Najboljša varnostna kopija Windows Server 2020

Torej, vi ste imeli nalogo, da varnostno kopirate strežnik Windows. Kot skrbnik strežnika veste, s številnimi možnostmi in izbirami, s katerimi ste se soočali med konfiguriranjem in nameščanjem strežnika, zdaj pa se soočate s podobno goro možnosti, ko gre za varnostno kopiranje.


Premaknili smo se veliko dni, ko je varnostno kopiranje strežnikov običajno pomenilo izdelavo urnika za zasukanje magnetnih trakov za shranjevanje. Medtem ko ti še vedno obstajajo (iz neznanega razloga), je razvoj poceni rešitev za shranjevanje, virtualizacija in računalništvo v oblaku drastično spremenil poslovanje administracije strežnika in varnostnih kopij.

Skupaj s povečano paleto možnosti strežnika in pomnilnika so se množile in razvijale tudi varnostne kopije za podjetja, ki podpirajo spreminjajočo se strežniško pokrajino. Danes bomo raziskali možnosti, ki so na voljo za varnostno kopiranje strežnika in pregledali najboljše varnostne rešitve za strežnik Windows 2017.

Zakaj varnostno kopirati strežnik?

V preteklih letih mi nikoli ni bilo treba porabiti časa, da sem skrbnike strežnikov prepričal, da so varnostno kopirali svoje strežnike. Čeprav potrošniki ne morejo vedno razumeti resnične grožnje izgube podatkov, je vsak skrbnik strežnika, ki je vreden svoje soli, vedno imel kakšno rezervno rešitev. Opazil sem, da se je s porastom računalništva v oblaku rahlo spremenilo.

Ko se strežnik lahko takoj vrti iz tekočega zraka v virtualnem okolju Amazon EC2, Rackspace ali Microsoft Azure, sem govoril z nekaterimi, za katere menijo, da varnostno kopiranje ni potrebno. Medtem ko bi moral vsak ugledni ponudnik računalništva v oblaku vzpostaviti zelo robustno shemo za varnostno kopiranje in odveč, tudi če bi lahko ponudnik popolnoma odpravil grožnjo okvare strojne opreme, ki ne bo odpravila vaših možnosti izgube podatkov ali funkcij.

Glede na poročilo iz programske družbe Symantec iz leta 2013 je 47 odstotkov podjetij in 37 odstotkov malih in srednje velikih podjetij izgubilo podatke v oblaku. Še bolj presenetljivo je, da je raziskava pokazala, da 66 odstotkov organizacij, ki so imele izgubo, vidi, da obnovitvene operacije niso uspele. Tudi ob zmanjšani grožnji odpovedi strojne opreme se produktivnost in izguba podatkov lahko še vedno pojavljajo zaradi programskih napak, virusov, zlonamernih napadov in navadne napake uporabnika..

Kaj razlikuje varnostno kopiranje strežnika?

Varnostno kopiranje strežnika vključuje veliko več pozornosti in načrtovanja kot standardni osebni računalnik. Za domačega uporabnika se običajno kopiranje podatkov v kakršni koli obliki zdi primerno. Tudi če obnovitev traja nekaj tednov ali programska oprema potrebuje ponovno namestitev, se zdi, da je večina potrošnikov na koncu znova pridobljena. Varnostno kopiranje poslovnih strežnikov ima veliko večje zaplete in posledice.

En strežnik lahko zagotovi potrebno funkcijo dela celotnemu podjetju. Logistično podjetje je lahko v celoti odvisno od strežnika Exchange za e-pošto in kontaktne podatke. Inženirsko podjetje ima lahko na osrednjem strežniku ogromno projektnih datotek in licenc za programsko opremo. Strežnik maloprodajnih podjetij lahko vsebuje vso programsko opremo za upravljanje zalog in virov.

