KeePass vs LastPass: Sursa Open va câștiga în 2020?

Încă de la începutul timpului – în cazul nostru, începutul internetului – oamenii se ceartă despre software open source versus software comercial. Produsele comerciale vin cu beneficiul de a fi de obicei mai accesibile, în timp ce software-ul open-source poate simți că ai nevoie de o diplomă în informatică. Vom compara două astfel de produse în acest meci KeePass și LastPass. 


Aceste două instrumente se află printre cei mai buni manageri de parole din jur, capabili să vă păstreze parolele în siguranță pe mai multe dispozitive. Cu toate acestea, se ocupă de audiențe mult diferite, LastPass se concentrează pe capacitatea de utilizare și KeePass pe funcționalitate. 

Vom compara cele două pe o serie de runde, care acoperă securitatea lor, stabilirea prețurilor, ușurința de utilizare, asistență și multe altele. Acestea fiind spuse, vă recomandăm să citiți recenzia LastPass și revizuirea KeePass pentru a înțelege mai bine modul în care aceste instrumente funcționează pe piața mai mare a managerilor de parole..

Setarea unei lupte: KeePass vs LastPass

În următoarele șapte runde, vom compara KeePass și LastPass punct pentru punct, ajungând în detalii despre locul în care acestea excelează și unde se află în urmă. Fiecare rundă valorează un punct, iar la sfârșitul comparației, vom acorda punctele pentru a declara câștigător. Acestea fiind spuse, clasamentul nostru nu este tot ceea ce ar trebui să iei în considerare. 

KeePass și LastPass sunt doi manageri de parole pe laturi opuse ale spectrului. LastPass este o experiență concentrată, simplificată, care permite securitatea să trăiască în fundal. Pe de altă parte, KeePass vă oferă control, sacrificând capacitatea de utilizare în favoarea unei funcționalități mai mari. 

Acestea apelează la utilizatori foarte diferiți, așa că declararea unuia ca fiind definitiv mai bună este dificilă. Din fericire, ambele oferă o securitate excelentă, care este cel mai important aspect la sfârșitul zilei. Datorită cât de diferite sunt aceste instrumente, vă recomandăm să citiți fiecare secțiune pentru a vă da seama de caracteristicile și funcțiile care sunt cele mai importante pentru dvs..

1

Securitate

KeePass și LastPass sunt ambii manageri de parole excelente atunci când vine vorba de securitate, deși au unele obstacole diferite de depășit. LastPass este un instrument bazat pe browser, care vă permite să stocați cât mai multe parole doriți și să le sincronizați pe dispozitivele dvs. Pe de altă parte, KeePass este un manager de parolă exclusiv local. 

La fel ca Steganos Password Manager, KeePass nu oferă singur sincronizarea cu mai multe dispozitive. Singurul mod în care vă puteți sincroniza parolele este folosind un plugin de la terți care se integrează cu serviciile de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive (citiți recenzia noastră Google Drive). În consecință, asta înseamnă și că sincronizarea este greu de reglementat. 

KeePass este un manager de parole open-source, dar spre deosebire de Bitwarden, este nevoie de o abordare foarte practică (citiți recenzia noastră Bitwarden și vedeți cum se compară cu LastPass). Din această cauză, este greu de spus dacă suplimentele sau porturile neoficiale sunt la fel de sigure precum codul sursă. Dacă nu sunt gestionate corect, unele plugin-uri pot injecta cod rău intenționat în directorul dvs. KeePass, infectând computerul. 

LastPass are un control mai strict asupra sincronizării, dar asta vine cu propriile preocupări. De exemplu, LastPass a suferit o încălcare a datelor în 2015, atacatorul sustragând tone de parole criptate. Din fericire, din cauza modelului de cunoaștere zero al LastPass, nu au fost compromise date despre contul de utilizator. 

Criptare vorbitoare

Cu stocarea liberă, hai să vorbim despre criptarea. În calitate de cuvânt de precauție, vom intra în buruieni aici, așa că asigurați-vă că citiți descrierea noastră de criptare dacă nu înțelegeți conceptele. 

În afara cazului, ambii concurenți protejează datele dvs. folosind criptarea AES-256. Cu toate acestea, KeePass face un pas mai departe, cu suport pentru ChaCha20 în instalarea de bază, plus Twofish, Serpent și GOST prin suplimente neoficiale. AES-256 este cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor, de aceea vă recomandăm să rămâneți cu el. 

Pentru a debloca datele dvs., ambele instrumente utilizează o funcție de derivare a cheilor, LastPass utilizând 100.000 de runde de PBKDF2. KeePass acceptă AES-KDF și Argon2 în cea mai recentă ediție, cea din urmă fiind mai modernă KDF. 

