Dropbox vs iCloud: najboljša izbira za uporabnike Mac

Ali se uporabnik Maca ali iPhone muči nad tem, ali sta Dropbox ali iCloud bolj zaslužna za vašo naložbo? Mi tukaj v Cloudwardsu čutimo vašo bolečino. Poskusi, da izberete priljubljene za shranjevanje v oblaku, je malo naša obsesija. Na srečo smo razvili preprost način za lažji postopek odločanja:


Prisilimo jih k boju.

V tem članku bomo eno storitev nasprotili drugi, da bi videli, kdo je na vrhu. Obe storitvi bomo merili glede načrtov in kritičnih funkcij, kot so sinhronizacija, skupna raba in varnost. Če iCloud ni vaša stvar, si lahko ogledate tudi naš seznam drugih možnosti Dropbox.

Prej smo primerjali iCloud z drugimi storitvami, zlasti IDrive, kjer se ni izkazal preveč dobro; tokrat ni veliko drugače, kot na koncu imamo raje Dropbox, pa čeprav samo zato, ker ponuja večjo vsestranskost. Vendar pa je treba opozoriti, da ni ravno odločitev o knockoutu, kot bi bila pred nekaj leti, saj je iCloud v zadnjem času naredil nekaj resnih izboljšav.

The Battle: Dropbox vs. iCloud

V petih krogih bomo Dropbox in iCloud primerjali točke za točko, da bi videli, kdo izpolnjuje njegove potrebe. Se vidimo na drugi strani. Če želite preveriti naš video pregled iCloud, ga najdete spodaj. Imamo tudi pisno recenzijo Dropbox.

Prvi krog: Cene in načrti

Najprej si oglejmo, katera od teh dveh storitev vam bo najbolj pomagala.

Dropbox

Dropbox ponuja štiri različne ravni načrta:

 • Osnovno: 2 GB
 • Pro: 1TB
 • Posel: Neomejeno
 • Podjetje: Neomejeno

Osnovni načrt je brezplačen. Vendar pa več pomembnih funkcij ni na voljo, razen če nadgradite na plačljivo naročnino. To bom pokril v tretjem krogu.

Naročila za Pro in Business se lahko naročite mesečno ali letno. Z letnim načrtom boste prihranili malo na skupni ceni – vendar ne zelo veliko. Upoštevajte, da je načrt 1TB v primerjavi z drugimi precej ugoden.

Načrti podjetja niso na ceni na spletnem mestu Dropbox. Za ponudbo jih boste morali neposredno kontaktirati.

Uporabniki Basic in Pro lahko s sklicevanjem na druge zaslužijo dodaten prostor. Osnovni uporabniki lahko napotijo ​​prijatelje, da zaslužijo dodatnih 500 MB na napotnico, do 16 GB. Pro uporabniki dobijo 1GB na napotnico, do 32GB.

iCloud

iCloud uporabnikom ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Za uporabnike, ki samo iščejo varnostno kopijo svojih iPhonov in iPadov, bi to lahko zadostovalo. Če tega ni, Apple ponuja več možnosti mesečne naročnine:

Skladiščni prostorMesečni stroški
50 GB0,99 USD
200 GB2,99 USD
1TB9,99 USD
2TB9,99 USD

Nekaj ​​stvari:

 • Zgornje cene so za ZDA; svetovne cene divje nihajo
 • Za popust za celo leto ni popustov
 • iCloud ne ponuja poslovnih načrtov
 • iCloud ne ponuja napotitve

Prav tako je vaš prostor iCloud v skupni rabi z varnostnimi kopijami naprav iOS, vašo knjižnico iCloud Photo Library in iCloud e-pošto.

Okrogla ena misel

Kar zadeva načrte, je največja prednost Dropboxa pred iCloudom ta, da sprejme SMB-je z neomejenim poslovnim načrtom. Medtem se iCloud ceni izključno za posameznika.

Vendar v zvezi s tem res sije. Razkošje, da ni treba skočiti naravnost na 1TB račun, je Dropbox – in večina drugih storitev v oblaku – ne ponuja. Prožnost, da morate porabiti samo v skladu s svojimi potrebami, bo povprečnemu uporabniku koristila več, kot bo načrt podjetja.

Zmagovalec prvega kroga: iCloud

Drugi krog: Sinhronizacija

Zmožnost posodabljanja vseh datotek v vseh napravah je odlična funkcija, ki je ne nudijo vse storitve za shranjevanje v oblaku. Kako to storita Dropbox in iCloud?

