NordVPN vs Mullvad: Un uriaș luptă o aluniță în 2020

Momentan, NordVPN ocupă locul doi în clasamentul nostru general VPN. Dacă citiți recenzia noastră NordVPN, veți vedea că ne place pentru o serie de motive, dintre care unele includ prețuri la prețuri accesibile pe termen lung, ușurință de utilizare și securitate excelentă. 


Mullvad, pe de altă parte, stă mult mai mult pe polul totem al VPN-urilor. Cu toate acestea, dacă consultați recenzia noastră completă Mullvad, veți găsi că există o varietate de aspecte interesante despre aceasta, care oferă niveluri de confidențialitate și accesibilitate pe care majoritatea furnizorilor nu le pot. 

Având în vedere acest lucru, am decis că este timpul pentru un meci NordVPN vs. Mullvad să vadă cine iese în fruntea vieții private pentru buget.

Configurarea unei lupte: NordVPN vs. Mullvad

Pentru ca această competiție să fie echitabilă, în timp ce este, de asemenea, dens informativ, am împărțit lucrurile în cinci runde. Vom începe fiecare rundă analizând cum se realizează fiecare furnizor într-o anumită categorie. 

După evaluarea fiecărui VPN, vom discuta care este câștigătorul și de ce, apoi vom atribui acel VPN un punct pentru runda respectivă. Prima rundă se concentrează pe caracteristicile VPN, urmate de runde asupra prețurilor, ușurința de utilizare, viteză și, în sfârșit, securitatea..

1

Caracteristici

Pentru a începe lucrurile, vom vedea ce fel de funcții sunt oferite de fiecare furnizor VPN. Căutăm câteva lucruri importante pentru securitate, pe care le considerăm obligatorii pentru toate VPN-urile pentru a putea fi numite utilizabile.

În primul rând, căutăm un comutator de ucidere, care oprește fluxul traficului de internet dacă VPN se deconectează. În al doilea rând, căutăm abilitatea de a rula și conecta automat la pornire, ceea ce ne ajută să ne asigurăm că niciuna dintre informațiile dvs. nu se scurge înainte de a putea conecta manual VPN.

În afară de acestea, orice altceva este, în esență, glazură pe tort. Furnizorii vor pierde puncte majore dacă nu există un comutator de omor sau o abilitate de conectare automată, dar vor câștiga puncte prin faptul că beneficiază de bunuri suplimentare pentru tinkerers.

NordVPN

Chiar din poartă, NordVPN pare să impresioneze. Nu numai că are un comutator de ucidere standard, dar are și un comutator de ucidere a aplicației. Acest lucru vă permite să definiți o listă de programe pe care să le opriți de pe internet dacă VPN își pierde conexiunea, în loc să închideți internetul în întregime. 

nordvpn-review-Killswitch

În plus, NordVPN are un meniu robust de conectare automată. Puteți alege să rulați aplicația și să vă conectați întotdeauna la pornire sau puteți decide să vă conectați numai atunci când detectează o conexiune wireless nesigură. Acest lucru vă ajută să vă păstrați conexiunea în siguranță de pericolele WiFi-ului public.

Meniul auto-conectare vă permite, de asemenea, să alegeți o locație sau o regiune preferată de server la care să vă conectați automat. În ceea ce privește alte caracteristici, NordVPN are câteva notabile. Lucruri precum invizibilitatea din rețeaua dvs. locală și serverele ofuscate vă pot ajuta să vă creșteți nivelul de securitate și anonimat online. 

Pentru cei care sunt cu adevărat conștienți de securitate, NordVPN oferă chiar și o opțiune dublă VPN, care folosește mai multe servere VPN într-un releu pentru a face urmărirea activității online și mai dificilă.

Mullvad

Dispunerea meniului Mullvad împărțește setările în două secțiuni: „preferințe” și „avansate”. În „preferințe”, veți găsi comutatoarele care vă permit să alegeți dacă doriți să configurați aplicația pentru a rula la pornire, precum și dacă vă conectați sau nu automat. 

mullvad-review-Killswitch

Cu toate acestea, nu există setări care să vă permită să alegeți unde se conectează Mullvad, dacă îl aveți configurat să se conecteze automat. Cu toate acestea, pare să vă conectați la cel mai recent server pe care l-ați folosit. 

