CrashPlan vs Backblaze: Backup-ul Cloud Unup Backup

Căutați o soluție de backup nelimitată pentru afacerea dvs.? Vestea bună (sau rea) este că există doar două opțiuni pentru a-ți înfățișa capul: Backblaze și CrashPlan. Majoritatea celorlalte soluții de rezervă acoperă spațiul de rezervă și vă obligă să plătiți mai mult pentru a-l crește.


Pentru unii cumpărători de backup, decizia devine și mai ușoară – un abonament Backblaze este de aproximativ jumătate din costul lunar al CrashPlan. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă de obicei atunci când vine vorba de soluții software, linia de jos nu este toată povestea.

Am scris anterior despre o serie întreagă de criterii suplimentare pe care utilizatorii de afaceri experimentali ar trebui să le țină seama în cea mai bună copie de rezervă online pentru ghidul cumpărătorului de afaceri. Lista include ușurința de utilizare, securitatea și asistența, printre alte criterii.

Deși recomandăm să aruncăm o privire atât asupra revizuirii Backblaze for Business, cât și a revizuirii CrashPlan, înainte de a lua o decizie cu privire la planul de recuperare și recuperare a dezastrelor companiei dvs., am decis că o comparație cot la cot poate fi informativă și utilă.

În continuare, vom căuta dincolo de prețul prețului pentru a ne da seama care dintre aceste două servicii, Backblaze sau CrashPlan, merită recunoașterea drept cea mai bună copie de rezervă nelimitată pentru afaceri astăzi.

Pro și contra de backup nelimitat

Înainte de a ajunge la comparația noastră, primul lucru de făcut este să vă asigurați că afacerea dvs. are într-adevăr nevoie de backup nelimitat. Acest lucru se datorează faptului că cuvântul „nelimitat” are un anumit apel seducător care face ca toate celelalte considerații să pară brusc mai puțin importante. Este ușor să faceți declanșatorul fericit și cu o copie de rezervă online nu este un lucru bun.

Motivul pentru asta este că poate dura mult timp pentru a face backup la fișierele inițial. Dacă aveți terabyte de date pe care să le trimiteți în cloud, ați putea privi luni întregi. Adică, după ce datele dvs. sunt făcute în rezervă, este dificil să schimbați serviciile.

Pentru mulți proprietari de IMM-uri, există o valoare reală într-o soluție de rezervă nelimitată. Întreprinderile de astăzi nu trebuie să fie întreprinderi cu baze de date masive de clienți pentru a acumula multe date rapid. Informațiile despre clienți, fișierele media, înregistrările financiare și tot felul de fișiere constituie coloana vertebrală a întreprinderilor moderne, mari și mici.

Pierderea acestor date vă poate transforma afacerea într-o legătură reală. Pe de altă parte, să o sprijiniți pe cloud poate fi scump, de asemenea, atunci când lucrați cu opțiuni scalabile precum MozyPro (recenzie MozyPro) sau Amazon Web Services. Cu o soluție de rezervă low-cost, nelimitată, precum Backblaze sau CrashPlan, nu trebuie să vă faceți griji – atât timp cât aceste servicii sunt potrivite pentru nevoile dvs. particulare..

Pentru unele companii, încorporarea Backblaze sau CrashPlan poate ajunge să coste destul de mulți bani, totuși. Acest lucru se datorează faptului că ambele servicii acceptă doar un dispozitiv pe abonament. Dacă aveți la dispoziție o duzină de calculatoare pentru backup, este posibil să mergeți mai bine cu un serviciu plafonat care acceptă backup pentru dispozitive nelimitate. Un bun exemplu este IDrive pentru afaceri, care, în ciuda limitării spațiului de rezervă pe care îl obțineți, se situează ca cea mai bună valoare generală în ghidul nostru de backup online (citiți analiza noastră IDrive pentru afaceri).

Cealaltă problemă cu Backblaze și CrashPlan este că niciuna nu poate fi utilizată pentru NAS sau backup de server. Dacă este nevoie de acest lucru, am arăta din nou către IDrive, care se află ca unul dintre cele mai bune copii de rezervă ale serverului și poate face și backup pentru smartphone-uri. CloudBerry Backup este o altă opțiune bună, în special dacă doriți să proiectați un plan de backup hibrid pentru afacerea dvs. Funcționează chiar și cu serviciul accesibil Backblaze de infrastructură cloud, Backblaze B2.  

Cu aceste avertismente din drum, să trecem la lucrurile distractive.

