TunnelBear vs CyberGhost: Un urs și un duh fantomă a ieșit în 2020

TunnelBear este probabil unul dintre cele mai cunoscute VPN-uri de acolo, cu brandul său unic de marketing pe teme de urs. Dacă consultați recenzia noastră TunnelBear, veți vedea că am apreciat prețurile sale solide, care includ un plan gratuit destul de generos, precum și interfața sa plăcută din punct de vedere estetic și ușor de utilizat.. 


Deși marketingul mărcii CyberGhost ar putea să nu fie la fel de fermecător sau de recunoscut ca TunnelBear, în prezent este unul dintre câinii de top de pe piață și obține un interes foarte similar pentru utilizatorii VPN ca TunnelBear, potrivit datelor motorului de căutare.. 

În review-ul nostru CyberGhost, vorbim despre cât de mult iubim toate caracteristicile sale, securitatea strânsă pe care o oferă și viteza impresionantă pe care o poate atinge.

Având în vedere nivelurile similare de interes general, părea logic să se potrivească aceste două capete în sus și să vezi care dintre ele iese deasupra.

Configurarea unei lupte: CyberGhost vs. TunnelBear

Atunci când compari VPN-urile, nu există probleme de discutat. Pentru a face o comparație echitabilă, acoperind cât mai multe dintre subiectele importante, am împărțit lucrurile în cinci runde.

Aceste runde sunt caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, viteză și, în sfârșit, securitate și confidențialitate. Înainte de a săpa în fiecare rundă, vom începe să menționăm pe scurt ce anume căutăm și să notăm dacă VPN este de obicei excelent sau lipsește într-o anumită zonă.

Apoi, vom investiga ce are de oferit fiecare VPN din categoria dată. La sfârșitul rundei, vom oferi câteva gânduri finale asupra acestui subiect, apoi vom determina un câștigător și vom atribui un punct acelui VPN. Cel care are cele mai multe puncte la final câștigă meciul.

1

Caracteristici

Ceea ce caracteristicile include un furnizor VPN în clientul său este un indicator puternic al tipului de utilizator care încearcă să atragă. Deși unii ar putea prefera o VPN mai modestă care să fie mai ușor de utilizat, mulți oameni doresc ceva care are totul.

Cel puțin, căutăm un comutator de ucidere și capacitatea VPN-ului de a rula și conecta la pornire. În opinia noastră, aceste funcții sunt necesare pentru fiecare VPN, deoarece vă afectează în mod direct securitatea. Lucruri suplimentare, cum ar fi tunelul divizat sau blocatorii de reclame și malware, sunt bine de văzut, dar nu sunt în niciun caz obligatorii pentru ca VPN să fie considerat funcțional.

TunnelBear

Meniurile setărilor TunnelBear sunt bine organizate, dar destul de puțin populate. În prima pagină a meniului de setări, există opțiuni pentru lansarea TunnelBear la pornire, precum și unele aspecte și setări de notificare.

Tunnelbear-Setări

A doua filă din setări – securitate – este locul unde se găsește comutatorul de ucidere, etichetat drept „VigilantBear”. Această pagină are, de asemenea, o opțiune numită „GhostBear”, care vă ascunde traficul VPN pentru a face să pară mai mult ca o conexiune la internet normală la ISP-uri, site-uri web și guverne..

După aceasta, este o filă rețele de încredere care vă permite să configurați TunnelBear pentru a vă conecta automat atunci când este pe o rețea neîncredută, ceea ce este excelent pentru evitarea pericolelor conexiunii WiFi public. Acest lucru este într-adevăr aproximativ minimul cu care un VPN poate scăpa. 

Deși există un comutator de ucidere și posibilitatea de a rula clientul la pornire, nu există opțiuni pentru unde se conectează VPN-ul la pornire.

CyberGhost

CyberGhost a reușit să împacheteze un sortiment impresionant de funcții în a șaptea iterație a clientului său de desktop. Nu toate aceste funcții sunt ușor de găsit, deoarece vom discuta mai multe în secțiunea „ușurință de utilizare”, dar toate sunt foarte utile pentru îmbunătățirea securității. 

