Sync.com proti pCloud: Zero-Knowledge Battle

Spletna varnost je na Cloudwards.net vedno vroča tema. Medtem ko priporočamo, da poiščete vrhunsko storitev VPN, ki bo zaščitila vaše internetne shenanigane, ko gre za oblak, pa ni nič tako udobnega, kot zasebno šifriranje od konca do konca..


V shrambi v oblaku takšno šifriranje običajno imenujemo šifriranje z ničelnim znanjem, njegova značilnost pa ne boste našli pri predvajalnikih z velikimi imeni, kot so Dropbox, Google Drive in OneDrive. Predhodno smo sestavili seznam najboljših izbirnih pomnilnikov v oblaku. Med tem na glavo bomo neposredno primerjali dva priljubljena: Sync.com in pCloud.

Oglejte si naš ločen pregled Sync.com ali pregled pCloud, če želite izvedeti več o kateri koli storitvi ali uporabiti našo knjižnico pregledov za shranjevanje v oblaku in poiskati druge možnosti. Ne pozabite prebrati tudi našega najboljšega priročnika za shranjevanje v oblaku, kjer sta tako Sync.com kot pCloud vidna. Tudi v tem članku imamo video posnetek, če je to vaš slog.

Sync.com vs pCloud Video Review

Izbira najboljšega ponudnika za shranjevanje v oblaku Zero-Knowledge

Sync.com in pCloud sta dve storitvi za shranjevanje v oblaku, ki tekmujeta v isti niši. Obe storitvi sta namesto osredotočenosti na produktivnost, kot jo dobite pri Dropboxu in Google Drive, zasnovani z upoštevanjem zasebnosti.

Ta zasebnost je najbolj odvisna od varnostne funkcije, znane kot šifriranje ničelnega znanja. Ta način šifriranja pomeni, da samo vi, lastnik računa, nadzorujete šifrirni ključ. Niti Sync.com niti pCloud (če uporabljate dodatek za kriptovalute pCloud) ne morejo brati datotek.

To pomeni, da za razliko od prej omenjenih Dropbox in Google Drive niti Sync.com niti pCloud (znova, če uporabljate dodatek pCloud Crypto) nikoli ne moreta sodelovati v skiciranih tržnih praksah ali izročiti svoje podatke NSA.

Varnost, kot bomo videli, je v DNK Sync.com nekoliko več kot v pCloudu iz različnih razlogov. Obe storitvi sta odlični za uporabnika, ki si prizadeva za zasebnost.

V petih krogih bomo primerjali Sync.com in pCloud, da bomo lažje ugotovili, kateri, če kateri koli, najbolje ustreza vašim potrebam. Po vsakem krogu bomo poimenovali zmagovalca in na koncu sestavili misli, da bomo poimenovali naš najboljši izbor.

1

Stroški skladiščenja

Najprej bomo upoštevali stroške shranjevanja za vsako storitev. Sync.com in pCloud sta dve najboljši ponudbi za shranjevanje v oblaku danes. Torej, to bi moralo biti zabavno.  

Sync.com

Glavna težava pri naročninah na Sync.com je, da morate plačati eno leto vnaprej. Ni mesečne možnosti, kot je pri večini drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Če pa vas to ne izklopi, je strošek storitve med najprimernejšimi tudi pri shranjevanju v oblaku.

Izbirate lahko med dvema plačanima načrtoma. Prvi vam letno prinese 500 GBP za 49 dolarjev, kar znaša nekaj več kot 4 dolarje na mesec. Všeč nam je možnost, glede na to, da premalo konkurentov ponuja manj kot 1TB, pogosto vas prisili, da kupite več prostora za shranjevanje, kot ga potrebujete.

Če potrebujete več, naslednji nivo skoči vse do 2TB prostora za shranjevanje. Čeprav se to morda zdi izjemno povečanje, je cena smiselna. Letna naročnina v vrednosti 96 USD znaša le 8 USD na mesec, kar je 2 USD ceneje kot 1TB shrambe Dropbox (za več primerjanj glejte Sync.com proti Dropboxu).  

