NordVPN vs IPVanish: o provocare pentru 2020?

NordVPN este unul dintre cele mai mari VPN-uri de pe piață și este aproape un nume al gospodăriei, acolo sus, pe placul ExpressVPN. Nu am găsit prea multe lucruri de reținut în analiza NordVPN. În schimb, ne-am simțit impresionați de prețurile sale excelente pe termen lung, ușurința în utilizare și securitatea ridicată. 


IPVanish, pe de altă parte, este un VPN pe care mulți l-ar putea considera un inamic nedemn. În recenzia noastră despre IPVanish, vorbim despre scandalul izbucnit în 2018 cu privire la predarea IPVanish de jurnalele pe care le-a susținut că nu păstrează. Acest lucru a înfrânat permanent reputația VPN. 

Acestea fiind spuse, am decis că merită totuși efortul de a face o comparație NordVPN față de cap față de IPVanish pentru a vedea dacă NordVPN poate ține cu adevărat propriul său față de ceea ce ar trebui să fie un adversar ușor sau dacă este de fapt doar o casă de cărți în așteptare. a fi suflat.

Setarea unei lupte: NordVPN vs IPVanish

Am conceput un set de reguli pentru a ne asigura că comparația dintre IPVanish și NordVPN este corectă și că fiecare serviciu VPN concurează în condiții de egalitate. Am împărțit meciul în nouă runde.

În fiecare rundă, ne uităm la un element specific al performanței VPN, cum ar fi securitatea, viteza sau performanța de streaming. Rundele sunt toate ponderate uniform, iar câștigarea unei runde îi conferă VPN-ului un singur punct. O legătură este posibilă, caz în care ambele VPN obțin un punct. La sfârșitul meciului, VPN cu cele mai multe puncte este declarat câștigător.

1

Viteză

Așa cum am văzut în trecut, cum ar fi în articolul nostru cel mai rapid VPN-uri, atât NordVPN, cât și IPVanish pot fi destul de redutabile în ceea ce privește viteza. Ambii furnizori VPN au ajuns în secțiunea „mențiuni necinstite” din articolul respectiv, dar din două motive foarte diferite. 

NordVPN a ajuns în această poziție nedorită, fiind incredibil de inconsistentă de la un test la altul. NordVPN poate avea sute de servere în fiecare locație, deci în funcție de ce server la care v-ați conectat, rezultatele dvs. ar putea varia de la fantastic la linia de frontieră inutilizabile. 

Totuși, mai recent, NordVPN a adus îmbunătățiri semnificative în acest sens. În testarea noastră pentru acest articol, serverele NordVPN nu ne-au dat probleme, iar performanțele au fost solide.

Viteze NordVPN

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata5289.23344.22
NE.8198.44286.92
Regatul Unit78223.7251.38
Hong Kong225188.18218.10
Israel146115.91153.18
Elveţia105206.72206.84

Singurul sughiț ușor a fost în Marea Britanie, unde viteza de încărcare pe hârtie era vizibil mai mică decât restul locațiilor. Cu toate acestea, a fost încă în intervalul 50Mb / s, ceea ce este amplu pentru aproape orice sarcină.

Viteze IPVanish

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata5289.23344.22
NE.4158.27175.19
Regatul Unit996.4922.80
Hong Kong39425.7351.13
Israel15522.1469.79
Elveţia10419.8187.59

IPVanish este în mențiunile necinstite dintr-un motiv mai clar: pur și simplu nu este atât de rapid. În testarea noastră de viteză, am observat performanțe impresionante pe serverul american, care se întâmplă să fie și cel mai apropiat server de noi. Fiecare alt server pe care l-am testat a avut rezultate mediocre, la cele mai bune rezultate, și în cele mai bune rezultate, la cele mai rele, cum ar fi în Marea Britanie. 

În Marea Britanie, IPVanish ne-a oferit doar 8Mb / s, ceea ce este mult sub recomandarea Netflix de 25Mb / s pentru streaming 4K. Numerele pe hârtie și performanțele din lumea reală pe care le vedem atunci când folosim fiecare furnizor VPN vopsesc o imagine perfect clară, iar NordVPN câștigă această rundă, cu mâna în jos.

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

2

Streaming

Am acoperit de mai multe ori NordVPN când vine vorba de streaming, precum în cel mai bun VPN pentru Netflix și cel mai bun VPN pentru articole Hulu. Spre deosebire de secțiunea anterioară, NordVPN se află pe aceste liste din motivul corect: este excelent pentru streaming. 