Bătălia pentru Suprafață de Backup nelimitat: Backblaze vs CrashPlan

Am menționat mai devreme că Backblaze este o opțiune mai ieftină decât CrashPlan. Costul real al unui abonament Backblaze este de 5 USD pe lună pentru computer. Dacă vă înscrieți un an, primiți și două luni gratuit. Un abonament Backblaze de doi ani vă va oferi cinci luni gratuite. CrashPlan, între timp, costă 10 dolari pe lună pe computer, fără reduceri pentru plata în avans. 

Cost pe computer: Backblaze: CrashPlan:
Abonare lunara:$ de 5$ de 10
Abonare anuala:50 USD (2 luni gratuit)120 USD (fără luni gratuite)
Abonament bianual:95 USD (5 luni gratuit)240 USD (fără luni gratuite)

CrashPlan este în continuare o afacere bună în raport cu serviciile de backup online populare, dar costisitoare, precum SOS Online Backup și MozyPro. Cu toate acestea, nu se înțelege faptul că este mai scump.

Ceea ce urmează este să te ajutăm să decizi dacă merită sau nu ca afacerea ta să cheltuiască bani în plus pe CrashPlan sau să mergi cu Backblaze. În cele din urmă, nu există un răspuns universal corect la această întrebare. Ambele planuri sunt nelimitate, dar nu au o dimensiune adecvată.

CrashPlan vs. Backblaze: Rundele de luptă

1

Proces de rezervă

În primul rând, vom compara funcțiile de rezervă disponibile cu Backblaze și CrashPlan. Vom analiza și procesul general de rezervă, luând în considerare experiența utilizatorului și viteza generală, alături de capabilitate.

Backblaze

Singurul lucru pe care Backblaze îl face fără echivoc mai bun decât orice alt serviciu de backup online este ușurința de utilizare – cel puțin atunci când vine vorba de crearea de planuri de rezervă. Acest lucru se datorează faptului că clientul Backblaze face cea mai mare parte a activității pentru dvs..

După instalare, software-ul scanează computerul și caută fișiere în funcție de tip. Aceasta include aproape toate tipurile de fișiere, altele decât sistemul de operare, aplicațiile și fișierele temporare, deși puteți instrui Backblaze să le apuce pe cele, dacă este nevoie.

Tot ceea ce localizează scanarea este adăugat la planul de rezervă.

Avantajul copiilor de rezervă în funcție de tipul fișierului este că nu aveți etichete manual foldere și fișiere ca tine cu majoritatea serviciilor de rezervă. A face acest lucru necesită mai mult timp și poate duce la neglijarea fișierelor, ceea ce duce la lacune critice în planul de rezervă.

În acest sens, Backblaze este o adevărată soluție de rezervă set-and-uită. Toate fișierele dvs. de e-mail, documentele, imaginile, videoclipurile, fișierele de contabilitate și orice altceva vor fi protejate, indiferent unde se află pe computer..

Dacă există anumite tipuri de fișiere pe care nu doriți să le faceți backup, le puteți adăuga pe o listă de excludere, deși cu spațiu de rezervă nelimitat, este puțin probabil să fie necesar pentru majoritatea oamenilor.

Puteți exclude, de asemenea, anumite foldere sau unități. Clientul desktop în sine este complicat, așa cum trebuie, ceea ce înseamnă că nu este deloc complicat. Există un buton pentru a întrerupe și porni backup, altul pentru opțiuni de restaurare și al treilea pentru setări. Asta e.  

Backblaze implicit face o copie de rezervă continuă, ceea ce înseamnă că fișierele sunt trimise în cloud, deoarece acestea sunt adăugate recent la computer sau modificate în orice fel. Dacă doriți, puteți opri backup-ul continuu și puteți opta pentru copii de rezervă programate, de exemplu, dacă doriți să-l rulați peste noapte, astfel încât să nu interfereze cu cealaltă lucrare.

Opțiunile de programare Backblaze sunt limitate în comparație cu mulți alți clienți de rezervă. De exemplu, nu există nicio opțiune de a rula backup-uri doar în anumite zile. Cu toate acestea, nu am întâlnit niciodată probleme legate de faptul că Backblaze interferează cu resursele sistemului nostru în timpul testării, așa că este cel mai bine să lăsați doar o copie de rezervă continuă pentru a asigura o protecție maximă.

