VPN vs Proxy vs Tor: Rămas Anonim Online în 2020

Există o mulțime de confuzii în legătură cu rețelele private virtuale. Adesea par mult mai complexe decât sunt, iar celelalte opțiuni de confidențialitate care îndeplinesc funcții similare noroioase și mai mult. Acestea fiind spuse, VPN-urile au un scop distinct pe care alte trucuri de confidențialitate online nu le pot imita.


În această comparație VPN vs Proxy vs Tor, vom distinge cele trei instrumente principale de confidențialitate pe care le folosesc oamenii. Vom discuta cazurile de utilizare pentru fiecare, precum și dezavantajele și beneficiile acestora. La sfârșit, vă vom oferi recomandarea noastră despre ce instrument să utilizați.

Deși fiecare are un scop, majoritatea utilizatorilor vor ateriza în tabăra VPN. Este cea mai deservită și mai bine cotată piață. Proxies și Tor au dezavantaje ca servicii administrate de comunități, în timp ce VPN-urile pot implementa măsurile de securitate și rețea corespunzătoare pentru o conexiune sigură și fiabilă.

Ce este un Proxy?

împuternicire

„Proxy” are o definiție destul de literală în spațiul de rețea. Când vă conectați la un site web, conexiunea dvs. este trimisă la serverul pe care site-ul este găzduit. Acest server poate vedea o mulțime de informații despre conexiunea dvs., inclusiv adresa dvs. IP și locația relativă. Proxy-urile se află între acea conexiune pentru a face să pară că te-ai localizat în altă parte.

Este un „proxy” pentru conexiunea dvs. Acționând ca un punct de conectare intermediar, un server proxy poate păcăli serverul web care primește să creadă că adresa dvs. IP și locația dvs. sunt diferite de ceea ce sunt.

Pentru ocolirea filtrelor de conținut de bază, proxy-urile sunt excelente. Orice fel de activitate online cu miză mică care necesită un IP unic pentru o locație este un joc corect. Proxy-urile pot fi utilizate pentru a debloca videoclipuri YouTube care sunt disponibile numai în anumite regiuni sau pentru a vizita site-uri web care altfel nu ar fi accesibile.

Cheia este activitatea cu mize mici. Proxi-urile au o problemă evidentă, deoarece conexiunea dvs. nu este securizată. În timp ce puteți părea că vă aflați într-o altă locație atunci când utilizați un proxy, urmărirea rutelor de bază, care poate fi făcută ușor online gratuit, vă va dezvălui adresa IP și locația adevărată.

Cererile dvs. de origine nu sunt securizate. Dacă faceți ceva discutabil – nu că vă acuzăm de încălcări ale Legii drepturilor de autor pe Digital Millennium – atunci furnizorul dvs. de servicii de internet, guvernul sau oricine altcineva care poate accesa fluxul dvs. de date îl poate vedea.  

Chiar și așa, reprezentanții își au locul. Există diferite tipuri de servere pe care să le utilizați în funcție de traficul pe care doriți să îl ascundeți.

Proxy-uri HTTP

Proxy-urile HTTP sunt destinate exclusiv traficului web. Introduceți adresa IP a proxyului la care doriți să vă conectați în setările browserului dvs. iar traficul va fi dirijat prin serverul respectiv. Alt trafic, cum ar fi conexiunile peer-to-peer, nu este potrivit pentru un proxy HTTP.

Nu există nici o criptare. Deși proxii nu furnizează de obicei criptare, SSL / TLS de bază nici nu sunt furnizate. Puteți afla diferența dintre cele din ghidul nostru SSL vs. TLS.

Aceasta înseamnă că va trebui să vă asigurați că vă conectați la site-uri web care acceptă TLS, mai ales dacă introduceți informații sensibile. Acest lucru este valabil și pentru e-mail. Puteți afla mai multe despre activarea criptării pentru e-mailurile dvs. în ghidul nostru pentru securitatea e-mailului.