NordVPN nu utilizează servere de streaming dedicate, spre deosebire de Windscribe, despre care puteți citi mai multe despre articolul nostru de potrivire Windscribe vs NordVPN. În schimb, te conectezi doar la serverele standard, așa cum ai face aproape orice altă sarcină, iar site-urile de streaming pur și simplu funcționează. 

Netflix, Amazon Prime și BBC iPlayer funcționează fantastic cu NordVPN. Hulu a încărcat puțin când am făcut testarea noastră pentru acest articol, dar acest lucru ar fi putut fi la sfârșitul nostru sau chiar la sfârșitul lui Hulu, întrucât NordVPN nu a mai avut probleme cu Hulu în trecut..

De asemenea, IPVanish nu folosește servere de streaming dedicate, dar nu are aproape succesul pe care NordVPN îl are în a ajunge la conținut blocat. Am putut să facem ca Netflix să funcționeze bine, dar Hulu și Amazon Prime ne-au blocat. Acest fel face ca aplicația Fire TV a IPVanish să fie un pic inutilă, dacă nu poate intra în Amazon Prime sau alte servicii de streaming.

NordVPN a reușit să obțină conținut de la fiecare dintre serviciile de streaming testate de noi, în timp ce IPVanish a fost blocat de majoritatea. Acest lucru face ca această altă etapă să fie ușor de notat, NordVPN fiind victoria clară.

Runda: Streaming Point pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

3

Securitate și confidențialitate

Când vine vorba de confidențialitate și securitate, NordVPN îl păstrează destul de simplu, oferind doar cele mai bune. NordVPN folosește OpenVPN ca protocol pe desktopuri și laptopuri, în timp ce IKEv2 este folosit pentru dispozitive iPhone. Aceasta este asociată cu criptarea AES-256, care este, în toate scopurile practice, de neîncărcat chiar și de supercomputere.

În plus, NordVPN are și o serie de funcții de securitate adăugate. Vom vorbi mai mult despre acest lucru în secțiunea de caracteristici, dar NordVPN oferă o dublă VPN și Onion peste VPN, ambele sunt funcții excelente pentru utilizatorii conștienți de securitate, mai ales dacă doriți să explorați web-ul profund.

IPVanish oferă multe opțiuni atunci când vine vorba de securitate. La fel ca NordVPN, oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege OpenVPN cu criptare AES-256, dar oferă și opțiunea de a utiliza alte protocoale, cum ar fi L2TP, SSTP și PPTP. 

Cu toate acestea, nu am recomanda niciunul dintre aceste protocoale peste OpenVPN pentru majoritatea utilizărilor, după cum puteți citi în defalcarea protocolului VPN. Pentru un protocol unic, care merită să fie folosit, consultați recenzia noastră VyprVPN pentru a afla despre protocolul său Chameleon.

IPVanish-Protocoale

Cu toate acestea, toate acestea sunt în mare măsură irelevante, deoarece, la sfârșitul zilei, nu putem recomanda IPVanish dacă vă preocupă securitatea și confidențialitatea. Deși IPVanish susține că nu păstrează jurnalele, s-a dovedit că face doar asta.

Cunoaștem domeniul de aplicare al jurnalelor IPVanish din cauza unui incident din 2018, când un post Reddit șters acum a spart o poveste despre predarea IPVanish a jurnalelor către Departamentul de Securitate Internă din SUA, după ce a primit o citație într-un caz în care un utilizator IPVanish era suspectat de distribuirea pornografiei infantile. Puteți vedea cazul complet PDF aici.

Acest lucru rupe complet orice încredere pe care o putem oferi IPVanish. Deși lucrurile pot fi diferite și compania este sub un nou management, este nevoie doar de unul dintre aceste incidente pentru a-ți submina permanent credibilitatea în lumea cibersecurității. 

În comparație, NordVPN oferă o securitate de top cu OpenVPN și AES-256, precum și unele caracteristici de securitate solide și o politică reală de logare care nu a fost niciodată complet respinsă.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

4

torrenting

NordVPN este în prezent regele torenting-urilor, după cum puteți vedea în recenzia noastră ExpressVPN vs NordVPN. NordVPN nu pornește întotdeauna cel mai rapid, dar are tendința de a continua urcarea, chiar și cu torentele foarte mari. 

În testarea noastră, am constatat că serverele obișnuite ale NordVPN erau de fapt mai rapide decât serverele P2P dedicate. Pe serverele care nu sunt dedicate, am văzut că vitezele urcă constant pe parcursul descărcării, ajungând până la 17 MB / s până la sfârșitul acesteia.