În timpul testelor efectuate pentru cea mai recentă revizuire Backblaze pentru Business, clientul a etichetat 90 GB date de pe computerul nostru de testare pentru backup. Clientul are un buton pentru a estima viteza de rezervă inițială și a calculat că va dura aproximativ patru zile. Aceasta a fost printr-o conexiune WiFi cu viteze de încărcare de 20 Mbps.

După aproximativ 12 ore, backup-ul nostru a fost de nouă la sută complet, cu o scurtă durată de 12,5 sau cam așa ceva ar fi trebuit să se bazeze pe estimarea Backblaze, dar nu de mult. Deși este greu să fie exact, calculăm că Backblaze a fost pe punctul de a face backup în jur de 16 până la 20 GB pe zi.  

În ceea ce privește performanța continuă, Backblaze rulează fără probleme datorită utilizării unei copii de rezervă la nivel de bloc, ceea ce înseamnă că doar acele părți (blocuri) ale unui fișier modificat sunt trimise în cloud – presupunând că fișierul complet a fost deja copiat.

CrashPlan

CrashPlan ratează o ocazie atunci când vine vorba de o ușurință de utilizare prin faptul că nu faceți o copie de siguranță după tipul de fișier. Asta nu înseamnă că susținerea CrashPlan este grea; nu este la fel de simplu pe cât este de backblaze.

Cu CrashPlan, va trebui să etichetați toate dosarele și fișierele pe care doriți să le faceți backup, folosind vizualizarea de rezervă din clientul desktop.

Acest lucru poate dura ceva timp și este ușor de ratat fișierele. Acestea fiind spuse, deoarece CrashPlan vă oferă spațiu de rezervă nelimitat, puteți doar să vă etichetați folderul de unitate pentru backup, care va apuca totul și va rezolva oarecum problema.

Probabil că veți dori să excludeți fișierele de sistem și temporare din backup-ul dvs. dacă faceți acest lucru, deoarece includerea lor va consuma lățimea de bandă și, de cele mai multe ori, nu va putea fi folosită pentru recuperare fără să provoace probleme computerului. Acest lucru va face din nou timp, deoarece trebuie să adăugați excluderi prin extensie.

După ce aveți planul de rezervă în loc, CrashPlan rulează backup în mod continuu, așa cum face Backblaze, astfel încât să puteți fi sigur că mergeți înainte vor fi protejate – atât timp cât fișierele sunt păstrate în dosare care fac parte din planul de backup.

Clientul CrashPlan nu este la fel de minim decât ceea ce obțineți cu Backblaze, dar este totuși excelent. Tabele de navigare de-a lungul părții stângi și o mulțime de spații albe îi conferă un sentiment modern și intuitiv.

Veți găsi mai multe opțiuni de programare mai avansate decât ceea ce primiți cu Backblaze, cu posibilitatea de a seta copie de rezervă pentru a rula doar în anumite zile din săptămână. Mai utilă este o caracteristică care vă permite să instruiți clientul să utilizeze doar un procent din procesor pentru procesele de backup în timp ce computerul este utilizat în mod activ.

CrashPlan poate, de asemenea, să oprească automat backup-ul atunci când bateria laptopului scade, ceea ce este un plus frumos. Dincolo de asta, există o serie de alte controale disponibile în setări pe care Backblaze pur și simplu nu le are, oferind utilizatorilor mai multă putere asupra a ceea ce se întâmplă.

CrashPlan încorporează, de asemenea, o copie de rezervă la nivel de bloc, care doar recopie părți ale fișierelor modificate. În total, serviciul său relativ bun, odată ce treceți backup-ul inițial.

Asta poate dura însă. În testarea noastră, am reușit să facem backup doar în jur de 8 GB pe zi, cu conexiunea noastră de încărcare WiFi de 20 Mbps. Acest lucru este doar timid de ceea ce CrashPlan însuși citează ca viteză medie de încărcare a clienților: 10 GB pe zi.  

Gânduri rotunde

Între Backblaze și CrashPlan, nu există nicio întrebare că Backblaze este cel mai ușor de utilizat datorită designului său set-and-uită. De fapt, este probabil mai potrivit să-l numim instalare și uitare, deoarece există foarte puține lucruri care necesită setarea.

CrashPlan va ocupa ceva mai mult. Cu toate acestea, vă oferă, de asemenea, mai multe opțiuni de personalizare decât Backblaze, fie pentru programare, fie pentru limitarea impactului resurselor de sistem al proceselor de rezervă.

Apoi, din nou, CrashPlan pare să folosească atât de puțin de lățimea de bandă disponibilă și de puterea computerului, încât pare o prostie să te deranjezi cu aceste setări. Backblaze nici nu este, dar face o treabă mult mai bună de a face fișiere în cloud decât CrashPlan.

