MEGA vs Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync in še več

Vse vrste pomembnih podatkov vse pogosteje shranjujemo v oblak in ne na trde diske. Večina nas se zdaj zanaša na hitre širokopasovne in mobilne širokopasovne storitve, zato je računalništvo v oblaku iz dneva v dan močnejše. To olajšujejo cenovne vojne in nenehno nadgrajevanje različnih storitev za shranjevanje v oblaku.


Odkar smo nazadnje posodobili ta članek, so se naprave za shranjevanje v oblaku razvile in dajejo nove funkcije, zato je zdaj zagotovo čas, da ga znova pregledate..

MEGA je zdaj bolj uveljavljeno ime, kar zadeva storitve shranjevanja v oblaku, in se je pri uporabnikih dobro odrezala in si prislužila pozitivne povratne informacije. MEGA želi biti ena najvarnejših storitev in je celo odštela 10.000 EUR za ljudi, ki odkrijejo varnostne puščanje. 

MEGA je edinstvena po tem, da ni zasnovana le kot ponudnik spletnih shramb. Namesto tega deluje kot platforma, kjer se lahko razvijejo aplikacije za nadaljnje izboljšanje njegove osnovne funkcionalnosti. Kot vedno, tudi mi na Cloudwards.net želimo vedeti, kako se MEGA primerja z ostalimi storitvami.

Primerjava tekmovalcev

Tako smo sestavili grafikon, ki primerja MEGA z različnimi podjetji, kot so Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak in Dropbox. Gotovo so najbolj znani ponudniki na tem področju.

  • Če želite prebrati poglobljeno primerjavo SugarSync proti Dropboxu, kliknite tukaj ali preberite naš Dropbox vs Google Drive vs OneDrive kos
  • Če želite izvedeti, kako MEGA ali druge storitve primerjajo, si oglejte našo primerjalno tabelo za shranjevanje v oblaku
  • Ko bo na voljo več informacij, bomo ta grafikon še izboljšali, zato to stran dodajte med zaznamke, da se vrnete pozneje!

1. MEGA

MEGA je storitev za shranjevanje v oblaku. Datoteke lahko naložite na njihove strežnike in dostopate do njih kamor koli. Nič posebnega ni v zvezi z MEGA, ki je na splošno samo storitve za shranjevanje v oblaku: dajo datoteke na voljo. NI rezervne rešitve.


© Mega

Smo močni zagovorniki resničnih varnostnih kopij rešitev, ko gre za varovanje podatkov. Storitve shranjevanja v oblaku, MEGA ali ne, ne morejo nadomestiti ustreznega varnostnega kopiranja datotek. MEGA ima tri funkcije, zaradi katerih izstopa iz množice.

Vrhunska šifriranje od konca do konca: Podatki se med postopkom prenosa šifrirajo in dešifrirajo, za razliko od drugih storitev shranjevanja v oblaku, s strani povezanih odjemalskih naprav. Varen globalni dostop: MEGA uporabniku omogoča dostop do podatkov kjerkoli in kadarkoli, vsem drugim pa preprečuje dostop do njih.

Varno sodelovanje: spletno sodelovanje je dokaj zasebno in varno z obstoječimi funkcijami MEGA. Omogoča skupno rabo in ogled posodobitev stikov v realnem času, kar omogoča uporabnikom priročno.

S sistemom za shranjevanje v oblaku, kot je MEGA, lahko uporabniki uživajo več prednosti. Mobilne aplikacije MEGA omogočajo dostop do datotek in map iz uporabnikovih pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Medij lahko tudi naložimo in sinhroniziramo od kjer koli v oblak. Odjemalec za sinhronizacijo MEGA zagotavlja enostavno avtomatizacijo sinhronizacije med sistemom in oblakom MEGA.

MEGA e-pošta in klepet. Ta funkcija bo kmalu na voljo in omogoča klepet, e-pošto, klicanje in videokonference. MEGA Browser Apps omogočajo namestitev razširitev brskalnika za hitro nalaganje in večjo odpornost proti napadom.

Zasebnost z odgovornostjo – Ni popolne anonimnosti

MEGA izstopa (no, vsaj tako trdijo) je, da zagotavljajo visoko raven varnosti. Ko se prijavite, ustvarijo 2048-bitni RSA javni / zasebni ključ, ki naj varuje vaše podatke – varen pomeni, da teoretično nihče drug kot vi nimate dostopa do svojih datotek, niti do oblasti. Vendar, kot navaja Kimdotcom – niste popolnoma anonimni. 

Večina storitev v oblaku za shranjevanje ali sinhronizacijo, kot je Dropbox, bo vaše datoteke šifrirala samo med prevozom, vendar ne, preden jih naložite. 

