Najboljša shramba v oblaku za Enterprise 2020

Storitve shranjevanja v oblaku so v zadnjih desetih letih eksponentno narasle in so postale izredno stroškovno učinkovite. Zaradi tega je najboljši izbor za podjetja na ravni podjetij, ki želijo učinkovito uporabljati oblak. In danes smo tu, da predstavimo pet najboljših ponudnikov poslovnih oblakov leta 2020.


V ne tako oddaljeni preteklosti so edina možnost, ki jo imajo podjetja za shranjevanje podatkov, bila nakup, nastavitev in upravljanje njihovih zasebnih strežnikov za shranjevanje ali kmetij. Toda ta metoda je imela več pomanjkljivosti.

Prvič, fizična strojna oprema stane preveč denarja. Drugič, s povečanjem režijskih stroškov, kot so stroški osebja in vzdrževanja, je spodkopalo donosnost podjetja, poleg tega pa je pojedlo veliko časa in poskušalo upravljati notranjo infrastrukturo po meri..

Danes pa so se stvari drastično spremenile. Tehnologije shranjevanja v oblaku so postale tako učinkovite in vseprisotne, da se veliko podjetij odloči prihraniti čas in denar s prehodom v oblak.

Naša najboljša izbira na tem seznamu je Egnyte. Veseli smo, da smo videli funkcije, ki IT strokovnjakom olajšajo upravljanje datotek zaposlenih, nastavitev dovoljenj in nadzor Active Directory. Preberite si naš polnilni seznam storitev.

Najboljša shramba v oblaku za Enterprise 2020

1. Egnyte

Egnyte je odlična izbira za podjetja, še posebej, ker je zasnovan za podjetja. Egnyte podjetjem omogoča, da prilagodijo glave sporočil, logotipe in celo URL prostora za shranjevanje v oblaku.

Blagovna znamka je pomembna točka za podjetja, vendar je treba razmišljati še o več funkcionalnih prednostih. Čeprav ima Egnyte uporabne funkcije za skupno rabo in sodelovanje, ki uporabnikom omogočajo neovirano izmenjavo informacij, je varnost vzeta k srcu.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Egnyte

Poleg standardnega šifriranja vključujejo tudi dovoljenja za dostop uporabnikov in skupin, ki so ključna za podjetja, ki upravljajo funkcionalne enote, kot so pravni oddelek, oddelek za človeške strokovnjake, računovodski oddelek, oddelek za odnose z javnostmi in IT oddelek.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Egnyte skrbnikom prihrani tudi veliko časa, saj jim dovoli, da naenkrat uporabijo dovoljenja za dostop do skupin uporabnikov in njihov sistem revidiranja časovno označi uporabniške dejavnosti.

Preberi pregled

2. Tresorit

Glavna prodajna ponudba Probalbyja Tresorita je, da so njegovi podatkovni centri locirani v Evropi, zaradi česar je idealna izbira za podjetja, ki morajo ostati skladna z GDPR in jih preprosto skrbi, da bodo njihovi podatki shranjeni na ameriških strežnikih. 1

Tresorit-domača stran-2019

Cenitev: iz aproxa. 10 $ na mesec za uporabnika za ekipe z več kot 10 uporabniki in približno 1 TB prostora za shranjevanje. Podjetniški kupci plačajo približno. 25 $ na uporabnika, vendar dobite več funkcij, kot je dostop do API-ja. 

URL: www.tresorit.com

3. Škatla

Box ima tudi tesne varnostne mehanizme. Ne le da nudijo orodja za upravljanje uporabniških dovoljenj, ampak so tudi ponudnik varnosti z ničelnim znanjem. Za podjetja, ki morajo vzdrževati skladnost s HIPAA, vas Box ne bo izneveril.

Začetna različica njihove storitve stane le 5,00 USD na uporabnika na mesec, podjetja pa bi morala biti bolj zainteresirana za poslovni paket, ki stane 15,00 USD na uporabnika na mesec.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi box

Box ponuja nekatere funkcije, ki so namenjene izključno poslovnim strankam, kot so varno sodelovanje, orodja za upravljanje projektov in nabori pravil za avtomatizacijo delovnih tokov.

Box ponuja tudi orodja za integracijo, ki se lepo povežejo z drugimi storitvami, kot so Google Dokumenti, in omogočili vam bodo logotipe blagovnih znamk, naslove sporočil in URL, da ustvarite profesionalen videz.

Preberi pregled

4. Citrix Sharefile

Sharefile je rešitev za shranjevanje v oblaku podjetja Citrix, ki jo dobro poznajo v industriji komercialne programske opreme in storitev. Med pomembnimi lastnostmi programa Sharefile so revizijski sistem, ki ustvarja poročila o dejavnostih, integracija z enotno prijavo, opozorila o prenosu in dvofaktorska overitev.

S tem se zmanjša čas, ki bi ga potrebovali za izpis dokumenta, podpis in skeniranje v oblak. Čeprav imajo omejitev velikosti datoteke, je omejitev precej velika (10 GB), kar bi moralo ustrezati večini podjetnikov.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Citrix Sharefile

Da bi zaščitili podatke podjetij, so v ZDA in Evropi postavili mesta za obnovo po nesrečah. Zaščitijo tudi prenose podatkov z AES-256-bitnim šifriranjem in SSL / TLS (čeprav niso ponudnik ničelnega znanja).