Proksies SOCKS

Proxy-urile SOCKS sunt mai bune decât proxy-urile HTTP prin faptul că sunt agnostice în trafic. Puteți trimite orice trafic printr-un proxy SOCKS, fie că este vorba de trafic web de bază, conexiune P2P sau conexiune FTP.

În afară de aceasta, proxy-urile SOCKS au aceleași probleme ca și cele HTTP. Nu vi se oferă criptare în afara ceea ce furnizați, iar încărcarea și viteza de trafic cresc în aer. În plus, proxy-urile SOCKS au mai multe cheltuieli aeriene, deci sunt de obicei mai lente decât HTTP.

Probleme cu privire la proxy

Adolescenții din domeniul cibersecurității vor ajunge adesea la un proxy online gratuit ca o modalitate de a vă proteja în timp ce descărcați câteva filme sau albume. Proxy-urile gratuite vin cu multe dezavantaje, inclusiv timpul de funcționare inconsistent, viteze lente și, în unele cazuri, malware. Cu toate că este posibil să știți locația unuia, este dificil să precizați cine îl execută și integritatea acestora în securitate cibernetică..

Plata este cea mai bună cale de urmat. TorGuard oferă un serviciu VPN bun (citiți recenzia noastră TorGuard), precum și proxy-uri pentru traficul web de bază și e-mail. Deși nu securizați de fapt conexiunea dvs., un proxy vă poate ascunde IP-ul pentru activități web cu risc scăzut.

Ce este un VPN?

VPN vs Proxy

Puteți citi ce este un ghid de securitate VPN și VPN dacă doriți detalii despre cum funcționează serviciile. Pentru acest articol, vom oferi o imagine de ansamblu generală și modul în care VPN-urile se compară cu proxii și Tor.

Un VPN este ca un proxy în care vă conectați la un server intermediar, dar conexiunea inițială este criptată. Furnizorii, cum ar fi NordVPN (citiți recenzia noastră NordVPN) utilizează criptarea AES de nivel înalt de 256 biți pe conexiunea dvs. la serverul de la distanță, anonimizează traficul dvs. odată ce ajunge pe server și îl trimite pe orice site web pe care încercați să îl accesați.

Atâta timp cât utilizați un serviciu care nu se scurge – citiți recenzia Mullvad pentru un exemplu – veți merge incognito online. Urmărirea traseului devine aproape imposibilă și conexiunea dvs. inițială dispare în eter.

Preocupări VPN

Cu toate acestea, VPN-urile nu vin fără critici. În timp ce sunt destinate să vă protejeze confidențialitatea, un furnizor VPN vă poate vedea traficul pe web și, în unele cazuri, îl poate înregistra. Furnizori precum IPVanish și HideMyAss au fost surprinși cu datele utilizatorului de înregistrare cu mâna roșie și transmiterea acestora către guvern.

Puteți citi mai multe despre aceste incidente în revizuirea noastră HideMyAss și în revizuirea IPVanish.

Acestea fiind spuse, majoritatea furnizorilor din recenziile VPN au dovedit că nu are loc înregistrarea. Astrill și Goose VPN sunt exemple de furnizori care au o afinitate pentru securitate și confidențialitate (citiți recenzia noastră Astrill și revizuirea VPN Goose).

Cel mai mare factor de descurajare este că un VPN, în aproape toate cazurile, va costa bani. Există opțiuni gratuite, dar după cum vedeți în cel mai rău ghid VPN gratuit, acestea vin cu consecințe nedorite. Singura excepție este Windscribe, care este probabil cea mai bună VPN gratuită din jur, după cum puteți citi în recenzia Windscribe.

Deși nu este gratuit, puteți obține un VPN ieftin. Furnizorii precum CyberGhost și Accesul la internet privat oferă planuri de lățime de bandă nelimitate pentru mai multe dispozitive pentru doar câțiva dolari pe lună. Puteți afla specificațiile din revizuirea noastră CyberGhost și revizuirea PIA.

