Backup SMB Mega-Battle: Back Cloud Cloud vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX vs Macrium Reflect 7

Neacordarea datelor de afaceri în economia bazată pe datele de astăzi este ca și cum ai juca un joc de ruletă rusă cu două gloanțe în plus. Este doar o chestiune de timp înainte ca lucrurile să meargă.


Vestea bună este că există o mulțime de opțiuni de backup interesante pentru IMM-uri, începând de la instrumente simple, dar eficiente, până la software mai sofisticat, capabil să se adapteze mediilor de producție critice. De fapt, există atât de multe opțiuni încât, chiar dacă sunteți un administrator IT cu experiență, să sortați totul poate fi o problemă majoră.

Cum putem decide care este cel mai bun aici la Cloudwards.net? Simplu. Îi facem să lupte pentru afecțiunea noastră.

În timpul acestei analize, vom arunca o privire asupra a patru soluții de rezervă de top construite pentru utilizatorii de energie: CloudBerry Backup, Acronis Backup 12, StorageCraft ShadowProtect SPX și Macrium Reflect..

Alertă spoiler: cea care pleacă este CloudBerry Backup. Și nu este o luptă deosebit de corectă. Pentru o privire de ansamblu rapidă, consultați videoclipul nostru de mai jos.

Bătălia: CloudBerry Backup vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX vs Macrium Reflect 7

Toate cele patru soluții prezentate sunt capabile să sprijine clienții întreprinderii. Cu toate acestea, pot fi utilizate și de către IMM-uri și chiar și dezvoltatorii solo. Deci, nu credeți că trebuie să conduceți un departament IT Fortune 500 pentru a le lua pentru test drive.

Pentru a contribui la organizarea lucrurilor, am împărțit analiza în patru runde separate: costuri, funcții de rezervă, securitate și asistență. După fiecare rundă, vom discuta rezultatele și vom alege un câștigător al rundei. Apoi, la sfârșitul articolului, vom arunca o privire asupra rezultatelor și vom încununa regele.

Prima rundă: cost

Dacă conduceți un departament IT, este posibil să auziți prea multe despre importanța controlului aerian. Așadar, am decis să dărâmăm lucrurile cu o privire la linia de jos.

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Backup poate fi folosit pentru a face copii de rezervă pentru desktop-urile Windows, Mac și Linux, plus Windows Server, SQL Server și Exchange. Puteți cumpăra module separate care pot face backup oricăreia dintre aceste platforme sau puteți cumpăra ediția de la CloudBerry Backup Ultimate, care include toate.

PlanDescriereLicență pe viață
Desktop WindowsCopie de rezervă bazată pe fișiere pentru Windows.$ 29.99
MacCopie de rezervă bazată pe fișiere pentru Mac.$ 29.99
LinuxCopie de rezervă bazată pe fișiere pentru Linux.$ 29.99
Windows ServerCopie de rezervă bazată pe fișiere și bazată pe imagini pentru desktop și Windows Server.$ 119,99
SQL ServerCopie de rezervă bazată pe fișiere și bazată pe imagini pentru Windows Server și SQL Server.$ de 149.99
schimb valutarCopie de rezervă bazată pe fișiere și bazată pe imagini pentru Exchange.$ la 229,99
FinalCopie de rezervă bazată pe fișiere și bazată pe imagini pentru Windows Server, SQL Server și Exchange.$ și 299,99

Dacă doriți să încercați software-ul înainte de a-l achiziționa, CloudWid Backup oferă o probă gratuită de 15 zile. Programul desktop are și o versiune freeware pentru uz personal. Cu toate acestea, acea versiune nu are unele funcții avansate, cum ar fi compresia și criptarea din partea clientului, care pot încetini backup-ul și o pot face mai puțin sigură.

Deși orice licență pentru software CloudBerry este bună pentru viață, ea poate fi utilizată doar pe un computer la un moment dat. Dacă doriți să transferați licența între două computere, puteți face acest lucru prin eliberarea licenței din software-ul propriu sau contactând direct CloudWit Lab.

CloudBerry Lab nu rulează propriile servere de stocare în cloud, deși acceptă backup local. Aceasta înseamnă că va trebui, de asemenea, să găsiți și să plătiți pentru stocare dacă doriți să efectuați backup de la distanță în planul dvs. de rezervă. Deși puteți obține o cantitate mică de spațiu liber de la mulți furnizori, în general nu va fi suficient să vă faceți backup pentru toate datele dvs..

Cu toate că acest lucru înseamnă că ai primit o cheltuială suplimentară cu CloudBerry Backup, aceasta este valabilă pentru aproape orice serviciu de rezervă. Frumusețea CloudWid Backup este că poate fi integrat cu peste 20 de servicii de stocare în cloud diferite, cum ar fi Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud și multe altele.

Avantajul acestui model este că puteți cumpăra cea mai bună combinație de performanță și valoare pentru nevoile dvs. Un alt plus este că veți plăti cele mai mici rate de stocare fără nicio marcare de furnizor, precum și să vă oferiți flexibilitate pentru a schimba furnizorul de fiecare dată când doriți.

Opțiunile sunt prea largi pentru a vă cufunda complet, dar iată o simplificare a câtorva alegeri comune și a ceea ce veți plăti în medie pentru stocare.

