Best Mac Backup: Time Machine vs Arq vs Duplicati vs Cloudberry Backup

Dacă căutați cea mai bună soluție de backup pentru Mac, ați ajuns la locul potrivit. Pe parcursul acestei operațiuni, Cloudwards.net va analiza trei alternative de top Time Time, care oferă fiecare atât capacități de backup locale, cât și cloud: Arq, Duplicati și CloudBerry Backup.


Vom evalua fiecare dintre cele trei și mașina timpului pe baza stocării, a funcțiilor și a asistenței înainte de ungerea backup-ului CloudBerry – uh, înainte de a unge un câștigător. Suspensul este palpabil.

Dacă căutați alternative iCloud, aruncați o privire și asupra articolului nostru despre cel mai bun stocare cloud pentru Mac.  

Bătălia

Time Machine este soluția de rezervă a Apple, care este gratuită cu MacOS. Ca atare, deseori este singurul instrument pe care îl privesc consumatorii. Cu toate acestea, există opțiuni mult mai bune acolo, inclusiv câteva care fac backup la cloud. Trei dintre cele mai populare sunt Arq, Duplicati și CloudBerry Backup (citiți de ce în recenzia noastră de CloudWid Backup), fiecare dintre ele vă permite să vă integrați cu alegerea dvs. de stocare în cloud..

Următoarele, vom descompune toate cele patru soluții pe parcursul a trei runde pentru a vă ajuta să vedeți despre ce este vorba.

Prima etapă: Opțiuni de stocare

În prima rundă, vom analiza opțiunile de stocare pe care le oferă fiecare dintre cele patru servicii, inclusiv costurile.

Mașina timpului

Time Machine nu costă nimic și este deja instalat cu Mac OS. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să îl configurați. Cu toate acestea, în ceea ce privește opțiunile de stocare, cum ar fi multe lucruri Apple, Time Machine nu joacă întotdeauna bine cu alții. Adică, opțiunile de stocare pe care le permite sunt destul de limitate în comparație cu celelalte trei instrumente pe care le vom analiza.

O opțiune este să faceți backup la o capsulă de timp din aeroport, care este un hard disk extern activat WiFi specific construit special pentru mașina timpului. Există câteva capacități diferite de stocare disponibile, dar, la fel ca majoritatea Apple, acestea pot fi puțin scumpe, începând ca și la 300 USD.

În mod alternativ, puteți face backup pe discul local, care include orice unitate externă sau unitate de rețea disponibilă. Totuși, asta este destul de mult. Întrucât nu este o soluție cloud, nu puteți să vă accesați fișierele de oriunde și să nu le puteți utiliza pentru a crea un plan de rezervă hibrid.

ARQ

Arq adoptă o abordare a stocării pe care utilizatorii care o aleg să le placă absolut: vă permite să alegeți pe ce platformă cloud faceți backup.

Opțiunile includ platforme populare de stocare în cloud precum Dropbox, Google Drive și OneDrive. Avantajul utilizării Arq cu unul dintre aceste servicii este că vă permite să transformați o platformă de stocare cloud obișnuită într-o soluție de rezervă, ceea ce de obicei nu sunt orientate să facă.

Acest lucru se datorează faptului că serviciile de stocare în cloud nu includeau planificatoare de rezervă, spre deosebire de serviciile de backup în cloud, precum IDrive, CrashPlan și Backblaze. Dacă nu aveți nevoie de mult în modul de stocare, acest lucru vă va permite să economisiți bani pe termen lung, deoarece nu trebuie să plătiți pentru un abonament la un serviciu de rezervă.

Programul Arq în sine costă 49,99 USD pe computer și trebuie să plătiți o singură dată.

Alte opțiuni de stocare includ Amazon S3, Amazon Glacier, Google Cloud Storage, Backblaze B2 și Wasabi, toate taxele pe gigabyte de stocare, ceea ce le face scalabile și potrivite ideal pentru întreprinderi.

Arq acceptă, de asemenea, FTP pentru copie de rezervă pe un server și poate fi utilizat pentru a copia fișiere de rezervă pe o NAS sau locație pe sistemul dvs., inclusiv unități externe sau de rețea.

Duplicati

Duplicati funcționează ca Arq prin faptul că vă permite să faceți backup pentru Mac la o serie de servicii de stocare în cloud diferite. De fapt, opțiunile sunt mult mai ample. Duplicati include majoritatea opțiunilor pe care le are Arq, plus servicii precum Azure, MEGA și Jottacloud (avem o recenzie MEGA și o recenzie Jottacloud pentru cei interesați).

