Înșelătorii de întâlniri online și cum să vă protejați de ei în 2020

Vacanța preferată de toată lumea este aici, iar pentru norocoșii dintre voi, cu alți importanți, înseamnă o zi de dragoste, cadouri și sărbători. Pentru toți ceilalți, probabil că înseamnă a căuta dragoste și nu există o modalitate mai ușoară de a face asta decât cu aplicațiile de întâlnire online.


Ciocolatele și florile sunt în regulă, dar în această zi de Ziua Îndrăgostiților, Cloudwards.net vrea să vă ofere un cadou mult mai valoros. Desigur, va fi ca și cum ai obține șosete pentru Crăciun, dar dacă nu le-ai avea, te vei plimba cu blistere în fiecare zi (sau pur și simplu arătați ca un hipster insuportabil).

Vom acoperi înșelătoriile de întâlniri online și cum să vă protejăm de ele. Găsirea iubirii este destul de grea, așa că vom ameliora povara oferindu-ți cunoștințele pentru a o face în siguranță. În primul rând, vom vorbi despre unele escrocherii notorii pe care alții le-au fost prinse, apoi vă vom spune modalitățile prin care vă puteți proteja în aceste situații.

Cel mai rău escrochere de întâlnire online

Știri au apărut în 2018 despre Grindr, un serviciu de întâlniri online pentru bărbați gay, care expune informații sensibile ale utilizatorilor. Trever Faden, CEO al Atlas Lane, a creat un site web numit C * ckblocked în care utilizatorii Grindr își puteau introduce numele de utilizator și parola și să vadă cine i-a blocat în serviciu..

Faden a putut vedea profilurile utilizatorului, mesajele, fotografiile și locațiile pe care, din fericire, nu le-a făcut niciodată publică. A fost o cascadorie hacktivistă care a expus securitatea înfocată a lui Grindr. Deși expunerea acestor date este suficient de riscantă, faptul că a vizat un serviciu de întâlnire pentru bărbații gay a înrăutățit. În țările în care a fi homosexual este ilegal, ar fi putut pune utilizatorii în închisoare sau în mormânt.

Partea cea mai rea este că Grindr expunea, de asemenea, statutul de HIV al utilizatorilor săi către terți, fără ca aceștia să știe. În plus, informațiile respective au fost trimise necriptate, ceea ce înseamnă că oricine aruncă o privire pe fluxul de date ar putea să o fure. Citiți descrierea noastră de criptare pentru a afla cum funcționează.

Starea HIV Grindr
© TechCrunch

Totuși, nu este vorba despre manipularea corporativă a datelor dvs. personale. În 2017, o femeie din 50 de ani într-o căsătorie în declin a luat servicii de întâlnire online pentru un umăr. Femeia texană, o creștină mândră, după cum s-a remarcat pe pagina sa de Facebook, a fost manipulată în a câștiga bani către „Charlie”, pe care a cunoscut-o online.

Charlie și-a folosit credința ca piatră de pas pentru a o înșela de 2 milioane de dolari pe parcursul a doi ani.

„Încerca să termine un loc de muncă în California, iar el avea nevoie de bani pentru a contribui la finalizarea acestei meserii”, a spus ea într-un interviu acordat FBI. „Și așa i-am trimis [bani]. M-am gândit la asta lung și greu. M-am rugat pentru asta. Dacă am avut bani în cont, aș putea să-i trimit bani. Și a promis că o va avea înapoi în 24-48 de ore. Și m-am gândit – aș putea face asta, nimeni nu ar ști niciodată și aș fi în regulă. ”

Majoritatea acestor escrocherii sunt o evoluție a înșelătoriei în avans a comisionului nigerian, unde oamenii ar fi chemați de un „agent guvernamental” și li s-a spus că s-au calificat pentru o subvenție, în așteptarea unei taxe de avans de 250 USD. Scamatorii care au participat la aceștia vizează utilizatorii de pe site-urile de întâlnire, în special persoanele de peste 40 de ani, divorțate recent, vârstnice, văduve sau cu dizabilități.

