Najboljša programska oprema za 3D grafiko: uresničite svoje sanje

Mnogi od nas so sanjali o lastnih igrah ali kako drugače uresničili svoje vizije. Računalniška doba je lažje kot kdajkoli prej uresničila sanje s preprosto uporabo programske opreme, ki jo lahko prenesete brezplačno (ali poceni). V tej vesti smo nedavno objavili najboljša orodja za razvoj iger in zdaj bomo na ta seznam dodali najboljšo programsko opremo za 3D grafiko.


Obstaja veliko aplikacij za 3D grafiko. Umetniški igralci gradijo svetove z lastno geografijo in arhitekturo, poseljeno z bitji, ki segajo od resničnega do nadrealističnega, 3D filmi pa so od občasne radovednosti do osnove kinematografije prešli v priljubljeno in kritično priznanje.

Zunaj zabave ima modeliranje resne aplikacije. Usposabljanje zdravnikov ali gasilcev se lahko izvaja v 3D simulatorju. Arhitekti lahko načrtujejo načrte praktično, preden jim namenijo milijone. Drugi želijo ustvariti samo zaradi sebe, programska oprema 3D-grafika pa jim ponuja možnost, da svoje stvaritve oživijo na način, ki ga druga umetniška oblika ne omogoča.

Preden začnemo: Zahteve za strojno opremo za 3D grafiko

Izdelava in upodabljanje visokokakovostnih 3D slik je ena najbolj zapletenih stvari, ki jo lahko naredi vaš računalnik, zato bo hiter močan računalnik prišel prav. Prav tako boste potrebovali veliko RAM-a, če imate v svojih prizorih veliko število mnogokotnikov in veliko predmetov. Hitrost CPUja in morda GPU bo pomembna tudi pri upodabljanju slik.

Nekateri testni prizori, ki smo jih uporabili, so potrebovali minuto do pol ure, da smo upodobili Če želite animirati, boste morali narediti 30 sličic, da dobite sekundo animacije pri 30 sličicah na sekundo, tako da boste tudi pri hitrem računalniku delali nekaj čakanja.

Velja povedati, da daljši časi veljajo samo za končne upodobitve in imate na voljo predogled dela z nižjo kakovostjo in večjo hitrostjo. Časi upodabljanja so odvisni toliko od uporabljenega motorja kot programske opreme, da lahko po želji mešate in ujemate. Vsa orodja tukaj ne vključujejo vgrajenega prikazovalnika.

Kaj je najboljše orodje za 3D grafiko

Kar si ogledamo, so orodja, zasnovana za ustvarjanje 3D predmetov za igre in animacijo. Med temi in orodji, ki oblikujejo predmete za 3D-tiskanje, je morda nekaj križanja, vendar to tukaj ne bo naš fokus (oglejte si naš del o najboljši programski opremi za 3D modeliranje).

Na to gledamo tudi z vidika začetnika, zato bomo začeli z najlažjimi orodji, ki jih uporabimo, nato pa jih bomo premaknili po vrstnem redu krivulje učenja.

Mnoga od teh orodij so zapletena in imajo na tone funkcij. Nekateri so lažji, še bolj sofisticirani pa vam omogočajo, da zgradite predmete iz preprostih primitivov in z njimi manipulirate.

Jedro orodja je za ustvarjanje predmetov. Izdelane so iz ravnin, ki so sestavljene iz tock ali točk v 3D prostoru. Predmete lahko premikate, zasukate in pomanjšate, kar deluje, kot ste pričakovali. Ravnine in vrhovi se lahko tudi potegnejo, kar omogoča, da se predmet, ki ga delate, kipi. Lahko jih razdelite in združite, da povečate tudi njihovo kompleksnost.

Krivine zahtevajo veliko tock in so navadno sestavljene iz majhnih ravnih površin. Sistemi za lase in delce imajo ogromno število voščin in jih je običajno treba omejiti, da dosežemo nemoteno delovanje v igri ali realen čas za upodabljanje filmskega prizorišča.