Celelalte două opțiuni din meniul preferințelor sunt pentru activarea sau dezactivarea notificărilor și pentru a permite dispozitivelor locale, cum ar fi imprimantele, să vadă computerul conectat.

În „avansat”, găsim comutatorul de ucidere al lui Mullvad, care este pur și simplu etichetat ca „bloc când este deconectat”. Sub această opțiune se află o scurtă descriere a faptului, care menționează că blochează traficul atunci când VPN nu este conectat, chiar și atunci când aplicația este închisă.

Acesta este un mod inconvenient de a face un comutator de ucidere și, deși vă menține în siguranță, este posibil ca majoritatea oamenilor să lase această opțiune oprită pentru a evita inconvenientul..

În afară de cele mai de bază și esențiale funcții pe care le-am menționat, Mullvad nu are aproape nimic de oferit, mai ales că modul în care sunt concepute aceste funcții este defectuos fatal.

Gânduri rotunde

Ambii furnizori acoperă necesitățile goale absolute pe care le-am menționat, dar Mullvad face o treabă slabă din aceasta. Modul în care funcționează comutatorul de ucidere Mullvad îl face aproape inutilizabil, iar NordVPN are o implementare mai robustă a fiecărei caracteristici pe care cele două le împărtășesc.

NordVPN are, de asemenea, o serie de funcții suplimentare care îl împing cu mult înaintea lui Mullvad din această categorie. Acestea fiind spuse, încă mai există caracteristici de care lipsesc ambii furnizori, cum ar fi tunelarea divizată. 

Dacă vă interesează o VPN cu adevărat bogată în funcții, care include lucruri precum tunelul divizat, asigurați-vă că aruncați o privire la recenzia noastră ExpressVPN.

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo Mullvad

2

Prețuri

Prețul este secțiunea care permite, de regulă, furnizorilor de subdog să accepte puncte, oferind o afacere mai bună decât concurentul. Cu toate acestea, costul monetar singur nu este singurul lucru pe care îl evaluăm în această secțiune.

De asemenea, ne uităm să vedem dacă VPN-urile oferă teste gratuite și ce tip de politică de rambursare oferă. De asemenea, avem în vedere ce modalități de plată sunt disponibile și câte conexiuni sunt permise pe abonament.

NordVPN

După cum am văzut în meciul nostru NordVPN vs. CyberGhost, prețul de la NordVPN este cel mai bun dintre celelalte VPN-uri de top, dar cu siguranță nu este imbatabil. NordVPN oferă un singur plan cu patru opțiuni diferite pentru perioada de facturare.

Prețurile lunare ale NordVPN se află în pachetul de joc al multor alți concurenți de top. Nu este mare lucru, dar, de asemenea, nu este în afara. Trecerea la un plan anual reduce costurile aproape la jumătate, planurile de doi și trei ani oferind o valoare și mai bună. 

Indiferent de perioada de timp pe care o alegeți, acest plan vă permite să vă conectați simultan până la șase dispozitive și include lățimea de bandă nelimitată. Plata se poate face cu carduri de credit, Amazon Pay, Alipay, UnionPay și numeroase criptomonede.

Deși NordVPN nu oferă niciun fel de proces gratuit sau de plan gratuit, acesta are o garanție de returnare de 30 de zile. Acest lucru este esențial deoarece, pentru a obține cea mai bună afacere pe termen lung, ați putea să afundați o sută de dolari în software-ul pe care nu ați încercat niciodată.

Mullvad

Mullvad are, probabil, cel mai eficient și mai ușor de înțeles model de preț al oricărui VPN de pe piață. Nu există opțiuni pentru planuri sau perioade de timp, există un singur preț lunar.

Există doar un plan lunar, dar este unul dintre cele mai accesibile VPN-uri de pe piață pentru cei care caută opțiunea lunară. În multe privințe, acest lucru este o opoziție perfectă față de prețurile de la NordVPN, care este mare în ceea ce privește aspectul lunar și începe să scadă cu atât vă înscrieți mai mult. 