Če so vaše potrebe veliko manjše, ima Sync.com tudi osnovni načrt, ki vas ne bo stal niti za trenutek. Brezplačno dobite 5 GB prostora za shranjevanje, kar lahko povečate za 1 GB za vsako napotnico – brez omejitev. Njegov velikodušen program napotitev zato smatramo Sync.com za enega najboljših brezplačnih načrtov za shranjevanje v oblaku.  

pCloud

Ena od prednosti sodelovanja s pCloudom nad Sync.com je ta, da ponuja možnost plačila mesečno. Vendar vam bo plačilo za leto storitve prihranilo dobrih 20 odstotkov. Če ste superfan pCloud, so zdaj na voljo tudi vseživljenjske naročnine.

pCloud ponuja dve plačani stopnji shranjevanja, tako kot Sync.com. Če potrebujete več prostora, lahko greste s 500 GB prostora za shranjevanje ali se prijavite za načrt za 2 TB.

Letni stroški pCloud so skoraj enaki, kot jih ponuja Sync.com: približno 4 USD za 500 GB in 8 USD za 2TB. Tako kot pri Sync.com cenimo možnost 500 GB in skupno vrednost, ki premaga večino imen.  

Mesečne naročnine stanejo 4,99 dolarja za 500 GB in 9,99 USD za 2 TB, kar je še vedno zelo konkurenčno.

pCloud ponuja brezplačen načrt, ki vam daje 10 GB prostora za shranjevanje. pCloud ima tudi napotitveni program, vendar namesto gigabajtov dobite dolarje za prepričanje drugih, da se prijavijo. Vsaka napotnica, ki porabi vsaj mesec dni s pCloudom, vam bo odštela 5 USD, brez omejitve, koliko ljudi lahko napotite.

Okrogla ena misel

Za Sync.com in pCloud je vrednost najvišja prodajna točka. Tudi stroškov shranjevanja med njimi ni veliko ločevati. Ni presenetljivo, da je cena skoraj enaka, saj obe storitvi ciljata na isto, v zasebnost usmerjeno množico.

Številni ljudje bodo stroške oprali, drugi dejavniki pa so pomembnejši pri njihovem odločanju. Vendar vezi niso zabavna.

Resnica je, da se vprašanje vrednosti dejansko nekoliko zaplete, ker pCloud zaračuna dodatno šifriranje ničelnega znanja in razširjeno različico, medtem ko Sync.com ne. Vendar pa je v prvem krogu stroški skladiščenja; Te stroške dodatkov bomo pravočasno obravnavali.

Podjetje pCloud smo dodelili prvi krog zahvaljujoč možnosti mesečnih plačil, doživljenjskih naročnin in več brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku (10 GB v primerjavi s 5 GB).

Okrog: Točka stroškov shranjevanja za pCloud

Sync.com Logotip
pCloud Logotip

2

Sinhronizacija

Sinhronizacija datotek ali sinhronizacija je bistvena značilnost shranjevanja v oblaku, ki vam omogoča urejanje datoteke v eni napravi in ​​ogled ustreznih sprememb v identičnih datotekah, shranjenih v drugih napravah. Dropbox je kralj sinhronizacije iz razlogov, o katerih lahko preberete v našem pregledu Dropboxa, vendar Sync.com in pCloud oba presegata večino preostale konkurence.

Kateri je boljši? Če želite to ugotoviti, smo preizkusili hitrost prenosa in prenosa datotek s preskusno mapo 1 GB. Testi so potekali prek omrežja WiFi s hitrostmi prenosa 10 Mbps in hitrostmi prenosa 22 Mbps.

Sync.com

Za sinhronizacijo datotek lahko povežete toliko naprav, ki jih želite. Podprte platforme vključujejo običajne osumljence, Windows, OS X, Android in iOS. Linux ni podprt, imamo članek o najboljšem pomnilniku v oblaku za članek Linuxa, če je to nekaj, kar potrebujete.