Ta storitev za shranjevanje v oblaku se je vsekakor dobro začela, saj je na začetku ponudila 50 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku – poskuša vključiti različne funkcije. Ponuja 96TB pasovno širino in nudi do 4TB šifriranega pomnilnika s svojimi paketi, ki se začnejo pri 9,87 USD / mesec.

2. Google Drive

Google Drive je ena izmed privlačnejših storitev, ki jih Google trenutno ponuja. 15 GB brezplačnega prostora je na voljo, ko je nastavljen Google račun – ali je povezan z obstoječim. Dejansko je s trenutno nadgradnjo Googla združila svoje storitve pod enim ID-jem za prijavo v začetku letošnjega leta, zato obstajajo možnosti, da račun Drive že obstaja, če uporabljate Gmail, Google Koledar ali celo YouTube.

Dropbox vs Google Drive
© Google Drive

Prostor za shranjevanje v velikosti 15 GB je razdeljen med vsemi temi storitvami, tako da če imajo uporabniki velike priloge v e-poštnih sporočilih, jih bodo šteli, če omogoči samodejno varnostno kopiranje fotografij v pametni telefon s Google+, pa bo delovalo na enak način.

Prostor za shranjevanje in slike

Ena od prednosti je, da Google zavrže vse fotografije z ločljivostjo 2048 × 2048 in videoposnetke, krajše od 15 minut, zato lahko nastavitve na pametnih telefonih in napravah vedno ustrezno prilagodite, da dobite neomejeno prostora za shranjevanje, saj ne štejejo za omejitev 15 GB. Google Dokumenti, Preglednice, Diapozitivi, Predstavitve, Risbe in datoteke, ki so jih drugi delili z uporabnikom, ne štejejo niti.

Google Drive ne zagotavlja dodatnega prostora za shranjevanje prek referenc ali uporabniškega računa povezuje z družabnimi mediji, za razliko od OneDrive in Dropbox.

Google je ponudil številne promocije, ki vključujejo 10 GB brezplačnega za uporabnike, ki prenašajo Quick Office in druge ponudbe mobilnih telefonov. Iskalni velikan ponuja dve leti brezplačno 100 GB, če uporabnik kupi Chromebook. Ločena storitev, znana kot Google Music, je namenjena izključno shranjevanju glasbenih datotek in uporabnikom omogoča brezplačno hranjenje 20.000 skladb v oblaku.

Podatki, shranjeni v storitvi Drive, so šifrirani v 128-bitnem AES-u, ne pa v 256-bitnih napravah Box, OneDrive in Dropbox in so precej podobne Apple.

Google Drive zagotavlja dvostopenjski postopek preverjanja in zatrjuje, da ne bo pregledal vsebine uporabnikove mape Drive, če tega ne bodo prisilile organi pregona. Na splošno ima pametni vmesnik, ki je preprost za krmarjenje, in osnovno drevo datotek, ki prikazuje, kje se podatki hranijo. Izberete lahko določene datoteke, ki bodo na voljo brez povezave v mobilnih različicah, in te datoteke lahko urejate.

3. OneDrive

OneDrive (prej SkyDrive) je Microsoftov odgovor na Google Drive, ki v bistvu naredi isto: na trdem disku ustvari mapo, ki se sinhronizira z drugimi računalniki, kjer se prijavite z istim računom.


© Cloudwards.net

Podobno kot Google Drive tudi OneDrive zagotavlja 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, njegova spodbuda za napotitev pa je najmanj 500 MB omejena na 5 GB. Uporabniki Office 365 dobijo 1 TB prostora za shranjevanje OneDrive kot del mesečne naročnine, kar je zadnji dodatek k ponudbam, ki jih ponuja OneDrive.

Vendar je oktobra oktobra Microsoft obljubil, da bo uporabnikom Office 365 ponudil neomejeno shranjevanje v oblaku.

Zasebnost in varnost OneDrive

Kar zadeva zasebnost uporabnikov, je Microsoft zagotovil pravico do skeniranja uporabniških datotek in dokumentov ter v skladu s svojimi politikami odpravlja neupravičeno vsebino. Ta pravilnik je podoben Apple in vključuje eksplicitne vsebine, skupaj z avtorskim gradivom.

Zato OneDrive ustvari novo nišo in v iOS prinese nekaj novih funkcij. Ta oblačna storitev pri Microsoftu, ki je bila prej znana kot SkyDrive, je odlična možnost za shranjevanje datotek. Omogoča brskanje po uporabniških datotekah, ustvarjanje map in ogled predogled sličic. Datoteke prikaže tudi na seznamu, kjer imate užitek do gladkega upravljanja datotek.