Cu toate acestea, există și unele asemănări între cele două. Pentru început, Mullvad oferă și aceeași garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile. Niciun furnizor nu oferă un proces gratuit, iar Mullvad acceptă, de asemenea, un număr de aceleași opțiuni de plată ca NordVPN, inclusiv cardul de credit, PayPal și bitcoin.

Cu toate că tipurile de plată precum UnionPay și Amazon Pay sunt eliminate, Mullvad acceptă, de asemenea, opțiuni pe care NordVPN nu le include, inclusiv Swish și numerar.

Rundă Două Gânduri

Aceasta a fost una dintre cele mai grele runde de prețuri pe care a trebuit să le înscriem într-un meci de la cap la cap. Deoarece nici VPN nu oferă un plan gratuit, încurajăm persoanele interesate de o VPN fără riscuri să verifice serviciile noastre VPN gratuite. 

Deși Mullvad are prețuri mai bune de la o lună la alta, prețurile NordVPN scad mai puțin decât Mullvad odată ce ai atins planul pe doi ani și devin și mai atrăgătoare pentru planul pe trei ani. Având în vedere faptul că NordVPN are caracteristici mai bune, este, fără îndoială, o valoare mai bună și o opțiune mai accesibilă la sfârșitul zilei. 

Runda: punct de preț pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo Mullvad

3

Ușurință în utilizare

La fel ca în recenziile noastre complete VPN, ușurința de utilizare este a treia secțiune pe care o acoperim. În această secțiune, analizăm experiența generală a utilizatorului, de la înscrierea la un cont până la utilizarea VPN-ului. 

Deși ușurința de utilizare este cel mai subiectiv lucru pe care îl luăm în considerare în aceste meciuri, credem că este important să oferim o idee despre ce este să folosim fiecare VPN și pentru cine ar putea fi cel mai bine. VPN-urile mai complicate, cu tone de opțiuni tehnice, își au locul, dar majoritatea oamenilor caută ceva gata să meargă fără să fie nevoie.

NordVPN

Clientul desktop și aplicațiile mobile NordVPN sunt foarte rafinate și ușor de utilizat. Clientul de pe desktop prezintă o hartă mare în partea dreaptă a ferestrei, cu o listă a serverelor din stânga. 

Această listă este sortată alfabetic și afișează un steag lângă numele fiecărei țări, ceea ce face mai ușor să parcurgeți rapid și să găsiți locația dorită. Există, de asemenea, o bară de căutare în partea de sus a listei de țări, care vă permite să introduceți numele țării, în loc să căutați manual lista.

În mod alternativ, puteți peruza harta, pe care o puteți naviga făcând clic și glisând. Dacă faceți clic pe bulele de locație albastră a hărții vă permite să vă conectați la un server din acea locație, ceea ce ne aduce de fapt la singura reclamație pe care o avem în legătură cu experiența utilizatorului NordVPN.

nordvpn-review-interfață

Algoritmul care selectează ce server să folosească în locația preferată pare să fie stricat. Adesea alege un server care este sub sarcină semnificativă și nu are cele mai bune perioade. Vom analiza acest lucru un pic mai mult în secțiunea „viteză” viitoare, dar uneori este o problemă. 

Aceasta te obligă uneori să selectezi manual un server din listă, ceea ce, din fericire, nu este dificil de făcut cu interfața rafinată a NordVPN. Meniurile de setări sunt ușor de accesat, iar toate elementele din setări au etichete și explicații clar formulate. 

Site-ul NordVPN nu este neapărat demn de remarcat, dar în general este bine simplificat pentru a vă ajuta să vă înscrieți sau să găsiți asistență. Configurarea unui cont necesită un e-mail și o parolă, care este un tarif standard pentru crearea contului pentru aproape orice. 

În general, NordVPN este ușor de utilizat, chiar dacă sunteți cineva care nu este bine versat în tehnologie. Pur și simplu instalați clientul, care este ușor de găsit pe site-ul web și faceți clic pe hartă pentru a vă conecta la locația respectivă.

