ProtonVPN vs NordVPN: A Tough Scrap in 2020

NordVPN se află în prezent pe poziția medaliei de argint pe lista noastră de cele mai bune VPN. Dacă vă îndreptați spre recenzia noastră NordVPN, veți vedea că suntem impresionați de aproape toate aspectele acesteia. Securitatea este fiabilă și oferă funcții ample pentru aproape oricine, fiind totuși ușor de utilizat. 


ProtonVPN se află mai jos în clasament, dar oferă câteva lucruri pe care NordVPN nu le face. După cum puteți citi în recenzia noastră ProtonVPN, acesta are un plan gratuit, cu date nelimitate și un sistem de tuneluri împărțit bine încărcat.

Vrem să vedem dacă aceste funcții suplimentare vor fi suficiente pentru a-l ajuta pe ProtonVPN să-și păstreze propriul lucru într-un meci cu capul cu capul cu NordVPN și sperăm să fiți la fel de curioși ca noi, pentru că sunt multe de discutat. Haideți să ne scufundăm în timp ce comparăm ProtonVPN cu NordVPN.

Configurarea unei lupte: NordVPN vs. ProtonVPN

Ca în orice concurență, trebuie să stabilim mai întâi regulile. Această potrivire va fi împărțită în cinci runde, care sunt, în ordine, caracteristici, prețuri, ușurință de utilizare, viteză și securitate. 

Vom prezenta pe scurt fiecare rundă cu o explicație a ceea ce căutăm și a ceea ce vrem să vedem evitați. Apoi, vom oferi o listă aprofundată a fiecărui VPN pentru categorie. La sfârșitul fiecărei runde, vom trage o concluzie certă și vom declara câștigător. Fiecare rundă valorează un punct, iar VPN cu cele mai multe puncte până la final câștigă.

1

Caracteristici

La fel ca în cazul recenziilor noastre dedicate VPN, primul lucru pe care ne place să îl analizăm sunt funcțiile pe care le oferă fiecare VPN. Analizând mai întâi caracteristicile este o modalitate excelentă de a sari direct în carnea comparației și, în general, oferă o idee bună despre modul în care se va juca restul meciului.. 

Există tone de caracteristici unice care lovesc piața VPN. Acestea includ protocoale proprii, despre care puteți citi mai multe în recenzia noastră VyprVPN, sau diverse tipuri de blocaje publicitare și filtrarea amenințărilor, așa cum vom vedea din NordVPN în această secțiune. 

Deși clopotele și fluierele sunt grozave, există o listă scurtă de caracteristici critice care afectează securitatea VPN. Acestea includ un comutator de ucidere și o modalitate de conectare automată la VPN la pornire. Orice VPN fără acestea va pierde imediat puncte majore.

NordVPN

Deschiderea setărilor de pe desktopul NordVPN dezvăluie rapid că toate caracteristicile majore sunt acoperite. De fapt, implementarea NordVPN a unui switch switch și a unei funcții de conectare automată sunt unele dintre cele mai bune.

Pentru început, pe prima pagină a setărilor NordVPN există două întrerupătoare de ucidere. Primul, etichetat ca „internet switch switch”, funcționează la fel ca orice alt switch standard kill, întrerupe tot traficul pe internet dacă conexiunea VPN este pierdută.

Cel de-al doilea întreruptor se numește „app kill” și face exact cum sună. Puteți defini o listă de programe care vor fi încheiate dacă conexiunea VPN este pierdută. 

Acest lucru este excelent dacă lucrați la ceva în timp ce utilizați VPN-ul pe care s-ar putea să nu doriți să pierdeți progrese din cauza deconectării. Puteți configura comutatorul de ucidere a aplicației pentru a închide un program torrenting, de exemplu, lăsând Chrome neafectat. Această caracteristică a ajutat NordVPN să câștige primul loc pe cel mai bun VPN al nostru pentru redresarea torrenting. 

nordvpn-review-Killswitch

În partea de sus a comutatoarelor de ucidere dublă, setările dedică o pagină întreagă setărilor de conectare automată. Puteți alege dacă VPN se conectează la pornire sau numai în rețele wireless. Acesta este un mod minunat de a evita pericolele WiFi-ului public. 