Multi-regionaleRegionalDepozitare la rece
Azur$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0.004
Google Cloud$ 0,026$ 0.020$ 0.007
Backblaze B2N / A$ 0,005 pânăN / A

Costurile din exemplele de mai sus sunt pe GB pe lună. Așadar, pentru 1 TB de rezervă, ar trebui să vă uitați la aproximativ 20 USD pentru stocarea regională cu Azure, S3 și Google Cloud. BackBlaze B2 ar costa în jur de 5 dolari pe lună.

Acesta este un aspect foarte simplificat asupra prețurilor. Cu Azure și S3, obțineți o ușoară reducere cu atât mai mult cumpărați. În plus, fiecare dintre aceste servicii are, de asemenea, taxe de utilizare pentru tranzacțiile de date.

Pentru o idee mai bună a celor patru servicii care se acumulează din punct de vedere al costurilor, Azure vs Amazon S3 vs. Google Cloud vs Backblaze B2 vă pot ajuta.

Backup Acronis 12

La fel ca CloudBerry, Acronis are pachete software separate pentru diferite sisteme de operare. Licențele sunt, de asemenea, pentru un computer și pot fi transferate. Cu toate acestea, sunt mult mai scumpe.

Stație de lucruServer WindowsGazdă virtuală
Licență de un an$ 69$ 499$ 599
Licența perpetuă$ 89$ 999$ 1,199
Sisteme de operare acceptateWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Spre deosebire de CloudBerry Backup, Acronis rulează propriile sale centre de date de stocare în cloud. Cu toate acestea, nu există spațiu de stocare în cloud inclus în licența dvs.; va trebui să plătiți în continuare cheltuielile de stocare lunare.

DepozitareAbonament de un anAbonament de doi aniAbonament de trei ani
250GB$ 24.92 / luna$ 20.79 / luna$ 18.03 / luna
500GB$ 41.58 / luna$ 33.29 / luna$ = 29,14 / luna
1TB$ 74.92 / luna$ 58.29 / luna$ 52.75 / luna
2TB$ 145.75 / luna$ 116.63 / luna$ 102.75 / luna
5TB$ 358.25 / luna$ 279.13 / luna$ 249.97 / luna

Valoarea de aici nu este aproape cea obținută cu abordarea de la CloudBerry Backup. În loc să plătiți 20 de dolari pe lună pentru 1 TB de stocare cu Amazon S3 sau 5 $ cu Backblaze, trebuie să plătiți 74,92 USD pentru Acronis Cloud Storage.

Poate că aspectul mai important este că, cu un serviciu precum Amazon S3, plătiți doar pentru ceea ce utilizați. Cu Acronis Cloud Storage, trebuie să plătiți întreaga găleată în față și nu veți primi rambursarea pentru niciun spațiu neutilizat.

De asemenea, trebuie să plătiți 12 luni simultan. Puteți obține reduceri ușoare pentru plata cu 24 sau 36 de luni în avans, dar dacă nu sunteți absolut sigur că veți rămâne cu Acronis și veți folosi cea mai mare parte din ceea ce plătiți, probabil că nu este jocul inteligent.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Puteți cumpăra ShadowProtect SPX de la un distribuitor sau puteți trece direct prin StorageCraft. Deși, în general, puteți obține un preț mai bun printr-un distribuitor, vă recomandăm să cumpărați doar de la StorageCraft. Tratarea intermediarilor prezintă alte probleme pe care utilizatorii de afaceri ar putea să le evite.

Iată care sunt costurile licenței StorageCraft direct pentru ShadowProtect.

PlanLicență pe viață
Desktop Windows ShadowProtect SPX$ de 100
Serverul Windows ShadowProtect SPX$ 1.095 de
Serverul Linux ShadowProtect SPX$ 1.095 de
Serverul virtual Windows ShadowProtect SPX$ 395
ShadowProtect SPX Small Business$ 549

Tabelul de mai sus este pentru ShadowProtect SPX. Dacă faceți cumpărături, veți vedea, de asemenea, ShadowProtect v5 încă vândut. SPX este practic v6 și cu ce vei dori, deoarece v5 nu mai este actualizat.

ShadowProtect nu vine cu stocarea în cloud. De asemenea, nu se integrează cu ușurință în spațiul de stocare în cloud, cum ar fi CloudBerry Backup. Nu este imposibil de configurat, dar este cel mai bine utilizat pentru a face backup la spațiul de stocare local extern.

Indiferent cu care vă duceți, va trebui să luați în considerare acele costuri de stocare adăugate pe deasupra licenței software.

Macrium Reflect 7

La fel ca în cazul celor trei opțiuni, Macrium vinde licențe Reflect 7 atât pentru backup pentru desktop cât și pentru server. Licențele sunt pe computer, bune pentru viață și transferabile.

PlanDescriereLicență pe viață
Ediția AcasăCopie de rezervă a consumatorului pentru Windows PC$ 70 la
Reflectați stația de lucruCopie de rezervă pentru computer pentru Windows$ 75 la
Reflectare serverBackup pentru Windows Server$ 275 de
Reflect Server PlusBackup pentru Exchange și SQL Server$ 599

Macrium nu acceptă în prezent sistemele de operare Mac și Linux.

Puteți testa unitatea de software cum am făcut-o cu o încercare de 30 de zile, deși restaurarea fișierelor nu este o opțiune cu versiunea de încercare.

Ca și în cazul StorageCraft, Macrium își rulează propria rețea de stocare în cloud și nu se joacă bine cu alte soluții de stocare în cloud precum S3 și Azure. Deci, va trebui să descoperiți separat soluția de stocare și să o luați în considerare și în cost.

