NordVPN vs PIA: Revizuirea securității și vitezei în 2020

NordVPN este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața VPN și din motive întemeiate. În review-ul nostru NordVPN, vorbim despre modul în care are un număr respectabil de caracteristici, o interfață foarte curată și ușor de utilizat, precum și securitate și confidențialitate solide. 


Accesul la internet privat, sau PIA, este unul dintre micile VPN-uri care au sediul în Statele Unite. În revizuirea noastră PIA completă, vorbim despre modul în care acest lucru ar putea ridica sprâncenele cu unii oameni din cauza legilor de confidențialitate a datelor relativ slabe din state. 

Acestea fiind spuse, VPN-ul PIA a fost invocat în mai multe rânduri și nu a transmis niciodată informații despre utilizatori autorităților.

Știind istoricul solid al PIA de protejare a confidențialității utilizatorilor, am considerat că ar fi interesant să comparăm NordVPN cu acest subdog relativ pentru a vedea dacă rezultatul curat al PIA îl poate ajuta să bată un gigant VPN. Rezultatul este această luptă PIA vs. NordVPN pentru veacuri.

Configurarea unei lupte: PIA vs. NordVPN

Din păcate, aceste VPN-uri nu se pot lupta reciproc în sens literal, așa că am dezvoltat câteva reguli pentru a facilita o concurență echitabilă. Există cinci runde și fiecare este cântărit uniform, fiind atribuite câte un punct pentru fiecare rundă. Cele cinci runde sunt caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, viteză și securitate. 

Începem fiecare rundă, trecând pe scurt ceea ce căutăm, apoi oferim câteva informații detaliate despre performanța fiecărui VPN în acea categorie. La sfârșitul fiecărei runde, tragem o concluzie și acordăm un punct unuia dintre VPN-uri. 

1

Caracteristici

După cum puteți vedea în comparația noastră NordVPN vs. Mullvad, începem întotdeauna aceste meciuri cu o privire la caracteristicile fiecărui furnizor, iar NordVPN are o evoluție puternică în această primă rundă..

În această secțiune, cele mai importante lucruri pe care le căutăm sunt un comutator de ucidere și o anumită modalitate prin care VPN se poate conecta automat. Acestea sunt cele două caracteristici pe care le considerăm necesare pentru fiecare VPN, deoarece ambele caracteristici au impact direct asupra securității și fără ele, o VPN nu poate fi la fel de sigură. 

În afară de acestea, caracteristicile pe care fiecare VPN alege să le ofere sunt doar gheața pe tort. Lucruri cum ar fi un blocant de anunțuri, opțiuni DNS sau chiar straturi de securitate adăugate sunt completări comune.

NordVPN

NordVPN îl scoate din parc atunci când vine vorba de cele mai esențiale articole pe care tocmai le-am enumerat. Acesta permite utilizatorilor să configureze o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de conexiunea automată și comutatorul de ucidere.

Începând cu comutatorul de ucidere, există de fapt două încorporate în clientul desktop. Unul este etichetat în setări drept „comutatorul de ucid internet” și funcționează prin întreruperea fluxului de trafic de internet dacă conexiunea VPN este pierdută. 

nordvpn-review-Killswitch

Celălalt este numit „switch app switch” și, atunci când este pornit, va încheia automat orice aplicație pe care o adăugați la lista sa. Acest lucru ajută la îmbunătățirea performanței programelor care nu au nevoie de VPN, păstrându-vă în siguranță. 

NordVPN are, de asemenea, o configurație de conectare automată bine proiectată, care facilitează configurarea. Puteți conecta VPN automat la pornirea programului sau la pornirea Windows-ului. Puteți, de asemenea, să o configurați pentru a se conecta automat doar atunci când sunteți pe rețele wireless nesigure (ceea ce înseamnă că majoritatea WiFi public). 

În plus, trebuie să alegeți cu ce regiune sau țară vă conectați automat. NordVPN are, de asemenea, câteva caracteristici suplimentare de securitate, cum ar fi opțiunile DNS personalizate și invizibilitatea pe LAN.