Teksturiranje 3D slik

3D-teksturiranje
© BlenderNation

Poleg tega so 3D-predmeti lahko teksturirani, kar pomeni, da se 2D slika preslika na vsako površino. Kamere in luči so nameščene tako, da je scena videti realistična. Bolj vnaprejšnja orodja ponujajo vse vrste posebnih učinkov za ravnanje s stvarmi, kot so tekočine in plameni, kot tudi tehnike osvetljevanja, kot je modeliranje podloge, da se kakovost slike usmeri k fotorealizmu.

To je umetniška oblika, ki se ji lahko posvetite celo življenje. Tudi če smo svojo količino omejili na pepelnik, ki se je zgrešil, smo se vedno bolj izmuznili, ko smo vanj vložili čas.

Pravzaprav je ustvarjanje 3D grafike na nek način boljše od dela z glino. V resničnem življenju ni nobene bližnjice. Ne morete kopirati in prilepiti stvari ali naložiti modela goreče opice glave, ki bi jo uporabili kot izhodišče. Vse to in še več je mogoče s programsko opremo za 3D grafiko.

Najboljša programska oprema za 3D grafiko

Iščemo programe, ki jih je prijetno uporabljati in so koristni. Ustvarjalnost ne bi smela biti dolgčas, zato želimo orodja, ki nam ne preprečujejo, da bi naše videnje postavili na zaslon.

Upoštevamo tudi ceno. Pregledali bomo tako brezplačna kot plačana orodja, vendar pričakujemo, da bodo plačana orodja ponujala brezplačno preskusno različico in bodo njihove cene upoštevali v naši oceni. Najprej bomo začeli z najpreprostejšim programom.

Krila 3D

Wings 3D je samoopisan kot “napredni modelar razdelitvenih enot” in je brezplačen. Osredotočeno je na modeliranje enostavnejših predmetov z nizkim do srednjim poligonom, namesto na velike prizore ali animacije. Wings 3D je sposoben program za začetnike, ki vam omogoča, da svoje delo izvozite v druga orodja, na primer Blender, če želite nadaljevati z njim.

KrilaPrimiti

Ob zagonu vam Wings 3D predstavlja lepo prazno območje, ki mu lahko dodate predmete tako, da z desno miškino tipko kliknete in v meniju izberete primitiv po svoji izbiri. Te je mogoče enostavno izbrati, premikati in vrteti, zato smo jih lahko spreminjali, ne da bi se zatekli k dokumentaciji.

Priročno ima Wings 3D na prikazovalniku dinamičen seznam predlaganih vnosov, ki vam pove, kaj bo s klikom ali pritiskom storil v določenem trenutku, kar je odlično za učenje. Obstaja tudi besedilo, ki razlaga, katere možnosti menija počnejo.

Z njim lahko hitro pospešite v nekaj minutah. Predmete je mogoče z lahkoto raztegniti, razcepiti, kombinirati in potiskati.

3D dokumentacija o krilih

Na srečo je, da je Wings 3D enostaven za uporabo, ker je spletni priročnik navojen. Več tem, navedenih na strani z vsebino, nima povezav do opisa. Osnove so zajete, toda videnje nedokončanega priročnika bi lahko prineslo novincem, kar je škoda, ker je program idealno orodje za njih.

Kljub temu je na voljo veliko dobrega besedila in YouTubovih vadnic.

Wings 3D s pomočjo zaslonskega uporabniškega vmesnika podobnih orodij posveti svoj zaslonski prostor delovnemu območju. Večina stvari se izvede prek menija z desnim klikom. Čudno se nam ni zdelo, da bi v orodni vrstici ali v menijih našli tisto, kar smo pričakovali, a ko smo se navadili na potek dela, je bil izjemno preprost, kar nam je omogočilo, da se osredotočimo na ustvarjanje.

WingsTable

Kar se tiče upodabljanja, boste morda presenečeni, ko ugotovite, da ne morete, če ne namestite ločenega programa ali vtičnika. Pogled je preprosta perspektivna projekcija in, razen možnosti za prehod na žični okvir ali ortografski način, je tisto, kar vidite.

