Najboljše spletno gostovanje s programom cPanel 2020

Uporabnost je ključna funkcija med najboljšimi ponudniki spletnega gostovanja. Predvsem pa je bistvenega pomena enostaven vmesnik, ki vam omogoča hitro upravljanje spletnega mesta brez prevelike stiske. Številni spletni gostitelji so poskušali zasnovati nadzorno ploščo, ki bi se visoko uvrščala po moči in uporabnosti, vendar se le redki lahko približajo cPanel.


cPanel ali preprosto nadzorna plošča je vmesnik vgrajen za Linux strežnike. Začelo se je leta 1997, ki ga je razvil takratni najstnik Nick Koston. Kar pet let je trajalo, toda od takrat je bil vmesnik go-to za množične spletne gostitelje, kot sta HostGator in GoDaddy.

Vendar to ni tako jasno kot preprosto namestitev vmesnika in klicanje na dan. cPanel lahko prilagodi spletni gostitelj, kar pomeni, da so nekatere izvedbe boljše od drugih.

Zakaj cPanel?

Preden se potopite v gostitelje, je definicija zagotovo na vrsti. cPanel pogosto zamenjujejo kot preprosto skrajšanje “nadzorne plošče” in čeprav je to res, se izraz cPanel nanaša na dejanski izdelek. Še vedno je nadzorna plošča, vendar je ena izmed najboljših nadzornih plošč za spletno gostovanje.

Razlog, da je tako dober, ker je enostaven za uporabo: cPanel ponuja čisto, na ikoni postavitev za nadzor vašega spletnega mesta. Gre za pesto “vse v enem”, ki ponuja presenetljivo količino moči, ne da bi preplavilo novorojenčke.

Vmesnik spominja na ikonske operacijske sisteme, zaradi česar je povsem intuitivno doživetje. Tudi tisti, ki nimajo pojma o spletnem gostovanju, se zlahka znajdejo na poti in s pomočjo zložljivih kategorij in ikon kot načrta najdejo tisto, kar potrebujejo.

Tudi z enostavno uporabo je cPanel eden najmočnejših vmesnikov. Uporabniki WordPress-a, na primer, lahko pogosto upravljajo večino vidikov svojega spletnega mesta, ne da bi se kdaj prijavili v zaledje WP. Gre za raziskovalni vmesnik, ki predstavlja nabor možnosti, daleč od tako dovršene nadzorne plošče, kot je DreamHost (preberite naš pregled DreamHost).

Preprosto povedano, cPanel je najboljši način za upravljanje spletnega mesta. Deluje na Linuxu, kar pomeni, da ga lahko uporablja večina strežnikov, ponuja veliko moči in celoten paket zavije v enostaven vmesnik.

Prav tako je zelo lep partner z WordPressom. Ogledate si, kako se cPanel in WordPress vključujeta v naše WordPress vodnike. 

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napredni vodnik za uporabo WordPress-a

1. Najboljše spletno gostovanje s cPanelom: HostGator

HostGator je lastnik, ki prevzema cPanel, prevzame že znani vmesnik in ga pregleduje. Čeprav to ni zadnja prenova cPanela na tem seznamu, je zagotovo najboljša, saj vzamete že tako odličen dizajn in ga naredite še boljšega.

Videz je večinoma enak kot katerikoli drug cPanel. Še vedno imate vgrajene kategorije drug na drugem, z ikonami za vsako drugo možnost. Kar zadeva funkcije, je to enak cPanel kot pri katerem koli drugem gostitelju.

Vendar HostGator izvaja nekaj svojih lastnih lastnosti v zvezi z glavno zasnovo. Na primer, na cPanelu je iskalna vrstica za iskanje funkcij v njej in ločena vrstica na celotni strani za iskanje v bazi znanja HostGator. Majhna sprememba, zagotovo, vendar tista, ki vam pomaga, da se še hitreje sprehodite.

Največja vključitev v cPanel pa je povezava do MOJO Marketplacea. HostGator ima zavihek na levem meniju, ki vam omogoča, da se odpravite neposredno na trg, ne da bi odprli drug zavihek. V svojem cPanelu lahko brskate po temah, vtičnikih in še več.

Drugi razlogi, ki so nam všeč HostGator

HostGator zagotovo uvršča visoko uporabnost, vendar to ni edino področje, kjer ta gostitelj dobiva črte. To je naša prva izbira za najboljše spletno gostovanje za mala podjetja in z dobrim razlogom. Obsežni načrt načrtov pomeni, da lahko ta gostitelj sprejme skoraj vsakega uporabnika.

Seznam se zdi uravnotežen na vseh straneh in daje možnosti na obeh koncih cenovnega spektra. Velikokrat se spletni gostitelj osredotoči na enega od koncev, ki celotno linijo nariše v to smer. V HostGatorju se vsak načrt zdi uravnotežen za svojo ceno, kar pomeni, da boste zagotovo našli takšnega, ki vam ustreza.