Mullvad

Chiar în afara liliacului, Mullvad părea să nu ne enerveze. Când am început să descărcăm clientul de pe site-ul Mullvad, acesta a rulat cu o viteză lentă și a estimat că fișierul cu dimensiunea de câteva megabyte va dura două ore întregi pentru descărcare..

mullvad-review-interfață

Am efectuat un test de viteză pe conexiunea noastră pentru a confirma că nimic nu este greșit la finalul nostru, iar internetul nostru a fost bine. În cele din urmă, descărcarea a expirat și am început o altă încercare. De data aceasta, descărcarea a început la fel de lent, dar în cele din urmă a dat lovitura în viteză și a putut să termine.

Acest fișier mic, care ar fi trebuit să dureze câteva secunde la descărcare, a sfârșit să dureze aproximativ cinci minute. Apoi am executat fișierul executabil pe care tocmai l-am descărcat și ni s-a spus că instalarea nu a reușit.

Pentru a rezuma concluziile noastre, cel mai probabil problemele de instalare pe care le-am întâlnit s-au datorat setărilor și adaptoarelor pe care un alt VPN le-a adăugat sau schimbat pe computerul nostru, ceea ce a afectat ceea ce instalatorul Mullvad încerca să facă.. 

Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că, după zeci și zeci de teste VPN, nu am avut niciodată un alt VPN care să ne ofere această problemă. După curățarea câtorva setări de rețea pe computerul nostru, instalarea a funcționat. Cu toate acestea, dacă ați folosit vreodată o altă VPN, vă rugăm să vă preocupați de această problemă potențială.

Odată instalat, clientul nu este rău și îl face suficient de ușor să se conecteze la VPN. Acestea fiind spuse, lista de servere ar putea fi îmbunătățită adăugând steagurile fiecărei țări. Acest lucru vă ajută mai mult decât vă așteptați când vine vorba de identificarea rapidă a locației pe care o căutați atunci când derulați pe listă.

În loc să se deschidă într-o fereastră nouă, clientul este ancorat în tava de sistem din dreapta jos. Ecranul principal vă permite să vă conectați sau să modificați cu ușurință locația dorită, în timp ce meniurile de setări sunt ușor de navigat, ceea ce ar trebui să fie dat, având în vedere cât de sterile sunt. 

Runda trei gânduri 

NordVPN are un site web solid, care face ușor să vă înscrieți și să faceți rost de minge cu un VPN. Între timp, Mullvad ne oferea probleme practic la fiecare pas.

De la descărcarea clientului, până la executarea corectă a acestuia, la simpla examinare a listei de servere, Mullvad nu poate corespunde nivelului de polă și ușurință pe care le oferă aplicațiile NordVPN.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo Mullvad

4

Viteză

În contrast puternic cu secțiunea anterioară, care a fost unul dintre cele mai subiective lucruri pe care le acoperim, viteza este probabil cea mai științifică secțiune. Pentru a compara fiecare VPN într-o manieră corectă, le testăm cât mai repede, înapoi.

Începem prin efectuarea unei măsurători de control fără niciun VPN conectat și îl utilizăm ca bază. Punem apoi fiecare VPN prin aceleași cinci locații pentru a vedea care are viteze mai bune sau mai fiabile.

În plus, facem câteva navigări, fluxuri și lucrări pentru a vedea cum vitezele de pe hârtie se traduc în lumea reală.

NordVPN

NordVPN a fost bătut înainte când vine vorba de viteză, cum ar fi în articolul nostru NordVPN vs. IPVanish. Acest lucru nu este neapărat pentru că NordVPN este lent, ci pentru că este inconsistent de la server la server.

Un server poate atinge aproape întreaga dvs. lățime de bandă neprotejată, în timp ce un alt din aceeași locație poate reduce lățimea de bandă la mai puțin de o zecime. Aceasta este o problemă, de fapt, că am dat NordVPN o mențiune necinstită în cel mai rapid VPN-ul nostru.

Cel puțin o parte din această problemă este, așa cum am menționat, datorită selecției aparent de rupt a serverului pe care clientul o face implicit. Serverul din Marea Britanie, de exemplu, nu funcționa deloc până când am ales manual un server diferit pentru a obține scorurile pe care le-am făcut.

