Najboljše ponudbe v oblaku za shranjevanje: kako dobiti več za manj

Iščete poceni shrambo v oblaku? Imaš srečo Konkurenca na trgu za shranjevanje v oblaku je huda in ker je nekaj blaga, je treba najti veliko vrednosti za pronicljivega nerdu.


Namesto da plačujete 10 dolarjev mesečno za 1TB prostora za shranjevanje z Dropboxom, lahko dobite dvakrat to količino za 2 dolarja manj, če veste, kje iskati. Če pa potrebujete le 500 GB, za shranjevanje, ki ga ne boste uporabljali, ni treba plačati.

Spodaj smo iz knjižnice pregledov za shranjevanje v oblaku poiskali najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku danes. Vsaka izbrana rešitev za shranjevanje v oblaku je več kot le alternativa barantalnim košem za smeti in ponuja popolno uporabniško izkušnjo, kar jim omogoča popolno izbiro, s katero lahko povečate svojo zmogljivost shranjevanja, ne da bi skrčili svoj bančni račun.  

Če želite resnično varčevati, ne pozabite preveriti tudi naše izbire za najboljše načrte za shranjevanje v oblaku.

Najboljše ponudbe v oblaku za shranjevanje 2020

Kaj pomeni, da je shramba v oblaku najboljša?

Pri izbiri nismo ravno začeli s spodnjo vrstico. Resnica je, da obstaja veliko poceni možnosti, ki privlačijo s svojo ceno, vendar ne dobavljajo, ko gre za kakovost.

Dober primer je shranjevanje v oblaku MEGA. Medtem ko lahko z MEGA brezplačno dobite 50 GB prostora za shranjevanje v oblaku, je storitev sama polna napak, težka za uporabo in več kot malo počasno, ko gre za hitrost sinhronizacije, o čemer lahko preberete v našem celotnem pregledu MEGA.

Glede na kakovost smo se začeli z osredotočanjem na rešitve, ki so dobro zasnovane in vredne omenjanja v našem najboljšem krogu za shranjevanje v oblaku. Šele takrat smo upoštevali stroške storitve v primerjavi s količino prejetega prostora za shranjevanje.

Poleg cene smo dali nekaj teže tudi raznolikosti, saj nekatere storitve za shranjevanje v oblaku ponujajo več različnih cenovnih točk, medtem ko vas druge, kot je Dropbox, prisilijo, da greste iz brezplačnega v 1TB in ne ponujate ničesar več kot to.

Glede na to pa pojdimo do ugodnih ponudb.

Najboljša ponudba v oblaku za shranjevanje: Sync.com

Sync.com je skočil prav na nas kot preprost izbor za najboljšo ponudbo v oblaku za shranjevanje. Načrt 2TB vam bo vrnil le 8 USD na mesec. To je velik razlog, zakaj ga priporočamo tudi kot enega najboljših izbirnih fotografij za shranjevanje v oblaku, ki običajno zavzamejo veliko prostora.

Čeprav je to težko prenesti, ima Sync.com tudi cenejši, 500 GB načrt za tiste, ki ne potrebujejo toliko prostora. Čeprav ni ravno tako dober posel, cena znaša le do nekaj več kot 4 USD na mesec.

Slaba stran Sync.com je, da storitev dejansko ne ponuja mesečnih možnosti: plačati boste morali eno leto vnaprej. Če pa katera koli storitev za shranjevanje v oblaku lahko opraviči zavezo, je to verjetno ena.

Preden plačate, lahko vsaj preizkusite Sync.com, če se registrirate za brezplačen 5GB račun. Sync.com ima tudi enega najboljših programov za shranjevanje v oblaku, z 1 GB dodatnega prostora za shranjevanje, ki ste ga prepričali, da se prijavi, in brez omejitve, koliko napotnic lahko naredite.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Sync.com je ena najbolj varnih možnosti za shranjevanje v oblaku, če ne najbolj varna. Deloma je to zahvaljujoč dejstvu, da omogoča zasebno šifriranje na strani odjemalca od konca do konca, kar pomeni, da lahko samo vi ali tisti, ki jih izberete za skupno rabo vsebine, dešifrirate datoteke. Uvrstili smo ga kot našo izbiro za najboljše shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem.

Sync.com Dropbox Alternativa

Kot lahko preberete v našem pregledu Sync.com, ima storitev tudi nekaj odličnih funkcij za skupno rabo datotek, ki pomagajo, da vaši dokumenti, slike in videoposnetki ne pridejo pred nezaželene roke. Sem spadajo smiselni dodatki, ki preveč drugih rešitev za shranjevanje v oblaku spregledajo, na primer povezave, zaščitene z geslom, datumi poteka povezav in omejitve prenosov.