În fila setări generale, există meniuri derulante pentru limbi, precum și alegerea unei teme deschise sau întunecate. Există, de asemenea, un buton de comutare pentru comutatorul de omor, pe care îi îndemnăm pe oameni să lase mereu pornit.

confidențialitate-settings cyberghost-review-

A doua filă din meniul de setări este etichetată „conexiune” și vă permite să schimbați lucrurile, cum ar fi protocolul folosit sau dacă protecția împotriva scurgerii DNS este activată. Alte caracteristici se găsesc în afara meniului de setări în propriile file. 

Pentru început, există o filă numită „reguli inteligente”, care conține unele dintre cele mai atrăgătoare caracteristici pe care CyberGhost le oferă. Aici sunt setările de conectare automată, iar opțiunile depășesc cu mult ceea ce este disponibil în mod normal.

În afară de a vă permite să alegeți unde se conectează VPN-ul, dacă îl lăsați să pornească automat, puteți crea, de asemenea, o listă de alte programe pe care CyberGhost ar trebui să le dea la coadă pentru a începe după ce vă conectați la VPN. Acesta este un add-on foarte convenabil și vă permite să configurați computerul pentru a porni toate programele cele mai utilizate de unul singur, odată ce internetul este în siguranță.

cyberghost-review-smart-norme

O altă subsecțiune a filei „reguli inteligente” este protecția WiFi, care permite utilizatorilor să definească o listă de rețele de încredere și modul în care VPN trebuie să se comporte pe rețelele de încredere. Există, de asemenea, opțiuni numite „excepții” și „protecție pentru aplicații”.

Pagina „excepții” vă permite să creați o listă de site-uri web care nu utilizează conexiunea tunelată a VPN-ului. Acest lucru poate fi utilizat dacă doriți să accesați conținut geoblocat pe un site, dar doriți totuși viteza dvs. de internet completă pe un alt în același timp. Este similară cu tunelurile divizate, caracteristică despre care puteți citi mai multe despre recenzia noastră ExpressVPN. 

În cele din urmă, există o pagină numită „funcții de conectare”, care conține opțiuni pentru blocarea lucrurilor precum site-urile web și anunțurile dăunătoare. Acestea fiind spuse, nu este cel mai bun blocant publicitar pe care l-am văzut și este posibil să verificați mai bine una dintre opțiunile din cele 99 de instrumente gratuite pentru a vă proteja articolul de confidențialitate.

Gânduri rotunde

TunnelBear acoperă doar minimul de caracteristici pe care ne-am aștepta să le vedem și aruncă doar câteva suplimente minore, cum ar fi VigilantBear. 

Pe de altă parte, CyberGhost are opțiuni de conectare automată mult mai multe și mai multe funcții utile, cum ar fi un blocant de anunțuri și opțiunile sale de reguli inteligente. Această primă etapă nu este un concurs, CyberGhost preluând un avânt clar în această categorie.

Runda: Caracteristici Punct pentru CyberGhost

Logo TunnelBear
Logo CyberGhost

2

Prețuri

Prețurile sunt adesea un punct de balansare pentru furnizorii VPN care sunt subdogiți cu funcții. Am văzut acest lucru în trecut în articolul nostru ExpressVPN vs. TunnelBear, în care TunnelBear era inferior celui ExpressVPN în funcții, dar a fost capabil să compună terenul pierdut în runda de preț..

Pentru a evalua prețurile fiecărei VPN, nu am luat în considerare doar costul, ci și ce fel de opțiuni de plată sunt acceptate, politica de rambursare și dacă există un fel de încercare gratuită disponibilă.

TunnelBear 

TunnelBear are un plan gratuit decent, care oferă utilizatorilor 500MB de date pe lună. Acest lucru poate fi extins cu 1 GB suplimentar dacă postați un tweet care spune cât de mult vă place să utilizați TunnelBear. 

Acest plan gratuit a câștigat un loc înalt în lista noastră de servicii VPN gratuite, dar încă nu este la fel de generos ca și planul gratuit al ProtonVPN, despre care puteți citi mai multe în recenzia noastră ProtonVPN. Citiți piesa noastră Windscribe vs. TunnelBear pentru a compara planurile gratuite.