Cele mai interesante dintre aceste funcții suplimentare de securitate sunt filtrul CyberSec și VPN-ul dublu. CyberSec este o caracteristică relativ nouă, pe care NordVPN a introdus-o, care funcționează ca ad-blocker, precum și ca un malware și un filtru de phishing. 

Modul în care funcționează CyberSec este pur și simplu blocând site-urile care servesc reclame sau sunt cunoscute că conțin malware sau atacuri de phishing. Deși aceasta nu este cea mai modernă caracteristică – și există o mulțime de instrumente gratuite similare pentru a vă proteja confidențialitatea – este bine să avem pentru cei care nu folosesc deja un fel de anunț blocant. 

În cele din urmă, dubla VPN este exact cum sună. Vă transmite traficul prin mai multe server VPN, ceea ce face și mai dificil pentru oricine să vă urmărească activitatea online.

Acces la internet privat

PIA are un layout foarte diferit cu meniurile sale de setări decât NordVPN, pe care le vom investiga mai detaliat în secțiunea „ușurință de utilizare”. Prima pagină de setări cu care ați fost întâmpinat are casete de selectare pentru lansarea programului la pornirea sistemului, indiferent dacă VPN se conectează la lansare și o mână de meniuri derulante cu opțiuni cosmetice. 

În mod implicit, clientul PIA este blocat în bara de activități și folosește o temă întunecată. În setări, însă, există opțiunea de a debloca fereastra din bara de activități și de a permite deplasarea acesteia pe ecran, precum și o temă ușoară și câteva opțiuni pentru modul în care apare pictograma tavii de sistem.

privat-internet acces-recenzie-tur

Aceasta este una dintre cele mai bune părți ale PIA și așteptăm ca mai mulți furnizori, cum ar fi NordVPN, să încorporeze un mod de noapte în fundalul său alb, care poate fi destul de clar pe ochi pe monitoare mai luminoase sau în camere mai întunecate..

Acestea fiind spuse, este vorba despre singurul lucru din setările PIA pe care putem indica faptul că ar trebui să urmeze alții. În timp ce prima pagină a setărilor oferă o casetă de selectare pentru conectarea automată, nu există nicio modalitate de a configura unde se conectează automat VPN. 

În plus, comutatorul de ucidere oferă trei setări care nu sunt complet explicate. Opțiunile sunt „oprit”, „automat” și „întotdeauna”. „Oprit” și „întotdeauna” sunt suficient de ușor de explicat, dar setarea „automată” spune că blochează traficul în timp ce VPN este pornit. 

privat-internet acces-review-Killswitch

Un switch switch funcționează de obicei prin blocarea traficului dacă VPN și-a pierdut conexiunea din anumite motive. Blocarea traficului din exterior este ceva pe care fiecare VPN ar trebui să îl facă în mod implicit, iar configurarea comutatorului de oprire este cam ciudată.. 

La fel ca NordVPN, PIA oferă și opțiuni DNS și chiar un blocant malware pe care îl numește MACE. PIA oferă, de asemenea, o filă în setările etichetate „conexiune” care le oferă utilizatorilor un control mai mare asupra aspectelor tehnice ale modului de funcționare a VPN, precum opțiunile de criptare, protocol, strângere de mână și port.. 

Un lucru care nu lipsește atât din lista de funcții NordVPN, cât și din PIA este tunelul divizat, care permite utilizatorilor să definească o listă de programe care utilizează conexiunea protejată VPN în timp ce alte programe utilizează o conexiune normală la internet. Puteți citi mai multe despre tunelurile divizate și puteți vedea o implementare excelentă a acestei funcții în recenzia noastră ExpressVPN. 

Gânduri rotunde

Accesul la internet privat are un meniu cu setări foarte diferite decât majoritatea VPN-urilor și nu este un lucru pentru care ne greșim în mod necesar. Există tone de opțiuni estetice și ne dorim ca mai mulți furnizori să aibă un mod de noapte pentru sănătatea ochilor. 