Gânduri rotunde

Efectuarea unei comparații cost-cu-cost cu aceste patru servicii este dificilă de faptul că fiecare are același obiectiv de bază (backup), fiecare are o abordare foarte diferită. Acestea fiind spuse, iată din nou o privire asupra costurilor software de bază (licențe de viață) atât pentru software desktop cât și pentru server:

Furnizor deSpațiul de lucruServer
Copiere de rezervă CloudB$ de 30$ 120 de
Backup Acronis 12$ 90 la$ de 1.000 de
ShadowProtect SPX$ de 100$ 1.095 de
Macrium Reflect 7$ 75 la$ 275 de

CloudWid Backup este departe și cea mai ieftină opțiune.

Cu oricare dintre cei patru furnizori, va trebui să țineți cont și de costurile de stocare. Numai CloudBerry Backup oferă o integrare ușoară cu mai mulți furnizori de stocare cloud de la terți. Acest lucru îl face cu ușurință soluția cea mai flexibilă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor – și, de asemenea, un singur câștigător.

Câștigător: CloudBerry Backup

A doua rundă: funcții de rezervă

Acum că avem o idee despre platforme și costuri pentru fiecare serviciu, să ne îndreptăm atenția către capabilități. Vom examina experiența utilizatorului și cum să ne gândim la crearea unui plan de rezervă în acest proces. În evaluarea acestor instrumente, am examinat pachetele de software desktop și am creat planuri de rezervă cu fiecare.

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Backup poate fi utilizat pentru a crea copii de rezervă atât bazate pe fișiere, cât și bazate pe imagini ale stației de lucru sau ale serverului.

Copiile de rezervă bazate pe imagini sunt ideale pentru recuperarea în caz de dezastre. Luând o imagine completă a unui volum de date, puteți restaura o copie exactă a sistemului pe o altă mașină în caz de blocare. Caracteristicile excelente de rezervă bazate pe imagine bazate pe imagine Cloud Cloud Backup, care includ restaurări metalice goale, au plasat-o de fapt în partea de sus a listei noastre pentru cele mai bune instrumente de rezervă bazate pe imagini (Acronis este o secundă îndepărtată).

Efectuarea copiilor de rezervă bazate pe imagini necesită totuși software-ul Windows Server mai scump. Dacă utilizați CloudBerry Backup Desktop sau versiunea freeware, puteți face doar backup bazat pe fișiere.

Dincolo de sughițul relativ minor (majoritatea utilizatorilor de desktop au nevoie doar de backup bazat pe fișiere), experiența de rezervă generală cu CloudBerry Backup este superbă. Utilizați interfața desktop doar câteva minute și devine clar CloudBerry petrece mult timp gândindu-se la experiența utilizatorului.

Odată început, creați un plan de rezervă făcând clic pe butoanele „fișiere” (backup bazat pe fișiere) sau „bazat pe imagine” din colțul din stânga sus. CloudBerry va lansa un vrăjitor care vă va parcurge întregul proces de configurare.

În timpul procesului, vi se va solicita să conectați CloudBerry Backup la un cont de stocare. Pentru a face acest lucru, de obicei, trebuie să obțineți chei de pe portalul platformei de stocare. Majoritatea serviciilor fac ca acest proces să fie relativ simplu.

CloudBerry Backup vă permite să setați o copie de rezervă la nivel de bloc, dacă doriți. Cu o copie de rezervă la nivel de bloc, după o copie de rezervă inițială a unui fișier, de atunci, numai părțile din fișierele modificate vor fi din nou făcute copii de rezervă. Acest lucru reduce atât timpul necesar copiilor de rezervă, cât și spațiul de stocare.

O altă caracteristică cheie de rezervă este că instrumentul vă permite să faceți backup pentru anumite fișiere și fișiere sau pentru copii de rezervă în funcție de tipul fișierului. În loc să alegeți tipuri de fișiere specifice pentru copiere de rezervă, puteți alege chiar și tipuri de fișiere specifice pentru a nu face backup.

Copia de rezervă de tip fișier este o modalitate bună de a vă asigura că nu treceți cu vederea fișierele importante. Dezavantajul este că pentru majoritatea înseamnă să folosești destul de mult spațiu de stocare. CloudBerry Backup vă ajută să reduceți acest impact, excluzând anumite foldere.

CloudBerry Backup vă permite să vă proiectați propriul plan de versiune. Versiunea înseamnă că planul dvs. de rezervă păstrează copii ale fișierelor modificate. Opțiunile de păstrare personalizate includ:

 • Setarea câte versiuni păstrați
 • Ștergerea versiunilor mai vechi decât o anumită dată
 • Ștergerea fișierelor șterse local
 • Întârzierea curățării versiunilor mai vechi cu un anumit număr de zile

O componentă cheie a oricărui instrument de rezervă bun este un programator. CloudWid Backup este la fel de bun ca oricare am folosit fără a fi prea complicat.

În timp ce configurați programul în asistentul de rezervă, puteți alege dintre mai multe opțiuni diferite:

 • Fără programare: rulați toate copiile de siguranță manual
 • Data specifică: executați o copie de rezervă la o anumită dată
 • Recurente: executați copii de rezervă zilnic, săptămânal sau lunar
 • În timp real: executați o copie de rezervă continuă pentru a vă asigura că fișierele sunt întotdeauna protejate

Puteți spune CloudCloud să anuleze backup-uri care au o durată mai mare decât o perioadă de timp stabilită și care rulează copii de rezervă pierdute la pornire.

