GoodSync pregled

Medtem ko večina najboljših rešitev za shranjevanje v oblaku prihaja s svojimi strankami za sinhronizacijo, včasih tehnofil želi samostojnejši samostojni pristop. Za te priložnosti je ena rešitev rolo z orodjem za sinhronizacijo v oblaku, eno najboljših orodij za sinhronizacijo v oblaku pa je GoodSync.


GoodSync ni namenjen laiku, čeprav ga niti približno ni tako težko uporabljati, kot se zdi. Kakšna majhna krivulja učenja je tam vredna tudi majhnega truda, da bi ga premagali, saj GoodSync deluje z različnimi ponudniki oblakov, kot so Amazon S3, Backblaze B2 in Microsoft Azure.

Poleg tega GoodSync podpira sinhronizacijo P2P, večnamensko sinhronizacijo, zasebno šifriranje od konca do konca, WebDAV in številne druge odlične funkcije. V bistvu je tisto, kar tisti v nedoločljivi demografiji redneck nerde radi imenujejo “hudoben kul.”

V tem pregledu GoodSync si bomo ogledali stroške, funkcije in uporabniško licenco za licenciranje, ki vam bodo pomagali pri odločitvi, ali jo želite dodati v svojo oblačno orodje. Za tiste, ki jih želite preizkusiti, se lahko prijavite na brezplačno različico GoodSync v spletu. Za tiste, ki potrebujejo enostavnejši sinhronski pristop, naša knjižnica pregledov v oblaku ponuja veliko rešitev vse v enem, ki bodo naredile trik. 

Lastnosti 80/100

GoodSync prej ni rešitev za shranjevanje v oblaku, ampak orodje za sinhronizacijo v oblaku. Od storitev, omenjenih v našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku s sinhronizacijskim servisom, se razlikuje po tem, da ni na voljo nobenega strežniškega prostora. Namesto tega je GoodSync univerzalna aplikacija za sinhronizacijo, ki vam omogoča povezovanje z več različnimi ponudniki oblakov in sinhronizacijo vsebine med njimi in vašimi napravami.

Ta pristop ima več prednosti, kot je shranjevanje vseh podatkov v oblaku na enem mestu, kar posledično olajša konfiguriranje načrtov za varnostno kopiranje s pomočjo storitev, kot so omenjene v našem najboljšem spletnem priročniku za varnostno kopiranje.

GoodSync lahko naredi več kot le sinhronizacijo datotek med računalnikom in oblakom. Ena izmed naših najljubših funkcij je tehnologija P2P, ki vam bo omogočila sinhronizacijo datotek neposredno med računalniki, s čimer je oblak izrezan kot posrednik. Ta pristop vodi do hitrejših sinhronizacij, poleg tega pa zagotavlja nekoliko večjo varnost za tiste, ki bi nekatere datoteke raje shranjevali iz oblaka.

Prav tako lahko vzpostavite povezave neposredno med storitvami v oblaku, podobno kot to lahko storite z MultCloud in drugimi rešitvami sinhronizacije v oblaku.

Možnost enosmernih kopiranj datotek je tudi možnost, ki vam omogoča varnostno kopiranje datotek. Kot varnostna rešitev pa GoodSync nima skoraj toliko ognjene moči za to nalogo kot druga storitev v izbiri oblaka, CloudBerry Backup (preberite naš pregled CloudBerry Backup).

Ena od naših največjih prepirov z GoodSync je odsotnost mobilnih odjemalcev za Android in iOS. Še vedno lahko sinhronizirate te naprave, vendar za to potrebujete neposredno povezavo USB z računalnikom. Oglejte si naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Android za nekatere uporabniku prijazne možnosti sinhronizacije mobilnih naprav.

Zaskrbljujoče vprašanje pri GoodSync je, da seznam podprtih oblačnih storitev ni zelo dolg. Za storitve IaaS v oblaku ta seznam vključuje Amazon S3, Backblaze B2 in Azure. Prav tako se lahko sinhronizirate z Wasabijem (preberite naš pregled Wasabi), eno najcenejših rešitev za shranjevanje vročih, z uporabo priključka Amazon S3.

Poleg tega obstaja še nekaj storitev za shranjevanje v oblaku, s katerimi se lahko povežete z GoodSync, vključno z Dropbox, Google Drive, OneDrive in Box.com.

Celoten seznam je razočaral, vendar lahko zaradi možnosti WebDAV svoje možnosti razširite na storitve v oblaku s podporo WebDAV, kot sta pCloud in HiDrive (preberite naš pregled v HiDriveu). Podprt je tudi FTP / SFTP in na svoj strežnik lahko namestite odjemalca GoodSync in zgradite sistem lastne sinhronizacije, če imate denar (glejte cene, naslednji razdelek).