Prima rundă merge la Backblaze pentru combinația de simplitate și viteze de rezervă mai bune.

Runda: punct de proces de rezervă pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo CrashPlan pentru Small Business

2

Procesul de recuperare

În continuare, vom lua în considerare procesul opus: recuperarea fișierelor din cloud. Funcțiile de recuperare ajută întreprinderile să se facă în rezervă (alertă punct) și să funcționeze rapid după un accident de pe hard disk.

Backblaze

În timp ce Backblaze are un buton de „restaurare opțiuni” în clientul său de birou, apăsarea acestui buton vă trimite la Backblaze.com. Toate operațiunile de recuperare au loc acolo, necesitând să vă conectați la contul dvs..

Conectat, vi se oferă trei opțiuni de restaurare a fișierelor: descărcați un fișier .zip, unitate flash USB și hard disk USB.

În cele mai multe cazuri, probabil că veți dori să utilizați prima opțiune. Ultimele două fac parte din serviciul de recuperare prin curier Backblaze, care costă 99 USD pentru recuperarea unității flash (până la 128 GB) și 189 dolari pentru recuperarea hard disk-ului (până la 4TB). Serviciul pare scump, dar primiți o rambursare dacă trimiteți dispozitivul de stocare înapoi la Backblaze în termen de 30 de zile.

Recuperarea fișierului zip descarcă pur și simplu un fișier zip pe computer format din toate fișierele pe care le-ați selectat pentru a restaura. Procesul este ușor, dar Backblaze limitează recuperarea unui singur fișier zip la 500 GB pe fiecare fișier. De asemenea, sunteți limitat la cinci solicitări simultan.

Este și mai ciudat și incomod faptul că Backblaze nu oferă utilizatorilor opțiunea de a restabili fișierele în locația lor inițială. Asta înseamnă că, odată ce fișierul dvs. zip este gata (Backblaze vă va trimite un e-mail care să vă anunțe), trebuie să repuneți totul acolo unde vă aparține.  

Dacă sunteți în mișcare, puteți accesa fișierele pe care le-ați făcut backup pe smartphone cu aplicații pentru Android și iOS. Designul aplicației este rezonabil și vă oferă o opțiune de a partaja fișiere și cu alții.

La o notă finală, Backblaze vă permite să recuperați versiunile anterioare ale fișierelor dacă cel actual nu este ceea ce căutați. Accesul la istoricul versiunilor este convenabil atunci când se confruntă cu modificări nedorite de fișiere sau corupții de fișiere, inclusiv corupții cauzate de ransomware.

Cu toate acestea, versiunile anterioare sunt doar de 30 de zile și nu există nicio modalitate de a modifica politica de versiune, ceea ce este prea rău, deoarece Backblaze oferă spațiu de stocare nelimitat.  

CrashPlan

CrashPlan vă permite să selectați fișierele și să le restaurați direct de la clientul desktop, ceea ce reprezintă un plus în favoarea sa. Doar faceți clic pe fila „restaurare” și verificați toate fișierele pe care le doriți. Nu există nicio limită la câte fișiere poți descărca simultan, așa cum există cu Backblaze.  

Puteți alege să descărcați fișierele dvs. în locații noi sau să le restabiliți în locația lor inițială, economisindu-vă că nu trebuie să vă reconstruiți sistemul de fișiere. CrashPlan vă permite chiar să modificați permisiunile și numele fișierelor ca parte a procesului de restaurare.

Există și o alternativă pentru „versiune”, care vă permite să accesați istoricul versiunii. CrashPlan își pune de fapt banii acolo unde este vorba de „nelimitat”, permițându-vă să stocați versiuni nelimitate, dacă doriți, modificând politica de versiune a planului dvs. de rezervă..

CrashPlan vă permite, de asemenea, să recuperați fișierele direct din interfața browserului, pe lângă aplicațiile mobile pentru Android, iOS și Windows Phone.

Rundă Două Gânduri

Până la începutul anului 2016, CrashPlan a oferit un serviciu de recuperare a curierului. Sperăm că acum compania este concentrată în totalitate pe clienții de afaceri (utilizatorii de acasă au până în octombrie 2018 să părăsească spațiul), puterile care vor avea în vedere reinstalarea acesteia. Serviciul de curierat poate fi extrem de valoros pentru întreprinderile care au pierdut o cantitate substanțială de date și au nevoie de repede.

