Windscribe vs NordVPN: The Wind Hits the Mountain in 2020

NordVPN este un VPN căruia îi acordăm multă atenție și pe care l-a câștigat. Dacă te uiți la recenzia noastră NordVPN, vei vedea că ne place pentru mai multe motive, inclusiv prețurile sale foarte competitive, designul ușor de utilizat și ușurința cu care intră în servicii de streaming. 


Windscribe, pe de altă parte, a petrecut mult mai puțin timp în centrul atenției din lumea VPN. Am observat, totuși, că Windscribe și-a făcut drum pe multe dintre listele noastre de top, inclusiv unele dintre fluxurile noastre de top și streaming-urile VPN gratuite. Puteți vedea mai multe despre toate acestea în recenzia noastră completă pentru VPN Windscribe.

Văzând această discrepanță în atenție, ne-am gândit că a venit momentul să oferim Windscribe o șansă de a concura cu un lider din industrie în această comparație VPN.. 

Configurarea unei lupte: Windscribe vs. NordVPN 

Pentru a oferi structurii noastre comparație, am împărțit lucrurile în nouă runde. În fiecare din cele nouă runde, ne vom concentra pe un singur aspect al performanței VPN. Vom discuta modul în care fiecare VPN are un anumit aspect, apoi vom alege un câștigător.

Câștigătorului fiecărei runde i se atribuie un punct, iar VPN cu mai multe puncte la final este declarat câștigător.

1

Viteză

Începând cu rezultatele testelor de viteză Windscribe, lucrurile sunt utile, dar nu sunt impresionante. Elveția a înregistrat viteze mari, iar S.U.A. și-a păstrat propriul. Cu toate acestea, Marea Britanie și Hong Kong nu arătau la fel de bine pe hârtie.

Viteza parbrizului

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)886.7120.53
Cea mai bună locație (Canada)3031.9315.07
Windflix S.U.A..3673.5418.85
Olanda11320.418.5
Regatul Unit1158,7311.25
Windflix Japonia1787,6114.31

Acestea fiind spuse, chiar și performanțele pe serverul britanic atunci când navigați pe web sau chiar vizionați videoclipuri păreau bine. Lucrurile prestabilite la 1080p 60fps pe YouTube și 720p pe Twitch și nu a existat nicio întârziere obișnuită pentru ca lucrurile să înceapă să se încarce.

La început, NordVPN nu a fost cel mai impresionant când a fost vorba de viteză. Poate fi un pic mai lent decât majoritatea altor furnizori atunci când face conexiunea sa, iar acest caz nu a fost diferit. NordVPN ar dura în mod regulat cu trei-patru secunde mai mult decât Windscribe pentru a stabili conexiunea tunelată, ceea ce de multe ori durează aproximativ cinci secunde pentru a deveni stabil.

Viteza NordVPN

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
neprotejata9165.510,57
SUA nr. 247923133.538,87
Regatul Unit nr. 20115334.786.06
Olanda nr. 6614566,915,39
Japonia # 69159132.833.31
VPN dublu (SUA în Canada nr. 4)7920.488,64

Odată ce conexiunea a fost formată, însă, în general, lucrurile au mers mult mai bine cu NordVPN în timpul testării noastre de viteză. A avut viteze mai mari în testarea noastră pe fiecare server, cu o excepție notabilă. Din anumite motive, chiar și după mai multe teste, serverul din Marea Britanie întorcea întotdeauna o viteză de încărcare de 0 Mbps. 

Acest lucru se potrivește cu o tendință pe care am observat-o anterior cu NordVPN, care este o viteză inconsistentă de la un server la altul. Puteți citi mai multe despre acest lucru în cel mai rapid VPN-urile noastre, în care NordVPN a primit o mențiune necinstitoare pentru această performanță inconsecventă.

În ciuda rezultatelor ciudate din testarea noastră în Marea Britanie, performanța noastră părea neafectată. Atât YouTube cât și Twitch au fost implicite la 1080p 60fps fără nicio ezitare, chiar și pe serverul din Marea Britanie. În plus, NordVPN a obținut viteze mai mari în fiecare locație testată, ceea ce înseamnă că această rundă merge către NordVPN. 