Cu toate cele spuse, NordVPN are, fără îndoială, un drum lung de parcurs în ceea ce privește performanța și consecvența, dar am văzut în acest moment viteze în mare măsură bune. Fiecare server, cu excepția Japoniei, a depășit viteza de descărcare de 100 Mbps și chiar Japonia a fost doar la o distanță de păr. 

Viteza de încărcare a fost o altă poveste, cu toate acestea, Marea Britanie ne-a oferit doar mai puțin de un procent din lățimea de bandă a încărcării înapoi. În ciuda acestui fapt, am reușit să obținem performanțe utilizabile de pe fiecare server, chiar urmărind videoclipuri HD fără nicio problemă.

Mullvad

Mullvad a fost de fapt mai rapid în cea mai mare parte a timpului când a format o conexiune în comparație cu NordVPN. NordVPN durează aproximativ 10 secunde, în timp ce Mullvad durează de obicei între cinci și șapte. Deși acest lucru este mai rapid decât NordVPN, totuși nu este prea impresionant și este într-adevăr singurul loc în care Mullvad a fost mai rapid decât NordVPN. 

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)8146.1511.4
Sf. Ludovic23158.3210.36
Londra108131.758.1
Amsterdam146144.344,35
Africa de Sud26291,173.05
Tokyo172129.756,42

Deși NordVPN are cu siguranță defectele sale atunci când vine vorba de fiabilitate și viteză, Mullvad se luptă și mai mult. Mullvad nu avea un singur server cu viteză de descărcare mai mare decât NordVPN.

Cu toate acestea, există câteva servere, unde Mullvad a reușit să bată NordVPN la viteza de încărcare și, în unele cazuri, să facă ping. În Brazilia, de exemplu, Mullvad a bărbierit 20 de metri de ping-ul NordVPN și a crescut rata de încărcare cu aproape 30 la sută. 

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, viteza de descărcare este reglabilă, iar NordVPN a avut mai mult decât dubla viteză de descărcare a Mullvad în Brazilia. Experiența de navigare a Mullvad a fost cu siguranță tolerabilă, dar în comparație cu NordVPN, a existat o întârziere vizibil mai mare de aproximativ o jumătate de secundă la încărcarea site-urilor web.

Rotund Patru Gânduri

După cum am spus la începutul acestei secțiuni, compararea vitezei a două VPN-uri este un efort științific. Analizând datele, NordVPN este obiectiv mai rapid și putem susține anecdotic acest lucru din experiențele noastre folosind ambele VPN-uri.

Acestea fiind spuse, NordVPN are și mai mult potențial. Dacă nu ar fi fost pentru starea spartă a selecției automate a serverului, acest lucru ar fi fost chiar mai puțin un concurs. Puteți citi mai multe despre viteza și potențialul irosit de NordVPN (precum și să îl vedeți în comparație cu unele dintre cele mai rapide opțiuni de pe piață) în cel mai bun VPN al nostru pentru redresarea jocurilor.

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo Mullvad

5

Securitate și confidențialitate

Secțiunea finală este ceea ce mulți ar susține este cel mai important: securitate și confidențialitate. Cu toate că fiecare în mod normal le este oferit propriile secțiuni în recenziile noastre complete VPN, în meciurile noastre, le combinăm într-una. 

Când vine vorba de securitate, ne uităm la ce tipuri de protocoale oferă VPN-urile și ce nivel de criptare utilizează. În plus, testăm eventualele scurgeri DNS sau IP. 

În ceea ce privește confidențialitatea, inspectăm întreaga politică de confidențialitate a fiecărei VPN pentru a vedea ce tip de informații colectează și cum sunt utilizate.

NordVPN

După cum am văzut în meciul nostru NordVPN vs. ExpressVPN, NordVPN are securitate care poate rivaliza cu cele mai bune de pe piață. NordVPN utilizează protocolul OpenVPN împerecheat cu criptarea AES-256, care este considerat standardul de aur al securității VPN.

Deși este posibil să nu existe opțiuni din care să alegeți când vine vorba de protocol sau criptare, această configurație este sigură în mod sigur. Nu am putut detecta o scurgere DNS sau vreo altă încălcare a securității atunci când testăm NordVPN.

