Hola VPN: De ce ar trebui să o evitați în 2020

Oricine a luat legătură cu piața rețelelor private virtuale este conștient de faptul că există multe escrocherii. Deși cel mai bun VPN pentru iPhone și cel mai bun VPN pentru ghiduri Android fac recomandări cu privire la serviciile pe care ar trebui să le utilizați pe dispozitivul dvs. mobil, Google Play și App Store sunt în continuare pline de aplicații problematice..


Unul dintre cei mai răi infractori este Hola VPN, o companie israeliană care abordează modelul VPN gratuit dintr-o perspectivă diferită. Cu peste 184 de milioane de utilizatori – cel puțin, potrivit site-ului său web – Hola VPN este unul dintre cele mai populare VPN-uri din jur, în ciuda faptului că compania din spatele său exemplifică manipularea consumatorilor.

Având în vedere scrieri de la CNN Money și Business Insider, Hola VPN pare a fi un serviciu legitim, însă manipularea sa a presei și a consumatorilor nu o poate săpa dintr-un termen infracțional al serviciilor, ceea ce spune că Hola VPN vinde acces la dvs. dispozitiv pentru întreprinderi și, potențial, criminali din întreaga lume.

Ce este VPN Hola?

Dacă navighezi pentru servicii VPN gratuite, Hola VPN nu se va bloca. Ca multe opțiuni online, este un VPN gratuit care promite să deblocheze majoritatea site-urilor web din orice țară, dar a făcut cel mai rău ghid VPN gratuit pentru un motiv.

Spre deosebire de Windscribe, care restricționează cantitatea de utilizare pe care utilizatorii liberi de date o pot utiliza, nu există restricții la planul gratuit Hola VPN (citiți recenzia Windscribe). În schimb, susține că poate opera VPN-ul gratuit prin crearea unei rețele peer-to-peer, ceea ce ar face astfel încât compania să nu aibă nevoie să întrețină servere în întreaga lume.

Acesta este un model de afaceri interesant, dar oricine știe ce poate merge greșit în conexiunile P2P poate vedea deja sângele în apă.

Vă vom ridica la viteză. Un VPN este o rețea de servere localizate de obicei pe glob. Vă conectați la acele servere înainte de a vă conecta la internet, mascând efectiv originea și traficul. Hola VPN face același lucru, dar în loc să mențină o rețea de servere, te transformă în rețea.

Spuneți, de exemplu, că sunteți localizat în Marea Britanie, iar un rezident din SUA dorește să difuzeze BBC iPlayer (citiți cel mai bun VPN al nostru pentru ghidul BBC iPlayer). În loc să aibă un server dedicat în Marea Britanie, Hola VPN va folosi resursele de calcul ale dispozitivului de la rezidentul britanic. Pe scurt, utilizatorul Statelor Unite va tuna prin dispozitivul utilizatorului din Marea Britanie.

Aceasta nu este informație ascunsă. De fapt, Hola a fost lăudată pentru model când a fost lansat în 2014. Ideea a fost că dispozitivele inactive, cum ar fi smartphone-ul dvs., ar crea o rețea de livrare de conținut care să tuneleze traficul și să accelereze internetul pentru oamenii de pe glob. Din păcate, nu asta s-a întâmplat.

Site-ul web Adios, Hola, lansat de nouă experți în securitate, a găsit vulnerabilități multiple în sistem și nu erau doar niște simple supravegheri. Prin dirijarea datelor prin dispozitivul dvs., Hola VPN a permis oricărui tunel din rețea să vă urmărească pe internet, inclusiv directorul de instalare, cheia de sesiune unică și alte date personale.

Ce este mai rău este că aplicația a permis oricui să execute programe pe computerul dvs., ceea ce înseamnă că un hacker ar putea descărca malware pe dispozitivul dvs. fără să vă cunoască. Din cauza permisiunilor cu adâncime de care are nevoie Hola, utilizatorii au avut lucruri precum rootkit-urile, care sunt malware-urile cu care chiar și cel mai bun software antivirus are un moment greu, instalat pe dispozitivele lor.