Dacă sunteți o pisică proaspătă care caută dragoste pe Tinder sau Bumble, sunteți bine, nu? Gresit. În 2015, Maya M și-a împărtășit povestea despre Bustle of a Tinder data transformată în stalker și există multe alte povești precum a ei. În afara tezaurului de informații pe care serviciile de date online le păstrează despre dvs., un utilizator priceput ar putea afla unde vă aflați la un moment dat..

Cum să vă protejați de înșelătorii de întâlniri online

Aceasta este o sumbră distracție, dar, din fericire, este de evitat. În această secțiune, vom vorbi despre modalitățile simple de a vă proteja de înșelătorii de întâlniri online.

Bun simț

Înainte de a utiliza alte măsuri de protecție, folosiți-vă creierul. Majoritatea înșelătoriei de întâlniri pot fi evitate prin descifrarea a ceea ce există pe internet. Nu împărtășiți o linie cu un prinț nigerian și acel tip din Michigan nu va plăti 2.000 de dolari pe care i-ați trimis-o.

Cert este că escrocheriile de întâlniri online sunt de obicei telegrafiate de la o distanță de o milă (sau 10). Se pune accentul pe „înșelătorie” aici. Bunul simț nu vă va proteja de cele mai neplăcute sau mai nefaste alimente de jos de pe site-urile de întâlniri online. Dacă aceasta este situația în care vă aflați, vă vom proteja în următoarele secțiuni.

După cum spun ei, totuși, bunul simț nu este întotdeauna comun. Nu distribuiți bani înainte să știți că persoana este, știți, o persoană și nu transmiteți informații personale fără să vă gândiți la asta mai întâi. Înșelătorii de întâlnire caută fructul cel mai mic agățat. Nu va fi așa.

Nu este nici o rușine în a face cercetare. Dacă potențialul tău iubit are social media, uită-te la asta. Unele lucrări de investigație merg mult până la asigurarea că cine vorbești este cu cine spun ei. Există o linie aici, totuși, din nou, folosiți-vă creierul.

Chiar dacă ești atent, nu vei fi protejat de o încălcare a datelor. Grindr nu numai că a expus milioane de date personale ale utilizatorilor, dar a împărtășit și statutul lor HIV cu terți. Cel mai bun mod de a vă proteja împotriva acestui lucru este pur și simplu să minți. Dacă vă aflați pe un site de întâlniri în căutare de dragoste, informații cum ar fi starea dvs. de HIV ar trebui să fie între dvs. și oricine vedeți, nu marketing.

Este posibil să doriți chiar să creați un profil Facebook dedicat pentru site-urile de întâlnire. Serviciile precum Tinder și Bumble se conectează la Facebook-ul dvs. ca o modalitate de configurare a profilului dvs. și pot exista informații personale acolo unde nu doriți să le distribuiți. Dacă nu doriți să citiți termenii serviciului și politica de confidențialitate, cel mai bine este să nu dați consimțământul.

Nu spunem că ar trebui să-i faci pești de pisică – până la urmă, scopul acestui articol este să îl evitați – dar nu este o idee rea să folosiți un al doilea cont Facebook care nu este plin de informații personale pe care preferați să nu le împărtășiți.

Utilizați un VPN

Când utilizați un serviciu de întâlniri online, trimiteți cereri pe internet, iar aceste solicitări conțin o mulțime de informații personale. Adresa dvs. IP, care este trimisă cu fiecare solicitare, vă poate dezvălui locația, astfel încât un curs online priceput poate găsi unde vă aflați.