Kot varnostni ukrep lahko odjemalec GoodSync uporabite za šifriranje datotek na strani odjemalca s protokolom AES, ki je nastavljen na 256 bitov.

Če aktivirate to možnost, bodo datoteke šifrirane od konca do konca in šifrirano geslo boste poznali le vi. To pomeni, da ponudnik oblakov, ki ga uporabljate, ne bo mogel sam dešifrirati datotek, ne glede na to, ali iščejo vsebino z avtorskimi pravicami, datoteke predajo vladnim programom nadzora, kot je PRISM, ali za druge namene.

Ne pozabite, da je GoodSync v glavnem izključno orodje za sinhronizacijo. Pri skupni rabi datotek ali drugih možnostih sodelovanja boste želeli iskati drugje, kot je Storage Made Easy, odlično orodje za sodelovanje v oblaku, ki ima tudi veliko več možnosti shranjevanja kot GoodSync. Za več informacij si oglejte naš pregled Storage Made Easy.

Splošni postopek nastavitve GoodSync bomo podrobneje opisali, ko si bomo podrobneje ogledali uporabniško izkušnjo, vključno z ogledom nekaterih dodatnih funkcij, kot so večstransko sinhroniziranje in stiskanje datotek.

Cena 73/100

GoodSync ima licence za osebno in poslovno uporabo. Vsaka licenca je dobra za življenje, pa tudi le za eno napravo.

GoodSync Personal: GoodSync2Go: GoodSync Linux / NAS: GoodSync za strežnik: datotečni strežnik GoodSync:
Cena:29,95 USD39,95 USD29,95 USD1.194 dolarjev2995 dolarjev
Opomba:Dobro za en računalnikDobro za en prenosni pogonDobro za en računalnik ali NAS napravoDobro za en strežnik Windows ali LinuxNeomejeno uporabnikov in povezav. Ena licenca na računalnik

Osebni stroški so razumni, čeprav bo očitno, če boste nastavili sinhronizacijo P2P z več napravami, cena hitro naraščala.

Stroški strežnika so bistveno dražji. Če ne iščete popolnoma sinhronizacije s P2P, boste verjetno iskali poslovno rešitev, verjetno boste našli večjo vrednost (in vsestranskost) z enim od naših najboljših priporočil za sinhronizacijo podjetij in skupno rabo..

Uporabniška izkušnja 75/100

GoodSync ni za tehnofobo. Za razliko od običajne storitve za shranjevanje v oblaku je potrebno nekaj maščob komolca, da deluje. Vendar pa lahko z malo pluga prebijete vse to nepoškodovan. Z začetkom bomo pomagali postaviti temelje za to, čeprav v tem delu ne bomo gledali nastavitev strežnika..

Če želite sinhronizirati datoteke s svojim ponudnikom oblakov kot posrednikom, zaženite aplikacijo GoodSync. Če še nimate nastavljenih opravil, boste pozvani, da to storite z dvema možnostma: sinhronizacijo in varnostno kopijo.

Vnesite ime opravila, izberite sinhronizacijo in za nadaljevanje kliknite »Naprej«. To bo odprlo glavno aplikacijo GoodSync, kjer se zabava res začne.

Če želite določiti sinhronizacijsko razmerje med računalnikom in oblakom, boste morali uporabiti dve ikoni mape pri vrhu odjemalca.

V resnici ima ikona mape dejansko na voljo več možnosti. Medtem ko bomo vzpostavili pot med mapo na trdem disku in mapo v oblaku, lahko nastavite sinhronizacijo P2P (GoodSync Connect), sinhronizacijo v oblaku v oblak, povezave z mobilnimi napravami itd..

Za levo mapo smo na trdem disku, ki smo jo ustvarili, izbrali novo mapo in jo imenovali “GoodSyncTest.”

Če želite, lahko izberete več map za sinhronizacijo hkrati, kar vam bo prihranilo nastavitev več različnih opravil sinhronizacije.

Za desno ikono mape smo izbrali ponudnika oblakov, ki smo se ga odločili uporabiti za naše teste, Amazon S3. Za vzpostavitev povezave je treba GoodSync vnesti ID dostopnega ključa in dostopni ključ, ki ga lahko dobite neposredno iz vašega računa Amazon AWS prek povezave “varnostne poverilnice” blizu vrha GUI.

Če želite dodatno pomoč pri pridobivanju teh poverilnic, imamo priročnik za začetnike Amazon S3. Postopek je podoben pri povezovanju z Azure in Backblaze B2, medtem ko za povezovanje z GoodSync, kot je Google Drive, uporabljate tradicionalno storitev shranjevanja v oblaku, ni nobenega ključa API, ki ga želite vnesti: preprosto se morate prijaviti z običajnimi poverilnicami računa.