Acesta este Hola izolat. Din păcate, gaura iepurelui nu se oprește aici. Deși accesarea dispozitivelor utilizatorilor este destul de rea, este nevoie de foarte multe cunoștințe. Atât de mult, încât s-ar putea să fie mai dificil decât să spargeți dispozitivul cuiva în alt mod. Ceea ce este înfricoșător în această poveste este că VPN Hola nu operează pe un model de afaceri unic. Vă monetizează adresa IP.

Hola și Luminati

Înainte de a merge prea adânc, este important să înțelegeți legătura dintre Hola VPN și Luminati. Ofer Vilenski este fondatorul Hola VPN, HolaCDN și Luminati. În prezent este președintele Luminati și președintele executiv al Hola. Deși nimeni nu pare să ascundă faptul că cele două companii sunt legate între ele – nu sunt BestVPN și Buffered – aceasta este dovada că sunt.

Totuși, Luminati nu este un VPN. În schimb, vinde rețele de calculatoare slave. Ideea este că smartphone-urile, tabletele și calculatoarele sunt inactive în unele părți ale zilei, astfel încât Luminati valorifică resursele de calcul ale acestor mașini în timpul inactiv pentru a da resurse suplimentare întreprinderilor.

Cazurile de utilizare pentru un astfel de serviciu sunt numeroase, potrivit Luminati în pagina „despre”. De exemplu, puteți testa site-ul dvs. web în mai multe orașe din întreaga lume sau puteți rula scripturi pentru a colecta informații fără calcul masiv. Deși acestea sunt nevoi legitime, modul în care Luminati le umple nu este.

Astăzi, Luminati are 35 de milioane de adrese IP rezidențiale și 2 milioane de adrese IP mobile. Acesta a fost capabil să achiziționeze o zecime din populația Statelor Unite prin înrobirea dispozitivelor folosind Hola VPN și vânzarea adreselor IP prin Luminati. Deși era un fapt cunoscut încă din 2015, Luminati susține că a început să funcționeze independent de Hola în 2016.

Nu este adevărat. Acordul de licență pentru utilizatorul final al lui Hola, marcat ca fiind actualizat ultima dată în 2018, precizează clar că „în schimbul utilizării gratuite a Proxy Hola Free VPN, Hola Fake GPS Location și Hola Video Accelerator, este posibil să fiți un peer în rețeaua Luminati. “

Pericolele de a fi egal

Deși am vorbit deja despre pericolele pe care Hola VPN este o rețea închisă peer-to-peer, ideea că alții pot achiziționa acces la dispozitivul dvs. este chiar mai înfricoșătoare. În esență, Luminati vinde legal botne, un produs care, în mod normal, ar fi disponibil doar pe web-ul întunecat în scopul infracțiunii informatice.

Botnet este scurt pentru „rețeaua de roboți”. Conceptul este simplu de înțeles. Este o rețea de mașini care au bot-uri instalate pe ele. Bots permit oricui este la cârpă să facă aproape orice își dorește pe dispozitiv. Prin instalarea Hola VPN, sunteți de acord să instalați un bot pe aparatul dvs..

Hola nu ascunde faptul că va folosi resurse suplimentare pe mașina dvs., dar nu este clar pentru ce resurse ar putea fi utilizate. Botnet-urile reprezintă o marfă fierbinte, care generează tone de venituri pentru cei care le administrează prin fraudă publicitară, mineritul criptomonedelor și atacuri de refuz de serviciu distribuite..

Una dintre cele mai infame botnete a fost cunoscută sub numele de ZeroAccess, care a adunat 1,9 milioane de adrese IP într-o rețea P2P. Symantec, care a creat Norton Security (citiți recenzia noastră pentru Norton Security), a studiat botnetul în 2013 pentru a vedea cât de mult a avut un efect..

S-a constatat că botnetul avea două scopuri: extragerea bitcoinului și comiterea fraudei cu clicuri. Mineritul bitcoin a generat în jur de 2.000 de dolari pe zi, ceea ce a însumat aproximativ 800.000 de dolari într-un an, în timp ce frauda de clic a adus zeci de milioane.

