciilor oferă criptare, dar nu este adesea versiunea privată, deoarece serviciile vă păstrează cheia de criptare. Cu toate acestea, criptarea privată vă asigură că sunteți singurul cu cheia, și vă scrimește fișierele astfel încât nimeni, dar nu le puteți citi. 

Partea „end-to-end” înseamnă criptarea scormonează fișierele dvs. înainte de a părăsi computerul, mai degrabă decât atunci când ajung pe un server de stocare în cloud. Am compilat o listă cu cele mai bune servicii cloud de cunoaștere zero din care să alegeți și puteți să aruncați o privire la cel mai sigur roundup de stocare în cloud..

3. Stocați parolele în cloud

Pentru a evita pierderea parolelor, le puteți stoca în cloud folosind un manager de parole. Unele dintre cele mai populare manageri de parole de pe piață – Dashlane, LastPass și 1Password – oferă funcții ușor diferite, așa că asigurați-vă că citiți ghidul nostru despre cum să stocați în mod sigur parolele în cloud, care oferă mai multe detalii despre acești trei manageri.. 

Cu toate acestea, înainte de a face asta, asigurați-vă că creați o parolă puternică. Nu are rost să vă stocați parola dacă este atât de slab, încât atacurile simple de forță brută o pot sparge. 

4. Luați note și stocați-le în cloud

Efectuarea de note pe hârtie poate fi deranjantă și se poate transforma rapid într-un coșmar dacă nu ești tipul organizat. Cu toate acestea, puteți utiliza norul și puteți evita să sortați hârtiile pentru a vă aduna gândurile distruse. În plus, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea notelor, în cazul în care computerul dvs. se va bloca, deoarece acestea vor fi stocate în siguranță în cloud.

10-rece-lucruri-google-keep

Există diverse instrumente pe care le puteți utiliza: Google Keep și Evernote sunt unele dintre cele mai populare opțiuni, dar scopurile lor sunt diferite. Google Keep este cel mai bun pentru crearea de liste și pentru a ne gândi (citiți recenzia Google Keep), iar Evernote este excelent pentru cercetări aprofundate (citiți recenzia noastră Evernote).

Dacă doriți o comparație mai aprofundată, citiți articolul nostru despre cele mai bune aplicații de luat note. Pentru o bestie diferită care funcționează cu diverse fișiere media, citiți recenzia noastră pentru hârtie Dropbox.

5. Gestionați-vă documentele

Dacă lucrați cu documente, nevoile dvs. ar putea fi mai mari decât simpla luare de note. Din fericire, acolo este jocul excelent G Suite Google. G Suite include Google Docs, Google Sheets și Google Slides, care vă permit să lucrați cu documente, foi de calcul și diapozitive de prezentare, respectiv.

10-cool-lucruri-google-docs

Nu este surprinzător faptul că G Suite se integrează cu Google Drive, ceea ce face ușoară crearea de documente care se află în platforma Google Cloud. După ce ați creat documentul folosind Google Drive, puteți invita alții să colaboreze la acesta în timp real. Toate aplicațiile de la G Suite prezintă suplimente – majoritatea gratuite – care te ajută să faci mai mult.

În plus, dacă sunteți în mers, puteți utiliza smartphone-ul sau alte dispozitive conectate la Google Drive pentru a lucra la documentele dvs. și pentru a rămâne productiv (citiți recenzia noastră Google Drive). Pentru servicii alternative care funcționează bine cu documentele, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru deschiderea documentelor.

6. Distribuie conținut

Partajarea conținutului este o parte importantă a utilizării unui serviciu de stocare în cloud, deoarece permite colaborarea și vă ajută să evitați utilizarea metodelor greoaie – cum ar fi unitățile flash și atașamentele de e-mail – pentru transferul fișierelor. 

Majoritatea serviciilor de pe piață vă permit să partajați fișiere, dar diferă de cât de bine o fac. Acest lucru este cel mai evident în modul în care serviciile vă permit să vă protejați și să gestionați acțiunile. Pentru servicii care se pot împărtăși, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru lista de partajare.

Puteți partaja fișierele dvs. generând link-uri, dar partajarea folderelor necesită, de obicei, să vă invitați utilizatorii și să le acordați permisiunile de acces. După ce împărtășiți conținutul dvs., este posibil să îl puteți proteja adăugând o parolă, setând o dată de expirare, marcând-o drept „numai vizualizare” sau chiar criptându-l.