Medtem ko se posebnosti med različnimi organizacijami močno spreminjajo, obstajajo resnični potenciali za izgubljene podatke, dohodek ali produktivnost v skoraj katerem koli okolju. Poleg tega časovnica in stroški dela celotnega strežnika obnovijo pogosto balone v več dni ali tednov, ne da bi bila ustrezna rešitev. Zanesljiva varnostna kopija, ki traja predolgo za obnovitev, vas bo postavila na hotseat, če podjetje začne izgubljati tisoč dolarjev na dan.

Pravilna varnostna rešitev za vaš strežnik mora zagotavljati ne samo varnost podatkov, ampak vam omogoča, da obnovite popolno delovanje strežnika v časovnem oknu, ki ga narekujejo potrebe vaše organizacije.

Izbira prave varnostne kopije strežnika za vaše okolje

Ko ocenjujem programsko opremo za varnostno kopiranje potrošnikov, običajno upoštevam naslednje elemente:

  • Lastnosti
  • Enostavnost uporabe
  • Izvedba
  • Podpora
  • Cenitev

Vendar pa je za oceno programske opreme za varnostno kopiranje strežnikov potreben nekoliko drugačen pristop.

Merjenje enostavne uporabe predstavlja težavo s programsko opremo, zasnovano za kompleksna strežniška okolja. Na strani potrošnikov domači uporabniki ponavadi iščejo nekaj, kar je skoraj brezhibno, ali pa ga “nastavite in pozabite”.

Po drugi strani skrbniki strežnikov dajejo veliko večjo vrednost naprednim zmogljivostim, natančnemu nadzoru in podrobnim funkcijam poročanja. Čeprav te lastnosti samo po sebi povečujejo zapletenost programske opreme, jih nikoli ne bi izbrali zaradi preprostosti.

Cilj ni preprost poenostavitev, temveč predstavitev močnega nabora na logičen in premišljen način. Zato je enostavnost uporabe manj pomemben ukrep.

Tudi merjenje uspešnosti predstavlja izzive. Funkcije, kot je šifriranje, so odvisne predvsem od moči CPU-ja in zmogljivosti shranjevanja gostiteljskega stroja. Košček programske opreme, ki slabo deluje na osrednjem CPU, ki šifrira in nalaga v oblak, se lahko fantastično zažene na zmogljivem procesorju strežnika z lokalnimi trdnostnimi mediji. Zaradi velike raznolikosti konfiguracij strežnika in pomnilnika je za testiranje varnostnih kopij strežnikov resnično potrebno testiranje v vašem okolju.

Ker imata zmogljivost in enostavna uporaba toliko subjektivnosti, je smiselno, da prvotno ocenite programsko opremo za varnostno kopiranje strežnika s primerjavo funkcij. Kot bomo kmalu videli, se velike razlike v strežniških okoljih odražajo v zelo različnih pristopih k varnostnemu kopiranju. Če se želite odločiti, kateri izdelek je pravi za vas, vam pomaga jasno razumeti vaše posebne potrebe. Tu si lahko zastavite nekaj vprašanj:

Vrsta strežnika

Preprosti strežniki za shranjevanje imajo drugačne potrebe kot krmilniki domen, ki imajo drugačne potrebe kot aktivni strežniki baz podatkov SQL, Exchange ali drugi.

Prostornina skladiščenja

Koliko podatkov v gigabajtih ali terabajtih potrebujete za varnostno kopijo? To lahko močno vpliva na stroške z uporabo katere koli rešitve v oblaku, ki je določena na GB.

Toleranca pred izpadi

Čeprav nihče ne želi, da se strežnik ustavi, nekatere situacije dopuščajo nekaj dni za obnovitev, druge pa potrebujejo skoraj takojšnjo ali celo popolnoma odvečno rešitev.

Proračun

Nekateri izdelki imajo enkratne stroške, medtem ko drugi rešitve v oblaku zahtevajo stalna mesečna plačila. Odločite se, kateri model najbolje ustreza vašim potrebam.

Zdaj pa pojdimo in si oglejmo, kaj lahko nudijo ti varnostni programi za strežnike.