Trecând la planurile plătite, există doar două opțiuni. Puteți achiziționa un plan lunar sau un plan anual. Opțiunea lunară este doar un dolar sau mai puțin decât ceea ce ne-am așteptat de la concurenții de nivel superior pe piața VPN. 

Opțiunea anuală reduce acest preț la jumătate și face o negociere mult mai bună. În mod șocant, TunnelBear nu are nicio politică de rambursare definită, ci afirmă că „cererile de rambursare a abonamentelor pot fi luate în considerare de către TunnelBear de la caz la caz”.

În timp ce planul gratuit oferă utilizatorilor potențiali o șansă de a pune mâna pe VPN înainte de a plăti, ar fi bine să vezi un fel de politică de rambursare garantată de cel puțin 14 zile. 

În cele din urmă, pentru metodele de plată, TunnelBear acceptă doar cărți de credit și bitcoin. Cu toate acestea, dacă intenționați să mergeți pentru opțiunea lunară, bitcoin este luat de pe tabelă. Poate fi folosit doar pentru a plăti pentru planurile anuale. 

CyberGhost

După cum am văzut în articolul nostru NordVPN vs. CyberGhost, CyberGhost este greu de învins atunci când vine vorba de stabilirea prețurilor pe termen lung. Prețul său lunar pe termen mai scurt este ceea ce ne așteptăm de la o VPN de înaltă performanță, dar planul său de un an reduce acest preț la jumătate.

Deși prețurile anuale sunt solide, este în continuare la egalitate cu concurenții precum NordVPN și este mai scump anual decât TunnelBear. Opțiunile de doi și trei ani sunt cele în care prețurile CyberGhost strălucesc cu adevărat, opțiunea de trei ani fiind una dintre cele mai accesibile pe piață, pe baza de costuri lunare.. 

Toate planurile oferite permit șapte conexiuni simultane și lățime de bandă nelimitată. Pentru a facilita îngrijorarea celor care sunt îngrijorați să pună o sumă forfetară atât de mare pentru un angajament VPN pe termen lung, CyberGhost oferă un proces gratuit, precum și o politică generoasă de rambursare.. 

Proba gratuită este de 24 de ore și limitează anumite funcții, cum ar fi blocatorul de anunțuri. De asemenea, vă introduce într-o coadă când încercați să vă conectați la proces, care susține că este lung de 2.500 de utilizatori și durează cu aproximativ un minut înainte de a vă conecta.

Politica de rambursare are două părți. Pentru cei care achiziționează doar un abonament de o singură lună, vi se oferă 14 zile pentru a primi o rambursare completă. Dacă vă abonați pentru șase luni sau mai mult, aveți o perioadă de 45 de zile pentru a decide dacă VPN este potrivit pentru dvs. și pentru a vă primi banii înapoi. Pentru metodele de plată, CyberGhost acceptă carduri de credit, PayPal și BitPay.

Citiți articolul nostru ExpressVPN vs CyberGhost pentru a vedea cum se compară cei doi în preț.

Rundă Două Gânduri

Aceasta este o rundă dificil de marcat. TunnelBear depășește CyberGhost în ambele perioade pe care le oferă, dar lunar, planurile pe termen lung ale CyberGhost oferă o valoare mai bună. În plus, ambele au încercări gratuite, dar funcționează foarte diferit, TunnelBear vă plafonează datele lunar și CyberGhost vă oferă pur și simplu 24 de ore..

Toate lucrurile luate în considerare, aceste două VPN au lovituri comerciale când vine vorba de stabilirea prețurilor și a procesului gratuit. Factorul decisiv se reduce la politica de rambursare și opțiunile de plată. CyberGhost acceptă carduri de credit, PayPal și bitcoin pentru toate planurile sale, în timp ce TunnelBear acceptă carduri de credit doar pentru opțiunea sa lunară.

În plus, politica de rambursare incertă a TunnelBear ne face neplăcut, în timp ce CyberGhost oferă utilizatorilor până la 45 de zile pentru a-și recupera banii..