V bistvu je kot oblačilo za shranjevanje v oblaku Fort Knox, vendar precej cenejše. Ima tudi odličen brezplačni načrt za 5 GB.

pCloud

pCloud dejansko ponuja enako ponudbo za shranjevanje v oblaku za 8 USD in 2 TB kot Sync.com. To ni presenetljivo, saj je Sync.com verjetno njen najbližji tekmec, o čemer lahko preberete v primerjalnem delu Sync.com proti pCloud.

Razlog, zaradi katerega pCloud uvrščamo nižje, je, da morate za šifriranje ničelnega znanja dodatno plačati. Na voljo prek dodatka, imenovanega pCloud Crypto, to vas bo stalo najmanj 3,99 USD na mesec.

Dobra novica pa je, da lahko za razliko od Sync.com mesečno hodite s pCloudom, če plačilo za eno leto vnaprej ne pristanemo na vas. Stroški načrta pCloud za 2 TB se v tem primeru povečajo na 9,99 USD na mesec.

pCloud ima tudi načrt za 500 GB, ki znaša 4,99 USD na mesec, če greš po mesec ali nekaj manj kot 50 USD, če plačaš za leto vnaprej. Seveda obstaja tudi brezplačen načrt, ki vam prinese 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Če ste na pCloudu resnično prodani kot najboljša rešitev za shranjevanje v oblaku, storitev ponuja celo življenjske načrte. Ta 2TB lahko zaklenete za nedoločen čas za 350 dolarjev, kar je približno 2,5 leta rednega plačila pCloud.  

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Ker ni tako zaklenjen kot Sync.com, je pCloud sposoben narediti nekaj, česar njegov tekmec ne zmore. To vključuje predogled shranjenih datotek iz vmesnika bCloud brskalnika in celo predvajanje glasbe in videa. Uvrščamo ga med najbolj priljubljene glasbene shrambe v oblaku.

pCloud Pregled

Splošna uporabniška izkušnja s pCloudom je pravzaprav odlična, zahvaljujoč elegantnemu spletnemu grafičnemu vmesniku. Podrobno opisujemo osnove v našem pregledu pCoud, če želite izvedeti več, preden se prijavite. Obstaja tudi 5 GB brezplačnega načrta, ki ga lahko uporabite za preizkus. 

Amazon Drive

Amazon Drive je na našem seznamu zahvaljujoč dejstvu, da ponuja 13 različnih načinov shranjevanja. To pomeni, da vam ni treba kupiti več prostora za shranjevanje, kot ga potrebujete, zato boste lahko prihranili denar za druge stvari, na primer dober VPN.

Za neposredno primerjavo s Sync.com in pCloud vas bo 2TB Amazon Drive stajal 120 dolarjev na leto, kar je približno 2 USD več na mesec kot katera koli od teh storitev. Vendar Amazon, za razliko od njih, ponuja tudi načrt za 1 TB, kar je le 60 dolarjev na leto.

Sladkanje posla naročniki Amazon Prime dobijo neomejeno shranjevanje fotografij, kar bo za nekatere uporabnike verjetno upravičeno naredilo Amazon Drive najboljšo ponudbo.

Medtem ko so dolarji smiselni, Amazon Drive ni skoraj tako varen kot Sync.com ali pCloud. Razlog je v tem, da datoteke niso šifrirane v mirovanju na Amazonovih strežnikih. Če se odločite za uporabo pogona Amazon, vsekakor priporočamo, da ga seznanite s storitvijo šifriranja datotek, kot je Boxcryptor.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Amazon Drive

Čeprav nam pomanjkanje šifriranja povzroči premor, lahko rečemo, da se je Amazon Drive v zadnjih letih močno izboljšal, o čemer govorimo v našem celotnem pregledu Amazon Drive.

Pregled Amazon Cloud Drive

Ena izmed naših najljubših sprememb je ta, da Amazon Drive zdaj podpira sinhronizacijo na ravni blokov, kar pomeni, da se ob spreminjanju znova kopirajo samo spremenjeni deli datotek, namesto da bi znova kopirali celotno datoteko. Sinhronizacija na ravni bloka močno pospeši procese sinhronizacije, zdaj pa jih uporablja le nekaj storitev za shranjevanje v oblaku, vključno z Dropboxom in Egnyte (preberite naš pregled Egnyte).  

OneDrive

OneDrive je edina storitev shranjevanja v oblaku, ki si jo lahko omislimo, ki dejansko ponuja družinski načrt in njegov dober. Za samo 9,99 USD na mesec dobite pet načrtov za shranjevanje v 1 TB. Poleg tega imate dostop tudi do namizne različice Microsoft Officea, Office 365.