De asemenea, puteți transfera fișiere pe un server folosind FTP, SSH sau WebDAV. În plus, Duplicati poate fi folosit fișiere de rezervă pe o unitate locală sau NAS.

Pe lângă mai multe opțiuni decât Arq, Duplicati este de asemenea open source și complet gratuit, așa că vă vor economisi și 50 de dolari.  

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Backup pentru Windows oferă peste cincizeci de opțiuni diferite de integrare în cloud pentru copierea de siguranță a fișierelor. Versiunea Mac a software-ului nu este la fel de impresionantă, dar are încă o selecție frumoasă.

Printre cele mai populare opțiuni se numără Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, OpenStack și RackSpace. De asemenea, puteți face backup direct la sistemul dvs. de fișiere, ceea ce înseamnă din nou că puteți face backup la o unitate locală sau de rețea.

Există două versiuni de CloudBerry Backup pentru Mac: o versiune freeware și o versiune plătită numită „Pro”. Pro costă 29,99 USD pentru o licență perpetuă și adaugă atât caracteristici de compresie cât și de criptare.

Gânduri rotunde

Posibilitatea de a stoca fișiere atât la nivel local, cât și de la distanță în cloud este un avantaj uriaș la salvarea datelor. Spațiul de stocare local înseamnă că ai la îndemână o copie a datelor, care poate fi restaurată mai rapid, mai ales dacă nu poți profita de conectivitatea Thunderbolt 2 de pe Mac..

Între timp, stocarea la distanță, cloud, înseamnă că aveți o copie a datelor dvs. salvate într-un centru de date securizat. Acolo, datele dvs. sunt copiate de siguranță pe servere redundante în cazul în care un server nu reușește, iar facilitățile serverului sunt în general construite pentru a rezista atât la dezastre naturale, cât și la atacuri virtuale. De asemenea, stocarea de la distanță înseamnă că puteți accesa datele dvs. de oriunde.

Citiți mai multe despre avantajele stocării locale versus cloud – și de ce sunt mai bune împreună – aici.  

Time Machine oferă doar rezervă locală de stocare, deci să o luăm în calcul pentru această rundă.

Dintre cele trei servicii rămase, Duplicati oferă cea mai bună selecție de consumatori și integrări de stocare în cloud de afaceri, cu opțiuni cuprinse între Dropbox Plus și Amazon S3. De asemenea, este gratuit.

Câștigătorul turului unu: Duplicati

A doua rundă: funcții de rezervă

Pe parcursul celei de-a doua runde, vom arunca o privire asupra funcțiilor de rezervă de bază și vă vom oferi o privire asupra experienței utilizatorului în același timp.

Mașina timpului

Time Machine oferă un mijloc simplu de configurare a planurilor de rezervă cu asistentul său simplu. Începeți aplicația și vă va parcurge totul.

Primul pas este selectarea locației discului de rezervă. Înainte de a face acest lucru, va trebui să aveți hard diskul extern conectat prin USB, FireWire sau Thunderbolt la Mac. În mod alternativ, puteți selecta o capsulă de timp sau un server macOS din rețeaua dvs., sau conectați spațiul de stocare extern la o stație de bază Apple Airport.

După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „selectați discul de rezervă” și alegeți opțiunea de rezervă.

După aceea, copia de rezervă va fi executată. Spre deosebire de alte soluții de rezervă, Time Machine face backup în mod implicit pe Mac, deși puteți exclude fișierele și folderele, dacă doriți. De asemenea, este nevoie de backup-uri pe oră pentru ultimele 24 de ore, backup-uri zilnice din ultima lună și backupuri săptămânale pentru toate lunile anterioare.

Există, de asemenea, o casetă de selectare a butonului pentru a cripta fișierele înainte de a le trimite în stocare și pentru a comuta o opțiune de rezervă și de a activa.

Dincolo de asta, totuși, nu puteți face prea multe lucruri pentru a vă personaliza backup-ul.

ARQ

Arq are și o interfață destul de de bază. La fel ca mașina timpului, este destul de drab, dar se termină.

Porniți-l și alegeți stocarea în cloud sau destinația locală la care doriți să faceți backup. Dacă accesați un serviciu precum Amazon S3 sau Google Cloud, va trebui să introduceți informațiile cheie pe care le primiți de la serviciul în sine.

Dacă utilizați un serviciu precum Google Drive sau Dropbox, trebuie doar să vă conectați la contul dvs. de stocare în cloud.