Če namestite odjemalca na vaš PC ali Mac, boste ustvarili posebno mapo za sinhronizacijo v vašem datotečnem sistemu. Premaknite datoteke v to mapo in jih bodo privzeto shranjene na trdem disku in oblaku ter v mapah za sinhronizacijo v drugih računalnikih, s katerimi ste povezani v račun Sync.com.

O pristopu med storitvami za shranjevanje v oblaku, ki ga je populariziral Dropbox, ni nič novega. Nekateri pa kopiranje datotek obravnavajo bolj učinkovito kot drugi. Tu so rezultati naših hitrostnih testov s Sync.com:

Prvi test: Drugi test: Povprečno:
Naloži:16 minut, 30 sekund14 minut15 minut, 15 sekund
Prenesi:7 minut7 minut7 minut

Čeprav niso najboljše, kar smo jih kdaj videli, sta povprečna hitrost nalaganja in prenosa v nekaj minutah velika imena, kot sta Dropbox in Google Drive, oba pa imata prednost v svetovnih omrežjih strežnikov.

Preizkusili smo tudi datoteko 1 GB. Večina datotek, s katerimi delate, bo verjetno bistveno manjša, zato se mora sinhronizacija s Sync.com približati idealni znamki skoraj v realnem času.

Sync.com vam omogoča, da prilagodite količino pasovne širine, ki se uporablja za sinhronizacijo, kar lahko pomaga prihraniti sistemske vire za druge naloge. Te prilagoditve opravite na omrežnem zavihku nadzorne plošče Sync.com.

Sync.com privzeto samodejno prilagodi hitrosti sinhronizacije in upočasni, ko odjemalec zazna težavo. To lahko preklopite na trdo mejo med 50 Kbps in 5 Mbps za nalaganje in prenos.

Želeli bi videti možnost »ne omeji«, ki jo imate pri nekaterih drugih storitvah za shranjevanje v oblaku. Odjemalec tudi sam potrebuje nekaj dela, saj so besedilna okna na omrežnem zavihku premajhna, odrezano besedilo in jih ni mogoče spremeniti v velikost.

Če želite v celoti izkoristiti načrt 2TB Sync.com, boste verjetno želeli izklopiti sinhronizacijo za nekatere datoteke, tako da jih shranjujete samo v oblaku in ne tudi na trdi disk.

Sync.com vam omogoča, da izklopite sinhronizacijo za podmape v mapi za sinhronizacijo, funkcijo, imenovano selektivna sinhronizacija.

Naš edini pregovor je, da ima, tako kot pri ustavljanju pasovne širine, tudi na nadzorni plošči Sync.com nekaj težav z velikostjo, ki besedilo odrežejo in ga težje uporabljajo, kot bi moralo biti.

pCloud

pCloud uporablja tudi model mape za sinhronizacijo, da bo sinhronizacija naprav čim enostavnejša. Odjemalci so na voljo za Windows, Mac in, za razliko od Sync.com, Linux. Android in iOS sta podprta tudi z mobilnimi aplikacijami.

Po namestitvi namiznega odjemalca bo v vašem datotečnem sistemu ustvarjena mapa pCloud.

Če želite, lahko dejansko določite sinhronizacijske povezave po meri s pomočjo nadzorne plošče pCloud na namizju, kjer lahko povežete mape v vašem datotečnem sistemu z lokacijami map v oblaku.

Čeprav je več datotek za sinhronizacijo težko upravljati v več napravah, je ta možnost dobrodošla in je ne boste videli pri večini drugih storitev za shranjevanje v oblaku, vključno s Sync.com, ki vam omogočajo samo eno mapo za sinhronizacijo.