Ko vnesete ključne poverilnice Amazon S3, je le povezava z zeleno puščico »iti« v zgornjem desnem kotu odjemalca GoodSync za vzpostavitev povezave. Pri uspešnem prikazu bodo prikazane vse vedre Amazon S3, ki ste jih ustvarili.

Če še niste ustvarili vedrov v S3, boste to morali storiti, saj delujejo kot skladišča vaših oblačnih map in datotek. Naš vodič Amazon S3 vam bo pokazal, kako to storiti tudi vi.

Izberite želeno vedro ali še bolje, da spustite in izberite mapo v tem vedru. Ko ste pripravljeni na pot, kliknite »v redu«, pot se vzpostavi.

Naslednji korak je, da kliknete gumb »analiziraj« in stranko pozove, naj preuči vsebino map vašega datotečnega sistema in mape v oblaku ter išče razlike v vsebini.

Ko je končano, GoodSync ponuja koristno poročilo o razlikah med vašo levo in desno mapo.

Na spodnjem seznamu datotek lahko z desno miškino tipko kliknite in izključite predmete iz sinhronizacijskega opravila, če želite, pa tudi nekatere vrste datotek. Za širši nadzor lahko kliknete tudi gumb “možnosti” in nato na desnem meniju izberete “filtri”. To vam bo omogočilo dodajanje vključkov in izključitev na podlagi besedilnih nizov, na primer pripon datotek (npr. .Txt, .docx, .tmp). To je prednost, ki je ne boste dobili pri večini odjemalcev za sinhronizacijo pomnilnika v oblaku.

Na voljo je tudi veliko drugih možnosti. Na primer, lahko onemogočite dvosmerno sinhronizacijo, da postopek obravnava kot varnostno kopiranje, izberete, da izbrišete elemente shranite v koš za smeti (zadnja različica) ali zgodovinsko mapo (več različic), vklopite stiskanje datotek in nastavite zakasnitev sinhronizacije . GoodSync vam omogoča tudi nastavitev omejitve hitrosti, da zmanjšate vpliv pasovne širine ali zaženete vzporedne hitrosti sinhronizacije, da olajšate stvari.

Ko ste vse uredili pravilno, kliknite gumb za sinhronizacijo, da začnete postopek. Stranka vas bo obveščala o napredku. Če ne želite čakati, lahko stranko zaprete in GoodSync bo še naprej deloval v ozadju.

V nadaljevanju morate vse datoteke spraviti v mapo, ki ste jo ustvarili v računalniku, da jih sinhronizirate z oblakom in drugimi povezanimi napravami. Glej, to ni bilo tako težko, ali je bilo tako?

Podpora 77/100

Če naletite na težave, vam GoodSync nudi več načinov podpore, ki vam pomagajo najti pot. To vključuje telefonsko podporo od 8:00 do 20:00. EST, od ponedeljka do petka za plačilo strank. Za tiste, ki imajo raje pisno dopisovanje, je na voljo tudi podpora za elektronsko pošto 24 × 7.

Poskusili smo testno e-poštno sporočilo za podporo preizkusu odzivnega časa v nedeljo in odgovor smo dobili v 12 urah, kar je precej dobro. Za tiste, ki imajo raje bolj samostojen pristop, GoodSync vzdržuje bazo znanja na spletu. Viri vključujejo stran z vadnicami, stranjo s pogostimi vprašanji in podrobnejšim priročnikom, čeprav ga ni mogoče iskati.

Pravnomočna razsodba

GoodSync je odlična izbira za tehnično opremo, ki samo potrebuje orodje za sinhronizacijo. Vmesnik se nekoliko navadi, vendar so priložnosti za računalništvo v oblak, oblak v oblak in še posebej P2P sinhronizacijo impresivne. Nismo preizkusili zmogljivosti sinhronizacijskega strežnika, vendar izgledajo kot dobra funkcija za vse, ki želijo sestaviti sistemski sinhronizacijski sistem.

GoodSync ni rešitev za uporabnike, ki iščejo širše zmogljivosti v oblaku, kot je skupna raba datotek. Zaradi tega bomo znova navedli Storage Made Easy kot rešitev, če želite povezati kup ponudnikov oblakov ali katero od priporočil v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku, če želite ohraniti preprosto življenje. Prav tako bi radi videli, da GoodSync ponujajo odjemalce pametnih telefonov in GUI, ki temelji na brskalniku.

Kakorkoli, to je naše mnenje. Sporočite nam, kaj menite o GoodSync v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me