Runda: punct de preț pentru CyberGhost

Logo TunnelBear
Logo CyberGhost

3

Ușurință în utilizare

Oricine a folosit vreodată un software slab construit știe cum poate transforma o sarcină ușoară și banală într-un carnaval infurios de furie. Mai rău, oricine a folosit un software cu adevărat oribil cunoaște senzația de a deschide un program (în special cu o muncă nesalvată în fundal) și de a vedea computerul dvs. se prăbușește instantaneu.. 

În această secțiune, scopul nostru principal este să ne asigurăm că acest lucru nu vi se va întâmpla. Am pus fiecare soft prin pasul său și ne-am uitat la designul și aspectul interfeței pentru a vedea cât de ușor de utilizat este sau nu este. De asemenea, am catalogat ce tipuri de probleme sau blocaje am avut, dacă există. 

TunnelBear 

TunnelBear și-a construit o marcă vizuală ușor de recunoscut pentru sine, cu numele ei de ciudat urs și teme de marketing. Acest sentiment pătrunde și în designul interfeței cu utilizatorul.

Tunnelbear-client

Când deschideți clientul, sunteți întâmpinat cu o hartă alb-negru, cu locația marcată cu o oaie. În jurul hărții există tuneluri pe care puteți face clic pentru a vă conecta la locația respectivă. Această interfață în stilul hărții a câștigat foarte multă popularitate de-a lungul timpului și puteți vedea unul dintre cele mai cunoscute exemple în recenzia noastră NordVPN. 

După ce selectați locația de conectare, harta capătă o anumită culoare verde, oaia devine un urs și o animație joacă ursul care săpe un tunel în pământ la locația dvs. și apare din tunelul selectat..

Dacă toate acestea sunt prea multe pentru dvs., există opțiunea de a ascunde porțiunea de hartă a interfeței cu un buton în partea stângă jos. Dacă alegeți să faceți acest lucru, ați rămas cu o interfață foarte compactă care utilizează un meniu derulant pentru a vă permite să selectați locația dorită și un comutator de comutare pentru a vă conecta.

După cum am menționat anterior, meniul de setări este destul de redus și, așa cum ne-am putea aștepta, este ușor de navigat. Toate opțiunile sunt fie clar etichetate, fie au mici aspecte alături, explicând ce face fiecare. 

Unele dintre opțiunile mai tehnice, de fapt, au chiar un mic semn de întrebare alături de ele, care vă va duce la un articol de pe site-ul TunnelBear explicând setarea sau caracteristica într-o cantitate bună de detalii.. 

TunnelBear a creat un software ușor și plăcut de utilizat, chiar și pentru cei care nu sunt familiarizați cu VPN-urile. Intuitivitatea hărții este plăcută, precum și opțiunea de a o renunța, iar software-ul în general nu ne-a dat probleme de stabilitate sau conexiune.. 

CyberGhost

La prima vedere, interfața CyberGhost pare a fi blocată în bara de activități din partea dreaptă jos, ceea ce nu este neobișnuit pentru VPN-uri. Cu toate acestea, aceasta este de fapt doar locația implicită pentru fereastră și, de fapt, o puteți trage în jurul dvs. după bunul plac.

CyberGhost 7 are un design minimalist general, cu un buton de alimentare mare la mijloc pentru conectare și un meniu derulant de mai jos care vă permite să alegeți din lista locațiilor. În partea dreaptă sus sunt butoane pentru deschiderea meniului de setări și conectarea la suport. 

Deschiderea meniurilor de setări duce fereastra de la un portret mic spre o fereastră orizontală mai mare și mai standard. În mod implicit, această fereastră este albă, în timp ce cea mai mică fereastră în stilul barei de activități este întunecată, cu o schemă negru-galbenă.

cyberghost-review-a extins-ui

Acest lucru poate fi schimbat, însă, activând modul de noapte, care este o caracteristică care ne place pentru cei care sunt predispuși la încordarea ochilor sau care lucrează cu monitoare luminoase în camerele slabe. 

Fiecare opțiune din meniul de setări este bine etichetată și oferă explicații amănunțite – deși uneori textul are mai multe linii – și unele lucruri se simt ca fiind într-un loc ciudat. Anume faptul că regulile inteligente au fost mutate în propria filă dedicată din stânga, în loc să fie incluse în meniul de setări. 

