Kako varnostno kopirati besedilna sporočila v Android

Pametni telefoni so majhni, enostavno jih je zameniti, enostavno jih spustiti in razbiti. Vse te slike, videoposnetki in sporočila ljubljenih – kaj se zgodi z njimi, ko se telefon izgubi, ukrade ali pokvari?


Morda ste »zaklenili« eno ali več sporočil, da jih ne bi slučajno izbrisali, vendar to ni isto kot varnostno kopijo.

Kar zadevam varnostne kopije – celo besedilna sporočila, sem zelo temeljit. Brezplačno je, enostavno je in nikoli me ne skrbi izgubiti spomine, slike, recepte ali kakršna koli pomembna sporočila. Za shranjevanje mi ni treba označevati zvezdic z zvezdicami ali jih zaklepati, ker so vsa samodejno varnostno kopirana v oblak.

V tem članku vam bom pokazal, kako varnostno kopirati stike in besedilna sporočila v sistemu Android. Za varnostno kopiranje podatkov sem uporabljal naprave Android in iPhone ter več različnih metod. Za varnostno kopiranje mojih sporočil v Gmail uporabljam SMSBackup + v Androidu in pokazal vam bom, kako to storiti tukaj. Dotaknil se bom tudi nekaterih drugih programov, ki so na voljo v Trgovini Play, če imate raje varnostne kopije na SD kartici ali drugi oblačni rešitvi.

Na kratko bom sam pokril izvoz podatkov, če se želite naučiti varnostne kopije besedilnih sporočil v Androidu brez aplikacije. Mogoče je, vendar je odvisno od uporabnikovega telefona in različice Androida – nekatere različice ne dovoljujejo uporabnikom uvoza / izvoza sporočil na kartico SD.

Kako narediti varnostno kopijo besedilnih sporočil v Androidu brez aplikacije

Ker nekateri uporabniki morda ne želijo namestiti aplikacije, vam bom pokazal, kako lahko varnostno kopirate besedilna sporočila v Androidu na SD kartico. V idealnem primeru bi to storili dvakrat in eno SD kartico shranili na varno mesto, če bi drugo izgubili.

Ta postopek bo mučen, če ustvarite varnostno kopijo več kot nekaj sporočil. Odprite sporočilo, ki ga želite varnostno kopirati, in na zaslonu tapnite gumb »možnosti« ali »meni«. Poiščite možnost, ki piše “shrani” ali “izvozi” in izberite SD kartico.

Spet boste to morali ponoviti za vsako sporočilo, ki ga želite shraniti. Prihranite si čas z namestitvijo in uporabo ene od omenjenih aplikacij. Pokazal vam bom, kako lahko varnostno kopirate besedilna sporočila v sistemu Android na računalnik ali SD kartico, pa tudi v oblak.

Kaj boste potrebovali

Potrebovali boste dostop do ene od spodnjih aplikacij:

 • SMSBackup+
 • Super varnostno kopiranje
 • Varnostno kopiranje SMS & Obnovi

Vse te aplikacije so na voljo v trgovini Google Play. Če iz nekega razloga ne morete dostopati do trgovine, SMSBackup + ponuja QR kodo, ki jo lahko skenirate, da namestite aplikacijo.

Potrebovali boste tudi lokacijo za shranjevanje novih varnostnih kopij, kot so kartica SD, računalnik / prenosni računalnik ali shramba v oblaku, vključno z Gmailom.

Uporabljam SMSBackup + in Gmail, vendar lahko uporabljate vse, kar vam je ljubše – v tem članku boste izvedeli, kako varnostno kopirati besedilna sporočila v sistemu Android na Mac, PC ali SD kartico. Uporabite lahko tudi drugega ponudnika e-pošte, če podpira IMAP.

Glavna prednost oblaka je, da lahko do svojih sporočil dostopam s katere koli naprave in mi ni treba s seboj nositi kartice SD ali bliskovnega pogona. Dobro je obdržati lokalno kopijo brez povezave, vendar so varnostne kopije v oblaku po mojih izkušnjah.

Kako narediti varnostno kopijo besedilnih sporočil na telefonu Android

Ko se namestite v aplikacijo in lokacijo za shranjevanje svojih podatkov, ste pripravljeni začeti varnostno kopiranje svojih sporočil. Tu se osredotočim na SMSBackup +, potem pa se bom dotaknil še dveh drugih aplikacij, ki sem jih prej omenil.

Korak 1. V nastavitvah Gmaila omogočite IMAP.

2. korak. Tapnite »connect«, da se prijavite v Gmail. Novejše različice Androida lahko predstavljajo seznam vaših Google računov, starejše različice Androida pa bodo morda zahtevale prijavo in odobritev dostopa do SMSBackup + do e-poštnih sporočil..

3. korak. SMSBackup + bo izvedel prvo sinhronizacijo. Dotaknite se “varnostne kopije”, da začnete postopek kopiranja sporočil v svoj Gmail račun.

4. korak. Samodejno varnostno kopiranje omogočite tako, da tapnete »samodejno varnostno kopiranje«. Po želji lahko spremenite nastavitve ali se držite privzetih vrednosti. Pomembna stvar dobre varnostne rešitve je, da vam nikoli ni treba storiti ničesar – zgodi se samodejno, da boste manj verjetno pozabili ali odložili, dokler ne bo prepozno.