Recuperarea prin curier este de asemenea singurul avantaj real pe care Backblaze îl are asupra CrashPlan atunci când vine vorba de recuperare. CrashPlan vă permite să recuperați fișierele de la clientul desktop și locațiile lor originale; Backblaze nu face niciuna din aceste lucruri, forțându-vă să inițiați recuperarea online, așteptați un fișier zip care nu poate avea mai mult de 500 GB și să vă reconstruiască sistemul de fișiere după ce este gata.

CrashPlan are o abordare mult mai bună în ceea ce privește versiunea, de asemenea, protejarea versiunilor vechi de fișiere la nesfârșit, în timp ce Backblaze le păstrează doar 30 de zile.

Runda: punct de proces de recuperare pentru CrashPlan pentru întreprinderile mici

Logo-ul Backblaze
Logo CrashPlan pentru Small Business

3

Instrumente de administrare

O parte a punerii în aplicare a unui plan de rezervă de succes pentru afacerea dvs. este menținerea unei supravegheri suficiente asupra faptului că planul respectiv se desfășoară, așa cum a fost planificat. Instrumentele de administrare care vă permit nu numai să gestionați facturarea, dar să vizualizați statistici de rezervă și să rulați rapoarte ajută foarte mult. A treia rundă va arunca o privire rapidă asupra acestor capacități pentru Backblaze și CrashPlan.

Backblaze

Backblaze asigură supravegherea contului prin interfața sa web. Conectați-vă la contul dvs. și, dacă v-ați înscris la Backblaze pentru afaceri, va exista un antet de „grupuri de afaceri” aproximativ la jumătatea marginii din stânga. Sub acest antet, veți găsi link-uri pentru „gestionarea grupului”, „invitați și îmbunătățiți” și „utilizatori / computere”.

Gestionarea grupului vă permite să creați grupuri, care pentru Backblaze sunt colecții de utilizatori facturați sub același card de credit. Practic, în calitate de proprietar al afacerii, trebuie să înființați un grup pentru a plăti serviciul pentru angajații dvs. Acest lucru vă permite să plătiți nu numai backup online Backblaze, ci și serviciul Backblaze B2.

După crearea grupului dvs., puteți genera o legătură de invitație cu care forța de muncă se poate utiliza pentru a vă înscrie. După cum probabil ați ghicit, procesul de invitație și aprobare este gestionat făcând clic pe linkul de invitație și aprobare sub antetul grupurilor de afaceri.

De acolo, puteți copia linkul de invitație pentru lipire într-un alt canal, cum ar fi Slack sau trimite linkul de invitație prin e-mail. Există, de asemenea, o opțiune de gestionare și monitorizare la distanță (RMM) care vă permite să instalați de la distanță software-ul de rezervă pentru baza de utilizator. Pentru a utiliza RMM, va trebui să investiți într-un instrument RMM precum Munki sau să aveți chopurile de codare pentru a scrie singur implementarea.

Grupurile de afaceri finale leagă, utilizatorii / computerele, să folosim datele de rezervă pentru monitorizare pentru a asigura că totul funcționează fără probleme. De asemenea, vă permite să accesați fișierele susținute de grupul dvs. de utilizatori, atât timp cât persoanele din grupul respectiv v-au dat permisiunea de a face acest lucru.

Puteți configura, de asemenea, Backblaze pentru a primi e-mailuri sumare pentru procesele de rezervă. În mod implicit, acestea sunt trimise doar lunar, dar această frecvență poate fi modificată.

CrashPlan

CrashPlan are un portal de administrare foarte frumos proiectat pentru a gestiona computerele protejate sub contul de afaceri. Vizualizarea principală este un tablou de bord cu statistici pentru verificarea utilizării stocării și restaurarea fișierelor în luna precedentă.

Există file suplimentare pe marginea stângă pentru utilizatori, dispozitive, descărcări de aplicații, setări și cont. Utilizatorii și dispozitivele au meniuri extensibile, de asemenea, cu file suplimentare. În cadrul utilizatorilor, veți găsi opțiuni de vizualizare a utilizatorilor activi și a celor dezactivați, de a gestiona invitațiile la cont și de a atribui privilegii de administrare.

Între timp, dispozitivele au câteva opțiuni frumoase pentru a vizualiza utilizarea dispozitivelor specifice aparținând fiecărui utilizator. Aceasta include vizualizarea stării conexiunii și numărul restaurărilor, pe lângă stocarea totală utilizată.