CloudBerry Backup acceptă, de asemenea, o copie de rezervă a permisiunilor de fișiere NTFS, astfel încât atunci când restaurați, nu trebuie să reaplicați permisiunile necesare într-un fișier sau folder.

Alte opțiuni de backup pentru a vă face viața mai ușoară includ:

 • Numai fișierele de rezervă modificate înainte sau după o anumită dată
 • Restricționează backup-ul la fișierele cu o anumită dimensiune
 • Compresează fișierele înainte de a face o copie de rezervă pentru a reduce spațiul
 • Executați comenzi personalizate pre și post-backup
 • Primiți notificări prin e-mail de rezervă (de exemplu, la eșec)
 • Generați și trimiteți prin e-mail rapoarte de rezervă
 • Creați automat jurnalele de diagnostic pentru depanare
 • Limitați cantitatea de utilizare a copiei de rezervă pentru lățimea de bandă
 • Limitați cantitatea de utilizare a copiei de rezervă a memoriei
 • Modificați dimensiunea bucată a fișierelor încărcate (5 MB la 5 GB)
 • Modificați câte fire de rezervă rulează simultan
 • Modificați prioritatea copiei de rezervă în raport cu alte procese
 • Împiedicați computerul să doarmă în timp ce faceți backup
 • Creați un dispozitiv USB de pornire pentru restaurarea metalelor goale

Lista este exhaustivă și lăsăm câteva caracteristici bune. La urma urmei, avem alte câteva instrumente de rezervă despre care să vorbim.

Backup Acronis 12

Acronis Backup 12 folosește o consolă bazată pe browser pentru a seta procesele de rezervă mai degrabă decât una desktop. Acestea fiind spuse, va trebui să descărcați și să instalați Acronis Backup 12.

Din punct de vedere al experienței utilizatorului, procesul de backup este mai simplu decât în ​​cazul backup-ului CloudBerry. Cu toate acestea, aceasta se datorează mai ales faptului că aveți mai puține opțiuni cu Acronis. Sunteți restricționat să utilizați Acronis Cloud Storage și instrumentul de rezervă Acronis nu are aproape la fel de multe caracteristici cu care să vă jucați.

Pentru a crea o copie de rezervă pentru computerul dvs., trebuie doar să vă conectați la consola web și să faceți clic pe „activați backup”.

Un panou va apărea din partea dreaptă a browserului, astfel încât să puteți crea un plan de rezervă.

În câmpul „Ce să faceți backup”, puteți alege să faceți backup întregii unități, partiții specifice, dosare și fișiere specifice sau starea sistemului dvs..

Dacă selectați foldere și fișiere, puteți răsfoi directorul dvs. după structura fișierului. Cu toate acestea, dacă aveți un mic ecran de computer, consola poate tăia sfârșitul numelor de fișiere, ceea ce face dificil să găsiți ceea ce căutați.

Zoom-ul cu browserul dvs. nu rezolvă problema. O abordare mai bună ar fi fost dacă Backup 12 ar folosi fișierul de exploatare al sistemului de operare, la fel ca majoritatea celorlalte aplicații.

Planificatorul Acronis este simplu de utilizat, dar este puțin înrădăcinat în funcții. Backup-urile pot fi setate să funcționeze zilnic, în anumite zile, o dată pe lună sau pe oră.

Puteți merge cu copii de rezervă incrementale sau complete. Puteți alege, de asemenea, să faceți backupuri incrementale zilnice și backupuri complete săptămânale, care este probabil calea de urmat. Am dori să existe mai multă granularitate aici, totuși: CloudBerry Backup vă permite să definiți exact când și de multe ori se execută copii de rezervă complete.

Puteți, de asemenea, direcționa Acronis Backup 12 pentru a păstra copii de rezervă pentru un anumit număr de zile sau pentru a păstra un anumit număr de versiuni.

După crearea copiei de rezervă, puteți seta opțiuni la:

 • Generați notificări prin e-mail
 • Încearcă o copie de rezervă în caz de erori
 • Setați diferite niveluri de compresie a fișierelor
 • Backup sau nu tipuri de fișiere specifice de rezervă
 • Creați comenzi pre și post-backup

Funcțiile cheie care lipsesc includ incapacitatea de a accelera lățimea de bandă și utilizarea memoriei, modificați dimensiunea bucăților de fișiere încărcate, modificați numărul de fire care rulează și setați prioritatea de rezervă.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Backup cu ShadowProtect SPX începe cu instalarea instrumentului desktop. Când vă conectați, vi se va solicita să introduceți un nume de utilizator și o parolă, pe care unii utilizatori ar putea să le confunde, deoarece StorageCraft nu vă va solicita niciodată să configurați una.

Bine, așa că s-ar putea ca acest recenzor să aibă prea mult timp și o noapte bună de somn înainte de a-l imagina.

Vă voi scăpa de durere: datele de identificare ale utilizatorului sunt o funcție nouă pe care StorageCraft a adăugat-o la actualizarea de la ShadowProtect 5 la ShadowProtect. Trebuie să introduceți datele de acreditare Windows, care vor funcționa atât timp cât aveți privilegii de administrare. De asemenea, numele dvs. de utilizator este de fapt e-mailul asociat cu contul Microsoft, mai degrabă numele de utilizator Windows.