Arq va face automat anumite foldere pentru backup, cum ar fi desktop, documente, descărcări și imagini. Puteți edita acele selecții dacă doriți, atât la nivel de dosar, cât și la nivel de fișier.

Arq comprimă fișierele pentru a reduce dimensiunea încărcării, ceea ce va accelera și recuperarea ulterior. De asemenea, efectuează deduplicare pentru a vă asigura că nu este încărcat același conținut și vă permite să criptați fișierele înainte de a părăsi computerul. În cele din urmă, Arq efectuează transferuri la nivel de bloc, astfel încât doar părțile schimbate de fișiere să fie încărcate. Acest lucru, din nou, ajută la menținerea lucrurilor în mișcare și reduce lățimea de bandă folosită de aplicație.

Arq rulează progresiv backup-ul la fel ca Time Machine. Face o copie de siguranță a fișierelor în fiecare oră din ultimele 24 de ore, menține copii de zi cu zi pentru ultima lună și copii de rezervă săptămânale pentru fiecare altă lună. Nu există nicio modalitate de a modifica programul, decât de a forța backup-ul să ruleze manual.  

Duplicati

Duplicati adoptă o abordare bazată pe web pentru gestionarea copiilor de rezervă și oferă un aspect în general mai estetic decât ceea ce obțineți cu Time Machine sau Arq, lucru neobișnuit pentru un produs open-source.

Faceți clic pe „Adăugați backup” și Duplicati vă va ajuta să configurați un plan de rezervă, inclusiv să alegeți un loc pentru a trimite fișiere. Ca și în cazul Arq, va trebui să introduceți chei de acces sau să vă conectați la spațiul de stocare în cloud dacă stocați de la distanță.

De asemenea, va trebui să alegeți fișierele pe care doriți să le faceți backup. Spre deosebire de Time Machine și Arq, Duplicati nu doar etichetează totul pentru backup. Cu toate acestea, puteți alege foldere de înalt nivel pentru a economisi timp. Duplicati vă permite să excludeți fișierele de sistem și temporare pentru a economisi spațiu. De asemenea, puteți seta filtre personalizate pentru a ignora anumite tipuri de fișiere.

În continuare, setați un program. Acesta este locul în care Duplicati începe într-adevăr să se separe de Time Machine și Arq, deoarece vă oferă mai multe opțiuni de personalizare.

Puteți alege în ce zile și între ce ore se execută backup. Puteți alege să rulați backup la fiecare câteva minute, ore, o dată pe zi, o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Există chiar și o opțiune de a rula backup-ul anual.

Duplicati comprimă, de asemenea, fișierele și rulează deduplicarea. Începând cu 2016, Duplicati folosește și backup de nivel bloc. Duplicati are, de asemenea, o interfață pentru linia de comandă dacă nu doriți să utilizați interfața de utilizator web.

Copiere de rezervă CloudB

Copia de rezervă CloudBerry folosește un client desktop, precum Time Machine și Arq, dar este mult mai bine proiectat. De fapt, este mai bine proiectat decât interfața web a lui Duplicati, cu un asistent care arată mai bine, are mai multe funcții și este la fel de ușor de utilizat.

Este clar că dezvoltatorii petrec timp cu adevărat gândindu-se la experiența utilizatorului și ascultând feedback.

Pentru a crea un plan de rezervă, porniți aplicația și faceți clic pe „fișiere de rezervă”. Instrumentul vă va parcurge procesul, care ar trebui să fie suficient de ușor pentru chiar și utilizatorii fără experiență să-l urmeze.  

Va trebui să alegeți destinația de rezervă. Dacă aceasta este o destinație la distanță, cum ar fi Amazon S3, va trebui să achiziționați și să introduceți datele de acreditare.

Apropo, dacă ar trebui să știți mai multe despre S3, acum este un moment bun să menționăm că avem un ghid pentru începători cu privire la modul în care funcționează backup-ul cu Amazon S3. Ghidul nostru nu numai că vă arată cum puteți configura S3, ci folosește CloudBerry Backup ca exemplu despre cum să vă obțineți datele de acolo.

Când alegeți conținut pentru copiere de rezervă, CloudBerry Backup vă permite să alegeți întregul Macintosh HD sau să selectați anumite dosare și fișiere.

Nu vă faceți griji cu privire la preluarea prea multor fișiere aici. Următorul ecran vă permite să restrângeți opțiunile, cu opțiuni de filtru care depășesc cu mult cele oferite de Duplicati. Opțiunile includ posibilitatea de a exclude și de a include anumite tipuri de fișiere.  