De asemenea, puteți alege în ce țară doriți să vă conectați automat sau puteți alege mai larg o regiune cu care să vă conectați, dacă nu aveți nevoie de o anumită țară. 

Trecând peste caracteristicile critice, NordVPN face un pachet cu câteva funcții suplimentare. NordVPN oferă o opțiune dublă VPN, care vă trimite conexiunea prin mai multe servere VPN pentru a vă ascunde în continuare identitatea online. 

Există, de asemenea, o serie de opțiuni DNS pe care le vom analiza mai mult în secțiunea „securitate”, precum și o nouă caracteristică numită CyberSec. Aceasta acționează ca un blocant de anunțuri, protejându-vă, de asemenea, împotriva malware, phishing și alte amenințări.

CyberSec face acest lucru prin simpla blocare a site-urilor care conțin potențiale malware sau atacuri de phishing, ceea ce reprezintă un mod puternic de a vă asigura utilizatorului în siguranță, dar este un lucru pe care mulți oameni îl vor aprecia cu siguranță. În plus, dacă vă deranjează să vă blocați sau dacă trebuie să utilizați un site blocat, este ușor să dezactivați această caracteristică.

ProtonVPN

Spre deosebire de NordVPN, ProtonVPN pune opțiunile de conectare automată în prima filă a meniului de setări. Vi se oferă posibilitatea de a alege dacă VPN se conectează sau nu automat și puteți alege între cel mai rapid server disponibil sau unul aleatoriu dacă decideți să conectați automat.

Din anumite motive, comutatorul de ucidere pentru ProtonVPN este introdus în fila „avansată”, împreună cu protecția împotriva scurgerilor DNS și ceva foarte impresionant pe care NordVPN nu îl are: tunelarea împărțită.

Tunelul divizat al ProtonVPN este foarte bine executat și vă permite să alegeți dacă doriți să definiți o listă de programe care vor fi excluse din conexiunea VPN sau, invers, să definiți o listă de programe care vor utiliza VPN-ul astfel încât orice program să nu fie pornit lista este exclusă automat.

protonvpn-review-split-tunelare

Tunelul Split este o caracteristică foarte convenabilă pe care nu prea o au VPN-urile în acest moment – deși cea mai bună alegere a noastră, ExpressVPN o face, așa cum puteți citi în recenzia ExpressVPN – astfel încât acest lucru câștigă ProtonVPN cel puțin oarecare credit. ProtonVPN are și ceea ce el numește „nucleu sigur”, care funcționează la fel ca sistemul dublu VPN al NordVPN pentru a adăuga un pic de securitate suplimentară. 

În cele din urmă, un lucru pe care l-am observat în timp ce peruzăm software-ul și meniurile este că există un comutator de comutare, pur și simplu etichetat „acces rapid”. Răsturnarea acestui comutator nu a schimbat nimic, din câte am putut spune. Nu s-au găsit setări sau funcții noi pe care le-am putea găsi, în ciuda experienței noastre vaste cu jocuri la fața locului. 

Gânduri rotunde

Ambele VPN-uri au ieșit în mișcare în acest meci, fiecare concurent oferind o formă de releu dublu-VPN, comutator de ucidere și capacitatea de a se conecta automat. Fiecare VPN a oferit, de asemenea, unele lucruri pe care celălalt nu le are. 

Deși ProtonVPN are o caracteristică solidă de tunelare divizată de care NordVPN îi lipsește, NordVPN pur și simplu copleșește ProtonVPN cu cantitatea și calitatea setului său de funcții. 