Prijavite se v svoj Gmail račun in poiščite sporočila z oznako »SMS«. Vsa sporočila boste našli varno shranjena v pošti in jih zlahka iskati. V nastavitvah SMSBackup + spremenite privzeto oznako iz »SMS« v poljubno.

Obnovitev sporočil je tako preprosta, kot da v SMSBackup + tapnete »obnovi«. Če želite obnoviti veliko količino sporočil, razmislite o tem neposredno pred spanjem, da vam ni treba čakati. Med spanjem brezskrbno se bodo ti podatki obnovili tiho.

Kako narediti varnostno kopijo izbrisanih besedilnih sporočil v sistemu Android

Samodejno varnostno kopiranje vam bo omogočilo uvoz sporočil na kateri koli nov telefon. SMSBackup + bo izvozil kopijo vsakega sporočila v vaš Gmail račun pod posebno oznako »SMS«.

To pomeni, da če pomotoma izbrišete besedilno sporočilo, lahko preprosto odprete SMSBackup + in tapnete »obnovi«. Ne bo prepisal nobenih obstoječih sporočil in lahko izberete samo določena sporočila, ki jih želite obnoviti v “naprednih nastavitvah”.

Če poskušate obnoviti izbrisano besedilno sporočilo brez varnostne kopije, v bistvu nimate sreče. Obstaja nekaj programov, namenjenih obnavljanju izbrisanih podatkov, vendar brezplačne različice uporabniku omogočajo samo pregledovanje izbrisanih datotek. Denar za obnovitev datotek stane denar – zato so za samodejno varnostno kopiranje potrebne pet minut, da jih nastavite.

Alternativa SMSBackup+

Varnostno kopiranje SMS & Restore je odlična alternativa SMSBackup + s skoraj 90.000 ocenami in 4,5 / 5 zvezdicami v času tega pisanja. Aplikacija, ki jo je ustvaril Carbonite, ustvarja lokalne varnostne kopije na telefonu Android, ki jih je mogoče izvoziti na kartico SD ali varno shraniti v oblak.

Karbonit je znan po svojih varnostnih rešitvah v oblaku. Podjetje ima odlične izkušnje, ko gre za rezervne rešitve, njihova aplikacija za Android pa je enako trdna kot njihova namizna in strežniška programska oprema.

Če že uporabljate storitev (in če ste prebrali naš pregled o karbonitu, lahko ugotovite, zakaj bi to morali), SMS Varnostna kopija & Obnovitev je odlična alternativa SMSBackup +, če želite obdržati lokalne kopije brez povezave, pa tudi sinhronizacijo s ponudnikom oblakov.

Super Backup and Restore bo varnostno kopiral besedilna sporočila in dnevnike klicev. Android navdušenci z zakoreninjenimi telefoni lahko celo varnostno kopirajo aplikacije, koledarje in stike na SD kartico ali ponudnika oblakov.

Varnostna kopija SMS karbona & Obnovitev vam omogoča, da nastavite urnik za zagon varnostnih kopij, kadar je priročno, na primer, ko zaspite, in ima zanimivost, s katero lahko daste datoteko Android .apk s prijateljem s pritiskom na gumb. To je uporabna funkcija za nekatere uporabnike s stransko naloženimi aplikacijami, saj lahko delite aplikacijo za Android z nekom, namesto da bi ga morali iskati in si ga naložiti sami.

Četudi teh naprednih funkcij ne potrebujete ali jih ne želite, aplikacija odlično deluje kot preprosta rešitev za varnostno kopiranje besedilnih sporočil. Ni treba, da ste porabnik energije in samo dodatne funkcije zahtevajo ukoreninjenje telefona – lahko ga namestite in z nekaj dotiki varnostno kopirate sporočila na SD kartico ali v oblak.

Nad varnostnimi kopijami SMS

Če je ta članek vzbudil vašo radovednost pri varnostnem kopiranju podatkov na telefonu Android, je treba omeniti, da obstaja več odličnih rešitev za varnostno kopiranje v celotni napravi. V bistvu lahko naredite varnostno kopijo vsega v svoji napravi, vključno s sporočili, fotografijami in videoposnetki ter do drugih dostopate do njih v oblaku.

Ta članek je zunaj obsega, vendar smo že objavili najboljše rešitve za varnostno kopiranje v oblaku za Android – in več poglobljenih pregledov teh ponudnikov najdete na našem spletnem mestu.

Zaključek

Varnostno kopirajte vsa sporočila SMS, dnevnike klicev in druge podatke. Namestite eno od aplikacij, ki sem vam jo prikazal danes, in poskrbite, da ne boste nikoli izgubili sporočila. Varnostno kopiranje SMS sporočil je v napravi Android enostavno, lahko pa ga naredite še korak dlje, tako da varnostno kopirate vse podatke pametnega telefona v oblak.

Naši telefoni so postali sestavni del našega življenja. Nenehno smo povezani, si med seboj delimo svoje misli ali slike in zdi se, da bi se malo ljudi ohranilo teh trenutkov. V spodnjih komentarjih nam sporočite, če ste tako velik ljubitelj varnostnih kopij za Android, kot smo mi. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map