Asta înseamnă că puteți selecta întregul hard disk pentru copie de rezervă în pasul precedent, apoi puteți limita backupul la documente, fotografii și videoclipuri aici pentru a evita să ridicați totul. CloudBerry Backup omite automat fișierele sistemului, deși puteți opri opțiunea dacă este necesar.

Singurul lucru pe care am dori ca instrumentul să îl facă în mod diferit a fost să selectăm automat anumite tipuri de fișiere comune, cum ar fi .doc, .jpg și .mpv, astfel încât nu trebuie să le introducem manual. Totuși, ne place caracteristica.

CloudBerry Backup are și o caracteristică de compresie pentru a reduce dimensiunile fișierelor. Programul poate, de asemenea, cripta fișiere din partea clientului înainte de a fi trimis în cloud folosind AES. O altă opțiune este abilitatea de a configura propria politică de păstrare a fișierelor, oferindu-ți un grad de control de versiune a celorlalte trei servicii pe care nu le oferă..

Opțiunile de program disponibile cu CloudBerry Backup se potrivesc cu cele ale Duplicati, permițându-vă să setați copii de rezervă zilnic, săptămânal sau lunar. Puteți, de asemenea, să rulați backup-uri la intervale cât mai puțin de un minut.

CloudBerry Backup acceptă, de asemenea, notificări, ceea ce vă scutește de la nevoia de a monitoriza și de a vă asigura că copiile de rezervă sunt întotdeauna rulate. Puteți primi notificări prin e-mail atunci când copia de rezervă se finalizează sau eșuează.

După ce ați setat notificările, planul dvs. de rezervă va fi complet. Puteți să-l monitorizați și să faceți schimbări rapide de la interfața de utilizare.

Există, de asemenea, un buton „redare” pentru a lansa o copie de rezervă manuală dacă nu doriți să așteptați cea programată.

Rundă Două Gânduri

Time Machine și Arq sunt suficient de ușor de utilizat, dar ambele au interfețe destul de plictisitoare și funcții limitate pentru a crea planuri de rezervă cu. Niciuna nu este în dispută pentru a doua rundă.

Duplicati este destul de bun pentru un serviciu gratuit de backup. Apreciem că puteți seta filtre pentru a ignora anumite tipuri de fișiere și pentru a crea o programare personalizată. Dacă CloudWid Backup ar putea vorbi, cu toate acestea, probabil că s-ar spune „e drăguț”.

CloudBerry Backup oferă funcții de backup mult mai bune decât Time Machine, Arq sau Duplicati. Posibilitatea de a face backup doar pentru anumite tipuri de fișiere vă va salva de la neglijarea fișierelor și va economisi spațiu în același timp. Controlul de retenție este excelent pentru a face față cu suprascrieri accidentale și corupții ale fișierelor, inclusiv cele cauzate de ransomware.

Funcțiile de planificare împiedică copiile de rezervă să nu interfereze cu activitatea dvs., iar notificările vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă atunci când nu vă uitați.  

Prima etapă a fost un apel strâns, în funcție de nevoile dvs. A doua rundă nu este.

Câștigătorul turului doi: Backup CloudBerry

Runda a treia: sprijin

Pe parcursul celei de-a treia runde, vom arunca o privire rapidă asupra canalelor de asistență și a resurselor disponibile.

Mașina timpului

Apple menține o pagină de asistență generală dedicată mașinii timpului. Acolo, puteți găsi articole despre elementele de bază și ghiduri pentru soluționarea problemelor. Totuși, în general, nu există prea multe informații cu doar 12 articole totale în momentul în care a fost scris acest articol.

Dacă nu găsiți ceea ce căutați, puteți contacta direct Apple. Apple are rețele de asistență în mai multe țări, așa că fiți siguri și asigurați-vă că alegeți cea corectă.

Opțiunile pentru asistență directă includ chat și telefon. Apple postează timpii de așteptare, astfel încât să știi la ce să te aștepți; când i-am testat suportul, timpii au fost sub două minute.

În mod alternativ, puteți trimite asistență Apple un e-mail sau puteți adresa comunităților Apple pentru ajutor din partea utilizatorilor Mac.

Nu există nicio întrebare că opțiunile de asistență sunt excelente, așa cum vă așteptați de la o companie de dimensiunea Apple. Pe de altă parte, faptul că Apple acceptă atât de multe produse diferite face dificil să găsești pe cineva cu cunoștință de rezervă.