Preizkusili smo hitrost kopiranja pCloud datotek s pomočjo naše 1GB testne mape. Tukaj je nekaj:

Prvi test: Drugi test: Povprečno:
Naloži:22 minut20 minut21 minut
Prenesi:8 minut8 minut, 30 sekund8 minut, 15 sekund

Kot lahko vidite, je nalaganje naše 1 GB mape s pCloud trajalo približno šest minut dlje kot s Sync.com. Prenosi so trajali dve minuti dlje.

Spet upamo, da ne bomo delali tako velikih datotek kot pri našem testiranju. Vendar je razlika dokaj velika. Še več, kot je razlika med Sync.com in Dropboxom. pCloud vam omogoča prilagajanje hitrosti sinhronizacije s pomočjo nadzorne plošče namizja.

Naši testi so bili izvedeni z »neomejeno« pasovno širino, kar vam omogoča pCloud, ki ga Sync.com ne. Možna je tudi možnost samodejnega stiskanja ali pa nastavite trdo zaporko poljubne hitrosti.       

pCloud vam omogoča tudi, da odjemalca pri sinhronizaciji ignorira določene vzorce datotek, če ne želite sinhronizirati določenih datotek ali vrst datotek. Sync.com – in večina drugih storitev za shranjevanje v oblaku – nima te možnosti.

Ta dodatek skoraj ne odtehta dejstva, da pCloud nima možnosti za selektivno sinhronizacijo. pCloud uporablja omrežni pogon, imenovan pCloud Drive, ki se doda v vaš datotečni sistem, če želite datoteke shraniti samo v oblak in ne v računalnik.

Medtem ko pristop omrežnega pogona deluje, je tudi več dela kot selektivna sinhronizacija, še posebej, če pogosto spremenite datoteke, ki jih želite sinhronizirati in katere ne želite sinhronizirati. Veliko lažje je preprosto vklopiti ali izklopiti sinhronizacijo v svoji mapi.

Okrogla dva razmišljanja

pCloud ima nekaj lepih funkcij za sinhronizacijo, kot je možnost nastavitve več map za sinhronizacijo in izključitev vrst datotek iz sinhronizacije. Ima tudi bolj prilagodljive možnosti sinhronega dušilca ​​- da ne omenjam lepše nadzorne plošče od tiste, ki jo dobite s Sync.com.

Vendar pa so bili nalaganje datotek pri našem testiranju pCloud počasnejši kot pri Sync.com in pomanjkanje selektivne sinhronizacije znatno zmanjša uporabniško izkušnjo.

Sync.com ne naredi nič posebnega v zvezi s sinhronizacijo datotek, vendar deluje na ravni, ki je dovolj blizu večjim storitvam za shranjevanje v oblaku, da večina ljudi ne bo opazila razlike v uspešnosti.

Okrog: Točka sinhronizacije za Sync.com

Sync.com Logotip
pCloud Logotip

3

Deljenje datotek

Možnost skupne rabe datotek z drugimi je naravna razširitev shranjevanja datotek v oblak in vam omogoča, da obvladate omejitve velikosti datotek pri e-poštnih prilogah in drugih težavah s shranjevanjem.

Skoraj vse storitve za shranjevanje v oblaku danes omogočajo skupno rabo vsebine z ustvarjanjem povezav do datotek. Kljub temu obstajajo velike razlike v izvedbi s funkcijami, zasnovanimi za nadzor dostopa do povezav, ki predstavljajo večino njih.

Sync.com

S storitvijo Sync.com lahko shranjene datoteke delite neposredno iz mape za sinhronizacijo ali prek brskalnika ali mobilne aplikacije.

S tem ustvarite povezavo, ki jo lahko pošljete po e-poštnem naslovu ali pošljete ročno.

To je vse čisto običajno. Nič ni, da Sync.com ponuja tudi nekaj dodatnih nastavitev povezav, s katerimi lahko ohranite nadzor nad svojo vsebino. Ključne nastavitve vključujejo zaščito z geslom, datume poteka in nastavljive omejitve prenosa.

