TorGuard VS PIA: Two Dark Horse Race in 2020

Accesul la internet privat – sau PIA, cum se numește în mod obișnuit – este unul dintre cei mai cunoscuți furnizori VPN de pe piață astăzi. Dacă consultați recenzia noastră privind accesul la internet privat, veți vedea că ne place designul ușor de utilizat, viteze impresionante și o evidență solidă a securității și confidențialității. 


TorGuard, deși mai puțin cunoscut decât PIA, este poate una dintre cele mai puțin apreciate opțiuni VPN. În review-ul nostru TorGuard, am observat că TorGuard oferă o securitate solidă și are unele puncte tari și puncte slabe similare ca PIA, și anume viteze impresionante, dar performanțe inedite de streaming. 

Deși ambii furnizori se manifestă puternic în aceleași domenii-cheie, dar slabi în alții, am considerat că ar fi oportun să se potrivească între popularitatea consacrată a PIA și potențialul nerecunoscut al lui TorGuard..

Setarea unei lupte: PIA vs TorGuard

Pentru a avea o idee clară despre modul în care aceste VPN-uri se acumulează una pe cealaltă, am creat un sistem cu nouă runde. În fiecare rundă, vom analiza un aspect critic al performanței VPN, cum ar fi viteza, securitatea sau streamingul. 

Vom compara cum face fiecare VPN în acea categorie specifică, apoi vom decide cu privire la un câștigător pentru runda respectivă. Câștigătorului fiecărei runde i se atribuie un punct, iar furnizorul cu cele mai multe puncte la final câștigă bătălia.

1

Viteză

TorGuard și PIA apar la cel mai rapid VPN-ul nostru, cu PIA venind la numărul doi și TorGuard la numărul patru. Atunci când compari cele două părți, este ușor să vezi de ce PIA s-a clasat mai sus în acel articol decât TorGuard.

Viteze TorGuard

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata4291.83342.32
NE.13192.39207.51
Regatul Unit8149,16318.94
Japonia17251.1688.84
Israel14858.0081.47
Elveţia106111.25214.86

Am testat fiecare VPN în aceleași cinci locații și am constatat că rezultatele testelor de viteză PIA au viteze de încărcare mai mari, viteze de descărcare și timpi de ping în trei din cinci locații. 

Viteze PIA

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata4291.83342.32
NE.4116.96190.80
Regatul Unit88100.06237.93
Japonia16776.79193.93
Israel145105.28282.76
Elveţia10689.58257.07

TorGuard a învins PIA în SUA și Elveția, dar PIA mai avea un respectabil 116Mbps și 89Mbps, respectiv în acele locații. TorGuard, pe de altă parte, avea doar aproximativ jumătate din viteza PIA în Marea Britanie și Israel. 

Ambele VPN-uri sunt solide când vine vorba de performanță, dar PIA îl bate pe TorGuard pe hârtie și a fost sensibil mai receptiv în testarea noastră reală. În general, PIA a încărcat site-urile web ușor mai rapid și în mod sigur ar fi implicit la 1080p la încărcarea videoclipurilor, în timp ce TorGuard ar fi implicit la 720p pe servere mai lente. 

Runda: punct de viteză pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

2

Streaming

În ciuda vitezei impresionante oferite de ambii furnizori, nu va fi de mare ajutor dacă intenționați să utilizați oricare dintre aceste VPN-uri pentru streaming. Cu PIA, am putea doar Netflix să funcționeze. Atât Hulu cât și Amazon Prime ne-au spus că trebuie să ne oprim VPN-ul dacă vrem să urmărim ceva. Pe scurt, pentru streaming complet, consultați ExpressVPN în schimb.

PIA nu a reușit să ne introducă în BBC iPlayer, site-ul refuzând să încarce deloc, lucru pe care nu l-am mai văzut niciodată. Dacă încercați să obțineți acces la conținutul BBC, vă recomandăm să consultați cel mai bun VPN pentru articolul BBC iPlayer. 