De exemplu, nu există o modalitate simplă de a alege unde vă conectați automat cu ProtonVPN, în timp ce NordVPN vă permite să îl configurați în mai multe moduri. Comutatorul ProtonVPN kill taie internetul, în timp ce NordVPN poate face același lucru sau poate încheia aplicații specifice. În cele din urmă, CyberSec este un plus frumos și ajută NordVPN să asigure punctele pentru această rundă.

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo ProtonVPN
Logo NordVPN

2

Preț

Prețurile reprezintă o secțiune excelentă pentru a avea grijă de caracteristici, deoarece poate fi adesea un punct de balansare. Furnizorii VPN care se confruntă din punct de vedere al caracteristicilor pot răsări adesea și pot câștiga această rundă oferind o valoare mai bună.

Acestea fiind spuse, costul nu este singurul lucru pe care îl luăm în considerare în secțiunea „prețuri”. Există mai mult de a fi o VPN convingătoare din perspectiva financiară decât de a costa doar mai puțin decât concurenții. De asemenea, avem în vedere ce fel de metode de plată sunt disponibile, ce tip de politică de returnare este oferită și dacă există sau nu un fel de proces disponibil.

NordVPN

NordVPN are un model de tarifare destul de simplu, cu patru opțiuni, toate fiind fundamental aceleași, permițând până la șase conexiuni simultane și lățime de bandă nelimitată..

Diferența dintre aceste opțiuni de prețuri este în funcție de intervalul de timp. În timp ce prețurile lunare nu sunt minunate, planurile devin rapid accesibile, pe măsură ce ne uităm la planurile anuale, pe doi ani și pe trei ani.

În perioada de trei ani, NordVPN este unul dintre cele mai ieftine costuri VPN de pe piață, costând doar câțiva dolari pe lună. Cu toate acestea, există opțiuni VPN mai bune pentru cei care doresc să economisească cât mai mult posibil, cum ar fi prețurile de trei ani ale CyberGhost, despre care puteți citi mai multe în recenzia noastră CyberGhost.

Acestea fiind spuse, orice VPN care depășește prețul NordVPN probabil nu va putea fi la curent cu funcțiile pe care le oferă. Există, de asemenea, o politică de rambursare de 30 de zile, care este excelentă și acceptă o mare varietate de plăți, inclusiv PayPal, card de credit sau debit și chiar bitcoin. 

NordVPN a reușit să obțină un echilibru excelent între valoare și performanță, dar îi lipsește încă un aspect. Din păcate, nu există nicio modalitate de a încerca NordVPN fără a plăti bani. Fără un proces gratuit, mulți oameni vor fi mai reticenți în a reduce suma forfetară necesară pentru a obține oferte mai bune ale planurilor pe termen lung.

ProtonVPN

ProtonVPN are una dintre cele mai convolute structuri de prețuri ale oricărui VPN. Există trei planuri diferite oferite și fiecare poate fi achiziționat lunar sau anual.

Pentru început, există un plan gratuit care este foarte generos și care permite o cantitate nelimitată de utilizare. Văzând că majoritatea VPN-urilor gratuite sunt doar un proces care este limitat fie de un interval de timp, fie de o plafonă de date, acest plan gratuit nelimitat câștigă ProtonVPN un loc pe lista noastră de servicii VPN gratuite.. 

Desigur, acest plan gratuit are o mână de limitări. Doar trei locații sunt disponibile pentru utilizatorii liberi, un singur dispozitiv poate fi conectat simultan și vitezele dvs. sunt limitate, dar la o limită necunoscută. 

Trecând la prima opțiune, etichetată drept planul „de bază”, obțineți acces la toate țările din rețeaua ProtonVPN, puteți conecta două dispozitive în loc de unul, iar capacul de viteză este eliminat. În plus, planul gratuit interzice partajarea de fișiere P2P, cum ar fi torrenting, în timp ce planul „de bază” și mai departe permit acest lucru. 