Destul de simplu, nu? Obstacol deoparte, interfața ShadowProtect este destul de simplă. Ei bine, în raport cu chirurgia creierului, oricum.

Începeți să vă creați planul de backup făcând clic pe butonul „plus” din colțul din stânga sus.

Se va deschide un panou „job nou”. Alegeți un nume de lucru și setați un folder de destinație. Destinația poate fi un folder local, unitate externă sau o distribuție de rețea.

ShadowProtect vă împiedică să faceți o copie de siguranță în aceeași unitate în care încercați să faceți o copie de siguranță, ceea ce are sens, dar înseamnă că va trebui să efectuați unele intermitențe dacă doriți să faceți backup la un folder de sincronizare cloud. Practic, va trebui să creați o partiție separată și să mutați folderul de sincronizare în acea partiție.

Din păcate, StorageCraft nu vă permite să integrați rapid și ușor ShadowProtect în serviciile cloud, cum ar fi CloudBerry Backup, ceea ce limitează substanțial apelul.

StorageCraft are un serviciu Cloud Backup separat, care este complet separat de SPX și se integrează cu G Suite și Office 365. Încă nu am pus acest serviciu în ritmul său, deoarece este încă un produs oarecum nou, care nu este deosebit de bine dezvoltat încă.

De ce cineva presupune că motivul pentru care StorageCraft nu a luat ruta doar pentru a vă permite să încărcați de la ShadowProtect la serviciul său cloud.

După ce ați rezolvat destinația, va trebui să selectați ce doriți să faceți backup. StorageCraft vă scutește de probleme de luare a deciziilor, permițându-vă doar să faceți backup pentru volume întregi, ceea ce înseamnă că nu puteți face o copie de rezervă bazată pe fișiere.

După ce ați făcut alegerile, faceți clic pe fila „Planificare” pentru a planifica când se execută copia de rezervă. Aici opțiunile sunt mult mai bune. Puteți rula o copie de rezervă continuă, o copie de rezervă incrementală, o copie de rezervă completă sau o combinație dintre cele trei. Există, de asemenea, o opțiune pentru a rula o copie de rezervă manuală completă.

Preferăm abordarea mixtă, deoarece oferă cel mai bun nivel de protecție.

Puteți planifica programul de rezervă oricând doriți. Aceasta include setarea copiilor de rezervă zilnic, săptămânal sau lunar, plus restricționarea copiilor de rezervă continue la anumite ore ale zilei.

Puteți spune ShadowProtect să vă comprimeze fișierele înainte de backup pentru a reduce spațiul de stocare.

Fila avansată vă permite să setați opțiuni suplimentare precum:

 • Lățimea de bandă accelerare folosită pentru backup
 • Creați scripturi pre și post-job
 • Împărțiți imaginile în volume mai mici
 • Păstrați versiunile anterioare ale imaginii
 • Păstrați copiile de rezervă complete și ștergeți incremental

În general, lista de funcții oferită de ShadowProtect este în regulă, în ciuda faptului că nu puteți face o copie de rezervă bazată pe fișiere. Fără o mai bună integrare în cloud, cu excepția cazului în care căutați un instrument de rezervă local, utilitatea acestuia este limitată.

Macrium Reflect 7

Reflect 7 vă permite să efectuați o copie de rezervă bazată pe fișiere și bazate pe imagini de pe instrumentul său desktop. Deși nu este la fel de atrăgătoare ca interfețele Cloud Cloud Backup și Acronis Backup 12 (este boxy, pixelat și folosește mai multe dimensiuni de font), prezintă o experiență de utilizator mult mai bună decât ShadowProtect.

Cu o copie de rezervă bazată pe fișiere, puteți eticheta anumite dosare pentru copie de rezervă, dar nu puteți eticheta fișierele. Puteți alege, însă, să faceți backup pentru tipuri de fișiere specifice sau să excludeți tipuri de fișiere specifice dacă decideți să faceți backup pentru toate fișierele.

Macrium nu are propriul serviciu de stocare în cloud. De asemenea, instrumentul nu vă permite să vă integrați cu opțiuni avansate de stocare în cloud precum Amazon S3. Deci, când vine vorba de opțiuni de rezervă, sunteți destul de limitat în ceea ce puteți face.

În timpul procesului de creare a copiilor de rezervă, vi se va solicita să alegeți un folder de destinație pentru copiile de rezervă. Acesta poate fi un folder local sau o locație externă a unității.

Dacă doriți cu adevărat să faceți backup la stocarea în cloud, puteți alege, de asemenea, locația folderului de sincronizare. Dacă faceți acest lucru, vă va permite să împingeți conținutul către soluția dvs. de stocare în cloud, fie că este vorba despre Dropbox, OneDrive, Sync.com sau un alt serviciu care creează un folder de sincronizare (Amazon S3, Azure și Google Cloud nu).

Am testat procesul prin trimiterea unor fișiere către Microsoft OneDrive și nu am întâmpinat nicio dificultate. Cu toate acestea, această abordare se simte destul de stângace în comparație cu capabilitățile de integrare mai sofisticate ale CloudBerry Backup.

Un lucru frumos despre Macrium este că poate efectua copii de rezervă complete, diferențiale și incrementale ale fișierelor dvs. și îi puteți spune să mențină atâtea versiuni ale fiecăruia doriți.