HostGator je vse na enem mestu in naše priporočilo za večino uporabnikov. Uporabnost je odlična, ja, ampak tako je tudi na vseh drugih področjih tega spletnega gostitelja. Preberite naš pregled HostGator, če želite izvedeti podrobnosti, ali preizkusite sami s 45-dnevno garancijo vračila denarja.

2. Bluehost

Bluehost je blizu HostGatorja. Tako kot njegov konkurent Bluehost ponuja edinstven prevzem cPanel, ki doda dodatne funkcije, ne da bi pri tem ogrožal enostavnost uporabe. Še vedno dobite zasnovo na osnovi ikon z nekaj dodatki, zlasti za WordPress spletna mesta.

Glavno območje cPanel je zelo podobno HostGatorju. Na glavni plošči so vse vaše ikone z vrstico za iskanje na vrhu za hitro iskanje tega, kar potrebujete. Na levi strani lahko isti meni najdete z neposredno povezavo do tržnice MOJO.

Največji odhod tega vmesnika pa je integracija z WordPressom. Bluehost vključuje zavihek »moja spletna mesta«, ki vam omogoča hiter pregled nad vašimi WordPress spletnimi mesti, viri, ki jih uporabljajo, in različnimi nameščenimi vtičniki in temami.

Zaradi tega je upravljanje WordPressa popolnoma brez težav. Izvajate lahko številne funkcije, ki so običajno omejene na zaledje programa WordPress desno v vašem cPanelu. Čeprav ne velja za vse, bodo uporabniki WordPressa zadovoljni s številnimi možnostmi, ki so predstavljene tukaj.  

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Bluehost

Bluehost se uvršča na drugo mesto našega najboljšega spletnega gostovanja na seznamu WordPress, in to predvsem zaradi tega, kako globoko se cPanel integrira s CMS. Imate velik nadzor nad svojo spletno stranjo, ne da bi odprli še en zavihek, ki ga noben drug spletni gostitelj ne more konkurirati.

So pa tudi drugi perketi z Bluehostom. Dobiš dostop do enega najboljših podpornih centrov, ki smo si jih ogledali pri spletnem gostitelju, z možnostmi za samostojno zaposlitev in neposredno podporo. Poleg tega uporabniki WordPressa ob vsakem nakupu dobijo brezplačno SSL potrdilo in SiteLock Pro, kar pomeni, da je vaše spletno mesto popolnoma zaščiteno.

Bluehost se zagotovo osredotoča na tiste, ki iščejo poceni načrte, toda pri vsakem načrtu je veliko bolj bogat funkcija. Gostitelj, ki je preprost za uporabo, vam daje vse zvonove in piščalke, da svoje spletno mesto spustite s tal. Preberite naš pregled Bluehost, če želite izvedeti več, ali pa preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja. 

3. GoDaddy

Ko je preprost registrator domene, GoDaddy hitro postaja eden boljših spletnih gostiteljev. Linija se je razširila na precej dolg seznam ponujenih storitev, vključno z WordPressom in skupnim gostovanjem. Vseeno pa se vsi ti načrti združijo je cPanel.

Videz je nekoliko drugačen kot običajni cPanel, vendar ima enako funkcionalnost. Na primer, ikone imajo bolj poenoteno barvno shemo in so na strani nekoliko večje od običajne sestave cPanel.

Za razliko od HostGatorja in Bluehosta, meni na levi strani ni. To pomeni, da kakršen koli nadzor nad WordPressom ali dostop do tržnice MOJO ni več. Medtem ko to GoDaddy uvršča nižje na našem seznamu, to ni funkcija, ki jo zelo pogrešamo, zlasti za uporabnike, ki niso WordPress.

GoDaddy namesto tega uporablja zaslonske nepremičnine, da vam predstavi pregled svojih virov in tega, kako jih uporabljate. Hitre statistične podatke o omejitvah pomnilnika, porabi CPE-ja, številu e-poštnih naslovov in še veliko več lahko vidite na glavni strani cPanel..

Drugi razlogi, ki so nam všeč GoDaddy

GoDaddy ne bi bil veliko spletni gostitelj, če ne bi imel nekaj moči za cPanel. Kljub skromnim koreninam podjetja ima tu presenetljivo veliko funkcij, tudi enega najboljših graditeljev spletnih strani.

Na primer ni tako močan kot graditelj v Wixu (preberite naš Wix pregled), vendar je še vedno dober. Vmesnik je dovolj znan, da lahko večina neizkušenih gradbenikov dokaj hitro oblikuje lep videz.

