Sync.com vs Dropbox: Epski boj za oblake

Tako kot diva ima tudi Dropbox polarizirajoč učinek. Nekateri prisegajo nanjo, drugi prisegajo nanjo. Daleč od reševanja razprave, smo mislili, da bomo na ogenj vrgli malo goriva s sinhronizacijo brez zapora. Kandidat: nišni predvajalnik Sync.com, osredotočen na zasebnost.


Tako Dropbox kot Sync.com sta pogosto na seznamu najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku. To in dejstvo, da sta si na Cloudwards.net zaslužili naše spoštovanje iz zelo različnih razlogov, je tisto, kar smo mislili, zelo prepričljivo nasprotje.

Tudi mi smo zanič za zgodbo, ki ni dovolj dobra, zato obstaja to. Ko preberete, ne pozabite pregledati knjižnice pregledov za shranjevanje v oblaku, kjer boste našli celoten pregled Sync.com in pregled Dropbox.  

Bitka za najboljšo shranjevanje v oblaku: Sync.com proti Dropboxu

Dropbox je že dolgo eden vodilnih na področju za shranjevanje v oblaku. Ustanovitelj Drew Houston je izumil model sinhronizacijskih map, ki se pogosto uporablja danes, Dropbox pa je eno najboljših orodij za shranjevanje v oblaku za sodelovanje in produktivnost. Delno iz teh razlogov Dropbox danes zahteva več kot 500 milijonov uporabnikov.

Sync.com je medtem imelo končno poročilo 260.000 uporabnikov, vključno s podjetji. Medtem ko se je število strank Sync.com v letu 2016 podvojilo, je za Dropboxom v tekmovalnosti za priljubljenost očitno daleč krik.

Vseeno pa vsi aktivni uporabniki niso vse. Čeprav ne bomo zanikali, da Sync.com za zmogljivostjo produktivnosti zaostaja za Dropboxom, tako kot to počneta Google Drive in OneDrive, ostaja zanimiva možnost shranjevanja v oblaku, ki je vredna resnega pogleda.

Ko bomo nadaljevali, boste hitro videli, zakaj Cloudwards.net uvršča Sync.com kot eno najboljših možnosti Dropbox. Primerjavo smo pripravili v štirih krogih: stroški, sinhronizacija datotek, skupna raba datotek in varnost. Začnimo.

1

Stroški skladiščenja

Stvari bomo začeli s primerjavo stroškov osebne shrambe v oblaku za vsako storitev. Čeprav spodnja vrstica ni vse, pa tudi ni nič.

Sync.com

Domači uporabniki lahko uporabljajo Sync.com brezplačno s 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Poleg tega lahko prijateljem Sync.com predlagate, da zaslužijo 1 GB dodatnega prostora za shranjevanje na napotnico. Tudi vaši prijatelji bodo dobili dodatnih 1 GB.  

Svojo napotitveno povezavo lahko objavite na svojem blogu ali Twitterju, če želite zaslužiti več, in ni omejitve, koliko gratis gigabajtov lahko zagrabite. S tem velikodušnim pravilnikom o napotitvah se je Sync.com uvrstil med naše izbire za najboljše brezplačno shranjevanje v oblaku.

Če potrebujete več prostora, kot ga lahko dobite brezplačno, se lahko odločite za enega od dveh osebnih načrtov: 500 GB ali 2TB.

Oba načrta je treba plačati letno in vnaprej, vendar je to edina slaba stran. 500 GB prostora za shranjevanje za 49 dolarjev na mesec znaša nekaj več kot 9 dolarjev na mesec, 2TB za 96 dolarjev na leto pa 8 dolarjev na mesec. To je tako ali tako baranta, čeprav je načrt za 2TB zagotovo boljši.

Če na koncu kupčevo pripomnite, imate tudi 30 dni časa, da zahtevate denar nazaj, brez vprašanj. Nismo slišali nobenih pritožb v zvezi s Sync.com zaradi neupoštevanja teh pogojev.

Dropbox

Tako kot Sync.com tudi Dropbox ponuja brezplačen osebni načrt. Vendar pri samo 2 GB ni ravno tako velikodušen.