Naše misli o krilih 3D

Čeprav ga je mogoče razširiti s pomočjo vtičnikov, je Wings 3D razmeroma preprosto orodje, ki nima veliko funkcij. Kar je tam, je odlično, in ko se obešaš, se zdi, da je 3D ekvivalent, če imaš pisalo in prazen list papirja. Glede na to lahko napredni uporabniki hitreje dosežejo svoje meje kot mi.

Ne podpira animacije, vendar lahko ustvarite predmete za izvoz v orodja, ki to počnejo, zato jih je mogoče uporabljati v kombinaciji z drugo programsko opremo, če želite modeliranje preprosto uporabljati.

WingsDesktop

Če želite začeti s 3D grafiko, ne morete narobe z Wings 3D. Je brezplačna, enostavna za uporabo in zabavna igra z njo. Poleg tega je zelo močan in dober način za gradnjo preprostih 3D predmetov za igre ali umetnine.

Mešalnik

Blender je v zadnjih letih prestopil daleč. Brezplačno orodje izbire je bilo nekoč dokaj osnovna alternativa velikim otrokom v bloku, zdaj pa se ponaša z gladkim, intuitivnim uporabniškim vmesnikom in kar nekaj kul funkcijami.

Za postavitev je potreben nenavaden pristop, pri čemer je en meni nad spodnjo ploščo. Vmesnik, čeprav natrpan, je lep in berljiv. Glavni zaslon je informativnega značaja in veliko lahko ugotovite, če igrate stvari.

BlenderObject

Nameščanje predmetov in premikanje po njih je povsem enostavno, vendar morate pogledati dokumentacijo, da jih lahko zasukate in teksturirate.

Učenje uporabe blenderja

Blender nima vgrajene vadnice, vendar obstaja obsežen spletni priročnik. Celovit, čeprav bi bil hitrejši potek osnov v sami programski opremi boljši začetek. Na domači strani so povezane vaje, ki pa so vsi videoposnetki. Nekateri imajo raje besedilo, zato bi bilo lepo imeti oboje. Pomikanje video drsnika naprej in nazaj je lahko moteč način za spoznavanje orodja.

Na YouTubu je veliko video vodnikov, vendar se o Blenderju lahko naučimo veliko in malo za začetek.

Strokovnost tu ne bo prišla zlahka in morali boste začeti delati samo za začetek. Čeprav je mogoče marsikaj, se zdi, da je bolj zapleteno, kot bi lahko bilo, če napredovate od igranja do tega, da bi ga poskušali narediti, kar želite.

BlenderCat

Ko pa se naučite bližnjic in trikov, pa postane bolj intuitiven, zato boste kmalu risali predmete, tako da potegnete okrog obrazov in vrhov, kot otrok, s kepico igralnega testa.

Blender ima kar nekaj filtrov in svetlobnih učinkov. Obstaja tudi veliko funkcij za raziskovanje, in čeprav ne trdimo, da jih razumemo vse, smo ugotovili, da smo to, kar smo uporabili, prijetna izkušnja in smo dobro delali.

BlenderOutput

Naše misli o Blenderju

Od orodij 3D, ki smo si jih ogledali, je Blender verjetno najboljša brezplačna možnost za naprednejše uporabnike. Vsebuje veliko funkcij, ki so jih všeč NASA in History Channel uporabili pri ustvarjanju komercialne kakovosti. Več filmov in TV oddaj, kot je Rdeči škrat, so ga uporabili tudi za učinke.

Obstaja tudi vgrajen animacijski sistem. Nismo si je ogledali v veliki globini, vendar obstajajo ljudje, ki jo uporabljajo za ustvarjanje vrhunske animacije.

Upodabljanje je na voljo tako za CPU kot za GPU, vendar lahko traja nekaj časa. Ena izmed bolj zapletenih demo scen je trajala pol ure za končno upodabljanje, pojedla je nekaj gigabajtov in pustila, da se naš PC bori s svojim CPU-jem popolnoma zaseden, vendar ne potrebujete kakovostnega upodabljanja, dokler ne ustvarite svojega izhoda . Bilo bi lepo, če bi imeli možnost prekiniti upodabljanje na sredini.