Prețul pentru planul „de bază” nu este rău, dar chiar și opțiunea anuală este mai costisitoare atunci când este defalcat la prețul său lunar, în comparație cu planul de trei ani al NordVPN care oferă mai mult, inclusiv de trei ori numărul de dispozitive conectate..

Următorul plan, opțiunea „plus”, ajunge la prețuri aproape la nivelul planului lunar al NordVPN. Acest plan permite cinci dispozitive (încă mai puțin decât NordVPN) și vă oferă funcția de bază sigură și acces la unele servere exclusive care ar trebui să fie mai rapide și mai puțin traficate, precum și serverele Tor.

În cele din urmă, există ceea ce se numește planul „vizionar”, datorită includerii lui ProtonMail, care vă criptează e-mailurile pentru o mai mare securitate. Dacă intenționați să utilizați acest lucru, atunci ar putea oferi o afacere bună. Pentru cei curioși despre ProtonMail, puteți afla mai multe în articolul nostru de e-mail cel mai sigur. 

Cu toate acestea, de la sine ca plan VPN, prețurile „vizionare” sunt mult prea mari. Acest plan crește, de asemenea, limita de conexiune la 10, dar acest lucru nu este suficient pentru a compensa prețul ridicol al acestui plan.

Rundă Două Gânduri

Această rundă este mult mai ușor de notat decât prima. NordVPN este câștigătorul clar aici, cu prețuri mai bune și oferite mai mult pe plan decât majoritatea planurilor ProtonVPN. 

Deși NordVPN nu are proces gratuit și ProtonVPN are unul dintre cele mai generoase planuri gratuite existente, acest lucru nu este suficient pentru a depăși excesiv de complicat ProtonVPN și, la nivelurile superioare, a planurilor prea scumpe.

Runda: punct de preț pentru NordVPN

Logo ProtonVPN
Logo NordVPN

3

Ușurință în utilizare

A treia rundă arată cu ușurință de utilizare. Desigur, aceasta este o chestiune subiectivă, dar facem tot posibilul să oferim o idee bună despre cum este experiența folosirii fiecărui VPN și cât de bine funcționează lucrurile. 

Un aspect incomod poate face lucrurile greu de găsit, o problemă dificilă de folosit sau, în cel mai rău caz, scenariu complet inutilizabil. Partea flip a acestei monede este că software-ul și meniurile bine concepute pot oferi o experiență plăcută care se simte lipsită de greutate și intuitiv. Având în vedere acest lucru, să vedem ce parte a acestui spectru se încadrează NordVPN și ProtonVPN. 

NordVPN

După cum puteți citi în meciul nostru ExpressVPN vs. NordVPN, clientul NordVPN reușește să ofere o mulțime de stimulare vizuală, în același timp arată elegant. Există o hartă mondială mare pe partea dreaptă a ecranului, cu o bulă pentru a arăta unde se află serverele.

nordvpn-revizuire-marker de selecție

Dacă faceți clic pe acestea, vă veți conecta la un server din locația respectivă. Harta este ciudată și poate fi o modalitate drăguță de a găsi și selecta un server, dar există și o listă tradițională de servere pe partea stângă a ecranului. 

În partea din dreapta sus a listei de server, există un buton pentru a închide porțiunea de hartă a ferestrei și are afișată doar lista de servere, pentru cei care vor să economisească spațiu pe ecran și doresc ceva pur funcțional.

NordVPN este unul dintre liderii de piață din sfera VPN, în timp ce ProtonVPN a construit un mic, dar extrem de loial. În această luptă ProtonVPN vs NordVPN, facem ca cele două servicii să lupte pentru a vedea cine este cel mai bun. Acestea au spus că harta și aspectul NordVPN sunt foarte bine realizate și nimic din interfață nu se simte înfundat vreodată. Chiar și mutarea în setările și meniurile software-ului, lucrurile par încă curate și rafinate. 