Politica de confidențialitate a NordVPN este relativ concisă și este redactată într-o manieră ușor de citit, spre deosebire de vorbirea legală aproape nedeterminabilă în care sunt scrise anumite politici de confidențialitate. Când vine vorba de utilizarea VPN, nu vă păstrează nicio identitate. informație. 

Cea mai mare parte a informațiilor pe care NordVPN le primește despre tine provine de la crearea contului dvs. atunci când dați un e-mail pentru a vă înscrie, dar acesta poate fi cu ușurință un e-mail de urmat, care este încă relativ anonim. 

Există, de asemenea, unele informații culese pe site-ul web prin cookie-uri, dar aceste informații sunt utilizate pentru menținerea site-ului și este, din păcate, o practică ineludabilă online azi.

Mullvad

Ca și prețul, acesta este un alt domeniu în care Mullvad își creează propriul drum și face lucrurile într-un mod unic. Nu necesită o adresă de e-mail – sau chiar o parolă – pentru a crea un cont. 

În schimb, faceți pur și simplu clic pe un buton de pe site-ul Mullvad care scrie „generați cont” și vi se oferă un cod randomizat de 16 cifre. Acest cod este esențial atât numele contului, cât și parola, de aceea este important să îl salvați cumva și să îl păstrați în siguranță.

Dacă utilizați opțiunea de a plăti cu ceva de genul cash sau bitcoin, sunteți complet anonimi pentru Mullvad, iar politica de confidențialitate este în mare măsură irelevantă. Orice informație pe care Mullvad o colectează nu este legată în niciun fel de numele sau identitatea dvs. decât dacă alegeți să utilizați o metodă de plată care are aceste informații. 

Conectarea necesită doar codul alocat aleatoriu. Deși acest lucru prezintă avantaje în ceea ce privește confidențialitatea, introduce, de asemenea, câteva probleme unice. Pentru unul, dacă pierdeți acest cod, veți fi pierdut contul fără o metodă reală de recuperare.

În plus, dacă cineva primește acest cod, nu există nicio modalitate de a-l schimba pentru a bloca pe cineva. În schimb, trebuie să obțineți un cod nou și un cont nou. Pe lângă acest sistem interesant și extrem de anonim de administrare a conturilor, politica de confidențialitate a Mullvad este, de asemenea, de primă linie și afirmă că nu este înregistrată nicio informație despre tine prin intermediul VPN.

În ceea ce privește securitatea, Mullvad folosește aceeași configurație ca NordVPN, OpenVPN folosit pentru protocol și criptare AES-256. Dacă sunteți interesat să aflați ce înseamnă toate acestea, asigurați-vă că arătați articolele noastre de criptare și protocol. Pe scurt, aceasta este o combinație excelentă pentru performanță și securitate VPN.

Round Five Gânduri

Deși NordVPN este un furnizor sigur și sigur, care face o treabă bună în respectarea și protejarea vieții private, trebuie să acordăm credit acolo unde creditul este datorat. Mullvad folosește un sistem unic pentru a ajuta la maximizarea confidențialității utilizatorilor săi.

Mullvad operează astfel încât, dacă alegeți acest lucru, nu are informații despre cine sunteți. Acest lucru înseamnă că este literalmente imposibil pentru ei să te identifice în vreun fel, care este la fel de privat pe cât devine online.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru Mullvad

Logo NordVPN
Logo Mullvad

6

Gânduri finale

Cu un scor final de patru la unu, NordVPN este câștigătorul clar în acest meci. NordVPN oferă o valoare mai bună pentru cei care sunt capabili să plătească în avans pentru planurile pe termen lung și oferă, de asemenea, utilizatorilor mai multe caracteristici și control asupra modului de funcționare a VPN.

Câștigător: NordVPN

Confidențialitatea Mullvad este în totalitate, datorită metodei sale unice de a urmări conturile, dar asta nu este suficient pentru a compensa viteza mai lentă și instalarea și utilizarea mai dificile în comparație cu NordVPN. Cu toate acestea, dacă securitatea și anonimatul sunt singurele tale probleme, Mullvad ar putea fi opțiunea mai bună.

Dacă aveți experiență cu oricare dintre aceste VPN-uri, ne-ar plăcea să auzim cum vă luați comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map