PIA are, de asemenea, câteva opțiuni mult mai avansate disponibile pentru tinkerers și utilizatorii de energie decât NordVPN. Totuși, NordVPN a depus mult mai mult efort în lucrurile care contează cu adevărat și a prioritizat funcționalitatea în funcție de aspectul său cu setul său de caracteristici. 

Opțiunile excelente de comutare automată și de conectare automată ale NordVPN o plasează cu mult înaintea PIA când vine vorba de funcții, ceea ce îi câștigă punctul pentru această rundă..

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo privat de acces la internet

2

Preț

Desigur, nu se pot compara două produse fără a se uita la prețurile lor. Cu toate acestea, această rundă nu se încheie cu cât costă fiecare furnizor. 

În plus față de prețuri, avem nevoie de ceva timp în această secțiune pentru a analiza ce tipuri de metode de plată sunt acceptate, dacă este oferit un fel de plan gratuit sau încercare și dacă există vreun tip de politică de rambursare.. 

NordVPN

După cum am văzut în meciul nostru NordVPN vs. TorGuard, NordVPN are o structură de prețuri care începe un pic stâncoasă, dar devine rapid ispititoare. Dacă intenționați să vă înscrieți de la o lună la lună, prețurile NordVPN sunt puțin înalte, dar este vorba despre ceea ce ar trebui să vă așteptați de la un furnizor de raft de top.

Opțiunea anuală reduce prețul lunar aproape la jumătate, iar opțiunile de doi sau trei ani oferă o afacere și mai excelentă. Toate planurile sunt aceleași în ceea ce privește ceea ce este inclus, toate permitând până la șase conexiuni simultane și o cantitate nelimitată de lățime de bandă. 

NordVPN acceptă toate formele majore de plată, inclusiv carduri de credit, PayPal, Amazon Pay și chiar bitcoin. Deși nu există un proces gratuit sau un plan gratuit disponibil, NordVPN are o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile. Acest lucru oferă cel puțin o modalitate de a încerca serviciul, dar totuși vă impune să reduceți costurile mari în față ale planului pe termen lung.

Acces la internet privat

La suprafață, prețurile PIA arată mai bine decât cele ale NordVPN. Prețurile lunare ale PIA încep de unde se află prețul anual al NordVPN. Acest lucru face ca PIA să fie alegerea evidentă pentru cei care nu caută un abonament VPN pe termen lung.

Cu toate acestea, PIA oferă doar planuri de șase luni și anuale, opțiunea de șase luni cu greu scoate nimic din costuri. Totuși, planul anual este de aproximativ jumătate decât planul lunar, atunci când este defalcat în costul lunar. 

Deși acest lucru așteaptă PIA într-un teritoriu bun ca o opțiune accesibilă, totuși nu prea reușește să depășească prețurile pe termen lung pe trei ani ale NordVPN. Acestea fiind spuse, planul PIA vine cu ceva mai mult decât opțiunea NordVPN, permițând conectarea a până la 10 dispozitive simultan. 

La fel ca NordVPN, PIA acceptă criptomonedele, precum și plata mai tradițională, cum ar fi cardurile de credit și PayPal. De fapt, PIA acceptă mai multe forme de plată decât NordVPN, aruncând opțiuni precum Beam și Mint. 

Ca și NordVPN, PIA nu are niciun fel de proces gratuit. Dacă sunteți interesat să încercați o VPN complet gratuit, asigurați-vă că consultați cele mai bune servicii de VPN gratuite. PIA asigură ușor această preocupare cu o perioadă de rambursare, dar este de numai șapte zile.

Rundă Două Gânduri

Aceasta este o rundă greu de notat, deoarece ambii furnizori au un model de prețuri care pare orientat către persoane diferite. Pe de o parte, PIA oferă prețuri pe termen scurt solid, în timp ce, pe de altă parte, NordVPN îl întrece cu planul său de trei ani. 

În această rundă, NordVPN oferă utilizatorilor 30 de zile întregi pentru a decide dacă este potrivit pentru ei și pentru a primi o rambursare, în timp ce PIA vă oferă doar șapte. Această diferență câștigă NordVPN punctul din această rundă, dar doar îngust. Considerăm că merită să subliniem aici că, după cum puteți citi mai multe în revizuirea noastră CyberGhost, CyberGhost oferă o perioadă de rambursare mai lungă și prețuri mai bune decât oricare dintre VPN-urile pe care le analizăm astăzi. 