Copii de rezervă complete implicit o dată pe lună, diferențial o dată pe săptămână și incremental zilnic. Cu toate acestea, Reflect 7 vă permite să planificați backup-urile aproape oricum doriți.

Funcțiile suplimentare includ:

 • Compresează fișierele înainte de a le trimite la backup
 • Backup-uri pentru a reduce impactul asupra resurselor sistemului
 • Clonați hard disk-ul pe o altă unitate
 • Creați o unitate USB de pornire pentru a recupera mașinile care nu se pornesc

Rundă Două Gânduri

Dacă doriți să păstrați vechea școală, Reflect 7 este instrumentul pentru dvs. Face o treabă bună cu copie de rezervă locală și prezintă o experiență de utilizator plăcută în general față de ShadowProtect.

Cu toate acestea, realitatea este că limitele ambelor servicii fac din turul doi o cursă cu doi cai.

Atât CloudBerry Backup, cât și Acronis Backup 12 oferă experiențe excelente pentru utilizatori. Utilizatorii care doresc să se ridice și să funcționeze rapid s-ar putea simți atrași de faptul că Acronis are propria sa platformă de stocare în cloud, deci nu trebuie să mergeți la cumpărături.

Cei care preferă scalabilitatea și alegerea, totuși, vor considera că CloudBerry Backup este un produs cu mult superior. Mai mult, CloudBerry Backup are mai multe caracteristici pentru a limita impactul asupra resurselor proceselor de rezervă.

Câștigătorul turului doi: Backup CloudBerry

Runda a treia: securitate

În continuare, vom examina capabilitățile de criptare. Criptarea vă permite să scrambați datele dvs. înainte de a le trimite la stocare locală sau la distanță. Este deosebit de important în ceea ce privește stocarea în cloud. În timp ce majoritatea serviciilor de stocare în cloud stochează date în centrele de date întărite, construite pentru a rezista la încălcări, criminalitatea informatică este în creștere.

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Backup vă poate cripta conținutul înainte de a-l trimite în cloud sau în stocarea locală. Puteți alege între AES-128, AES-192 și AES-256. Acest lucru este deosebit de util pentru asocierea cu servicii cloud care nu vă criptează, cum ar fi Backblaze B2.

De asemenea, criptarea din partea clientului înseamnă că nu trebuie să vă bazați pe serviciul dvs. de stocare în cloud pentru a vă păstra conținutul. Îți controlezi cheia de criptare și serviciul nu știe niciodată despre ce este vorba.

Dacă serviciul de stocare în cloud oferă criptare din partea serverului, puteți configura aceste opțiuni și din asistentul planului de rezervă. Cele mai bune soluții bune de stocare în cloud pentru companii folosesc și AES. Aceasta include Amazon S3, Azure și Google Cloud.

Un alt avantaj al securității CloudBerry Backup este că puteți utiliza un serviciu de gestionare a cheilor (KMS) dacă furnizorul dvs. de stocare în cloud oferă unul.

Un KMS vă permite să creați și să gestionați cheile de stocare în cloud a organizației dvs. În timp ce furnizorul ține în continuare cheile, KMS vă permite să le schimbați rapid și să monitorizați utilizarea cheilor. Pentru industriile cu reglementări de conformitate stricte, un KMS este adesea o caracteristică obligatorie.

Atât Amazon (Amazon KMS), cât și Google (Cloud KMS) oferă această caracteristică la un preț mic. Se pare că Azure lucrează la unul.

Backup Acronis 12

Acronis Backup folosește și AES. Puteți alege între criptare pe 128-, 192 și 256 biți, dar puteți face această alegere doar atunci când creați pentru prima dată planul dvs. de backup. De asemenea, puteți alege să nu criptați fișierele deloc.

Problema mai mare este însă că dacă activați criptarea cu Backup 12, trebuie să setați propria parolă. Ceea ce înseamnă că este disponibilă numai criptarea din partea clientului și nu criptarea din partea serverului.

În timp ce vă recomandăm să setați propria cheie de criptare, de asemenea, preferăm alegeri. Problema centrală a cheii de criptare din partea clientului este că, dacă vă pierdeți cheia, Acronis nu o poate recupera sau reseta pentru dvs.: veți fi blocat din datele dvs. pentru bune.

Acronis, de asemenea, nu are un KMS, ceea ce înseamnă că nu este excelent pentru conformitate.

StorageCraft ShadowProtect SPX

ShadowProtect SPX vă permite să criptați toate datele înainte de a le trimite la stocare. Opțiunile de criptare includ AES-128 și AES-256. Există, de asemenea, o opțiune pentru criptarea RC4-128, care, deși nu este la fel de sigură, vă oferă viteze de transfer mai rapide decât AES.

Dacă configurați criptarea, va trebui să creați și o parolă.

Dacă nu adăugați criptare în timpul instalării, ShadowProtect nu vă va permite să o adăugați mai târziu. Nu există nici opțiunea de a cripta numele fișierelor.

Macrium Reflect 7

Ca și celelalte trei produse, Reflect 7 folosește protocolul AES preferat pentru a vă proteja fișierele dacă alegeți. Nivelurile de criptare includ 128-, 192 și 256 biți.

Dacă trimiteți conținut în folderul dvs. de sincronizare, aceasta este o modalitate plăcută de a adăuga criptare din partea clientului la servicii care nu o acceptă de obicei așa cum o face Google Drive (consultați recenzia Google Drive pentru mai multe despre acel serviciu excelent).