ARQ

Arq oferă asistență prin e-mail în cazul în care aveți probleme. Am testat timpul de răspuns cu Arq și am primit o replică în doar două zile. Ne-a plăcut să obținem un răspuns mai rapid, având în vedere importanța potențială a copiei de rezervă, dar acesta nu este cel mai rău timp de răspuns pe care l-am văzut vreodată.

Chat-ul nu este o opțiune precum este cu Time Machine, dar aceasta nu este chiar o surpriză având în vedere dimensiunea relativă a lui Arq. Există, de asemenea, o opțiune de a trimite Arq un tweet pentru ajutor, pe care nu l-am testat.

Arq menține și o pagină de asistență cu documentație. În general, această resursă a fost mult mai bună decât pagina Time Machine a Apple, cu categorii pentru începerea, copierea de rezervă, restaurarea, optimizarea și configurarea.

Duplicati

În timp ce Duplicati s-a descurcat bine până acum în acest roundup, sprijinul este un domeniu pe care într-adevăr rămâne în urma restului grupului. Acest lucru se datorează faptului că este o aplicație open source, iar cele care tind să aibă un suport foarte prost din cauza lipsei de bani din spatele lor.

Pe scurt, nu există nici o pagină oficială de asistență sau e-mail de asistență. Dacă aveți nevoie de ajutor, va trebui să vă îndreptați către pagina wiki a lui Duplicati GitHub și să sperați că cineva a postat un răspuns. În mod alternativ, puteți deschide o nouă problemă GitHub și sperați la un răspuns rapid.

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Labs menține o pagină detaliată de documentare de asistență și întrebări frecvente pentru CloudWid Backup. De asemenea, compania menține o pagină Reddit și este activă pe Server Fault dacă doriți să accesați ajutorul comunității.

Dacă preferați să luați legătura direct cu un reprezentant de asistență, puteți deschide un bilet cu CloudBerry Labs. Acest sistem de ticketing nu vă va lăsa suspendat; puteți verifica starea biletului dvs. oricând doriți să vă asigurați că nu este în limbo.

Șansele sunt, nu va ajunge niciodată la asta. Am testat răspunsurile de asistență de mai multe ori și, în general, primim răspunsuri într-o oră în timpul săptămânii.

Runda trei gânduri

Apple are avantajul asistenței telefonice de chat, dar obținerea de răspunsuri pentru Time Machine poate fi încă problematică. Compania are prea multe produse diferite și nu are o linie directă de asistență pentru mașina timpului.

Asistența Arq este numai în regulă, în timp ce Duplicati se bazează pe un wiki GitHub.

Între timp, CloudBerry Backup beneficiază de faptul că este produsul unei companii specializate în backup și are mulți clienți de afaceri. Resursele de asistență sunt profunde și timpi de răspuns foarte rapizi.

Câștigătorul din turul trei: Backup CloudCloud

Verdictul

În timp ce ne arătăm să presupunem că este cea mai folosită, în mintea noastră există mici îndoieli că Mașina timpului este cea mai slabă opțiune de rezervă dintre cele patru pe care le-am prezentat. Nu acceptă decât backup local și nu are prea multe caracteristici. Despre singura sa calitate de răscumpărare este aceea că este gratuită. Totuși, așa este Duplicati, și atât Arq cât și CloudBerry Backup nu rup exact banca.

Dintre cele trei servicii rămase, trebuie să înmânăm trofeul alergător Duplicati. Cea mai bună calitate este flexibilitatea sa: puteți utiliza opțiuni de stocare a copiilor de rezervă de top, cum ar fi Amazon S3, Google Cloud și Azure sau puteți trimite fișiere pe platforma de stocare cloud preferată pentru a o transforma în copie de rezervă.

Cu toate că este ceva mai flexibil în ceea ce privește opțiunile decât CloudBerry Backup, nu există nicio întrebare că CloudBerry Backup are un set de funcții și suport mai bun decât Duplicati. Acesta este motivul pentru care este alegerea noastră numărul unu dintre aceste patru opțiuni pentru backup Mac.

Câștigător: CloudBerry Backup

Aceasta este poziția noastră, oricum. Vă invităm să ne spuneți propriile gânduri în comentariile de mai jos.

Dacă doriți să aflați mai multe despre CloudBerry Backup ca opțiune de backup pentru afaceri, citiți articolul nostru de rezervă SMB care îl prezintă, Acronis, StorageCraft și Macrium. De asemenea, este prezentat în articolul nostru despre cea mai bună copie de rezervă a serverului Windows și revizuirea celor mai bune opțiuni de backup bazate pe imagini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map