Runda: punct de preț pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo privat de acces la internet

3

Ușurință în utilizare

Cât de ușor este să folosești un software este o chestiune destul de subiectivă, dar, în ciuda acestui fapt, este ceva important de luat în considerare. Software-ul bine proiectat poate oferi o experiență plăcută, în timp ce software-ul prost proiectat poate fi mizerabil de utilizat, obținându-vă în calea productivității online sau a procrastinării. 

În această secțiune, aruncăm o privire atentă la clienții fiecărui VPN și discutăm cum este interfața de utilizator. VPN cu clientul mai prietenos și mai bine conceput câștigă punctul pentru runda. 

NordVPN

Este greu de spus cine a făcut-o mai întâi, dar aspectul general al NordVPN este unul destul de comun în rândul clienților VPN (puteți vedea un exemplu de design foarte similar în review-ul nostru ProtonVPN). Primul lucru pe care l-ați primit la deschiderea software-ului este un ecran cu o hartă mare care ocupă cea mai mare parte din partea dreaptă a ecranului și o listă de servere care ocupă partea stângă..

nordvpn-review-interfață

În jurul hărții există un număr de markeri de locație pe care se poate face clic pentru a vă conecta la un server din acea locație. Un lucru NordVPN face mai bine decât majoritatea altor furnizori care utilizează acest aspect este faptul că puteți mări și micșora pe hartă pentru a ușura navigarea în toate locațiile serverului din întreaga lume, în timp ce alte VPN-uri au o perspectivă fixă. 

Lista de server din partea stângă a hărții este alfabetizată și arată steagul fiecărei țări de lângă ea. După ce începeți să utilizați VPN, o listă de servere folosite recent va apărea deasupra listei complete de server, ceea ce face mai ușoară conectarea rapidă la locațiile frecventate.

Lista recentă de servere afișează până la cinci locații înainte ca una să fie eliminată de pe listă. Pentru cei care sunt interesați să-și maximizeze spațiul pe ecran și să minimizeze dezordinea în spațiul lor de lucru digital, NordVPN permite utilizatorilor să închidă porțiunea de hartă a clientului și să vadă doar porțiunea de listă de server mult mai mică. 

Meniul de setări al clientului NordVPN este foarte eficient și face din NordVPN o alegere excelentă pentru oricine. Există un număr limitat de file în setări și am putea găsi totul examinând sub prima noastră ghidare, ceea ce este destul de rar. 

În partea de sus a filelor bine organizate, fiecare opțiune din setări are o explicație mică, cu una sau două linii. Acestea vă ajută să clarificați în continuare ce fac toate opțiunile și să consolideze NordVPN ca o alegere excelentă pentru cei care nu sunt cei mai tehnologiști.

Acces la internet privat

În mod implicit, clientul PIA este blocat pe bara de activități din partea dreaptă jos a ecranului. Fereastra este mult mai mică decât clientul NordVPN, venind la mai puțin de jumătate din lățime și aproape jumătate din înălțime. 

După cum am menționat, există seturi de opțiuni vizuale oferite în setările PIA și una eliberează clientul VPN din bara de activități, ceea ce vă permite să mutați fereastra către locul unde doriți.

Dispunerea PIA este foarte diferită de cea a NordVPN, cu un buton „power” mare care ocupă aproximativ jumătate din interfața deja mică. Făcând clic pe acest buton de alimentare, te conectează la VPN în locația care este afișată chiar dedesubt. Un alt VPN care face acest lucru este ExpressVPN; citiți articolul nostru ExpressVPN vs. PIA pentru a vedea alte moduri în care aceste servicii sunt comparabile.

privat-internet acces-review-interfață

Dacă faceți clic pe locație, se va deschide lista de servere și, mai jos, se va afișa adresa dvs. IP și IP-ul serverului VPN pe care îl utilizați. 