În plus, în timpul testării noastre, am avut probleme la conectare uneori. Am făcut încercări repetate de conectare la Germania și de fiecare dată – după o lungă așteptare de 20- 30 de secunde – ni s-a spus că suntem conectați. Cu toate acestea, atunci când am încercat să navigăm pe un site web, pur și simplu nu s-ar încărca. 

Am schimbat setările, am încercat anularea TCP și am făcut aproape tot ce ne puteam gândi, dar nimic nu a funcționat. În timp ce acest lucru se întâmpla, testam și alte servere între fiecare încercare și toate celelalte locații păreau să funcționeze bine.

După cum am spus în introducere, acest tip de problemă de stabilitate a rețelei poate fi foarte frustrant. Indiferent dacă trebuie lucrat sau dacă încercați doar să urmăriți ceva, fiind feriți de ceea ce încercați să faceți din cauza unor probleme de genul acesta, nu este niciodată un lucru bun.

Runda trei gânduri

TunnelBear are o interfață atractivă vizual și ușor de utilizat. Dacă nu sunteți în toate clopotele și fluierele de a urmări un tunel de urs în drum spre destinație, puteți pur și simplu să îl dezactivați.

Deși CyberGhost nu are o interfață proastă, câteva lucruri se află în locații ciudate și, cel mai important, ne-am străduit să ne conectăm la Germania din motive care nu le-am putut rezolva. În principal din acest motiv, TunnelBear este câștigătorul clar în această rundă.

Runda: Punctul de utilizare ușor pentru TunnelBear

Logo TunnelBear
Logo CyberGhost

4

Viteză

Cu TunnelBear câștigând turul al treilea, CyberGhost nu a reușit încă să obțină victoria în acest meci. Cu toate acestea, așa cum am văzut în trecut, cum ar fi în articolul nostru TunnelBear vs. NordVPN, TunnelBear nu este cel mai puternic din punct de vedere al vitezei..

În această rundă, efectuăm teste de viteză conectând fiecare VPN la aceleași cinci locații și vedem ce fel de viteze putem obține. O comparăm cu măsurarea de bază pe care o luăm fără VPN pentru a vedea cât de bine se execută fiecare.

TunnelBear

Când am testat TunnelBear în trecut, principalul lucru pe care l-am remarcat atunci când a ajuns la viteză a fost inconsistența sa și de data aceasta nu a fost diferit. Începând cu SUA – cea mai apropiată locație de unde ne facem testarea – viteza este cu siguranță funcțională, dar nu este prea impresionantă.

Locație Descărcare (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Virginia)5294.61343.19
NE.3691.4687.28
Regatul Unit8276.3560.09
Japonia17953.3237.17
Brazilia15841.34,86
Elveţia110108.582,48

Mergând pe un server mai îndepărtat din Marea Britanie, vitezele au rămas foarte utile, în timp ce în Japonia și Brazilia am văzut viteze mai lente, care erau încă suficient de bune pentru a face navigarea să se simtă receptivă, dar nu și viteze care ar impresiona pe oricine..

În cele din urmă, când ne-am conectat la un server din Elveția, am văzut de fapt cea mai mare viteză de descărcare și totuși cea mai mică viteză de încărcare. Pe lângă această inconsecvență în ceea ce privește viteza de descărcare și încărcare, nici timpul de ping nu este grozav. Dacă sunteți în căutarea unui VPN cu ping-uri scăzute, asigurați-vă că citiți cel mai bun VPN pentru articolul nostru de jocuri.

Deși vitezele variau sălbatic de la un loc la altul, fiecare server pe care l-am încercat conectat în doar câteva secunde și ne-am simțit receptivi în timp ce l-am folosit. Videoclipurile încărcate rapid și chiar implicite la 1080p pe cele mai lente servere.

În general, TunnelBear este cu siguranță utilizabil, dar nu cel mai bun VPN dacă aveți nevoie de toată lățimea de bandă pe care o puteți obține pentru lucruri precum descărcarea sau încărcarea de fișiere mai mari decât o gigabyte sau cam așa ceva..