Pregled Citrix ShareFile

Ne samo da povečuje produktivnost s funkcijami za sodelovanje, ampak tudi pomagajo prihraniti čas s svojo funkcijo elektronskega podpisa (RightSignature).

Preberi pregled

5. Dropbox za podjetja

Dropbox for Business ima veliko več prednosti kot posamezna uporabniška storitev in ni posebej drag. Za začetek ima poslovna različica Dropboxa neomejene zmogljivosti za shranjevanje.

Dropbox za podjetja

V nasprotju s svojo enotno uporabniško storitvijo poslovna storitev vključuje orodja, ki skrbnikom pomagajo pri nadzoru uporabniških računov in skupinskih dovoljenj za dostop, kar je sestavni del sodobne varnosti podjetja. Ta orodja lahko uporabnikom celo omejijo dostop do določenih map, kar lahko podjetju pomaga organizirati podatke v funkcionalne enote, kot so pravne, IT, HR itd..

Drugi razlogi, zakaj imamo radi box

Posamezna uporabniška različica omogoča samo obnovitev datotek do 30 dni. Toda poslovna različica ima neomejeno obnovitev datotek in posodabljanje različic, zato ne skrbi!

Dropbox Business Review

Čeprav za povečanje produktivnosti zagotavljajo funkcije skupne rabe in sodelovanja, dostop do datotek zaklenejo s povezavami, zaščitenimi z geslom. Poleg tega ima Dropbox for Business orodja za integracijo za Office 365.

Preberi pregled

Prednosti prednosti skladiščenja v oblaku za podjetja

Največja težava pri večini storitev shranjevanja v oblaku je pomanjkanje ustreznega varnostnega nadzora. Seveda številne storitve v oblaku, namenjene posameznikom, vključujejo mehanizme poteka in datuma poteka, ki nadzorujejo, kdaj lahko zunanji uporabnik dostopa do datotek, vendar je ta rešitev neprimerna.

Ker podjetja pogosto obravnavajo občutljive informacije o strankah iz pravnih oddelkov, zdravniške prakse in celo tehnoloških podjetij. Če bi prišlo do puščanja podatkov in obveščenih strank bi jih lahko opazili, bi bile posledice lahko resnično škodljive.

Zato je pri storitvah shranjevanja v oblaku tako ključnega pomena ustrezen varnostni nadzor. Glede na to večina poslovnih rešitev za shranjevanje v oblaku vsebuje strukturo računa, pri čemer ima skrbnik visoko stopnjo nadzora nad tem, do katerih datotek lahko posamezni uporabniki dostopajo.

Poleg tega najboljše storitve podjetja omogočajo skrbnikom, da združijo uporabnike v funkcionalne skupine in jim tako omogočijo uporabo skupinskih pravilnikov in dovoljenj za dostop za boljše upravljanje in varnost. Če želite narediti korak naprej, te rešitve za shranjevanje v oblaku ponujajo celo revizijska orodja. Vsako podjetje bo razumelo, kako dragocene so revizije za organizacijo, administratorjem pa bo pomagalo najti luknje v konfiguracijah uporabniških dovoljenj.

Časovni žig najboljših revizijskih sistemov označi vsako uporabniško aktivnost. Od nalaganja datotek, operacij branja in pisanja bo skrbnik lahko nadzoroval vse, kar vsak uporabnik počne s storitvijo za shranjevanje v oblaku. Danes podjetja potrebujejo shranjevanje v oblaku, da učinkoviteje upravljajo odnose s partnerji, povečajo produktivnost in zagotavljajo mobilni dostop.

Nekatere prednosti so naslednje:

  • Izboljšan oddaljeni dostop do datotek
  • Izboljšana produktivnost s sodelovanjem
  • Izboljšani odnosi s strankami z izmenjavo podatkov
  • Večplastna varnost s šifriranjem & skupinski nadzor
  • Odpravlja potrebo po gostovanju notranjih podatkovnih centrov 
  • Zmanjšani stroški upravljanja virov IT

Zaključek

Shranjevanje v oblaku za podjetja ponuja veliko več prednosti v primerjavi z ustvarjanjem, izvajanjem in upravljanjem lastne infrastrukture za shranjevanje. Pomaga odstraniti breme upravljanja, saj ponuja sodelovanje, varno skupno rabo datotek in večjo produktivnost.

Preko centralizirane storitve v oblaku. S skrbjo za zahteve glede varnosti in obnove po nesrečah se lahko podjetja osredotočijo na tisto, kar je najbolj pomembno – vodenje podjetja.

IT je podporna storitev, ki lahko ogrozi spodnji del podjetja, vendar bo shranjevanje v oblaku pomagalo prihraniti čas in denar, hkrati pa izboljšati hitrost in učinkovitost dela zaposlenih. Kaj ste mislili o naših prvih petih izbirah? V mislih spodaj delite kakršne koli misli ali ideje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me