Deși KeePass folosește algoritmi de criptare mai moderni, securitatea LastPass este mai mult decât suficientă pentru a vă proteja. Pentru noi, preocupările legate de utilizarea de pluginuri terțe sunt prea mari pentru a fi ignorate. Din această cauză, vom da câștigul LastPass, deși KeePass este încă o opțiune excelentă, atât timp cât veți verifica complet pluginurile pe care le utilizați. 

Runda: punct de securitate pentru LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

2

Prețuri

Deși în mod normal avem o rundă de „plan gratuit” în comparațiile cu administratorul de parole, o combinăm în runda de prețuri pentru acest meci. Acest lucru se datorează faptului că KeePass nu are de fapt niciun preț. Este complet gratuit; singura modalitate de a sprijini echipa de dezvoltare este printr-un buton de donație de pe site-ul web. 

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că KeePass este câștigătorul automat. LastPass a bătut de fapt KeePass în cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole. Acest lucru se datorează faptului că LastPass oferă sincronizare cu mai multe dispozitive pe planul său gratuit, precum și aplicații mobile. De asemenea, KeePass are aceste caracteristici, dar numai prin suplimente terțe și porturi neoficiale. 

LastPass oferă mai mult și celor care aleg să plătească, oferindu-vă posibilitatea de a partaja parolele și de a completa automat parolele de pe desktop. Mai mult, abonații LastPass Premium primesc asistență prioritară. Cu KeePass, opțiunile dvs. de asistență sunt limitate la forumurile comunității. 

Dacă KeePass ar merge împotriva oricărui alt administrator de parole, ar fi o decizie ușoară, deoarece, bine, este gratuit. Cu toate acestea, având în vedere cât de mult oferă LastPass în planul său gratuit, împingem câștigul în colțul său pentru această rundă. 

Runda: punct de preț pentru LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

3

Ușurință în utilizare

Din păcate, această rundă este destul de tăiată și uscată. KeePass este un instrument gratuit, open-source, iar LastPass este un produs comercial. A fi „sursă deschisă” nu înseamnă în mod inerent că un software este mai dificil de utilizat, dar este de obicei cazul, în special în comparație cu produsele comerciale. În această luptă KeePass vs LastPass, stereotipul domnește adevărat. 

KeePass este un manager de parolă exclusiv local, ceea ce înseamnă că va trebui să descărcați aplicația și orice suplimente pe care doriți pentru a vă accesa parolele. Deși nu este sfârșitul lumii, procesul nu consideră că merită decât dacă ești un techie. Plin de opțiuni, KeePass are o interfață convolută, care nu este plăcută cu tehnofobe. 

KeePass-nou-intrare

Asta nu înseamnă că KeePass este neapărat dificil de utilizat, ci doar că nu este foarte accesibil. Cu nimic în calea de a ține mâna, ești obligat să-ți scape drumul prin diversele sale opțiuni pentru a descoperi ce fac. 

Administratorii de parolă se referă la simplificarea și securizarea experienței de navigare, așa că, în timp ce putem aprecia diversele setări ale KeePass, suntem obligați să evidențiem designul regresiv al acestuia. 

KeePass-create-baze de date

LastPass este invers. Se bazează exclusiv în browserul dvs., permițându-vă să vă accesați parolele, indiferent de ce mașină sunteți sau de ce sistem de operare rulează. Interfața browserului este o bucurie de a utiliza, de asemenea, cu mai multe opțiuni de filtrare și organizare, precum și suport de import pentru o multitudine de alți manageri de parole. 

LastPass-review-bolta

Mai mult, LastPass are suport pentru mai multe tipuri diferite de intrare. Împreună cu parolele dvs., veți putea stoca informații despre contul bancar, numărul permisului de șofer, informațiile privind asigurarea de sănătate și multe altele. LastPass acceptă chiar și tipuri de intrare personalizate, permițându-vă să vă creați propriile șabloane. 

LastPass-revizuire-categorii

Nu există niciun concurs aici. KeePass are o interfață densă și plină de date, care, pentru majoritatea oamenilor, nu merită dificultățile. Este posibil ca LastPass să lipsească unele dintre butoanele și butoanele concurentului său, dar compensează cu o interfață de browser simplificată și ușor de utilizat. 

Runda: Punctul de utilizare a LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

4

Caracteristici

KeePass poate fi puțin dificil de utilizat, dar asta se datorează faptului că este plin de funcționalitate. Vi se oferă un control granular asupra modului în care creați, criptați și stocați bazele de date, în funcție de metoda de autentificare pe care doriți să o utilizați și de forma de criptare. Puteți chiar să setați numărul de iterații pentru funcția de derivare a cheilor. 

KeePass-database-setări

Funcția noastră preferată este însă KeePass Portable. După cum vom intra în următoarea secțiune, KeePass acceptă doar Windows, deși există porturi pentru aproape fiecare platformă din comunitate. Pe lângă aplicația Windows, KeePass are și o versiune portabilă pentru Windows. 