În ceea ce privește TorGuard, lucrurile au fost și mai rele. Nu am putut face ca videoclipurile Hulu, Netflix sau Amazon Prime să funcționeze deloc. BBC iPlayer ne-a lăsat să ajungem pe site, spre deosebire de PIA, dar apoi ne-a spus că putem viziona ceva doar dacă am fi în Marea Britanie, în ciuda faptului că suntem conectați la serverul din Londra. 

torguard-review-Hulu

Niciuna dintre aceste VPN-uri nu este ideală pentru a accesa conținut geo-blocat pe site-uri de streaming. Deși ambele au viteza pentru aceasta, nimeni nu se poate strecura peste depistarea VPN a majorității site-urilor. Vă recomandăm să aruncați o privire la cel mai bun VPN al nostru pentru difuzarea articolului în cazul în care căutați o modalitate de a viziona acel conținut.

Cu toate acestea, trebuie să alegem un câștigător între acești doi pentru runda. Îi oferim PIA pentru că a reușit să ne introducă în Netflix, care este cu atât mai puțin decât poate pretinde TorGuard. 

Runda: Punct de streaming pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

3

Securitate și confidențialitate

TorGuard și Private Internet Access oferă combinația de protocol și criptare pe care vi-o sugeram. Diferența este că TorGuard este implicit la acesta, în timp ce trebuie să configurați un pic PIA.

TorGuard se deschide din start cu criptarea AES-256 și protocolul OpenVPN activat. PIA are în schimb criptarea AES-128, care oferă un nivel ușor mai scăzut de securitate în schimbul unei performanțe ceva mai sensibile. 

În afară de opțiunile de criptare OpenVPN și AES, PIA le permite utilizatorilor să aleagă dintre câteva opțiuni de metode de strângere de mână. Deși nu este afișat în clientul desktop, este posibil să configurați și conexiuni L2TP și PPTP cu PIA dacă faceți acest lucru manual.

PIA-review-split-tunelare

De asemenea, TorGuard oferă câteva opțiuni de protocol suplimentare pentru cei interesați, dar acestea trebuie configurate manual deoarece clientul este echipat doar cu OpenConnect și OpenVPN. Opțiunile adiționale de protocol includ L2TP, PPTP și IPsec.

torguard-review-settings

Ambele VPN-uri au opțiuni de securitate solide și nu am detectat nicio scurgere în timpul testării scurgerii DNS, așa că trebuie să analizăm politica de confidențialitate și istoricul fiecărui furnizor pentru a determina care este mai bine.. 

După cum am văzut în articolul nostru PIA vs. NordVPN, PIA are un palmares de confidențialitate. PIA a fost invitată de FBI în trecut și nu a putut transmite nicio informație relevantă cu privire la utilizatorii din cauza politicii sale fără logging. 

Între timp, TorGuard are o linie în politica sa de confidențialitate, în care afirmă că va împărtăși informații dacă „este necesar să facă acest lucru prin lege”, ceea ce ne face un pic precauți. Aceasta înseamnă că oferim această rundă PIA datorită istoriei sale dovedite de a nu ajuta oamenii legii.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

4

torrenting

Pentru a vedea ce VPN ar fi mai bun pentru cei care deseori torrentează fișiere mari, am testat ambele VPN-uri cu același fișier torrent. Ne-am conectat la cel mai apropiat server din fiecare rețea care ne oferea viteze bune. Am testat fiecare VPN de câteva ori pentru a ne asigura că rezultatele noastre sunt fiabile și consecvente.

Ne așteptam ca PIA să fie ușor mai rapid pe baza testărilor noastre de viteză anterioare, dar rezultatele au fost de fapt puțin surprinzătoare. Accesul la internet privat nu a fost lent în niciun fel, atingând rapid viteze de puțin peste 8 MB / s pe torrentul nostru de testare și rămânând acolo pe durata descărcării.

TorGuard, pe de altă parte, a durat de mai multe ori mai mult pentru a merge în comparație cu PIA. Odată ce a revenit, a fost capabil să atingă doar vârful la 5MB / s și a crescut mai des în jurul valorii de 4MB / s. Deși ambele VPN-uri permiteau torrenting, iar TorGuard era funcțional, PIA a fost de aproximativ două ori mai rapid și a obținut torrenturi mult mai rapid.