O rețea privată virtuală vă poate ajuta să evitați acest lucru. Când utilizați o VPN, adresa dvs. IP este înlocuită cu una nouă, astfel încât să arătați ca și în altă parte. În plus, vă va cripta conexiunea, astfel încât acele notificări dulci pe care le trimiteți nu vor intra în mâinile guvernului sau ale altor adepți de rețea.

expressvpn-review-viteza-test

Alegerea noastră pentru cel mai bun VPN este ExpressVPN. Nu numai că vă va menține conexiunea rapidă și stabilă, dar vă va asigura, de asemenea, securitatea. Respectând cele mai bune în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea VPN, ExpressVPN ia ceea ce faceți online din evidență. Puteți afla despre acest lucru în recenzia noastră ExpressVPN sau vă puteți înscrie pentru un cont cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Dacă tocmai îți cufundați vârful în lumea tehnologiei și nu doriți să supuneți protecția împotriva infracțiunilor informatice, consultați cel mai bun ghid gratuit pentru VPN. Deși aceste opțiuni au dezavantaje în ceea ce privește viteza sau caracteristicile, acestea vă vor păstra în continuare protejate atunci când vă întâlniți online.

Utilizați un Manager de parole

Deși în general este o practică bună în domeniul securității online, utilizarea unui manager de parole cu aplicații de întâlnire nu este o idee proastă. Dacă nu știți, un administrator de parole administrează parolele. Oferă un singur loc pentru a stoca parole pentru conturile dvs., nu numai că simplifică utilizarea internetului, ci și mai sigur.

tabloul de bord de identitate dashlane

Să luăm Grindr ca exemplu. Deși există foarte multe preocupări cu privire la schimbul de date despre HIV cu terțe părți, practicile sale de securitate înfiorătoare au fost dăunătoare în trecut. Este unul dintre numeroasele site-uri web care au înregistrat o încălcare a datelor. În 2012, un hacker australian a fost capabil să interpreteze alți utilizatori și să expună informațiile personale ale mii de persoane.

Nu vom fi prea tehnici, dar atunci când se produce o încălcare a datelor, hackerul nu obține parolele utilizatorilor imediat. În schimb, primesc versiuni ale acestora, pe care apoi încearcă să le descifreze cu un program conceput pentru a face acest lucru. Folosirea unei parole puternice, unice pentru fiecare cont, vă poate proteja împotriva acestui tip de atac de forță brută.

Din fericire, managerii de parole sunt ieftine. Cel mai bun manager de parole este Dashlane și este ieftin dacă vă abonați pentru un an (citiți recenzia Dashlane). De asemenea, vine cu protecție împotriva furtului de identitate și monitorizare web întunecată, astfel încât să vă asigurați că sunteți în siguranță pe toate fronturile.

Pentru aplicațiile de întâlnire, managerii de parole vă protejează împotriva unor încălcări potențiale de date și înlocuire. Dacă cineva ți-ar fi piratat contul, l-ar putea folosi pentru a efectua escrocherii de întâlnire pe numele tău. Cu toate acestea, atât timp cât ai o parolă puternică, este puțin probabil să fie imposibil.

Ca și în cazul VPN-urilor, există opțiuni gratuite. Citiți cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole dacă nu sunteți prea dornic să cheltuiți bani.

Gânduri finale

Marea noastră lume online este înfricoșătoare, iar acest fapt nu este ușurat atunci când pornești pentru a găsi dragoste online. Din fericire, puteți lua măsuri pentru a vă proteja de înșelătorii de întâlniri online.

Ca de obicei, predomină bunul simț. Acestea fiind spuse, nu trebuie subestimată importanța de a avea un VPN și un manager de parolă. Vă place sau nu, securitatea dvs. nu este în totalitate sub controlul dvs. atunci când utilizați internetul. Ghidul nostru de navigare anonim dovedește acest lucru. VPN-urile și administratorii de parole sunt instrumente care vă permit să revendicați controlul asupra datelor dvs. personale și modul în care acestea sunt partajate online.

Vă recomandăm să aruncați o privire la recenziile VPN și comentarii ale administratorilor de parole pentru mai multe opțiuni. Dacă încercați să vă blocați securitatea online, consultați și recenziile noastre antivirus.

Ce faci pentru a-ți asigura întâlnirea online? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map