Dropbox

Dropbox ponuja široko paleto funkcij, s pomočjo katerih lahko upravljate svoje podatke. Kot vsaka dobra storitev za shranjevanje v oblaku, se tudi ta začne z zmožnostjo sinhronizacije vsebine med napravami.

Podprte platforme namizja vključujejo:

 • Mac: Snow Leopard in višje
 • Windows: Vista in novejši
 • Linux distros daleč naokoli

Mobilna podpora je na voljo za:

 • iPhone / iPad: iOS 8 in novejši
 • Android: OS 4.1 in novejši
 • Windows Phone: 8.0 ali novejši

Dropbox postopoma izvaja sinhronizacijo, ki nenehno teče. Storitev prav tako zmanjša učinke pasovne širine s samodejnim ustavljanjem prenosov sinhronizacije na 75 odstotkov največje hitrosti. Prenosi so nastavljeni na 100 odstotkov. Če želite, lahko ročno spremenite kateri koli niz nastavitev.

iCloud

Kljub temu, da je zasnovan za izdelke Apple, lahko iCloud uporabljate tudi za sinhronizacijo vsebine z Windows. Aplikacije za namizje lahko prenesete za:

 • Mac: Yosemite in višje
 • Windows: Windows 7 in novejši

Vendar so mobilne aplikacije na voljo samo za iPhone in iPad.

iCloud sinhronizacije se ne izvajajo postopno. To je lahko težava pri delu z velikimi datotekami. Prav tako iCloud ne dovoljuje, da hitrosti sinhronizirate.

Okrogla dva razmišljanja

Kljub aplikaciji za Windows je Dropbox boljša izbira kot iCloud za povezovanje naprav. Več platform pomeni več prilagoditve nastavitvam vaše naprave. Dejansko je s postopnim nalaganjem in krmiljenjem gumba za upravljanje hitrosti sinhronizacije verjetno boljša izbira, tudi če ste nekdo, ki raje uporablja Apple-ov ekosistem predvsem.

Zmagovalec drugega kroga: Dropbox

Tretji krog: Skupna raba datotek in map

Skupna raba datotek z drugimi v vaši organizaciji ali celo samo s prijatelji je ena glavnih prednosti shranjevanja podatkov v oblaku. Katera od naših dveh storitev je tukaj najboljša?

Dropbox

Dropbox omogoča preprosto deljenje vsebine iz njenega spletnega vmesnika. Lahko ustvarite skupno mapo in povabite druge, da delajo v njej, ali pa ustvarite povezavo do svoje vsebine, do katere lahko dostopa vsakdo.

Elementi v skupni rabi lahko vključujejo mape ali datoteke, samo v mapah pa so lahko priložena dovoljenja za urejanje. Dovoljenja za ogled ali urejanje so nastavljena pri ustvarjanju skupne rabe.

Obstajajo možnosti, da povezave zaščitite z geslom in jim določite datum poteka, vendar boste za uporabo teh funkcij potrebovali vsaj Pro račun. Če vas skrbi izguba vsebine v skupni rabi, lahko z zavihki »skupna raba« in »povezave« spletnega orodja preverite, kakšen dostop je bil odobren.

iCloud

Mape, shranjene v iCloudu, ni mogoče deliti z drugimi. Lahko delite datoteke, vendar ste omejeni na datoteke iWork. Datoteke iWork so tiste, ki so ustvarjene s pomočjo domačih aplikacij za produktivnost iClouda, ki se jih bom dotaknil, ko se pojavim.

Okrogle tri misli

Tukaj res ni veliko povedati. Dropbox je zelo dobro orodje za spletno sodelovanje, medtem ko je iCloud zelo izoliran in ni zasnovan za delo z drugimi.

Zmagovalec tretjega kroga: Dropbox

Četrti krog: Integracija aplikacij

Shranjevanje podatkov je ena stvar, delo na njih pa je nekaj drugega: kako se naša dva kandidata potegujeta za integracijo aplikacij, ki vam omogočajo, da kar najbolje izkoristite to, da ste na spletu?

Dropbox

Dropbox ima lastno aplikacijo za produktivnost, kot so Google Drive, OneDrive in iCloud, vendar ni tako celovit kot njegovi konkurenti. Vendar je od leta 2014 z Microsoft Officeom močno povezovalno partnerstvo, ki je prodajna točka za mnoge.