În cele din urmă, o mică săgeată în partea de jos a programului extinde fereastra la aproximativ aceeași înălțime cu clientul NordVPN. Acest spațiu suplimentar arată și mai multe informații despre conexiune, cum ar fi informații despre cont, utilizarea lunară și unele opțiuni de setări rapide. 

Interfața principală este foarte compactă și eficientă. Opțiunile de setare rapidă sunt o atingere excelentă, iar aspectul general al interfeței este curat. Cu toate acestea, după ce vă îndreptați în meniurile de setări, lucrurile sunt ceva mai dure în jurul marginilor. 

Setările au explicații, dar unele dintre formulări pot fi puțin neclare. Lucruri precum comutatorul de omor în trei moduri pe care l-am menționat în secțiunea „caracteristici” adaugă doar detalii confuze și inutile funcțiilor care ar trebui să fie clar.

În plus, conexiunile extinse și opțiunile de rețea depășesc cu mult ceea ce ar trebui să tincă majoritatea oamenilor. Deși cu siguranță PIA ar putea fi folosit de oricine la un nivel de bază, în setări este oferită o funcționalitate mult mai mare, ceea ce poate fi un lucru care îndepărtează unii oameni.

Runda trei gânduri

Ambele VPN-uri au clienți rafinați care arată bine și fac treaba asta bine. NordVPN oferă utilizatorilor un glob pentru a căuta o locație bună la care să se conecteze, în timp ce PIA reduce lucrurile pentru a economisi spațiul prețios al ecranului.. 

În cele din urmă, NordVPN are un aspect mai bine ales în meniurile de setări. Organizarea filelor este simplă, ceea ce face ușor să găsiți ceea ce aveți nevoie. 

Mai mult, NordVPN oferă explicații foarte clare pentru tot ceea ce face în setări. Între timp, PIA are o formulare care ar putea fi confuză și oferă setări un pic mai tehnice decât multe persoane ar avea interes în.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo privat de acces la internet

4

Viteză

La fel ca ușurința de utilizare, viteza poate face sau rupe cu ușurință orice VPN. O VPN rapidă poate oferi o experiență similară de navigare pe web pentru a nu utiliza deloc o VPN, în timp ce viteza crudă te va face să simți că ai fost redus din nou pentru a forma. 

Spre deosebire de ușurința de utilizare, cu toate acestea, viteza este o chestiune cuantificabilă pe care o putem testa în mod obiectiv pentru a determina un câștigător. În această secțiune, vom face doar asta testând fiecare VPN în cinci locații din întreaga lume și comparând-o cu o lectură de bază pe care o luăm fără VPN. 

NordVPN

Așa cum ne-am atins în trecut, cum ar fi în meciul nostru cu ProtonVPN vs. NordVPN, NordVPN poate fi inconsistent când vine vorba de alocarea unui server. Este cel mai vizibil atunci când efectuați teste de viteză ca acesta și în cele din urmă înseamnă că de fiecare dată când vă conectați la o nouă locație, există o mulțime de loterie care continuă.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
neprotejata9165.510,57
SUA nr. 247923133.538,87
Regatul Unit nr. 20115334.786.06
Olanda nr. 6614566,915,39
Japonia # 69159132.833.31
VPN dublu (SUA în Canada nr. 4)7920.488,64

De cele mai multe ori, această șansă întâmplătoare se va dovedi bine și veți vedea performanțe solide, așa cum am făcut-o în patru dintre cele cinci locații testate. Cu toate acestea, metoda aparent de buggy de atribuire a serverului NordVPN și-a redus din nou capul în Germania și ne-a determinat să obținem mai puțin de jumătate din lățimea de bandă a descărcărilor din ceea ce obținem de la orice alt server. 

Deși acest server a avut totuși viteze decente și s-a simțit bine în timp ce l-am folosit pentru navigare web și streaming video, acest lucru ilustrează în continuare un punct pe care l-am făcut înainte. NordVPN este în general rapid, dar este inconsistent de la un server la altul, chiar și în aceeași locație. 