ZeroAccess a folosit calculatoarele slave pentru a falsifica clicurile pe reclame, făcând să pară că și reclamele ar fi mai populare decât erau. Doar din asta, botnet-ul a generat 488 TB de trafic pe zi, ceea ce i-a rănit pe cei care au fost înfășurați în el. Fiecare utilizator care a făcut parte din botnet a cheltuit cu 110 USD mai mult în energie electrică pe an, adăugând până la 204 milioane dolari anual.

Pentru a pune asta în perspectivă, cantitatea de energie electrică utilizată ZeroAccess ar putea alimenta peste 100.000 de locuințe.

Aceasta este o rețea de 1,9 milioane de adrese IP. Luminati stă cu 37 de milioane. Deși sunt distribuite între mulți utilizatori, efectele asupra mediului și economice sunt încă prezente. Fiind un coleg în rețeaua Luminati, potenționați factura de energie electrică, puneți bani în mâinile infractorilor și furați electricitatea necesară.

Nu spunem că toată lumea care folosește Luminati este un infractor. Există cazuri legitime de utilizare pentru aceasta. Poate fi folosit pentru infracțiuni informatice. Vulnerabilitățile din sistemul VPN Hola permit utilizatorilor Luminati să furnizeze malware pe dispozitivele utilizatorilor și să utilizeze puterea unei rețele de a comite oricare dintre crimele care pot fi comise cu o botnet.

Salvați Durerea de cap

Deși înțelegem că economisirea de bani este importantă, confidențialitatea dvs. este ceva pe care ar trebui să îl prețuiți. Nu merită pericolul potențial de a utiliza un VPN gratuit, cum ar fi Hola VPN, pentru a debloca filme noi pe Netflix sau pentru a vă proteja torrentingul. Până la urmă, plătiți întotdeauna, iar prețul mic lunar pe care îl percep taxele VPN legitime ajunge să fie mai ieftin pe termen lung.

Te-am iertat că ai privit cel mai bun VPN, ExpressVPN, dacă ai un buget. Deși credem că merită prețul – puteți vedea de ce în recenzia noastră ExpressVPN – este fără îndoială una dintre opțiunile mai scumpe.

Cu toate acestea, există opțiuni bugetare, în special CyberGhost și Acces la internet privat. Prețul lunar al CyberGhost nu este impresionant – este același cu ExpressVPN – dar contractele sale pe mai mulți ani nu sunt egalate. La același preț cu valoarea unui an de serviciu de la ExpressVPN, puteți obține trei ani cu CyberGhost (citiți recenzia noastră CyberGhost).

CyberGhost este cel mai ieftin furnizor pe care l-am considerat în continuare de raft de top, dar PIA nu este mult sub acesta. PIA este și mai ieftin. La jumătate din rata lunară a CyberGhost, cu reduceri considerabile la planurile multianuale, PIA este cea mai bună valoare de pe piață (citiți recenzia PIA).

Doar câțiva dolari pe lună, puteți avea un VPN legitim care vă protejează. Opțiunile gratuite sunt atractive, dar utilizarea greșită a consimțământului dvs. poate duce la un scenariu de coșmar. Hola VPN este acel coșmar. Chiar și atunci când un furnizor nu este la fel de degenerat ca Hola, VPN-urile gratuite înseamnă, de obicei, că datele dvs. sunt colectate și vândute pentru profit.

Gânduri finale

Din păcate, VPN Hola nu este singurul de acest fel. Deși poate fi singurul care se oprește atât de jos, există o mulțime de escrocherii VPN online. Nu este niciodată o idee bună să scăpați ieftin și acest lucru este valabil mai ales în cazul VPN-urilor. Dacă sunteți în căutarea de a transmite fluxuri, a face torent sau doar a vă proteja online, asigurați-vă că mergeți cu un serviciu legitim.

Nu sunt greu de găsit. Recenziile VPN arată că furnizorii noștri cred că se situează deasupra celorlalți și am testat aproximativ 50. De la măsurarea vitezei până la sărirea în detaliile despre confidențialitate, am făcut munca murdară, astfel încât să puteți găsi un VPN care funcționează pentru dvs..

Ce VPN utilizați? Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile despre asta în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me