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Backup iz podjetja CloudBerry Lab je edinstven, intriganten izdelek. Večina rešitev za varnostno kopiranje strežnikov ponuja samo programsko opremo, kar vam omogoča, da sami ugotovite svojo shranjevalno lokacijo, ali pa vas spodbudi, da se za mesečno naročnino prijavite na njihovo interno storitev shranjevanja v oblaku.

Kot lahko preberete v našem pregledu CloudBerry, ima storitev podporo lokalnih varnostnih kopij, vendar je njena najbolj edinstvena funkcija zmožnost povezovanja s ponudniki drugih proizvajalcev, kot so Amazon S3 ali Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, Rackspace, Backblaze B2 in še veliko več.

Namesto da bi lastno shrambo v oblaku potisnil, CloudBerry skrbnikom strežnikov daje možnost, da povečajo moč svojega ponudnika pomnilnika, ki ga izberejo. Zdaj lahko spremenite poceni rešitev, kot je Amazon Glacier, v popolnoma funkcionalno storitev za varnostno kopiranje namesto v preprosto zajemalko za shranjevanje. Tudi enostavna neposredna varnostna kopija v oblaku je odlična funkcija, če uporabljate več kot eno storitev za shranjevanje v oblaku.

CloudBerry Backup je prav tako zelo močan izdelek za varnostno kopiranje. Izdaja Windows Server omogoča varnostne kopije slik na ravni bloka, ki omogočajo popolne posnetke strežnika, hkrati pa spreminjate le posamezne bloke podatkov, ki so se spremenili od prejšnje varnostne kopije.

Slike na ravni bloka v kombinaciji s stiskanjem podatkov skupaj povečujejo hitrost varnostnega kopiranja in zmanjšujejo prostor za shranjevanje, ki so kritični pri delu z oblakom za shranjevanje, ki jih gigabajt napolni ali shrani.

Čeprav lahko izberete katerega koli podprtega ponudnika pomnilnika, če izberete Amazon EC2 ali Microsoft Azure, lahko CloudBerry takoj uporabi katero koli varnostno sliko za ustvarjanje virtualnega stroja v oblaku. Vključeni so tudi obnovitve Hyper-V in VMware. Ta trenutna virtualizacija se izkaže za izjemno dragoceno v času izpadov.

Čeprav se zmogljivost morda ne ujema z lokalnim strežnikom, lahko možnost, da doživite popolno zrušitev in kopijo, ki se izvaja v samo nekaj minutah, odvzame veliko pritiska z ramen, ko ste odgovorni za uptime.

Cene se razlikujejo glede na to, ali potrebujete osnovno podporo za strežnik ali bazo podatkov, medtem ko Ultimate Edition vsebuje vse funkcije. Vse različice so enkratni nakupi za računalnik in zelo ugodne cene, seveda pa ne vključujejo stroškov za shranjevanje v oblaku drugih proizvajalcev.

Pozor: Notranji podatki tabele “130” so poškodovani!

CloudBerry Lab ponuja telefonsko podporo, pa tudi e-pošto in pomoč na podlagi vozovnic.

Tukaj je treba omeniti preveč funkcij, največji zagon pa je, da je CloudBerry Backup popoln, zmogljiv varnostni izdelek. Ogromna podpora za shranjevanje v oblaku je resnično edinstvena med svojimi konkurenti.

Acronis Backup 12

Acronis ponuja celoten nabor programske opreme za upravljanje varnostnih kopij in shranjevanja z rešitvami od uporabe potrošnikov do celotnega upravljanja podjetja. S nedavnim pritiskom k lastnim rešitvam za shranjevanje v oblaku vam lahko Acronis nudi popolno rešitev za shranjevanje, varnostno kopijo in obnovitev po katastrofi..

Acronis Backup 12 je celovita varnostna varnostna rešitev, ki podpira 16 platform, vključno z Microsoft Exchange, SQL, Microsoft Azure, Amazon EC2, pa tudi Android in iOS. Podjetje Acronis je nedavno dodalo podporo za varnostne kopije Office 365 z dodatno licenco.

