Včasih potrebujemo pomoč in nič ni narobe, če priznamo, da imamo težave: jaz sem Ritika in sem odvisnik od družbenih medijev. Vsakič, ko vidim virusno objavo, si ne morem pomagati, da bi vsega prebral. Ne glede na to, kako blizu sem roku.


Seveda to vodi v nižjo produktivnost in več časa moram porabiti za to isto delo. Na srečo takšnih, kot smo mi, obstajajo aplikacije za produktivnost, ki nam lahko pomagajo spremljati in nam pomagajo biti bolj osredotočeni in učinkoviti, poleg tega pa nam pomagajo pri vodenju majhnega podjetja.

Da bi pomagali tistim, ki imajo težave z odlašanjem, smo sestavili seznam petih aplikacij, ki omogočajo produktivnost.

Zakaj uporabljati aplikacije za produktivnost?

Za mnoge od nas naše delo poteka prek spleta in ves dan sedimo pred prenosniki in skrbimo za posel. Čeprav bi si lahko rekli, da delamo toliko časa, dokler je naš prenosni računalnik odprt, nas iskrenost prisili, da trdimo, da večino časa to ni res..

Mogoče gre za e-poštno sporočilo starega prijatelja s fakultete ali zanimiv članek na medijskem spletnem mestu; toliko je motenj, da sploh ne moremo spremljati časa, ki ga dejansko preživimo.

Aplikacije za produktivnost so različnih oblik in velikosti; lahko nam pomagajo ostati organizirani in posledično povečati našo učinkovitost. Od organizacije našega koledarja do sledenja časa in preprečevanja obiskov določenih spletnih mest vam lahko te aplikacije pomagajo, da se bolj osredotočite na delo z avtomatizacijo mnogih zamudnih procesov.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj bi morali razmisliti o uporabi aplikacij za produktivnost.

Bodite organizirani

Če imate vsak dan več sestankov ali rokov, je prijava na digitalni koledar najboljši način, da vedno ostanete na tekočem s svojim urnikom in nastavite skupinska srečanja v spletu.

Google Koledar na primer omogoča ustvarjanje dogodka in povabi tudi druge uporabnike. Ko drugi sprejmejo dogodek, se ta posodobi tudi v njihovem koledarju in se tako izogne ​​morebitnim konfliktom.

Umaknite se od motenj

Socialni mediji so zabavni in tudi pomagajo nam ustvariti lastno osebno blagovno znamko, a vseeno je preveč vsega kar je nevarno. Če vidite, da vsako uro preverjate Facebook ali Instagram, je morda čas, da spremenite nekaj.

Timewarp, razširitev za Chrome, vam lahko pomaga pri tem, če spletni brskalnik preusmerite vsakič, ko poskusite obiskati zasvojeno spletno mesto.

Sledite svojemu času

Če ste lastnik majhnega podjetja ali samostojni podjetnik, boste morda že vedeli, kako pomembno je, da sami spremljate svoj čas. Ne pomaga samo pri zaračunavanju strank, ampak lahko tudi vidite, kje preživite večino svojega časa.

Na primer, Toggl je aplikacija za sledenje času, ki prav tako ustvarja dnevna, tedenska in mesečna poročila.

Vse svoje zapiske hranite na enem mestu

Živimo v svetu, v katerem uporabljamo več naprav skupaj, vendar vseeno želimo imeti dostop do istih podatkov in tam nam pomagajo oblačne aplikacije, da nam pomagajo. Bil je čas, ko smo pretirano uporabljali Sticky Notes za Windows; morda bi bili uporabni, vendar le, ko ste odprli računalnik.

Zdaj imamo aplikacije za produktivnost, ki vam omogočajo dodajanje zapiskov z datotekami in kontrolni seznam. Omogočajo vam tudi, da nastavite opomnik za določene naloge, kar vam olajša, da vedno ostanete na poti.

