Kako izbrati ponudnika spletnega gostovanja

Pripravljeni ste za izdelavo prvega spletnega mesta. Ugotovili ste, na kateri platformi grete – ali če kodrirate iz nič – in zdaj morate nekje najti svojo mojstrovino. Kar vas pripelje do nepomembne točke: kaj bi morali iskati v podjetju za spletno gostovanje?


Gostovanje je kot cesta in vaše spletno mesto je zgradba. Vaša stavba obstaja in ima vrednost, vendar je potrebna cesta, da lahko ljudje dostopajo do nje: spletno mesto morate dobiti na strežniku, preden lahko ljudje pridejo do njega.  

Stvar je v tem, da obstaja na tisoče platform za spletno gostovanje in to so ravno tiste na sredini krivulje zvonjenja. Glede na vaše potrebe je enostavno premagati vse možnosti zunaj. Tu smo se na Cloudwards.net odločili, da bomo iskanje nekoliko poenostavili in vam dali nekaj kriterijev, po katerih bi morali biti pozorni..

Lastnosti

Spletna mesta potrebujejo veliko več kot samo gostovanje, podjetja pa si prizadevajo ponuditi več funkcij, da bi dodale svojo osnovno storitev. Veliko jih postaja kot vse na enem mestu za izdelavo spletnega mesta.

Preden lahko spletno mesto gostite, morate registrirati svojo domeno. Kot lahko preberete v našem pregledu GoDaddy, je bila ta storitev ena prvih, ki je v paketu prijavila domeno in spletno gostovanje. Po številnih drugih ponudnikih gostovanja vam bo prvo leto brezplačno dalo domeno.

Ko že govorimo o domenah, je eden najboljših delov pri vodenju spletnega mesta to, da je ime e-pošte na tem domenskem imenu. Vsa gostovalna podjetja ne zagotavljajo e-pošte in iskanje drugega podjetja za gostovanje e-pošte ni samo nadležno, ampak drago.

DreamHost je dober primer platforme za gostovanje, ki na vaši domeni zagotavlja neomejene e-poštne naslove (oglejte si naš DreamHost pregled). Vse to dobite brez doplačila in vam ni treba nastaviti nobene nastavitve.

Če imate platformo za e-trgovino, so bistvene funkcije, kot so varni strežniki SSL. GreenGeeks je podjetje, ki ponuja certificiranje SSL, pa tudi integracijo z nakupovalnimi vozički Agora, OScommerce in Zencart za pomoč pri prevzemu blagajne; Če si želite ogledati vse, kar ponuja GreenGeeks, si oglejte naš pregled GreenGeeks.

Zunaj tega se funkcije nekoliko razširijo. Podjetja bodo ponudila različne spodbude za poskus in zaslužek v vašem podjetju. Kaj vas vleče, je odvisno od vaših potreb. Vendar je dobro poiskati stvari, kot so spletna računovodska orodja in integracija G Suite, da boste lahko ostali na vrhu svojega spletnega mesta.

Strežniki in hitrosti

Najpomembnejši del katerega koli spletnega ponudnika gostovanja so strežniki. Podjetja postavljajo številne različne strežnike, vendar bi moralo biti prvo povpraševanje: vsi morajo biti hitri.

Na spodnjem koncu bo vaše spletno mesto običajno gostilo v skupnem strežniku. To je vseobsegajoči strežnik, ki gosti različne različne strani. Slaba stran je, da niso prilagojene platformi ali potrebam vašega spletnega mesta.

Večina podjetij ponuja strežnike WordPress – kar je smiselno upoštevati, da je 19 odstotkov vseh spletnih mest zgrajenih na tej platformi. A2 ima tam nekaj najhitrejših strežnikov WordPress, ki se ponaša s 300 odstotki hitrejšimi hitrostmi kot kateri koli vodilni konkurent (če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled A2).

Nadgraditi se na strežnike, namenjene WordPressu, je vredno dodatnih stroškov. Google pri določanju uvrstitve spletnega mesta med rezultati iskanja upošteva hitrost strani. Želite zagotoviti, da se vaše spletno mesto hitro naloži, pri tem pa pomaga namensko gostovanje WordPressa.