Filele au sens și tot ceea ce se află în setări se pare că este doar la locul potrivit. Lucrurile sunt ușor de găsit, iar VPN este o briză pentru oricine să o folosească, chiar și cele care nu sunt familiarizate cu VPN-urile sau tehnologia.

ProtonVPN

ProtonVPN are o interfață cool alb-negru, care arată ca ceva din filmele The Matrix. Ați primit un aspect similar cu NordVPN, cu o hartă în dreapta și serverele din stânga.

protonvpn-review-interfață

Triunghiuri verzi în sus, punctează harta pentru a arăta unde se află serverele și te poți conecta la VPN fie făcând clic pe acestea, fie pur și simplu găsind serverul dorit din listă. ProtonVPN vă permite, de asemenea, să închideți fereastra de hartă, la fel ca NordVPN, dacă doriți să vă maximizați imobilul ecranului.

Sub hartă există câteva informații suplimentare referitoare la conexiunea dvs. pe care NordVPN nu o include, cum ar fi un cronometru de sesiune și un grafic al vitezei de conectare, care adaugă senzația de a fi un hacker în timp ce utilizați acest software întunecat. 

Deși această pagină principală a clientului arată cool și modernă, apar probleme cu aspectul meniului de setări. Lucruri mărunte, cum ar fi comutatorul de ucidere în fila „avansată” a setărilor, fac lucrurile doar mai greu de găsit decât ar trebui să fie. 

În plus, anumite comutatoare de comutare par să nu facă nimic, precum opțiunea de acces timpuriu, iar unele nu sunt deloc comutabile, cum ar fi protecția împotriva scurgerii DNS în poziția „pornit”.. 

Runda trei gânduri

În timp ce interfața ProtonVPN este atrăgătoare incontestabilă într-un mod distopic, futurist, iar aspectul clientului este departe de a fi rău, meniurile de setări au unele kink-uri care trebuie rezolvate.. 

NordVPN, pe de altă parte, oferă o experiență cât mai aproape de un utilizator fără cusur, pe care te poți aștepta de la orice software. Există câteva aspecte pe care le vom analiza în secțiunea „viteză”, dar, la sfârșitul zilei, dintr-o perspectivă de ușurință pentru utilizator, NordVPN este la fel de bun pe cât îl obține. 

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru NordVPN

Logo ProtonVPN
Logo NordVPN

4

Viteză

Depărtându-ne de lumea subiectivă a ușurinței de utilizare, următoarea secțiune este mult mai științifică și clinică. Pentru a compara viteza fiecărui VPN, punem fiecare furnizor printr-un control de cinci locații pentru a înregistra viteza de ping, de descărcare și de încărcare.. 

Aceste date pot fi comparate cu măsurarea controlului vitezei noastre de internet fără a avea VPN pentru a face o idee bună despre ce este capabil fiecare furnizor în ceea ce privește viteza. De asemenea, facem un pic de testare din lumea reală aici pentru a confirma dacă VPN funcționează sau nu, așa cum indică numerele pe hârtie.

NordVPN

Așa cum am menționat în meciul nostru NordVPN vs. CyberGhost, NordVPN are unele probleme cu coerența atunci când vine vorba de viteză. Se pare că sistemul pentru alegerea serverului dvs. într-o anumită locație este similar cu extragerea unui lot aleatoriu dintr-o pălărie, iar serverul pe care vi l-ați dat poate fi excelent sau complet inutilizabil. 

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
neprotejata9165.510,57
SUA nr. 247923133.538,87
Regatul Unit nr. 20115334.786.06
Olanda nr. 6614566,915,39
Japonia # 69159132.833.31
VPN dublu (SUA în Canada nr. 4)7920.488,64

Cu toată această negativitate ieșită din comun, lucrurile par să se îmbunătățească, ori am avut noroc cu serverele noastre de data aceasta. Am văzut viteze solide de la patru dintre cele cinci servere pe care le-am încercat, cu un singur – Africa de Sud – căzând complet plat pe fața sa. 