Evernote je na primer aplikacija v oblaku, ki sinhronizira vse zapiske na strežnik, tako da lahko preprosto dostopate do svojih zapiskov, ne glede na to, ali uporabljate prenosni računalnik, mobilni ali tablični računalnik.

Dodajte stvari na svoj seznam »Preberi pozneje«

Če berete ta članek, ko naj bi delali, potem je tukaj odlična ideja za vas – prenesite aplikacijo »preberi kasneje«, kot je Pocket, in članek dodaj na svoj seznam. Tako lahko članek natančneje preberete, ko ste končno prosti.

5 aplikacij, ki ohranjajo produktivnost

Oglejmo si boljše aplikacije, ki sem jih omenil.

Toggl

Ne glede na to, ali želite spremljati svoj čas ali svojo ekipo, je najtežji del tega, da se ne pozabite zagnati časovnika. Na srečo obstajajo aplikacije, kot je Toggl, s katerimi je sledenje časa neverjetno enostavno.

Vse kar morate storiti je, da v Toggl vtipkate trenutno nalogo in pritisnete Enter, da začnete čas. Če ste pozabili zagnati časovnik, lahko vnos časa dodate tudi ročno. Če ste zunaj, lahko sledite času na poti, tako da na iOS ali telefon Android namestite Toggl.

Toglov spletni vmesnik vam bo morda vzel nekaj časa, da se navadite, a njegova razširitev za Chrome je tista, ki vas bo navdušila.

Razširitev brskalnika Chrome omogoča integracijo Toggl z več kot 100 aplikacijami, vključno z Asana in Trello. Če aplikacija, ki jo uporabljate, ni navedena na seznamu, lahko dodate tudi svojo povezavo po meri.

Ko namestite Toggl v vaš brskalnik, boste v aplikacijah, ki jih uporabljate, našli gumb »timer za zagon« in vam ne bo treba niti odpreti spletne aplikacije Toggl, da bi naredili karkoli.

Vsi vpisi v časovni potek se lahko organizirajo s projekti in urami, ki jih je mogoče plačati ali jih ni mogoče plačati Barvno kodiranje omogoča preprosto analizo vsega naenkrat. Toggl nadzorne plošče so lahko tudi v pomoč majhnim ekipam, da neposredno predložijo svoje tabele in ugotovijo, kdo je bil najbolj produktiven.

S freemium različico je Toggl odlična izbira tako za svobodnjake kot za SMB.

Timewarp

Če se vsakih pet minut preizkusite v Twitterju ali YouTubu, tudi ko ste globoko pokopani, je Timewarp odlična Chromova razširitev, s katero lahko sledite.

Timewarp vam omogoča enostavno namestitev in še enostavnejšo nastavitev za vsako spletno mesto, ki se vam moti..

Za vsako domeno, ki jo dodate, lahko:

  • Preusmerite ga na drug URL, kot je Wikipedia ali datoteka Google Drive, na kateri morda delate

  • Na spletno stran postavite časovnik, da preverite čas, ki ga porabite na tem spletnem mestu

  • Dodajte ponudbo, ki jo boste videli vsakič, ko boste poskušali odpreti to spletno mesto (ta mi je osebno najljubši)

Orodje je brezplačno, vendar to pomeni tudi, da ima precej omejene funkcije. Na primer, lahko dodate samo domeno spletnega mesta in ne spletne strani. Če poskusite vnesti URL spletne strani, se prikaže napaka. Prav tako želim, da obstaja čas, ki za določeno časovno obdobje blokira določena spletna mesta.

Druga slabost je, da Timewarp deluje samo z brskalnikom Google Chrome in ne podpira nobenega drugega spletnega brskalnika.

Evernote

Z več kot 200 milijoni uporabnikov in 5 milijardami ustvarjenih opomb je Evernote ena najbolj priljubljenih aplikacij za beleženje na trgu trenutno in to ni zaradi sreče. Zato, ker je Evernote spremenil način, kako si ljudje beležijo, s storitvijo v oblaku, opremljeno s funkcijami.