Dacă nu știți, versiunile „portabile” ale software-ului nu necesită o instalare locală. În schimb, le puteți încărca pe o unitate USB sau ceva similar și puteți lansa software-ul de pe orice mașină. Cu KeePass, asta înseamnă că deschideți bazele de date pe o unitate flash și vă transportați parolele oriunde vă duceți. 

Ați putea argumenta că sincronizarea cu mai multe dispozitive este soluția mai elegantă pentru aceasta, iar pe partea frontală, KeePass se încalcă. Din casetă, nu acceptă nicio formă de sincronizare cu mai multe dispozitive. 

Acestea fiind spuse, îl puteți integra cu serviciile de stocare în cloud dacă utilizați pluginuri. De exemplu, KeeAnywhere vă permite să sincronizați utilizând Amazon Web Services (AWS), Dropbox, Google Drive, OneDrive și multe altele. 

Compararea funcțiilor LastPass

În schimb, LastPass oferă o listă mai tradițională de funcții văzute cu alți manageri de parole. Aceasta include o provocare de securitate în care puteți vedea parolele slabe, refolosite și vechi, precum și completarea automată fără probleme în browsere. Funcțiile clare ale LastPass sunt concentrate mai mult pe experiența utilizatorului și mai puțin pe funcționalitate. 

LastPass-review-securitate-provocare

În plus față de provocarea de securitate, LastPass include și un schimbător automat de parole similar cu cel al Dashlane. Cu toate acestea, pe baza testării noastre, nu funcționează cu adevărat. 

Pe hârtie, LastPass acceptă eBay, Facebook, Twitter și altele, dar nu am putut actualiza parolele noastre pe niciunul dintre aceste site-uri. Există probleme de securitate cu schimbătoarele automate de parole. 

În afară de aceasta, LastPass oferă Authenticator, un instrument de autentificare în doi factori care a făcut cel mai bun ghid al nostru pentru aplicații 2FA. Deși LastPass Authenticator este excelent, nu este o funcție de manager de parolă, în sine. Puteți utiliza Authenticator independent de LastPass. 

Această rundă este grea, deoarece ambii concurenți au o mulțime de caracteristici, dar sunt caracteristici vizate unui public mult diferit. Ni s-a oferit deja capacitatea de utilizare a LastPass pentru a străluci, așa că vom merge cu funcționalitatea pentru această rundă. 

Runda: Caracteristici Punct pentru KeePass

Logo KeePass
Logo LastPass

5

Aplicații pentru mobil

Așa cum am menționat, KeePass este un manager de parolă exclusiv local, ceea ce înseamnă că nu există nicio interfață de browser. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu există aplicații mobile oficiale. În mod implicit, acesta acceptă Windows Vista prin 10, deși nu există alte platforme. Din fericire, există o mulțime de porturi neoficiale pentru Android, iPhone, macOS, Windows Phone, BlackBerry și multe altele. 

LastPass nu are lățimea de suport a platformei, dar compensează experiențele iOS și Android simplificate. De fapt, LastPass a câștigat un loc în cel mai bun manager de parole pentru ghidul iOS. De asemenea, este un port oficial, ceea ce înseamnă că, dacă întâmpinați probleme, puteți contacta LastPass pentru remedierea acestora. 

Acesta este cel mai mare motiv pentru a utiliza LastPass din mers. KeePass are mai mult suport pentru platformă, dar va trebui să încercați mai multe porturi înainte de a găsi cel mai potrivit pentru dvs. Multe dintre aceste porturi au și o taxă de abonament. De exemplu, KeePassium, un port pentru iOS, costă în jur de 15 USD pe an dacă doriți baze de date și setări nelimitate. 

Natura a la carte a software-ului open-source este puternic cu KeePass și, deși există o mulțime de produse și servicii disponibile din codul sursă, va trebui să le căutați pe cont propriu. Cu LastPass, parolele dvs. sunt automat pe dispozitivul dvs. mobil; tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația. 

Runda: Punct pentru aplicații mobile pentru LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

6

Planuri de afaceri

În mod oficial, KeePass nu oferă un plan de afaceri, deși mai mulți utilizatori pot accesa aceeași bază de date, care ar putea fi utilă într-un cadru de afaceri. LastPass, pe de altă parte, oferă multiple planuri pentru grupuri de utilizatori, acoperind totul, de la echipe cu mai puțin de 50 de utilizatori până la întreprinderi mari. 

Să începem cu KeePass. Puteți autoriza mai mulți utilizatori să acceseze aceeași bază de date stocată pe un fel de dispozitiv atașat la rețea. Cu toate acestea, KeePass nu se ocupă de utilizatori individual. Fiecare persoană care accesează baza de date trebuie să utilizeze aceeași parolă principală sau fișier cheie pentru a debloca conținutul seifului. 