Ta široka podpora, zlasti mobilnih naprav, je ena najbolj edinstvenih lastnosti podjetja Acronis. Čeprav varnostno kopiranje mobilnih naprav zahteva naročnino na Acronis Cloud, je Acronis prvi izdelek, ki sem ga videl in ki vključuje integrirano varnostno kopijo naprav Android in iOS, kar zveni kot fantastična funkcija z današnjo vse bolj mobilno delovno silo.

Poleg tega Acronis zelo poudarja hitrost njihovih izterjav in trdi, da je cilj časa obnovitve 15 sekund ali manj. 15-sekundni RTO je mogoče doseči s takojšnjo namestitvijo varnostne kopije s pomočjo navidezne emulacije shranjevanja, ne da bi premaknili podatke.

Acronis ponuja lokalno spletno konzolo ali konzolo v oblaku, dostopno iz katere koli naprave. Ta oblak v oblaku je na voljo samo z licencami za naročnino.

Cene Acronis Backup se razlikujejo glede na napravo, licence pa so na voljo kot enkratna trajna licenca ali 1-3 letna naročnina. Vsak nakup licence vključuje 1 TB storitve Acronis Cloud Storage za eno leto, v tem trenutku pa se bodo uporabljale standardne cene. Danes si ogledamo samo varnostno kopijo sistema Windows Server, vendar je pomembno upoštevati, da sta podpora za delovne postaje in varnostne kopije Office 365 podprta, vendar zahtevata ločeno licenco.

Večna licencaEnoletna naročninaDvoletna naročninaTriletna naročnina
Windows strežnik999 dolarjev41,58 USD / mesec33,29 USD / mesec27,75 / mesec
Virtualni strežnik1199 dolarjev49,92 USD / mesec37,46 USD / mesec33,31 / mesec

Upoštevati je treba, da ko napolnite začetnih 1TB, lahko kupite dodaten prostor za shranjevanje v višini od 30 do 250 dolarjev na mesec.

S trajno licenco Acronis ponuja brezplačne nadgradnje izdelkov le za 1 leto. Nato morate plačati pristojbine za vzdrževanje programske opreme za dodatno podporo in nadgradnje ali preprosto počakati in plačati polno ceno, če se odločite za nadgradnjo na novejšo različico. Osebno mi ni všeč plačevanje pristojbin za “vzdrževanje” programske opreme, vendar se zdi, da izbira veliko programskih podjetij.

Kar zadeva podporo, Acronis ponuja tako e-pošto kot telefonsko podporo, čeprav se odzivni časi po e-pošti lahko gibljejo celo kot cel dan.

Skupno gledano je Acronis močan izdelek z nekaj edinstvenimi lastnostmi, a zaradi višjih stroškov, stroškov vzdrževanja programske opreme in omejenih možnosti podpore bi moral najprej iskati drugje. Možnost Acronis Cloud izboljša ponudbo z možnostjo rešitve vse v enem, in čeprav pristojbine za shranjevanje niso najcenejše na voljo, niso nerazumne.

Storagecraft ShadowProtect SPX strežnik

Storagecraft ShadowProtect je hitra, zanesljiva in prilagodljiva lokalna varnostna rešitev za strežnike Windows, vendar ji primanjkuje nekaj prihodnjih integracij drugih izdelkov v segmentu v oblaku..

S SPX lahko zaženete katero koli varnostno kopijo slike kot VM neposredno iz brskalnika slikovne verige StorageCraft. StorageCraft ponuja tudi tako imenovano ImageManager, ki vam omogoča enostavno preverjanje, utrjevanje in kopiranje varnostnih kopij. Čeprav so vse to odlične lastnosti, te dni niso nujno edinstvene.

StorageCraft ponuja blagovno znamko StorageCraft Cloud Backup, vendar se zdi nekoliko nenavadno, če želite ohraniti kot popolnoma ločen izdelek. Tako kot številne rešitve v tem pregledu ponujajo podporo za varnostno kopiranje v domačem oblaku ali vsaj možnosti dodatkov v oblaku, bi ShadowProtect SPX zagotovo izkoristil nekaj tesnejše integracije v oblaku.