Enako velja za napotitveni program Dropbox, ki vam prinese 500 MB dodatnega pomnilnika, za največ 16 GB brezplačnega načrta. Naročite se, vendar dobite 1 GB prostora za shranjevanje na napotnico in zgornja meja znaša do 32 GB.

Dropbox lahko izbira med dvema osebnima načrtoma, kot je Sync.com, vendar pa imate le 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku. Ni več možnosti za več ali manj.

Dropbox Plus je načrt, ki ga ima večina uporabnikov, in stane 9,99 USD na mesec ali 99,99 USD, če plačate za eno leto pred plačilom. Letna možnost znaša 8,12 USD mesečno, prihranki, ki v resnici ne upravičujejo obveznosti.  

Dropbox Plus dejansko manjka nekaterih ključnih funkcij, vključno s selektivno sinhronizacijo in naprednimi funkcijami skupne rabe. Oba se bomo dotaknili, ko bomo pokrivali sinhronizacijo v drugem krogu in skupno rabo v tretji.

Prednosti plačila 19,99 USD za Dropbox Professional vključujejo 120-dnevno različico datotek, napredne funkcije skupne rabe, iskanje po besedilu, iskanje slik in “pametno sinhronizacijo”, funkcijo, ki se je bomo dotaknili v naslednjem krogu.

To so lepe lastnosti, vendar bistveno manj, če upoštevate dejstvo, da podvojijo stroške.

Okrogla ena misel

Sync.com vam nudi več brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku kot Dropbox. Večja točka v njegovo korist pa je njen načrt za 2 TB. To je en dolar manj kot Dropbox Plus za dvakrat več prostora za shranjevanje. Sync.com ne samo, da je boljši posel kot Dropbox, ampak je ena najboljših ponudb v oblaku za shranjevanje.

Krog: Stroški skladiščnega mesta za Sync.com

Sync.com Logotip
Dropbox logotip

2

Sinhronizacija datotek

Sinhronizacija datotek ali samo kratka sinhronizacija omogoča povezovanje več naprav v oblak za skupno rabo datotek med njimi. Cilj je, da se urejanje datotek na eni napravi samodejno prenese v druge naprave, tako da ne boste imeli nobene povezave s pogoni USB.

V tem krogu si bomo ogledali, kako se Sync.com in Dropbox sinhronizirata in kako dobro to počneta. Vključili bomo nekaj rezultatov hitrosti, da bomo lažje določili zmagovalca.

Ti testi so bili izvedeni prek omrežja WiFi s hitrostjo interneta 10 Mbps in 22 Mbps s testne lokacije v JV Aziji. Vaše hitrosti se bodo verjetno zelo razlikovale glede na to, kje se nahajate, in vašo internetno povezavo, vendar bi to moralo dati nekaj predstave o relativni uspešnosti.

Sync.com

Sync.com upravlja sinhronizacijo prek mape za sinhronizacijo, kot večina storitev za shranjevanje v oblaku. Namestite namizni odjemalec in ta mapa je dodana v vaš datotečni sistem.

Povlecite datoteke v mapo za sinhronizacijo, da jih pošljete v oblak in druge naprave. V dizajnu ni nič posebnega, ampak tako mora biti: preprosto.  

Pomembno je, kako hitro se datoteke kopirajo. Tu so rezultati naših hitrostnih testov s Sync.com:

Prvi poskus:
Drugi poskus:
Povprečno:
Čas prenosa:16 minut, 32 sekund14 minut, 03 sekund15 minut, 29 sekund
Čas prenosa:6 minut, 56 sekund6 minut, 42 sekund6 minut, 49 sekund

Te hitrosti niso nič groznega, če upoštevate, da se podatkovni center Sync.com nahaja v Kanadi na drugi strani sveta. So vsaj primerljive z drugimi storitvami, ki smo jih preizkusili. Upoštevajte tudi, da običajno ne boste nalagali in prenašali datotek 1 GB, razen če ne delate z video posnetki.