CyberGhost

CyberGhost suferă de fapt cea mai mare parte a aceleiași probleme ca TunnelBear, dar într-o măsură mai mică. Acesta a câștigat un loc de mențiune onorifică pe lista noastră de servicii VPN cele mai rapide, dar numai pentru viteza IKEv2, care compromite securitatea și anonimatul. 

Este ceva ce vom analiza mai mult în următoarea secțiune, dar în această secțiune, am folosit OpenVPN când testăm ambele VPN-uri pentru a asigura o comparație corectă.

Locație Descărcare (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Virginia)5294.61343.19
NE.9585.1790.02
Regatul Unit7665.83128.26
Japonia16881.08123.32
Brazilia125156.2673.18
Elveţia10264.1212.25

Interesant este că CyberGhost câștigă în fiecare locație când vine vorba de încărcarea vitezei și, de asemenea, se mândrește cu timpi de ping superiori în toate locațiile, cu excepția uneia: Statele Unite. De fapt, SUA au avut un timp de ping mai mare decât Marea Britanie.

Acest lucru se datorează faptului că CyberGhost a decis să ne conecteze, pe Coasta de Est, cu un server din California. De ce a fost ales acest server nu ne este clar, dar a rezultat un timp excesiv de ping pentru o conexiune care trebuia să fie cea mai apropiată locație.

În ceea ce privește ceea ce le interesează majoritatea oamenilor – viteze de descărcare – CyberGhost tranzacționează lovituri cu TunnelBear. CyberGhost a fost mai rapid în Japonia și mult mai rapid în Brazilia, dar mai lent în SUA, Marea Britanie și Elveția. Acestea fiind spuse, de obicei, a fost în urmă doar de câțiva megabiti și s-a simțit bine de utilizat, în general.

Rotund Patru Gânduri

În cele din urmă, niciunul dintre aceste VPN-uri nu este un câine de top atunci când vine vorba de viteză brută. Ambele servicii sunt inconsistente din locație în locație, dar oferă o viteză suficientă pentru a fi utilizate pentru sarcinile de zi cu zi.

Cu toate acestea, dacă sunteți cineva care transferă în mod obișnuit fișierele mari în jur, ar putea să doriți să analizați ceva care să ofere mai multă lățime de bandă și mai fiabil. Dacă sunteți în căutarea unui VPN cu adevărat rapid, vă recomandăm să consultați recenzia noastră de acces la internet privat.

La sfârșitul zilei, luând în considerare loviturile de tranzacționare la viteze de descărcare, dar viteza superioară de încărcare și ping-ul CyberGhost, CyberGhost reușește să reducă cu ușurință un câștig în această rundă.

Runda: punct de viteză pentru CyberGhost

Logo TunnelBear
Logo CyberGhost

5

Securitate & intimitate

Cu asta, CyberGhost a asigurat oficial cele trei puncte necesare pentru a câștiga acest meci. Cu toate acestea, am salvat ceea ce mulți vor simți sunt cei mai importanți factori: securitatea și confidențialitatea. 

În această secțiune, analizăm ce tipuri de protocoale au disponibil fiecare VPN, precum și ce fel de tip de criptare pot fi utilizate. De asemenea, analizăm politicile de confidențialitate ale fiecărei VPN pentru a vedea ce informații sunt colectate și cum sunt utilizate. 

TunnelBear 

După cum am văzut în secțiunea „caracteristici”, TunnelBear lipsește puțin din punct de vedere al opțiunilor. Acest lucru este valabil atunci când vine vorba de securitate. Protocolul și criptarea sunt blocate în cea mai mare parte, OpenVPN fiind utilizat ca protocol în majoritatea platformelor, inclusiv Android, macOS și Windows. 

Excepția este iOS, care utilizează IPSec în schimb. OpenVPN este un protocol de top pe care îl recomandăm celor mai mulți oameni să-l folosească atât pentru securitate cât și pentru viteză, în timp ce IPSec este mai ușor detectabil ca trafic VPN, dar este în continuare sigur. În ceea ce privește criptarea, toate platformele folosesc AES-256, care este în prezent standardul de aur pentru criptarea VPN. 