Pozitivno ugotavlja, da StorageCraft SPX omogoča varnostno kopiranje Windows Server, SQL, Exchange, Sharepoint in drugih kritičnih aplikacij, ne da bi potrebovali ločeno ali dodatno licenciranje. SPX se prodaja kot nakup licence vnaprej za 1,095 USD z enim letom vključenega vzdrževanja in podaljšanim vzdrževanjem programske opreme stane 219 USD na leto.

Čeprav je vključena samo osnovna podpora, imate možnost nadgraditi na premijsko podporo za 164,25 USD na leto. Premium podpora zagotavlja 24-urno telefonsko podporo za nujne težave in 24-urno spletno podporo za vprašanja visoke, srednje in nizke resnosti.

Poleg tega imajo premium stranke prednostno uvrstitev v čakalne vrste podpore v običajnem delovnem času. Čeprav lahko cenite možnost podpore za premijo, ta pristojbina v kombinaciji z letno pristojbino za vzdrževanje programske opreme postavi StorageCraft nekoliko na visoko stran, če upoštevate tekoče stroške.

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec ima dolgo, zapleteno zgodovino združitev, prevzemov in sprememb imen, ki segajo vse do leta 1982. Symantec je v letu 2016 Veritas Technologies odstopil v novo neodvisno podjetje in iz blagovne znamke Symantec Backup Exec spremenil v Veritas Backup Exec.

Poleg zapletene zgodovine ima vsak program z več kot 30 leti poslovanja nekaj stalne moči. Backup Exec je zasnovan za kompleksna strežniška okolja z mešanico formatov, operacijskih sistemov in medijev. Čeprav bi Backup Exec lahko imenovali zmogljiv in prilagodljiv, ga nikoli ne morete zmotiti, ker je preprost izdelek. Zadnji uporabniški priročnik vsebuje več kot 1300 strani!

Kar zadeva funkcije, si težko predstavljam, da Backup Exec ne počne. Slikovni, diferencialni, inkrementalni, disk, trak, oblak, fizični, virtualni, baze podatkov, deduplikacija in šifriranje so res le začetek. Zasnovan za podjetja, ima Backup Exec zmogljivo konzolo za upravljanje, centralizirano poročanje, izravnavo obremenitve in preklapljanje za centralno nadziranje več strežnikov, naprav in predstavnosti Backup Exec..

Licenciranje Backup Exec zagotovo ni enostavna zadeva. Čeprav vsebuje številne “osnovne” funkcije, se mnogi elementi, kot so posamezni namizni agenti, deduplikacija, podpora baze podatkov in drugo, štejejo za dodatke ali neobvezne komponente. Cene na spletnem mestu niso razkrite in zahtevajo posebno ponudbo, prilagojeno vašemu edinstvenemu strežniškemu okolju, vendar je varno domnevati, da bo Backup Exec najdražja možnost, ki smo jo ocenili danes. Na spletnem mestu tretjih oseb, ki je bilo našteto 959 dolarjev, sem lahko našel eno samo licenco za strežnik.

Ta ekspanzivni nabor funkcij zagotovo navdušuje, vendar je tudi največja pomanjkljivost Backup Execa. Velike organizacije s popolnoma zaposlenimi oddelki za IT bodo zagotovo cenile sposobnost prilagajanja varnostnih kopij po celotnem podjetju. Manjša podjetja z bolj preprostimi potrebami bi lahko za Backup Exec postala prekomerno zapletena, draga in nezahtevna za svoje potrebe.

Datto Siris 3

Datto predstavlja drugačno rešitev kot druga programska oprema, ki jo ocenjujemo danes. Namesto programskega izdelka je Datto Siris linija strojnih naprav z vgrajeno programsko opremo za varnostno kopiranje. Siris deluje kot lokalna varnostna kopija s tesno integracijo v oblak za shranjevanje Datto, zato se lokalne varnostne kopije samodejno sinhronizirajo v skladu s shemo, ki jo ustvarite.