Za spremljanje dejavnosti lahko nastavite tudi obvestila o dejavnosti povezav. Obstaja celo možnost, imenovana “izboljšana zasebnost”, ki širi šifriranje ničelnega znanja Sync.com, da vloži delnice.

Ko ustvarite povezavo do mape, ima vsaka datoteka znotraj te mape svojo ločeno povezavo s Sync.com. Včasih so morali tisti, s katerimi ste dali mapo v skupno rabo, naložiti vsako datoteko posebej; vendar Sync.com zdaj vključuje možnost nalaganja celotne mape naenkrat kot .zip datoteko.

Obstaja tudi možnost ustvarjanja povezave za nalaganje mape, ki drugim omogoča nalaganje datotek v vaš prostor za shranjevanje v oblaku, tudi če sami niso lastniki računa Sync.com.  

Skupna raba map in datotek vam omogoča omejevanje dostopa do datotek na določene osebe na podlagi e-poštnega naslova in ne ustvarjanje povezave. Če delite mapo po e-poštnem naslovu, lahko dodate tudi dovoljenja za mape, kot je samo ogled in urejanje.

Končno lahko pregledate povezave in mape, ki ste jih dali v skupno rabo, z uporabo namenskih pogledov brskalnika. Ti pogledi so dobri za revizijo vsebine, ki ste jo dali v skupno rabo, da ne izgubite sledi. Morda se zdi preprosta stvar, vendar številne storitve za shranjevanje v oblaku to sposobnost spregledajo.

pCloud

Posameznih datotek ne morete deliti prek mape za sinhronizacijo na namizju s pCloud. Obstaja pa možnost nastavitve skupnih map prek nadzorne plošče namizja.  

Na splošno pa je najbolje, da delite s pCloud z vmesnikom brskalnika ali mobilno aplikacijo pCloud, ki ponuja veliko več možnosti.

Vsaka mapa in datoteka vam omogoča ustvarjanje povezave za prenos.

Povezavo lahko delite ročno ali pa jo pošljete prek e-poštnega naslova. pCloud vam celo omogoča, da za pomoč uvozite seznam stikov v Gmailu.

Tako kot pri Sync.com lahko tudi za povezave nastavite gesla in datume poteka.

Neke druge možnosti pa nimate, na primer, če določite omejitve prenosa in obvestila o dejavnosti. Vsaka povezava ima zavihek statistika, če pa želite preveriti skupno število prenosov.

pCloud ima več možnosti skupne rabe za mape kot za datoteke. Ti vključujejo možnost ustvarjanja povezave za nalaganje, ki jo lahko drugi uporabljajo za dodajanje datotek v shrambo v oblaku, in možnost, da dovolijo dostop na podlagi e-pošte, ne pa da ustvarjajo povezavo. Tako kot pri Sync.com tudi to dovoljuje drugim dovoljenjem za ogled ali urejanje dovoljenj.

Končno vam pCloud omogoča pregledovanje skupnih map in povezav z namenskimi pogledi, da ne izgubite zapisa o dostopu, ki ste mu ga odobrili.

Okrogle tri misli

Sync.com in pCloud zelo dobro obravnavata skupno rabo datotek. Pravzaprav smo v zadnjih posodobitvah vodnikov za shranjevanje v oblaku razvrstili te dve storitvi številka ena in številka dve za skupno rabo datotek. Najpomembnejše so malenkosti: zaščita gesla za povezave, datumi izteka veljavnosti, nalaganje povezav in orodij za revizijo delnic so za to nalogo varnejša kot celo največja imena v panogi.

Konec koncev smo v vodiču za kupca Sync.com prešli na pCloud in to bomo storili tudi tukaj.

Glavni razlog za to je, da vam Sync.com omogoča zaščito povezav s šifriranjem ničelnega znanja, medtem ko pCloud ne. To pomeni, da bi podjetje lahko tehnično videlo, katere datoteke delite s pCloudom, ne pa s Sync.com. Možnost nastavitve omejitev za prenos povezav je še ena prednost v prid Sync.com.