Vsak načrt poleg graditelja vsebuje še brezplačno domeno, plus pri GoDaddyju, ki ima enega največjih izborov razširitev domen. Lahko si preberete naš pregled GoDaddy, če želite izvedeti več o gostitelju, ali pa ga preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

4. Gostovanje A2

A2 gostovanje predstavlja bolj iskren pogled na cPanel, saj se zelo malo spopada s predvideno zasnovo. Levi meni, ne glede na to, ali gre za dodatne zavihke ali upravljanje virov, je popolnoma razrezan, kar omogoča široko odprt pogled na možnosti.

Za nekatere lahko ta videz deluje nekoliko bolje. Na desni strani zaslona je še vedno nekaj informacij o vašem spletnem mestu, vendar je večina nepremičnin namenjenih različnim možnostim. V marsičem je to cPanel v svoji najčistejši obliki, ki vam predstavlja tono moči, ne da bi bil preveč premočen.

Vendar je na našem seznamu iz enega preprostega razloga: do cPanela morate dostopati prek namenskega področja za stranke. Ko se prijavite v Bluehost ali HostGator, pristanete neposredno v cPanelu. Tako pri A2 ni tako, kjer se morate prijaviti in nato prijaviti v cPanel.

Nekoliko zmedeno, ja, ampak tudi malo nitkarja. Kljub rahlo nerodnemu procesu ima A2 odlično izvedbo cPanela. Dizajn upravlja s tono informacij na majhnem prostoru, ne da bi bil preveč premočan, kar je precej podvig.

Drugi razlogi, ki so nam všeč gostovanje A2

Resnična žrebanja A2 gostovanja pa so različne možnosti. Še bolj kot HostGator ima A2 ogromno ponudbo, ki omogoča izbiro ne le vaše vrste gostovanja, temveč celo operacijski sistem strežnika, na katerem ste gostitelji.

Kot smo že omenili, je cPanel samo Linux, kar pomeni, da bodo uporabniki Windows zaklenjeni v Plesk Onyx kot sredstvo nadzora. Ni tako dober kot cPanel, vendar ima kljub temu čist, ikonski dizajn, ki ga ni preveč težko razbrati.

Pri A2 je verjetno veliko možnosti. Vendar to pomeni tudi, da lahko vsak načrt prilagodite svojim potrebam. Preberite naš pregled A2 gostovanja, če želite izvedeti več, ali se danes prijavite z garancijo za vračilo denarja kadarkoli.

5. GreenGeeks

GreenGeeks je spletni gostitelj, zaradi katerega se boste dobro počutili ob zagonu spletnega mesta. Okolju prijazno podjetje stoji v svojem razredu s predanostjo zelenemu gostovanju, ki ga le malo drugih podjetij sploh omenja.

K sreči uporablja tudi cPanel. Izvedba je pravzaprav precej zastarela, pri čemer so ikone z nižjo ločljivostjo izpostavljene njene starosti. Kljub temu je izgled morda bolj enostaven za uporabo. Ikone se na strani bolj krepijo, namesto da bi ustrezale univerzalni barvni shemi.

Na levi strani lahko opazite podobno postavitev kot GoDaddy z osnovnimi informacijami o uporabi virov in vaši primarni domeni. Zgoraj boste našli najnovejše novice iz GreenGeeksa, vključno z vsemi objavami, spodaj pa lahko izberete svojo temo cPanel..

To je osnovni videz cPanela in v primerjavi s prenovo HostGatorja in Bluehosta nekoliko manjka. Kljub temu je preprostost še vedno najboljša, saj vam omogoča čist vmesnik za upravljanje spletnega mesta.

Drugi razlogi, ki so nam všeč GreenGeeks

GreenGeeks je edinstven spletni gostitelj zaradi svoje predanosti okolju prijaznemu gostovanju. Ne zdi se, da bi ta industrija imela velik vpliv na okolje, vendar GreenGeeks trdi, da bo industrija spletnih gostovanj do leta 2020 presegla letalsko industrijo po onesnaževanju okolja..

Vendar podjetje ne more spremeniti narave spletnega gostovanja in energije, ki jo porabi. Namesto tega se GreenGeeks zaveže, da bo odkupil trikratno količino električne energije, porabljene v dobrotah vetrne energije, za izravnavo vplivov na okolje..

GreenGeeks je resnično poseben gostitelj in čeprav se osredotoča predvsem na načrte z nizko porabo energije, se še vedno uvršča med najboljše ponudnike poceni spletnega gostovanja. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled GreenGeeks ali ga preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Končne misli

Nedvomno bi moral biti cPanel vaša prva izbira za spletno gostovanje. Čeprav ni edini pokazatelj dobrega gostitelja, je zagotovo soliden, zato predlagamo, da ga poiščete med seznamom funkcij katerega koli spletnega gostitelja, preden ga preverite..

Teh pet gostiteljev ni edini, ki ponujajo cPanel, a stojijo nad glavo in rameni nad drugimi, zlasti HostGator in Bluehost. Kateri cPanel gostitelj vam je najljubši? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map