Sub citirea principală a dispozitivului, puteți verifica setările clientului pentru dispozitivul respectiv, împreună cu alertele. Puteți mandata setările clientului pentru echipa dvs., accesând vizualizarea setărilor portalului de administrator.

Opțiunile includ setarea unui program de rezervă pentru computerele aflate sub controlul dvs. și necesitând criptare privată. Dacă preferați să nu trebuie să vă conectați la consola de administrare pentru a monitoriza starea de rezervă pentru forța de muncă, puteți seta, de asemenea, livrarea de rapoarte automate pentru dispozitivele care nu au fost salvate recent.

Runda trei gânduri

Backblaze a introdus doar funcționalitățile sale „grupuri”, ceea ce l-a lăsat să fie utilizat drept soluție de rezervă online SMB, la începutul anului 2017. Tocmai de aceea, din această scriere, unsprezece luni mai târziu, experiența sa de administrare se simte destul de infundantă. Am dori să vedem opțiuni care să permită mai multe setări și un tablou de bord mai cuprinzător.

CrashPlan, între timp, face aceste lucruri deja și le face bine.

Runda: Instrumente de administrare Punct pentru CrashPlan pentru afaceri mici

Logo-ul Backblaze
Logo CrashPlan pentru Small Business

4

Securitate

Securitatea datelor în cloud a fost un subiect fierbinte de la mijlocul anilor 90, iar o serie de încălcări de date cu profil înalt și alte probleme de securitate relevante pentru IMM-uri în ultimii ani au alimentat doar fervoarea.

Apoi, există probleme precum notoria inițiativă PRISM a ANS, în care agenția obține date de la serviciile cloud pentru a scana informații legate de activitatea teroristă. Deși acest lucru nu va avea impact asupra majorității oamenilor în mod legal, faptul că guvernul încorporează datele într-o bază de date secretă de top, face ca cineva să se întrebe ce se întâmplă despre care nu știm. Acordat, ar putea fi mai rău.

Cu toate acestea, o mare parte din îngrijorarea cu privire la securitatea cloud este nefondată, atât timp cât serviciile cloud iau măsurile de precauție corespunzătoare pentru a scampa datele dvs. și a asigura securitatea centrelor de date și oferă funcții suplimentare, cum ar fi autentificarea cu doi factori și criptarea de cunoștințe zero. În această rundă, vom vedea dacă acesta este cazul Backblaze și CrashPlan.

Backblaze

Backblaze criptează datele atât în ​​tranzit, cât și în repaus, ceea ce este primul pas pentru a vă asigura că datele dvs. sunt sigure. Nivelul de criptare utilizat este AES-126. AES, care reprezintă un standard avansat de criptare, este protocolul recomandat de NIST și cel folosit de majoritatea instituțiilor financiare în prezent.

Deși AES-126 nu este la fel de puternic ca AES-256, nici nu se știe că este crăpător și, deoarece nu este la fel de complex, criptează și transferă fișierele mai rapid. Fișierele de rezervă în tranzit sunt, de asemenea, protejate cu TLS / SSL pentru a preveni ascendența online. În total, fișierele dvs. ar trebui să fie destul de sigure, atât timp cât sunt cheile dvs. de criptare.

În mod implicit, aceste chei sunt stocate în centrul de date Backblaze. Ipotetic, asta înseamnă că un angajat Backblaze, o agenție guvernamentală prin ordin judecătoresc sau un hacker care încalcă serverul în care este păstrată cheia de criptare ar putea decripta și vizualiza copii ale textului în format redat.

Dacă asta vă îngrijorează, Backblaze vă va permite să optați pentru criptarea privată, transformând Backblaze în ceea ce se numește în mod obișnuit drept un serviciu de cunoaștere zero. Cu criptarea privată activată, Backblaze nu va putea să vă resetați parola dacă o pierdeți, dar numai veți avea acces la cheile de criptare pentru fișierele dvs., ceea ce înseamnă că le puteți descifra vreodată..

Ei bine, acest lucru este adevărat dacă nu cumva cineva să primească parola dvs. Backblaze. Parolele slabe sunt mult mai ușor de combătut fisurarea fisurilor decât tastele de criptare pe 126 biți și reprezintă un decalaj comun de securitate pentru multe întreprinderi.

Ca remediu pentru această problemă particulară, Backblaze vă permite să activați autentificarea cu doi factori pentru computerul dvs. și să o mandatați pentru asociații dvs. prin consola de administrare Backblaze. Cu această caracteristică, de fiecare dată când vă conectați de la un aparat necunoscut, vi se va cere să introduceți un cod de securitate special trimis prin mesaj text pe telefonul dvs. mobil.