Hitro je običajno najbolje, vendar lahko sinhronizacija upočasni druge dejavnosti, če računalnik deluje z omejenimi viri. Sync.com privzeto samodejno prilagodi pasovno širino tako, da ne moti drugih procesov. Vendar ga lahko zaprete tudi ročno.

Pojdite na ikono opravilne vrstice Sync.com, izberite “nastavitve” in pojdite na zavihek “omrežje” okna, ki se odpre.

Ni možnosti za “neomejeno” pasovno širino, čeprav se zdi, da na podlagi zgornjih hitrostnih preizkusov Sync.com učinkovito uporablja tisto, kar je na voljo.

Čeprav je sinhronizacija koristna funkcija, bo možnost vklopa sinhronizacije za nekatere uporabnike pomembnejša. To je zato, ker s sinhronizacijo shranjujete datoteke na trdi disk in v oblak. Če želite z oblakom shraniti prostor na trdem disku, je sinhronizacija kontraproduktivna.

Sync.com zagotavlja to selektivno sinhronizacijo. Do te funkcije lahko dostopate z ikone opravilne vrstice Sync.com, tako da izberete »nastavitve« in odprete zavihek »Napredno«.   

Počistite mape in ne bodo več shranjene na trdem disku.

Ena izmed pomanjkljivosti integracije te funkcije Sync.com je, da ne boste več mogli videti nesinhroniziranih map v vašem datotečnem sistemu. Uporabiti boste morali vmesnik brskalnika Sync.com. Dropbox ima rešitev te težave – če ste pripravljeni plačati zanjo.

Dropbox

Tako kot Sync.com tudi Dropbox namesti datoteko za sinhronizacijo v vaš datotečni sistem, ko namestite odjemalca. Kot rečeno, je to pravzaprav mehanizem, ki si ga je izmislil Dropbox.

Z Dropboxom smo izvedli enake hitrosti sinhronizacijske hitrosti kot pri Sync.com prek istega omrežja WiFi. Spodnja tabela prikazuje rezultate.

Prvi poskus:
Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:16 minut16 minut16 minut
Čas prenosa:6 minut6 minut, 30 sekund6 minut, 15 sekund

Zdi se, da Dropbox veliko bolje izkorišča razpoložljivo pasovno širino kot Sync.com. Dropbox ima strežnike v ZDA in Evropi, čeprav evropske zmogljivosti lahko uporabljajo le poslovne stranke. Kljub temu naj bi več podatkovnih centrov v ZDA pomagalo preprečiti ozka grla.

Dropbox omogoča tudi omejitev hitrosti prenosa in prenosa z dostopom do nastavitev odjemalca prek ikone na namizju opravilne vrstice. (Meni je v opravilni vrstici Dropbox v bistvu bolje oblikovan kot Sync.com, čeprav v tem članku ne upoštevamo okusnosti).  

Dropbox Network Bandwidth

Dropbox, kot Sync.com, privzeto samodejno prilagodi hitrosti prenosa, da ne moti drugih dejavnosti. Tako kot Sync.com lahko tudi ročno omejite hitrosti. Za razliko od Sync.com ima Dropbox tudi nastavitev “brez omejitev”, ki bo povečala pasovno širino, ne glede na to, kaj se še dogaja.

Kjer Dropbox resnično nadgrajuje Sync.com, se uporablja kopiranje datotek na ravni blokov. Ta način kopiranja pomeni, da ob urejanju datoteke v oblak prepišete le urejeni del datoteke, namesto da bi kopirali celotno datoteko.

Ta pristop močno poveča hitrost sinhronizacije, zato je nekoliko presenetljivo, da več rešitev za shranjevanje v oblaku ni sledilo temu. Trenutno so edini drugi, ki ponujajo blokovno kopiranje, za katerega vemo, da so Amazon Drive, OneDrive (za datoteke MS Office) in Egnyte, naš izbor za najboljšo sinhronizacijo in skupno rabo storitev..   

Dropbox ponuja tako standardne funkcije za izbrano sinhronizacijo in, pripravljeni ste, da se razvajate po računu Dropbox Professional, izboljšana različica, Smart Sync.

