Carbonite Currents – Breeziest rešitev za sinhronizacijo še?

Karbonit je že več kot šest let veteran v varnostni industriji, ki služi uporabnikom. Carbonite Backup (Ocena urednika:, Neomejeno skladiščenje za 59,99 $ / leto) je bil prvi izdelek, ki je ponudil neomejeno varnostno kopiranje datotek v spletu in tako postavil trend, ki je postal bolj priljubljen kot kdajkoli prej. Carbonite se je zdaj odpravil zunaj rezervnega mehurčka in odločil se je za sinhronizacijo datotek.


V zadnjih nekaj letih so bili pristopi k sinhronizaciji datotek v veliki meri usmerjeni v isto smer, če ne celo podobno.

Izhod iz “magične mape”

Naj bo to Sugarsync (Ocena urednika:, 100 GB za 74,99 $ / leto) ali Cubby s sinhronizacijo mape v mapo ali Dropbox s posebnim konceptom mape, spletna sinhronizacija datotek je bila koncept “Mapa ena sinhronizirana z drugo mapo”..

Karbonitni tokovi si prizadevajo biti drugačni in, kar je še pomembneje, njegov cilj je lažji in bolj naraven pristop k sinhronizaciji datotek, zlasti sinhronizaciji dokumentov. Carbonite Currents je aplikacija v beta različici; ga razvija ekipa v Carbonite Labs. Čeprav je beta različica, se dizajn in funkcionalnost ne zdita nič manj kot dokončana in polirana.

V bistvu je Aktualno to, da spremlja vse običajne dokumente v vaših napravah. Namesto da bi morali svoje dokumente postaviti v posebno mapo, se Currents ujema z dokumentom na lokaciji v napravi s kopijo dokumenta, ki leži na drugi napravi. Brezplačna različica Aktualno vam omogoča sinhronizacijo dokumentov, v katerih ste trenutno v zadnjih 30 dneh, bom pojasnil, kaj to konkretno pomeni malo kasneje.

Uvod v tok

Karbonitne tokove lahko brezplačno prenesete na strani Carbonite Labs. To je uvodni zaslon ob prvi namestitvi. Pojasnjuje vse funkcije, ki jih podpira Currents; Karbonitni tokovi spodbujajo naraven način dela, kjer vam ni treba spreminjati svojih navad, medtem ko shranjujete datoteke ali dokumente, poudarja, da nadaljujete z dokumenti na enak način, kot ste delali prej.

Izbrati morate mape, ki vsebujejo dokumente, ki jih želite delati, tako da jih lahko Currents nadzira in sinhronizira preko vseh drugih naprav, v katerih so nameščene struje.

Ali na sliki opazite del, kjer piše “Zadnje 30 dni vašega dela posodabljamo povsod”? Currents spremlja vse dokumente (in druge podprte oblike datotek) in sinhronizira le dokumente, ki ste jih v zadnjih 30 dneh spremenili ali do njih dostopali. Namesto omejitve za shranjevanje, Currents nalaga omejitev, ki temelji na prejemu datotek! Drugih omejitev ni, lahko sinhronizirate toliko datotek, kot želite, pod pogojem, da so bile obdelane v zadnjem mesecu.


 Če izberete mapo, na primer s sto dokumenti, pri katerih noben ni bil obdelan v zadnjih 30 dneh, boste morda na vašem seznamu Trenutki prikazali nobene datoteke..

Ko izberete mapo z nedavno dostopnimi datotekami, se seznam datotek takoj napolni in hitro se naložijo na strežnike Carbonite Currents, nato pa jih bodo potisnili na druge povezane naprave… .. in to je to! Vse kar morate storiti je, da se prepričate, da so mape, ki jih običajno hranite v svojih dokumentih, izbrane in sinhronizirane s kopijami v kateri koli drugi napravi v kateri koli mapi!

Recimo, da imate prenosnik, ki ga uporabljate v službi in zunaj doma, namizni računalnik doma in pametni telefon. Prenosnik bi lahko bil prenosni računalnik Windows, kjer dokumente, ki niso v delovnem okolju, hranite v svoji osebni mapi; domače namizje iMac bi imelo datoteke, raztresene po vsej – v mapi Dokumenti ali namizju ali kateri koli drugi mapi. Ko uporabljate karbonitne tokove, morate samo izbrati vse mape, ki jih bodo spremljali tokovi, in vsaka kopija dokumenta bo sinhronizirana na svojem mestu. Kadar koli lahko delate na prenosnem ali namiznem računalniku, posodobljeno različico pa na drugem računalniku.

Ne pozabimo na pametne telefone! Poleg odjemalcev Windows in Mac obstajajo tudi aplikacije Android in iOS za Aktualno. Z elegantno oblikovanimi aplikacijami za Android in iOS vam Currents zagotavlja, da nikoli ne boste brez dokumentov.

Aplikacija ima “globalne odzive” (kot jo radi imenujejo ljudje v Carboniteju) samo namizne aplikacije. V meniju z nastavitvami lahko izberete mapo v napravi, ki jo želite nadzirati in sinhronizirati. Ko imate kakršno koli različico dokumenta, ki se sinhronizira z drugega računalnika, aktualne datoteke samo prenesejo celotno zadnjo različico na napravo s pomočjo predpomnilniške mape. Shranite lahko (za razliko od namiznih odjemalcev), ki se uporablja za velikost predpomnilnika.

Skupna raba in sodelovanje

Aktualno samo poenostavlja zasebno sodelovanje med lastnimi napravami, Currents vam omogoča, da dokumente delite z drugimi, da lahko sodelujete z več uporabniki. Z drugimi lahko delite katero koli datoteko z dostopom do pregledovalnika ali sodelavca, vsi povabljenci pa lahko z dokumenti sodelujejo z vami, če imajo nameščeno aplikacijo Currents. 


S klikom na gumb skupine so navedene vse datoteke, ki so bile v skupni rabi z vami.

Karbonitni tokovi so v različici beta in lahko traja nekaj časa, da se predstavi kot ločen izdelek ali kot sestavni del karbonidne varnostne kopije. Carbonite načrtuje tudi uvedbo plačljivih načrtov, kjer lahko hranite več kot 30 dni zadnjih dokumentov na dosegu roke.

Ti!

Brez previsokih stroškov in poenostavljenega dizajna se lahko Currents brezhibno prilega vašemu računalniškemu življenjskemu slogu, ne glede na to, ali že uporabljate drug izdelek za varnostno kopiranje ali shranjevanje (čeprav bi morali!). 

Kaj misliš? Ali lahko Trenutni tokovi postanejo vaša trenutna rešitev za sinhronizacijo? Če želite to preveriti, uporabite našo kodo kupona za karbonit za leto 2015!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me