În acest fel, dacă cineva vă fură parola, va trebui să vă fure telefonul înainte să vă poată accesa contul de rezervă – cu excepția cazului în care v-ar fura computerul în schimb, motiv pentru care ar trebui să vă criptați întotdeauna unitatea de disc.    

CrashPlan

CrashPlan are măsuri de precauție similare cu Backblaze, criptând fișierele dvs. atât în ​​tranzit pe Internet, cu AES și TLS / SSL. Nivelul de criptare este de fapt mai puternic, CrashPlan optând pentru 256 biți în loc de 126 biți.

Același nivel de criptare este menținut în timp ce fișierele sunt stocate în repaus în facilitățile de date ale CrashPlan, asigurându-vă că oricine încalcă un server unde sunt păstrate fișierele dvs. nu le va putea descifra fără cheile de criptare..

Cheile sunt păstrate pe un server de fișiere separat decât fișierele corespunzătoare, ceea ce va limita potențialul daunelor în cazul în care aceste chei sunt cumpărate. Cu toate acestea, toate acestea ar putea fi anulate de un angajat lipsit de scrupule sau de o agenție guvernamentală care a supravegheat, așa că profitați cel mai bine de opțiunea de criptare privată a CrashPlan..

Ca și în cazul Backblaze, optarea pentru criptarea privată înseamnă că, dacă pierdeți parola, pierdeți accesul la datele dvs., deci asigurați-vă și păstrați-o undeva în siguranță, precum un manager de parole cloud.

Spre deosebire de Backblaze, CrashPlan nu oferă o opțiune nativă pentru autentificarea cu doi factori. Având în vedere acest lucru, veți dori să vă asigurați că atât dvs., cât și colaboratorii dvs. de muncă au luat măsurile adecvate pentru a crea parole solide.

Pe de altă parte, politica de versiune a CrashPlan, după cum am discutat anterior, vă oferă o protecție mai bună împotriva ransomware-ului decât perioada de păstrare de 30 de zile acordată de Backblaze.

Rotund Patru Gânduri

Această rundă este un apel greu. Protocolul mai puternic de criptare al CrashPlan este un moment neplăcut în acest moment, în afară de faptul că ar putea contribui foarte ușor la viteza sa lentă de transfer de date, ceea ce nu este o problemă de securitate. Diferențele principale dintre aceste două servicii sunt faptul că Backblaze oferă autentificare cu doi factori și CrashPlan are o politică de versiune mult mai puternică..

Atât lipsa de autentificare a celor doi factori, cât și lipsa de licență a lui Backblaze, politica de versiune de 30 de zile sunt ratări destul de mari. Deoarece Backblaze are o versiune limitată, care ar trebui să vă ajute să vă protejeze împotriva ransomware-ului atât timp cât acționați rezonabil rapid, îi oferim avantajul când vine vorba de securitate.

Runda: punct de securitate pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo CrashPlan pentru Small Business

5

A sustine

Un suport rapid și competent pentru probleme tehnice și alte probleme este esențial pentru un bun plan de rezervă. Majoritatea soluțiilor de rezervă dispun de asistență prin e-mail, dar fără personal adecvat, ați putea aștepta zile întregi pentru un răspuns.

Cele mai bune soluții de rezervă oferă, de asemenea, un mijloc de suport live, fie prin chat sau telefon. În runda noastră finală, vom compara canalele de asistență între Backblaze și CrashPlan, pe lângă examinarea bazelor de cunoștințe online.

Backblaze

Dacă aveți nevoie de asistență telefonică, probabil că nu aveți noroc cu Backblaze. Compania oferă asistență telefonică 24/7 achiziționabilă, dar numai dacă utilizați serviciul său de infrastructură cloud, Backblaze B2.

Utilizatorii obișnuiți de backup online Backblaze, atât acasă cât și de afaceri, pot folosi chat-ul live pentru a discuta cu agenții. Din păcate, acest canal de asistență este limitat de faptul că este deschis doar în timpul programului de lucru (de luni până vineri, între orele 9 și 17, ora PST).  

Deși toate acestea sunt dezamăgitoare, Backblaze se răscumpără considerabil cu ajutorul unui e-mail foarte rapid și permanent. În timpul testării, am primit deseori răspunsuri la întrebări în termen de două ore. Acest lucru nu va funcționa pentru unii utilizatori de afaceri, dar ar trebui să fie suficient pentru majoritatea.