Întreaga noastră descărcare de test a durat doar câteva secunde pe parcursul a trei minute și parcă am fi văzut viteze și mai mari dacă descărcarea ar fi mai mare.

De asemenea, IPVanish a pornit lent, dar a rămas destul de lent în primele trei minute. Pentru prima probă, torrentul părea să fie fixat la 5MB / s cu rafale scurte la 7MB / s. După aceasta, descărcarea a crescut un pic mai mult și a ajuns la aproximativ 11MB / s. În acest moment, însă, bătălia era deja pierdută. 

IPVanish a sfârșit să dureze aproape cinci minute pentru a finaliza descărcarea, care a fost un fișier video de test echivalent cu aproximativ un episod TV. Deși nu este un moment groaznic să aștepți să apară un episod TV, acesta a fost un torrent bine însămânțat și performanțele IPVanish în comparație cu cele ale NordVPN, ceea ce face din aceasta o altă rundă incontestabilă pentru NordVPN.

Runda: punct de torentare pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

5

Locații server

Rețeaua de servere VPN a IPVanish are 1.300 de servere la 29 februarie 2020. Aceste servere sunt răspândite în 75 de țări diferite din întreaga lume. Rețeaua NordVPN are peste 5.000 de servere distribuite în 62 de țări.

IPVanish-Server-Map

Deși NordVPN are un număr mare de servere, IPVanish are o rețea care este răspândită pe mai multe locații. Desigur, în această situație există compromisuri. Rețeaua NordVPN este mai robustă în sensul că poate gestiona încărcări imense de trafic fără a încetini. Cu aproape 1.700 de servere doar în S.U.A., NordVPN va fi mult mai fiabil.

nordvpn-review-interfață

IPVanish, pe de altă parte, face apel la cei care doresc cât mai multe locații disponibile. Deoarece fiecare serviciu VPN este specializat într-o zonă diferită și decidem care este cel mai bine vine la preferințele personale, apelăm la această rundă la egalitate.

Runda: Locații server Nu există câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo NordVPN
Logo IPVanish

6

Conexiuni simultane

Această rundă este cu ușurință cea mai simplă din articol. NordVPN permite utilizatorilor să se conecteze până la șase dispozitive simultan pe un singur cont. IPVanish permite până la 10 conexiuni simultane, ceea ce înseamnă că IPVanish este câștigătorul acestei runde. 

Dacă ideea de a avea voie să utilizeze doar un anumit număr de dispozitive de pe contul dvs. vă deranjează, nu uitați să consultați recenzia Windscribe. Windscribe permite utilizatorilor să conecteze un număr nelimitat de dispozitive la contul lor.

Runda: Punct de conexiuni simultane pentru IPVanish

Logo NordVPN
Logo IPVanish

7

Prețuri

NordVPN și IPVanish încep la nivel lunar cu prețuri practic identice. Fiecare furnizor VPN vine cu un preț de raft de top, IPVanish venind cu câțiva cenți mai mult. Continuând cronologic, IPVanish oferă un plan de trei luni care este cu câțiva dolari mai puțin decât opțiunea sa lunară.

Dincolo de asta, atât NordVPN, cât și IPVanish au un plan de un an. Acest plan ia cu câțiva dolari mai mult din prețul planului de trei luni al IPVanish și, din nou, ambele VPN-uri au un preț destul de similar, IPVanish venind cu aproximativ o jumătate de dolar mai puțin pe lună.. 

Aici se termină planurile IPVanish, dar NordVPN oferă și planuri de doi ani și trei ani. Ambele planuri oferă o valoare excelentă atunci când sunt defalcate în costul pe lună, iar unul dintre acestea depășește prețurile IPVanish, indiferent de termen. Planul de trei ani al NordVPN este una dintre cele mai bune valori de pe piață. 

Niciuna dintre aceste VPN-uri nu oferă o probă gratuită, așa că dacă sunteți interesat să aveți o idee despre cum este o VPN, consultați recenzia noastră ProtonVPN. ProtonVPN oferă un plan gratuit excelent. Multe VPN-uri nu oferă planuri sau încercări gratuite, în schimb încurajează utilizatorii potențiali să profite de politica de rambursare. 

NordVPN are o garanție generoasă de returnare a banilor pentru 30 de zile, dar în acest moment 30 de zile este aproape un standard al industriei. Pe de altă parte, IPVanish oferă utilizatorilor doar șapte zile pentru a-și primi banii înapoi. 