Beneficii VPN

Costul suplimentar vine cu siguranță, fiabilitate și caracteristici suplimentare. StrongVPN, în ciuda problemelor sale de utilizare, oferă un killswitch pe Windows, care vă permite să vă conectați conexiunea la internet ori de câte ori renunțați la serverul de la distanță. Aceasta vă protejează de scurgerea de date identificabile, după cum puteți citi în recenzia noastră StrongVPN.

În plus, VPN-urile pot ocoli cele mai grele geoblocuri. Confidențialitate perfectă, de exemplu, se face în Netflix, pe care îl puteți vedea în recenzia noastră de confidențialitate perfectă. Deși nu este cel mai bun VPN pentru streaming, acesta intră pe platformele de streaming și menține o viteză decentă.

VPN-urile sunt, de asemenea, singura soluție reală pentru conexiuni sigure P2P. După cum puteți vedea în cel mai bun VPN al nostru pentru ghidul de torrenting, VPN-urile oferă cel mai bun echilibru de securitate și viteză pentru conexiunile P2P, cu care proxies și Tor se confruntă cu.

Ce este Tor?

pisc

Tor se presupune că este culmea anonimatului de pe internet. După cum vom vedea, aceasta este departe de adevăr. Funcționează prin sărirea conexiunii dvs. de internet de pe mai multe noduri sau relee administrate de voluntari. Gândiți-vă la asta ca folosind mai multe proxy simultan.

Mulți utilizatori gravitează către Tor, deoarece este ușor de configurat și gratuit de utilizat. Ca orice serviciu gratuit, totuși, vine cu dezavantaje. La fel ca proxie-urile, nodurile de ieșire Tor, ultimul server de care se conectează conexiunea dvs., sunt recunoscute. Din această cauză, site-urile web pot lista negre acele adrese IP și conexiunea dvs..

Nodurile Tor sunt administrate și de voluntari, deci există o problemă de securitate. Multe noduri sunt dăunătoare și adaugă date nocive la pachetele pe care le trimiteți. Acest lucru ar putea avea un impact asupra dvs., deși nu este unul mare dacă utilizați cel mai bun software antivirus. Este o preocupare mai mare pentru site-urile web pe care le accesați.

Site-urile web nu blochează nodurile Tor pentru că urăsc anonimatul și își doresc fiecare informație despre tine. O fac pentru că nu le blochează este periculos. Nu este clar de unde provine traficul și prin ce noduri a trecut, astfel încât site-urile web vă vor bloca conexiunea, deoarece le prezintă un risc mai mare de a fi infectate.

Securitate Tor

În ceea ce privește confidențialitatea, nici totul nu este sunet acolo. Furnizorii VPN, cum ar fi VyperVPN (citiți recenzia noastră VyprVPN), au afirmat constant că Tor este o soluție subpar pentru adevărat anonimat și pentru un motiv întemeiat. Cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts și alții au reușit să spargă Tor fără a crăpa criptarea pe care o folosește.

Premisa de bază este că cineva care se apucă de o conexiune Tor poate folosi amprenta de trafic pentru a determina ce conținut accesează un utilizator. Datele pot fi monitorizate și pachetele numărate pentru a determina de unde vine conexiunea și de unde merge.

În plus, Tor este sub control constant de către agențiile guvernamentale, deoarece este adesea folosit pentru infracțiuni informatice. După cum puteți citi în ghidul nostru pentru web profund, care este diferit de web dark, Tor este folosit de cibernetici pentru a se conecta la site-uri web întunecate în încercarea de a-și masca identitatea. Securitatea cibernetică este făcută să fie ruptă, iar accentul pus pe Tor îl face cu atât mai riscant de utilizat.