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

2

Streaming

Atât Windscribe, cât și NordVPN au apărut în unele dintre cele mai bune liste de streaming, cum ar fi cel mai bun VPN pentru articolul nostru BBC iPlayer. În cazul Netflix, puteți ajunge la aproape toate serviciile de streaming fără niciun efort special.

Hulu, Amazon Prime și Netflix funcționează bine cu NordVPN. Singurul blocaj pe care l-am întâlnit la streamingul cu NordVPN este problema de incoerență de care am menționat anterior. Uneori, un server pur și simplu nu funcționează foarte bine, dar deconectarea și reconectarea la un server nou poate rezolva de obicei problema.

Windscribe oferă o varietate de servere, dintre care unele sunt disponibile gratuit, în timp ce altele necesită un plan plătit. Când am testat serverele gratuite ale Windscribe, toate au fost blocate de Netflix, Hulu, BBC iPlayer și Amazon Prime. 

Serverele dedicate „Windflix” sunt motivul pentru care Windscribe l-a făcut pe cel mai bun VPN pentru lista noastră Netflix. Aceste servere necesită un cont plătit, dar ne-au permis să ajungem la conținut blocat altfel, cum ar fi Netflix.

În general, NordVPN a înregistrat performanțe mai bune în timpul streamingului și a fost capabil să ruleze mai fiabil la 1080p fără nicio bâlbâială sau probleme. Acest lucru, împreună cu faptul că nu este nevoie de un server special, înseamnă că oferim această rundă NordVPN.

Runda: Streaming Point pentru NordVPN

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

3

Securitate și confidențialitate

Așa cum am mai vorbit anterior, cum ar fi în articolul nostru IPVanish vs. NordVPN, NordVPN nu oferă multe opțiuni atunci când vine vorba de securitate, ci alege să blocheze utilizatorii în opțiuni despre care se știe că sunt sigure..

Clientul de birou al NordVPN utilizează în mod implicit criptarea OpenVPN și AES-256 și nu oferă alte opțiuni. Dacă vă uitați la defalcarea protocolului VPN și la decriptarea articolului de criptare, veți vedea că această împerechere este considerată standardul de aur pentru securitatea VPN, deocamdată.. 

nordvpn-review-settings

Deși Windscribe oferă OpenVPN ca opțiune, nu este implicit. În schimb, IKEv2 este setat ca protocolul scos din cutie. Vă sugerăm ca majoritatea utilizatorilor să schimbe acest lucru atunci când încep pentru a utiliza VPN-ul, deoarece trecerea la OpenVPN va oferi o mai bună securitate fără pierderi de performanță, dacă există,.

windscribe-revizuire-settings

Ambii furnizori au și politici de confidențialitate solide. Politica de confidențialitate a NordVPN vine la o pagină ușor de citit, în timp ce Windscribe stă la patru. Ambele politici de confidențialitate sunt redactate într-un limbaj clar, care evită jargonul excesiv de legal.

Ambii furnizori oferă o politică fără înregistrare care este clar prevăzută și oferă același nivel de securitate utilizatorilor săi, astfel încât această rundă se încheie în egalitate. Ambele VPN-uri acceptă OpenVPN cu criptarea AES-256 și ambii furnizori au, de asemenea, un istoric de transparență și un respect solid pentru confidențialitatea utilizatorului.

Runda: Securitate și confidențialitate Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

4

torrenting

Ambele VPN-uri sunt prietenoase cu torentul, astfel încât nu veți avea probleme în a utiliza niciuna dintre ele pentru a face torrenting. Totuși, când vine vorba de performanță, lucrurile nu sunt atât de egale.

Am testat Windscribe mai întâi cu o descărcare de 1,4 GB și a menținut viteze de la 9 MB / s la 10 MB / s, viteze de până la 18MBps de câteva ori. Aceste viteze impresionante i-au permis să finalizeze descărcarea testului în trei minute și cinci secunde.

În ciuda a ceea ce am văzut în testarea noastră de viteză mai devreme, NordVPN nu a obținut aceleași viteze. Transferurile NordVPN în P2P au funcționat rapid până la viteze între 5MB / s și 7MB / s și au durat aproximativ patru minute și jumătate pentru a finaliza aceeași descărcare de 1,4 GB. 

Deși ambii furnizori își vor face treaba într-un timp rezonabil, în testarea noastră Windscribe a reușit să termine descărcările mult mai repede decât NordVPN, ceea ce înseamnă că câștigă punctul pentru această rundă.. 