Enodružinski uporabnik OneDrive, 1TB načrt dobi dostop tudi do Office 365 in stane le 6,99 USD na mesec. Čeprav to ni tako dober posel kot Sync.com, je cenejši od dveh največjih tekmecev, Dropbox in Google Drive. Članek o Dropbox vs Google Drive proti OneDrive, če želite več nasvetov na tej strani.  

Slaba stran OneDrive je enaka kot pri Amazonu: šifriranje na strani strežnika ni, če niste poslovni uporabnik (preberite naš pregled OneDrive for Business). Vendar je združljiv s Boxcryptorjem, če želite vzeti zasebnost v svoje roke.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OneDrive

OneDrive je preprosto eden najboljših orodij za shranjevanje v oblaku, ki je danes na voljo glede produktivnosti. To je povezano z njegovo integracijo s sistemom Office Online in nekaterimi priročnimi funkcijami za skupno rabo datotek, ki omogočajo spletno sodelovanje. Prav tako smo oboževalci Microsoft OneNote, enega najboljših orodij za spletno beleženje.

Kot smo omenili v pregledu OneDrive, je Microsoftova storitev shranjevanja v oblaku zmožna omejenega kopiranja na ravni bloka in to funkcijo uporabi pri vrstah datotek Microsoft Office. To pomeni, da če uporabljate Office, je odličen za sinhronizacijo datotek.  

OpenDrive

Ta seznam ne bi bil popoln, če ne bi pohvalili edine neomejene storitve za shranjevanje v oblaku, OpenDrive. Tudi stroški tega neomejenega prostora za shranjevanje so odlični, saj znašajo le 9,95 USD na mesec ali 99 USD na leto.

Glede na to, da dobite neomejeno skladiščenje za ne več kot ceno naročnine na 2TB Sync.com, se je smiselno vprašati, zakaj na tem seznamu nismo postavili številka ena OpenDrive namesto številke pet.

Težave, ki jih imamo s tem, podrobno opisujemo v našem celotnem pregledu OpenDrive, na kratko pa smo ugotovili, da se OpenDrive sinhronizira z malce preveč hroščev, uporabnik je preveč neroden in podpora nekoliko pretanka. 

OpenDrive ima tudi načrt 500 GB za 5 USD na mesec, če pa ga ne uporabljate za neomejeno shranjevanje, vsekakor predlagamo, da preizkusite druge možnosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OpenDrive

OpenDrive podpira šifriranje ničelnega znanja in ne stane več tako kot pCloud. To pomeni, da boste dobili precej varno storitev, čeprav ne podpira tudi dvofaktorske overitve ali gesel za skupno rabo datotek, kot to počne Sync.com.

OpenDrive pregled

Z OpenDriveom dobite tako integrirano aplikacijo za beleženje beležk in funkcije za upravljanje nalog. Poleg tega lahko v neomejenem načrtu dodate še do štiri druge uporabnike in s tem storite še večjo vrednost.

Častitljiva omemba: IDrive

Pomembno je prepoznati razliko med shranjevanjem v oblaku in spletno varnostno kopijo, o čemer lahko preberete v našem članku o tej temi. Če pa obstaja ena storitev, ki ji uspeva dobro, je IDrive.

IDrive pregled

Medtem ko IDrive kategoriziramo kot spletno varnostno kopiranje, vam z eno samo naročnino dejansko dobite 2TB prostora za varnostno kopiranje in 2TB prostora za shranjevanje v oblaku. To je skupaj 4TB. IDrive lahko naredi veliko tistega, kar lahko stori tradicionalna shramba v oblaku, vključno z osvobajanjem prostora na trdem disku, sinhronizacijo naprav in skupno rabo datotek.

Naš celoten pregled IDrive vam bo omogočil boljši vpogled v to storitev, čeprav se želite preizkusiti sami, se lahko prijavite za brezplačni račun 5 GB. Kot varnostna storitev je tudi izjemno vsestranska, saj omogoča zaščito neomejenih računalnikov in pametnih telefonov. To je in njegova vrednost, zato IDrive pomembno zastopa v našem najboljšem spletnem priročniku za varnostne kopije.

Končne misli

Tam ga imate, naše izbire za najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku. Čeprav smo Sync.com in pCloud še posebej priljubljeni kot odlične celovite rešitve, je vedno pomembna težava. Konec koncev imajo različni ljudje različne potrebe. 

Velik del našega seznama smo temeljili na iskanju najboljših ponudb v vrednosti dolarja, ki so jih potegnili iz najboljših storitev za shranjevanje v oblaku na splošno. Vendar pa je tukaj veliko prostora za razpravo, zato v komentar spodaj dodajte svoje misli, če ne mislite, da smo bili na denarju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me