Trecând la politica de confidențialitate, TunnelBear este solid. Deși nu este cea mai concisă politică de confidențialitate pe care am văzut-o, aceasta este structurată într-un mod care ușurează găsirea informațiilor private privind confidențialitatea. Formularea este, de asemenea, tratată bine, cu o aversiune la utilizarea excesivă a terminologiei legale. 

TunnelBear colectează e-mailul dvs. doar dacă vă înscrieți pentru o probă gratuită, dar va avea nevoie în mod natural și de o metodă de plată, dacă alegeți să vă înscrieți la un plan plătit. În plus, TunnelBear colectează date operaționale pentru a-și menține rețeaua de server.

Aceasta include lucruri precum sistemul de operare pe care îl utilizați și numărul de date pe care le-ați utilizat, dar acestea sunt colectate într-un mod care nu este identificabil. Nu colectează datele dvs. IP sau trafic.

CyberGhost

CyberGhost oferă utilizatorilor mai multe opțiuni de protocol decât TunnelBear, inclusiv OpenVPN, L2TP și IKEv2. Cu toate acestea, în mod implicit, este setată pe opțiunea „automată” pentru protocol, care utilizează IKEv2, probabil pentru viteze mai bune menționate anterior. 

De obicei, îndemnăm oamenii să treacă această setare la OpenVPN imediat ce încep să folosească VPN și să o lase acolo, întrucât OpenVPN este mai greu de detectat și oferă o evidență puternică a menținerii confidențialității utilizatorului. 

Pentru criptare, toate protocoalele sunt asociate cu AES-256, care oferă o securitate excelentă și este, în toate scopurile practice, imposibil de fisurat în acest moment. 

În politica sa de confidențialitate, CyberGhost afirmă că singurele informații personale pe care le colectează le sunt date în mod voluntar de către utilizator. Aceasta include lucruri precum o adresă de e-mail și informații de plată atunci când vă înscrieți.

Informații suplimentare sunt colectate pe site-ul web cu ajutorul cookie-urilor, dar acestea nu sunt identificabile și TunnelBear (împreună cu fiecare site web care există în mod efectiv) face acest lucru pentru a ajuta la menținerea site-ului său. 

În cele din urmă, se colectează câteva informații despre comportamentul utilizatorului atunci când se utilizează serviciul. Cu toate acestea, aceste informații sunt din nou neidentificate și nu sunt deloc revizuite de CyberGhost. 

Datele, care includ lucruri precum încercările de conexiune versus succesele, sunt agregate și analizate de o firmă terță parte. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii de rețea a CyberGhost.

Round Five Gânduri

Atât TunnelBear, cât și CyberGhost oferă standardul auriu al AES-256 și OpenVPN pentru criptare și respectiv protocol. Cu toate acestea, CyberGhost colectează informații puțin mai mici decât TunnelBear despre modul în care utilizați VPN.

În plus, informațiile sunt examinate doar de o firmă terță parte. În plus, CyberGhost oferă utilizatorilor mai multe opțiuni atunci când vine vorba de securitate, precum și mai multe funcții bazate pe securitate, așa cum am privit în prima secțiune.

Deși credem că este important ca utilizatorii să schimbe imediat setările protocolului automat la OpenVPN atunci când folosesc CyberGhost, acesta apare în mod incontestabil atunci când vine vorba de securitate.

Runda: Securitate & Punct de confidențialitate pentru CyberGhost

Logo TunnelBear
Logo CyberGhost

6

Gânduri finale

Cu un scor final de patru la unu, CyberGhost este câștigătorul în acest meci. Ambele VPN-uri sunt cu siguranță utilizabile, dar CyberGhost oferă funcții mult mai mari și viteze în general mai bune. 

CyberGhost oferă, de asemenea, prețuri mai bune, chiar dacă TunnelBear a avut propriile sale atuuri, și anume, a învinge CyberGhost în costuri pe termen scurt. TunnelBear a fost capabil să ia un punct, cu interfața sa mai rafinată și mai ușor de utilizat.

Câștigător: CyberGhost

Dacă ați utilizat unul sau ambele VPN-uri, ne-ar plăcea să aflăm despre experiența dvs. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me