BlenderMonkeyHead

Blender je brezplačen, zato se s ceno ne morete motiti. Obstaja dodatna storitev, imenovana Blender Cloud, ki vključuje vaje, teksture in druge dodatke za 11,50 USD na mesec. Resnično smo uživali v uporabi programa, vendar je bilo potrebno več truda kot Wings 3D. Če se želite naučiti orodja, ki lahko ustvari kakovostne rezultate, vam Blender omogoča brez porabe denarja.

Modo

Modo je še eno zelo cenjeno orodje, ki ponuja 3D modeliranje, upodabljanje in animacijo. Njeni razvijalci imajo močno zgodovino pri gradnji orodij za animacijo, vključno z LightWave 3D, aplikacijo, ki jo uporabljajo številne pionirske oddaje, kot je Babylon 5. Modo so sprejeli Industrial Light in Magic, Pixar in id Software, če jih naštejemo le nekaj.

ModoWorkspace

Spoznavanje orodja zahteva delo. Ko smo morali poiskati vaje, ki temeljijo na besedilu, smo morali kopati, ko smo postali nestrpni z videoposnetki, ki so nam jih predstavili ob zagonu. Preden pridete do vsebine, jih je nekaj več, poleg informacij, ki se ne ujemajo z najnovejšo različico orodja.

Po 20-sekundnem razlagi, kako odpreti programsko opremo, smo si sledili zob, potem pa je sledil triminutni uvodni zamah. Kljub slabemu tempu pa so jasni in veliko je dela.

Ko smo lovili besedilne vaje v dokumentaciji, smo dobili želene informacije. Bilo je veliko dobrih vsebin, ki bi nam jih morale biti predstavljene že prej, prek zagonskih ploščic, menijev ali na vidnem mestu na spletni strani. Namesto tega je bilo veliko najboljših vsebin enostavno zgrešiti.

Modo vzorčni predmeti

Če Modo pošilja vzorčne predmete, smo jih imeli tudi pri iskanju. Spletna stran skupnosti je imela brezplačno naložljivo vsebino, vendar je bilo težko krmariti, z več stranmi miz in pohištva ter nerodnim sistemom iskanja. Izbira »scene / projekta« iz spustnega menija ni prinesla rezultatov niti več drugih razpoložljivih filtrov.

Brskanje najbolj ocenjenih predmetov je dalo boljše rezultate, na voljo je več strani zanimivih predmetov. Kljub temu pa je bilo frustrirajoče, če bi se lotili risanja, preden bi prišli do dobre vsebine.

ModoRendering

Žal smo imeli tudi težave pri nalaganju prenesenih sredstev na našo sceno. Pojavna okna z napako smo dobili, ker v korenski mapi z dokumenti nismo imeli »sredstev« ali »vzorčnih« map. To smo odpravili z ustvarjanjem map, vendar bi jih, razen da bi jih morali sami ustvarjati, te mape postavili v posebno mapo »Modo«.

Uporabniški vmesnik je, tako kot večina naprednih orodij, zapolnjen z gumbi in meniji, vendar je vse jasno označeno in ikone so velike in dobre za prenos funkcije. Slika je vredna 1.000 besed in nikoli ni bolj resnična kot takrat, ko “ustvarite enostranski površinski trak z odvzemom fuzije.”

Fizika in animacijski sistem sta zelo sposobna. Poleg običajnih predmetov in luči lahko prizoru dodate sile, ki vplivajo na gibanje dinamičnih predmetov. Dodate lahko tudi oblake delcev in postopkovno ustvarjene predmete, kot so kamnine.

Naše misli o Modu

Čeprav smo radi uporabljali orodja, vadnic nismo našli po svojem okusu in bi raje imeli na voljo nabor vzorčnih predmetov in prizorov, s katerimi bi se lahko igrali. Kljub temu se lahko sproščen tempo videoposnetkov z vadbe nekatere pritoži. Za 1.799 dolarjev bi morali zahtevati več. Grobi robovi niso tisto, kar želite videti v tem cenovnem razredu.