Pravzaprav se Office Online samodejno konfigurira na spletnem mestu Dropbox, zato ne potrebujete nobenih nadaljnjih korakov. Vsako datoteko Word, PowerPoint ali Excel, ki ste jo shranili, lahko odprete in uredite v programu Office Online, neposredno iz vmesnika.

To omogoča tudi sodelovanje v realnem času pri skupni vsebini.

Na Dropboxu ni mogoče ustvariti novega dokumenta Office Online. Lahko pa se preprosto prijavite na spletno mesto Office in brezplačno nastavite račun. Nato boste imeli popoln dostop do tistega, kar ostaja eden najboljših paketov za produktivnost. Nato lahko do Dropboxa dostopate celo neposredno iz Office Online.

Upoštevajte, da so pravila različna za račune Dropbox Business, za katere je potreben Microsoftov račun podjetja.

Dropbox ima več drugih tehnoloških partnerstev, ki povečujejo njegovo vrednost. Omembe vredni primeri vključujejo priročne aplikacije za mala podjetja, kot so:

 • Adobe: delite in si oglejte datoteke PDF
 • Slabo: sporočila v realnem času za ekipe
 • Asana: sledenje in upravljanje delovnih projektov
 • IFTTT: ustvarite in avtomatizirajte odnose z aplikacijami

iCloud

iCloud ima svoje aplikacije za produktivnost: priljubljeni iWork paket. To vključuje:

 • Strani: za obdelavo besedil
 • Številke: za preglednice
 • Osnutek: za predstavitve

Kar zadeva zmogljivosti, iWork drži svoje nasproti Microsoft Officeu. Ne, Apple ne ponuja iWork programov za Windows ali Android. Vendar pa jo lahko uporabljate brezplačno iz katere koli naprave, ki ima dostop do iClouda, ne glede na platformo.

Še bolje, Apple omogoča, da se aplikacije drugih proizvajalcev integrirajo v iCloud – vključno s Officeom.

Druge aplikacije vključujejo:

 • Goodreader: za datoteke PDF in druge datoteke; vključuje možnosti zapisov
 • Todo: za ustvarjanje seznamov opravil
 • iA Writer: za pisanje brez motenj

Nekatere najboljše aplikacije, ki podpirajo iCloud, so tiste, ki jih je ustvaril Apple. Ta seznam vključuje Safari, Koledarje, Photostream, Opomnike, Beležke in seveda iTunes.

Okrogle štiri misli

Kljub temu da niso razvili lastnih aplikacij, so ljudje na Dropboxu lepo opravili partnerstva, ki bodo pritegnila uporabnike, ki jih zanima delo..

Apple ne zaganja takšnih zavezništev tako močno kot Dropbox, vendar jim ni treba: resnično dobro izdelujejo programsko opremo. Razvijalcem omogočajo, da se integrirajo z iCloudom, zato obstaja nekaj spodobnih drugih ponudnikov. Vendar se zdi, da veliko velikih imen, ki jih dobite z Dropboxom, ni na voljo z iCloudom.

Na koncu je odločitev, katera knjižnica integracije je najboljša, odvisna od vaših potreb. Dropbox je bolj usmerjen v ekipe, medtem ko je iCloud bolj usmerjen v posameznike.

Zmagovalec četrtega kroga: Tie

Peti krog: Zaščita datotek

Zaščita datotek je prav tako pomembna kot skupna raba. Čeprav Dropbox ni ponudnik ničelnega znanja, medtem ko je Apple, obstajajo tudi drugi dejavniki, ki jih je treba upoštevati.

Dropbox

Dropbox sledi industrijskim standardom z zaščito datotek med tranzitom s šifriranjem TLS / SSL. Datoteke, ki potujejo skozi ta varen predor, so šifrirane z 128-bitnim AES.

Ob prihodu v podatkovni center se vaše datoteke pred shranjevanjem dešifrirajo. Vsebina se nato ponovno šifrira s 256-bitnim AES. Vendar pa vaši metapodatki (imena datotek, datumi, velikosti itd.) Ostanejo berljivi.

Za dodatno zaščito svojega računa se uporabnikom ponuja možnost omogočanja preverjanja v dveh korakih. Ko je ta funkcija vklopljena, boste za dostop do računa morali vnesti geslo in šestmestno kodo. To kodo lahko prejmete prek besedilnega sporočila ali prek mobilne aplikacije Dropbox.