Spre deosebire de Acronis și ShadowProtect, puteți, de asemenea, să vă întoarceți și să adăugați criptare mai târziu dacă nu o faceți în timpul configurarii. De asemenea, puteți modifica nivelul de criptare și puteți schimba parola.

Runda trei gânduri

ShadowProtect SPX și Acronis Backup 12 vă obligă să setați opțiunile de criptare atunci când creați planul dvs. de rezervă. Dacă decideți să adăugați criptarea mai târziu, va trebui să începeți de la zero. De asemenea, nu ne place faptul că Acronis nu oferă SSE.

Configurarea securității cu Reflect 7 oferă mai multă comoditate decât ShadowProtect sau Backup 12, dar este greu să o clasăm înainte de CloudBerry.

Avantajul CloudBerry Backup atunci când vine vorba de securitatea fișierelor, rezultă din nou din flexibilitatea instrumentului. Posibilitatea de a cripta fișierele nu numai de client, dar și de a asocia instrumentul cu un serviciu cloud care oferă avantaje suplimentare, cum ar fi gestionarea cheilor câștigă a treia rundă dreptate de la CloudBerry.

Câștigătorul din turul trei: Backup CloudCloud

Runda a patra: sprijin

Pe parcursul celei de-a patra și ultimei runde, vom examina cât de departe se duc fiecare dintre aceste patru servicii pentru a sprijini clienții. Vom intra în adâncime în portalurile de asistență, măsurând atât punctele directe de contact cât și profunzimea resurselor de bricolaj (de exemplu, tutoriale, ghiduri de depanare și forumuri).

Copiere de rezervă CloudB

CloudBerry Lab oferă o bază de cunoștințe minuțioasă, unde puteți răsfoi și căuta articole de asistență pe o serie de subiecte scrise atât de ingineri de asistență, cât și de alți utilizatori.

În timp ce baza de cunoștințe se referă la toate produsele CloudBerry Lab, există, de asemenea, o pagină de întrebări frecvente și o pagină de documentare de asistență doar pentru CloudBerry Backup.

Dacă aveți probleme în a găsi răspunsuri în aceste resurse, centrul de ajutor CloudBerry Lab vă va permite să vă adresați tehnicienilor și comunității de utilizatori. De pe această pagină, aveți trei opțiuni pentru a solicita ajutor:

 • Fișați un bilet de asistență
 • Postează o întrebare pe Reddit
 • Publicați o întrebare la Eroarea serverului

Suportul pentru bilete se adresează numai clienților și nu este disponibil la sfârșit de săptămână. Timpul de întoarcere pentru bilete de asistență este destul de bun, venind sub două ore în timpul săptămânii. În weekend, veți primi totuși un răspuns, dar este posibil să mai așteptați câteva ore.

Apreciem faptul că puteți verifica starea biletului dvs. pe pagina de asistență CloudBerry Lab. Aceasta vă împiedică să vă întrebați dacă cererea dvs. a fost vreodată primită.

Postarea întrebărilor dvs. la Reddit și la eroarea serverului duce adesea la un răspuns mai rapid, deoarece puteți obține ajutor de la utilizatori în plus față de tehnicienii CloudWo Lab. De multe ori, întrebările de tip crowdsourcing duc și la soluții mai creative, din moment ce te ocupi de creier.

Deși este foarte bun, ne-ar plăcea să putem contacta legătura cu o persoană în direct la CloudBerry Lab, chiar dacă chiar în timpul programului de lucru. Deci, chat-ul live sau asistența telefonică ar fi apreciate. Cu toate acestea, timpii de transformare sunt astfel încât absența acestor două canale nu este la fel de importantă ca în cazul anumitor servicii.

Backup Acronis 12

În timp ce pagina de asistență pentru clienți Acronis are documentație .pdf pentru toate produsele sale, găsirea informațiilor despre Backup 12 se face ușor datorită unei bune organizări și căutări. Acronis are, de asemenea, tutoriale video pentru toate produsele sale pentru studenți vizuali.

În plus, există o pagină dedicată pentru Backup 12 care include atât un tabel de conținut, cât și un index. Documentarea de pe pagina dedicată este în HTML și nu în PDF.

Pentru contact direct, Acronis are centre de apel pentru asistență pentru clienți cu numere de contact dedicate pentru clienții plătitori din întreaga lume. Dacă preferați să tastați mai degrabă decât să vorbiți, există chiar și asistență de chat live. Ambele canale, în general, vă pun în legătură cu un individ live în câteva minute și sunt disponibile 24 de ore din 24.

Dacă preferați să respingeți ideile în afara utilizatorilor, Acronis are și un forum pentru utilizatori.

În sfârșit, asistența prin e-mail este disponibilă, deși dacă mergeți pe această rută, puteți termina așteptarea a două sau trei zile pentru un răspuns.

Cu toate acestea, în general, Acronis se ocupă foarte bine de suport.

StorageCraft ShadowProtect SPX

StorageCraft menține un portal larg de asistență care include secțiuni pentru o bază de cunoștințe, întrebări frecvente, documentație despre produs, cărți albe, cereri de caracteristici și un forum pentru utilizatori.

Baza de cunoștințe poate fi căutată sau puteți răsfoi articole până la data postării. Cu toate acestea, clasificarea ar fi drăguță, deoarece poate fi un pic greu să găsești ceea ce cauți.