Okrog: Točka skupne rabe datotek za Sync.com

Sync.com Logotip
pCloud Logotip

4

Varnost

Prej smo omenili, da je varnost v oblaku kruh in maslo Sync.com in pCloud. Medtem ko oba presegata konkurenco, ko gre za stroške shranjevanja in funkcije za skupno rabo datotek, je njihov status kot oblak storitev šifriranja z ničelnim znanjem tisto, kar najbolj določa njihovo konkurenčno nišo.

Sync.com

Sync.com privzeto zagotavlja šifriranje ničelnega znanja. V resnici ni možnosti, da bi ga dejansko izklopili. Teoretično bo to nekoliko upočasnilo hitrost sinhronizacije, ker šifriranje traja dlje in Sync.com ne more uporabiti metapodatkov datotek za indeksiranje. Vendar pa, kot je bilo razkrito v drugem krogu, se Sync.com še vedno premika po prijetnem posnetku.

Geslo lahko kadar koli spremenite na nadzorni plošči namizja. To geslo se uporablja za ustvarjanje šifrirnih ključev.

Ker Sync.com ne pozna vašega gesla, ne more prepoznati vaših šifrirnih ključev. Vendar to pomeni tudi, da če pozabite geslo, boste izgubili dostop do svoje shrambe v oblaku.

Uporabljena raven šifriranja je AES-256. AES je protokol šifriranja, ki je danes najpogostejši med storitvami za shranjevanje v oblaku, 256-bitnega AES-a pa ni mogoče zrušiti (za katerega vemo).

Sync.com vam ponuja tudi možnost dvofaktorne avtentikacije, ki jo predlagamo, da aktivirate. Dvofaktorska avtentikacija zahteva dodatno varnostno kodo za prijavo v račun Sync.com, ko v računalniku storitev ne prepozna. To kodo lahko prejmete prek e-pošte ali Google Authenticator, mobilne aplikacije.

Vrednost dvofaktorske avtentikacije je zaščita pred krajo gesla, ki jo je veliko lažje izvleči kot pokanje ključa šifriranja – še posebej, če imate šibko geslo.

Če je vaš računalnik ukraden, vam Sync.com omogoča tudi, da na daljavo obrišete mapo za sinhronizacijo, tako da kdorkoli, ki jo ima, vsaj ne bi mogel ukrasti vaših selfijev.  

Končna prednost Sync.com je, da ima sedež v Kanadi, ki ima na splošno močnejše zakone o zasebnosti informacij kot ZDA, kjer ima večina storitev shranjevanja v oblaku. Vendar pa z šifriranjem ničelnega znanja lokacija ni tako velika stvar.

pCloud

pCloud omogoča šifriranje z ničelnim znanjem, vendar za razliko od Sync.com to ne počne privzeto. Pravzaprav morate doplačati, da ga dobite prek dodatka, imenovanega pCloud Crypto.

Stroški pCloud Crypto znašajo 4,99 dolarja na mesec. 20 odstotkov lahko prihranite tako, da plačate eno leto vnaprej, skupno 47,88 dolarja. Tako kot pri naročniških načrtih lahko tudi vi enkratno plačate, če želite dobiti Crypto za življenje; stroški znašajo 125 USD.

Če je dodan Crypto, morate uporabiti ločeno varno mapo, če želite izkoristiti zasebno, končno šifriranje, zato ne smete napačno razmišljati, da so datoteke v vaši običajni mapi za sinhronizacijo zaščitene tudi.

Poleg tega, kot omenjeno, datotek v skupni rabi ni mogoče zaščititi s šifriranjem ničelnega znanja, kadar uporabljate pCloud. Storitev uporablja AES 256 za največjo zaščito pred naklepnimi napadi, tako da je dobro videti.