De-a lungul timpului, se pare că lucrurile s-au îmbunătățit în această privință, dar este posibil ca, din când în când, să vă descoperiți și să vă reconectați pentru a încerca loteria din nou și sperăm să obțineți un server mai rapid.

Acces la internet privat

PIA și NordVPN au tranzacționat lovituri dintr-o locație în alta, PIA anulând NordVPN în Statele Unite, dar nu a reușit să câștige victoria în Marea Britanie. Apoi, în timp ce PIA a fost un pic mai lent în Japonia, a câștigat peste cea mai slabă locație a NordVPN, Germania.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)9169.3411.3
Chicago (recomandat)1665,4910.23
Londra107100.728,82
Sao Paulo156124.583.11
Tokyo16352.495,27
Sydney253122.192.6

În cele din urmă, în Brazilia, PIA s-a destrămat la final și a fost distrusă de viteza NordVPN. Toate serverele au funcționat bine în testarea practică, chiar și în timpul transmiterii video HD, cu excepția serverului din Brazilia.

După cum sugerează rezultatele pe hârtie, serverul din Brazilia a fost vizibil mai lent decât celelalte servere și va dura o secundă sau mai mult decât de obicei pentru a începe încărcarea paginilor web.

Rotund Patru Gânduri

În timp ce niciuna dintre aceste VPN-uri nu s-ar fi încadrat în categoria „lent” cu acest tip de performanță, doar unul avea un server sensibil de lent, iar acesta era PIA. Pe hârtie, NordVPN a bătut PIA în trei din cinci locații și a câștigat cu marje mari.

În locațiile în care NordVPN a fost mai lent, a fost doar prin marje relativ mici. Adevăratul cuie final al sicriului pentru PIA este însă că a fost singurul cu un server care a suferit în mod vizibil din cauza performanțelor slabe, în timp ce toate serverele NordVPN s-au simțit receptive și rapide..

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo privat de acces la internet

5

Securitate și confidențialitate

Runda finală este ceea ce veți vedea probabil subliniat cel mai mult în fiecare marketing VPN: securitate și confidențialitate. Ca în orice, nu ar trebui să luați cuvântul companiei pentru cât de sigur este produsul său. 

Pentru a analiza securitatea fiecărui VPN, ne uităm la ce tipuri de protocoale și criptare sunt disponibile și testăm orice tip de scurgeri, inclusiv DNS și informații IP. Verificăm, de asemenea, politicile de confidențialitate ale fiecărui VPN și vom sări în fiecare din trecut pentru a vedea dacă au existat indiscreții de confidențialitate anterioare. 

NordVPN

În ceea ce privește securitatea, NordVPN nu oferă multe opțiuni. În mare parte, atât criptarea, cât și protocolul sunt blocate și nu pot fi modificate. Acestea fiind spuse, în ciuda lipsei de alegeri, folosește cel mai bun combo disponibil în acest moment. 

Pentru protocol, NordVPN folosește OpenVPN, care este un protocol de înaltă securitate și open-source, care are un record de securitate dovedit, în timp ce este în continuare transparent și oferă o viteză solidă peste toate. Puteți citi mai multe despre OpenVPN și alte protocoale în defalcarea protocolului VPN. 

Criptarea folosită este AES-256, care, atunci când este asociat cu protocolul OpenVPN, este ceea ce considerăm actualul standard de aur pentru securitatea internetului. Așa cum ne așteptam cu acest protocol și criptare, nu am reușit să găsim semne de scurgeri DNS, scurgeri IP sau alt tip de scurgere de date.

În ceea ce privește confidențialitatea, NordVPN oferă una dintre politicile de confidențialitate mai concise. Cu o lungime de aproximativ opt pagini, documentul face o treabă rezonabilă de a explica exact ce informații sunt colectate, cât timp sunt păstrate și la ce sunt folosite, fără a fi prea împiedicat de o terminologie legală excesivă. 

NordVPN colectează o cantitate destul de minimă de informații despre utilizatori. De fapt, dacă alegeți să plătiți cu bitcoin, este posibil să configurați un cont fără a preda informații de identificare prin utilizarea unei adrese de e-mail.