Între fantasticul preț pe termen lung și o garanție mai mare de returnare a banilor pentru 30 de zile, NordVPN este opțiunea mai bună când vine vorba de stabilirea prețurilor.

Runda: punct de preț pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

8

Ușurința în utilizare

Când vine vorba de designul interfeței cu utilizatorul, NordVPN și IPVanish sunt opuse polare. Interfața NordVPN este curată și eficientizată. Majoritatea ferestrei este preluată de o hartă care are bule albastre care indică unde vă puteți conecta, o listă de servere pe bază de text standard ocupând partea stângă a ecranului. 

Făcând clic pe butonul din țara dorită, VPN selectează automat cel mai bun server și te conectează.

nordvpn-review-server-navigare

Interfața IPVanish este completată în cea mai mare parte cu un grafic care afișează viteza traficului dvs. când sunteți conectat. Pentru a selecta o locație, există un meniu derulant sub grafic, precum și o filă din stânga care vă permite să vizualizați o listă de servere mult mai clară și mai aprofundată.

IPVanish-Quick-Connect

IPVanish include, de asemenea, o varietate de informații, cum ar fi adresa dvs. vizibilă din stânga sus și o casetă din stânga jos care arată lucruri precum timpul de conectare și protocolul. Protocolul este, de asemenea, listat în dreapta sus. În general, interfața IPVanish este mult mai aglomerată decât cea a NordVPN.

Trecând în setări, IPVanish oferă foarte puține explicații despre ce face fiecare opțiune. Cu toate acestea, pentru a fi corect, nu se întâmplă prea mult în setările IPVanish cu care utilizatorul dvs. mediu de computer nu ar fi deja familiarizat. NordVPN, pe de altă parte, are mici explicații cu una sau două linii pentru ceea ce face fiecare setare. 

nordvpn-review-settings

Deși am dori ca NordVPN să încorporeze o opțiune de mod întunecat sau să aibă doar un mod întunecat permanent, cum ar fi interfața IPVanish, usabilitatea sa este greu de învins. Harta NordVPN simplifică găsirea locației dorite și navigarea distractivă, în timp ce setările oferă explicații clare pentru tot ce face. Și încă o dată, NordVPN asigură cu ușurință această rundă.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

9

Caracteristici

Când vine vorba de caracteristici, există câteva elemente de bază pe care ne așteptăm să le ofere fiecare VPN. Acestea includ un comutator de ucidere și o modalitate de conectare automată la pornire. Atât IPVanish cât și NordVPN au un comutator de oprire complet funcțional, precum și opțiuni de conectare automată complet personalizabile.

Ambele VPN-uri fac o treabă bună în a acoperi funcțiile noastre „obligatorii”, astfel încât această rundă se referă la care unul are funcțiile suplimentare mai bune. În ceea ce privește clopotele și fluierele suplimentare ale IPVanish, nu este prea mult de vorbit, din păcate. 

NordVPN, pe de altă parte, are câteva lucruri interesante pe mâneci. Pentru început, a adăugat recent o caracteristică numită CyberSec, care este în esență un blocant de anunțuri îmbunătățit. Nu numai că blochează anunțurile, ci vă poate ajuta, de asemenea, să vă protejați de malware și amenințări de phishing, blocând site-urile care găzduiesc acel conținut. 

nordvpn-review-Killswitch

NordVPN, așa cum am menționat mai devreme, are și o caracteristică dublă VPN care permite utilizatorilor să sară de la un server VPN la un alt server VPN înainte de a se conecta definitiv la site-ul dorit. Acest lucru vă ajută să adăugați un alt strat de securitate la navigarea dvs. web, ceea ce vă face și mai greu de urmărit online. 

NordVPN oferă și Onion over VPN, care este o modalitate mai sigură pentru cei interesați de scufundări în web profund. În mod nesigur în acest moment, NordVPN câștigă cu ușurință această rundă finală. 

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo NordVPN
Logo IPVanish

10

Gânduri finale

După cum am spus la începutul acestui articol NordVPN vs IPVanish, o pierdere aici ar fi fost o lovitură severă pentru reputația NordVPN. Cu toate acestea, lucrurile s-au dovedit așa cum ne așteptam. Cu un scor final de la opt la două, NordVPN și-a manevrat cu ușurință adversarul și a arătat cât de multă diferență există între media și topul liniei. 

Câștigător: NordVPN

Dacă aveți experiență cu oricare dintre aceste VPN-uri, ne-ar plăcea să aflăm despre asta în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map