Kar ni tako dobro, je odsotnost dvofaktorske overitve. Bodite popolnoma prepričani, da za svoj račun pCloud uporabljate močna, edinstvena gesla, saj nikomur, ki vam ukrade vaše, ni ničesar, kar bi preprečilo dostop do vašega računa. Če želite slediti najboljšim praksam, upoštevajte naše nasvete za ustvarjanje močnih gesel.

Okrogle štiri misli

Kljub pomanjkanju dvofaktorne overitve, dejstvu, da morate plačati šifriranje ničelnega znanja in dejstvu, da skupnih datotek ni mogoče zavarovati, pCloud uvršča med najboljše varno orodje za shranjevanje v oblaku.

Sync.com je naš absolutno najljubši izbor za shranjevanje v oblaku, ko gre za zasebnost. Storitev resnično ne zamudi, če gre za to, da so datoteke samo za vaše oči, od njene lokacije v Kanadi do brezplačnega šifriranja ničelnega znanja in dvofaktorske overitve.

Okrog: Varnostna točka za Sync.com

Sync.com Logotip
pCloud Logotip

5

Dodatne lastnosti

Stroški shranjevanja, sinhronizacija, skupna raba in varnost so glavni razlogi za razmislek o Sync.com in pCloud. Niti na primer nima integriranih aplikacij za produktivnost, ki bi Google Drive izstopale (preberite, kako uporabljati Google Drive). Glede na to, omara ni povsem gola, ko gre za dodatne funkcije.

V zadnjem krogu smo se odločili izpostaviti nekatere značilnosti, za katere menimo, da bi kupce lahko usmerile v eno ali drugo storitev.

Sync.com

Sync.com je na več načinov približno tako osnovna kot vi. Dokumentov ne morete predogledati v svojem brskalniku, kaj šele urejati. Prav tako ni nobene možnosti pretakanja glasbe ali filmov. Niti si ne morete ogledati svoje zbirke fotografij, ne da bi najprej prenesli datoteke.

Te napake bodo nekatere odstranile, in prav je tako. Vendar Sync.com opravičuje, da ne ponuja aplikacije za beležke ali možnosti gledanja svojih najljubših filmov, in to je šifriranje ničelnega znanja, ki ga uporablja.

V bistvu, brez dostopa do šifrirnih ključev Sync.com ne more dešifrirati datotek, da bi jih predogled ali predvajanje predvajali v aplikaciji brskalnika.

Sync.com ima nekaj dodanih funkcij, ki jih je vredno omeniti. Sync.com Vault na primer omogoča arhiviranje map in datotek, da počistite prostor na trdem disku. Trezor pa je omejene, ko lahko samo uporabite selektivno sinhronizacijo.

Večina storitev shranjevanja v oblaku ponuja nekatere oblike omejenega hrambe izbrisanih datotek in nadzor nad različicami, vendar je izvajanje Sync.com bolj radodarno: izbrisane datoteke in prejšnje različice datotek so privzeto shranjene le 30 dni. Če pa ste naročnik in ne uporabljate brezplačnega računa, lahko izbrisane datoteke shranite v nedogled in obdržite toliko prejšnjih različic datotek, kolikor želite.

To je res vse, kar je mogoče za dodatne funkcije Sync.com. Kot rečeno, so omejeni dodatki dejavnik tega, kako zaklenjena storitev je več kot vse. Nekaterim uporabnikom bo všeč, drugim ne. Drugi bodo kar najbolje izkoristili mešanje stvari, na primer seznanjanje Sync.com z Google Drive.

pCloud

Kot smo razpravljali, pCloud privzeto ne omogoča šifriranja ničelnega znanja. Če dodate Crypto, boste imeli možnosti tako za upravljano šifriranje (mapa za sinhronizacijo) kot šifriranje z ničelnim znanjem (vaša kripto mapa).   