În ciuda acestei performanțe slabe pe hârtie, acest server părea în continuare funcțional pentru navigarea web și chiar pentru YouTube. În cele din urmă, este de obicei eficient să te deconectezi și să te reconectezi pentru a atrage un lot nou, ca să zic așa, și să încerci să te conectezi la un server mai bun. Totuși, în general, NordVPN oferă viteze solide, dacă nu neapărat fiabile. Citiți piesa noastră NordVPN vs IPVanish, pentru a vedea cum se compară cei doi.

ProtonVPN

Analizând cele două tabele, se vede imediat care dintre aceste două VPN-uri este mai rapid. Vitezele lui ProtonVPN au fost neimpresive.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)983.1420.49
Illinois, SUA nr. 16 (server recomandat)1551.1320.51
Statele Unite ale Americii nr. 1 (Secure Core)2793.23,56
Marea Britanie # 1410216.3410.99
Japonia # 2126417.917.45
Australia # 2125684.2810.87

În timp ce serverul american din apropiere a avut rezultate bune, iar Marea Britanie a înregistrat, de asemenea, viteze respectabile, Japonia și Africa de Sud au avut rezultate slabe. Aceste servere au fost vizibil lente în timp ce navigau, de asemenea, în moduri în care NordVPN nu a fost, chiar în cel mai rău caz. 

În plus, timpurile de ping pe care le-am văzut în timpul testării noastre exclud complet acest lucru pentru un VPN pentru jocuri (în ciuda aspectului mișto). Cu Africa de Sud care depășește jumătate de secundă din timpul de ping și Japonia se apropie de asta, navigarea pe web se simte cam ca să folosească dial-up uneori, în comparație cu sentimentul receptiv al NordVPN, chiar și pe cel mai lent server pe care l-am încercat..

Rotund Patru Gânduri

După cum am spus la început, această secțiune este de obicei cea mai tăiată și uscată. Privind datele, NordVPN este obiectiv și semnificativ mai rapid decât ProtonVPN pe aproape fiecare server.

Performanțele fiecărui VPN pe hârtie sunt de asemenea utilizate în lumea reală, NordVPN se simte vizibil mai rapid decât ProtonVPN la încărcarea pe site-uri web sau videoclipuri.

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo ProtonVPN
Logo NordVPN

5

Securitate & intimitate

În a cincea și ultima rundă, ne uităm la ce ar considera majoritatea oamenilor cele mai importante funcții ale oricărui VPN: securitatea și confidențialitatea. Pentru a determina acest lucru, testăm fiecare VPN pentru scurgeri DNS, scurgeri IP sau orice alt tip de încălcare detectabilă în securitate.

De asemenea, analizăm ce protocoale și criptare oferă fiecare VPN pentru a determina cât de sigură este. În plus, citim politica de confidențialitate a fiecărui furnizor pentru a vedea dacă oricare dintre aceștia poate fi la curent cu informațiile utilizatorilor. 

NordVPN

NordVPN nu oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege un protocol sau o criptare, ci în schimb te blochează în setări despre care se știe că sunt sigure. Utilizează OpenVPN însoțit de criptarea AES-256, care este, în momentul actual, cea mai sigură combinație pe care o poate utiliza VPN. 

În ceea ce privește confidențialitatea, NordVPN are una dintre politicile de confidențialitate mai scurte pe care le-am văzut. De asemenea, i se oferă o structură care ușurează navigarea și găsirea răspunsului la întrebări specifice, dacă trebuie să știți cum se utilizează o anumită informație. 

În general, NordVPN face o treabă bună în a colecta cât mai puține informații în timp ce oferă serviciul său. Singurul lucru necesar pentru a vă crea un cont este un e-mail și o metodă de plată. 

Dacă sunteți cineva care dorește să vă maximizeze anonimatul, atunci puteți utiliza un e-mail aruncat și bitcoin pentru a-l face astfel încât NordVPN să nu aibă informații reale de identificare. 