Am găsit interacțiuni de asistență, atât prin chat live, cât și prin e-mail, rezultând în general răspunsuri clare și punctuale.

Dacă nu puteți aștepta câteva ore, Backblaze menține și un centru de asistență online decent. Site-ul este împărțit pe categorii pentru a ușura găsirea articolelor relevante pentru nevoile dvs. Există chiar și o categorie dedicată pentru backup de afaceri, cu subsecțiuni pentru început, licențiere și întrebări comune. Site-ul de asistență poate fi căutat de asemenea.

CrashPlan

CrashPlan oferă, de asemenea, suport de chat în direct și îl limitează la orele de lucru, deși aceste ore sunt ora centrală și nu ora standardă a Pacificului. Orele exacte sunt de la 7 până la 19 p.m., de luni până vineri, ceea ce ar trebui să funcționeze mai bine pentru mai mulți utilizatori decât acele ore furnizate de Backblaze (cel puțin în S.U.A.).

CrashPlan face un backblaze unic, oferind asistență telefonică. Tehnicienii de asistență sunt disponibili telefonic în aceleași ore în care este oferit chat-ul live.

CrashPlan are, de asemenea, un sistem de ticketing pentru suport bazat pe e-mail, care este monitorizat 24/7. Biletele sunt clasificate în funcție de cât de impactant este problema raportată, astfel încât problemele critice sunt împinse în partea de sus a cozii. Timpurile de răspuns pentru problemele cu prioritate redusă, bazate pe experiențele noastre în tratarea asistenței CrashPlan, sunt în general sub 12 ore, chiar și în weekend.  

Site-ul de asistență CrashPlan oferă, de asemenea, ajutor sub formă de ghid de administrator, ghid general de utilizare, note de lansare și articole. O bară de căutare vă permite să găsiți mai rapid ajutor relevant. Există și o comunitate CrashPlan, unde puteți găsi anunțuri și actualizări ale stării serviciilor.

Round Five Gânduri

Ambele servicii de rezervă oferă o mulțime de materiale pentru cei care preferă să descopere lucrurile pe cont propriu. Articolele de asistență sunt de obicei ușor de analizat și de acoperit o gamă largă de subiecte. Ambele furnizează, de asemenea, răspunsuri prin e-mail 24 de ore din 24, deși Backblaze pare să fie mai oportun în a reveni la clienți.

Ambele oferă live chat în timpul orelor de afaceri, CrashPlan menținând o fereastră de operare mai mare decât Backblaze.

În total, sunt destul de uniform. Cel mai mare producător de diferențe și cel care va influența unii utilizatori de afaceri este faptul că CrashPlan oferă asistență telefonică și Backblaze nu – dacă nu sunteți un client B2 dispus să plătească pentru asta.

Runda: Punct de asistență pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo CrashPlan pentru Small Business

6

Verdictul

Concluzia este că atât Backblaze, cât și CrashPlan sunt servicii de backup foarte bune pentru întreprinderile mici și mijlocii. Este bine, deoarece sunt de asemenea singurele două opțiuni de backup online nelimitate bazate pe abonamente, disponibile pentru companii chiar acum.

Alegerea dintre cei doi nu este ușoară, în ciuda faptului că Backblaze aduce la jumătate (sau mai puțin) costul. Pe lângă faptul că este mai ieftin, Backblaze oferă și o implementare mult mai ușoară, ceea ce o face perfectă pentru cei cărora le place să păstreze lucrurile simple, asigurându-se, de asemenea, că toate fișierele critice sunt protejate..

Autentificarea în doi factori este un alt avantaj. Backblaze este, de asemenea, mai rapid și oferă un serviciu de recuperare prin curier, și asta va convinge corect pe mulți proprietari de IMM-uri că este cea mai bună alegere pentru compania lor.

Cu toate acestea, în cele din urmă, dăm această luptă lui CrashPlan. Principalul factor în luarea acestei decizii este portalul său de administrare mult mai bun, care este esențial pentru monitorizarea dispozitivelor acoperite pentru a vă asigura că totul respectă politica de backup a afacerii. CrashPlan depășește Backblaze în alte domenii-cheie, inclusiv având mai multe setări ale clientului pentru a regla, un proces de recuperare mai ușor de utilizat, o politică de versiune mai bună și asistență telefonică..

Ceea ce am greșit? Convinge-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit!

Câștigător final: CrashPlan

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map