7. Utilizați aplicații terțe pentru a vă îmbunătăți colaborarea

Serviciile de stocare în cloud se integrează cu multe aplicații care vă pot îmbunătăți colaborarea. Deși majoritatea serviciilor de stocare în cloud se integrează cu un serviciu de gestionare a documentelor și poate cu câteva alte aplicații, sincronizarea fișierelor și serviciile de partajare – sau „EFSS” pe scurt – au de obicei o mare bibliotecă de integrări terțe, din care puteți alege.

10-rece-lucruri-Egnyte-bibliotecă

Aplicații precum Trello, Zoho, OneLogin și altele sunt opțiuni de bază cu multe servicii EFSS. Pe de altă parte, dacă doriți să editați fotografii, unele integrări vă ajută să faceți și asta. Cei care doresc să-și consolideze securitatea ar putea să se poată integra cu Boxcryptor, un add-on de criptare.

Am enumerat serviciile potrivite pentru a lucra cu alții în cel mai bun stocare cloud pentru colaborarea noastră, care se clasează pe Dropbox pentru afaceri ca fiind alegerea noastră de top. Dacă faceți parte dintr-o organizație mare, asigurați-vă că consultați lista noastră cu cele mai bune servicii EFSS de pe piață.

8. Stream muzică și videoclipuri

Dacă aveți o bibliotecă uriașă de muzică și filme, veți beneficia de stocarea lor în cloud, deoarece vă va permite să vă bucurați de ele oriunde v-ați afla. Cu toate acestea, în funcție de dimensiunea bibliotecii, este posibil să aveți nevoie de un plan de abonament care să ofere mult spațiu de stocare.

10-cool-lucruri-stream-filme

De asemenea, serviciile diferă în cât de bine gestionează încărcarea fișierelor mari, cât de mari sunt limitele de dimensiune a fișierelor și cât de bune sunt pentru redarea conținutului din cloud. Am luat în considerare toate acestea în cel mai bun stocare cloud pentru lista video. Dacă sunteți mai mult fani de muzică, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru deschiderea muzicii.

9. Eliberați spațiu pe hard disk

Deși sincronizarea este o modalitate excelentă de a transfera fișierele pe dispozitivele dvs., stocarea fișierelor din cloud pe computer poate mânca rapid spațiu pe hard disk. Pentru a evita acest lucru, puteți opta pentru a utiliza opțiunea de unitate de rețea disponibilă cu unele servicii de stocare în cloud sau puteți alege să sincronizați doar fișierele de care aveți nevoie.

În mod implicit, opțiunea de unitate de rețea nu stochează fișiere pe computer. În schimb, le afișează numai în folderul unității de rețea și le transmite la computer la cerere. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că fișierele dvs. vă sunt disponibile doar dacă sunteți online.

Dacă doriți ca fișierele dvs. să fie disponibile chiar dacă nu sunteți offline, puteți utiliza folderul de sincronizare și vă puteți baza pe sincronizarea selectivă pentru a minimiza impactul pe hard disk. Ce face sincronizarea selectivă vă permite să alegeți ce fișiere doriți să sincronizați din cloud. Puteți găsi servicii care se sincronizează bine în cel mai bun spațiu de stocare în cloud cu ajutorul funcției de redresare a sincronizării.

10. Creați-vă propriul nor folosind Nextcloud

Nextcloud este o soluție software care vă ajută să configurați și să vă mențineți serverul de stocare în cloud. Astfel de soluții software sunt cunoscute sub numele de „soluții de stocare cloud DIY”. Acestea vă ajută să vă creați cloud oferind o modalitate mai simplă de configurare a serverului și de instalare a software-ului client pentru dispozitivele dvs..

10-cool-lucruri-nextcloud

Nextcloud are o ediție Enterprise care poate găzdui între 50 și 10 milioane de utilizatori. Cu toate acestea, dacă nu aveți nevoie de asta, vă puteți abona la Nextcloud Standard sau puteți utiliza ediția open-source, care este gratuită.

La fel ca soluțiile proprii, Nextcloud vă permite să partajați conținut, oferă securitate puternică și are o bibliotecă care conține 162 de aplicații cu care vă puteți integra. Dacă doriți să aflați mai multe despre Nextcloud și alte servicii cloud de bricolaj, citiți cele mai bune instrumente de stocare în cloud DIY.

Gânduri finale

Am trecut despre ce este stocarea în cloud și despre cum îl puteți utiliza. De asemenea, am descris câteva lucruri interesante pe care le puteți face cu acesta, inclusiv crearea de albume, luarea de note, stocarea parolelor în cloud, partajarea de conținut și multe altele.

Ce părere aveți despre aceste lucruri frumoase pe care le puteți face folosind servicii de stocare în cloud? Sunt suficiente pentru a începe să folosești norul? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map