Selektivno sinhronizacijo upravljamo na kartici »sinhronizacija« orodja za nastavitve namiznega odjemalca.  

S standardno selektivno sinhronizacijo nobene mape, ki ste jo izbrali za sinhronizacijo, ne bodo več prikazane v mapi za sinhronizacijo Dropbox. Smart Sync vam omogoča, da še vedno vidite in dostopate do njih, podobno kot omrežni pogon. To je velika izboljšava, toda eno, za katero želimo, je bila vključena brezplačno.  

Okrogla dva razmišljanja

Dropbox ni le izumil sodobnega pristopa k sinhronizaciji, ki ga danes uporabljajo vsi, podjetje še naprej postavlja vrstico. Hitro je pri začetnih prenosih datotek in funkcije, kot so sinhronizacija na ravni bloka in pametna sinhronizacija, močno izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Sync.com kljub svojemu imenu ne meri ravno tako. Vendar to ne pomeni, da deluje slabo. Poleg tega zaščita šifriranja ničelnega znanja, o kateri nam je povedal Sync.com, preprečuje izvajanje sinhronizacije na ravni bloka..

Poleg tega dejanski postopek zasebnega šifriranja datotek verjetno nekaj upočasni. Največja ustvarjalka razlik pa je verjetno, da Sync.com preprosto nima infrastrukture Dropbox, ki je kot več podatkovnih centrov na razpolago.

Oprostite na strani, če iščete tekočo sinhronizacijo naprav, je Dropbox najboljša stava.

Okrog: Točka sinhronizacije datotek za Dropbox

Sync.com Logotip
Dropbox logotip

3

Deljenje datotek

Skupna raba datotek drugim omogoča ogled ali prenos datotek v shrambo v oblaku. Tako kot sinhronizacija tudi večina podjetij pri izvajanju sledi enakemu osnovnemu pristopu, ki je ustvarjanje povezav, ki kažejo na mape in datoteke. Vendar pa spet nekatera podjetja delujejo bolje kot druga.

Poglejmo, kako delujeta Sync.com in Dropbox.

Sync.com

Shranjene datoteke lahko delite s Sync.com prek vmesnika brskalnika in mobilnih aplikacij Sync.com, ki so na voljo za Android in iOS.

Datoteke lahko delite v brskalniku, tako da kliknete pripadajoči gumb za skupno rabo.

S tem se ustvari povezava, ki kaže na to datoteko, ki jo lahko kopirate za ročno distribucijo ali skupno rabo po e-pošti.

Ena od stvari, zaradi katere je Sync.com postala priljubljena za Cloudwards.net, je, da se tam ne ustavi. Storitev vam omogoča, da na povezave pripišete gesla in datume veljavnosti, če ste plačljiva stranka.

Nekatere storitve se začnejo pojavljati na tem pasu s ponudbo enakih funkcij, čeprav večina ne. Sync.com gre še dlje, saj s tem tudi določite omejitve za prenos povezav, prejemate obvestila o aktivnosti povezav in preverite statistiko prenosa.

Še bolje je, da lahko uporabniki Sync.com povezavam dodajo “izboljšano zasebnost”, zaradi česar ni nič znanja. Spet bomo v svojem krogu varnosti govorili več o ničelnem znanju, toda v bistvu je sredstvo, s katerim zagotovite, da jih ne bo mogoče dešifrirati nihče razen vas in tistih, s katerimi delite svoje datoteke.

S Sync.com lahko tudi delite dostop do mape, ki deluje enako kot deljenje posameznih datotek. Ko delite mapo, ima vsaka datoteka znotraj ločene povezave. Tisti, ki imajo dostop do mape, jih lahko prenesejo posamično ali pa jih vse skupaj prenesejo kot .zip datoteko.

Uporabnike lahko povabite tudi do map, ki temeljijo na njihovem naslovu, namesto da ustvarjajo povezavo. S tem lahko posameznikom daste dovoljenja, kot so samo ogled, urejanje in povabilo. Povezave, ki lahko drugim omogočajo nalaganje datotek v shrambo v oblaku, so še ena od možnosti.