Ta pristop hibridnih oblakov ima določene prednosti in slabosti. Namesto da bi zgradili lastno lokalno strojno rešitev, nabavili programsko opremo, kupili shrambo v oblaku in ustvarili rezervno shemo po meri, da bi zagotovili popolno pokritost, vam Datto Siris omogoča, da vse te škatle preverite z eno samo napravo.

Naprava Siris podpira ustvarjanje takojšnjih virtualnih strojev iz varnostnih kopij, storitev v oblaku Datto pa vam omogoča, da ustvarite VM v oblaku. Ta celovita rešitev vam ponuja skoraj takojšnje možnosti za obnovitev, ne glede na scenarij katastrofe. Če strežnik ne uspe in nimate internetne povezave, varnostno kopiranje samo v oblaku ne bo pomagalo.

Če naravna nesreča izbriše vso vašo strojno opremo, je lokalna varnostna kopija neuporabna. Datto vam ponuja rešitve za kateri koli scenarij in lahko celo pošlje nadomestni Siris, ki je predhodno naložen s svojimi varnostnimi kopijami. Datto Siris 3 lahko zaščiti fizične, virtualne in oblačne strežnike, tako da deluje kot fizična, programska in virtualna naprava.

Tudi pri tako vsestranski rešitvi so nekatere slabosti neizogibne. Naprave Siris je treba kupiti spredaj, in čeprav je na voljo veliko različnih možnosti, možnosti vaše strojne opreme morda niso tako prilagodljive kot rešitev po meri. Poleg tega je integracija v oblaku omejena na interno storitev Datto. Čeprav nabor funkcij in integracija navdušujeta, vas to zaveže k storitvi in ​​cenam podjetja Datto.

Čeprav lahko Datto varnostno kopira SQL in Exchange, uporablja Microsoftov motor VSS in zdi se, da potrebuje več konfiguracije kot nekateri konkurenti. Obnovitev nabiralnika in obnovitev ravni sporočil je možna, vendar le z nakupom ločene licence za programsko opremo. V bistvu lahko to narediš, vendar moraš skočiti skozi nekaj obročkov.

Datto deluje predvsem prek partnerskega programa s tretjimi ponudniki IT. Zato ni na voljo fiksnih stroškov, cene in odzivi podpore pa se bodo med različnimi ponudniki razlikovali. To bi lahko škodilo, če bi raje nakupovali in uporabljali naprave neposredno, ne da bi pri tem vključili tretjo osebo. One Datto Siris dovoljuje neomejeno licenciranje strežnikov in namiznih računalnikov, kar bi lahko pomenilo prednost, če imate na voljo veliko strojev.

Macrium Reflect 7

Macrium Reflect Server in Server Plus sta preprosta, lokalna orodja za varnostno kopiranje strežnikov z zanimivim kloniranjem in predstavljajte možnosti, ki niso vključene v drugo programsko opremo za varnostno kopiranje. Čeprav Macrium preveri večino polj, ko gre za lokalne varnostne funkcije, bi lahko pomanjkanje integracije oblakov in možnosti virtualizacije za nekatere predstavljali težave..

Vsi izdelki Macrium, Home Edition, Workstation, Server in Server Plus imajo enake funkcije varnostnega kopiranja. Edine razlike med različicami so precej preproste. Izdaja Server podpira Windows strežnike, medtem ko različica Server Plus omogoča podporo za varnostne kopije Microsoft SQL in Exchange z natančno obnovitvijo.

Macrium podpira diferencialne in inkrementalne slike, stiskanje varnostnih kopij in obnovitev na ravni izdelka. Medtem ko bi Macrium moral zajemati kateri koli lokalni scenarij za varnostno kopiranje, imajo izstopajoče funkcije več povezave z dodatno podporo za slikanje.

Vse različice imajo podporo za neposredno kloniranje diskov. Macrium vključuje tudi podporo za WinPE (Windows Preinstallation Environment) in možnost dodajanja gonilnikov v PE. Macriumova hitra obnovitev delte vam omogoča hitro obnavljanje slik le s potrebnimi spremembami in ne nameščanjem celotne slike.