Problema mai mare este că documentația disponibilă nu este foarte profundă sau scrisă foarte clar. Majoritatea resurselor sunt scrise de ingineri tehnici și sunt citite ca instrucțiunile Ikea. Mai multe capturi de ecran și o scriere mai clară ar merge mult până la îmbunătățirea suportului pentru produse.

Dacă nu găsiți ceea ce căutați, este posibil să vă ajute forumul de asistență pentru utilizatori. Cu toate acestea, activitatea pe forum este sporadică, postările de la utilizatori fiind făcute doar o dată la câteva săptămâni. Utilizarea necorespunzătoare se poate datora faptului că StorageCraft pare destul de nefolositor în ceea ce privește răspunsul la postări.

Cu toate acestea, StorageCraft oferă asistență directă prin e-mail. Am concediat o întrebare de test și am primit un răspuns în 24 de ore. Acordat, răspunsul a venit de la un agent de asistență de nivel inferior al cărui job a fost să ne ceară „să folosim următorul KB pentru a colecta jurnalele DTX” (mulțumesc, Zach) pentru tehnicienii de asistență.

Asistența tehnică actuală vine mult mai mult, adesea durează până la o săptămână. Se pare că tehnicienii sunt destul de suprasolicitați, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere combinația dintre design-ul UI slab și resurse nebuloase.

Probabil că nu este o surpriză faptul că StorageCraft nu oferă suport live.

Macrium Reflect 7

Macrium menține o bază de cunoștințe minuțioasă, ușor de căutat, care oferă documentație detaliată pentru Reflect 7. Explicațiile sunt consolidate cu instrucțiuni pas cu pas și capturi de ecran.

Dacă nu găsiți răspunsuri acolo, forumul utilizatorului Macrium este un loc bun pentru a arăta în continuare. Nu veți vedea multe răspunsuri de la Macrium acolo, dar este în regulă. Utilizatorii colegi răspund activ și sunt foarte ajutați.

Pentru clienții plătitori, asistența directă vine prin intermediul unui sistem de bilete. Răspunsurile ajung în mod normal în 24 de ore în zilele lucrătoare.

Dacă aveți nevoie de asistență mai obișnuită, puteți achiziționa suport premium pentru 13,80 USD pe lună. Acest lucru vă pune la dispoziție răspunsuri bilet 24/7 și asistență telefonică.

Rotund Patru Gânduri

Toate cele patru servicii oferă baze de cunoștințe, dar StorageCraft rămâne în mod clar în urma celorlalte trei atunci când vine vorba atât de claritate cât și de profunzime.

Opțiunile de asistență Macrium sunt destul de bune și apreciem opțiunea pentru asistență telefonică 24/7, chiar dacă trebuie să o plătiți. Este ceea ce ne-am dori să oferim CloudBerry Lab.

Cu toate acestea, dacă vă descurcați cu Amazon S3, Azure sau un serviciu de stocare în cloud similar, care să se asocieze cu CloudBerry Backup, aceste opțiuni oferă, în general, suport complet de producție, care vă ajută să vă ajutați cu instrumente terțe. Așadar, asistența live nu este la fel de necesară cu CloudBerry Lab, așa cum este cu un instrument precum Acronis, care furnizează propriile sale stocări în cloud.

De asemenea, ne place foarte mult faptul că CloudBerry Lab a funcționat atât pe forumurile Reddit, cât și pe Fault Server, deoarece aceste instrumente tind să genereze mai mulți ochi decât ar putea face un forum de utilizator nativ.

Toate cele spuse, este greu să nu acordăm această rundă în mod restrâns Acronisului doar pe baza unui chat live rapid și a rețelei sale de call-center.

Câștigătorul Round Four: Acronis Backup 12

Verdictul

Cu trei victorii în runda și a patra luptă, am putea declara vreunul dintre aceste patru servicii, altele decât CloudBerry Backup câștigător? Răspunsul este un „nu” ematic.

CloudBerry Backup câștigă înfrângerea neobișnuită, deoarece modelul de rezervă pe care l-a construit CloudBerry Lab oferă utilizatorului mai multă flexibilitate, scalabilitate și control al costurilor decât orice alt instrument concurent de pe piață. Din aceste motive și experiența fantastică a utilizatorului este faptul că, pe lângă cel mai bun instrument de backup bazat pe imagini, am numit și CloudBerry Backup cea mai bună copie de rezervă pentru Windows Server.

Adevăratul zgârietor de cap nu alege atât Cloud Cloud Backup pe Acronis Backup 12 (și să fim sinceri, Macrium 7 a terminat o treime îndepărtată, iar ShadowProtect nu a terminat niciodată cursa), ci a descoperit care sunt cele peste 20 de servicii de stocare în cloud care să se integreze cu acesta.

Dacă doriți să aflați mai multe despre integrarea în stocarea în cloud funcționează cu CloudWid Backup, este posibil să vă interesați:

 • Ghid pentru începători cu privire la modul în care funcționează backup-ul cloud cu Amazon S3
 • Ghid pentru începători cu privire la modul în care funcționează backup-ul cloud cu Microsoft Azure

Bineînțeles, dacă nu ați făcut-o deja, nu uitați să consultați recenzia noastră de backup pentru CloudBerry.

Vă mulțumim pentru că ați rămas cu noi. Dacă aveți întrebări sau comentarii, ne-ar plăcea să aflăm de la dvs. în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Câștigător final: CloudWid Backup

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map