Preberite si lahko naše najboljše spletno gostovanje za WordPress in si oglejte naše vodiče o uporabi CMS, če želite izvedeti več. 

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napredni vodnik za uporabo WordPress-a

Nekatera podjetja so sicer precej redkejša, saj ponujajo virtualne zasebne strežnike. VPS so virtualni stroji, ki strankam omogočajo dostop do operacijskega sistema. Konfigurirajo jih lažje in pogosto stanejo manj kot namenski strežniki. Edina slaba stran je, da si delijo fizično strojno opremo drugih strežnikov, zato delovanje ni tako dobro.

Seveda so pomembne dejanske specifikacije strežnikov. Tu ne bom zašel, toda če poznate računalnike, morate vedeti, kaj iskati. Praviloma je boljše. Ni vedno res, toda več jeder in več RAM-a je na splošno enaka boljši učinkovitosti strežnika.

Strežniki z boljšimi specifikacijami bodo omejili pasovno širino. Če je vaše spletno mesto namenjeno množični porabi, se prepričajte, da imate dovolj pasovne širine za delo. Načrti gostovanja nižje stopnje bodo oglaševali neomejeno pasovno širino, vendar je nična točka, če strojna oprema strežnika ni tako dobra.

Enostavnost uporabe

Spletno gostovanje je za novincev lahko zmedeno, še posebej pa bodo vse dodatne ponudbe. Gostiteljsko podjetje je samo pot za vaše spletno mesto, vse drugo pa je dodatno. Enostavna uporaba je pomembna pri nastavitvi in ​​vzdrževanju spletnega mesta, zato se vse možnosti ne spremenijo v eno odlično juho.

Za spletna mesta v programu WordPress je namestitev z enim klikom nujna. Podjetja, kot je BlueHost (pregled BlueHost), omogočajo namestitev WordPressa z enim klikom. Po tem lahko spletno mesto uredite neposredno s skrbniške plošče WordPress.

To je koristno za tiste, ki o kodiranju ne vedo veliko. Izdelava spletnega mesta WordPress in nato nalaganje na FTP strežnik ni prva možnost za netehnologije. Prihranite si glavobola in pojdite z namestitvijo WordPressa z enim klikom, če je to vaša izbirna platforma.

E-pošta je še eno področje, kjer se stvari lahko hitro zmedejo. Podjetja, ki ponujajo e-pošto, bodo imela namenjen portal za prijavo in ogled vaših e-poštnih sporočil. Vendar ni mobilne podpore in če imate odprte štiri jezičke za različne e-poštne račune, je moteče.

Poiščite podjetja, ki svojo e-pošto integrirajo v druge platforme. To vam bo omogočilo, da ne boste uporabljali samo znanih storitev, kot sta Outlook in Gmail, temveč boste tudi omogočali mobilna obvestila. Če ste všeč jaz in redko preverite svoj e-poštni naslov čez konec tedna, vam bo lahko mobilni potisk pomagal, da boste končno prejeli odgovor, ki ste ga čakali.

Splošna enostavnost uporabe je nekaj, česar v resnici ne boste vedeli, dokler se ne prijavite. Če pa bo spletno mesto gostiteljske družbe nočna mora za navigacijo, bo uporabnost platforme verjetno preveč. Enako velja na drugem koncu spektra.

Cenitev


© epSos.de

Ne gre omeniti, da so cene pomembne. Vendar pa podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, precej domiselno oglašujejo cene (približno tako jasne so kot blato). Verjetno ste videli načrte za samo nekaj dolarjev na mesec. To ni povsem napačno, vendar je na splošno vezano na večletno zavezo, vse plačano.

Pravzaprav je večina načrtov plačana vnaprej. Nekaj ​​podjetij ponuja mesečni načrt plačila za nekaj dodatnih dolarjev na mesec, vendar je to redkost.

Vendar pa predhodne obveznosti niso edine težave pri oblikovanju cen. Več stopenj je lahko za novince zmedeno, še posebej, če strežniki ne vedo veliko. Poiščite mesečni načrt in se prijavite na enem od spodnjih stopenj. Po tem bo tisto, kar potrebuje vaše spletno mesto, bolj očitno in lahko nadgradite svoj načrt, kot ga potrebujete več.