În plus, nu există controlul utilizatorului, fie individual, fie în grup. Totuși, asta nu este bine. Deoarece KeePass este open source, îl puteți modifica pentru a funcționa mai mult ca LastPass. Asta presupune, desigur, că aveți cunoștințele tehnice și timpul necesar pentru a face acest lucru. 

LastPass oferă o serie de planuri dedicate mai multor utilizatori, deși sunt plătiți, spre deosebire de KeePass. În partea de jos este planul Echipe, care acoperă între cinci și 50 de utilizatori și vine cu instrumente de bază de gestionare a parolelor multi-utilizator. Acestea includ gestionarea centralizată a utilizatorilor și controlul accesului. 

LastPass-review-business-stabilire a prețurilor

Up range este planul Enterprise, care acoperă orice afacere cu mai mult de cinci utilizatori. Cu toate acestea, vă recomandăm planul de identitate. Este la fel ca Enterprise, dar vine cu autentificarea contextuală a mai multor factori a LastPass (citiți recenzia OneLogin pentru a afla mai multe despre asta). Mai mult, se integrează cu Active Directory, cum face Zoho Vault (citiți recenzia noastră Zoho Vault). 

Având în vedere că KeePass este open source, îl puteți face să funcționeze pentru afacerea dvs., cu funcții la egalitate sau mai mari decât LastPass. Cu toate acestea, la acel moment construiți noi instrumente pe o bază solidă. Dacă doriți să săriți mai mult, LastPass oferă planuri cu caracteristici complete din start, și vine și cu autentificare multi-factor (MFA) extrem de sigură.. 

Runda: Planuri de afaceri punct pentru LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

7

A sustine

Ca și secțiunea „ușurință de utilizare”, această rundă este destul de tăiată și uscată. Deși KeePass are un număr surprinzător de resurse de asistență pentru a fi open source, acestea sunt încă adăpostite pe un site web datat. În plus, deoarece este gratuit, nu există asistență directă. Dacă doriți să găsiți un răspuns, rămâne să săpați prin centrul de ajutor sau să întrebați pe forumuri. 

KeePass-help-centru

După cum am subliniat în recenzia noastră, ne este greu să dăm greșeală lui KeePass, având în vedere că este gratuit. Având în vedere că, resursele de asistență sunt foarte impresionante, managerul de parole intrând în detalii despre versiunile sale actuale și vechi. De asemenea, forumurile sunt foarte active, cu mai multe postări pe zi și răspunsuri rapide la întrebări. 

KeePass-forumuri

Cu toate acestea, nu neagă faptul că LastPass oferă mai multe resurse de asistență, chiar dacă nu se află la nivelul Dashlane sau 1Password (citiți recenzia Dashlane și 1Password). Există la fel de multe subiecte în baza de cunoștințe, deși LastPass ”este mult mai ușor de navigat decât KeePass”. 

LastPass-review-knowledgebase

Mai mult, LastPass are opțiuni de contact. Sigur, formularul de contact este îngropat în mai multe articole din bazele de cunoștințe, dar opțiunea este încă acolo dacă aveți nevoie. LastPass are și forumuri și sunt și mai activi decât KeePass ”, unele subiecte primind mii de vizualizări și zeci de răspunsuri. 

LastPass-revizuire-forumuri

Nici LastPass și nici KeePass nu oferă suport excelent, LastPass vă obligă să parcurgeți baza de cunoștințe, iar KeePass nu are niciun suport direct. Cu toate acestea, atunci când este pus în contextul unei bătălii între KeePass și LastPass, este clar că LastPass este câștigătorul. Are suport de auto-ajutor mai ușor de înțeles și opțiuni de contact multiple. 

Runda: punct de sprijin pentru LastPass

Logo KeePass
Logo LastPass

8

Gânduri finale

Din șapte runde, LastPass are șase victorii, iar KeePass are doar una. Deși LastPass este câștigătorul clar bazat pe puncte, aceasta nu este povestea completă. Am avut în mod continuu să judecăm cazul de utilizare normală pentru cineva care caută un administrator de parole. În acest context, capacitatea de utilizare este un factor esențial, iar LastPass îl depășește pe KeePass pe acest front.

Câștigător: LastPass

Totuși, asta nu înseamnă că LastPass este instrumentul mai bun pentru toată lumea. Cei care se consideră tehnologi se vor bucura probabil de natura KeePass, la carte, fără a menționa faptul că este open source. În plus, KeePass are setări de securitate pe care LastPass nu le oferă, ceea ce face o vânzare ușoară pentru cei care sunt preocupați de amprenta cibernetică a acestora.. 

Ce crezi, totuși? Îți place LastPass mai mult sau opțiunile KeePass sunt mai atrăgătoare? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map