Ker lahko podjetje v nekaterih primerih prebere vaše datoteke, lahko pCloud ponudi več kot Sync.com, kadar gre za funkcije, ki zahtevajo dostop do datotek. Medtem ko pCloud ne gre na primer tako, da na primer vključuje integracijo z MS Office Online, kot to počne OpenDrive (preberite naš pregled OpenDrive), ima nekaj trikov.

Za začetek si lahko ogledate datoteke, vključno z dokumenti in fotografijami.

Prav tako lahko spremenite velikost fotografij, čeprav to velja za obseg urejanja datotek, ki ga lahko opravite s pCloudom. Pregledovalnik slik pCloud pa lahko uporabite za ustvarjanje diaprojekcij – kakovost slike pa je odlična.

Glasba in video se lahko pretakata neposredno iz pClouda, dokler niso v mapi Crypto. Skupna izkušnja za oba je zelo dobra, zato je pCloud eden najboljših oblakov za shranjevanje v medijih.

Kot Sync.com vam tudi pCloud omogoča, da počistite prostor na trdem disku, ne da bi šli po običajni poti selektivne sinhronizacije. To lahko storite z možnostjo omrežnega pogona pCloud. pCloud se lahko uporablja tudi za varnostno kopiranje fotografij v socialnih medijih (Facebook, Instagram in Picassa, prav zdaj) in lahko samodejno varnostno kopira WordPress spletna mesta.

Različica datotek in zadrževanje izbrisanih datotek sta s pCloudom nekoliko šibka. Prejšnje različice datotek so shranjene le 15 dni, če ste brezplačen uporabnik, in 30 dni, če ste naročnik. Enako z izbrisanimi datotekami.

pCloud ponuja dodaten dodatek za zgodovino datotek, ki poveča to število na eno leto. Vendar pa letni stroški za dodatek znašajo še 36 USD.

Okrogle pet misli

Če denar ne bi bil predmet, bi bilo to pCloud precej enostavno. Vendar pa 36-letna pristojbina za razširjene zmogljivosti zgodovine datotek, ki se še vedno ne ujemajo s tistimi, ki jih brezplačno dobite s oblaki Sync.com,.

In navsezadnje so nam res všeč zmogljivosti za predvajanje medijev in funkcija diaprojekcije pCloud. K temu dodajte tudi dejstvo, da bo 30 dni zgodovine datotek, ki jih dobite brezplačno s pCloudom, zadostoval za večino uporabnikov, mi pa smo še vedno usmerjeni k pCloudu – samo ne tako močno, kot bi lahko.

Okrog: Dodatne funkcije Točka za pCloud

Sync.com Logotip
pCloud Logotip

6

Razsodba

Podjetje pCloud je prevzelo prvo ceno, stroške skladiščenja, ker ponuja mesečne (in življenjske) možnosti plačila, Sync.com pa ne. Medtem ko je letni strošek storitve med tema dvema storitvama enak, dejstvo, da Sync.com vključuje del šifriranja z ničelnim znanjem in neomejeno različico kot del svojih stroškov storitve, verjetno na splošno dosega večjo vrednost kot pCloud.

Prav tako menimo, da čeprav pCloud opravlja lepo delo tako z deljenjem datotek kot tudi z varnostjo v primerjavi z vsemi drugimi storitvami za shranjevanje v oblaku, je Sync.com preprosto najboljši na splošno, ko gre za oboje. Poleg tega sinhronizacija deluje nekoliko počasi s pCloudom in ne zdi se, da obstaja možnost selektivne sinhronizacije, zaradi česar se morate zanašati na omrežni pogon pCloud in tako očistiti prostor na trdem disku.

Ko gre poleg prožnejših možnosti plačila, je edina stvar, ki bi morala nekatere uporabnike prepričati, da izberejo pCoud prek Sync.com, njegove zmogljivosti za pretakanje medijev.

pCloud je odlična storitev. Sync.com je le malo boljši.

Končni zmagovalec: Sync.com

Kje pristanete na vprašanje Sync.com proti pCloud? Pustite svoje misli v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map