Are și alte probleme de utilizare. Tor nu funcționează pentru conexiunile P2P și este mult mai lent decât un proxy sau VPN. Încă criptați conexiunea inițială, dar trebuie să renunțați la această conexiune de pe mai multe servere înainte de a ajunge la destinație.

Pe care ar trebui să-l utilizați

VPN vs Proxy

Singura modalitate de a vă proteja cu adevărat traficul web, cel puțin din aceste trei exemple, este cu un VPN. Proxie-urile sunt soluții orientate spre comoditate și viteză care sunt potrivite pentru ocolirea geoblocurilor de bază, iar Tor se concentrează pe anonimatul forțat brute cu costul unor cantități masive de viteză. VPN-urile se află pe un teren de mijloc, oferindu-vă viteze bune în timp ce vă asigură conexiunea.

Asta este totul în teorie, desigur. Există o mulțime de proxy lent și servicii VPN în jur (uitați-vă doar la recenzia noastră BoxPN), dar întâmpinați puțin sau fără pierderi de conexiune cu cele mai rapide servicii VPN, mai ales dacă vă conectați la un server relativ apropiat..

Conectarea la un VPN prin intermediul unui Tor este cel mai bun scenariu pentru cazurile de securitate, deoarece locația dvs. va fi ofuscată și conexiunea criptată. Acestea fiind spuse, adăugarea de algoritmi complexi de criptare în amestec cu mai multe rebote ale serverului este o rețetă pentru viteze lente. Cu toate acestea, dacă securitatea este cea mai mare preocupare, aceasta este configurația pe care o recomandăm.

Este configurația pe care să o utilizați dacă încercați să evitați cenzura strictă, cum este cea din China. Cel mai bun VPN pentru China acceptă adesea conectarea la Tor și apoi la serverul VPN. Unii furnizori, cum ar fi AirVPN, o fac mai ușoară, după cum puteți citi în review-ul nostru AirVPN.

Dacă doriți să utilizați configurația, asigurați-vă că vă conectați la Tor și apoi la VPN, nu la invers. Făcându-l în acest fel, prevede două straturi de criptare, ceea ce face aproape imposibilă urmărirea activității tale online.

A face asta invers are câteva dezavantaje. Nodurile de ieșire Tor sunt adesea blocate, deoarece site-urile web pot crea o listă neagră de adrese IP ale nodului de ieșire, iar traficul dvs. este necriptat pe măsură ce intră în nodul de ieșire, deschizând posibilitatea de a fi infectat cu malware.

Aceasta ignoră degradarea vitezei care ar rezulta din utilizarea unui VPN și Tor. Pentru majoritatea cititorilor noștri, VPN-urile oferă cel mai bun echilibru de viteză și securitate. Tor poate fi folosit de către cei care au nevoie permanent să se uite peste umăr, dar furnizorii precum ExpressVPN, pe care am considerat-o drept cel mai bun furnizor VPN, arată că puteți avea încredere într-un serviciu pentru a vă anonimiza traficul.

Puteți afla despre motivul pentru care îl evaluăm pe primul loc în recenzia noastră ExpressVPN.

Gânduri finale

Pentru majoritatea oamenilor, o VPN este cea mai bună alegere, dar aceasta nu ar trebui să vină la fel de multă surpriză. VPN-urile sunt o piață în evoluție în care oamenii răspund companiilor pentru practicile lor de securitate. Proxy-urile și Tor nu au acel sistem de responsabilitate, astfel încât securitatea dvs. este lăsată la vedere.

Asta nu înseamnă însă că nu au valoare. Conectarea la o VPN prin Tor este o soluție lentă, dar eficientă pentru anonimatul adevărat, iar proxy-urile sunt o soluție rapidă și ieftină pentru mascarea IP de bază. Ca soluție globală, totuși, VPN-urile sunt cele mai bune.

Sunteți de acord sau preferați să folosiți altceva? Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map