Običajno Dropbox shrani izbrisane datoteke 30 dni, da zaščiti uporabnike pred naključnim izbrisom s strani sebe ali drugih. Poleg tega se vse različice datotek hranijo 30 dni.

Uporabniki Dropbox Pro lahko izberejo dodatek za naročnino, imenovano razširjena zgodovina različic (EVH), za 3,99 USD na mesec. EVH shrani izbrisane datoteke in vse različice datotek do enega leta. Uporabniki Dropbox Business samodejno dobijo neomejeno različico datoteke in obnovljeno datoteko.

Spletni vmesnik vključuje tudi zavihek »dogodki«, ki vam omogoča spremljanje aktivnosti v vašem računu. To je dober način za spremljanje dejanj, ki jih drugi izvajajo glede vaše skupne vsebine.

iCloud

Tako kot Dropbox iCloud varuje vaše podatke med potovanjem med napravo in podatkovnim centrom z varnim predorom TLS / SSL s pomočjo 128-bitnega AES-a.

Vaša vsebina je shranjena tudi v mirovanju v oblaku. Apple ne pojasnjuje, katero raven šifriranja uporabljajo, razen če pravi, da gre za vsaj 128-bitni AES. Kot smo že omenili, bi morala biti ta nivo šifriranja v doglednem času v redu.

Nisem našel nobenih informacij od Apple o tem, ali šifrirajo metapodatke ali ne. Predvidevam, da ne, saj večina storitev shranjevanja v oblaku, ki ne ponujajo šifriranja ničelnega znanja, tudi ne šifrira metapodatkov.

Šifriranje z ničelnim znanjem ni na voljo za vso vašo vsebino iCloud, ampak za iCloud Keychain. iCloud Keychain je upravitelj za shranjevanje gesel, številk kreditnih kartic in drugih informacij v iCloud. Šifriranje z znanjem preprečuje zaposlenim ali hekerjem družbe Apple, da berejo te podatke.

Apple kot dodatno varnostno zahtevo ponuja možnost dvofaktorne avtentikacije. Ko se prvič poskusite prijaviti v iCloud v novi napravi, morate navesti geslo in šestmestno kodo. Ta koda se samodejno prikaže na “zaupanja vrednih” napravah.

iCloud vam omogoča, da obnovite izbrisane datoteke do 30 dni. Za iCloud ni vzpostavljen preobsežni sistem različic. Vendar lahko obnovite omejeno število različic iWork.

Okrogle pet misli

Tako Dropbox kot iCloud opravljata dokaj dobro delo in tako zaščitita svojo vsebino s šifriranjem v mirovanju in dvofaktorno avtentikacijo. Vendar pa bi bilo dobro tudi s šifriranjem uporabniških metapodatkov in odobritvijo uporabnikom možnosti, da se vključijo v šifriranje ničelnega znanja.

To še posebej velja, ker sta tako Dropbox kot iCloud bila podvržena visokim heksom. Podrobnosti o 68.680.741 Dropbox računih so ukradli leta 2012, medtem ko so v letu 2014 vdrli računi iCloud, ki pripadajo večim zvezdnicam.

Dropbox opravi boljše delo kot iCloud z nadzorom različic in izbrisanih datotek, tako da ga razširi na vso shranjeno vsebino. Mislim, da je to razumen preboj pri odločanju, katera storitev najbolje ščiti vsebino uporabnikov danes.

Zmagovalec petega kroga: Dropbox

Razsodba

iCloud je v zadnjih petih letih že daleč, vendar mi je jasno, da to še ni zamenjava Dropboxa, tudi za uporabnike Mac. Kjer je najbolj kratko – sinhronizacija in skupna raba – sta dva najpomembnejša vidika shranjevanja v oblaku.

Vendar je morda napačno gledati na iCloud kot na konkurenco za Dropbox. Uporabite Dropbox, da izboljšate svoje delovno sodelovanje in izkoristite fleksibilno cenovno strukturo iCloud-a in lahko zagotovite najboljše iz obeh svetov. V primeru iCloud je to več prostora za shranjevanje iPhone stikov, fotografij, iTunes in drugih elementov bolj osebne izkušnje v oblaku.

Kljub temu, ko gre za večje naložbe v eno ali drugo…

Zmagovalec: Dropbox

Mislite, da smo prav razumeli? Sporočite nam v spodnjih komentarjih, hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map