Vsaka opomba, ustvarjena na Evernoteu, se hitro sinhronizira v spletu in do nje lahko dostopate iz katere koli svoje naprave, vključno z iOS, Android, Mac, Windows in Linux.

Ker je Evernote opremljen z OCR, lahko preprosto fotografirate prejemke in pomembne dokumente in jih pretvorite v obliko, ki jo lahko iščete po besedilu. Seveda lahko tudi naložite datoteke dokumentov in zvočne posnetke, toda najboljši del Evernoteja mora biti razširitev brskalnika..

Razširitev brskalnika Evernote, ki jo podpirata Chrome in Firefox, lahko zaseže spletne strani kot celoten članek, poenostavljeno besedilo, celotno stran, zaznamek ali posnetek zaslona.

Prav tako Evernote nima omejitve shranjevanja, ampak omejitev nalaganja, kar pomeni, da vam nikoli ne bo treba izbrisati ničesar iz računa Evernote, da bi si zagotovili prostor. Poleg tega se omejitev nalaganja šteje samo za izrezke na spletnih straneh in druge datoteke; ne šteje za zapiske, neposredno ustvarjene v Evernoteu.

Google Koledar

Če ste se trudili spremljati sestanke in roke, je skrajni čas, da si nabavite digitalni koledar. Da, bili so časi, ko so ljudje uporabljali dnevnike, da bi spremljali svoj vsakdanji urnik in sestanke, a pri večini našega spletnega dela je smiselno imeti koledar tudi v spletu.

Google koledar je najprimernejša izbira mnogih (vključno z mano) zaradi njegove enostavne integracije z večino drugih programskih programov in programov za upravljanje projektov, vključno s Trello, Asana, Outlook in iCal. Z uporabo aplikacij, kot sta IFTTT in Zapier, ga je mogoče integrirati tudi z več aplikacijami.

Če pa Gmail že uporabljate kot svoj glavni e-poštni račun, potem je njegova uporaba bolj smiselna, saj lahko sestanke iz e-pošte samodejno dodate v koledar in ustvarite skupinske sestanke, tako da povabite druge uporabnike.

Učinkovito barvno kodiranje, enostaven izvoz in uvoz ter prilagojena obvestila po telefonu in e-pošti so številni razlogi, zaradi katerih Google Koledar rešuje življenje.

Žep

Internet je zelo moteč kraj; vsako sekundo se nam je vrglo toliko vsebine, da sploh nimamo dovolj časa, da bi vse to prebrali.

Pocket vam pomaga prilepiti vse te članke skupaj in vam omogoča, da jih preberete pozneje. Aplikacija tudi ne gre, da bi članke olajšala za branje, tako da odstranite vse moteče podatke stranske vrstice.

Toda kako se to razlikuje od zaznamkov? No, ko nekaj dodate med zaznamke, ostane na vrhu brskalnika, tudi ko ste članek prebrali in ga morate izrecno izbrisati. Po drugi strani pa lahko članke o žepih takoj arhiviramo, ko jih preberemo.

Ko povežete svoj e-poštni naslov, Facebook in Twitter, lahko sledite svojim stikom, ki so tudi v žepu in si ogledate vse povezave, ki so jih delili na kartici “priporočeno”..

Torej, ko naslednjič med delom zagledate res zanimiv članek, samo pritisnite gumb Pocket in ga preberite pozneje, kadarkoli imate čas.

Končne misli

Prava aplikacija za produktivnost bo odvisna od vašega delovnega okolja in industrije, v kateri delate. Čeprav so na spletu na voljo številne aplikacije za produktivnost, bodo nekatere namesto za varčevanje porabile svoj čas.

Pomembno je, da aplikacijo temeljito preizkusite in se prepričate, da nima zelo dolge krivulje učenja. Ko najdete aplikacijo, ki vam pomaga ostati bolj produktivna, priporočamo, da se je držite in ne gledate nazaj.

Ali uporabljate aplikacijo za produktivnost? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me