Možnosti skupne rabe iz vašega pametnega telefona so podobne, zahvaljujoč izboljšavam, izvedenim septembra 2017. Mobilna aplikacija ni mogla deliti datotek.

Dropbox

Dropbox vam omogoča tudi skupno rabo datotek tako iz njenega vmesnika brskalnika kot iz aplikacij Android ali iOS. Dropbox ima dodatno prednost pred Sync.com tudi pri skupni rabi neposredno iz namizne mape za sinhronizacijo.

Skupna raba v brskalniku se izvede s klikom na gumb »skupno rabo«, povezan s katero koli mapo ali datoteko. Odpre se okno, v katerega lahko vnesete e-poštne naslove ali ročno kopirate povezavo za skupno rabo.

Skupna raba map doda dodatne možnosti za urejanje vsebine. Tistim z dovoljenjem za urejanje lahko daste tudi možnost upravljanja map.

Dropbox ima nastavitve povezav in potekov, toda za dostop do njih je potreben Dropbox Professional, ki je na strani Dropboxa videti nekoliko omamen..

Dropbox ne dovoljuje omejitve prenosov povezav ali prejemanja obvestil o dejavnosti, ima pa nekaj koristnih povezanih sorodnih pogledov.

Prvi je pogled “skupna raba”, kjer lahko dobite hiter pregled map in datotek, ki jih delite, ter povezav, ki so bile ustvarjene. Drugi je pogled “zahteva po datoteki”, ki omogoča, da datoteke zahtevate od drugih in jih naložite v svoj račun Dropbox, tudi če sami niso stranke.

Mobilna aplikacija Dropbox omogoča tudi skupno rabo vsebine, vendar vam ne dovoljuje, da gesla zaščitite ali dodate datume roka uporabnosti povezavam, tudi z Dropbox Professional. Aplikacija prav tako ne vključuje omenjenih dveh pogledov (“skupna raba” in “zahteve po datotekah”).  

Okrogle tri misli

Skupna raba datotek z Dropboxom je primerna, zlasti z možnostjo skupne rabe datotek neposredno iz vašega datotečnega sistema. Vendar pa ni dvoma, da uporabljeni pristop ni tako varen kot pri Sync.com in ne bi bil, tudi če bi bilo z Dropbox Plus vključeno geslo za povezavo in datumi poteka..

Sync.com ima ravno trden pristop k skupni rabi datotek, ki se trenutno ne ujema nobena druga storitev za shranjevanje v oblaku – ne le Dropbox. Podobno kot Dropbox določa trende s sinhronizacijo, Sync.com določa trende pri skupni rabi datotek.

Zaradi tega smo izbrali Sync.com kot najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo datotek, ki je premagal Dropbox. Verjetno je samoumevno, da Sync.com tudi v tretjem krogu premaga Dropbox.

Okrog: Točka skupne rabe datotek za Sync.com

Sync.com Logotip
Dropbox logotip

4

Varnost

Shranjevanje datotek v oblaku je priročno, za nekatere pa je tudi razumljivo zastrašujoč predlog. Krivdo za odmevne hekerje, kot je zloglasno “fappening” in drugi, kot je ta, je pogosto postavljen na vrata tehnoloških podjetij, medtem ko so ponavadi bolj posledica šibkih gesel, ne pa slabe varnosti v oblaku.   

Vendar pa je še vedno veliko storitev shranjevanja v oblaku, da se prepričate, da niste najhujši lastni sovražnik, poleg tega pa jamčite, da bodo vaše datoteke ostale zasebne, četudi so njihove storitve nekako prekršene. Oglejte si spletni vodič o zasebnosti Cloudwards.net za več načinov, kako biti varen.  

Sync.com

Sync.com naredi tisto, kar bi moralo pričakovati za katero koli storitev za shranjevanje v oblaku, tako da šifrira vaše datoteke tako med prevozom kot v mirovanju..