Runda: punct de torentare pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

5

Locații server

De altfel, PIA și TorGuard au un număr total comparabil de servere, fiecare furnizor având peste 3.000 de servere. Diferența majoră dintre fiecare rețea este modul în care aceste servere sunt distribuite pe glob. 

Accesul la internet privat are serverele sale concentrate într-un total de 50 de locații din 30 de țări. Majoritatea opțiunilor de localizare sunt răspândite în Statele Unite și doar câteva alte țări au mai multe locații. 

PIA-review-servere

TorGuard oferă o listă mai variată de opțiuni cu 68 de locații din 55 de țări. Deși nu este tocmai dimensiunea unei rețele HideMyAss – care are 290 de locații în 190 de țări, după cum puteți citi în recenzia noastră HideMyAss, aceasta oferă totuși câteva opțiuni solide care vor face treaba pentru majoritatea oamenilor. TorGuard are chiar șase locații în Orientul Mijlociu, ceea ce poate fi o descoperire relativ rară.

server de-locatii torguard-review-

Runda: Locații server punct pentru TorGuard

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

6

Conexiuni simultane

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă proteja toate dispozitivele de acasă, puțini furnizori VPN pot bate ceea ce trebuie să ofere PIA. Accesul la internet privat permite utilizatorilor să se conecteze până la 10 dispozitive simultan la un singur cont.

Aceasta confirmă majoritatea furnizorilor de rafturi superioare, după cum puteți vedea în articolul nostru IPVanish vs. NordVPN, care subliniază că NordVPN oferă doar șase, iar IPVanish îndeplinește cele 10 conexiuni impresionante ale PIA. TorGuard oferă utilizatorilor un număr de cinci conexiuni simultane, ceea ce este mai bun decât multe VPN-uri de pe piață, dar totuși este în comparație cu ceea ce oferă PIA.

Runda: punct de conexiuni simultane pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

7

Prețuri

PIA și TorGuard au ambele un model de preț similar care include un singur plan cu trei sau patru opțiuni de durată. Începând cu prețurile lunare, TorGuard are un preț pe partea mai scumpă, ceea ce îl face comparabil cu unele dintre opțiunile de ultimă generație de pe piață.. 

PIA, pe de altă parte, este cu câțiva dolari mai puțin lunar, făcând o alegere solidă pentru cei care sunt interesați doar de o VPN pe termen scurt. TorGuard oferă, de asemenea, un plan pe trei luni care își reduce prețul la un nivel comparabil cu prețul lunar al PIA. 

Ambii furnizori au și o opțiune de abonament pe o perioadă de șase luni și pe an. Destul de ciudat, TorGuard este de fapt puțin mai accesibil în termenul de șase luni, în timp ce PIA oferă o afacere mai bună atunci când vă înscrieți la un plan pe parcursul unui an.

Acestea fiind spuse, PIA este o afacere mai bună în întreaga administrație dacă faceți o comparație de preț VPN care reprezintă faptul că un cont PIA permite de două ori mai multe conexiuni. 

Din păcate, nu există nici un proces gratuit PIA, dar oferă o perioadă de rambursare de șapte zile. Acest lucru permite utilizatorilor potențiali să încerce serviciul, în timp ce mai au cum să-și recupereze banii dacă lucrurile nu funcționează. Comparativ, există o modalitate de a încerca TorGuard gratuit, dar necesită trimiterea unei facturi VPN anterioare.

Runda: punct de preț pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

8

Ușurința în utilizare

Începând cu site-urile web pentru fiecare furnizor, PIA are o structură generală mai bună. Este ușor să găsiți și să descărcați programul de instalare PIA și să configurați și un cont. TorGuard are un ecuson masiv pe site-ul său web care face publicitate probei sale gratuite de șapte zile, dar așa cum am menționat în ultima secțiune, acest proces necesită să trimiteți factura VPN veche.