În afară de aceasta, informațiile sunt colectate atunci când primiți ajutor de la serviciul pentru clienți, dar acestea sunt toate informațiile pe care trebuie să le oferiți în mod voluntar în procesul de colaborare cu serviciul pentru clienți. Unele detalii sunt, de asemenea, culese de pe cookie-urile de pe site-ul web, dar aceste informații nu sunt identificabile și sunt utilizate doar pentru a ajuta la optimizarea și menținerea site-ului.

ProtonVPN

ProtonVPN, la fel ca NordVPN, nu oferă opțiuni atunci când vine vorba de protocol sau criptare. În schimb, folosește OpenVPN pentru clientul desktop și IKEv2 / IPSec pe dispozitivele mobile. Pentru criptare, folosește AES-256, despre care puteți citi mai multe despre descrierea noastră a articolului de criptare. 

Așa cum am spus pentru NordVPN, acestea sunt opțiuni foarte sigure și protocoale precum PPTP sunt evitate pentru lipsa lor de securitate, așa cum puteți citi în defalcarea protocolului VPN.. 

Trecând la politica de confidențialitate, ProtonVPN are o lungime similară cu NordVPN. ProtonVPN colectează un e-mail și o metodă de plată pentru a vă crea contul, dar în acest caz, facturarea este gestionată de un terț. 

Aceasta înseamnă că, chiar dacă nu doriți să vă confruntați cu utilizarea bitcoinului pentru a vă achiziționa VPN, ProtonVPN nu va avea în continuare nicio informație de identificare. Pentru ca cineva să vă conecteze la VPN, ar trebui să recupereze înregistrări atât de la ProtonVPN, cât și de la terța parte care gestionează facturarea. 

În afară de aceasta, ProtonVPN colectează un marcaj de timp de fiecare dată când vă conectați. Această marcă de timp este rescrisă de fiecare dată când vă conectați și nu este identificabilă. Acesta este un nivel de colectare de informații destul de gol. În plus, ProtonVPN are sediul în Elveția, care are unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate din lume, ceea ce face din aceasta o alegere viabilă pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate. 

Round Five Gânduri

Ambele VPN-uri oferă aceleași protocoale și criptare, ProtonVPN diferind pe dispozitivele mobile prin utilizarea IKEv2 / IPSec, în timp ce NordVPN folosește OpenVPN pe toată placa. Ambele VPN-uri au trecut fiecare test de scurgere DNS și IP pe care le-am aruncat și oferim securitate fiabilă.

Ambele au, de asemenea, politici de confidențialitate solide, cu unele diferențe aici și acolo. În timp ce ProtonVPN folosește un terț pentru a prelucra plățile, astfel încât acesta să nu aibă niciodată informațiile de identificare, NordVPN oferă utilizatorilor interesați de confidențialitate opțiunea de a plăti în bitcoin pentru a-și păstra anonimatul. 

Acest lucru este prea aproape de apel, deoarece ambele oferă o securitate excelentă și confidențialitate, așa că trebuie să apelăm la egalitate și să acordăm un punct ambelor VPN-uri.

Runda: Securitate & Confidențialitate Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo ProtonVPN
Logo NordVPN

6

Verdictul

Cu un scor final de cinci la unu, NordVPN este câștigătorul incontestabil în acest meci. Deși ProtonVPN oferă unele morseluri încântătoare, cum ar fi planul gratuit, prețurile generale nu pot corespunde valorii oferite de NordVPN.

Pentru a înrăutăți pentru ProtonVPN, tunelul său divizat nu compensează diferența dintre cantitatea pură de caracteristici cu care este prezentat NordVPN, ca să nu mai vorbim de viteza superioară și ușurința de utilizare a NordVPN.. 

Câștigător: NordVPN

Dacă ați utilizat oricare dintre aceste VPN-uri înainte, ne-ar plăcea să aflăm cum se compară experiența dvs. cu a noastră în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map