Zelo malo podjetij za shranjevanje v oblaku še vedno ne šifrira uporabniških datotek, shranjenih na njihovih strežnikih, pri čemer sta Amazon Drive in OneDrive (tako ali tako za domače uporabnike) dve največji imeni, ki še nista začeli skupaj.  

Uporabljeni način šifriranja je 256-bitni AES, ki bi po večini ocen potreboval celo najhitrejše superračunalnike na svetu, ki so bili vredni več milijard let. Sync.com ščiti tudi prenos podatkov s pomočjo TLS / SSL in 2048-bitnega RSA, da prepreči uspešno prisluškovanje na spletu.

Spet je večina tega danes običajna vozovnica. Kjer se Sync.com loči od paketa, je tako, da uporabnike pusti, da se obesijo na ključe za dešifriranje teh datotek, namesto da bi se sami držali za njih.

Datoteke so šifrirane, preden kdaj zapustijo vaš računalnik, in ne šifrirajte, dokler jih ne pridobite. Uporabljeno geslo za šifriranje nastane na podlagi nastavljenega gesla, ki ga Sync.com nikoli ne pozna.

To je najboljši pristop k varovanju datotek, imenovanem šifriranje ničelnega znanja. To pomeni, da nihče na Sync.com ne more brati vaših datotek, bodisi za tržne ali pravne namene ali zaradi kršitve podatkovnega centra.

Slaba stran je, da Sync.com, če pozabite geslo, tudi ne more ponastaviti za vas, tako da boste izgubili dostop do svojih datotek. Če se odločite za Sync.com, geslo shranite nekje na varnem, na primer v upravitelju gesla v oblaku.

Če se ne zaupate, da se spomnite, lahko Sync.com namesto tega shranite geslo ali pa namigujete na namig za geslo, da ga podjetje hrani..  

Tudi s šifriranjem ničelnega znanja in 256-bitnim AES lahko zlahka geslo zlahka pokvari. Prepričati se boste morali, da boste naredili korake za ustvarjanje močnega gesla, morda pa boste izkoristili tudi možnost dvofaktorne overitve Sync.com.

Dvofaktorna avtentikacija pomeni, da tudi če kdo ukrade ali ugiba vaše geslo, se ne bo mogel prijaviti v svoj račun iz svojega računalnika, ne da bi vnesel tudi posebno kodo.

Ko se prijavite iz neznane naprave, vam bo Sync.com to kodo poslal prek e-poštnega sporočila, da boste lahko pridobili dostop. Uporabite lahko tudi Google Authenticator.

Druga prednost uporabe Sync.com je lokacija podjetja v Torontu. To pomeni, da ga ureja kanadska zakonodaja o zasebnosti, ki je prilagojena potrošnikom, določena v PIPEDA (Zakon o varstvu osebnih podatkov in elektronskih dokumentov).

Dropbox

Datoteke so med prevozom in v mirovanju z Dropboxom šifrirane, vendar ta postopek ni končen do konca. Ko prispejo v podatkovni center Dropbox, preden so shranjeni na strežniku, se dešifrirajo in nato ponovno šifrirajo.

Razlog, zakaj Dropbox uporablja ta pristop, je ločitev vsebine datotek od njenih metapodatkov, kar se nanaša na elemente, kot so imena datotek, vrste in velikosti.

Dropbox te podatke povleče za indeksiranje, kar pospeši dostop do datotek. Čeprav je uspešnost na višji ravni, deluje ne zato, ker Dropbox loči metapodatke, ampak zato, ker jih ne šifrira znova, kot to počne z vsebino datoteke.

Kar nekaj drugih lahko o vas pove samo iz metapodatkov datoteke. Dobra novica je, da Dropbox vsaj shrani metapodatke na ločen strežnik od datoteke.

Raven šifriranja, ki jo Dropbox uporablja za zaščito vsebine datotek, je 256-bitni AES. V tranzitu uporablja 128-bitni AES skupaj s tuneli TLS / SSL. 128-bitni AES je šibkejši, vendar tudi hitrejši in bi, tako kot 256-bitni AES, potreboval nepraktičen čas, da se grobo pokvari.