Metodele normale de plată, cum ar fi un card de credit, vor oferi totuși informații de identificare NordVPN, dar acest lucru este atenuat în mare măsură de faptul că VPN în sine nu adună informații de identificare asupra utilizatorilor..

Informațiile colectate în afara configurației contului sunt limitate în mare parte la datele colectate de pe cookie-urile site-ului. Din nou, aceste informații nu sunt identificatoare și sunt utilizate pentru îmbunătățirea și menținerea site-ului web.

Acces la internet privat

PIA oferă mai multe opțiuni pentru utilizatori atunci când vine vorba de securitate și oferă chiar și acest site util care explică multe dintre opțiunile de criptare și oferă câteva recomandări. Ca și NordVPN, criptarea AES-256 este disponibilă, dar PIA aruncă și AES-128.

AES-128 este mai puțin sigur decât este fratele mai mare de 256 biți, dar, în schimb, poate oferi o viteză și o performanță ceva mai bune. Există, de asemenea, mai multe opțiuni pentru autentificarea datelor care se pot proteja de „atacuri active”, atunci când cineva interceptează traficul dintre dvs. și serverul VPN. 

În ceea ce privește protocolul, PIA oferă aceleași două opțiuni ca NordVPN, care sunt ambele forme de OpenVPN. Unul dintre acestea, UDP, este mai bun pentru performanța generală, în timp ce celălalt, TCP, este mai stabil și va oferi o conexiune mai fiabilă.

Trecând la politica de confidențialitate, PIA este mult mai lungă decât NordVPN, cu o lungime totală de aproximativ 12 pagini. Politica se concentrează în special pe informațiile colectate prin cookie-urile de pe site-ul web, care – ca în cazul NordVPN – este o practică standard pe aproape toate site-urile web, iar informațiile colectate în acest mod sunt folosite pentru a menține site-ul.. 

În afară de informațiile culese pe site, PIA își execută VPN-ul cu o politică zero-log, care este susținută de dovezi din lumea reală. PIA a fost invocată de FBI în timpul investigațiilor din trecut și s-a dovedit a fi incapabilă să transmită informații către organele guvernamentale, deoarece nu păstrează nicio informație de identificare. 

Round Five Gânduri

Atât NordVPN, cât și PIA oferă criptare AES-256 și protocolul OpenVPN, ceea ce căutăm exact când vine vorba de securitate. 

Deși PIA oferă multe alte opțiuni atunci când vine vorba de configurarea securității VPN-ului dvs., în mare parte, aceasta ar servi doar la sacrificarea securității în favoarea vitezei. Vă sugerăm ca majoritatea oamenilor să se lipească de combo-ul încercat și adevărat. 

În ceea ce privește politica de confidențialitate, în timp ce NordVPN este mai scurtă și redactată într-un stil mai ușor de înțeles, PIA s-a dovedit a fi stăruitor în fața agențiilor guvernamentale de la ușa sa. Ambele au o politică solidă de neînregistrare și o evidență curată. 

Această rundă este incredibil de strânsă și ambii furnizori par siguri și de încredere, așa că apelăm la această rundă finală o egalitate, ceea ce înseamnă că ambii furnizori câștigă un punct.

Runda: Securitate și confidențialitate Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo NordVPN
Logo privat de acces la internet

6

Verdictul

Cu un scor final de cinci la unu, NordVPN ia acasă victoria într-o alunecare de teren. Deși PIA nu este o VPN proastă, pur și simplu nu poate ține pasul cu o alegere adevărată a raftului, cum ar fi NordVPN. 

Câștigător: NordVPN

NordVPN avea o viteză superioară, caracteristici mai bune, era subiectiv mai ușor de utilizat și chiar oferea opțiuni de preț ușor mai bune. Singurul punct pe care l-a putut lua Accesul la internet privat a fost egal, deoarece ambii furnizori au o securitate bună și un bun istoric al respectării confidențialității utilizatorului. 

Dacă aveți experiență cu PIA sau NordVPN, am dori să aflăm cum se compară experiența dvs. cu a noastră în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map