Medtem ko funkcije Macriuma omogočajo hitro obnovo, pa nima možnosti za takojšnjo obnovitev varnostnih kopij v virtualni stroj. Če je izpad v vašem okolju kritičen, se lahko hitro obnovijo, vendar je trenutna virtualizacija verjetno veliko boljša.

Cene so na strežniku in tečejo sredi paketa:

Odsevi strežnik (1-9 licenc) 275 $ na strežnik
Odsevni strežnik (10+ licenc)247,50 $ na strežniku
Odsevi Server Plus (1-9 licenc)599 USD na strežniku
Odsevi Server Plus (10+ licenc)539,10 $ na strežniku

Macrium vključuje enoletno standardno podporo, ki vključuje nadgradnje na nove različice, podporo na daljavo in 24-urno običajno okno za odzive. Premium podpora je na voljo za 30 dolarjev na leto, kar vas nadgradi na pokritost 24/7, 12-urno običajno okno za odzive, telefonsko podporo in namenskega upravitelja primerov. Čeprav bi bilo dobro vključiti telefonsko podporo, se zdi to poštena raven dodane storitve za samo 30 dolarjev.

Zaključek

Izbira najboljše programske opreme za varnostno kopiranje strežnikov ni enostavna naloga. Ker je strežniško okolje lahko zelo raznoliko, se različni ponudniki programske opreme pogosto lotijo ​​zelo različnih nalog pri izdelavi varnostnih kopij. Ko čas mineva in programska oprema dozoreva, sem opazil bolj napredne funkcije, ki so vključene v precej manj drage izdelke.

Nekaj ​​takega kot trenutna virtualizacija je bila redka lastnost, zdaj pa se zdi, da pričakujete kateri koli izdelek. Medtem ko se osnovne varnostne funkcije enakomerneje ujemajo, so programska podjetja iskala integracije v oblaku in izboljšane funkcije upravljanja, da bi svoj izdelek ločila.

V tem pregledu sta mi najbolj izstopala dva izdelka. Veritas Backup Exec za skrbnike strežnikov z velikimi, zapletenimi okolji ponuja daleč najbolj napreden, vsestranski izdelek z najboljšimi možnostmi centralnega upravljanja. Čeprav bo to pomenilo večje stroške, lahko veliko podjetje upraviči dodatne stroške s povečano operativno učinkovitostjo.

Čeprav ima Backup Exec nekaj močnih funkcij na ravni podjetja, CloudBerry jasno izstopa kot najbolj vsestranska in najboljša vrednost svežnja. Brez žrtvovanja funkcij ponuja CloudBerry vrhunsko rešitev za Windows Server za 120 do 300 dolarjev, medtem ko tekmeci zaračunajo od 300 do 1000 dolarjev ali celo več.

Nekateri od teh konkurentov, Macrium in ShadowProtect, ne ponujajo preproste integracije v oblaku. Drugi, kot sta Acronis in Datto, zagotavljajo podporo v oblaku, vendar le s svojo notranjo ponudbo, ki je lahko drago.

CloudBerry je edina rešitev za podporo množične knjižnice drugih ponudnikov oblakov. To vam omogoča, da ne uporabljate samo svojih želenih ponudnikov, temveč omogoča prilagodljive, vsestranske in neposredne varnostne kopije v oblaku za oblak za največjo zaščito.

Po mojih ocenah pogosto ni najdražji izdelek resnično edinstven nabor funkcij, ki tako jasno izstopa od konkurence. Z zmogljivimi funkcijami za varnostno kopiranje, presenetljivo nizko ceno in daleč najboljšo podporo domačemu oblaku bi morali danes zagotovo dati testno vožnjo CloudBerry Backup.

Ste izdelke uporabili v tej primerjavi? Sem najljubšo pustil s seznama? Pojdite na pogovor v spodnjem razdelku za komentarje in si danes oglejte druge ocene.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me