ModoAnimation

Večna licenca Moda je draga, vendar pa ima mesečno brezplačno preizkusno različico, če jo želite preveriti. Na voljo je za Windows, Mac in Linux.

Tukaj je veliko všeč glede uporabnosti in funkcij, zlasti za izkušene uporabnike, vendar priporočamo, da poiščete drugje, če začnete. Predrago je za vsakogar, ki ne potrebuje svojih naprednih zmogljivosti.

ZBrush

ZBrush je digitalno orodje za kiparjenje, ki omogoča manipulacijo in nadzor 3D predmetov. Zdi se, da je veliko bolj zapletena različica Wings 3D in je sposobna rokovati z objekti visoke ločljivosti s številom poligonov, ki presegajo 40 milijonov.

Vadnica za besedilo na spletnem mestu Pixologic vam daje dober občutek za osnove. Po tem so na voljo video vaje z oceno začetnik in gor, tako da lahko preprosto izberete eno in skočite noter.

ZBrushHead

Vključenih je tudi veliko demo objektov. Da lahko uporabnikom uporabimo kakovostne modele kot izhodišče, je zabava za začetnike in nekaj, kar si želimo vso 3D programsko opremo za grafiko.

Preklapljanje med 2D in 3D v ZBrush

Poleg tega, da delate v načinu 3D, lahko vstopite v 2D način in manipulirate s sliko, kot da ste v standardnem paketu barv. Kombinacija 2D ilustracije in 3D grafike se zdi nenavadna, umetnikom pa ponuja izviren način za mešanje svojih spretnosti.

ZBrushDogsHeads

Kljub temu se vmesnik počuti mučen. Premikanje in manipuliranje predmetov je dovolj intuitivno, vendar se kopajte po menijih in znašli se boste v labirintu pojavnih oken in dodatkov. Uporabniki bodo potrebovali nekaj časa, da razberejo vse te stvari, vendar ZBrush lahko veliko stori.

ZBrushMaterials

Ravnanje s predmeti se zdi taktilno in močno. Pixologic svoj potek dela poimenuje “Sculptris Pro”, kar pomeni, da lahko s kliki na predmete dodate in zmanjšate glasnost, kar je podobno delovni glini z rokami. Predmeti se ne odzivajo vedno tako, kot želite, še posebej na začetku, vendar čutite, da lahko spreminjate enostavno in spretnost lahko razvijate.

ZBrushInsectPainting

Barve lahko pobarvate tudi na 3D modele in jim tako naredite ročno podobo. Naši rezultati bi morda želeli kaj želenega, vendar obstaja veliko možnosti, da s temi orodji dosežemo veliko. Obstajajo tudi možnosti za dodajanje stvari, kot so površinski hrup in manipulacija geometrije predmeta na nizki ravni. V modele lahko dodate celo vlakna za učinek krzna, ki jih je mogoče krtačiti in pihati naokoli.

Naše misli o ZBrush-u

Za razvijalce, ki želijo ustvariti 3D-predmete za svoje igre in ohranjati zmogljivost, ima ZBrush orodja za zmanjšanje števila poligonov, hkrati pa zmanjšuje učinek na vaš model. Omogoča vam tudi izdelavo modelov za 3D tiskanje, če naj bo to vaša stvar.

ZBrushMech

ZBrush smo se zapletli, da bi se sprva zavijali z glavo, vendar smo bolj uživali, ko smo se vanj zapletli. Za začetnike je Wings 3D bolj preprost, a v funkcijah omejen. Poleg cene poleg razloga ni razloga, da ne bi začeli z ZBrush-om in se držali preprostejših orodij, ko se učite o programu.

ZB95 je za 895 dolarjev vsaj cenejši od Majev. Ima brezplačno preskusno različico 45 dni, če nimate takšnega denarja, čeprav ga ni enostavno nastaviti. Na splošno je ZBrush dobro orodje z nekaj nenavadnimi, a zmogljivimi lastnostmi.