Dropbox podpira tudi dvofaktorsko avtentikacijo za zaščito pred krajo gesla. Ko se prijavite v svoj račun na neznanem računalniku, lahko od Dropboxa zahtevate, da preveri svojo identiteto bodisi prek besedilnega sporočila bodisi prek mobilne aplikacije za preverjanje pristnosti.

Podjetje Dropbox s sedežem v ZDA, ki žal nima najbolj odmevnega ugleda glede zasebnosti uporabnikov. Nadzorni program NSA PRISM, ki je bil leta 2013 odkrit z velikim žarom javnosti, še vedno traja. Leta 2016 je FBI privedel Apple na sodišče, da bi poskusil prisiliti podjetje, da razvije šifrirno zakulisje, ki omogoča dostop do podatkov iPhone.

FBI je primer izgubil, vendar tako in PRISM kažeta na pripravljenost za napad na zasebne podatke, shranjene v elektronski obliki. To je lahko razlog, da nekateri najraje shranjujejo svoje podatke zunaj ZDA.

Okrogle štiri misli

Vsi ne bodo skrbeli, da bo nacionalni varnostni organ dostopal do svojih podatkov in za večino ljudi ne bo pomembno, kje so njihovi podatki shranjeni. Lokacija Sync.com Kanada je prednost zasebnosti, a daleč večja prednost, ki jo ima pred Dropboxom, je uporaba šifriranja z ničelnim znanjem.

Lahko pošteno poudarite, da Dropbox ne bi bil storitev za shranjevanje v oblaku, kot je z zasebnim šifriranjem. Dejstvo, da se zadržuje na vaših šifrirnih ključih, omogoča indeksne datoteke, kar povečuje zmogljivost. Hiter dostop do datotek je velik del tega, zakaj ima storitev 500.000 uporabnikov.

Vendar pa ni dvoma, da je Sync.com bolj varen. Nismo niti ugotovili dejstva, da je imel Dropbox leta 2012 ukradeno 68 milijonov uporabniških gesel.

Okrog: Varnostna točka za Sync.com

Sync.com Logotip
Dropbox logotip

5

Razsodba

Sync.com je opravil tri od štirih krogov, vendar bi imeli prav, če želite poklicati prekršek. Afterall nismo uvedli ene največjih prednosti Dropboxa pred Sync.com, ki so njegove integrirane aplikacije za produktivnost.

Dropbox ima sposobno aplikacijo za zapiske, imenovano Dropbox Paper, ki omogoča beleženje misli in minut sestankov ter jih hranite v oblaku. Omogoča tudi predogled datotek iz brskalnika in urejanje dokumentov Microsoft Office zahvaljujoč integraciji s sistemom Office Online.

Sync.com vam ne daje nobene od teh stvari, pa čeprav samo zato, ker je zaklepni pristop k šifriranju otežil integracijo brskalnika. Vendar pa bodo mnogi uporabniki v praznini za orodja izbrali Dropbox over Sync.com.

Na srečo nas ne živi v praznini. Tako na primer Google Drive in OneDrive imata boljše in bolje integrirane aplikacije za produktivnost kot Dropbox. Dejstvo, da vam Google Drive ponuja tudi 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, je pomagalo, da je prehitel mimo Dropboxa skupno število uporabnikov z zadnjim štetjem 800.000 (preberite pregled Google Drive).

V članku o Sync. naročnina.

Pravzaprav se zdi prav, da smo napisali članek o potencialnem partnerstvu. Romantično, kajne??

Ko pride do nje, je edini resnično prepričljiv razlog za uporabo Dropboxa prek Sync.com ali katerega koli drugega prostora za shranjevanje v oblaku ta, da tako dobro upravlja sinhronizacijo datotek. Poleg tega Sync.com ponuja veliko boljšo vrednost z 2TB prostora za shranjevanje za 8 USD na mesec in veliko bolj varen pristop k skupni rabi datotek in šifriranju.

Končni zmagovalec: Sync.com

Sync.com je naš izbor, vendar se strinjamo z različnimi mnenji. V komentarje spodaj nam dodajte nekaj vpogleda v to temo. Delamo tudi vprašanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map