Povlecite v levo in dobili boste možnost brisanja datotek. Gumbi v aplikacijah omogočajo razvrščanje po varnostnih kopijah, nedavnih datotekah in dokumentih, ki so v skupni rabi z drugimi. Z gumbom v meniju lahko omogočite več skupnih datotek, kar omogoča tudi dodajanje datotek.

OneDrive vam omogoča tudi funkcijo samodejnega varnostnega kopiranja fotografij in videoposnetkov. Skupna raba je lažja s to storitvijo v oblaku in vključuje pošiljanje povezave datotek in dokumentov po e-pošti. Druga zanimivost je orodje za nalaganje datotek v OneDrive neposredno iz vašega brskalnika.

Ne deluje v IE in Firefoxu, vendar deluje dobro v Chromu. Vse, kar morate storiti, je, da obiščete OneDrive.com v Chromu, se prijavite, odprete Windows Explorer in nato mapo povlečete do odprtega OneDrive-a, to je to. Čeprav je Chrome edini brskalnik, ki trenutno lahko izvaja nalaganje mape, se to lahko spremeni z izdajo sistema Windows 10 pozneje letos.

4. Dropbox

Dropbox poskrbi za široko področje standardov operacijskega sistema, ki vključujejo običajne sisteme Windows, Mac OS X, Android in Blackberry. Brezplačni račun Dropbox ponuja majhen prostor za shranjevanje 2 GB, ki bi bil morda dovolj za shranjevanje dokumentov, vendar je premalo za vse vrste medijskih datotek – fotografij, glasbe ali videoposnetkov, še posebej, če z MEGA dobite 15 GB (preberite naš Dropbox vs MEGA kos).


© Dropbox

Uporabniki se za shranjevanje datotek večje velikosti zatečejo do 1 TB z Dropbox Pro, ki je na voljo za približno 9,99 USD na mesec. Za zagotovitev in povečanje prostora za račun Dropbox ga je mogoče povezati s Facebookom, Twitterjem in drugimi profili družabnih omrežij.

Kaj pa varnost Dropboxa?

No, imamo cel članek o najboljših 10 varnih alternativah Dropbox. Na kratko, vse datoteke na strežnikih Dropbox sledijo 256-bitnemu šifriranju AES s SSL, kar zagotavlja zanesljivo varnost in zasebnost ter zahteva dvostopenjski postopek preverjanja pristnosti.

Torej, ne glede na tehnologijo, na kateri sistem deluje, Dropbox zagotavlja varne in varne podatke, do katerih lahko uporabniki dostopajo kadarkoli in kjer koli. Kadar uporabnik zahteva dodatno varnost, je nadgradnja storitve na Dropbox Pro nujna, saj uporabnikom omogoča nastavitev dovoljenj in gesel za gledalce, kar pri osnovnem računu ni mogoče..

Razen ustvarjanja in sinhronizacije pomembnih uporabniških dokumentov v lokalni mapi v osebnem računalniku ali najnovejši pametni napravi bo funkcija brez povezave Dropbox na voljo uporabnikom izbrane datoteke brez povezave. Zato ni vedno odvisno od internetne povezave. Ista funkcionalnost omogoča tudi urejanje in posodabljanje uporabniških datotek in dokumentov. Z enostavno povezavo in skupno rabo datoteke in mape delite celo z uporabniki, ki niso Dropbox.

Ta storitev za shranjevanje omogoča tudi pošiljanje vabil za sodelovanje datoteke.

5. SugarSync

SugarSync je edina storitev shranjevanja v oblaku, ki ima možnost prilagojenih načrtov cen glede na zahteve stranke. To je ena izmed naših najljubših storitev za sinhronizacijo datotek, saj ima več funkcij kot Dropbox. Ponuja brezplačno preizkusno različico 30 dni, preden zahteva nadgradnjo na plačljivo različico.


© Cloudwards.net

V vsaki mapi je potreben preprost desni klik, da ga dodate v SugarSync po registraciji in nastavitvi računa s to storitvijo za shranjevanje.

Celotna mapa, ki jo sinhronizirate s tem pomnilnikom, se neprestano varnostno kopira v realnem času in uporabnikom omogoča dostop do svojih map kadarkoli in kjer koli iz katerega koli PC-ja, Mac-a, iOS-a ali Android naprave. SugarSync omogoča urejanje uporabniških datotek v pisarniškem računalniku, nato pa jih uporabniki lahko končajo doma. Tudi SugarSync meni “zunaj polja”, saj omogoča večkratno sinhronizacijo map.

Mobilna uporaba in varnost

SugarSync ima ločeno aplikacijo za mobilne naprave, namenjeno mobilnim uporabnikom, ki omogoča sinhronizacijo, dostop in brskanje datotek prek vseh pametnih naprav na poti. Ponuja ekskluzivno spletno varnostno kopiranje, ki tiho deluje v ozadju, ne da bi motilo vaše delo.