Maja

Maja je eno največjih imen v 3D podjetju in se široko uporablja v igralniških in filmskih industrijah. Ena izmed njegovih ključnih prednosti je njegova prilagodljivost, vendar to presega področje uporabe tega članka, ker preučujemo njegovo obliko vanilije. Če želite kljub temu spremeniti svoj potek dela, je Maja odlična stava. Omogoča vam ustvarjanje AI po meri in podpira Python in Mel.

MayaHair

Mel je Mayin močan skriptni jezik in lahko vam pomaga, da prevzamete vodstvo nad svojim cevovodom s številnimi možnostmi za samodejno izvajanje nalog. Vsa običajna dejanja uporabniškega vmesnika so prikazana v njegovem vmesniku, kot da so bila storjena s kodo, tako da po opravljenih stvareh z miško in tipkovnico lahko greste v Melino okno in si ogledate, kako se prevedejo v kodo, če se želite naučiti, ko greste..

Učenje uporabe Maje

Majina dokumentacija je obsežna, vendar se je enostavno izgubiti. Ena težava, ki smo jo ugotovili, je, da je bilo toliko starih različic programske opreme, spletna navodila so pogosto zastarela. Dokumentacija matičnega podjetja Autodesk se je prav tako zdela datirana.

Vadnice sestavljajo YouTube in nenavadno bliskovite videoposnetke, kar je moteče za tiste, ki raje berejo, ko se učijo novega orodja. Kljub temu so videoposnetki dobri in vas ne prisilijo, da presedite preveč oblazinjenja, da bi prišli do vsebine. Vključeni so tudi številni predmeti, s katerimi se lahko igrate, vendar so v brskalniku z vsebinami skriti.

MayaPlane

Več vsebin, kot so 3D predmeti in teksture, je na voljo pri Autodesku, vendar boste za to morali plačati približno 125 USD na mesec.

Uporabniški vmesnik je prenatrpan in gost, vendar obvladljiv, kljub temu da vsebuje veliko informacij. Meniji so polni zapletenih zvočnih možnosti in so dovolj berljivi, da najdete stvari, ki jih razumete med učenjem.

Če kamer nastavite v pravilen položaj in nastavite, je lahko težko v vseh 3D grafičnih orodjih, vendar vam Maja ponuja možnost zaznamkov položajev fotoaparata in med njimi.

Maja in animacija

Možnosti za animiranje je tudi veliko. Maja je sposobna ustvarjati popolne 3D filme. Obstaja celovit sistem plošč, ki vam omogoča, da predmetom daste okostje, s katerim je mogoče manipulirati. Dobro to je umetnost sama po sebi, vendar lahko poiščete brezplačne kakovostne, vnaprej zapečene prenose, če pogledate naokoli.

Premikanje pogleda prizora vključuje držanje tipke alt ali možnosti, ki je manj intuitivna kot druga orodja. Držite desni gumb miške, da med drugim preklapljate med manipuliranjem predmetov, vrhov ali obrazov, ki jih lahko vse privlečete do vsebine svojega srca.

MayaScripting

Maja prihaja z lastnim upodabljalcem Arnoldom. Izbirna je namestitev, zato lahko izberete drugo, če želite. Arnold ima v Maji svoj meni, ki vam omogoča, da dodate luči – če jih ne boste videli veliko – in preprosto je ustvariti osnovno sliko s svojega prizora. Kljub temu, da so videti prave stvari s pravimi lučmi in uglaševanjem, je potrebno več dela.

Arnold nadomešča Mental Ray, ki se mu je dolgo vdala v zob. Pazite pa, da so nekatere starejše vsebine morda odvisne od starejšega ponudnika, kot smo ga našli pri lovu na vzorce.

Arnold temelji na CPU in ne na GPU. Čeprav je to primerno za upodabljanje velikih in zapletenih prizorov, ki zahtevajo ogromno RAM-a, je lahko počasnejši od upodabljalnika, ki temelji na GPU-ju. Morda se vam zdi, da je počasnejši kot recimo Blenderjev upodabljalec.