Pagina de checkout pentru TorGuard este un pic mai confuză cu literalmente o duzină de opțiuni de suplimentare care înghesuie pagina, iar pagina de descărcare TorGuard este mai dificil de găsit fără o filă pentru aceasta în partea de sus a paginii, așa cum are PIA. 

torguard-review-checkout

În ceea ce privește software-ul, ambii furnizori folosesc un aspect foarte simplu, cu un minim de dezordine. Software-ul PIA este mai curat, cu doar minimul de informații și opțiuni reduse afișate pe pagina principală a clientului. Între timp, TorGuard vă oferă mai multe opțiuni cheie pe ecranul principal sub formă de meniuri derulante. 

PIA-review-ferestre-aplicație

TorGuard are două probleme care nu sunt prezente cu PIA: Nu are o funcție de căutare în lista serverului său și efectuează autentificarea cu TorGuard de fiecare dată când vă conectați. Acest proces de conectare poate provoca uneori o eșec în conectare și face ca procesul de conectare să dureze puțin. 

Singurul lucru cu care avem într-adevăr o problemă în clientul PIA este comutatorul de ucidere PIA, care are opțiuni pentru „oprit”, „auto” și „întotdeauna”. Ceea ce înseamnă asta este un pic obscur, dar este setat „automat” în mod implicit. Acest lucru pare să blocheze doar traficul extern atunci când VPN este pornit, în timp ce setarea „mereu” va bloca și traficul de internet chiar dacă VPN se deconectează.

În general, PIA are un client mai rafinat, cu multe mai puține activități. Nici VPN nu provoacă probleme pe computerul nostru, dar experiența utilizatorului PIA este mult mai ușoară de la început până la sfârșit. De la o mai bună dispunere a site-ului web și o verificare mai ușoară a navigării la un software mai eficient, PIA oferă o experiență mai ușor de utilizat. 

Runda: punct de prietenie cu utilizatorul pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

9

Caracteristici

Când vine vorba de clopote și fluiere în plus, TorGuard nu aduce prea mult la masă. Există o aplicație care poate fi configurată pentru a încheia o listă definită de programe în cazul în care VPN își pierde conexiunea. TorGuard permite, de asemenea, utilizatorilor să specifice un server proxy personalizat pentru o mai mare securitate. 

torguard-review-app-ucide

Între timp, PIA acceptă SOCKS5, care permite utilizatorilor să configureze PIA cu un proxy. Pe scurt, un proxy adaugă un saritura suplimentară la semnalul dvs. de internet înainte de a vă conecta la serverul VPN. Acest lucru ajută la adăugarea unui strat suplimentar de anonimat online, dar la costul vitezei de conectare mai lente.

Accesul la internet privat are, de asemenea, ceea ce numește MACE, care blochează domeniile utilizate pentru reclame, trackere și malware. Când este activat, acest lucru poate adăuga doar o cantitate mică de securitate și anonimat suplimentar. 

Niciunul dintre acești furnizori nu se poate confrunta cu un VPN precum ExpressVPN atunci când vine vorba de funcții, despre care puteți citi mai multe despre articolele noastre ExpressVPN vs. IPVanish și ExpressVPN vs PIA. Acestea fiind spuse, PIA încă reușește să împacheteze câteva extra-uri frumoase pe care TorGuard nu le are, oferindu-i doar un avantaj în această rundă pentru a asigura punctul.

Runda: Puncte cu caracteristici pentru acces la internet privat

Logo TorGuard
Logo privat de acces la internet

10

Gânduri finale

Acesta a fost un meci mult mai strâns decât ar indica scorul de la opt la unu. PIA a reușit doar o victorie restrânsă în mai multe categorii, precum streaming și securitate. TorGuard a oferit un spectacol solid, cu viteze respectabile și siguranță strictă, dar se pare că reputația mai bună a PIA este bine câștigată, întrucât a fost întotdeauna cu un pas înaintea TorGuard.

Câștigător: PIA

Dacă aveți experiență cu unul dintre acești furnizori, ne-ar plăcea să aflăm despre asta în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map