Pri spletnem gostovanju je treba biti previden, kako se cene zlagajo. Dejansko gostovanje lahko znaša le nekaj dolarjev na mesec, vendar so pogosto stvari, kot so SSL certifikati, domene in dodatne varnostne funkcije, dodane poleg tega.

Varnost

Vaše spletno mesto je glavna nepremičnina za napadalce na internetu. Gostujoče družbe se ukvarjajo z nešteto napadi na velika in mala mesta.

Najhujši prekršek na svetu gostovanja bi bil napad DDoS. V bistvu ta napad nasiči pasovno širino strežnika in povzroči izklop (če želite več podrobnosti o tej vrsti napada, preberite članek o neslavnem ponudniku VPN z imenom Hola).

Da bi se temu izognili, se podjetja, kot je HostGator, vključijo v Cloudflare. Cloudflare zagotavlja zaščito pred napadi DDoS in je uporabnikom HostGator brezplačen (če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled HostGator). Vendar napadi DDoS niso vaša edina skrb. Močan požarni zid, dosledne varnostne posodobitve in preverjanje zlonamerne programske opreme so pomembne stvari, ki jih je treba iskati.

Arvixe je dober primer spletnega gostovanja z dodatnimi varnostnimi ukrepi. Imajo orodja proti DDS, nočne varnostne posodobitve, požarne zidove, odkrivanje grobe sile, dvofaktorski sistem za preverjanje pristnosti in brezplačna SSL potrdila (oglejte si naš pregled Arvixe).

Vendar vsi ti varnostni ukrepi ne bodo zaščitili pred vsemi. Poiščite gostovanje, ki zagotavlja varnostne kopije, če gre kaj narobe. Skoraj vedno bo dosegla ceno, vendar je vredno stroškov.

Podpora

Če že govorimo o tem, bodo stvari šle narobe. Na žalost v svetu spletnega gostovanja to ni redkost, ampak gotovost. Podpora je najpomembnejša, saj je za številna spletna mesta nekaj minut izpadov veliko preveč.

V bistvu dajete usodo svojega spletnega mesta v roke nekoga drugega. Če njihovi strežniki niso v uporabi, je vaše spletno mesto propadlo. Če njihovi e-poštni strežniki ne uspejo, sem prepričan, da lahko uganite, kaj se zgodi z vašo e-pošto.

Ni konec sveta in zgodilo se bo. Pomembno je, da so gostiteljske družbe tam, da svoje skrbi sprostijo, ko to počnejo.

Podpora po e-pošti in prodaja vstopnic je nujno potrebna. Vendar podjetja, kot je InMotion, nudijo podporo klepetu v živo za vse uporabnike. Običajno se to skriva za plačljivim zidom, vendar je brezplačno z InMotion (če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled InMotion).

Druga stvar, ki jo je treba iskati, je močna skupnost. Gostovanje zahteva veliko premikajočih se delov, za reševanje težav pa se zanašanje na podjetje ni najboljša možnost. Poiščite forume za podporo, YouTube kanale in pogosta vprašanja, da boste lahko hitreje rešili svojo težavo.

Končne misli

Na žalost je, tako kot pri večini stvari, platforma gostovanja, s katero bi morali iti, v veliki meri odvisna od vaših potreb. Zaradi tega nikoli ne bi mogli odgovoriti na neizogibno vprašanje, katera je najboljša za vas. Na vseh platformah poiščite ustrezne varnostne ukrepe in močno podporno skupnost. Ta dva vidika sta bistvena, ne glede na to, kaj zahteva vaše spletno mesto.

Zunaj tega si malo oglejte po internetu in poglejte, kateri ponudniki imajo dober ugled, kar vključuje vsakega ponudnika, ki smo ga že omenili. Ne odpravite se na začrtano platformo, ker je mesečno nekaj dolarjev manj. Upoštevajte svoje potrebe in proračun, prikazala se bo tudi platforma za spletno gostovanje, ki jo potrebujete.

Upamo, da se vam zdi ta priročnik koristen in bi radi spodbudili svoja razmišljanja glede izbire ponudnika spletnega gostovanja v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map