Runda: punct de torrenting pentru parbriz

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

5

Locații server

Windscribe are ceea ce considera cel mai mult o rețea de server respectabilă care oferă aproximativ 110 locații din 60 de țări. Răspândirea este solidă, cu serverele prezente în zonele din Orientul Mijlociu și Asia, care VPN-urile nu servesc de obicei prea bine, cum ar fi Turcia și Vietnamul.

NordVPN reușește acest lucru cu o rețea de 5.191 de servere răspândite în 62 de țări. Aceasta înseamnă că NordVPN oferă în general câteva câteva locații decât Windscribe. Totuși, ambele opțiuni palidizează în comparație cu varianta noastră de exemplu pentru o rețea mare, HideMyAss. 

Dacă citiți recenzia noastră HideMyAss, veți vedea că are servere în aproape 200 de țări. Acestea fiind spuse, unele dintre serverele HideMyAss sunt servere virtuale, ceea ce înseamnă că nu se află fizic în locația la care vă conectați. 

NordVPN și Windscribe ambele au servere complet fizice, așa că știți că vă conectați întotdeauna la un server real în locația reală pe care o utilizați. 

Runda: Locații server punct pentru NordVPN

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

6

Conexiuni simultane

Majoritatea furnizorilor VPN limitează numărul dispozitivelor pe care le poate avea un cont în rețeaua lor simultan. Acest lucru este, în general, pentru a limita abuzul de cont și pentru a preveni copleșirea rețelei de un număr excesiv de conexiuni.

NordVPN respectă această convenție, limitând utilizatorii la șase dispozitive. Acesta este un număr destul de scăzut de conexiuni pentru un singur cont care să le permită.

Dacă sunteți în căutarea unui VPN care să vă permită să protejați un număr imens de dispozitive, Windscribe ar putea fi o opțiune excelentă de analizat, deoarece permite utilizatorilor să aibă un număr nelimitat de conexiuni pentru fiecare cont. Acest lucru face ca Windscribe să fie un câștigător clar pentru această rundă.

Runda: Punctul de conexiuni simultane pentru Windscribe

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

7

Prețuri

Windscribe este foarte greu de învins atunci când vine vorba de stabilirea prețurilor și chiar a ocupat primul loc în serviciul nostru de servicii VPN gratuite. Planul gratuit oferă utilizatorilor 2 GB lățime de bandă pe lună, dar acest lucru poate fi mărit la 10 GB verificând adresa de e-mail. Acesta este unul dintre cele mai generoase planuri gratuite, deși nu include serverele de streaming, așa cum am menționat anterior. Citiți piesa noastră Windscribe vs. TunnelBear pentru a vedea cum se compară.

Planul VPN Windscribe Pro vine ca abonament lunar sau anual. Opțiunile lunare și anuale sunt cu câțiva dolari mai puțin decât planurile NordVPN. Acestea fiind spuse, NordVPN oferă și prețuri de doi și trei ani pe care majoritatea VPN-urilor nu le au. 

Planul de doi ani al NordVPN este încă ceva mai mult decât opțiunea anuală a Windscribe, atunci când este defalcat în costuri lunare, dar opțiunea de trei ani a NordVPN este mai rentabilă decât toate planurile Windscribe.

Ambii furnizori acceptă bitcoin, precum și mai multe metode de plată convenționale. Principala diferență de plată dintre cele două este că NordVPN oferă utilizatorilor o perioadă de rambursare de 30 de zile și ușurează utilizatorilor să își dea seama cum să ramburseze planurile NordVPN. 

În schimb, Windscribe încurajează utilizatorii să utilizeze datele gratuite pentru a vedea dacă le place serviciul și le oferă utilizatorilor doar trei zile pentru a primi o rambursare.

NordVPN oferă cele mai bune prețuri, dar numai dacă sunteți dispus să expuneți suma avansă pentru planul de trei ani. Windscribe este mai accesibil pe termen scurt și oferă chiar și un plan gratuit, dar are o politică de restituire mult mai grea. Nevoile dvs. vor determina care dintre aceste combinații de prețuri și politici sunt cele mai bune. 

Cu toate acestea, între conexiunile nelimitate ale Windscribe despre care am vorbit în secțiunea precedentă, planul său generos gratuit și planurile pe termen scurt mai accesibile, considerăm că Windscribe are o victorie restrânsă în această rundă.