To posledično omogoča obnovo podatkov, kadar je to potrebno. Ta možnost samodejne varnostne kopije datotek omogoča tudi nadzor in obnovitev različic datotek. Poleg sinhronizacije več map hkrati z različnih naprav na spletu omogoča sinhronizacijo več map med dostopom do datotek brez povezave. Prav tako sinhronizira mape v skupni rabi med brezšivnim deljenjem spletnih datotek z drugimi uporabniki in tako ohranja varnost.

Preprosta spletna zaščita podatkov in obnavljanje podatkov sta dve značilnosti programa SugarSync. Zato je skupna raba datotek s to storitvijo shranjevanja stoodstotno varna. To omogoča enostavno obnovo ne samo ene datoteke, temveč vseh varnostnih kopij. Prav tako zagotavlja varnost med nalaganjem in nalaganjem datotek.

Ko se datoteke sinhronizirajo s strežniki SugarSync, se te prenesejo po internetu s šifriranjem TLS (SSL 3.3), kar je industrijski standard za varno spletno komunikacijo. To pomeni, da gresta sistem in strežnik po združljivem postopku, ki preverja vsak podatek, ki je bil med njimi premaknjen kot varna komunikacija, ne glede na to, ali se podatki nalagajo ali nalagajo.

Enaki strogi standardi veljajo, ko do datotek dostopate iz katerega koli računalnika ali mobilnega telefona, vsi podatki pa so šifrirani, preden zapustite strežnike SugarSync. SugarSync ponuja številne možnosti pri skupni rabi map, vključno z možnostjo urejanja datotek in dokumentov.

6. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE s svojo politiko „zasebnosti o ničelnem znanju“ za razliko od Dropboxa in OneDrive šifrira podatke na svojih strežnikih, kar zagotavlja organiziran in večplasten pristop k šifriranju s kombinacijo 2048-bitnega RSA in 256-bitnega AES-a.

Spletna varnostna kopija in sinhronizacija SpiderOak
© SpiderOak

Izboljšan s trikratno funkcionalnostjo je SpiderOak prepričljiva spletna storitev za varnostno kopiranje, sinhronizacijo in skupno rabo datotek, saj povezuje številne izvirne računalnike, iz katerih lahko te datoteke prihajajo. Ti neomejeni računalniki lahko poganjajo vse aplikacije in operacijske naprave, kot so Windows, Mac OS ali Linux.

Druge ekskluzivne funkcije SpiderOak vključujejo shranjevanje neomejenih različic uporabnikovih spremenjenih datotek in stroški so omejeni na stisnjene, podvojene datoteke, shranjene na njegovih strežnikih.

Povečanje ničelnega znanja

Podjetje se ponaša tudi s svojo politiko zasebnosti “nič znanja”, kar pomeni, da zaposleni v SpiderOak in nobeni državni uradniki nimajo dostopa do uporabniških podatkov, razen uporabnika. V primerjavi s svojimi konkurenčnimi storitvami za shranjevanje v oblaku ponuja SpiderOak najnižji prostor za shranjevanje, saj osnovni račun ponuja 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, kar je mogoče povečati s spodbudo za napotitev, ki uporabniku in njenemu prijatelju zagotavlja 1 GB, ko se prijavijo na storitev do največ 10 GB.

Preprosta zasnova SpiderOak je specializirana samo za zagotavljanje varnega prostora za shranjevanje, namesto da služi širši produktivnosti, kot sta Dropbox in OneDrive.

Ker te storitve v oblaku shranjene v oblaku primanjkuje na nekaj osnovnih področjih, na primer, da ne ponuja nobenih aplikacij v slogu Office ali sodelovanja s kolegi v spletu, ne prija večini uporabnikov.

Zaključek

Kot lahko vidite, se storitve za shranjevanje v oblaku razlikujejo predvsem po zanesljivosti ali po brezplačni shrambi, ki jo ponujajo. Mnoge funkcije so enake: nekatere storitve sinhronizirajo datoteke v več računalnikih, druge pa nudijo samo oblak, do katerega lahko dostopate prek spletnega odjemalca, kot to počne MEGA.

S svojimi nadgrajenimi funkcijami želi MEGA spremeniti igre in začeti novo obdobje, ko gre za brezplačno ponudbo za shranjevanje v oblaku. 50 GB je velikodušen znesek in bo več, kot večina ljudi dejansko potrebuje za svoje dnevne potrebe. 

Kateri je vaš najljubši? Še katero točko bi radi dodali? Delite svoje izkušnje in hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me