Naše misli o Maji

Na slabi strani – in to je velika pot – Maja stane okrog 1500 USD na leto. Vendar je ceneje, če si študent Pravzaprav je morda ceneje registrirati kot enega, kot ga kupiti neposredno.

MayaWater

Po tej ceni imate pravico, da od Maje veliko pričakujete in to ne bo razočaralo. Ima več funkcij, kot jih lahko stresete palico. Tisti, ki želijo na primer uporabljati Maye za razvoj iger, o čemer si lahko več preberete v članku o najboljših orodjih za razvoj iger, bodo z veseljem ugotovili, da lahko predmete izvozite v Unity ali Unreal.

Če želite modelirati stvari, kot so voda, lasje ali ogenj, vam Maja ponuja veliko možnosti, zato bodo tisti, ki želijo ustvariti realne prizore, imeli na voljo veliko orodij. Poleg las lahko simulirate krpo in tekočine. Obstaja tudi podpora za zajem gibanja.

Maja je draga, vendar pride z brezplačno preizkusno različico, ki smo jo lahko po nekaj poskusih in napakah začeli izvajati. Mogoče je to, da je Windows Defender v zadnjem času pretirano zaščitil, vendar bi bilo lepo, če bi programska oprema za namestitev Maja spodletela, ko je Microsoft vrgel ključe v dela.

Na splošno je Maja verjetno najbolj celovito orodje, ki smo si ga ogledali in ki ga je mogoče uporabiti. Čeprav je zahteven, je gladek in intuitiven in, če si to lahko privoščite, je neizmerno sposoben.

Končne misli

Tisti, ki želijo vstopiti v 3D grafiko, imajo na voljo veliko orodij, ki segajo od brezplačnih do dragih. Kot smo videli, tudi brezplačne možnosti ponujajo veliko. Dražja orodja ponujajo več funkcij in lahko prinesejo profesionalne rezultate, vendar so vse možnosti tukaj močna orodja, ki lahko ustvarijo kakovostno 3D umetniško delo.

Wings 3D je odlično izhodišče, ki ga je enostavno začeti uporabljati. Blender je še ena brezplačna in zabavna možnost, ki ponuja veliko več funkcij. Stvari postanejo resnejše z dražjimi orodji, vendar ponujajo brezplačne preizkuse, zato si lahko pred nogo nataknete nogo.

ZBrush se počuti močnega in daje vtis, da lahko sčasoma z njim počnete vse, kar želite. Maya je izjemen del programske opreme, vendar njena zajetna cena pomeni, da je izven omejitev, razen če se resno ukvarjate s 3D modeliranjem.

Obseg tega, kar želite ustvariti, je pomemben pri izbiri orodja. Za osnovne 3D predmete je Wings 3D ustrezen, vendar ni dobro, če želite animirati. Če ustvarjate nekaj za uporabo v igranju, bo upodabljanje za vas urejeno, v izbranem prizorišču pa boste želeli programsko opremo, ki bo to dobro opravila.

Tudi najpreprostejša ta orodja ponujajo veliko prostora za izražanje ustvarjalnosti in pričakujete lahko, da boste vanje vložili dolge ure, če želite doseči dobro.

Kljub omejenim umetniškim sposobnostim smo celo našli veliko užitka s temi orodji. Če ste pozorni na take stvari, vas nič ne ustavi pri ustvarjanju grafike tako dobro kot profesionalci. Ko boste osvojili osnove manipulacije s predmeti, boste pridobili močno spretnost, ki jo lahko izboljšate z naprednejšimi orodji v teh programskih paketih.

Ostala orodja, ki jih je vredno razmisliti, ki niso bila zelo primerna, vključujejo Cinema 4D in SketchUp, ki nam niso bili všeč tako kot drugi, in Autodesk 3ds Max, ki nam ne bi omogočil brezplačnega preizkušanja brez dobropisa kartica. Želeli smo pokriti širjenje orodja in Maja je bila naša najljubša možnost med težkimi utežmi.

Sporočite nam, če ste uporabili katero od zgornjih orodij in nam v spodnjih komentarjih sporočite, če imate druga priporočila. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map