Runda: punct de preț pentru parbriz

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

8

Ușurința în utilizare

Interfața de utilizare a Windscribe este foarte goală. Se încadrează într-o fereastră mică, gri, care are un meniu derulant pentru a alege serverul dvs., plus un buton de alimentare pentru conectarea și deconectarea VPN. Există un comutator de pornire / oprire sub aceasta pentru funcția de firewall, precum și o linie de text care arată adresa dvs. IP curentă.

windscribe-review-conectat

Pictograma cu trei bare orizontale în partea dreaptă sus a clientului desktop Windscribe deschide setările, care sunt destul de bine conturate, dar opțiunilor individuale nu li se oferă nicio fundal sau explicație. 

Clientul NordVPN contrastează puternic această interfață compactă și gri cu o hartă luminoasă, albastră și albă. Această hartă ocupă aproximativ două treimi din ecran și are bule de locație albastră peste țările cu servere la care vă puteți conecta.

nordvpn-revizuire-marker de selecție

În afară de aspectul și harta generală a NordVPN, există câteva elemente de calitate a vieții, care sunt prezente cu NordVPN, dar absente cu Windscribe. Pentru noi, cel mai vizibil dintre acestea a fost faptul că Windscribe nu are o bară de căutare pe lista sa de server. Aceasta înseamnă că trebuie să derulați lista pentru a găsi locația dorită.

În plus, setările NordVPN sunt definite puțin mai bine, ceea ce face lucrurile mai ușor de găsit. Setările NordVPN oferă, de asemenea, explicații scurte despre ceea ce face fiecare opțiune, ceea ce face ca software-ul să se simtă mult mai ușor de utilizat în general și câștigă NordVPN punctul pentru această rundă.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru NordVPN

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

9

Caracteristici

NordVPN își concentrează efortul pe cele mai solicitate caracteristici. Există o extensie frumoasă a browserului NordVPN care face și mai ușor să vă protejați online, precum și un blocant de anunțuri NordVPN. 

Funcția de blocare NordVPN, numită CyberSec în opțiuni, nu numai că blochează anunțurile, dar poate ajuta și la blocarea programelor malware, phishing și a altor amenințări. Atât Windscribe, cât și NordVPN au un firewall, care este o caracteristică pe care ne așteptăm să o aibă toate VPN-urile, deoarece este vitală pentru securitatea VPN.

Spre deosebire de NordVPN care oferă caracteristici pe care majoritatea le-ar vedea drept persoane în general plăcute, Windscribe pare să se concentreze pe funcții pentru cei care sunt „utilizatori de putere” și vor să controleze aspecte minime ale performanței dispozitivului lor..

În primul rând, există „secure.link”, care permite utilizatorilor Windscribe să scaneze site-urile web pentru urmărirea adreselor URL înainte de a se îndrepta către ele. Acest lucru ajută să ofere utilizatorilor o idee de securitate a unui site fără a fi necesar să îl viziteze. Windscribe oferă și un blocant de conținut numit R.O.B.E.R.T., care vă permite să blocați conținut specific pe baza listelor stabilite de Windscribe.

windscribe-review-Robert

Deși acestea sunt ambele caracteristici deosebite, considerăm că mai multe persoane vor folosi în mod real funcțiile suplimentare ale NordVPN. CyberSec este un blocant de reclame de top și ajută, de asemenea, la blocarea încercărilor de phishing și a programelor malware, lucru pe care aproape toată lumea îl poate utiliza. 

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo-ul Windscribe
Logo NordVPN

10

Gânduri finale

NordVPN a ieșit în vârf în acest meci după ce a câștigat șase runde și a ajuns cu o egalitate. Cu toate acestea, viteza sa superioară nu a reușit să o ajute în runda torentingă, iar runda de stabilire a prețurilor a fost o decizie separată în funcție de nevoile dvs..

Acestea fiind spuse, NordVPN a fost dominant în cele mai multe runde, incluzând lucruri precum rapiditatea și transmiterea ușurinței în utilizare. NordVPN a dovedit că și-a câștigat locul ca fiind unul dintre cele mai populare și mai vorbite despre VPN-urile de pe piață.

Câştigător: NordVPN

Ne-ar plăcea să aflăm despre cum se măsoară experiențele dvs. cu NordVPN și Windscribe în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map